|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
tak surowe
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dziękuję!!!
Cytat:
Dziewczyny, przypomnijcie się z kodami w pt wieczorem, mam kilka kont, to pobiorę
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Eve no to nieźle, wyczytałam, ze to Witek okropny lekarz. Choć ja z opieki na Prostej byłam mega zadowolona.
Ja w szpitalu poprosiłam położną o pomoc, niby stwierdziła, ze Agata chwyta ok. Ale wiecie jak ich było 2 na dyżurze, dzieci masa, trzeba się zająć tymi pod lampą, zabiegami, kroplówkami, położnicami po cc, to ja się wcale nie dziwie, ze nie mają czasu na spokojnie. WODAQUA najlepszego, zdrowia, szczęścia, spokojnych nocek |
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki!!
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
u nas nocka nieco lepiej, tylko 2 pobudki i Lila spała bez żadnego wiercenia się itd. dziś przykryłam ją kocykiem i może po prosu było jej za zimno? ![]() ona śpi w samym cienkim pajacyku i pod cienką kołderką, w sypialni mamy ok 20-21C. Chyba wieczorami będzie mnie mniej..., mieliśmy wczoraj poważną rozmowę z tżtem, ze za malo razem robimy... jemu się to bardzo nie podoba, że sie od Was uzależniłam sama mam tego świadomość i chyba czas na odwyk...Dziś do tego dzien źle się zaczął, tż ma ważne zlecenie i miał być o 8 w Warszawie, wstał rano i mu nasz dieselek nie odpalił... nie jeżdzony 2 dni i zdjechł. Tata przyjechał, ładowali akumulator ale nic z tego i musiał iśc na pociąg, sporo się spóźnił na pewno. Nawet nie chce do niego dzwonić bo zły był jak osa rano![]() nerolka trzymam kciuki za jutro!! agadus kochanie wracajcie do zdrowia natka byliście u lekarza? ja gotowałam ostatnio - razem z ziemniakiem i marchewką wodaqua sto lat sto lat!!
|
#2586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym że na jedno konto można pobrac tylko jeden kod. Więc lepiej od razu założyć sobie kilka kont, na kilka różnych adresów mailowych Albo prosić tu, żeby dziewczyny pobrała ![]() A z tą wagą to masz rację, że dziewczynki wolniej przybierają. Przynajmniej w tym okresie życia. Bo takie jak my to już przybierają całkiem szybko, czy tego chcę czy nie Cytat:
Na zdrowie! A ja oczywiście cały czas kciuki ściskam za Wasz wyjazd ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
WIem, że to nie śmieszne i przykro mi że macie takie zgrzyty, ale bosko to zabrzmiało ![]() Cytat:
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
przyjmiecie nowa koleżankę?? ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
brumek wiem ze bosko bo smieje sie - zgrzyty sa czasem a u mnie ostatnio na porzadku dziennym . powiedzialam mu juz ze nie moge sie doczekac powortu do pracy, bedziemy sie mijac (chamskie to bylo ale nie pozostawil mi wyboru)
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agadus ale avatar. Różooowoo mi Pospała 30 min. Zdążyłam przygotować do obiadu wszystko. Odpowie mi ktoś jak sie robi sos serowy?
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
soki pisane jedna reka |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
Patik, ja nie wiem
![]() Witaj Luzowa Pantelo :P |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
agadus boski avek
tak zrobie - dzis obiad tylko dla mnie, on niech spada na szczaw. wroci z roboty to sobie sam zrobi.
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
you związek ważniejszy, pewnie. Ale i tak nie uważam że jest Cię tu dużo
Za to ja powinnam się poważnie zastanowić.. komputer non stop włączony. Co chwila odrywam się od czegoś żeby zajrzeć do was, poczytać nowe posty.. u mnie to na poważnie uzależnienie. Ale z kim mam gadać przez cały dzień sama? z sarą nie pogadam o tym co z Wami... ( tiaak sobie tłumacz, tak tak...)
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Paticzku, ja mam identyczne myśli, co chwilę siup do kompa, ale prawda jest taka, że nie mam z kim pogadać
Więc uważam, że jest to wybaczalne w naszym przypadku
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja mam to samo, mam koleżanki ale gada sie o doopie marynie, czasami na poważnie, ale teraz żadko się z nimi widuję, a Was mam na każde zawolanie
|
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
Widać, widać Blondynko
![]() Tylko się przypomnijcie koniecznie! |
|
|
|
#2599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie identycznie ale ja od 10 do 18 sama z małym więc co mam robić?? mamy przynajmniej kontakt ze światem ![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, Wodaqua dzieki
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Wodaqua Wszystkiego Najlepszego Sto Latek mnie 30stka czeka 6.marca
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-02-01 o 13:55 |
|
|
|
#2601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko przypomij![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam!Cytat:
Cytat:
Tż właśnie z pracy wrócił. Poszedł z butlą po gaz. Koniec wizażu jak dla mnie. NNNIIIEEEEE.......... Potem wejdę. |
|||
|
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
ja 31 maja skończyłam 30, nic mi nie mówcie, jak ten czas leci, a takiedo doła miałam w urodziny,że szok
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Domek bardziej obsypany, jak nic ospa... Ok 17 ma przyjechać pediatra do nas, bo w przychodzi nie było już miejsc na dzisiaj. Dominik jest dosy c marudny, więc podejrzewam, że go poprostu swędzi. Do tego budził się dwa razy z płaczem i trzymał na dziąsełka, oby nie doszły jeszcze do tego teraz zęby ![]() Ja się już czuję dzisiaj lepiej, mleka coraz mniej już mam. Niestety narazie ani natybiotyyk ani steryd nie pomaga, wręcz mam wrażenie że jest gorzej Po tych paskudztwach czuję się źle, nie mam apetytu i słabo mi się robiTen lekarz pediatra co przyjdzie do Dominika jest też alergologiem, więc zapytam go co to się dzieje. WODAQUA, KOCHANA WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W DNIU URODZIN ![]() Agadus ale Was złapało, tulę i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Ile trwa ospa? Co do doradców laktacyjnych, uważam że są potrzebni, ale tak jak mamad napisała, niestety większość kobiet woli powiedzieć, że jest za malo pokarmu niż szukać pomocy u doradców, który i tak jest mało. I wcale nie twierdzę, że to wina tych kobiet, to raczej ich niewiedza na ten temat. Ja miałam przygotowany numer do Pani z poradni laktacyjnej, wcześniej bylam na spotkaniu, na ktorym mówiła mi co i jak mam robić w szpitalu. Jej wskazowki były bardzo pomocne. Cale szczęscie więcej nie potrzebowałam jej porad. Dzwoniłam do niej tylko jeszcze wczoraj, żeby jeszcze jej zapytać czy jest szansa jakaś na to żeby wrócila do karmienia, niestety... Eve spróbujcie się dogadać, szkoda życia na niepotrzebne kłotnie ![]() Youyou biedny mężul ![]() Brumek jak dzisiaj głowa? Monia witaj ![]() Dziewczyny karmiące MM, czy jeśli Dominik wypija w dzień w sumie ok 700-800 mleka to dobrze? Wasze piją podobnie? Dzisiaj akurat nie bardzo chce jeść, podejrzewam, że ospa zaatakowała również gardło i dlatego. |
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie może jakieś rozeznanie w netbookach??
warto kupić? jakiego? któraś z Was używa? na co zwrócić uwagę przy zakupie?? jaka wielkość da radę? 10" nie jest za mała? pytam bo niedługo tż ma 35urodziny i zastanawiam się czy mu nie strzelić takiego prezentu. teraz mamy tylko jednego lapka, bo o już służbowego nie ma i jest wieczny problem jak chcemy oboje używać... więc pewnie i tak byśmy musieli niedlugo coś kupić to może mu taki mobilny mały kupie?
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ehhhhh...zadzwoniłam do prokocimia,z nadzieją,że się coś zmieniło...niestety Pani powiedziała prawie to samo: tzn powiedziała,że 15lutego między 7 a 9 godz będą rejestrować na MAJ ,tydzień temu dzwoniłam i 15lutego miały rejestrować na Marzecz,Kwiecień jakie s☠☠☠☠ysyny,jak ludzi okłamują, jakie to chamstwo...nie mogę uwierzyć ![]() Zadzwoniłam do innego alergologa- dość polecanego i umówili mnie na 28czerwca ![]() Wodaqua mocne
|
|
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
wodaqua - sto lat stooo lat....
14 luty -kolacja przy świecach + winko jak Maja uśnie i zostałą mi nowa "extra" bielizna nie wykorzystania w SPA padaliśmy jak muchy koło 23 )) laktacja- Brumek już pisałą- mi też laska z poradni w szpialu pomogła niemiłosiernie!!!! jest cudowna! Zmalowana- pamietam o Tobie, ale wczoraj zapomniałam, więc jak małż wróci z worka to popytam i dam znać ))iwona |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Natka mój wypija podobnie oprócz tego obiad, deser i jakaś herbatka, sok.
ale Wam się porobiło ![]() |
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patik to prawda nie jest mnie w dzień dużo bo nie mam czasu przez dzieciaki, wiec jak one usną wieczorem to rzucam się na laptopa jak pies na kość ![]() i zanim coś napiszę to najpierw czytam czytam i czytam.. i nie słucham co tż do mnie mówi bo chce szybko nadrobić
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

sama mam tego świadomość i chyba czas na odwyk...
nie jeżdzony 2 dni i zdjechł. Tata przyjechał, ładowali akumulator ale nic z tego i musiał iśc na pociąg, sporo się spóźnił na pewno. Nawet nie chce do niego dzwonić bo zły był jak osa rano

Z tym że na jedno konto można pobrac tylko jeden kod. Więc lepiej od razu założyć sobie kilka kont, na kilka różnych adresów mailowych 

padłam!
Po tych paskudztwach czuję się źle, nie mam apetytu i słabo mi się robi
,tydzień temu dzwoniłam i 15lutego miały rejestrować na Marzecz,Kwiecień
mocne