Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 04:28   #1231
Cindy28
Lux Mundi

Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!

Tylko na chwilkę do Was zajrzałam- sesji jako takiej brak,
a ja już od kilku dni nie wiem jak się nazywam
@ w trakcie- spóźniła się 2 tyg ! damn it!
popsuło mi to szyki na maxa
Vsio mam poprzesuwane [zdychałam jak zwykle]
łącznie z pisaniem pracy [właśnie widać jak to robię]
i ogólnie do d00py te dni

Wszystkim w trakcie egzaminów- dużo snu, szczęścia, weny
i ogólnie samych 5

Sam- dużo zdrówka
Co do cery już od dłuższego czasu borykałam się z problemem podobnym do Twojego, ale tyle antyboli wybrałam w swoim życiu,
że zaparłam się i szukałam cały czas innego rozwiązania.
Od ponad miesiąca biorę Padmę z ogórecznikiem i chyba w końcu
trafiłam na coś co mi pomogło/pomaga
Nie chcę zapeszać, ale od 2 tygodni nie mam żadnego syfa
[tak się chyba jeszcze nie zdarzyło w karierze mojej walki
o idealną cerę ]
i mam nadzieję, że ten stan będzie trwał wiecznie

Chatul - super, że takie wyniki

Wybaczcie, że tak chaotycznie, ale hm... ostatnimi
czasy taka jestem

Lecem móżdżyć dalej, choć szczerze powiedziawszy problemy
HRM coraz mniej mnie interesują
Kolorowych Vsiem
BuuuZiii
Stary 2012-01-26, 06:39   #1232
Samantha7
Zakorzenienie

Cindy28 dziekuje
I wspolczuje @ w nie odpowiednim czasie. To jest tak zawsze kochana , ze ona nam takie figle plata.
Ja juz stracilam nadzieje na brak pryszczy. Jeszcze jak bym miala je tam dwa czy trzy to luzik,ale tyle to sorry. Codziennie nowy dochodzi. I ja mam to tylko z jednej strony buzi. Druga strona nie jest nieskazitelnie czysta i piekna,ale jest o 300razy lepsza. Nie wiem moze z prawej strony mi mozg szwankuje dlatego mnie tak wysyfia. Co se juz brode wylecze to znow dzis patrze taki bialy rop normalnie mam ochote go tak scisnac,ale sie zaparlam, ze zadnego syfa nie wycisne juz.
On akurat juz tak nabrzmial, ze secunda i by wylazl,ale nie i juz.
Te co mam to takie wrzodziska zazwyczaj, glebokie pod skora, ze musze zawsze wziac igle i rozciac skore. Po takim czyms keawie jak zarzniete prosie. Najgorzej, ze mam juz to jeden na drugim i nie wiem tak naprawde, w ktorym miejscu mam to naciac i gdzie on jest ten skubaniec. Dlatego koniec z wyciskaniem.
Po wyplacie kupie sobie olej rycynowy i zaczne myc buzie ta metoda OCM. Wczoraj zobaczylam, ze mam tyle oleji i szkoda zeby sie zmarnowaly to postanowilam nimi zmywac make up z oczu i buzi.
Moj ryj jest tak smieszny, ze nie wiem. Z jednej strony swiece sie, a skore mam sucha na platkach nosa, miedzy oczami i takie cienkie policzki mam, a na czole tluste. Zalamka.
Nie wiem jzu tak dumam nad tym antybiotykiem,ale jeszcze mnie ostatnie resztki sil powstrzymuja bo nie lubie takiego typu leczenia sie.
Chyba jak juz bede w takim dole, ze bede chcial sie pociac z radosci to wezme ten lek bo co mam innego wydumac.
A ta Padmę z ogórecznikiem to co to dokladnie jest?

Milego mozdzenia

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 17:30   #1233
villete
Zakorzenienie

Sam, a Ty mi chyba wykrakałaś, jak mówiłaś, że mam za dobrą skórę;p od tych hormonów mam może nie tragiczne, ale problemy ;/ przesuszona skóra i syfy, masakra, ale kuracja już się kończy, ostatnie opakowanie mam teraz wybrać i ma mi coś innego przepisać - oby! bo moja twarz to masakra. a olejowanie to świetna rzecz, tania, wydajna, skuteczna. tylko mi się szmatek tak nie chciało prać, to ostatnio z lenistwa zmywam olej gąbeczkami do demakijażu, te Twoje z iherba się pewnie nadadzą, ja w tym celu je własnie zamówiłam, tylko kiedy mi zamówienie dojdzie ... ;/

a próbowałaś algi? spiruline? to nie jest jakaś genialna rzecz na pryszcze, ale uspokaja trochę buzię... i strasznie śmierdzi, ale idzie się przyzwyczaić za pierwszym razem myślałam, że nie wytrzymam, teraz już nawet nie zauważam

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:21   #1234
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villete Pokaż wiadomość
Sam, a Ty mi chyba wykrakałaś, jak mówiłaś, że mam za dobrą skórę;p od tych hormonów mam może nie tragiczne, ale problemy ;/ przesuszona skóra i syfy, masakra, ale kuracja już się kończy, ostatnie opakowanie mam teraz wybrać i ma mi coś innego przepisać - oby! bo moja twarz to masakra. a olejowanie to świetna rzecz, tania, wydajna, skuteczna. tylko mi się szmatek tak nie chciało prać, to ostatnio z lenistwa zmywam olej gąbeczkami do demakijażu, te Twoje z iherba się pewnie nadadzą, ja w tym celu je własnie zamówiłam, tylko kiedy mi zamówienie dojdzie ... ;/

a próbowałaś algi? spiruline? to nie jest jakaś genialna rzecz na pryszcze, ale uspokaja trochę buzię... i strasznie śmierdzi, ale idzie się przyzwyczaić za pierwszym razem myślałam, że nie wytrzymam, teraz już nawet nie zauważam
Kurcze przykro mi Ale tak to jest z tymi hormonami. Ja bym pewni etego co mam nie miala gdybym nie zarla tyle antykow.
Ja uzywam zawsze recznika papierowego. Ja se nie nakladam takiej parowki w ogole na buzie robie to zupelnie inaczej. Najpierw wycieram samym olejem z pastek winogron oczy. Potem drugim platkiem buzie az nic nie bede miec na platku w sensie bedzie czysty. Potem wlaze do wanny i myje buzie black soap z dr woods z iherba potem zmywam ciepla woda, a potem jak wychodze to ochlapuje zimna i robi mi takie cos. Ja mam taka maseczke jeszcze z zielonej glinki pisalam o nije na iherbowym watku.

Spiruliny ni eprobowalam i alg. Narazie nie chce juz kombinowac.
Teraz kupilam sobie herbate z nagietka to bede tym nagietkiem przemywac buzie tez po tym olejowaniu. Olej daje dwa dni pod rzad. Potem raz w tyg. myje peelingiem i zawsze tym dr. woodsem potem.
Te gabeczki z ecotoolsa sie srednio beda nadawac do wycierania oleju bo one sa taki ebardziej szorstkie zupelnie inne niz te do makijazu
Jak Ci paczka dojdzie to zobaczysz jak to wyglada. Dobrze jest nimi sie myc np. na dekolcie i na szyi bo czesto i szyi sie zapomina, przynajmniej ja

Chce sobie robic teraz scrub do stop i ogolnie do ciala oraz masla rozne mieszac. Tyle, ze ja chce zeby to mi stalo normalnie , a nie w lodowce to chce kupic takis konserwant http://www.gardenofwisdom.com/preservatives.html tylko, ze jest taki problem nie za bardzo sie znam na tych procentowych skladach i mam do Ciebie pytanie bo Ty te kremy krecisz to moze wiesz. Ile tego dawac zeby nie przegiac ?

Stary 2012-01-30, 16:47   #1235
villete
Zakorzenienie

ja już szaleję, bo pryszcze (ale w sumie, to niewiele ich w porównaniu z takim typowym trądzikiem), a przy tym megaaaaaaśnie sucha skóra ;/
ja zieloną glinkę mieszam z algami, bo mnie glinka solo za mocno suszy (i moją zmarszczkę na czole obsusza, przez co wydaje się głębsza, a mam już i tak świra na jej punkcie ;p)
z tym konserwantem to się nie znam za mocno, kupiłam jeden na zsk i tak po prostu było zalecenie, że (feog akurat) od 5 do 10 kropel na 50ml kremu i że to starcza na 6 miesięcy, nie chcę doradzać jak jest w tym przypadku

w ogóle muszę obwieścić, że dziś rano się obudziłam, postanowiłam pobiegać (przy -10 stopni C) z psem po lesie, wróciłam i stwierdziłam - a gdyby się od dzisiaj zacząć odchudzać? także trzymajcie kciuki, sesja mi się właśnie pozytywnie skończyła także czas zacząć robić coś dla siebie

wymiana
Stary 2012-01-30, 17:26   #1236
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Widzę, że o problemach ze skórą rozprawiacie (no i z sesją i innymi takimi duperelami - Cindy, trzymaj się!). Wiecie co, od kiedy przyleciałam do Polski w te mrozy i ogrzewanie wyschłam jak sucharek. Nic nie pomaga, słowo honoru - ani olejki ani bardzo tłuste maści. Skórę na dłoniach mam jak 60latka po oraniu pola całe życie. Czegoś takiego to już dawno nie miałam. Całe szczęście, że mi chociaż gębula nie świruje, bo bym chyba zawału dostała (Sam Słońce, może Ci się skóra oczyszcza?). Na dodatek pozamawiałam sobie w końcu porządny balsam z kremem w Matique i już od tygodnia czekam

Najgorzej na dłoniach - pęknięcia do krwi mam już na 1 cm, po prostu mi się bruzdy na rękach zrobiły, takie głębokie. W ogóle nie robię już nic bez rękawiczek, a do mycia używam tylko Białego Wielbłąda, stale czymś smaruję i nic nie pomaga. Ostatnio jak się zapomniałam i próbowałam sok z cytryny wycisnąć i mi trochę poleciało na palec to skakałam przez kilka minut. Masakra.

Vil, trzymam kciukasy za odchudzanie - byle z głową!

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2012-01-30 o 17:28
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 17:36   #1237
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Tylko na chwilkę do Was zajrzałam- sesji jako takiej brak,
a ja już od kilku dni nie wiem jak się nazywam

Cytat:
@ w trakcie- spóźniła się 2 tyg ! damn it!
popsuło mi to szyki na maxa
Ważne, że przyszła

Cytat:
Chatul - super, że takie wyniki
Też się cieszę.
Bo się bałam, że mnie rodzina zje, jak wyjdzie coś nie tak. Ale na szczęście wszystko w porządku jest

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Kurcze przykro mi Ale tak to jest z tymi hormonami. Ja bym pewni etego co mam nie miala gdybym nie zarla tyle antykow
A robiłaś badania hormonalne? Wiesz w ogóle co jest nie tak?

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Widzę, że o problemach ze skórą rozprawiacie (no i z sesją i innymi takimi duperelami - Cindy, trzymaj się!). Wiecie co, od kiedy przyleciałam do Polski w te mrozy i ogrzewanie wyschłam jak sucharek. Nic nie pomaga, słowo honoru - ani olejki ani bardzo tłuste maści. Skórę na dłoniach mam jak 60latka po oraniu pola całe życie. Czegoś takiego to już dawno nie miałam. Całe szczęście, że mi chociaż gębula nie świruje, bo bym chyba zawału dostała (Sam Słońce, może Ci się skóra oczyszcza?). Na dodatek pozamawiałam sobie w końcu porządny balsam z kremem w Matique i już od tygodnia czekam

Najgorzej na dłoniach - pęknięcia do krwi mam już na 1 cm, po prostu mi się bruzdy na rękach zrobiły, takie głębokie. W ogóle nie robię już nic bez rękawiczek, a do mycia używam tylko Białego Wielbłąda, stale czymś smaruję i nic nie pomaga. Ostatnio jak się zapomniałam i próbowałam sok z cytryny wycisnąć i mi trochę poleciało na palec to skakałam przez kilka minut. Masakra.
A czego teraz do rąk używasz? Czegoś z parafiną?
Stary 2012-01-30, 17:49   #1238
villete
Zakorzenienie

Cytat:
dziękować też mam nadzieje, że po zdrowotności to da radę zejść, moja waga jest cholernie uparta ;/ mam duży problem, żeby się ruszyła w ogóle.

Linuś, spróbuj może masła shea? ostatnio odkryłam, że mam wielgachny słój w lodówce i myślałam, jak go używać. na stopy i dłonie jest naprawdę fajny

wymiana
Stary 2012-01-31, 07:00   #1239
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
ja już szaleję, bo pryszcze (ale w sumie, to niewiele ich w porównaniu z takim typowym trądzikiem), a przy tym megaaaaaaśnie sucha skóra ;/
ja zieloną glinkę mieszam z algami, bo mnie glinka solo za mocno suszy (i moją zmarszczkę na czole obsusza, przez co wydaje się głębsza, a mam już i tak świra na jej punkcie ;p)
z tym konserwantem to się nie znam za mocno, kupiłam jeden na zsk i tak po prostu było zalecenie, że (feog akurat) od 5 do 10 kropel na 50ml kremu i że to starcza na 6 miesięcy, nie chcę doradzać jak jest w tym przypadku
Ja z zielona glinke mieszkam z tonikiem z olejku rozanego z vit. A,aloe vera i witch hazel.
Ja uwielbiam roze matko bym mogla sie tym tonikiem codziennie mazac po kilkanascie razy. mam jeszcze wode rozana to tez to samo. I mam olejek 100% pure z rozy,ale z nim tak nie szaleje bo mam taka maciupenka fiolke, ktora kosztuje tyle co dobre wloskie buty.
Z ta glinka tez nie szaleje bo na mazidlach przeczytalam, ze nie powinno sie tak szalec z zielona i biala glinka.
Szukalam tutaj u siebie alg,ale nie moglam znalezc. Musze sie wiecej zaglebic w ten temat. Narazie znow kupilam olejow roznych i na iherbie kupilam sobie maslo shea i cocoa i olejek jojoba
Tz mnie ukatrupi

Przykro mi z powodu zmarszczki Na ta sucha skore moze sobie zrob OCM 1:9.
Ale wiesz co moze Cie tak konkretnie zapycha?

To jakos bede musiala poczytac o tym konserwancie bo go zamowilam 1oz. , a sie kompletnie na tych procentowych proporcjach nie znam. Myslisz, ze jak dam na pale to cos moze dojsc do jakiejs irytacji skory czy cos? Bo ten konserwant jest "naturalny".

Cytat:
w ogóle muszę obwieścić, że dziś rano się obudziłam, postanowiłam pobiegać (przy -10 stopni C) z psem po lesie, wróciłam i stwierdziłam - a gdyby się od dzisiaj zacząć odchudzać? także trzymajcie kciuki, sesja mi się właśnie pozytywnie skończyła także czas zacząć robić coś dla siebie
Super Ja tez musze cos ze soba zrobic bo to jest przegiecie zeby tyle wazyc

Cytat:

Ja okolo 4lata temu bralam przez 5lat z jedna czy dwoma moze przerwami antyki. Wczesniej nigdy nie mialam zadnych pryszczy zadnych tradzikow. Wagry to mialam od zawsze to w sumie mi one nie przeszkadzaja az tak tragicznie jak te pryszcze.
Pamietam, ze jak mialam raz przerwe w braniu antykow to wlasnie zobaczylam, ze mam takie na szyi i na klacie wrzody. Jak to zobaczylam to mialam przeczucie, ze to od antykow mi sie zrobilo.
Juz 4lata nie biore i tyle czasu mi sie oczyszcza organizm To ja dziekuje. Na poczatku tez myslalam, ze sie oczyszczam i okay rok i to mi minie,ale tyle to przegiecie.
Zrobilam sobie badania na hormony,ale to bylo 2lata temu i bylo okay.
Wtedy jeszcze nie mialam az tyle tego co mam teraz.
Teraz to ma juz makabre.

A co do Twoich sucharkow to byla u mnie taka klientka na paznokcie i mowi do mnie, zebym sie nie bala, ze ona jest tredowata. Ja mowie, ze nie wiem ocb , a ona mi pokazuje swoje rece. O matko, a tam skora popekana do krwi. wiec jej mowie, ze no ladnie, ale to slabe patrz na moja buzie i jej pokazuje mojego trada, a ona o kurcze. I zaczelysmy sie smiac
Zawsze cos kogos dopada. Powiem Ci, ze moge zostac zabita, zjedzona i wypluta,ale jedna jedyna rzecz, z ktora sie nie rozstaje to aquaphor z Eucerinu. Wiem, ze to ma mineral oil,ale jak wlasnie przez kilka mcy probowalam tego nie uzywac i zmienilam na cos innego to moje rece tez takie suche byly.
Nic tak dobrego nie znalazlam. Moze wlasnie sprobuj maslo shea nie wiem co Ci doradzic. Kurcze moze masz eczeme, moze sobie powinnas wit. D zapakowac ?

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A robiłaś badania hormonalne? Wiesz w ogóle co jest nie tak?
W ogole nie wiem. Teraz badan horlonalnych nie robilam bo nie mam juz kasy. Narazie chce sama z tym walczyc do ostatka. Jak bylam u lekarki to ona mi mowila, ze to zle wyglada i dala mi jakas masc i kazala przyjsc na badania jak by masc nie pomogla. I od razu powiedziala, ze bez antybiotyku si enie obedzie, ze kuracja bedzie 3mczna i bedzie dosc droga. Ja to chrzanie, a moja watroba tym bardziej.
Jak juz nic, zadna metoda mi nie pomoze i bede stala nad swoim wedolem to siegne po ten antybiotyk,ale poki co walcze.

Kiedys jak chodzilam regularnie do kosmetyczki to ona mi powiedziala, ze musze brac drozdze bo to sa drozdzaki i mialam taki tonik specjalny z PL apteczny. Smierdzial jak ocet zywcem. Musialam to klasc na buzie rano i czekac 20 min az sie wchlonie o potem make up moglam zrobic, a wieczorem jak to kladlam to nie mialam juz sily klasc krem. Tez tonik mnie doprowadzal do szalu. A ta kosmetyczka jeszcze chciala zebym go 3razy dziennie kladla. chyba zart.
Mialam kwasy, oczyszczanie buzi i inne. Bylo lepiej, ale nie stac mnie bylo ciagle do niej chodzic.
Nie wiem moze powinnam se te drozdze jeszcze pobrac.
To jest tak ciezki temat, ze naprawde nie rzeka a morze. Jak posiedzialam na wizazu i na YT to mozna sie zalamac. Mozesz chodzic kilka nawet kilkanascie lat do lekarzy i nic Ci nie pomoze :/

Cytat:
Linuś, spróbuj może masła shea? ostatnio odkryłam, że mam wielgachny słój w lodówce i myślałam, jak go używać. na stopy i dłonie jest naprawdę fajny
Ja sobie wlasnie kupilam te masla bo chce sobie zmiksowac w misce je razem i dodac olejow zeby mi z tego takie prawdziwe maslo wyszlo do smarowania jak w sklepie mozna kupic. Widzialam taka jedna dziewczyna to pokazuje na YT jak to sie robi. Normalnie mikserem do ciasta

Stary 2012-01-31, 11:05   #1240
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
A czego teraz do rąk używasz? Czegoś z parafiną?
Ja już chyba wszystkiego używałam, czegoś z parafiną, samej parafiny, olejków, czystego masła kakaowego i jojoba, kremów zwykłych drogeryjnych typu Ziaja, kremów super hiper typu ShiKai i Weleda. Póki używałam cały czas to było przynajmniej tak, że mogłam spać w nocy, a teraz mi tak popękało, że nawet sięgnęłam po maść z witaminą A z Hasco Leku i nawet to nie pomogło. Już nawet u dermatologa byłam i dowiedziałam się, że to jakaś reakcja alergiczna. No faktycznie trochę lepiej łapy wyglądały po odstawieniu mocnych detergentów, ale ta nasza zima je zabiła

Cytat:
Ja miałam straszne problemy z zejściem z wagi, nigdy nic nie ruszało; jak już nic nie będzie pomagać to kup sobie na ebayu książkę kucharską Flat Belly Diat. Jest to najlepsza, najzdrowsza i jedyna skuteczna matedo jaką znalazłam. Co prawda nigdy jakaś wielka nie byłam, ale nigdy nie udało mi się też porząadnie schudnąć. A na tej diecie to nie tylko schudnąć można, ale i pięknie wagę utrzymać.

A masło shea się różni bardzo od kakaowego albo jojoby?

Cytat:
Super Ja tez musze cos ze soba zrobic bo to jest przegiecie zeby tyle wazyc

A co do Twoich sucharkow to byla u mnie taka klientka na paznokcie i mowi do mnie, zebym sie nie bala, ze ona jest tredowata. Ja mowie, ze nie wiem ocb , a ona mi pokazuje swoje rece. O matko, a tam skora popekana do krwi. wiec jej mowie, ze no ladnie, ale to slabe patrz na moja buzie i jej pokazuje mojego trada, a ona o kurcze. I zaczelysmy sie smiac
Zawsze cos kogos dopada. Powiem Ci, ze moge zostac zabita, zjedzona i wypluta,ale jedna jedyna rzecz, z ktora sie nie rozstaje to aquaphor z Eucerinu. Wiem, ze to ma mineral oil,ale jak wlasnie przez kilka mcy probowalam tego nie uzywac i zmienilam na cos innego to moje rece tez takie suche byly.
Nic tak dobrego nie znalazlam. Moze wlasnie sprobuj maslo shea nie wiem co Ci doradzic. Kurcze moze masz eczeme, moze sobie powinnas wit. D zapakowac ?

Kiedys jak chodzilam regularnie do kosmetyczki to ona mi powiedziala, ze musze brac drozdze bo to sa drozdzaki i mialam taki tonik specjalny z PL apteczny. Smierdzial jak ocet zywcem. Musialam to klasc na buzie rano i czekac 20 min az sie wchlonie o potem make up moglam zrobic, a wieczorem jak to kladlam to nie mialam juz sily klasc krem. Tez tonik mnie doprowadzal do szalu. A ta kosmetyczka jeszcze chciala zebym go 3razy dziennie kladla. chyba zart.
Mialam kwasy, oczyszczanie buzi i inne. Bylo lepiej, ale nie stac mnie bylo ciagle do niej chodzic.
Nie wiem moze powinnam se te drozdze jeszcze pobrac.
To jest tak ciezki temat, ze naprawde nie rzeka a morze. Jak posiedzialam na wizazu i na YT to mozna sie zalamac. Mozesz chodzic kilka nawet kilkanascie lat do lekarzy i nic Ci nie pomoze :/
Flat Belly Diat!! Mówię Wam, że jest niezastąpiona, tylko że niektóre składniki to są nie do dostania w Polsce, ale dla Ciebie Sam to jak znalazł. I pyszna i zdrowa

A z grzybami na skórze można walczyć bez problemu octem, tylko ja nie jestem pewna czy z drożdżakami też. To też odmiana grzybicy?

A tak swoją drogą to mi się przypomniało, że niektórzy polecają olejek z drzewa herbacianego (Tea Tree Oil) na takie rzeczy. Próbowałaś? Można w USA w każdym większym sklepie dostać - tylko zwróć uwagę, żeby kupić czysty olejek a nie jakąś mieszankę podejrzanych substancji.

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2012-01-31 o 11:07
Stary 2012-01-31, 12:01   #1241
Chatul
ma zielone pojęcie

Samantha7, jak możesz, to zrób badania, serio. Specjalistką nie jestem, ale mnie to wygląda na zbyt wysoką prolaktynę.

Cytat:
Ja już chyba wszystkiego używałam, czegoś z parafiną, samej parafiny, olejków, czystego masła kakaowego i jojoba, kremów zwykłych drogeryjnych typu Ziaja, kremów super hiper typu ShiKai i Weleda. Póki używałam cały czas to było przynajmniej tak, że mogłam spać w nocy, a teraz mi tak popękało, że nawet sięgnęłam po maść z witaminą A z Hasco Leku i nawet to nie pomogło. Już nawet u dermatologa byłam i dowiedziałam się, że to jakaś reakcja alergiczna. No faktycznie trochę lepiej łapy wyglądały po odstawieniu mocnych detergentów, ale ta nasza zima je zabiła
Ja mogę polecić jeszcze maść kremową Ojców Bonifratrów (jest na parafinie). Naprawdę tłusta.
Ewentualnie smaruj ręce dużą ilością wazeliny.
Stary 2012-01-31, 14:36   #1242
villete
Zakorzenienie

dzizaz, 2 godziny dzisiaj ponad ćwiczyłam spacer, bieganie (przy -15! nad rzeką!), orbitrek, 6 weidera, brzuszki... no masa trzeba zaraz coś będzie zjeść, bo zdążyłam spalić moje śniadanie dzisiejsze razy dwa

fajny pomysł Sami, żeby to masło rozrobić, jest dosyć tępe takie surowe masło. tylko pojemniczka nie mam, przydałoby się jakieś.

Linuś, zima zabójcza ;/ Mojej Magdzie też się ręce teraz pogorszyły, tak dochodzę do tego, że to wynik zima+mało słońca (mało witaminy d), bo w sumie latem zawsze jest lepiej, a teraz ma masakrę. Znowu szukam dermatologa, ale ja nie wiem, czy my w Polsce mamy ich jakiś upośledzonych, że nic poza sterydami na 2 tygodnie nie potrafią przepisać? (pewnie, stan się poprawi, ale po 2 tygodniach wszystko wróci, a na skórze się wypalą przebarwienia od leków ;/)

wymiana
Stary 2012-01-31, 14:41   #1243
Chatul
ma zielone pojęcie

Kusi mnie skasowanie bloga kucharskiego. I tak prawie tam nie piszę
I chciałabym jakiegoś innego bloga założyć... Ale pomysłu nie mam. I boję się, że znów 2-3 notki napiszę, a potem mi się nie będzie chciało

Cytat:
Linuś, zima zabójcza ;/ Mojej Magdzie też się ręce teraz pogorszyły, tak dochodzę do tego, że to wynik zima+mało słońca (mało witaminy d), bo w sumie latem zawsze jest lepiej, a teraz ma masakrę. Znowu szukam dermatologa, ale ja nie wiem, czy my w Polsce mamy ich jakiś upośledzonych, że nic poza sterydami na 2 tygodnie nie potrafią przepisać? (pewnie, stan się poprawi, ale po 2 tygodniach wszystko wróci, a na skórze się wypalą przebarwienia od leków ;/)
A co się na razie najlepiej u niej sprawdzało? Co daje najlepsze efekty?
Stary 2012-01-31, 17:52   #1244
villete
Zakorzenienie

ciężko powiedzieć, szczerze ;/ świąd i pieczenie usuwały jakieś moje mieszanki z zsk, typu maceraty i wyciągi aloesowe, nieszczęsny pantenol, olejki.
tabletki typu zyrtec też pomagały, ale po odstawieniu zaraz wracało. eocom, ale to trzeba brac krótko, wiec tez zaraz wraca.
teraz w zasadzie używa tylko kremu kamill intensiv do rąk, maści czy leków żadnych nie używa, bo bez sensu ;/

wymiana
Stary 2012-02-01, 04:02   #1245
Samantha7
Zakorzenienie

Linus powiem ci moja droga, ze dumalam wczoraj nad Twoim lapkami i wydumalam zebys sobie kupila 100% pure lanoline (smierdzi okropnie taka babcina mascia). Posmaruj sobie dlonie i wloz je na noc w rekawiczki, sa takie specjalne rekawiczki do tego,ale moga byc zwykle jakies. Prob tak sobie co drugi- trzeci dzien na poczatek i zobaczysz jaki bedzie efekt
Musze ta ksiazke skukac tutaj w takim razie

Chatul a ta prolaktyna to jest jakis hormon rozumiem? Ja ma podejzenie o tarczyce ukryta bo tego wola nie mam. Moja mama to ma , a moja babcia to ma juz podejrzenie o komorki rakowe od tego.
No,ale jak by wyszlo, ze to jakis hormon to pewnie bym musiala jakies hormony brac czy leki,a tego sie boje jak diabli

Co do bloga to nie wiem Twoja wola. Mi tam ten Twoj blog ciekawie wygladal. Moze powinnas prowadzic bloga ogolnego o byciu wege, testowancach, zwierzatkach etc.

vilette kurde podziwiam Cie. 2h wow.
Moj TZ jest emerytowanym lekkoatleta i kiedys chcial zebysmy sobie pobiegali 3mile bylo. To s epobiegalismy te 3 mile bieglam chyba wieki tzn. pol mili moze przenieglam reszte doczlapalam ledwo
Tylko pamietaj jak tak intensywnie cwiczysz to musisz tak ze 3-4 dni w tyg. bo jak przestaniesz to Ci organizm zacznie obsiadac i zacznie sie bronic i efekt moze byc odwrotny.
JA tam uwazam, ze spacery sa lepsze i cwiczenia stale niz cale te bieganie
W LO trenowalam gimnastyke to sie moglam do pudelka od zapalek schowac, a teraz ledwo dotkne koncami palcow do podlogi

Stary 2012-02-01, 08:52   #1246
anna3101
Raczkowanie

Prolaktyna to niefajna sprawa. Przez pewien okres w swoim życiu miałam kilkakrotnie większą od normy i czułam się paskudnie. Ale akurat hormonów nikt mi nie przepisywał, samo minęło

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 09:49   #1247
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Przyszła wreszcie moja paczka z Matique! z moim balsamem z Lavery i powiem Wam, że jak na razie balsam zapowiada się ekstra. Do paczusi dorzucone były próbki, m.in. kremu do rąk Eubiona, posmarowałam na noc i dzisiaj mam wrażenie, że łapy nieco lepiej. Miejscowo dalej mam oczywiście bruzdy i tę reakcję alergiczną, ale ogólnie stan skóry mam lepszy. Z ciekawości poszperałam na necie za tą Eubioną i jest to jakaś firma niemiecka, tańsza, i twierdzą że absolutnie nie testują na zwierzętach i nie używają substancji pochodzenia odzwierzęcego (z uboju), ale jako firma dość tania nie starali się o żadne certyfikaty, bo trzeba by było za to zapłacić. Hmm, sama nie wiem co myśleć.

Cytat:
ciężko powiedzieć, szczerze ;/ świąd i pieczenie usuwały jakieś moje mieszanki z zsk, typu maceraty i wyciągi aloesowe, nieszczęsny pantenol, olejki.
tabletki typu zyrtec też pomagały, ale po odstawieniu zaraz wracało. eocom, ale to trzeba brac krótko, wiec tez zaraz wraca.
teraz w zasadzie używa tylko kremu kamill intensiv do rąk, maści czy leków żadnych nie używa, bo bez sensu ;/
A pomagają jej takie naturalne, treściwe kremy do rąk? Bo jak używałam regularnie to kremy typu Weleda się sprawdzały, to może trzeba kupić jakiś taki w 100% naturalny?

Cytat:
Linus powiem ci moja droga, ze dumalam wczoraj nad Twoim lapkami i wydumalam zebys sobie kupila 100% pure lanoline (smierdzi okropnie taka babcina mascia). Posmaruj sobie dlonie i wloz je na noc w rekawiczki, sa takie specjalne rekawiczki do tego,ale moga byc zwykle jakies. Prob tak sobie co drugi- trzeci dzien na poczatek i zobaczysz jaki bedzie efekt
Taką czystą lanoliną? A gdzie można taką kupić?

Cytat:
Musze ta ksiazke skukac tutaj w takim razie
Jest naprawdę super, a różowa ma specjalną sekcję dla wegetarian

Cytat:
Co do bloga to nie wiem Twoja wola. Mi tam ten Twoj blog ciekawie wygladal. Moze powinnas prowadzic bloga ogolnego o byciu wege, testowancach, zwierzatkach etc.
Blog był fajny No ale co kto woli. Ja myślałam, że mi wola do bloga sama przejdzie po jakimś czasie, ale tak się wkręciłam, że już chyba z ponad rok piszę. I tak piszę i piszę i lubię Ale ja gaduła jestem straszna to mam się przynajmniej gdzie wygadać

Cytat:
vilette kurde podziwiam Cie. 2h wow.
Moj TZ jest emerytowanym lekkoatleta i kiedys chcial zebysmy sobie pobiegali 3mile bylo. To s epobiegalismy te 3 mile bieglam chyba wieki tzn. pol mili moze przenieglam reszte doczlapalam ledwo
Tylko pamietaj jak tak intensywnie cwiczysz to musisz tak ze 3-4 dni w tyg. bo jak przestaniesz to Ci organizm zacznie obsiadac i zacznie sie bronic i efekt moze byc odwrotny.
Ooo tak, intensywne ćwiczenia trzeba 2-3 razy w tygodniu. Tak samo ćwiczenia na mięśnie - mięśnie muszą mieć czas, żeby się odbudować. Co 2 dzień powinno się ćwiczyć.

Cytat:
JA tam uwazam, ze spacery sa lepsze i cwiczenia stale niz cale te bieganie
W LO trenowalam gimnastyke to sie moglam do pudelka od zapalek schowac, a teraz ledwo dotkne koncami palcow do podlogi

No ja też jak ostatnio się gimnastykowałam to myślałam, że się zapłaczę. Spacery kocham (swoją drogą, polecane przez moją Flat Belly :P) i regularnie uprawiam, że tak powiem. Nie znoszę joggingu, ile razy bym nie zaczynała, to w końcu z tym skończę, to nie dla mnie. Plywanie, tenis, siatka, no wszystko, ale nie bieganie.
Stary 2012-02-01, 12:38   #1248
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul a ta prolaktyna to jest jakis hormon rozumiem?
Tak http://pl.wikipedia.org/wiki/Prolaktyna

Cytat:
Ja ma podejzenie o tarczyce ukryta bo tego wola nie mam. Moja mama to ma , a moja babcia to ma juz podejrzenie o komorki rakowe od tego.
Hmmm, to musisz to zbadać. A co do tarczycy — jeśli po prostu masz problem typu nadczynność/niedoczynność, to się ciesz, bo to łatwo można ogarnąć. Owszem, podaje się hormony, ale nie szkodzi to organizmowi i nie wpływa to na hormony płciowe

Cytat:
Może... Kurczę, sama nie wiem. Bo pewnie miałabym bloga w stylu groch z kapustą, a tego wolałabym uniknąć.
Stary 2012-02-01, 15:41   #1249
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Linus próbowalas masci z wit.A ?
to byla jedyna rzecz jaka kupowalam w aptece, teraz juz tam w ogole nie chodze...ale masc dawala rade na wszystko.
Maslo kakaowe z nieszczesnego ZSK jest beznadziejne, nie uzywalam wielu masel...chyba tylko shea ale bylo lepsze od tego. Olej kokosowy, monoi tez ma stala konsystencje ale na ciele pod wplywem ciepla sie ladnie rozpuszcza, a kakowe nie:/ bede je najpierw rozpuszczala ale szkoda bo to wiecej czasu zajmie:/
olej z pestek sliwki jest super, i ten zapach...a cala reszta poki co nie jest fajna. jeszcze mi zostal do wyprobowania korund i glinka...zobaczymy ale i tak sie obejde. BU sie lepiej sprawdzila.
parafina to wielki szit, ciekla daje efekt tylko do umycia rak, przy dluzszym stosowaniu jest jeszcze gorzej jakby nie patrzec jest ropopochodną.
Chatul nie kasuj bloga, moze podzielilabys sie swoja wiedza z innymi? razem z vill jak doradzalyscie Samancie to nawet ja nowych rzeczy sie dowiedzialam:P
chyba, ze nie masz czasu ani ochoty na niego to nie warto sie meczyc...
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 16:04   #1250
villete
Zakorzenienie

Linuś, naprawdę ciężko stwierdzić, co pomaga ja polecam te kremy kamill intensiv i taki w takiej tubie 5%urea, czyli z zwartością moczniku.

lanoline możesz kupić na zsk. Swoją drogą jak chcesz, to daj adres, to mogę Ci ją wysłać, bo mam w domu i używać nie mogę, bo śmierdzi acz mogę jeszcze dzisiaj na TŻtce wytestować jak to zadziała, jak Sami poleca

wymiana
Stary 2012-02-01, 16:17   #1251
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez EmilkaZ Pokaż wiadomość
Chatul nie kasuj bloga, moze podzielilabys sie swoja wiedza z innymi? razem z vill jak doradzalyscie Samancie to nawet ja nowych rzeczy sie dowiedzialam:P
chyba, ze nie masz czasu ani ochoty na niego to nie warto sie meczyc...
Wiesz, ja po prostu za mało gotuję żeby często tam wrzucać nowe przepisy. Biedny ten blog jest, i tyle.
Dlatego myślałam o tym żeby go skasować. Za to innego chciałabym prowadzić, ale pomysłu nie mam. A nie chcę mieć też bloga, na którym piszę o wszystkim, bo tego nie lubię.
Stary 2012-02-01, 17:27   #1252
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Linus próbowalas masci z wit.A ?
Próbowałam. Maść pomaga, ale też nie likwiduje problemu niestety. Na razie z dostępnych mi specyfików była najlepsza.

Cytat:
Maslo kakaowe z nieszczesnego ZSK jest beznadziejne, nie uzywalam wielu masel...chyba tylko shea ale bylo lepsze od tego. Olej kokosowy, monoi tez ma stala konsystencje ale na ciele pod wplywem ciepla sie ladnie rozpuszcza, a kakowe nie:/ bede je najpierw rozpuszczala ale szkoda bo to wiecej czasu zajmie:/
olej z pestek sliwki jest super, i ten zapach...a cala reszta poki co nie jest fajna.
Dobrze, że piszesz, bo się od dawna nad masłem kakowym zastanawiałam, ale z podgrzewaniem to mi się nie bardzo chce bawić.

Cytat:
Linuś, naprawdę ciężko stwierdzić, co pomaga ja polecam te kremy kamill intensiv i taki w takiej tubie 5%urea, czyli z zwartością moczniku.

lanoline możesz kupić na zsk. Swoją drogą jak chcesz, to daj adres, to mogę Ci ją wysłać, bo mam w domu i używać nie mogę, bo śmierdzi acz mogę jeszcze dzisiaj na TŻtce wytestować jak to zadziała, jak Sami poleca
Potestuj. Jak Ci nie będzie odpowiadać to możemy się szybcikiem spotkać nawet w mieście, wszak mieszkamy teraz bardzo blisko siebie :P Ja co prawda obecnie nie cierpię na nadmiar czasu... I okoliczności średnio spotkaniom sprzyjające - no ale kto wie.
Stary 2012-02-01, 17:38   #1253
Chatul
ma zielone pojęcie

Linusiaczek, a masz dietę bogatą w tłuszcze? Moja mama ma bardzo suchą skórę i jej pomaga stosowanie olei (zwłaszcza oliwy z oliwek) — zewnętrznie i wewnętrznie. Oliwę dodaje do wszystkiego. Do sałatek, do owsianki, smaruje nią chleb, czasem po prostu wypije łyżkę czy dwie samej oliwy... Bardzo jej to pomaga
Stary 2012-02-01, 18:49   #1254
sylvi300
Zakorzenienie

Witam, jeśli można to się przyłączę
udzielam się od niedawna w wątku "Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach"

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 18:52   #1255
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Witam, jeśli można to się przyłączę
udzielam się od niedawna w wątku "Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach"

Jasne, witamy
Opowiedz coś o sobie
Stary 2012-02-01, 19:00   #1256
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, witamy
Opowiedz coś o sobie
nie ma sprawy

Jestem Sylwia, lat 22, w maju skończę 23 . Jestem z Warmii. Studiuję filologię rosyjską, jestem teraz na 1 roku magisterki, mieszkam z moim TŻtem, jesteśmy razem prawie 6 lat tak jak Wy kocham zwierzaki, mam słodkiego kociaka i rybki aaa zapomniałam o najważniejszym... jestem włosomaniaczką

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-02-01, 19:01   #1257
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
nie ma sprawy

Jestem Sylwia, lat 22, w maju skończę 23 . Jestem z Warmii. Studiuję filologię rosyjską, jestem teraz na 1 roku magisterki, mieszkam z moim TŻtem, jesteśmy razem prawie 6 lat tak jak Wy kocham zwierzaki, mam słodkiego kociaka i rybki aaa zapomniałam o najważniejszym... jestem włosomaniaczką
Koty są cudowne, uwielbiam je
I ja również choruję na włosomaniactwo
Stary 2012-02-01, 19:08   #1258
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Koty są cudowne, uwielbiam je
I ja również choruję na włosomaniactwo
kojarzę Cię z kilku wątków włosowych hehe
taaak uwielbiam koty, są świetne. Mój kot często mi w nocy miauczy nad uchem bym mu się posunęła do spania, kładzie się obok i mruczy, to takie słodkie tylko nie wtedy gdy trzeba rano wstać

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-02-01, 19:14   #1259
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mój kot często mi w nocy miauczy nad uchem bym mu się posunęła do spania, kładzie się obok i mruczy, to takie słodkie tylko nie wtedy gdy trzeba rano wstać
Moja Kota miauczy jak chce żebym wstała... Najgorzej jest jak mi zaczyna lizać włosy Ostatnio też codzennie na mnie śpi... I rano mam problem jak chcę wstać. Bo jak tu zrzucić jaką śpiącą kuleczkę
Stary 2012-02-01, 19:27   #1260
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Kota miauczy jak chce żebym wstała... Najgorzej jest jak mi zaczyna lizać włosy Ostatnio też codzennie na mnie śpi... I rano mam problem jak chcę wstać. Bo jak tu zrzucić jaką śpiącą kuleczkę
hehe słodziak, mój kot zawsze się rzuca pod nogi do TŻta by go głaskał i tak co kilka minut potrafi hehe. Mój włosów nie liże, ale kiedyś jak naolejowałam pierwszy raz na noc to pamiętam, że je gryzł

Zapraszam na bloga!!!!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości