|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Temperatura normalna, poniżej 37. Może trochę niższa niż standadrowe 36,6-36,9, ale mimo wszystko nie gorączka, nawet nie stan podgorączkowy.
Ale ma sporo glutków i oczy takie lekko załzawione i czerwone. Chociaż to może od ciągłego płaczu- uspakaja się zabawiany fest lub przy cycu. Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I widzę, że to ma dokładnie takie samo dawkowanie jak sinlac. Ja się tak bardzo cieszyłam, że młody wcina tą kaszkę... a on teraz od 2-3 dni nie potrafi nawet pół porcji wszamać , za to cyca ciągnie dość ładnie...U mnie położna była chyba 3x.. i ja na pewno niczego nie podpisywałam... ciekawe jak to rozwiązano ![]() Archi jak się u Ciebie objawia ten zastój kochana? (sorry jeśli pisałaś a ja nie zwróciłam uwagi )... bo mnie się jakaś gula zrobiła , ale nie boli...
|
|
|
|
|
#3155 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na kolki, na bolesne zabkowanie.... ta sa czopki homeoptayczne ( chyba dobrze napisalam ) podobno dobre...ale poki co nie jest zle u nas wiec nie daje.... Cytat:
ojej ale zabek.... Natka czy Twoj maluszek tez ma takie biale dziasla i spuchniete?? Cytat:
![]() tak.... Sharifa zazdroszcze.... Kurcze Ty sie nameczysz.... ale wierze ze juz za chwile to co zle szybko minie..... A ja kupilam dzisiaj 2 zele na dziasla.... jednym mala pluje....i fakt w smaku jest do bani.... Najwieksza ulga dla jej dziasel to moj .... palec.....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-31 o 19:51 |
|||
|
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam caly czas ....[COLOR="Silver"]
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-31 o 20:08 |
|
|
|
|
#3158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten krzywy tez bym bardzo chciała i zapewnę kupię tylko trzeba przyoszczędzić ![]() Cytat:
za wagę Olivki. Ładnie waży i uważam, że nie powinnaś się denerwowac. Mycha on jeszcze nie pije z niego tylko narazie trzyma go i ciumka ten dzyndzel Nauczą się nauczą. Ja kupilam ten kubek 4+ też taki masz? Bo jeszcze są 6+ i chyba Stokrotka pisała że ma wiekszy przepływ.
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dowiedziałaś się czegoś jeszcze o tych kaszkach? Jakieś opinie czy cuś? |
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Monia chyba pierw naturalnie a później cc, nie? Może źle pamiętam ;p
Ja dzisiaj spróbowałam czy żel pomoże na marudzenie. Mały niby przestał marudzić, ale tylko na 5 min więc to raczej nie zęby kurde zaraziłam dziecia |
|
|
|
#3162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam ten sam kubek.... i mala sie krztusi poki co...ale jak piszesz ze sie naucza.... Cytat:
Ja mialam cc.... po paru dniach cierpienia.... ![]() Cytat:
Dobra macie pamiec.... ![]() Moje dziecie marudzi przez te zeby... tylko na rekach chce.....ciekawe jak usnie..... ![]() Natka jeszcze jedno pytanie...czy Szymek tez nie mial aptytu przy zabkowaniu....??
|
|
#3163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A inne, że są super. Więc chyba tak jak ze wszystkim - trzeba spróbować. Jak to mawia Aa2 sesesese Kolor już wybrałaś? Cytat:
i Ja uciekam dziewczęta Dobrej nocy
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ależ mi teraz Szymon szopkę odstawił przy usypianiu... dałam mu syropu przeciwbólowego i zasnął
![]() Cytat:
Trzeba by długo i porządnie masować tym żelem żeby dobrze znieczuliło, a tak to się to szybko zmywa.Ale jeśli to nie ząbki to zdrówka życzę Cytat:
a teraz to różnie.---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() Kolorowych |
|||
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem co się dzieje. Sorrki, że tak truję, ale serio masakra jakaś. Dobrze, że jutro pediatra, jedynie co to się martwie teraz szczepieniem jak on taki niewyraźny. Spał przy cycu na kolanie, nagle obudził się i płacz. Polulałam, przytuliłam i nic. Odłożyłam na łóżku, obok siebie i śpi
![]() ![]() nie panikować nie panikować, precz matko panikaro aaaaa Swoją drogą niech dodadzą mi tę emotkę. Stosowałabym pewnie x razy dziennie ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-31 o 20:54 |
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie na chwilę
wczoraj sie nei dało wejść bo coś wizaż zamulał a dziś nie popiszę bo padam więc słodkich snów![]() Aha...Natka ząbek przecudny
|
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Witam po długiej nie obecności
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki |
||
|
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
Ja juz spiaca i pewnie za chwile pojde spac wiec tylko pobieznie:
Serio to tylko tak fajnie brzmi Ja mam wszedzie cholernie daleko (czytaj do Polski, rodziny, znajomych) No i np. chetnie bym przygarnela ten krzywy kubek, ale nie oplaca mi sie wysylac z Polski wiec zakupy takie jak Wy tu sobie omawiacie moge robic tylko przy okazji wizyty w Polsce i w ograniczonym zakresie. To sie fajnie czyta, na wakacje jest fajnie, na urlopie jest fajnie, w weekendy niektore jest fajnie, ale tak na codzien to zycie tu ma sporo wad niestety. Cytat:
Moze zaczne czesciej ogladac tvn style, tylko nie pamietam o ktorej ten dzieciowy program leci.
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Czee
co tam słychać?Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
U Mnie życie do du.. =(
zmarł Mi tata walczyłam z Czarkiem i nadal walczę. Był u teściowej przez 5 dni i doprowadziła Go do okropnego stanu, dostał wysypki (smarowała oliwką od której ma uczulenie), dawała Mu mleko dla starszych dzieci, rozregulowała Mu maksymalnie rytm dnia i jest nieźle chory. Gdy pediatra się dowiedziała o tym jak się nim zajmowano, to powiedziała że dobrze że dziecko przeźyło to Wygadałam się... |
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Zajrzala na program tvn style i teraz sama juz nie wiem, ale od poniedzialku do piatku o 12 jest cos interesujacego:
- sekrety madrej niani - mamo juz jestem Wlacze sobie jutro jak nie zapomne, dziecko mi da i dekoder sie nie zawiesi
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
tutaj można się jak poczuć w gronie najbliższych, jakby się znało pare lat
martwi Mnie to że Czarek zjada tylko 2-3 butelki mleka dziennie ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- według Mnie "sekrety mądrej niani" to dobry program, często oglądałam |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Sharifa dzięki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
mleka ma po 150-180 ml.
Wypija herbaty (porcje robię po około 150 i wypija ich parę), w dodatku zjada codziennie troszkę zupki Pediatra twierdzi że nie wie czemu tak ma. Ona ogólnie nie popiera karmienia mm ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ehh... Muszę już zmykać, bo dziecko się obudziło Spróbuje wpaść jutro |
|
|
|
#3178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja swojej tez dalam 2 dni temu ...nie powiem bo zadzialal i usnela...ale ponoc nie mozna stosowac dluzej niz 3 dni.... bynajmniej u mnie.... A z tym jedzeniem to jakas masakra.... Cytat:
![]() Emotka wymiata ![]() wspolczuje z calego serca z powodu taty... a tesciowa powinna dostac w potylice .... i to porzadnie.... gdyby sytuacja dotyczyla mnie to juz by wnuczki nie zobaczyla.....Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Co Wy spicie juz ???
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-31 o 22:19 |
|||
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia moja zjada na dobę 5-6 razy po 150ml i oprócz tego nic więcej więc chyba nie jest aż tak źle z Twoim Czarkiem skoro pije do tego herbatki i je jakiś obiadek czy deserek, ale lepiej żeby to jednak jakiś dobry lekarz stwierdził a nie młoda mama taka jak ja to tylko tak na pocieszenie piszę jak jest u mnie---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale zdarza sie jej tez wypic ponad 800...no ale teraz zupki wiec tyle nie bedzie.... No ale Twoja dziewczynka sporo wypija.... a ile Martus ona wazy teraz ??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Chociaż nie wiem czy ona to coś w rodzaju położnej ,ze przychodzi i do mnie i do dziecka czy tylko do dziecka jak pediatra 

)... bo mnie się jakaś gula zrobiła
, ale nie boli...

caly czas ....[COLOR="Silver"]

i
a teraz to różnie.