Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1824 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 18:24   #54691
Rabarba
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Kurczę, zrobiłam sobie maseczkę na włosy, z żółtka, miodu i łyżki oleju rzepakowego, potrzymałam, potem zmyłam isaną i dałam Bingo na chwilę, tak coś czuję, że chyba troszkę nie domyłam włosów, czy nic się nie stanie, jak zostaną takie do następnego mycia? nie są posklejane, ani nic, tylko takie dziwne w dotyku i dalej ten zapach miodku czuć, a nie chcę szorować drugi raz
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 18:32   #54692
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
pussynka pytalam o:
"Jeżeli umyję włosy szmponem zeby je oczyscic z nadmiaru wszystkiego :P(robie to raz na jakis czas) i jak bym zwinela w koszulke i na mokre ale nie cieknace wlosy psiknela jantar + aloes i nalozyla na to olej? to bedzie ok? ma to sens?
Dziekuje za odpowiedzi"
Chce wlasnie tak zrobic i nie wiem czy ma sens
Przy tej pogodzie - mało. Coś kremowego.
W lecie jako wersja minimum jak najbardziej
Cytat:
Napisane przez Alejsha Pokaż wiadomość
a "ciągną się"? kiedyś gdzieś cztałam coś po przeproteinowaniu, ja bym poszła w tym kierunku
Choć ja się tam nie znam
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak np ,,nakładam" keratynę czy jedwab na włosy, to są po niej nijakie, robią się takie drobne, w ogóle niezdefiniowane. To znaczy, że jej w ogóle nie lubią? Czy i tak nakładać od czasu do czasu?
A ile, z czym, w jakiej kolejności?
Wszystko ma znaczenie
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że nie szukam w wątku odpowiedzi i nie nadrabiam, ale musze się dowiedziec teraz, jak nałożyć biovaxa Pisze żeby na mokre włosy, ale kiedyś gdzieś czytałam, ze na suche lepiej. Pomoże ktoś?
Nie ma reguły. zacznij jak Ci wygodniej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 18:43   #54693
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Byłam dzisiaj na zakupach kosmetycznych na poprawę humoru i co prawda odżywki żadnej nie kupiłam, ale nie mogłam się powstrzymać jak zobaczyłam nowy jedwab do włosów Artiste i sam mi wskoczył do koszyka. Wiem, że na tym wątku mało was interesują jedwabie, ale dla zainteresowanych powiem że nie ma alkoholu, a za to ma bardzo wygodną pompkę

Mam jakieś feralne mieszkanie chyba jeśli chodzi o przechowywanie żelu lnianego. Gdzie bym go nie postawiła to po 3 dniach się psuje.. Chyba przy następnym półproduktowym zamówieniu wezmę konserwant.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 18:47   #54694
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Mam jakieś feralne mieszkanie chyba jeśli chodzi o przechowywanie żelu lnianego. Gdzie bym go nie postawiła to po 3 dniach się psuje.. Chyba przy następnym półproduktowym zamówieniu wezmę konserwant.
Miss a to nie trzymasz go w lodowce?

BTW za oknem sie nie zepsuje, właśnie oglądałam prognoze pogody

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 18:51   #54695
ewcia1807
Zakorzenienie

AjriszMarta różnie próbowałam, za każdym razem taki sam efekt. Pryskałam, z odżywką, trzymałam dłuższy czas, chwilę

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:04   #54696
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Miss a to nie trzymasz go w lodowce?
A trzymam. Ale próbowałam dla odmiany gdzie indziej i nadal się psuje
Cytat:
BTW za oknem sie nie zepsuje, właśnie oglądałam prognoze pogody
Haha, wystawię na balkon Tylko też bez sensu bo trzeba ciągle rozmrażać, chyba że odkuje kawałek i rozgrzeję w dłoniach

Stary 2012-01-31, 19:21   #54697
anias2
Zadomowienie

dziewczyny zrobilam tak jak pisalam + uzylam innych produktów, chcialam najpierw umyc szamponem zeby oczyscic wlosy z tego co sie tam nabudowalo. Bo raz na jakis czas myje wlosy silniejszym szamponem.Pozniej psiknelam jantar + aloes na cala dlugosc wlosów i na to nalozylam olej Henaara. Splukalam wlosy metoda kubeczkowa szamponem lagodniejszym BD fur mama nalozylam biovax + kilka kropel olejku z orzechów macadamia splukalam po 30 min (byly pod czepkiem) nalozylam odzywke b/s joanna len + rumianek i na koniec wtarlam serum biovax A+E i wiecie co wlosy mam supeer mieciutkie i i blyszczace.
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:21   #54698
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta różnie próbowałam, za każdym razem taki sam efekt. Pryskałam, z odżywką, trzymałam dłuższy czas, chwilę
Jeszcze możesz nakładać przed myciem w masce
Ilość ma znaczenie, u mnie 5 kropli robi przyklap, Myszka daje 15 bez problemu
I tak, może być że włosy nie kochają się z proteinami i wtedy sięgasz po nie tylko wtedy, kiedy są objawy przenawilżenia-niedoproteinowania (gumowe) <- ktoś pytał ?

Stary 2012-01-31, 19:41   #54699
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A trzymam. Ale próbowałam dla odmiany gdzie indziej i nadal się psuje

Haha, wystawię na balkon Tylko też bez sensu bo trzeba ciągle rozmrażać, chyba że odkuje kawałek i rozgrzeję w dłoniach

nie zostawiaj tego na wierzchu tylko lodówka u mnie tak sie zepsuł w łazience gdy zapomniaąłm, ze sztynks = smród był przez kilka godzin

Ajrisz czyli gdy moje włosy sie rwą( próbowałam na takim wypadniętym) to mam za dużo protein, czyli co z nimi zrobic zeby zrownoważyć? Keratyne czy jedwab rzadko daję, bo lodówke mam poziom niżej niż wanne oleje i co jeszcze ?

Stary 2012-01-31, 20:00   #54700
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
A ja dostałam własnie małe pocieszenie z zaskoczenia Koleżanka stwierdziła, że miałam wczoraj jakies takie błyszczące włosy (hmmm... ciekawe?)
Więc podkleję to jako komplement, żeby się nie zniechęcić do pielęgnacji, bo u mnie dużo nie potrzeba niestety
I pomyśleć, że do mnie dzwoni się radzić co kupić i ajk tego uzywać, hehe Ale będę się cieszyć, jak będzie zadowolona!
A ja się cieszę,ze Ty jesteś zadowolona. Ja w realu nie słyszę tylu komplementów, co np. tutaj (niestety moje na zdjeciach dużo lepiej wygladają) i wiem, jak cieszy choćby jedno miłe słowko. Pamiętam jak na początku pielęgnacji jedna mnie spytała, co ja robię z włosami,że mam takie pokręcone, jak w dawnych czasach, gdy zelazkami paliły. Poczułam sie jakby mi w pysk dała. Dobrze,że u Ciebie ktoś dostrzega zmiany na lepsze!
Cytat:
To super

Moje włosy chwalą jak są niezdefiniowane i podpuszone, z mega objętością
A jakie się Tobie bardziej podobają?
Moim zdaniem to fajnie,że możesz mieć i takie i takie. Ja zawsze wolałąm moje jako uładzone, gładkie fale, ale ostatnio po cieniowaniu mam mały puchaty pierdzielniczek i też mi się nawet podoba-pewnie dlatego,ze objetosć większa. I lżej wyglądaja.
Cytat:
Napisane przez Alejsha Pokaż wiadomość
agatka89, ty w miesiąc osiągnęłaś to, co ja ja osiągnę za rok jestem zazdrosna

dzisiaj znowu olej ryżowy *.* I spróbuję chyba metody kubeczkowej z babydreamem... Oby się domyły, wcześniej używałam szamponu na całe włosy, i to jeszcze myłam je dwukrotnie...
Mam nadzieje, że jantar w końcu przyjdzie, po kallosie mi się trochę włosy puszą...
A właśnie, jantar jest b/s czy d/s?
Przesadzasz z całą pewnoscią. Masz świetny potencjał genetyczny. do tego niezniszczone zabiegami włoski. Ani sie obejrzysz, jak będą pieknie nawilżone zdefiniowane kręcioły. Swoją drogą trochę również (jak ostatnio scientilli_filis-właśnie zniknęła nam) przypominają mi włosy Ewalucji(nia są aż tak puchate, jak jej na początku i chyba trochę inny skręt, ale tak mi się skojarzyło-poczytaj jej historię, na pewno zmotywuje, a może zainspiruje).
Jantar u mnie jako wcierka tylko, na włosy robił suche druty(choc dawno nie próbowałam)

Jak pisałąm wyzej moje po cieniowaniu trudniejsze do opanowania. Dzisiejsze zdjecia po całym dniu w pracy, bieganiu w szalu, czapce, grubej kurtce po mieście,a w pracy w golfie(grubym jak widać). Puchato, troche bałaganiarsko, ale jakoś mi nie przeszkadza Chociaż jak czytam o kryzysach, to mi się udziela i w lustrze juz mi się zaczynają nie podobać....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04388.jpg (52,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04389.jpg (53,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04387.jpg (48,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04400k.jpg (211,8 KB, 34 załadowań)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:04   #54701
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz czyli gdy moje włosy sie rwą( próbowałam na takim wypadniętym) to mam za dużo protein, czyli co z nimi zrobic zeby zrownoważyć? Keratyne czy jedwab rzadko daję, bo lodówke mam poziom niżej niż wanne oleje i co jeszcze ?
Rwą czy łamią? EDIT - > czy włos się ciągnie zanim pęknie?
Jak rwą to właśnie trzeba protein! i mniej oleju
Jak łamią to oleju i mniej protein

Ag Rafka - ślicznie też chcem

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-01-31 o 20:07
Stary 2012-01-31, 20:04   #54702
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
dziewczyny zrobilam tak jak pisalam + uzylam innych produktów, chcialam najpierw umyc szamponem zeby oczyscic wlosy z tego co sie tam nabudowalo. Bo raz na jakis czas myje wlosy silniejszym szamponem.Pozniej psiknelam jantar + aloes na cala dlugosc wlosów i na to nalozylam olej Henaara. Splukalam wlosy metoda kubeczkowa szamponem lagodniejszym BD fur mama nalozylam biovax + kilka kropel olejku z orzechów macadamia splukalam po 30 min (byly pod czepkiem) nalozylam odzywke b/s joanna len + rumianek i na koniec wtarlam serum biovax A+E i wiecie co wlosy mam supeer mieciutkie i i blyszczace.
Fotka, koniecznie!!!
Stary 2012-01-31, 20:19   #54703
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jak pisałąm wyzej moje po cieniowaniu trudniejsze do opanowania. Dzisiejsze zdjecia po całym dniu w pracy, bieganiu w szalu, czapce, grubej kurtce po mieście,a w pracy w golfie(grubym jak widać). Puchato, troche bałaganiarsko, ale jakoś mi nie przeszkadza Chociaż jak czytam o kryzysach, to mi się udziela i w lustrze juz mi się zaczynają nie podobać....
cudeńka piękne cudeńka :lov e:
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Rwą czy łamią? EDIT - > czy włos się ciągnie zanim pęknie?
Jak rwą to właśnie trzeba protein! i mniej oleju
Jak łamią to oleju i mniej protein

Ag Rafka - ślicznie też chcem
chyba mi potrzeba urlopu,to jak ja Twoją wypowiedz zrozumiałam?
ja zrozumiałam ze przenawilżone i niedoproteinowane = gumowe

moje rwą się nie ciągną czyli lodówkę poziom wyżej i dochlapywać keratyny?

Stary 2012-01-31, 20:20   #54704
Sophie24
Zakorzenienie

Jak zawsze - opinię, komentarze i mnóstwo zdjęć pięknych loczków, skłoniło mnie do zakupu kosmetyków, które są tu polecane. Miałam wielkie szczęście bo moja półka dostała suchot i musiałam uzupełnić zapasy (prowadzę skrzętnie projekt Denko i nie zawalam sobie półek).
Kupiłam:
- szampon Garnier AiK - z Garnierem zawsze mi się dobrze wpspółpracowało więc powinno być ok, jedynie martwi mnie ten SLS czy też SLES (nie pamiętam co on tam ma) a chciałam koniecznie z tego zrezygnować.
- olejek Alterra Limetka&Oliwka - nie było innych olejków ale też wydaje mi się ok, jak coś to na dniach uzupełnię kolekcję
A mam na półce maseczkę Biovax do wypadających, olejek rycynowy i naftę.
Spróbuję jeszcze myk z ręcznikiem i spodziewam się pięknych loków, których dawno u siebie nie widziałam.
Chciałam kupić maskę/odżywkę z Alterry ale była tylko ta z granatem, pomyślałam, że w innym Rossmanie poszukam innych.

A powiedzcie mi jaki macie system nakładania kolejnych preparatów na włosy? Czy ma to znacznie dla skrętu? Ja stosuję wszystko przed mycie, na wilgotne włosy. Wszelkie oleje i maseczki, odżywki wcześniej też - wszystko na wilgotne włosy, podsuszyć, w czepek a potem mycie. Mam delikatne, cienkie włosy i czytałam, że to dobry sposób. Na dodatek nie myję włosów na całej długości a pozwalam szamponowi spływać po włosach z nasady bo tylko szampon u nasady wcieram. Jeśli chodzi o oczyszczanie to nie mam zastrzeżeń ale zastanawiam się co z lokami i ich skrętem.

Muszę spróbować metody kubeczkowej - na końcówce szamponu zawsze tak robię a nie wiedziałam, żę taką nazwę to nosi.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:24   #54705
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie raczej skrót myślowy się pojawił.
jest Teraz rozumieć.
A po tym cieniowaniu wcześniejszym nie miałaś efektu większej objętości?
Możliwe
Chyba faktycznie była większa objętość, ale też sporo krótsze włosy więc ciężko będzie porównać efekty cięcia :/ w ogóle to znów mnie kuszą nożyczki, tzn fryzurka taka jak w maju ale nie zrobię tego, obiecałam sobie dłuższe włosy

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:32   #54706
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Jak zawsze - opinię, komentarze i mnóstwo zdjęć pięknych loczków, skłoniło mnie do zakupu kosmetyków, które są tu polecane. Miałam wielkie szczęście bo moja półka dostała suchot i musiałam uzupełnić zapasy (prowadzę skrzętnie projekt Denko i nie zawalam sobie półek).
Kupiłam:
- szampon Garnier AiK - z Garnierem zawsze mi się dobrze wpspółpracowało więc powinno być ok, jedynie martwi mnie ten SLS czy też SLES (nie pamiętam co on tam ma) a chciałam koniecznie z tego zrezygnować.
- olejek Alterra Limetka&Oliwka - nie było innych olejków ale też wydaje mi się ok, jak coś to na dniach uzupełnię kolekcję
A mam na półce maseczkę Biovax do wypadających, olejek rycynowy i naftę.
Spróbuję jeszcze myk z ręcznikiem i spodziewam się pięknych loków, których dawno u siebie nie widziałam.
Chciałam kupić maskę/odżywkę z Alterry ale była tylko ta z granatem, pomyślałam, że w innym Rossmanie poszukam innych.

A powiedzcie mi jaki macie system nakładania kolejnych preparatów na włosy? Czy ma to znacznie dla skrętu? Ja stosuję wszystko przed mycie, na wilgotne włosy. Wszelkie oleje i maseczki, odżywki wcześniej też - wszystko na wilgotne włosy, podsuszyć, w czepek a potem mycie. Mam delikatne, cienkie włosy i czytałam, że to dobry sposób. Na dodatek nie myję włosów na całej długości a pozwalam szamponowi spływać po włosach z nasady bo tylko szampon u nasady wcieram. Jeśli chodzi o oczyszczanie to nie mam zastrzeżeń ale zastanawiam się co z lokami i ich skrętem.

Muszę spróbować metody kubeczkowej - na końcówce szamponu zawsze tak robię a nie wiedziałam, żę taką nazwę to nosi.
Garnier AiK lepsza niż szampon jest odżywka-to jej używamy tu namiętnie i nagminnie, choć sa wyjatki, którym nie pasuje.
Brakuje jednak czegoś po myciu-choćby zabezpieczenia. Jeśłi łatwo obciażyć, to chociaż b/s. Ale spróbuj może d/s, choćby tego biovaxa, który masz i nie dopłucz do końca-wtedy bez b/s(bo na b/s najlepsze Joaśki, ale może trudno dostać u Ciebie, choć są tanie i wydajne-ja jako b/s daję mniej niż "kroplę" wielkosci dwuzłotówki-mam 3 i od sierpnia jeszcze żadna mi się nie skończyła)

Na skręt osobiście polecam żel lniany i "myk z ręcznikiem"(czyli jak rozumiem ugniatanie lub plunking), a najlepiej skręca dyfuzor, ale sam lniany z ugniataniem też powinien "zrobić" fale. Bo jeśli masz loki, to raczej skrętu specjalnie nie trzeba wydobywać.
I pokaż włoski!
Stary 2012-01-31, 20:42   #54707
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dziewczyny, Jantar na DOZ!!!

Stary 2012-01-31, 20:45   #54708
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
dopiero takie zapasy porobiłyśmy

Stary 2012-01-31, 21:00   #54709
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Jak tak wygladają po całym dniu, to nie chcę wiedzieć jak wyglądały po umyciu. Piękne

Cytat:
Cytat:
No ba, sama zamówiłam 6 butelek na alleco. Najgorsze, że to daleko ode mnie. Może TŻ pojedzie i odbierze. Pani dzwoniła, że maja tylko 4 z pytaniem czy biorę, a ja twardo czekam na 6. Tylko kilka chwil po jej tel. przeczytałam, że nie wstrzymają produkcji

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 21:03   #54710
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Cudne są
Stary 2012-01-31, 21:06   #54711
86Paula
Zakorzenienie

hmm... umyłam odżywka, d/s dałam na chwilkę dosłownie odrobinę isany z babassu a jakos b/s joanne z mlekiem i miodem... duuuuzo lnianego, dokłądnanego podczas suszenia i troche isany, dyfuzor.
nie skręciły się tak, jakbym chciała. wydają się też jakieś, nie wiem, obciążone- mówię o wrażeniu, jakie mam, kiedy są jeszcze lekko wilgotne i nieodciśnięte. ciekawe co zobaczę rano.
chciałabym, żeby jutro były ok ale mam złe przeczucia.
a może czas na sls?
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 21:08   #54712
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za info Zamówiony! Przy okazji liść skrzypu i będa herbatki.

PS Czyżby przetestowali moja radę? hehe, ciekawe.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 21:22   #54713
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Tez wlasnie chcialam pisac o tym Wlasnie zamowilam 2 I w ogole mega niespodzianka - moge odebrac w aptece na moim osiedlu, 2 minutki spacerem od domu Ciekawa jestem baaardzo jak sie spisze to cudo na moich wlosach/skalpie.

Ewcia, nie wiem czy akurat proteiny mleczne mozna kupic jako polprodukt, musialabys poszperac w necie Na pewno mozna hydrolizowana elastyne, proteiny owsiane - ja bym pokombinowala jesli nie jestes przekonana czy keratyna Ci sluzy

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 21:26   #54714
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Farmonie odebrać Jantara i wzięłam 3 ostatnie buteleczki, no nakład się wyczerpał i jest dopiero w produkcji następna partia rozmawiałam z tym panem do wydaje i wysyła paczki i mówi, że teraz mają wstrzymane dostawy Jantara, bo wszystkie zapasy się im wykończyły przez to pospolite ruszenie i że przez styczeń wydał tego więcej niż przez cały zeszły rok bo ludzie zamawiali po 10 buteleczek

i jeszcze
Cytat:
A ja się cieszę,ze Ty jesteś zadowolona. Ja w realu nie słyszę tylu komplementów, co np. tutaj (niestety moje na zdjeciach dużo lepiej wygladają) i wiem, jak cieszy choćby jedno miłe słowko.
Żyjesz wśród ślepców
Cytat:
Gdybym była facetem to chyba bym Ci śpiewała co wieczór serenady pod oknem
(bez obaw - brałam lekcje śpiewu ;D)

A skoro już mowa o KRYZYSACH
Moje włosy znów wariują, nie chcą odżywek, nawet szampon ze slesem im nie pomógł, ba! nawet pofarbowałam wczoraj włosy henną żeby je trochę usztywnić i podnieść ale i tak mam przyklap. Protein ostatnio nie używałam za często. Może to keratyna we wcierce??? Bo to jedyna zmiana w pielęgnacji. A może to mróz? Ma ktoś pomysł?

A po hennie zrudziałam Wrzucam foty, włosy po całodniowym upięciu, robią se co chcą, ja już nie wnikam w ich poczynania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rude1.jpg (60,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rude2.jpg (57,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-01-31, 21:26   #54715
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

nie zostawiaj tego na wierzchu tylko lodówka u mnie tak sie zepsuł w łazience gdy zapomniaąłm, ze sztynks = smród był przez kilka godzin
No mi sie lodówka cała zaśmiardła, to pomyślałam że dla odmiany zasmrodzę łazienkę
Cytat:
Cholera no, akurat musiałam dzisiaj wydać całą kasę

Ag Rafko, pięknie jak zwykle

Stary 2012-01-31, 21:46   #54716
Ag Rafka
Rozeznanie

Dziękuję kochane!

Cytat:
Właśnie dzis odebrałam osatnie zamówienie.
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

i jeszcze

Żyjesz wśród ślepców
Gdybym była facetem to chyba bym Ci śpiewała co wieczór serenady pod oknem
(bez obaw - brałam lekcje śpiewu ;D)

Moje włosy znów wariują, nie chcą odżywek, nawet szampon ze slesem im nie pomógł, ba! nawet pofarbowałam wczoraj włosy henną żeby je trochę usztywnić i podnieść ale i tak mam przyklap. Protein ostatnio nie używałam za często. Może to keratyna we wcierce??? Bo to jedyna zmiana w pielęgnacji. A może to mróz? Ma ktoś pomysł?

A po hennie zrudziałam Wrzucam foty, włosy po całodniowym upięciu, robią se co chcą, ja już nie wnikam w ich poczynania
Ach,dziekuję, szkoda,że nie jesteś, jeszcze mi nikt nie śpiewał... Mój mi tylko gra na gitarze elektrycznej (zdecydowanie za głosno)
EDIT:
Aaaaa, zapomniałam o wlosach: pierdzielnikus wzorcowy! Ale połysk, gęstość, objętość!!!!Cudo!
Cytat:
No mi sie lodówka cała zaśmiardła, to pomyślałam że dla odmiany zasmrodzę łazienkę

Mnie też lniany zbyt długo nie trzyma-niecały tydzień, jak lekko mętnieje,ale jeszcze nie śmierdzi, szybko do płukanki daję. Ale jak może 2 tygodniu wytrzymać?
Osatnio zakupiłam FEOG na ZSK, chyba wypróbuję, latem się przyda do lnainego, jak jaki wyjazd się trafi.
Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
hmm... umyłam odżywka, d/s dałam na chwilkę dosłownie odrobinę isany z babassu a jakos b/s joanne z mlekiem i miodem... duuuuzo lnianego, dokłądnanego podczas suszenia i troche isany, dyfuzor.
nie skręciły się tak, jakbym chciała. wydają się też jakieś, nie wiem, obciążone- mówię o wrażeniu, jakie mam, kiedy są jeszcze lekko wilgotne i nieodciśnięte. ciekawe co zobaczę rano.
chciałabym, żeby jutro były ok ale mam złe przeczucia.
a może czas na sls?
Napisz i pokaż koniecznie.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-31 o 22:10
Stary 2012-01-31, 21:58   #54717
pussynka
Raczkowanie

No to ja sobie jantarem na skalpik wtarłam, psikłam włoski własną mieszanką (własnie, może być cos takiego: hydrolat aloesowy z "wodą' lnianą jak do płukanki z jantarem, wit. e i kolagenem?) i naolejowałam Alterrą. I zmyję pewnie koło południa jutro. Może pomoże?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 22:00   #54718
Chatul
ma zielone pojęcie

W tygodniu się wybiorę do Rossmanna... Jest promocja na żele Alterry. Jak znam życie to jeszcze inne rzeczy kupię... Tylko nie wiem jakie. Spróbuję olejki Alterry upolować
Stary 2012-01-31, 22:02   #54719
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Oj tam Eloe wzięła 10

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Przepraszam Twoje włoski przypominają mi trochę moją fryzurę sprzed roku po nocy masakrę miałam. Z tyłu jakby gniazdo (u Ciebie nie ma, bo Ty masz busz na głowie ), całość szła do przodu...coś strasznego to było
Ale ogólnie objętości, ilości, stanu zazdroszczę

Lecę spać trzymając za myszkę i małą "Niespodziankę" to już jutro!

Stary 2012-01-31, 22:15   #54720
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Lecę spać trzymając za myszkę i małą "Niespodziankę" to już jutro!
Pamiętam, pewnie już w szpitalu jest. Za Myszkę i Kubusia

A gdzie nasze pozostałe dziewczyny w ciąży? Jeszcze dwie przecież

Moja przyjaciółka urodziła parę dni temu bliźnięta - dwie kobietki.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości