|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
I na mój też
, pierwszy jadłospis, który tu wrzuciłam, z dnia wczorajszego poproszę o opinię![]() Śniadanie: -płatki owsiane (niewielka porcja) -kromka ciemnego pieczywa ze słonecznikiem z żółtym serem -Activia -zielona herbata Drugie śniadanie: -2 kromki chrupkiego pieczywa Sonko posmarowane niewielką ilością masła orzechowego -mandarynka Obiad: -kasza jęczmienna -jajko sadzone -buraczki Podwieczorek: -kromka ciemnego chleba z dżemem śliwkowym własnej roboty -szklanka mleka Kolacja: -serek wiejski 3% -2 kromki ciemnego chleba z szynką i dodatkiem dżemu śliwkowego -zielona herbata
|
#962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
ojej zapomniałam dodać że redukcja
przepraszam![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- płatki owsiane Nesvita, zjadłam ich bardzo mało bo były straszne, okropnie słodkie feeee, następnym razem kupie zwykłe owsiane
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że Ci bardzo ciężko. Ale jak tylko uporasz się z problemami, z pomocą wszystkich osób, którym na Tobie zależy, będziesz mogła ED tylko wspominać jako zły sen. Żeby tylko nie było na to za późno. I pozdrawiam dobrą już koleżankę : ) |
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
A moją RR może ktoś ocenić
?I śniadanie: jajecznica z jednego jajka, 3 kromki chleba ze słonecznikiem, dodatki( jedna z pasztetem, druga z wędliną, sałatą i pomidorem a trzecia z cienkim plastrem sera żółtego) II śniadanie: mango + grejpfrut Obiad: trochę gotowanej fasoli i warzywa na patelnie, orzechy laskowe Kolacja: twaróg półtłusty ze 125 g z maślanką, koperkiem i pomidorem Trochę nie za bardzo jakościowo, do obiadu nie ma mięsa, ale do śniadanie dodam z 5 plasterków szynki. |
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie:
wstaje około 5. 30 spać ok. 22.00, pracuje od 7 do 15. 15 1. Ś: miska bran flakes z otrąb pszennych duża z bananem i mlekiem alpro sojowym II Ś: Duży kawałek chleba musli z almette śmietankowym i cały pomidor kawa parzona z mlekiem O: zupa gęsta warzywna z piersią z kurczaka K: 1 kawał chleba razowego z szynką i serem; pomidor, ogórek konserwowy; 1 twarożek wiejski, kilka czarnych oliwek może ok 10. 2. Śn. 2 kawałki dużego chleba razowego: jeden z serkiem włoskim campresi i serem gouda light jeden z masłem orzechowym sante, serkiem campresi i konfitura truskawkową;pomidorki koktajlowe, 1 banan, herbata earl grey IIŚ: rząd czekolady lindt z solą morską, duża kawa latte z coffeheven O: ryż brązowy; polędwica wieprzowa duszona w oliwce; groszek z marchewką K: 2 kawałki chleba dużego razowego: jeden z serkiem włoskim campresi i serem żółtym jeden z serkiem puszystym warmii campresi waniliowym;1 twarożek domowy piątnicy kawa anatol z mlekiem 3. Ś: bułka grahamka: pół z masłem, serem żółtym i mielonką tyrolską; pół z masłem orzechowym sante, mozzarellą i dżemem owoce leśne pomidorki koktajlowe, 1 banan, kawa parzona z mlekiem IIŚ: serek homogenizowany waniliowy cały maćkowy; 2 mandarynki, kawa z mlekiem O: kasza gryczana; pierś z kurczaka panierowana smażona na oliwce, brokuły K: kawał duży chleba musli z serkiem topionym hochland śmietankowym i jajkiem got; 1 twarożek wiejski, 1 pomidor i kilka może z 5 lub więcej ząbków czosnku marynowanego i jak? chce trochę zrzucić, ale jeść to co lubię i na co mam ochotę, nie chce stracić okresu, który dostałam po 3 latach. ale mam nadwagę, także pragnę zgubić balaścik. Zależy ma na wskazówkach i ocenie.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-01-30 o 09:36 |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
może dodam wczorajsze U z prośbą o wgląd.
poza tym 2 piwa i drink z Martini
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Kobity, a ja znowu z pytaniem- z cyklu "z innej beczki"...
![]() Czy niewielka kolacja spowalnia metabolizm? Przykładowo: na śniadania zjadam spokojnie koło 400-450, 2śn. i podwieczorek po jakieś 250-300, obiady koło 500-550, a na kolację zawsze 200-250, bardzo rzadko do 300, i praktycznie w 90% białkowe (typowe redukcyjne: serek wiejski + warzywa, ew. do tego kromka razowca, itd.)*. Jakoś te białkowe kolacje to pozostałość po diecie, nie mogę się przemóc do jedzenia węgli i typowych kanapek / tostów (typu razowiec, ser, szynka + keczup w opiekaczu ))... Czy mogę na U tak szamać? Cała "afera" z kolacjami opiera się o to, że w ciągu ostatnich 2 lat przytyłam koło 3 kilo i wydaje mi się, że to właśnie przez takie węglowe kolacje (choć były jedzone 3h przed snem). Ktoś coś poradzi? ![]() *jestem niska i moje zapotrzebowanie kaloryczne na pewno nie przekracza 1700-1800 kcal. Tym bardziej, że aktywność fizyczna jest właściwie zerowa (poza bieganiem na autobus w drodze na i z uczelni. ![]() Ponawiam, może ktoś podpowie?
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
moje R poczytałam wątek, postarałam się lepiej, mam nadzieje że jest jakiś postęp, no więc:
I herbata żurawinowa, 2 kromki zwykłego chleba, jedna z chudą szynką i rzodkiewką, druga z serkiem topionym, ogórkiem kiszonym(kilka plasterków) II kawa rozpuszczalna, pół wielkiego jabłka - jabłko ważyło 70dag , kanapka z pasztetem drobiowym i rzodkiewkąIII zupa domowa fasolowa z makaronem (tylko tyle bo ząb mnie boli i nie dałam rady rzuć...) IV 4 mandarynki, reszta jabłka V 10 plasterków szynki chudej nie zabijajcie
![]() Edytowane przez rudaaa90 Czas edycji: 2012-01-30 o 17:22 |
|
|
|
#972 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę dziewczyny, nie wiem co robić... Niby kg trochę spadło, ale po obwodach nic nie widać, mało tego, porównywałam zdjęcia brzucha sprzed 4 miesięcy i nie ma praktycznie ŻADNEJ różnicy
Nie wiem co robię źle i gdzie wkradł się błąd, ale to wszystko mnie dobija ![]() Dzisiejsza R'ka (chyba pora na większy rygor...) Wiem, że bez warzyw, ale nie mam najmniejszej ochoty na nie dzisiaj. I. Jajecznica na maśle z 3 jaj, kromka chleba razowego II. Bułka grahamka z nasionami słonecznika smarowana masłem z szynką, małym plastrem sera i ogórkiem 50 min pływania III. 100g makreli wędzonej, ok 30g kaszy jęczmiennej IV. Duszona pierś z kurczaka, 30g kaszy gryczanej V. Garstka migdałów, 100g tuńczyka Jak będę miała siłę to będzie 20-30 min rozciągania VI. 120g twarogu półtłustego Plus w ciągu dnia kilka hallsów i cholinex, bo coś mi gardło wysiada. Jak to wygląda? |
|
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki morphine88
Chleb kukurydziany trochę można do ciasta drożdzowego porównać :P A dzisiejsza Redukcja wygląda tak: 1. śniadanie: grahamka - z polędwicą i pomidorem - z mozzarellą pomidorem i bazylią 2. serek wiejski z garścią mieszanki studenckiej i jabłkiem 3. jogurt naturalny z saszetką płatków fitness i 2 mandarynkami 4. danie meksykańskie ( pierś z kurczaka, groszek,kukurydza,fasola czerwona w sosie z pomidorów) 2 i 3 posiłek poza domem a 4 to już taka obiado-kolacja dlatego nie chciałam dodawać dużo węgli. Proszę o ocenę.
|
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
U:
1. Dwie kromki żytniego chleba słonecznikowego: - z polędwicą sopocką, serem pleśniowym, pomidorem i papryką - z serkiem śmietankowym i konfiturą truskawkową kawa z mlekiem. 2. Serek wiejski ze startym jabłkiem, cynamonem i garścią migdałów, kawa z mlekiem, dwie marchewki. 3. Filet z kurczaka zapiekany z fetą, pomidorem i ziołami, jeden ziemniak, surówka z kalarepy. 4.Miseczka twarogu z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem, cebulką i papryką. Czy jest w miarę normalnie? Wiem, że sporo nabiału ale miałam ochotę, poza tym mam niedobór wapnia i lekarka kazała mi jeść sporo przetworów mlecznych...
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31950052]Kurczę dziewczyny, nie wiem co robić... Niby kg trochę spadło, ale po obwodach nic nie widać, mało tego, porównywałam zdjęcia brzucha sprzed 4 miesięcy i nie ma praktycznie ŻADNEJ różnicy
Nie wiem co robię źle i gdzie wkradł się błąd, ale to wszystko mnie dobija ![]() Dzisiejsza R'ka (chyba pora na większy rygor...) Wiem, że bez warzyw, ale nie mam najmniejszej ochoty na nie dzisiaj. I. Jajecznica na maśle z 3 jaj, kromka chleba razowego II. Bułka grahamka z nasionami słonecznika smarowana masłem z szynką, małym plastrem sera i ogórkiem 50 min pływania III. 100g makreli wędzonej, ok 30g kaszy jęczmiennej IV. Duszona pierś z kurczaka, 30g kaszy gryczanej V. Garstka migdałów, 100g tuńczyka Jak będę miała siłę to będzie 20-30 min rozciągania VI. 120g twarogu półtłustego Plus w ciągu dnia kilka hallsów i cholinex, bo coś mi gardło wysiada. Jak to wygląda?[/QUOTE] wygląda to moim zdaniem kiepsko, właśnie przez brak warzyw. owoców też nie ma. jakoś mało, smutno, niezbyt smacznie. szczególnie cztery ostatnie posiłki takie jałowe. polecam ci np. 5 zamiast 6 posiłków, ale za to lepiej zbilansowane, dodaj do większości posiłków różnorodne warzywa, jakiś owoc rano. jedząc w taki sposób jak dziś nie dostarczasz swojemu organizmowi wielu składników- witamin, błonnika. białko to nie wszystko. Cytat:
jadłospis wygląda smacznie, ale jest w zasadzie redukcyjny- oprócz śniadania wszystko nadaję się na redukcję. Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2012-01-31 o 07:45 |
|
|
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze U/P:
I: kromka ciemnego chleba z masłem i szynką, II: 2 spore gołąbki, jabłko, III: 4 kromki ciemnego chleba z masłem- 2 z baleronem, 2 z żółtym serem, jajko, trochę sałatki jarzynowej z majonezem, IV: jogurt 150gr. brzoskwiniowy, jabłko do picia zielona herbata, woda Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2012-01-31 o 09:12 |
|
|
|
#978 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=agnieszka16;3195497 2]wygląda to moim zdaniem kiepsko, właśnie przez brak warzyw. owoców też nie ma. jakoś mało, smutno, niezbyt smacznie. szczególnie cztery ostatnie posiłki takie jałowe. polecam ci np. 5 zamiast 6 posiłków, ale za to lepiej zbilansowane, dodaj do większości posiłków różnorodne warzywa, jakiś owoc rano.
jedząc w taki sposób jak dziś nie dostarczasz swojemu organizmowi wielu składników- witamin, błonnika. białko to nie wszystko. Dziękuję za ocenę pozwól, że się wytłumaczę:Przede wszystkim jestem niestety chora i wczoraj miałam baaardzo małą ochotę na jedzenie, nie zjadłam kolacji przez ból gardła, bo nie mogłam nic w siebie wcisnąć. Normalnie jem też dużo warzyw, m. in. w posiłku nr 3, 4 i 5 staram się, aby było ich najwięcej. Na śniadania jadam owsianki z owocami, albo omlety na słodko i wtedy też dodaję jakiś owoc. Wiem, że nikomu nie chce się szukać, ale tak jest w 90% moich jadłospisów, które tu umieszczam Niestety nie mogę zmniejszyć ilości posiłków, bo wstaję o 5:30 a kładę się spać ok 23 i chodziła bym głodna. A wczoraj rzeczywiście było jałwowo, bo i samopoczucie do niczego ;/ przeważnie jest inaczej |
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi tam by smakowało to co wczoraj zjadła Nephasis
Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2012-01-31 o 10:52 |
|
|
|
|
#980 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i...niedawno chyba pisalas cos o wychodzeniu z jakiejś niskokalorycznej diety? dziwnie to wygląda.. |
|||
|
|
|
#981 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a6w się dla mnie nie nadaje właśnie ze względu na kręgosłup, do pływania też wróciłam parę tyg temu po długiej przerwie. Niestety nie mam jak kombinować, bo za 2 tyg mam operację i dopiero po niej będę mogła normalnie ćwiczyć. A ostatnio doszło mi jeszcze łyżwiarstwo figurowe i narcarstwo, więc nie jest to tak, że ćwiczę ciągle to samo. Nie wiem, czy nie muszę po prostu zaakceptować faktu, że nic nie zmienię... |
|
|
|
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31958565]Od prawie roku ćwiczę siłowo
a6w się dla mnie nie nadaje właśnie ze względu na kręgosłup, do pływania też wróciłam parę tyg temu po długiej przerwie. Niestety nie mam jak kombinować, bo za 2 tyg mam operację i dopiero po niej będę mogła normalnie ćwiczyć. A ostatnio doszło mi jeszcze łyżwiarstwo figurowe i narcarstwo, więc nie jest to tak, że ćwiczę ciągle to samo. Nie wiem, czy nie muszę po prostu zaakceptować faktu, że nic nie zmienię...[/QUOTE] to może te interwały, po operacji? albo po prostu rzeczywiście Twój organizm lubi Twój obecny wygląd, jest mu z tym dobrze. Zapewniam Cię, że całe mnóstwo dziewczyn mogłoby Ci pozazdrościć wymiarów
|
|
|
|
#983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już od dawna wszystko, co robię jest ukierunkowane właśnie w stronę poprawy wydolności/poprawy czasów/siły itp. Dieta jest tu dodatkiem, aczkolwiek efekty byłyby mile widziane... Niestety jak wrócę do biegania to chyba będę musiała przejść na U, bo marzy mi się maraton, albo półmaraton, a z obniżoną kalorycznością nie będę mogła się rozwinąć w tym kierunku.I wiem, że wagę mam w porządku i że wyglądam też całkiem całkiem, ale po prostu spodziewałam się czegoś lepszego kosztem tylu miesięcy pracy
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
R Proszę o JAKIEKOLWIEK wskazówki, bo moja waga stoi i za cholerę nie chce ruszyć w dół!
I: Jajecznica z dwóch jajek na łyżeczce oliwy + 3 pomidory koktajlowe polane odrobiną tza-tziki II: Kawa z mlekiem III: Nieduży talerzyk łazanek z mięsem IV: W ramach przegryzki - dwa paluchy grassini V: 2 frankfurterki + 2 pomidory koktajlowe + 2 małe ogórki konserwowe + 3 plastry sera typu włoskiego
|
#985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ćwiczysz coś ? Cytat:
szczerze mówiąc nie dziwię się, że waga stoi, bo po pierwsze za mało tego jedzenia no i ogólnie kiepskie to jadło jest, po pierwsze białe pieczywo zamieniłabym na razowe, żytnie, graham bądź orkiszowe, makaron tak samo, frankfurterki też bym wywaliła, no i po godzinie 16 nie powinno być raczej węgli, (chyba, że późno chodzisz spać, to ew. można przymknąć na to oko) no i kolacje to już takie typowo białkowe powinny być, czyli np. jajka, sałatka z kurczakiem lub rybą itp..
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2012-01-31 o 14:38 |
||
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
moje coś
I. paluch wieloziarnisty z pomidorem, ramą, kotletem mielonym, rzodkiewkami, kawa z mlekiem ( dziwnie, ale poza kotletem nic innego nie miałam ![]() II. puszka tuńczyka wsw, wymieszanego z kukurydza, ketchupem i serkim wiejskim. 2 paski gorzkej czeko III.Garść orzechów włoskich, jabłko IV. grahamka z szynką, jakims warzywem, serek wiejski i moze znowu kawa,bo muszę się uczyc ![]() +45 fitnessu na stepie i 20 min bieżni ? |
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Moje U na @
1.kawa z mlekiem, bułka razowa z masłem twarogiem chudym warzywa 2.czekoladka merci, kawa z mlekiem, 2 jabłka, wiśnie w czekoladzie 3.bułka z masłem, jajkiem, trochę twarogu 4.prince polo orzechowe, kakao pół na pół z wodą i mlekiem |
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze R (jestem na R ale jestem chora i nie mam siły więc to takie niewiadomoco): I: w łóżku: kawa z mlekiem i micha lodów (wiemmm )II: 2 kromki razowca z wędliną i pomidorkiem III: nieduża porcja spagetti z mięsem i sosem z pomidorów (sama robiłam) IV: 3 nalesniki smażone bez tłuszczu z bialym serem wiemmmm, za dużo słodkosci ale organizm słaby i się domaga
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ćwiczę ćwiczę. ogólnie to nie lubię ryb za bardzo a ciemne pieczywo mi słabo smakuje ale postaram się jeszcze pokombinować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

, pierwszy jadłospis, który tu wrzuciłam, z dnia wczorajszego
jest 20 cm, będzie 40 !!!

twaróg lepiej daj półtlusty.
), a poza tym to bez sensu; nie kcal się liczą, a jakość, a na oko wystarczy spojrzeć że kalorycznie jest spoko, jakościowo nawet też, tylko nad drugim śniadaniem popracuj i wywal lighty.

Nie wiem co robię źle i gdzie wkradł się błąd, ale to wszystko mnie dobija
Piekarnik Laury