Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 11:14   #4711
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

http://www.pl.avon.com/REPSuite/limitedTimeOffers.page
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:14   #4712
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Ale odnośnie posta- przepraszam bardzo, ale tak naprawdę jako konsultantka jestem na samym dole piramidy, która zarabia na avon, to ja się dla nich staram, zarabiam itd. a nie muszę, kwestia tego, że robię to dobrowolnie, więc i oni by mogli zrobić w moim kierunku jakiś ukłon, tak czy nie? Zresztą realna wartość 5 takich próbek to podejrzewam aż byś się zdziwiła ile realnie to kosztuje, góra kilka gr, a sami sobie śpiewają 5 zł, jeszcze wielkie halo, bo czasem możesz za 3,75 zamówić. Sami chcą po 50, 60 zł za perfumy, które są do niczego, z czasem śmierdzą spirytusem i długo nie wytrzymują, a ja mam im płacić 5 zł za próbki?
To prawda - jesteśmy na samym dole piramidy w Avonie Mnie też wkurza, że kupuję próbki szminek, każda po 1 zł
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:15   #4713
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
A to ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze. tez nie robię promocji, bo mam zbyt małe zamówienia i zamiast zarobić sobie na kosmetyki i dopłacić za swoje zamówienie połowę to dopłacałabym całość. A nie dla działań charytatywnych zajmuję się avonem.
I niestety już wiele razy słyszałam, prawie od każdej dziewczyny, że ja na niej zarabiam. jedna koleżanka przy pierwszym pokazaniu jej katalogu chciała "coś taniej". Więcej katalogu ode mnie nie dostałam.Niestety nie mam siły użerać się z kimś kto na siłę chce odemnie coś taniej.
I mam jeszcze problem z jedna znajomą. Ona notorycznie zaczyna ucinać mi sama końcówki. Najpierw było to po pra groszy (40, 50, 60 it.) ale ostatnio ucięła mi aż 3,20! No sorry bardzo, ale ja chyba nie jestem zmuszona ucinać końcówek? Ktoś zamawia coś z katalogu. Ma tam jak wół cenę napisaną, to chyba zobowiązany jest zapłacić cała sumę. razem z końcówkami. Zatakało mnie i przmeilczałam. Ale co ja mam zrobić, jeżeli dziś znowu tak się zachowa? Nie rozumiem tego. Całe życie zamawiałam kosmetyki u znajomych, nieznajomych i nigdy, przenigdy nie uzinałam końcówek. Dawałam róne, bo rozumiałam, że ktoś jest konsultantem i nie będze dawał mi rabatów. A z moich znajomych nikt tego nie rozumie. I tak, jak 10 osób utnie mi po 1zł to za swoje marne zamówienie nic nie mam a jeszcze dołoże, przecież nie o to mi chodziło. Nie wiem co robić. Zaczyna mnie denerwować ta samowolka bezczelnych znajomych co biorą u mnie kosmetyki. A ta jedna to już nieraz przeszła samą siebie i to nie tylko w kwestii pieniędzy, ale to długa historia.
u mnie na szczęście jest odwrotnie - jak jest do zapłaty np. 35,70 to koleżanki mi płacą 36 - ja oczywiście szukam tej reszty w portfelu i im oddaję chociaż się bronią, żebym się nie wygłupiała, ale mówię "no co? w sklepie też ci przecież wydają resztę"
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:18   #4714
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
To może ja odp., że charytatywną firmą to Avon na pewno nie jest, ale kk pracują na ich korzyść i mogliby czasem jakieś próbki dorzucić
Jeju... no sorki, ale ja Was nie rozumiem.. kto nigdy nie był przedsiębiorcą to nie zrozumie po prostu tego...Avon produkuje kosmetyki, a te próbki itp są to produkty wspomagające sprzedaż... a katalogi to jest Nasz/Wasz sklep - jak chcemy mieć sprzedaż to musimy kupić ten sklep/katalog - i tak jego cena jest niewspółmierna do kosztów jego przygotowania i produkcji, - nad tym pracują setki ludzi

Gdybyś miała piekarnię i produkowałabyś chleb lub bułki to do 5ciu sprzedanych dawałabyś 6ty gratis?? albo gratisowo dawałabyś próbkę mąki ??

a próbki Avon daje tym, które mają duże zamówienia, bo w zależności od sprzedanych zapachów w jakimśtam okresie, przy wprowadzeniu kolejnego relacyjnie dorzucają odpowiednią ilość próbek kolejnych zapachów.. kto się nie stara ten nie ma, bo firma wychodzi z założenia że nie jest to takie osobom potrzebne, bo w sumie mogliby rozdać wszystko i co?? sprzedaż kosmetyku od tego nie wzrośnie.. poczytajcie troche o handlu i o zbadanych w nim zależnościach

sorki, że się uniosłam, ale już takie bzdety czasem tu są pisane że nie mogę
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:19   #4715
jagoda352
Zadomowienie

Ja kiedyś chciałam pójść koleżance na rękę i zaproponowałam serum za 50 zł, zamiast 59,90 Dała mi 40, bo nie miała więcej przy sobie i na tym pozostało Chyba zapomniała Teraz już pilnuję zapłaty w całości, a nie na raty
Stary 2012-02-01, 11:19   #4716
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
u mnie na szczęście jest odwrotnie - jak jest do zapłaty np. 35,70 to koleżanki mi płacą 36 - ja oczywiście szukam tej reszty w portfelu i im oddaję chociaż się bronią, żebym się nie wygłupiała, ale mówię "no co? w sklepie też ci przecież wydają resztę"
Ja mam dokładnie tak samo..
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:20   #4717
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:

Po co ta agresja w moim kierunku? Od razu zastrzegam, że nie jestem na wizażu po to żeby się kłócić, tylko miło tu spędzić czas.
Ale odnośnie posta- przepraszam bardzo, ale tak naprawdę jako konsultantka jestem na samym dole piramidy, która zarabia na avon, to ja się dla nich staram, zarabiam itd. a nie muszę, kwestia tego, że robię to dobrowolnie, więc i oni by mogli zrobić w moim kierunku jakiś ukłon, tak czy nie? Zresztą realna wartość 5 takich próbek to podejrzewam aż byś się zdziwiła ile realnie to kosztuje, góra kilka gr, a sami sobie śpiewają 5 zł, jeszcze wielkie halo, bo czasem możesz za 3,75 zamówić. Sami chcą po 50, 60 zł za perfumy, które są do niczego, z czasem śmierdzą spirytusem i długo nie wytrzymują, a ja mam im płacić 5 zł za próbki?
Ale skoro takie beznadziejne to po co Ci próbki
Wiadomo, ze KK są na Samym dole, ale nikogo do niczego nie zmuszają. Zostając KK sama sie godzisz na takie warunki
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 11:21   #4718
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
Gdybyś miała piekarnię i produkowałabyś chleb lub bułki to do 5ciu sprzedanych dawałabyś 6ty gratis?? albo gratisowo dawałabyś próbkę mąki ??

Ostatnio kupiłam w Tesco opakowanie 10 bułek w cenie 8 Więc zdarzają się gratisy
Stary 2012-02-01, 11:22   #4719
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Jeju... no sorki, ale ja Was nie rozumiem.. kto nigdy nie był przedsiębiorcą to nie zrozumie po prostu tego...Avon produkuje kosmetyki, a te próbki itp są to produkty wspomagające sprzedaż... a katalogi to jest Nasz/Wasz sklep - jak chcemy mieć sprzedaż to musimy kupić ten sklep/katalog - i tak jego cena jest niewspółmierna do kosztów jego przygotowania i produkcji, - nad tym pracują setki ludzi

a próbki Avon daje tym, które mają duże zamówienia, bo w zależności od sprzedanych zapachów w jakimśtam okresie, przy wprowadzeniu kolejnego relacyjnie dorzucają odpowiednią ilość próbek kolejnych zapachów.. kto się nie stara ten nie ma, bo firma wychodzi z założenia że nie jest to takie osobom potrzebne, bo w sumie mogliby rozdać wszystko i co?? sprzedaż kosmetyku od tego nie wzrośnie.. poczytajcie troche o handlu i o zbadanych w nim zależnościach

Masz rację
Nikt na siłę nikogo nie zmusza, jak komuś coś nie dopowiada to może zrezygnować
Stary 2012-02-01, 11:23   #4720
mistress88
Zadomowienie

Cytat:

przestańcie już pie***lić
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:25   #4721
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Nikt na siłę nikogo nie zmusza, jak komuś coś nie dopowiada to może zrezygnować
Prawdę mówiąc, czasami się nad tym zastanawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 11:27   #4722
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Ostatnio kupiłam w Tesco opakowanie 10 bułek w cenie 8 Więc zdarzają się gratisy
U nas do IM jest naszyjnik w prezencie, a do HL Intrigue - torebka Także też gratisy są
Stary 2012-02-01, 11:33   #4723
katniewojt
Zakorzenienie

Charlotte York, zamiast żalić się nam tutaj, to powiedz to klientce. Komunikacja interpersonalna!
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:38   #4724
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
takie same promocje masz w katalogu nr 2 na str.195 , a nawet lepsze jakby przeliczyć na % gratisu- więc to też można wykorzystać- wykorzystaj te wsparcie.
Avon dla młodych to super wstęp do własnego biznesu kiedyś.. tu sklep masz w katalogu, więc płacisz za katalog, w nim jest już towar i wszystko co potrzebne do sprzedaży.. pracujesz ile chcesz i zarabiasz ile chcesz.. potem taka avonówka może otworzyć własny sklep z czymkolwiek, ale to jest już większa inwestycja bo nie sam katalog i próbki, tylko wynajęcie pomieszczenia+media+towar ... ale też ważne jak się zareklamujesz i gdzie go wynajmiesz aby mieć klientów i sprzedaż wysoką i aby zarobić na życie

Dużo młodych prężnych dziewczyn po latach w avonie rozwija się lepiej na innych polach , o ile umie sprzedać to co oferuje.

A tu sporo osób tylko narzeka- to nie jest wątek do narzekań, piszcie do Avon wprost te rzeczy, roszczenia też tam należy kierować a nie tutaj

Nie obrażajcie się, ale tak jest jak Tonia napisała, Avon to nie jakiś przymus, nie jesteśmy od niego zależne ani ubezwłasnowolnione... są inne firmy sprzedażowe.. czy tam jest lepiej? na pewno niektóre z Was tam są lub były....
Stary 2012-02-01, 11:38   #4725
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
a w którym punkcie regulaminu, ktory podpisałaś z umową, i który posiadasz, jest napisane że Avon jest firmą charytatywną?? bo nie doczytałam widocznie
podpisując umowę, każda powinna ją czytaćale wiadomo, najlepiej narzekać
Cytat:
Zatakało mnie i przmeilczałam. .
i właśnie dlatego jak się tak da, to dlaczego nie

Cytat:
Sami chcą po 50, 60 zł za perfumy, które są do niczego, z czasem śmierdzą spirytusem i długo nie wytrzymują, a ja mam im płacić 5 zł za próbki?
nikt nikogo nie zmusza do kupowania/bycia kk

Cytat:
cierpliwość nas tylko ratuje

ja tam jestem zadowolona/nawet bardzo/
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:39   #4726
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
U nas do IM jest naszyjnik w prezencie, a do HL Intrigue - torebka Także też gratisy są
I po co te ?

Zgadza się - gratisy są wszędzie . Ale mi wyłącznie chodzi o próbki, które sporo kosztują dla kk takich jak ja Zamówienia średnio co katalog 200 - 250 zł Nie wiem jakim cudem macie zamówienia na 1.ooo zł i więcej?

Brak zamówień na IM i HL Intrigue Chyba, że sama sobie kupię
Stary 2012-02-01, 11:49   #4727
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
I po co te ?

Zgadza się - gratisy są wszędzie . Ale mi wyłącznie chodzi o próbki, które sporo kosztują dla kk takich jak ja Zamówienia średnio co katalog 200 - 250 zł Nie wiem jakim cudem macie zamówienia na 1.ooo zł i więcej?

co do próbek.. ja bym Ci polecała to co sama kiedyś robiłam- kupowałam sobie próbeczkę od mojej Liderki, a czasem wycyganiłam wprost.. nie był mi potrzebny blister próbek, bo i po co.. nosiłam zawsze przy sobie w etui po jednej próbce zapachu każdego, lub prawie każdego .. więc potrzebowałam po jednej próbce... Próbek nie rozdaję ot tak sobie, bo one nie są do rozdawania tylko do próbowania uważam że klientka często nie doceni że dostała próbkę tymbardziej że może jej się wcale nie podobać i ją wyrzuci, a ja za nią przecież płaciłam.. ja daję próbkę tylko w sytuacji, gdy po spróbowaniu przy mnie klientka zachwyci się zapachem, to wtedy ją oddaję "to próbka więc dla Ciebie, porozkoszuj się zapachem, a potem sprawdzimy w którym katalogu lepiej zamówić tę perfumę" - na 90% mam zamówienia z tak rozdanych próbek- polecam- sprawdź sama
Stary 2012-02-01, 12:04   #4728
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
a to, że płacisz za te stopki do przymiarki butów to jestem zdziwiona - pierwszy raz o tym słysze, u mnie do tej pory zawsze za darmo są
też się zdziwiłam jak ostatnio to zobaczyłam.... no ale na wszystkim można zarabiać.... marketing... w sumie nie ma co się dziwić niektórzy idą i jak nikt nie widzi biorą garści jakiś gratisów a nie pomyślą, że inni na to pracują bo za darmo tego nie dostają....

Cytat:

prawda....

Cytat:
takie same promocje masz w katalogu nr 2 na str.195 , a nawet lepsze jakby przeliczyć na % gratisu- więc to też można wykorzystać- wykorzystaj te wsparcie.
Avon dla młodych to super wstęp do własnego biznesu kiedyś.. tu sklep masz w katalogu, więc płacisz za katalog, w nim jest już towar i wszystko co potrzebne do sprzedaży.. pracujesz ile chcesz i zarabiasz ile chcesz.. potem taka avonówka może otworzyć własny sklep z czymkolwiek, ale to jest już większa inwestycja bo nie sam katalog i próbki, tylko wynajęcie pomieszczenia+media+towar ... ale też ważne jak się zareklamujesz i gdzie go wynajmiesz aby mieć klientów i sprzedaż wysoką i aby zarobić na życie

Dużo młodych prężnych dziewczyn po latach w avonie rozwija się lepiej na innych polach , o ile umie sprzedać to co oferuje.

A tu sporo osób tylko narzeka- to nie jest wątek do narzekań, piszcie do Avon wprost te rzeczy, roszczenia też tam należy kierować a nie tutaj

Nie obrażajcie się, ale tak jest jak Tonia napisała, Avon to nie jakiś przymus, nie jesteśmy od niego zależne ani ubezwłasnowolnione... są inne firmy sprzedażowe.. czy tam jest lepiej? na pewno niektóre z Was tam są lub były....
ja uważam, że nikt nie powinien się obrażać za takie komentarze bo nie są one bezpośrednio do kogos kierowane w złych intencjach a przeciwnie masz dobre intencje... ja lubie poczytać takie komentarze bo wtedy patrze na niektóre rzeczy z boku i mam czas na przemyślenia... a sukces naszego zysku itp. zależy od nas...

Cytat:
I po co te ?

poprostu poczytaj sobie techniki sprzedaży.... trzeba umieć sprzedać dany kosmetyk, zachęcić, polecić, dać próbke a nie tylko zostawić katalog i czekać na zamówienia.... ja zawsze zaznaczam małymi kolorowymi karteczkami w katalogu oferty godne polecenia, oprócz tego na produkty które mi nie schodzą a są godne polecenia robię promocję żeby klientki mogły taniej sobie przetestować a później zamawiają po normalnej cenie kosmetyki i problemu nie ma... ale u mnie podstawa to próbki bo zdarzały się panie które zamowiły krem a później okazało się że mają na niego alergie... tak więc najpierw próbka, później taniej krem sprzedaje a jak klientka się przekona do kremu to kupuje normalnie za cene katalogową i nikt się nie kuci że chce coś taniej.... mam jeszcze inne techniki ale tą najczęsciej stosuje..... może komuś tym pomogę

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

oj dziewczyny zastanówcie się czy kupować te wody w tym odliczaniu bo ja właśnie sobie to przeliczyłam.... woda Indywidual Blue teraz jest w zestawie ale w następnym katalogu jest za 29.90 jeśli ma ktoś opust 30% to płaci za nią około 21 zł a ja teraz liczyłam z tego odliczania przy opuście wypracowanym (ja mam 35%) i mi wyszła jedna woda z moim opustem za 22 zl z hakiem więc się nie opłaca a jak będę mieć opust 35% w kat 3 to jeszcze taniej kupie tą wodę...

chociaż ta Secret Fantasy się opłaca a ogolnie damskie się opłacają ale nie wszystkie bo jak by dali Pur Blance to też bym nie kupiła.... ale za to Perceive jak by dali za taką kase to napewno bym kupiła...

Edytowane przez slodki_lizaczek
Czas edycji: 2012-02-01 o 12:11
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:16   #4729
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
ogólnie powiem Ci że drogo chcą za ta IM a przecież to jest woda toaletowa i zapewne długo nie będzie pachnieć chyba że na ubraniu.... ja jak bym miała sama zamawiać to patrzałabym na to czy to jest woda toaletowa czy perfumowana bo jak dać 60 zł za perfumy to chciałabym żeby mi się długo trzymały w sensie zapach a tak za wodę toaletową za te 30 parę złotych to nie byłoby mi szkoda....
Mi z próbki trzymało się na nadgarstkach kilka godzin. Ale podobał mi się dopiero tak po 3 godzinach, wcześniej mniej
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 12:17   #4730
paulinka_wawa
Raczkowanie

Question Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Dziewczyny, sorry jeśli już gdzieś było, ale wyszukiwarka nic mi nie wyrzuciła. Jakby co to wytniecie ;-)
Czy za wznowienie umowy z Avonem coś się płaci? Bo ostatnio chciałam złożyć zamówienie i okazało się, że przez rok nic nie zamówiłam i w związku z tym moja umowa wygasła. Niemiła panienka na infolinii poinformowała mnie, że powinnam wznowić umowę. Pamiętam, że jak lat temu kilkanaście wstępowałam w szeregi konsultantek to było jakieś wpisowe, ale jak jest teraz nie mam pojęcia??
paulinka_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:22   #4731
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
dobre w każdej firmie każą za coś płacić nie tylko w avonie.... ja nawet jak ide sobie buty kupić to leża na ladzie skarpetki takie cieńkie- pończochowe... (wiecie o co chodzi...) i jest zawsze kartka napisana skarpetki 10gr albo15-20gr i też trzeba płacić i nikt nie narzeka tylko płaci a wy byście chcieli mieć wszystko za darmo.... moja mama pracuje w sklepie i też nic za darmo nie dostaje jak są jakieś nowości żeby wypróbować... jak sobie nie kupi to nie spróbuje...
Akurat te skarpetki w sklepach obuwniczych bo u mnie dają za darmo, znaczy można sobie samemu brać
Ale Avon i bez próbek zarabia więc po co ma dawać Czasem daje.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
To może ja odp., że charytatywną firmą to Avon na pewno nie jest, ale kk pracują na ich korzyść i mogliby czasem jakieś próbki dorzucić
Za to, że dla nich pracujesz masz opust i programy motywacyjne.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
U mnie jest tak samo jak u Ciebie
Stary 2012-02-01, 12:23   #4732
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez paulinka_wawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sorry jeśli już gdzieś było, ale wyszukiwarka nic mi nie wyrzuciła. Jakby co to wytniecie ;-)
Czy za wznowienie umowy z Avonem coś się płaci? Bo ostatnio chciałam złożyć zamówienie i okazało się, że przez rok nic nie zamówiłam i w związku z tym moja umowa wygasła. Niemiła panienka na infolinii poinformowała mnie, że powinnam wznowić umowę. Pamiętam, że jak lat temu kilkanaście wstępowałam w szeregi konsultantek to było jakieś wpisowe, ale jak jest teraz nie mam pojęcia??
Nie ma juz żadnych opłat wpisowych
Stary 2012-02-01, 12:23   #4733
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, każda działalność ma przychody i koszty Jak ktoś chce dużo zarabiać to niech założy działalność i jeszcze będzie chciał płacić za próbki i mieć koszty uzyskania przychodów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 12:24   #4734
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
co do próbek.. ja bym Ci polecała to co sama kiedyś robiłam- kupowałam sobie próbeczkę od mojej Liderki, a czasem wycyganiłam wprost.. nie był mi potrzebny blister próbek, bo i po co.. nosiłam zawsze przy sobie w etui po jednej próbce zapachu każdego, lub prawie każdego .. więc potrzebowałam po jednej próbce... Próbek nie rozdaję ot tak sobie, bo one nie są do rozdawania tylko do próbowania uważam że klientka często nie doceni że dostała próbkę tymbardziej że może jej się wcale nie podobać i ją wyrzuci, a ja za nią przecież płaciłam.. ja daję próbkę tylko w sytuacji, gdy po spróbowaniu przy mnie klientka zachwyci się zapachem, to wtedy ją oddaję "to próbka więc dla Ciebie, porozkoszuj się zapachem, a potem sprawdzimy w którym katalogu lepiej zamówić tę perfumę" - na 90% mam zamówienia z tak rozdanych próbek- polecam- sprawdź sama
Swojej Liderki nie widziałam od roku Niedługo zapomnę, jak wygląda Próbki rozdaję praktycznie do każdego zamówienia i nie żądam ich zwrotu. Może jestem zbyt rozrzutna?
Czasem mam zamówienie od klientek na 150 + moje na 100
Stary 2012-02-01, 12:30   #4735
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem mam zamówienie od klientek na 150 + moje na 100
To akurat często tak jest, że konsultantka jest najlepszą klientką Avonu
Stary 2012-02-01, 12:33   #4736
jagoda352
Zadomowienie

Oczywiście wszystkim dziewczynom, mającym extra duże zamówienia, szczerze gratuluję

Ja na szczęście mam inną pracę i dzięki niej funkcjonuję

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
To akurat często tak jest, że konsultantka jest najlepszą klientką Avonu
Święta prawda
Stary 2012-02-01, 12:41   #4737
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Ale teraz jak się taka sytuacja powtórzy powiem wprost "Iwonka słuchaj, jak kilka osób utnie mi tak jak ty teraz końcówkę, to ja dopłacam do tego interesu. To mi się nie opłaca i albo będę doliczać transport, katalogi i opakowanie albo zrezygnuję. Przecież jak idziesz do sklepu to płacisz całość w takim razie dlaczego mnie nie płacisz?" I bez jaj, powiem tak, bo inaczej gdzieś mam taki interes.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:45   #4738
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Ale teraz jak się taka sytuacja powtórzy powiem wprost "Iwonka słuchaj, jak kilka osób utnie mi tak jak ty teraz końcówkę, to ja dopłacam do tego interesu. To mi się nie opłaca i albo będę doliczać transport, katalogi i opakowanie albo zrezygnuję. Przecież jak idziesz do sklepu to płacisz całość w takim razie dlaczego mnie nie płacisz?" I bez jaj, powiem tak, bo inaczej gdzieś mam taki interes.
Powiedz tak
Stary 2012-02-01, 12:46   #4739
paulinka_wawa
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma juz żadnych opłat wpisowych
Wielkie dzieki
paulinka_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:49   #4740
jagoda352
Zadomowienie

Gdy np. klientka kupi coś u mnie za 59,90 i daje mi 60 zł, to ja nie oddaję reszty I tak prawie zawsze daję próbki A co dzisiaj mozna kupić za 10 gr?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości