zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 16:17   #4351
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80
Dot.: zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Oj, było brać męża nazwisko, to miałybyśmy takie samo

Mam zwolnienie i do końca tygodnia siedzę w domku
a na co biedna sie pochorowałas

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:17   #4352
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Oj, było brać męża nazwisko, to miałybyśmy takie samo

Mam zwolnienie i do końca tygodnia siedzę w domku
Nawet takie same inicjały

Ale faaajnie
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:18   #4353
capriola_87
Zakorzenienie

Frezjusz, dzięki za tel słodziaczku Coś rozłączyło a teraz mi się rozładował telefon i nie moge go uruchomić
Stary 2012-01-31, 16:19   #4354
frezyjka85
Zakorzenienie

capri - zerwało nam połączenie
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:19   #4355
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Bo najlepiej wyjść młodo za mąż i robić na swoje nowe nazwisko
tak jak ja
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
wymieńcie się nazwiskami - Ty mu każ zmienić na swoje jako kobieta też masz prawo mieć coś do powiedzenia, nie?
a znam takich ludzi On wział jej, ona jego

Co do podejscia chlopa do tej sprawy, wiem, ze moj jest dumny, ze wzielam jego nazwisko.. Ilekroc gdzies sie podpisuje, czy przedstawiam jego nazwiskiem, to napawa go taka duma
a ja wzielam jego, bo ma ładniejsze i bardziej pospolite- nie myla sie przy pisaniu ludzie

Hawwa, ja sobie ostatnio myslalam o tobie i tak wymyslilam, ze masz troche przerąbane. Z tego co piszesz, to nie za bardzo przepadasz za nocowaniem u tesciowej, widzisz, ze P. jeszcze nie odciął do konca pępowiny od mamy... Nie wiem, na jakim stopniu zazyłosci jestes z jego mama, czy byłabys w stanie tam swobodnie zamieszkac (sadze ze nie). Wydaje mi sie, ze macie super warunki- swoje mieszkanie i nie potrzebujecie mieszkac z tesciowa. P. byłoby wygodnie u mamusi, ale pomysl jak ty bys sie czuła tam mieszkajac? jak dla mnie takie wyjscie w waszej sytuacji przyniosłoby wiecej strat niz zysku. Ciekawe jakby to było w sytuacji kłótni- po czyjej stronie stanąłby P. ? No i zawsze to nie byłby twoj wlasny dom...
A ksiadz mimo ze ma dobre checi, to chyba jakiejs starej daty.. Bo mlody to by pomyslal, ze mlode malzenstwo musi mieszkac samo.
rozumiem samotnosc, ale kurcze wy nie jestescie wszystkim w jej zyciu- sa rozne alternatywy- mowilas ze robi dekupaż, moze jakis dom seniora jest gdzies w poblizu, cokolwiek...
musisz tutaj patrzec egoistycznie w tej kwestii...
Stary 2012-01-31, 16:21   #4356
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Frezjusz, dzięki za tel słodziaczku Coś rozłączyło a teraz mi się rozładował telefon i nie moge go uruchomić
a buuu no w każdym razie

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

aleks co Ci jest??
Stary 2012-01-31, 16:23   #4357
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Właśnie nie czaję gdzie jest powód do obrażania Jest świadomość, że był ślub, jesteś jego żoną - jak potrzebuje namacalnego dowodu tego faktu to ma obrączkę i akt ślubu w szufladzie... co z tym nazwiskiem
...no ale ja męskiej logiki ogólnie nie czaję
Deszczówko, ale ja to pisałam na luzie...on się na razie w żartach obraża i mówi o tym ślubie.Mi nie zależy tak bardzo na podwójnym, pisałam tylko że mi się podobają Ale może przesadzam, nie wiem jak by TŻ zareagował gdybym się uparła i powiedziała przed ślubem że chce podwójne i koniec - może by nie miał nic przeciwko
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
pisalam kiedys o tym , powiedzial mi ze jakby byl na moim miejscu to by jego nazwiska nie przyjal
dobry jest ten Twoj Narzut
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
a buuu no w każdym razie

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

aleks co Ci jest??
Ale i tak było fajnie CIę usłyszeć

Edytowane przez capriola_87
Czas edycji: 2012-01-31 o 16:26
capriola_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:26   #4358
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
a na co biedna sie pochorowałas
Przeziębiona jestem. Najlepsze jest to, że ponoć mam faktycznie czerwone gardło i teraz nie wiem - brać te leki czy nie? Poza tym lekarz kazał mi pamiętać, że "łóżko to najlepszy czworonożny przyjaciel człowieka"

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:26   #4359
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Deszczówko, ale ja to pisałam na luzie...on się na razie w żartach obraża i mówi o tym ślubie.Mi nie zależy tak bardzo na podwójnym, pisałam tylko że mi się podobają Ale może przesadzam, nie wiem jak by TŻ zareagował gdybym się uparła i powiedziała przed ślubem że chce podwójne i koniec - może by nie miał nic przeciwko
żart żartem, ale jeśli powtarza się więcej niż jedne raz, to bardzo możliwe, że coś jest na rzeczy - ja bym się zawczasu tematem zainteresowała - to nie jest temat do "upierania się" i zastanawiania jak on zareaguje - to (przynajmniej w moim odczuciu...) powinna być tylko i wyłącznie Twoja decyzja.

Znam parę, gdzie to mąż przejął nazwisko żony - trochę zszokowani byli ponoć jego rodzice
Stary 2012-01-31, 16:29   #4360
najfajniejsza
Zakorzenienie

aleks, to życzyć Ci zdrówka czy nie?

lecę na spotkanko z med
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:31   #4361
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Już ma zwolnienie, to zdrówko jest wręcz wskazane, żeby ów papierek należycie spożytkować
Stary 2012-01-31, 16:32   #4362
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość

Hawwa, ja sobie ostatnio myslalam o tobie i tak wymyslilam, ze masz troche przerąbane. Z tego co piszesz, to nie za bardzo przepadasz za nocowaniem u tesciowej, widzisz, ze P. jeszcze nie odciął do konca pępowiny od mamy... Nie wiem, na jakim stopniu zazyłosci jestes z jego mama, czy byłabys w stanie tam swobodnie zamieszkac (sadze ze nie). Wydaje mi sie, ze macie super warunki- swoje mieszkanie i nie potrzebujecie mieszkac z tesciowa. P. byłoby wygodnie u mamusi, ale pomysl jak ty bys sie czuła tam mieszkajac? jak dla mnie takie wyjscie w waszej sytuacji przyniosłoby wiecej strat niz zysku. Ciekawe jakby to było w sytuacji kłótni- po czyjej stronie stanąłby P. ? No i zawsze to nie byłby twoj wlasny dom...
A ksiadz mimo ze ma dobre checi, to chyba jakiejs starej daty.. Bo mlody to by pomyslal, ze mlode malzenstwo musi mieszkac samo.
rozumiem samotnosc, ale kurcze wy nie jestescie wszystkim w jej zyciu- sa rozne alternatywy- mowilas ze robi dekupaż, moze jakis dom seniora jest gdzies w poblizu, cokolwiek...
musisz tutaj patrzec egoistycznie w tej kwestii...
I tak mam zamiar patrzeć - przynajmniej jak najdłużej się da
Zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś... Tylko ten dom seniora nie bardzo, jeśli to miałoby być dla teściowej Ona jest całkiem młoda

Nie lubię tam nocować, zwłaszcza zimą, bo oszczędza na ogrzewaniu i ja tam za każdym razem zamarzam... Poza tym właśnie to, że czuję, że jestem sama przeciwko mieszkaniu tam sprawia, że nie lubię tam nocować A też lipa, że nie mogę tego wyrazić zupełnie wprost, bo P. jest wrażliwy na tym punkcie, a nie chcę mu robić przykrości.

Najbardziej wkurza mnie to, że siostra P. siedzi z rodziną w Anglii, często rozmawia z mamą przez telefon, ale wiadomo, że to za mało. Wracać nie planują, a tak to też od nich można by oczekiwać, że może zamieszkają z mamą...

Chyba w wakacje namówię P. na psa - wtedy nie będzie wyjścia i będziemy musieli nocować u siebie, bo u mamy już jeden pies jest

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:33   #4363
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
takie mam dziwne przeczucie, ze jeden to samiczka i to zaciążyła... bo jeden jest taki gruby ale przez zimowe futerko i jest taki szybki i zwinny, a ten drugi taki ospały ociciężały grubszy od tamtego i wczoraj jak się położył na plecach w piasku to się nie mógł podnieść przez swój gruby zad mam nadzieję, że to żarłok tylko jest bo aj nie mam pojęcia co się robi z takimi małymi chomikami tego w dodatku będzie z 10-12osobników
wypuścisz je na dwór i będą żyć ze szczurami

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:34   #4364
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
żart żartem, ale jeśli powtarza się więcej niż jedne raz, to bardzo możliwe, że coś jest na rzeczy - ja bym się zawczasu tematem zainteresowała - to nie jest temat do "upierania się" i zastanawiania jak on zareaguje - to (przynajmniej w moim odczuciu...) powinna być tylko i wyłącznie Twoja decyzja.

Znam parę, gdzie to mąż przejął nazwisko żony - trochę zszokowani byli ponoć jego rodzice
ołkej, mam jeszcze trochę czasu, przemyślę jeszcze raz na spokojnie chociaż jestem prawie pewna że wezmę tylko nazwisko TŻta...
Cytat:

lecę na spotkanko z med
zazdraszczam
Stary 2012-01-31, 16:35   #4365
Hawwa87
Zakorzenienie

Zmykam do księdza, a potem na obiad do kfc

Do usłyszenia

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:37   #4366
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
życzyć! zdrówko się zawsze przyda

Mam dylemat. No może dylemacik bo wielki problem to nie jest. Mama chce przyjechać i pochodzić ze mną po salonach w sobotę. Z jednej strony to miło, spojrzenie kogoś innego zawsze się przyda itd. No ale z drugiej strony to boję się, że skończy się to kłótnią albo coś. Bo moja mama ma totalnie inny gust jeśli chodzi o kiecę ślubną i zapędy do narzucania swojego zdania.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:38   #4367
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Weź mnie ze sobą tzn. na obiad do kfc

Zaraz idę pichcić Mężowi kurczaka po chińsku
Stary 2012-01-31, 16:40   #4368
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość

Do usłyszenia
Ślinię się.... yyy tzn na kfc, nie na księdza
Stary 2012-01-31, 16:40   #4369
crozee
Zakorzenienie

Hawwa, no dziwnie z ta siostra, zazwsze mi sie wydawało, ze corka bardziej ciagnie do matki.. niz syn... Ale moze u nich to mama chołubiła bardziej P niz siostre? pewnie gdyby tata P. zył, to by tez przezywała P. wyprowadzke, a ze jest jak jest, to trzepnęło nią jeszcze bardziej..
ja na Twoim miejscu pewnie powiedziałąbym szczerze P. o tym- rozumiem, ze jest wrazliwy, ale jest kurna w koncu facetem, głową nowej rodziny.. Poza tym ty to dusisz w sobie w imie jego wrazliwosci
moze mi łatwo tak gadac, ale napewno nie ukrywałąbym tego co czuję, tez w stosunku do tesciowej..
A skoro mloda jeszcze jest i dom seniora nie, to sa inne formy zajecia czasu jeszcze Pytanie tylko czy ona chce, czy woli zyc zyciem synka..
Stary 2012-01-31, 17:03   #4370
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
ciekawe czy ktoś kupuje
Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Może to głupie, ale teraz mam wrażenie, że ja ani ex ani R. nie kochałam, albo nie byłam tak naprawdę zakochana. To, co teraz czuję, jest miliard razy lepsze, ładniejsze, silniejsze i bardziej szczęściotwórcze
oczywiście że nigdy wcześniej nie kochałaś bo nikt nie był po prostu dla Ciebie tak dobry wiadomo, terminów już nie zawalaj ale tak przyjemnie się Ciebie czyta !!!!!!!!

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
I wiecie co jeszcze mi obiecał.....? że pójdzie ze mną do kina na "Piękną i Bestię"
też chciałam obejrzeć w sobotę ale mi marudził a dzisiaj zaraz będzie i nie wiem co będzie chciał oglądać
Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość

To dla osób z mocnymi nerwami ale nie dla mam i przyszłych mam.

A ja się wczoraj dowiedziałam od koleżanki, że jej siostra nosi chore genetycznie dziecko (nie wiem co to za choroba, ale ma krótkie nóżki, rączki, połamany kręgosłup, wklęśniętą klatkę, wszystko ma niewymiarowe ). Termin ma na za miesiąc ale musi urodzić za parę dni bo nie ma dla niego żadnego ratunku.... Miała robione badania genetyczne i albo lekarz przeoczył albo nic nie wyszło. Wcześniej się normalnie rozwijało, dopiero pod koniec zaczęło być coś nie tak. To jest straszne, nosisz je pod sercem, rusza się, cieszysz się, urządzasz pokoik itp a nagle okazuje się, że Twoje dziecko przeżyje najwyżej parę godzin.... Nie rozumiem tego... Czym takie małe dziecko zawiniło...
no w tym momencie to już jest duże przeoczenie ze strony pracownika szpitala i zaczęłabym się dowiadywać o odszkodowanie. Genetycznych spraw się nie uniknie ale nie musiała obciążać organizmu ciążą 8 miesięcy jeśli teraz dzieciątko od razu umrze a tamta moja koleżanka nie wiem nawet czy już jest "po"

w ogóle dostałam dziś 3 zaliczenia, łacinę też to jest co semestr moja bolączka, przyszły semestr jest ostatni z łaciną

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kkasia007 Pokaż wiadomość
Już się nie wtrącam, niech robi co chce, Mam nadzieję że się gorzej nie przeziębi.
może chce być na swoim i myśli że wam wadzi

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:07   #4371
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Wczoraj z TŻ byłam w poradni małżeńskiej i już jedno spotkanie mamy za nami
Niestety wczoraj prawie zemdlała i nie wiem czego to była przyczyna obstawiam , że ze zmęczenia ale chyba czas powtórzyć sobie badania krwi może.

Deszczówko kiedyś pisałaś , że Twoje storczyki mają z 50 kwiatów ....i nie mogłam sobie tego wyobrazić ....a teraz moje Storczyki już prawie wszystkie zakwitły i jest masa tych kwiatów
Tylko powiedz mi jedno też masz storczyki na parapecie ? I o tej porze roku czas otwierasz okno chociaż na przewiewne czy raczej nie ?
Stary 2012-01-31, 17:08   #4372
Gleniusia
Zakorzenienie

Wyczyściłam dzisiaj dokładnie całą lodówkę jesteście ze mnie dumne?

Co do nazwiska to mój jest chyba jakiś nienormalny, bo namawiał mnie, żebym została przy swoim i to ja musiałam forsować, że chcę podwójne i już no ale to raczej ze względów praktycznych, żeby w krs nie musieć zmieniać wszystkich dokumentów, bo dużo z tym zachodu no i koszta niestety (650 zł sobie życzą za zmianę wpisu)
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:10   #4373
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość

w sensie, że zjadłaś wszystko co w niej było, czy wyczyściłaś szmatką??
Stary 2012-01-31, 17:15   #4374
carmelova
Zakorzenienie

Czasami lubię jak wizaż nie działa, bo wtedy nauka tak dobrze mi idzie
Spadam zawieźć mamę na lotnisko

Jusia udanego i bezstresowego lotu życzę
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:16   #4375
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
w sensie, że zjadłaś wszystko co w niej było, czy wyczyściłaś szmatką??

wyjęłam każdą półeczkę, umyłam i wysuszyłam, wyszorowałam wnętrze roztworem sody i wreszcie jest na błysk
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:17   #4376
peach_passion
Zakorzenienie

heloł
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:26   #4377
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:

wyjęłam każdą półeczkę, umyłam i wysuszyłam, wyszorowałam wnętrze roztworem sody i wreszcie jest na błysk
ale przyznaj się mały głodomorze, że jedzenie nie oszczędziłaś w czasie tego przedsięwzięcia
Stary 2012-01-31, 17:30   #4378
_Maya_
Zakorzenienie

hello

nieee chceee mi sieeee siedzieć w pracy

fajnie się Was wszystkie czyta...taka radosc dzisiaj bije z większości postów
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:32   #4379
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

Co do nazwiska to mój jest chyba jakiś nienormalny, bo namawiał mnie, żebym została przy swoim i to ja musiałam forsować, że chcę podwójne i już no ale to raczej ze względów praktycznych, żeby w krs nie musieć zmieniać wszystkich dokumentów, bo dużo z tym zachodu no i koszta niestety (650 zł sobie życzą za zmianę wpisu)
yyy...no z tym to się jeszcze nie spotkałam
Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
heloł
HIIIIIIII PIIIIIICZ!!!
Stary 2012-01-31, 17:41   #4380
Zwies
Zakorzenienie

Fajna rzecz, ale trochę droga http://www.gazetomania.pl/prezent-dla-meza#opening
Taniej samemu to zrobić

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości