|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nescafe Espiro
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Sylwuś, to spróbuj jeszcze Lindta 99%. To dopiero czekolada
![]() (przepraszam, że tak reklamuję tego Lindta, ale to moje ulubione czekolady i praliny )
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: Weston-super-Mare
Wiadomości: 6 832
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
tym bardziej, że byłam pewna, że tą 90% sie co najwyżej udławie
__________________
A prayer for the wild at heart, kept in cages... |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
A co do nowości, to widziałam te nowe czekolady Goplany (deserowe z marcepanem, kawowym kremem i karmelem) w formie batoników. |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 5 577
|
Dot.: Nowości kulinarne.
ja raz kupilam Lindta 90%(a moze 99%?) kakao
jak dla mnie, milosnika gorzkiej czekolady - niejadalne ostatecznie skonczyla, jako czekoladowa polewa do lodow
__________________
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2005-03
Wiadomości: 2 051
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
Dziewczyny- a zwłaszcza te z Wizażanek, które lubują się serach pleśniowych, - czy próbowałyście propozycji Sekretu Minicha- Hermadur? Przygotowany według starej, cenionej receptury, która największą popularność zdobyła w ojczyźnie serów pleśniowych, gdzie taki typ serów określa się mianem „mieszanej” lub „pomarańczowej skórki”. Próbowałam Hermadur'a różnych marek i mogę przyznać, że Sekret Mnicha jest naprawdę udaną wersją. Bardzo aksamitny, stosunkowo łagodny (a pomarańczowa skórka ma to do siebie, że jest ostra a nawet piekąca), z charakterystycznym aromatem, którego nie posiada typowy camembert.
__________________
Kiedy płaski kamyk jest cenniejszy dla dziecka niż najpiękniejsza zabawka? |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Czy ktos wspominal o serku w takim duzum okrąglym pudelku Jogobella np o amaku smazonego jabluszka i cynamonu???
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
|
Dot.: Nowości kulinarne.
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
|
|
|
|
|
#221 |
|
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Nowości kulinarne.
...no to ja go dopiero odkrylam
ale dobry jest |
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2005-03
Wiadomości: 2 051
|
Dot.: Nowości kulinarne.
/a dla mnie nadal nie jest odkryty
/
__________________
Kiedy płaski kamyk jest cenniejszy dla dziecka niż najpiękniejsza zabawka? |
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Nowości Kamisa
w sobote robie panna cotte http://www.kamis.pl/index.php/index....ent/view/3321/ |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: uroczysko
Wiadomości: 5 656
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
![]() toż to musi być pycha
__________________
Połam język Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł. MIŁEGO DNIA
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: uroczysko
Wiadomości: 5 656
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Z nowości widziałam wczoraj ptasie mleczko pakowane po 3 sztuki za 1,70
Różne smaki chyba były i kawa Tchibo Espresso w czerwonym opakowaniu. Tak na 100% to nie wiem czy to nowości , uprzedzam. Ja rzadko w słodyczach myszkuję
__________________
Połam język Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł. MIŁEGO DNIA
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Big Roads :D
Wiadomości: 24 540
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Ja ostatnio wypatrzyłam w sklepie 3 nowe propozycje Dr.Oetker - Ciasteczka świąteczne
![]() • Pierniczki aromatyczne, chrupiące, pachnące przyprawami – po prostu pyszne. Możemy je udekorować Polewą lukrową lub czekoladową Dr. Oetkera, wykorzystując pomysły podane na opakowaniu. Różne kształty możemy również wyciąć za pomocą szklanki lub noża. Wszystko zależy od naszej inwencji i fantazji. Pierniczki zawieszone na choince sprawią, że będzie ona nie tylko wyjątkowo „słodka”, ale też niezwykle piękna. • Ciasteczka maślane – dokładnie takie, jakie pamiętamy z dzieciństwa: według tradycyjnej receptury, pyszne, delikatne i aromatyczne. Warto, by ozdobiły nasz świąteczny stół i choinkę. Można ofiarować je w prezencie bliskiej osobie. Wystarczy zapakować ciasteczka w ozdobną puszkę lub pudełko i obwiązać całość złotą wstążeczką. • Kokosanki – delikatne i chrupiące zarazem. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko dodać białka. Przygotowanie kokosanek jest bardzo proste i szybkie. Po upieczeniu możemy je dodatkowo udekorować, maczając do połowy w polewie czekoladowej.
__________________
|
|
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
Cytat:
A cistka maślane i kokosanki to najprostsze wypieki pod słońcem, więc po jakiego czorta używać takich gotowców Może z pierniczkami jest nieco więcej roboty, ale jaka radość, kiedy te własnoręcznie upieczone kamyki po tygodniach oczekiwania robią się miękkie i rozpływające się w ustach Tego to ja na pewno nie wypróbuję Ale dzięki Iso za wiadomość , może komuś się przyda
|
||
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Big Roads :D
Wiadomości: 24 540
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
__________________
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowości kulinarne.
jak to ciasta z proszku, ja wolę męczyć sie sama
donosze że z soczków jednodniowych pojawiły sie pomarańczowe |
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Obadałam sprawę. Jest to deser mleczny Mont Blanc
Ale i w tym sklepie informacje o tym smakołyku raczej skąpe są
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
![]() Ło matko, jak ja uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy i puddingi, a to jeszcze jeden z moich ukochanych smaków: orzech laskowy! |
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
No i dalej nie wiemy jak to się je Czy trza przyrządzić jakoś czy można prosto z puszki wyjadać łychą
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
510g Więc byłoby w niej jakieś 2500kcal No chyba, że źle sprawdziłam Ale specjalnie patrzyłam, bo już miałam kupić, ale sobie myślę, pewnie to ma sporo kalorii, więc może lepiej odpuścić... No i wypatrzyłam te 500kcal czy coś koło tego i się przeraziłam Dla porównania wzięłam pierwszy lepszy jogurt, chyba nawet Jogobellę i różnica była znaczna ![]()
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: uroczysko
Wiadomości: 5 656
|
Dot.: Nowości kulinarne.
podziękował za taki deser
__________________
Połam język Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł. MIŁEGO DNIA
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 294
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Dziś w sklepie zauważyłam nowość - kawa 4w1 firmy Pedros Elite z guaraną.
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
Zaparzyła mi to kumpela jakiś czas temu i Z tego typu wolę już Nescafe 3w1 A propos kawy jadłam niedawno Liona Energy z kawą właśnie i jest całkiem, całkiem (może to nie taka znowu nowość, ale w wątku jeszcze o tym nie było )
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 544
|
Dot.: Nowości kulinarne.
nie bardzo wiedziałam gdzie pytanie wrzucić, bo konkretnie nowości nie dotyczy, ale może wiedzieć będziecie gdzie można dostać znany angielski 'przysmak" tj chipsy octowe? przyjaciółka po powrocie z wysp tęskni za takimi bardzo, więc chcialam jej z okazji świąt kupić zapas, lecz nie mogę nigdzie trafić
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
Na pewno w warszawskim marks&spencers, a poza tym to raczej ich nie uświadczysz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.





)










MIŁEGO DNIA


