|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Nie no Caroline padłam z Ciebie.
Ja próbuję nadrabiać od wczoraj i jak widać mi nie wychodzi
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
ale z pieczarkami też daje radę bierzesz pieczarki- ile Ci pasuje, ciachasz na plasterki, na patelni na maśle dusisz jedną małą cebulkę, do tego dokładasz pieczarki i dusisz do miękkości, troszeczkę soląc, żeby puściły sok. Na koniec doprawiasz pieczarki przyprawą do ziemniaków(tak to nie pomyłka ) i dodajesz śmietanę 12 czy 18% jak wolisz.(mały kubeczek u mnie na około 1/2kg pieczarek) Mieszasz na patelni do wygładzenia i połączenia sosiku pieczarkowego ze śmietaną i voila można dodać kurczaka w kosteczkę to będzie dla mięsożercy chyba, że masz kureczki to robisz tak samo, cebulka na maśle do tego kurki, zaprawiasz śmietaną i posypujesz natką pietruszki- duuużo ![]() a! żeby uniknąć ewentualnego zważenia śmietany dobrze, żeby miała temperaturę pokojową, albo wziąć troszkę pieczarek z patelni razem z tym sosem i wymieszać to najpierw w kubeczku/misce a potem wylać na patelnię dopiero.
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-02-01 o 12:11 |
|
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zagotować wino, dodać smietanę, zioła i oliwki, pogotować 5 minut. dodać tuńczyka i łyżeczkę pieprzu z zalewą i bulion ( w zależności od tego jakie wyszło gęste) pogotwać jeszcze z 5 minut na patelnię albo do garnka wrzucić makaron i zalać sosem, wymieszać i jeść ![]() hej hoł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Caltea straszne to co piszesz, musieliście się nie źle wystraszyć
|
|
#3245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tam u Was?? dalej marudnie? Cytat:
![]() A co córcia tak wisi- je czy sie tuli?? och ja tez, ja tez ![]() Cytat:
![]() Albo makaron mieszam z usmażonymi pieczarkami (z cebulką) na oliwie i do tego jeszcze ścieram orzechy włoskie no ale przy piersi orzechy odpadają raczej i można posypać jeszcze pzieloną pietruchą ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia no co żeby nie było
![]() danika z tego co mi mignęło kiedyś to dajesz swojej córci Enfamil O lac. Ja właśnie chciałam przejść z Bebilonu Comfort na to mleczko ale mamy problemy z kupkami. jak było u was? I jak jej wprowadzałaś to mleko? Odrazu czy mieszałaś z tym poprzednim?
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hej i niezle oszukalas swojego synusia...... ![]() Mamusie czy maluszek moze az tak wyczuc nasze emocje ze na widok placzacej mamy tez placze?????
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Archi zrobie wszystko żeby chociaz mieśc chiwlę dla siebie i żeby dziecko mi pospało w dzień
Ocho włąśnie się obudził... I co to ma być za spanie? 30 minut?!
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pedi nam kazała nie dawać za długo mleka bez laktozy bo ponoć dziecko może przestać produkować enzym potrzebny do jej trawieniau nas nie było problemu z kupami po enfamilu |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Danika- za tyrkę
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuje pisz co tam u wasi takie jest aż mnie naszła ochotka na to![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech to będziemy musieli wrócić znowu do Bebilonu Comfort. A chciałam zmienić bo u nas cholernie podrożał po nowym roku. W rossmanie 31 zł za puszkę!
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to ciężko jest. Kamil jest często bardzo marudny. W dzień prawie nie śpi. jedynie na spacerach albo przytulony do mnie (ewentualnie do mojej mamy). Spać chodzi późno (podobnie jak Cotkowy Filipek
) ale na szczęście chociaż w nocy mogę się w miare wyspać. I tak kocham go nad życie i jest dla mnie moim małym WIELKIM cudem A jak u was ze spaniem w dzień? Juhuuuuuuuuu śpi
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ten Bebilon comfort ma zaw laktozy na poziomie 20% tego co w hippie ![]() a nadmiar laktozy dla nas jest be enfamil tez niewiele tanszy, przynajmnej u mnie |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam zamiar najpierw przejść na Enfamil o lac a potem spróbować na zwykły Enfamil. No u nas różnica jest duża bo kosztuje 24-25 zł. To już 6 zł taniej zawsze. No nic będę dodawać ten O lac żeby nie zmarnować i wrócimy do Bebilonu Comfort. Aż się boję co będzie przy rozszerzaniu diety, bo u nas problemy z kupkami od początku.
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
I jednak zaraziłam małego
Co prawda nie stwierdziła że to przeziębienie, ale szczepienie za tydzień i jak będzie temp. czy coś to iść na dzieci chore. Mały marudny, oczka ma takie biedniutkie, gile lecą- takie małe nieszczęście no. Jeszcze byliśmy na ważeniu i też jakoś średnio przybrał. I co gorsze poszłam do apteki a tam babcie, tona babć. Kolejka niby jedna, ale babcia sprytna chciała być to się ustawiła w jednej, to ja hopsa do drugiej. I moja kolej a ta biegnie, że ona się nastała, że była wcześniej i wyciąga trylion recept. I koniecznie na każdej napisać, podać cenę itp. Ok... czekam dalej a tu się wraca babcia która chwilę temu coś kupowała i staje przede mną i czeka... i jak by tego było mało jakaś z tyłu z laseczką pyta czy ona aby przede mną nie była. Mówię, że nie, że stoje długo i nie puszczę jej bo dziecko chore czeka w zimnym aucie to ta przede mną że na nią córka czeka . I oczywiście w kolejce w której już miałam podchodzić nagle zrobiła się metrowa kolejka więc nic nie kupiłam. Wyszłam i się poryczałam. Wkurza mnie to, że człowiek stoi, grzecznie zwraca uwagę, chce kupić durne jedne krople a wszysktkie babcie z receptami na trylion produktów sądzą że są najważniejsze. I wracam do domu a tu kolejna babcia... babcia mojego szkraba i co gorsze nie teściowa... i wariuję no serio wariuję. I jeszcze Filip chorutki.Idę sobie poryczę dalej
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej..
Ciekawe czy mnie jeszcze pamieytacie ![]() ![]() U nas nadal czasu nie zawiele..... Wczoraj moj starszy synek skonczyl 3 latka... Ja sie pytam kiedy to zlecialo ![]() Z cycem pozegnalismy sie na dobre jakies 2 tyg. temu... Mala juz byl na aptamilu (to odpowiednik pl bebilonu) i cos sie zawsze wiercila po jedzeniu i stekala i do tego robila kupke raz na 3 dni z wielkim trudem.. Od tygodnia jestesmy na SMA (to chyba polski bebilon) Niby kupka jest czesciej i nie ma takich problemow z jej zrobieniem ale nadal zielona .. Po jakim czasie powinny te kupki sie uregulowac??? Monia....Ja tak mialam z Alanem nie chcial jesc z butli jak zaczal zabkowac... i wlasnie lyzeczka slicznie jadl... Ale ile sie nawioslowalam to szok.... Czesto mu to mleczko zageszczalam kleikiem (kukurydzianym lub ryzowym) bo samo mleko lyzeczka to byla straszna mordega .... No i tak sie przezwyczail do lyzeczki ze butle to tylko czasami na spiaco zjadl i tak do roku czasu juz wogole butelek nie uzywalismy..... Natka.....Gratuluje zabala... Nie wiem ile tutaj juz zabkow forumowych jest bo nie nadrobie nigdy w zyciu tego co nadrukowalyscie ale wszystkim dzieciaczka ich gratuluje a mamusia zycze wytrwalosci w dalszym zabkowaniu..... Kiara tez zaczel sie bardzo slinic i pchac raczki do buzki ale narazie dziaselka wygladaja normalnie.... No i tez czekam do 4 miesiaczka zeby zaczac rozszezanie dietki ![]() Jutro mamy kontrole u poloznych (tutaj robia po skonczonych 3 miesiaczkach) zobaczymy jak mala przybiera i jak sie rozwija... Ale wydaje sie mi ze wszytko w normie... Mam nadzieje ze dam rade teraz luknac do Was chociaz raz dziennie... Cotka ...Masakra z tymi babciami.... Ja chyba bym nie miala tyle cierpliwosci i bym im nagadala i nie wpuscila zadnej bez kolejki... Dzieciatko wazniejsze od uprzejmosci
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2012-02-01 o 12:53 |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Cotuś Kochana przytulam
też czasem mam takie dni, ze nic nie wychodzi i tylko płakać się chce ![]() O Filipka się nie martw. To silny chłopczyk i da sobie radę. Kamil tez od tygodnia przeziębiony ale lekarka powiedziała, że to nic złego i dała tylko Cebion (wit. C). Podobnie jak u Ciebie kazałą nam przyjść jakby sie pojawiła gorączka ale tydzień minął i jest ok. Tylko nadal troche katarku i kaszlu. Będzie dobrze nie płacz Kochana
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Cotuś kochana bidulko
nie płacz bo będziesz mieć jeszcze gorszy katar... a co do babć to noł koment :/
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) jak mąż nie lubi makaronu, tak ten mu napewno posmakuje
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaaaaaaaa zaraz tu zamarznę. Brrrrrrrr
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez sie zamraża ale w drugim pokoju
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety muszę tutaj siedzieć bo tutaj mam kompa
Ech nie ma to jak mieszkanko na swoim... Ale już niedługo.
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem z doświadczenia... w aptece to norma takie zachowanie babć I jeszcze jedno spostrzeżenie... wciąż słychać narzekania na młodzież, a ja właśnie w wyniku częstych kontaktów ze starszymi osobami stwierdzam... że to właśnie z nimi jest zdecydowanie gorzej... Nie rycz głupia! danika nieświadomie przeoczyłam... gr atuluję fuchy!!!
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie może tak wyskoczę teraz ni z gruszki ni z pietruszki ale jakich używacie pieluszek? dada rządzi?
Jakie chusteczki?
|
|
#3270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My bylismy na poczatku na tym Bebilonie , teraz na HA, ale mam zamiar znow do niego wrocic Cytat:
U nas w sumie roznie. Ost zaczal na spacerach tez sie wybudzac i drzec. Raz z gorki raz pod gorke ![]() Cytat:
oj tez uwielbiam akcje z babciami w aptekach czy w kolejce do lek... wrrr ![]() Cytat:
pamietamy za 3 latka ![]() A jak odeszłas od piersi?? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-02-01 o 13:17 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

wczoraj jadłam szpinak, ale ten smietanow-grzybowy brzmi
ale z pieczarkami też daje radę
można dodać kurczaka w kosteczkę to będzie dla mięsożercy 

no ale przy piersi orzechy odpadają raczej 

. I oczywiście w kolejce w której już miałam podchodzić nagle zrobiła się metrowa kolejka więc nic nie kupiłam. Wyszłam i się poryczałam. Wkurza mnie to, że człowiek stoi, grzecznie zwraca uwagę, chce kupić durne jedne krople a wszysktkie babcie z receptami na trylion produktów sądzą że są najważniejsze. I wracam do domu a tu kolejna babcia... babcia mojego szkraba i co gorsze nie teściowa... i wariuję no serio wariuję. I jeszcze Filip chorutki.

oj tez uwielbiam akcje z babciami w aptekach czy w kolejce do lek... wrrr