Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 12:05   #4951
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

obdzwoniłam dzisiaj pare lokali i jednak Cristal wygrywa więc pewnie zdecydujemy się na niego
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:57   #4952
Ona__88
Raczkowanie

Wiecie kto będzie waszymi świadkami ??? i czy te osoby wiedzą o tym ??
Ona__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:18   #4953
asia_28w
Zakorzenienie

Mam 2 typy, jeszcze nie wiedza
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:51   #4954
Foczkaa02
Raczkowanie

My już z TŻ dawno planowaliśmy kto będzie i te osoby też już wiedzą, nie prosiliśmy ich oficjalnie bo to jeszcze trochę czasu ale nie mają innego wyboru niż to żeby się zgodzić

http://s10.suwaczek.com/20130629580120.png

Foczkaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:53   #4955
marsjanka_87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Foczkaa02 Pokaż wiadomość
Też byłam i Geminix też zrobił na mnie i moim TŻ duże wrażenie, o wiele lepiej niż to jakie mają demo na swojej stronie. Jednak posłuchać na żywo robi wielką różnicę niż w necie. Teraz nawet się zastanawiamy nad nimi... Co do zespołu Alfa też uważam że nie bardzo im wyszło w porównaniu do Geminix no ale to kwestia gustu Geminix był bardziej "żywszy", a tamci no cóż... Fotografów i kamerzystów faktycznie było dość dużo ale dla mnie to dobrze, bo teraz mam z czego wybrać po ich zaprezentowaniu się i nawet mam swoich "faworytów" Co do sukni to ładne były z salonu z Brzeska(ceny od 700 zl) no ale mi szyje krawcowa więc nie byłam zainteresowana chociaż było na czym zawiesić oko Ogólnie jestem zadowolona-2,5 godziny i mnóstwo ulotek
Zastanawiam się nad uszyciem sukni, bo wychodzi duuużo taniej, ale nie znam nikogo kto szyje suknie. A Tobie szyje ktoś znajomy, czy po prostu pani, która zajmuje się szyciem sukien?
Proszę też o namiary na dobre krawcowe, jeśli znacie. Z góry dziękuję
marsjanka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:58   #4956
Monika00883
Raczkowanie

Ja również polecam Klaudię Kłos, na targach nie skorzystałam z makijażu ale za to malowała moją mamę i powiem Wam, że rewelacja a wiadomo kiedy skóra już nie jest taka elastyczna jak u Nas () to nie tak łatwo zrobić dobry makijaż
Monika00883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:59   #4957
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, które już po ślubie są. Czy na dniach skupienia jest podawana Komunia Św. i czy jej przyjęcie warunkuje ważność takiej Katechizacji?
Też jestem za granicą i teraz główkuje jak to wszystko zrobić ..
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 15:49   #4958
Foczkaa02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsjanka_87 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad uszyciem sukni, bo wychodzi duuużo taniej, ale nie znam nikogo kto szyje suknie. A Tobie szyje ktoś znajomy, czy po prostu pani, która zajmuje się szyciem sukien?
Proszę też o namiary na dobre krawcowe, jeśli znacie. Z góry dziękuję
Znajoma pani która zajmuje się szyciem sukni ślubnych Szyje suknie do salonu ale również ma pojedyncze klientki. Widziałam już kiedyś jej "dzieła" i były cudowne Co do ceny to bardzo tanio wychodzi. Pani jest z Mędrzechowa a mówiła mi ostatnio gdy byłam u niej, że szyła suknie nawet dziewczynie z Krakowa a teraz nawet z Jędrzejowa, bo tak czy siak opłacało się im przyjechać Serdecznie polecam

Stary 2012-01-30, 16:17   #4959
majaK13
Raczkowanie

Cytat:
Też byłam i Geminix też zrobił na mnie i moim TŻ duże wrażenie, o wiele lepiej niż to jakie mają demo na swojej stronie. Jednak posłuchać na żywo robi wielką różnicę niż w necie. Teraz nawet się zastanawiamy nad nimi... Co do zespołu Alfa też uważam że nie bardzo im wyszło w porównaniu do Geminix no ale to kwestia gustu Geminix był bardziej "żywszy", a tamci no cóż.
Geminix należy do tego typu zespołów co grają lepiej niż maja demo na stronie(ale to chyba zalezy od tego kto to nagrywa) w przeciwieństwie do tych co maja super demo a na żywo rozczarowują i to sie tyczy nie tylko tych tanich zespołów . Oprócz tego że grają świetnie to widać że robią to z pasją i z zaangażowaniem a tego nie nauczy żadna szkoła muzyczna.
Jak zwykle zespoły na targach nie bardzo dopisały chociaż wstęp był darmowy-czyżby im nie zależało na klientach ( nie płacą im za to- to po co się wysilać ), czy to u nas w Tarnowie tylko tak jest?

Nie podobało mi się też to, że nie było możliwości konsumcji wypieków ciast i tortów(choćby odpłatnie) przecież atrapy to sobie można pooglądać na ich stronach internetowych.

Kwiaciarnia
Kwiatowe Pole z Pleśnej też mnie bardzo zainteresowała.
majaK13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:35   #4960
Ona__88
Raczkowanie

Foczkaa02 podasz mi jakieś namiary na ta twoją znajomą
Ona__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:56   #4961
marsjanka_87
Przyczajenie

Cytat:
Znajoma pani która zajmuje się szyciem sukni ślubnych Szyje suknie do salonu ale również ma pojedyncze klientki. Widziałam już kiedyś jej "dzieła" i były cudowne Co do ceny to bardzo tanio wychodzi. Pani jest z Mędrzechowa a mówiła mi ostatnio gdy byłam u niej, że szyła suknie nawet dziewczynie z Krakowa a teraz nawet z Jędrzejowa, bo tak czy siak opłacało się im przyjechać Serdecznie polecam

Ja też poproszę o namiary do tej pani
marsjanka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:11   #4962
Effka_eb
Raczkowanie

Hej kobietki.... mam pytanie jak z podziękowaniami dla rodziców? macie coś ciekawego moze? ja zupełnie pustka nie wiem co ... ratunku
Effka_eb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:34   #4963
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Effka_eb Pokaż wiadomość
Hej kobietki.... mam pytanie jak z podziękowaniami dla rodziców? macie coś ciekawego moze? ja zupełnie pustka nie wiem co ... ratunku
My jeszcze nie myśleliśmy, ale mogę podpowiedzieć co zrobił mój brat. A więc kupili 2 skórzane albumy, do których wywołali swoje zdjęcia począwszy od narodzin, poprzez dzieciństwo, szkołę średnią, okres narzeczeństwa. Na 1 stronie umieścili dedykacje. Oprócz tego wręczyli kwiaty. Po ślubie, gdy już mieli zdj od fotografa, to wywołali fotki z wesela i również dołożyli do albumów. Teraz sukcesywnie uzupełniają go o zdjęcia swojej córy
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:42   #4964
Foczkaa02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ona__88 Pokaż wiadomość
Foczkaa02 podasz mi jakieś namiary na ta twoją znajomą
Cytat:
Napisane przez marsjanka_87 Pokaż wiadomość
Ja też poproszę o namiary do tej pani
Wysłałam na priv

Stary 2012-01-30, 19:48   #4965
Ewa_wa1
Raczkowanie

Cytat:
Świadkowa wie świadek chyba nie ;p
08.2016r. 10tc
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 07:12   #4966
Inka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które już po ślubie są. Czy na dniach skupienia jest podawana Komunia Św. i czy jej przyjęcie warunkuje ważność takiej Katechizacji?
Jest podawana komunia ale nie wszyscy muszą do niej przystapic. Większość idzie, więc tak łyso nie iść moim zdaniem. No ale obowiązku nie ma
Inka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 07:43   #4967
midnite
Raczkowanie

Cytat:
My przygotowaliśmy albumy ze zdjęciami. Pozbieraliśmy zdjęcia też od rodziny. Zaczęliśmy od zdjęć naszych dziadków, rodziny, rodziców jak byli młodzi, ślub rodziców, no i po kolei całej naszej czwórki rodzeństwa w miarę chronologicznie, potem nasze śluby i wnukowie. Takie stare zdjęcia mąż obrabiał w photoshopie i powiem Wam, że coś pięknego jak się je wywołało w porównaniu do tych przyniszczonych. Oczywiście zajęło nam to chwilę czasu. Staraliśmy się w miarę systematycznie to robić ale wklejałam zdjęcia oczywiście w tygodniu przed ślubem Ponieważ w naszych rodzinach nie było takiego rodzinnego albumu wypadło to super. Plus, zdjęcia wykorzystaliśmy na prezentację dla rodziców o północy Jak się ma przygotowane zdjęcia to prezentacja z komentarzami to dosłownie godzina roboty. Dodatkowo były kwiaty i podziękowania wydrukowane na ozdobnym papierze przyklejonym do takich otwieranych eleganckich okładek jak się dostaje np. dyplom.
Zależy kto co lubi, u nas taki prezent się sprawdził
Pozdrawiam
midnite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:27   #4968
slubienka
Raczkowanie

Cytat:
Ja też bym prosiła o namiary
slubienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:45   #4969
Ewa_wa1
Raczkowanie

Cytat:

Ja myśle o takim koszu ze słodyczami, winem, owocami i kwiatami taka mieszanka bo sam kosz z kwiatami ok może i efektowny ale moim zdaniem nie praktyczny.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Dziewczyny a ja mam pytanie czy znacie jakąś dobrą niedrogą krawcową z Tarnowa która szyje suknie wieczorowe? Możecie kogoś polecić?
08.2016r. 10tc
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 09:13   #4970
M_adziek
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Mam pytanie w bardzo ważnej kwestii - nawiązując do podziękowań dla rodziców - w jaki sposób można to zorganizować, jeśli rodzice jednej ze stron są rozwiedzeni i nie żyją w najlepszych stosunkach? Pani młoda bardzo chciałaby podziękować swoim rodzicom, natomiast nie bardzo mogą sobie wyobrazić, że rodzice pana młodego staną obok siebie na środku i będzie takie ckliwe podziękowanie... To się raczej nie uda i na pewno byłoby bardzo sztuczne i niezręczne... :/
M_adziek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:21   #4971
ivisia
Raczkowanie

-> FOCZKAA02
ja też bardzo proszę o namiary a ile czasu zajęłoby jej uszycie sukni? tak w przybliżeniu, bo mój ślub zaraz na początku września
Co prawda miałam kupować suknię używaną, bo jeśli była użyta tylko raz i oddana do czyszczenia to wygląda jak nowa, ale tak jakoś wyszło że podobają mi się jedynie suknie używane, które kosztują prawie tyle co nowe w sklepie :P hehe
jak np. ta : demetrios 3166 - http://www.lisaferrera-trojmiasto.pl...8bdc80ed23.jpg
więc może w podobnych pieniądzach Pani uszyłaby mi podobną nową suknię...
Stary 2012-01-31, 10:21   #4972
Foczkaa02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivisia Pokaż wiadomość
-> FOCZKAA02
ja też bardzo proszę o namiary a ile czasu zajęłoby jej uszycie sukni? tak w przybliżeniu, bo mój ślub zaraz na początku września
Co prawda miałam kupować suknię używaną, bo jeśli była użyta tylko raz i oddana do czyszczenia to wygląda jak nowa, ale tak jakoś wyszło że podobają mi się jedynie suknie używane, które kosztują prawie tyle co nowe w sklepie :P hehe
jak np. ta : demetrios 3166 - http://www.lisaferrera-trojmiasto.pl...8bdc80ed23.jpg
Powiem szczerze, że nie wiem czy na ten rok miałabym jeszcze wolny czas, bo jak wspomniałam wcześniej szyje też do salonu, a jak ja u niej byłam w tamtym tygodniu to juz na 2013 rok miała 5 dziewczyn zapisanych. Ale zadzwonić i zapytać możesz, a nuż może jakaś dziewczyna się rozmyśliła i Pani będzie mieć wolną "lukę" na suknie Numer już wysyłam

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ivisia Pokaż wiadomość
-> FOCZKAA02
I podoba mi się ta suknia, a nawet bardzo

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

I może ogólnie dla zainteresowanych dziewczyn
http://swietnafirma.pl/firma.aspx?id...ieta-wawrzynek

Stary 2012-01-31, 10:28   #4973
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Kochane Wizażanki
wiem ze troche juz o cristal parku bylo ale ja mam jeszcze takie pytania:
1. Jak loicza cenowo za talerzyk w dworku a jak w normalnym hotelu w Tarnowie? Jest roznica? Gdzie Waszym zdaniem lepiej zorganizowac cos na ok 100 osob?
2. Co jest w cenie?
3. Jak z jakoscia jedzenia?
4. Jak obsluga?
5. Kiedy rezerwowac? (ile czasu w przod?)

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:59   #4974
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co do mojego swiadka byłam pewna już od roku :P i mój świadek nosi miesięcznego dzidziunia w sobie. I mam nadzieję że będzie się dobrze czuła na moim slubie bo w żadne zabobony nie wierzę

A TZ nie wie nadal

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:47   #4975
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Uczestniczy się po prostu we Mszy niedzielnej(tak było na Lwowskiej w parafii), najpierw rano krótka pogadanka potem msza niedzielna, a następnie po mszy jeszcze jakaś krótka gadka i do domu.Generalnie jeśli nie masz ochoty to nie musisz przyjmować komunii.Ja na Mszy owszem byłam, ale bez komunii.

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Kochane Wizażanki
wiem ze troche juz o cristal parku bylo ale ja mam jeszcze takie pytania:
1. Jak loicza cenowo za talerzyk w dworku a jak w normalnym hotelu w Tarnowie? Jest roznica? Gdzie Waszym zdaniem lepiej zorganizowac cos na ok 100 osob?
3. Jak z jakoscia jedzenia?
4. Jak obsluga?
Mogę Ci z perspektywy gościa powiedzieć ,że obsługa była bez zarzutu,sprawna i bezproblemowa.Posiłki podawane szybko, jedynie na obiad trzeba było trochę dłużej poczekać.Kelnerzy spełniali prośby gości, mili i uśmiechnięci.Jedzenie smaczne, bardziej wyszukane,ładnie podane,porcje mniejsze ale wystarczające.Nie zdążył człowiek zgłodnieć a już coś nowego lądowało na stole.I wypasiony wiejski stół,naprawdę było czego popróbować.Wyniosłam same pozytywne wrażenia z tego lokalu.
Gdyby nie cena na pewno zdecydowałabym się mieć tam swoje wesele.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:10   #4976
Kingunia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bebulkaa Pokaż wiadomość
A wiec tak, ja dokladnie wszystko wiem bo robilismy w UK kurs przedmalzenski takze ksiadz wszystko wytlumaczyl.

W UK potrzebuja calkiem inne papiery niz w PL:
1. dowody tozsamosci
2. swiadectwa chrztu i bierzmowania
3. ostatnie nauki religii w szkole
4. kurs przedmalzenski
5. adres kurii w Tarnowie/ adres parafii w Tarnowie

i to chyba tyle, jak sobie cos przypomne to dam znac

Odpis chrztu i bierzmowania ktore wezmiesz w Polsce sa wazne w UK pol roku (w Polsce sa wazne tylko 3 miesiace), musza byc zapowiedzi w UK przez trzy tygodnie i w Polsce przez trzy (w zaleznosci od parafii)

Takze my majac slub 18 sierpnia na zapowiedzi dajemy w UK kolo maja, a pozniej dopiero sie podpisuje ten protokol z ksiedzem ktory Ty wysylasz do kurii do Londynu, a oni odsylaja do kurii w Tarnowie, a parafia Twoja odbiera sobie z kurii.

Mam nadzieje, ze jakos to dobrze poukladalam;p Jak jeszcze jakies pytania masz to sluze pomoca )

A moj bukiet bedzie taaki, jesli znajde zielone roze w sierpniu..

My zamowilismy juz zaproszenia, wkladki i zawieszki na wodke. Juz sie nie moge doczekac

A moj bukiet bedzie taki Jesli dostane zielone roze w sierpniu...
Dziękuję Ci barrrrdzooo - naprawdęmi pomogaś, a widzę,że ślubujemy w tym samym dniu więc sprawy papierkowe będziemy tez w podobnym czasie załatwiać JAk bedę mieć jakieśpytania napewno się do Ciebie odezwę
Kingunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:23   #4977
justYsiak05
Raczkowanie

niestety nie mogliśmy zaglądnąć na targi ślubne, czy ktoś może zdać jakąś relację? w czym można było powybierać, ogólnie o wystawcach jakie mieli zaplecze oferty ?
justYsiak05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:26   #4978
rika2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_adziek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mam pytanie w bardzo ważnej kwestii - nawiązując do podziękowań dla rodziców - w jaki sposób można to zorganizować, jeśli rodzice jednej ze stron są rozwiedzeni i nie żyją w najlepszych stosunkach? Pani młoda bardzo chciałaby podziękować swoim rodzicom, natomiast nie bardzo mogą sobie wyobrazić, że rodzice pana młodego staną obok siebie na środku i będzie takie ckliwe podziękowanie... To się raczej nie uda i na pewno byłoby bardzo sztuczne i niezręczne... :/
A czy Panna Młoda chce koniecznie podziękować rodzicom na forum, przed pełną salą gości? Bo jeśli nie,to można to rozwiązać w ten sposób, że rodzicom z jednej i z drugiej strony Państwo Młodzi podziękują osobno,bez świadków,w intymnej ,prywatnej atmosferze, bez zbędnego afiszowania się i niezręcznych sytuacji, np. w inny dzień. To trochę inna sytuacja, ale w naszym przypadku na weselu nie będzie zmarłego niedawno rodzica jednej ze stron i postanowiliśmy w ogóle pominąć podziękowania dla rodziców w trakcie wesela, żeby nie wzbudzać niepotrzebnych emocji. Oczywiście porozmawialiśmy wcześniej z rodzicami czy nie będzie im przeszkadzało, jeśli podziękujemy im w inny dzień i w innych okolicznościach i nie mieli nic przeciwko. Myśleliśmy,żeby np. zaprosić ich na uroczysty obiad lub kolację w restauracji i podziękować im na osobności,bez całego niepotrzebnego jak dla mnie tłumu. Ale to kwestia każdego z osobna i ich rodziców. Myślę,że to ma być najszczęśliwszy dzień w naszym życiu,więc nie ma sensu robić szopki.
rika2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:52   #4979
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mogę Ci z perspektywy gościa powiedzieć ,że obsługa była bez zarzutu,sprawna i bezproblemowa.Posiłki podawane szybko, jedynie na obiad trzeba było trochę dłużej poczekać.Kelnerzy spełniali prośby gości, mili i uśmiechnięci.Jedzenie smaczne, bardziej wyszukane,ładnie podane,porcje mniejsze ale wystarczające.Nie zdążył człowiek zgłodnieć a już coś nowego lądowało na stole.I wypasiony wiejski stół,naprawdę było czego popróbować.Wyniosłam same pozytywne wrażenia z tego lokalu.
Gdyby nie cena na pewno zdecydowałabym się mieć tam swoje wesele.
bardzo dziekuje za opinie
a bylas w hotelu czy tym modrzewiowym dworku? jest mniedzy nimi jakas roznica? a cena to 190/os tak?

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:05   #4980
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
jak ja bylam byla spowiedz i komunia ale szedł kto chcial wiec nie bylo obowiazku ze kazdy musi

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez M_adziek Pokaż wiadomość
ja tak mialam w domu powiedzialam ze nie zycze sobie jakichkolwiek akcji na moim slubie a jak byl taniec z rodzicami to poprostu zrobilismy tak zeby nie trzymali sie za rece,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości