|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
karolca - mam podobnie, tzn. też wszystkie zwierzaki do mnie lgną, nawet te gryzące
Agnes99 - ja mam ten problem że mieszkam na za no nic, przejadę się zaciągnać miejskim powietrzemjeśli chodzi o persy, to one rzeczywiście są mało sypmatyczne, jakieś takie mordki mają nie w moim stylu. Ja najbardziej lubię dachowce joanaros - ale masz już dużą dziewuszkę w 29 tygodniu ważyła prawie 2 kg![]() karolce - kciuki za udaną licytację!! Ja przed chwilą poczyniłam ostatnie zakupy do wyprawki, jeszcze tylko aptekę muszę odwiedzić |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
A mnie boli brzuch
chwilami tak lekko jak na @, w wiekszosci mocno ciagnie do dolu - jak stoje czy chodze ) no i po 16 jedziemy z mezem znowu do szpitala - tym razem juz zameldowac sie do tego porodu. A tak staram sie polegiwac jak najwiecej ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja teraz mam już w kole zapasowym tylko w jedym aucie mieliśmy w bagażniku i to była masakra no ja mam akurat Lagunę Combi i jeszcze jeden też kombi oba zagazowane i już nie wiem czy mniejsze wchodzą w rachubę
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pempek i co z tego, że mieszkam w stolicy jak znalezienie dobrego lekarza to sztuka z poprzednią panią diabetolog miałam takie przeboje, że nawet mi sie nie chce o tym wspominać, jej głównym tekstem na moim wejsciu do gabinetu było - niech sie pani tak nie cieszy, będzie tylko gorzej ze wszystkim (miała tu na myśli wyniki wszelakich badań) Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-01 o 13:05 |
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- karolca ![]()
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w Niemczech jest troche inaczej ... na kilka tyg przed terminem mozna isc do szpitala gdzie chce sie rodzic i zameldowac do porodu - tzn powypelniac wszelkie papiery co sie wypelnia normalnie jak przyjmuja na porodowke (historie chorob, przebieg ciazy, zgody na np znieczulenie, cc itp) nie musze tego robic, ale wole teraz pojechac powypelniac i potem skupic sie na samym porodzie
choc nie powiem - dzisiaj czuje sie tak, ze nie mam ochoty nigdzie wychodzic ... wiec moze byc ze jak mi brzuch nie minie to odloze to na za tydzien ....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
Współczuje tych historii z waszymi rodzinami, wiem jak ważne w tym momencie życia jest wsparcie bliskich osób, a jego brak jest na prawdę druzgocący. Jedyne pocieszenie jest takie, że wy po takich przejściach jestem przekonana-że swoim dzieciom stworzycie najbardziej kochające rodziny-czego z całego serducha życzę! Byłam dzisiaj na wizycie u internisty, lekarz kazał mi podbić kartę ciąży 4 tygodnie przed porodem a to wypada dokładnie dzisiaj! Aaaaa ależ to brzmi! Internista podbił i zmierzył mi ciśnienie-ehh strata czasu. Dobrze że do przychodni mam 5 minut.Cytat:
Ja skończę w sobotę 36 tydzień i zamierzam się z nim żegnać, już właśnie "testuje" zmniejszenie dawki. Ostatnią tabletkę wzięłam o 3 w nocy i na razie brzuszek grzeczny... wieczorkiem idę po L4 do lekarza więc jeszcze dokładnie omówię strategie odstawiania. Chciałabym urodzić bardziej przed niż po terminie. Mi położna powiedziała że nasze macice będą bardziej wytrenowane po takich skurczach ![]() Cytat:
i takie też mają humory ![]() Aguśka kciuki za wizytę i koniecznie zrelacjonuj nam wszystko! trzymaj się dzielnie!Karolca może akurat inna oferta okaże się lepsza... czasami los płata nam figle a później wychodzi nam to na dobre. Obserwujesz też tablica.pl ? Może tam będzie coś ciekawego? |
||
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 minut do końca, cena poszybowała mocno w górę, ale jeszcze się trochę czaję... chyba dam już moje maksimum.
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rzeczywiście sporo wzięła, no ale dzidzia najważniejsza i nie ma co żałowac, nie martw się desiu, i daj znac co powie Twój lekarz. W każdym razie jeśli lekarz uspokaja że natychmiastowa interwencja nie jest potrzebna tylko obserwacja, to dobry znak, trzymam kciuki! ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Dziękuję Wam dziewczyny za kciuki, jakoś poddenerwowana jestem tą wizytą, no i żaluję że tego usg nie mam;( mam nadzieję, że da mi skierowanie na najbliższy czas, liczę na to. |
|
|
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Mravka zapraszam na rosołek ... mam taki wielki gar,że długo to będziemy z TŻ jeść
![]() A przez tą całą awarię to mój plan dnia się posypał i dopiero teraz zacznę sprzątanie i zakupy apteczne też pewnie na jutro przełożę bo nie chcę się przemęczać. Zauważyłam, że jak więcej pochodzę to brzuch boli mnie tak jak na @ ... więc nie będę przesadzała skoro i tak na wolnym jestem to jutro też będzie czas,żeby pójść na zakupki
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
no i na sam koniec cena poszybowała zbyt mocno w górę
no co za ludzie
|
#4365 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale do rozwiązania jeszcze trochę, więc malutka będzie zdrowa ![]() Biedny Adaś, oby szybko mu przeszło! I za wyniki.Cytat:
Cytat:
Gdziekolwiek to będzie! ![]() Cytat:
ja mam teraz 100DD, więc pomyślałam, że jeszcze w trakcie laktacji mi się powiększą i zamówiłam E - jedne 90 drugie 100. Są ogromne! Na głowę sobie mogę jedną miseczkę założyć nie wiem czy je będę nosić w ogóle! Chyba w marcu wybiorę się do sklepu i kupię jakiś jeden lepszy. Mam od koleżanki jeszcze jeden w rozmiarówce 42/95 i teraz jest mi lekko luźny, więc po porodzie powinien być ok. Cytat:
i nie stresuj się, na pewno jest wszystko w porządku Cytat:
Cytat:
rozglądaj się dzielnie dalej.Cytat:
![]() Hej! Dzięki za wszystkie kciuki Przydały się bardzo, pisałam 2 godziny i myślę, że dobrze mi poszło ![]() Taka zimnica na dworze, że coś strasznego, jak szłam te 2 km to myślałam, że zamarzne, a jak chciałam iść szybciej to brzuch mnie bolał teraz podjadłam bułkę z budyniem i herbatką, ale muszę wstawać robić coś pożywnego, bo burczy mi tu piłeczka
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie coraz częściej boli na @ jak pochodzę
A najgorsze jest to, że codziennie mi niedobrze a od tego robi mi się słabo i mam wrażenie że zemdleję
|
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... a mnie coś swędzi brzuszek dzisiaj. Nigdy tak nie miałam i nie wiem czy to od swetra czy może mało nawilżona skóra jest. Nie wiem sama od czego...
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
a więc znowu nie spałam zasnęłam przed 4 ale po 5 obudziłam się i zasnąć nie mogłam cały czas się kręciłam i wierciłam...![]() rano pojechałam z TŻ na miasto byłam oddać krew i mocz, potem małe zakupy spożywcze, poczta itp. na krew musiałam jechać na czczo więc po tym zjadłam pyszną bułeczkę z kabanosem na obiadek nie zdrowo było bo frytki i kurczak a teraz wszamałam banana i ciągle czuję się głodna :Pco do wyrejestrowanie mnie przez matkę zapytałam jej kiedy ma zamiar to zrobić to powiedziała, że dopiero po porodzie więc chyba zasiłek macierzyński dostanę mam nadzieję. idę Was poczytać ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
ja bym nie dała rady a próbowałam różnych sposobów, ale zawsze coś mnie kusiło, albo ktoś mnie kusił ![]() i u mnie takie rzeczy chyba nigdy się nie sprawdzą
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do konikow to moze razem sie wybierzemy , bo ja tez kocham i kiedys duzo jezdzilam Jaonaros, fajnie ze wszystko w porzadku!
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
a wogóle dzisiaj na dworze jest tak cholernie zimno...masakra
i coś czuję jakiś ból mam nadzieję, że to nie znowu infekcja
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
desia i nowaken wspolczuje przebojow z chlopakami i trzymam kciuki za zdrowko dla nich, desia i za Twoja malutka tez ![]() kathi wspolczuje ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Dziewczyny, niektorym z was tak malo juz zostalo do porodu, ze napawa mnie to strachem.... ![]() Wczoraj smialyscie sie ze mnie, ze nie mam czasu rodzic na razie, przez ta przeprowadzke, a dzis w nocy jaki sen!...Jest noc (tak jak przewiduje ) Robie sobie cos w kuchni i nagle odeszly mi wody, ale nie zamoczyly podlogi, ani nic, tylko czulam w spodniach Mysle sobie, musze zadzwonic do meza, zeby z pracy wrocil, ale zamiast dzwonic dalej chodze sobie po tej kuchni i cos robie.... zly sen....
|
|
|
|
#4372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba tak już jest, że jak się głodzimy na to badanie to potem jemy ze zdwojoną siłą Hehe a potem kilogramy przybywają
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze że poród już niedługo...
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli myślę, że zdążycie się przeprowadzić i wszystko będzie w jak najlepszym porządku
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to 3d to moze mial na mysli ze ona tez ma je po prostu ![]() A ja go nie zrozumialam moze? A czy jest specjalista to nie wiem
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
a mi 61 i też się już boję
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanko
kupowałyście pościel do łóżeczka ale chodzi mi o wypełnienie? jeśli tak to jaki wymiar brałyście bo widziałam że są różne wymiary kołderek na allegro 90x120 czy 100x135 ??
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że z malutką wszystko ok ![]() i przykro mi z powodu Synka
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

no nic, przejadę się zaciągnać miejskim powietrzem
w 29 tygodniu ważyła prawie 2 kg

chwilami tak lekko jak na @, w wiekszosci mocno ciagnie do dolu - jak stoje czy chodze 

,zobaczymy moooooze

ale do rozwiązania jeszcze trochę, więc malutka będzie zdrowa 

kla ski: