|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
nosz k..... !!!! napisałam się i posta mi wcięło...
to w skrócie: zdrówka wszystkim chorującym: justynko, agadus, shirka, marinka marinko ja bym "zareklamowała" u pana dentysty tego zęba!!ale życzę żeby już przeszło samo... beatko super, że się torbiel wchłonęła no i dziękuję za info o uldze ![]() a u nas dzień ok. chociaż niewyspana chodziłam bo przez ploty na FB późno spać poszłam, to jeszcze Hanna fisiowała całą noc ![]() dzisiaj byłam z nią chwilę na dworze, bo do tesco musiałam iść, ale prawie sama zamarzłam. nie dość, że mrozisko to jeszcze wiatr..brrr... u nas w tesco promocja na wybrane obiadki i deserki z bobowita i hipp. kupiłam parę sztuk chociaż hanka kupnego nie lubi za bardzo..ale mi się codziennie nie chce gotować.wyrodna matka ze mnie a propo wyrodności - wracam jutro do pracy no i mam dola z tego powodu, że ja się cieszę i wychodzi na o, że faktycznie jestem wyrodny rodzic
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
a teraz mam cytrynowa tez bo tej mojej nie bylonataszka posikalam sie z TZ ze smiechu o ksiedzu |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Z tego co zdążyłam nadrobić to: Nerolko, tak mam Twój nr tel- będziemy w kontakcie. Nataszkaa, fajnie że jesteś chętna na kino- ciekawe czy nas z sali nie wyproszą jak zaczniemy gadać zamiast fim oglądać. ![]() Jasiu, Antosiu, Dominiku, Emi, Zuziu- wszystkiego najlepszego z okazji kolejnych miesięcznic! Aania, Crazy, super że ząbki się pokazały! )Natko, przykro mi że ta alergia tak ci dokucza i musisz Domka odstawić- domyślam się, że ci ciężko, ale to dla Twojego dobra. No i za zaliczone egzaminy!Marina, oj faktycznie coś ostatnio masz przeboje, jak nie zęby to oczy. Lepiej tego nie bagatelizować, to rzeczywiście może być związane z kręgosłupem. ![]() Telik, zaczerpnęłam twój patent z gumową rękawiczką. Hania się na niej wyżywa a my pękamy ze śmiechu, bo robi to z takim zacięciem. Iustyna, Brunetka,Brumek ściskam wirtualnie- oby ząbki wyszły jak najszybciej i przestały dokuczać maluchom. ![]() My nadal u moich rodziców. Hanię też zaczęły znowu bardziej męczyć ząbki. Ślini się, pcha wszystko do buzi, jest bardziej senna i wybudza się z płaczem-moja biedulka. Mam nadzieję, że niedługo pojawią się winowajcy. Muszę się pochwalić swoją gadułą, bo mówi już pięknie TATA Jak dzisiaj próbowałam ją namówić na powiedzenie mama to bylo "mmmmmtata".Lecę na 73 str. dalej nadrabiać. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-31 o 20:56 |
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia by mimo wszystko nie uwierzyła w to. ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Idę spać. Jak zwykle zamiast coś w domu czy koło siebie zrobić to przesiedziałam przed komputerem ![]() Dobranoc. A Marina może ten przystojny dentysta celowo Ci zęba tak zrobił żebyś do niego szybko wróciła?
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() Obniżylismy dziś Lilce łóżeczko na sam dół bo już skubana zaczyna się ciągnąć do stawania ![]() Miała dziś marudny dzień, ale po kąpieli usnęła przy butli więc tyle dobrego... dziękuję dziewczyny za wszystkie pomysły kulinarne skopiowałam sobie wszystko i tylko musze się zastanowić które rzeczy będę w stanie zrobić (bo przecież jestem kuchenne antytalencie) zaneta leć biegusiem rób tę cytologię, jestem w szoku że do tej pory nikt Ci tego nie zlecił, ja w ciąży robiłam 2 razy
|
#2407 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też polubiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bzdury gadasz !!! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Pójdę pójdę do gina.
I nie wiem co miałam pisać... O_o |
|
|
|
#2410 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw zawsze też miejsce po znieczuleniu boli nieprzyjemnie.... ![]() Cytat:
Natan Edytowane przez zapałeczka Czas edycji: 2012-01-31 o 21:31 |
|||
|
|
|
#2411 |
|
BAN stały
|
Aga,Jacieee,Iustynko,Brum ku,Marzenko
Marzenko tylko sie podpisz ![]() Brumku tak myslisz?Oby,oby,sprawdzim y
|
|
|
|
#2412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do mmmtata to Bella jak tam po wizycie?? czy coś przeoczyłam czy nic nie pisałaś co i jak było? Cytat:
fajny pomysł, a sos śmietanowy to jak robisz??
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak są tabletki na migrene (skład leku uzależniony jest od przyczyn choroby)
choć jest to choroba jeszcze na tyle nieodgadniona że takiego super leku nie ma na pewno profilaktyka jest bardzo ważna czyli regularny tryb życia, spacery ograniczenie alkoholu i 0 nikotyny itd(ale w tym przypadku wierze że spełniasz wszystkie warunki) Cytat:
2 woooow Hania już mówi tata ![]() coś nie czuję jeszce u Jasia wydawania sensowniejszych dźwięgów Cytat:
ależ jetem wściekła pojechaliśmy do kliniki(godzina drogi w 1 stronę) i okazało się że recepcjonistka nas żle zapisała(za tydzień, gdy lekarka nie przyjmuje w tych godzinach )na szczęście lekarka wcisneła nas do kolejki żeby ocenić oczko no i postanowiła wypłukać(bez sondowania) kanalik ale oczywiście blok operacyjny był zajęty wiec mamy nowy termin ale dziękuję za wszystkie kciukasy ps dla granolomaniaków wklejam uniwersalny przepis na granole z przelicznikiem szklankowym na 1 dużą blachę-ok 1,5 litrowe naczynie -250 gram płatów owsianych-(2 szklanki) -130 gram orzechów dowolnych, lub migdałów lub płatków kokosa (1,5 szklanki) orzechy i migdały niełuskane -130 gram ziaren/nasion(do wyboru sezam, siemie lniane, pestki dynii, słonecznik itd) -5-7 łyżek płynnego syropu miodu(można użyć syropu klonowego, płynnego miopdu, golden syrupu/ syropu z agawy. syropu z daktyli) -opcjonalnie 1-2 łyżek cukru - 1 łyżka oliwy (olej słonecznikowy, rzepakowy, sezamowy, archaidowy itd) - pół szklanki soku lub musu owocowego(najlepiej jabłkowy, ananasowy lub gruszkowy) lub starte jabłko - łyżeczka cynamonu(+ewentualnie sproszkowany imbir, wanilia, kakao itd) po upieczeniu można dodać 150 gr suszonych owoców(1 szklanka)
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-31 o 21:31 |
||
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zdolna pannica z Lilianki ![]() ![]() You you pisałam, na wizycie wszystko ok, ale dostalismy znów skierowanie na rehabilitacje. Mam nadzieje,że zaczną te moje leniuszki raczkować... choć nawet pełzać im się nie chce.
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- U nas podobnie. Boję się, że może się podciągnąć. Wczoraj jak się złapała poręczy wózka, to gdyby nie szelki to by usiadła, albo wypadła. |
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to następna próba która bedzie juz z kolei? Moją "Dżuliet" spanko chyba bierze.. coś zawczasu bo zwykle pada punkt 22 ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
tak zapytam co było powodem wezwania pogotowia? jakoś cieżko mi sobie wyobrazić minę sanitariuszy
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do granoli oj nie ładnie tak kusić. Mówiłam mężowi,żeby mi kupił składniki i sobie na grabił .
|
|
#2421 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Dziś zupełnie inny dzień - Tymek do rany przyłóż, dawno się tyle nie na chichotał No i głowa przestałą mnie boleć koło 15, więc na nowo życie we mnie wstąpiło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po protu ciekawa jestem i tyle ![]() Chyba muszę sobie poczytać, bo temat mnie zaciekawił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co dokładnie mówili?Zastanawiałm sie niedawno, po jakim czasie takie dziecko całkowicie przywyka do nowej sytuacji i zapomina o rodzicach, strachu, dawnym życiu... Cytat:
Opowiedzcie jeśli coś siekawego było, please ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Urlop mi sie kończy ... w piątek Boję się myśleć co to będzie... Na razie na szczęście mam jeszcze ten wypoczynkowy.
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie kusicie ta granola a ja chce schudnac wreszcie, nie jem nic od 18 i juz mnie ssie
![]() |
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mama czy tata to nie powie ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- utrzymanki jesteśmy ![]()
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
beata a tam utrzymanki od razu
![]()
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek idziesz na kurs laktacyjny? kiedyś wspominałaś...
|
|
|
|
#2427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
:* dzięki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale pech...Cytat:
co za baba..... dobrze że chociaż lekarka zerknęła Za przepis stokrotne dzięki!
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() chyba już na dobre wróciłam tym, które pisały, że jak TZ w domu to nie mogą się pozbierać całkowicieprzyznaję rację. mój po spa miał jeszcze 2 dni wolnego i co? dopiero dziś gdy on na koszu a Mała śpi ja mam czas na wizażnie nadrobię Was za chooooorobkę ale obiecuję, że od dziś będę na bieżąco i tu i na FB ...co do Was: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM SOLENIZANTOM (małym i dużym) Kciuki dla wszystkich potrzebujących... i chmmmm nie jestem w temaxcie;( przeczytałam tylko, że wymieniacie się przepisami... plis dajcie na priva bo ja debilek kuchenny a co u nas: w spa super. Majka szalała, rodzice wymasowani, nawilżeni,itp ja od 2 dni na djecie bo stan mojego brzucha mam wrażenie, że jest gorszy niż miesiąc po porodzie;( więc 1,5l wody dziennie, aerobic 2 razy w tyg, hula hop codziennie, zero masła, małe porcje itd... mam nadzeije, że coś da;( czy któraś słyszała o endermologii? zastanawiam się czy nie pomogłaby w ujędrnieniu skóry brzucha, bo ze schudnięciem sobie dam radę (chyba )zaraz wrzucę kilka zdjęć na FB ![]() iwona |
|
|
|
#2429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Więc profilaktyka zachowana ![]() Z kliniką faktycznie kiszka - nie znoszę takich sytuacji Dobrze, że kobieta Was przyjęła. Płukanie to takie coś jak przetykanie, czy już łagodniej?Ten oryginalny przepis na granolę już sobie wcześniej wyszukałam, ale jakoś bałam się tego doku jabłkowego Zresztą teraz sobie zrobiłam z proporcjami "pode mnie", czyli dodatkowe orzechy, więcej migdałów) i żurawinka ![]() Z tym nie mam problemów, bo po porodzie całkowicie przeszła mi ochota na czekoladę i czekoladowe rzeczy Szkoda że na inne pyszności nie ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Chciałabym , ale to tylko takie mrzonki póki co... Ewentualnie daleka przyszłość, bo to nie takie hop siup tylko kilkaset godzin praktyk trzeba zrobić. Cytat:
Twarda jesteś, podziwiam
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek właśnie wiem... tylko powiedz mi, bo oglądałam kursy i jest np na 13-15 kwietnia kurs karmienie piersią w codziennej praktyce (20h) natomiast są preferowane osoby takie jak pielęgniarka,położna,psyc holog,pedagog,dietetyk itp
Zainteresowało mnie to , bo pomyślałam sobie że u mnie w mieście nie ma doradcy laktacyjnego ani nic takiego to bym się "pokursowała" i coś kombinowała, natomiast mam tylko Technika żywienia z podstawą dietetyki i nie wiem czy wiesz ma sens? Co myślisz? CZy jednak trzeba mieć jakieś pojęcie medyczne ? Kursów jest masę, ale tak sobie myślę od czegoś trzeba zacząć. Mąż mówi że jak mam siedzieć w domu to muszę jakoś czas wykorzystać no i zaczęłam szukać... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

No i
za zaliczone egzaminy!
Mam nadzieję, że niedługo pojawią się winowajcy. Muszę się pochwalić swoją gadułą, bo mówi już pięknie TATA 

bzdury gadasz !!! 

u nas tż skorzysta z tej ulgi bo ja dochodów nie miałam.

A co dokładnie mówili?