|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Witam
Ja mam dziś od południa jakiś gości Najpierw mama przy okazji zafarbowała mi włosy potem na szybko obiad no i znów szwagireka z dziećmi - jeden taki jak Karol i taka malusia Wiki co ma miesiąc później jeszcze moja siostra z mężem - no i tak zeszło do wieczora Wyjeżdżamy w piątek do gór pod Zakopane - aż do poniedziałku trochę się obawiam tego mrozu. Do nas do domu ma przyjechać szwagierka z dziećmi, będzie nam domu pilnować i grzać Judi super że ci już tak spadło to TSH ![]() marticia trzymam kciuki byście znaleźli odpowiednich instruktorów |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Judi rewelacja!!! wiedziałam, że szybciutko się unormuje
![]() w takim razie oczekujemy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chyba że chodzi o te wsiowe dopłaty o których pisze Sosnowa ![]() Padam na pysk. Spędziłam dziś 3/4 dnia na zakupach odzieżowych. Najpierw nasz ulubiony outlett, potem Silesia. Wszystko git bo uwielbiam mieć nowe ciuchy, ale to łażenie ![]() ![]() Mati za to zgarnęła kolejnego kuca do czesania i przebierania. Cała w skowronkach i śpi słodko z tą całą twardą menażerią ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
wiecie co.. kupiłam puszkę bebilonu 1 i na opakowaniu napisane "najlepsze jest mleko matki"... ja nie mogę... to chore... pinkolony terror laktacyjny..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Judi gratulacje, dołączam się do trzymających kciuki
![]() ![]() Cestusia pochwal się jakie nowe ciuszki sobie kupiłaś ![]() ![]() ![]() Miłego dnia babencje!
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kończysz z karmieniem Sosno? czy to w ramach nagłych wypadków, jak musisz zniknąć ? ja wczoraj na kolację zapodałam Olce kaszę, niestety pobudek w nocy było tyle samo ![]() ![]() niech się już coś w paszczy wykluje, to nie będę wszystkiego zębami usprawiedliwiać i wezmę się za musztrę Miki gdzieś tak po 7 m-cach zaczął mi przesypiać całe noce ![]() a hrabianka urządza takie wrzaski , że tylko zaczopowanie piersią cos radzi smoczka używa bardzo sporadycznie grati Cestia z udanych łowów dla mnie to zawsze "nic nie ma" ![]() ale co się dziwić jak ja bym chciała polowanie w 10 minut urządzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
na razie podejmuję kolejną próbę przyzwyczajania do modyfikowanego.. u mnie ściąganie się nie sprawdza, a za dwa tyg. weselicho, więc wypadałoby, żeby dzieć miał co jeść...
![]() gardło mnie coś boli, fak Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2012-02-01 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mowia,ze widac, ze ma brata. radzi sobie wsrod starszakow, zabiera zabawki, krzyczy na nich itp... takze pewnie jak bedzie troszke starsza,to masakra bedzie z nia. w domu juz strasznie wymusza na wszystkich. jak cos sie nie podoba, to kladzie sie na ziemie i wyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
ja już sprzedałam laktator
5 zł mniej niż go nabyłam już z przesyłką , więc luks ![]() ![]() ![]() ![]() mleka nie nabywałam bo mi szkoda kasy na testy, jak Olka głodnieje to już jestem na plusie, bo zjada jakąś zupę lub deser, niemrawo popija wodą z kapka-niekapka ![]() ale czasem urządza i tak wrzask tż, czy mojej mamie ,bo jednak cyca chce na popitkę i uśpienie ![]() a propos " damskich " nerwów, to Olka ostatnio w mega wrzask wpada jak jej z oczu znikam, a wczoraj na krzesełku taki koncert urządziła , że mi głowa puchła jak szykowałam mięso na pieczeń, normalnie nerwy, wymachiwanie rączkami i wrzask , oczka suche ![]() no i miłość braterska nieco zmalała ![]() ![]() ooo ak dziecko nr 2, szybciej się rozwija ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2012-02-01 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() Antosi najlepsze zabawki,to resoraki.potrafi juz sobie wziac i udawac, ze jezdzi autkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Oj Kasiunia, w moim przypadku to by mnie musiała mega nuda dopaść
![]() ![]() Aniu, 90% moich wyjść na zakupy kończy się na tekście "na mnie nic nie ma" ![]() BTW pojechałam do Siesii specjalnie po marynarę ze Stradivariusa i lipa ![]() ![]() Tymczasem musze się z Wami podzielić moim wczorajszym odkryciem ![]() ![]() ![]() ![]() No i na koniec mój ptysiek w zimowej odsłonie. Rękawiczki wybaczcie bo to pozostałość codziennej stylizacji, kolorowej czapy i brązowego płaszczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezeli chodzi o blog, to ja nie znam,ale szczerze to jej "stylizacje" nie dla mnie. nic mi sie nie podoba. a jaka ona chuda! ło masakro ![]() ja jestem na etapie i tylko takie teraz czytuje - blogi hand made i o szyciu ps. doszlam do poczatku bloga, teraz widze, ze laska cos chorowala, wiec moze stad ta chudosc ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Co do robienia zakupow, to ja ich nienawidze. wyjscie i szukanie ciuchow, to dla mnie katorga! a najlepsze, ze zazwyczaj wracam z niczym. o wiele wiecej mam satysfakcji szyjac cos :P Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2012-02-01 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
nie wiem kto zacz ta blogerka
nie podoba mi się z pysia ta laska ani jej "stylizacje" i jakie poświęcenie , fotki po wyjściu z łóżka, fotki na sniegu w lekkiej kiecce ![]() ten przeróbkowy blog , co Veronka zamieszczała , co ten pingwinek tam był, to jest dla mnie bardziej inspirujące |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.makeit-loveit.com/ wlasnie bede chciala cos "wymodzic" dla dzieciakow na walentynki ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
u Was tyle sniegu, a ja w tym roku nadal go u nas nie widzialam.i licze na to, ze juz nie zobacze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
u nas w L-nie, śniegu tak tylko pokryta trawa, zasp żadnych nie ma
ulice nawet te wylotowe czyste, pola gdzieniegdzie widać brązową glebę tylko ten mróz nie odpuszcza tano było prawie 20 stopni na - w dzień 15-10 ciągle się utrzymuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rano jak wychodzilam bylo -13, teraz nie wiem nawet, ale mroz straszny. kupilismy do biura lampe - promiennik ciepla- takie cos jak na basenach jest m.in., ale to fajnie grzeje, normalnie jakbym na sloneczku byla |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Nie no proszę Was
![]() Blogerka maks wieśniara, cały Internet z niej leje i wysyła maile w stylu "zaproponuj coś sportowego", a ona bierze na poważnie i "robi karierę" ![]() Chyba nie myślałyście że mi się podoba ![]() Veronka poważnie nie było u Was jeszcze śniegu? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam snieg w zielencu na swieta tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Cestusia
![]() ![]() dumam tylko na fenomenem tej laski jak ją internauci wyszperali ![]() nie chciałoby mi sie tyłka zawracac takim pasztetem ![]() laska ma nierówno pod sufitem, bo stylizacje pachną latami 80/90-tymi ![]() ![]() najlepszy hit kiecka sylwestrowa i czerwone kapcie ![]() głowa zaczyna mnie ćmić czyżby to efekt zbyt wysokiego ciśnienia otoczenia ![]() szukam dobrego balsamu do ust, żaden mi cos nie podchodzi, dzień w dzień usta spierzchnięte nawet carmex sobie ostatnio z nimi nie radzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=2230 nie znam tego carmexu, ale wlasnie poczytalam o nim. chyba nie bede testowac, tisane tanszy i wg opinii lepszy.nie mam porownania,ale na mnie dobrze dzialal. chyba podejde dzis do apteki i kupie, bo tez mi sie cos ostatnio z ustami dzieje Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2012-02-01 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko autem, wozka,juz nie pamietam kiedy uzywalam. nie wyobrazam sobie mnie w te mrozy na nogach do przedszkola i zlobka zapinkalajacej ![]() korzystacie (Ania i Sosna ofkors) z tego kalendarza/ http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/ wlasnie oprzytomnialam, ze Antosia skonczyla 2 dni temu 10mies. Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2012-02-01 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
w tym tygodniu Miki pojechał do meblowego na ferie
a w ubiegłym tygodniu to samochodem go woziłam jest tak zimno, że mi sie nie chce na nogach zapinkalać ![]() ![]() czasem jak było cieplej to odbierałam go bez auta , żeby się Miki przespacerował Olki dawno nie ciągałam do przedszkola z Mikim bo dopiero w styczniu Miki zaczął chodzić, a ona 6-go już miała anginę ale że tż (co chwilę "obłożnie" chory) w domu, to Miki mógł w przedszkolu bywać, tak jakbym była sama to wiadomo, oboje by siedzieli ze mną w domu w niedzielę odpalałam wózek na szybki spacer w promieniach słońca, Miki z tż z górki zjeżdżali przy okazji ale mega zimno było i wytrzymałam z pół godziny chyba ![]() ![]() nie mam takiej super mega ciepłej kurtki-płaszcza a na cebulę to nie mam parcia żeby sie odziewać ![]() a ze spacerówki Jedo jestem niezadowolona, tak jak wszyscy piszą, dzieciak zjeżdża w dół, dziwnie jest wyprofilowana, podłożyłam pieluszkę pod nogi, żeby były wyżej, ale to i tak się nie sprawdza jak dziecko jeszcze nie siedzi, w grubym kombinezonie siedzi jak w kokonie gondola super, ale spacerówka do bani nie chce mi się pożyczać x-landera od pufy, bo graciarnia się zrobi,w dodatku nie ma go gdzie bezpiecznie przechowywać może jakoś wytrzymam do wiosny i sprzedam kombajn wózkowy ![]() ja korzystam od czasu do czasu z wiadomości z kalendarza na e-dziecku, szczególnie mnie interesuje co dzieciak teoretycznie jest w stanie już zrobić, Olka 5-go będzie już miała skończonych 7 m-cy, jak ten czas leci ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2012-02-01 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Boże jak się wkurzyłam, aż musiałam się wypowiedzieć
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post31985012 ![]()
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Cestusia właśnie doczytałam... ja dziękuję
![]() ![]() Mati przecudna! ![]() Spadam do Olgierdzianej bawić się klockami ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Lubiłam ten wątek podczytywać ze względu na niejednokrotnie ciekawe rady odnośnie pielęgnacji blond kłaków, ale dla swojego spokoju przestanę go czytać ![]() ![]()
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a panna ktora sie burzy o to ze nie bedzie zakupow i psiej kupy nosic wypowiada sie, ze jak dziecko miec bedzie to je bedzie pilnowac ![]() ![]() zycie ja zweryfikuje, juz widze jak idzie krok w krok za dzieckiem i uchroni malca przed upadkiem na trawe. A jak kiedys zaryje w parujacej kupie to zdanie 5 razy zmieni ![]() uwielbiam takie przemadrzale, ktore nie maja pojecia jak to jest miec male dziecko, a gowniana okolice przez ktora jej dziecko spacerowac MUSI to chleb powszedni ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- ludzie mnie rozwalaja czasami ![]() stoje sobie na perfumach w rossmanie i niucham zapachy, poszlam z kolezanka, ktora chwilowo zniknela mi z pola widzenia. Psiknelam sobie szarego mexxa woman i ogladam inne. Po jakims czasie wrocilam do tego zapachu i stwierdzilam ze ladny. Obok mnie usadowily sie dwie takie lampucjery, ktore zaczely doslownie psikac kazdy wolny perfum Bog wie gdzie ![]() ![]() ![]() ![]() Taki owczy spęd kufa.... Stala kolo tych perfum 20 minut i po niego nie siegnela, dopiero jak ja powiedzialam ze ladny zapach to nie sprawdzajac go nawet wziela sztuke i poszla do kasy. Nie wiem bala sie moze, ze faktycznie go kupie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.