|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dziubek - twoj Szymek sie chyba z moja Blana umowili, bo ona tez o 6tej rano chlusnela na maxa wszystkim co chwile wczesniej zjadla..
![]() byla poranna akcja zmiany ubran i poscieli (i koszuli nocnej mamusi.. )
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Ja moja mala zawsze woze z tylu, nawet jaka sama jade, rzadko jej sie zdarza krzyczec, a nawet jak jej sie zdarza to trudno. Zreszta moja szwagierka to wogole ewenement i nie chce mi sie rozwodzic na jej temat.
natka no nie jeszcze i ospa sie przypaletala - ehh ![]() Co do karmienia UU ja nie karmilam Moja mala byla mega uparta, po podstawieniu do cyca dwa razy pociagnela i w ryk, a pozniej z ryku histeria i kazda kolejna proba bylo to samo. W szpitalu po porodzie ja dokarmili (bo plakala jak ja wzieli zaszczepic) pozniej drugi raz to samo (nie pamietam po co oni ja wtedy zabrali) - bez mojej wiedzy ja dokarmili, a ta posmakowala dobrego i ni ch..o..l..ery, darla sie jak byla glodna i tu mi pokarm cieknie, wciskam i pielegniarki mi pomagaly i nic. W domu to samo, no i przeszlismy na MM i odciagalam ponad miesiac, ale ze nie mialam na tyle, zanikl mi po ponad miesiacu.
|
|
|
|
#2703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Domek musiał załapać w przychodni ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrowia dla Was |
|||||
|
|
|
#2704 |
|
Rozeznanie
|
Marinko , no to w sumie dobrze że przełożyli wizytę. Zdrówka dla Igorka!!!
Nerola powodzenia ![]() Wodaqua wszystkiego najlepszego kochana ![]() Kod pobiorę i chętnie komuś udostępnię ![]() BlondynkaPoznan to już druga okazja do wspólnego świętowania - obchodzisz urodzinki wraz z moim mężulem
|
|
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
Obrażam się
Za dużo piszecie ![]() Ledwo nadrobiłam i nic już nie pamiętam, więc będzie skromnie: Wodaqua sto lat Natka zdrówka dla Domka I koniec, bo pamięć zawodzi. Idę gotować obiad
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
42 11111111 12,1 n0b nnmnm,mł usiłuje na posta odpisac a oto Lena chce napisać ciocią
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do spania w lozeczku, to ona sama z siebie wyszla z inicjatywa. Wczoraj trwalo to 40 minut a dzisiaj juz 5 W ogole jak wracam do domu, to wszystko poukladane, dzisiaj nawet pranie malego rozwieszone.A powrotu Tz nie moge sie doczekac, pewnie wybierzemy sie na ten zalegly basen. No i w koncu zrobi mi swoje zarelko. Mniami, mniami, curry z ryzem albo chlebek ciapati. Nie bede musiala wymyslac co ugotowac Brumku, dziubku dziekuje za mile slowa. Ale powiem wam, ze dzisiaj znowu padam. Ciezko to wszystko pogodzic, jak maly zasypia, to sprzatam, gotuje, piore itp. Najgorsze jest to, ze on wstaje teraz o 6:30, coprawda jesze pozniej po 1 h zasypia ale co z tego, skoro ja nie moge juz. Czy ktoras z was kupowala w Top Secret?? Maja obnizki na stronie i chcialabym cos kupic ale nie wiem czy maja standardowe rozmiary
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może oni coś ten tego wiesz daleko do siebie nie mają ![]() Natka oby nie swędziało za bardzo MArina nosz kurde znowu chory zdrówka |
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
![]() Kajool Ja kupowałam w tym roku komin, ale nie wiem jak z rozmiarami nie pomogę. Natomiast chętnie bym spróbowała obiadków Twojego męża
|
|
|
|
#2711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedny Rogi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2712 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Aania to czekam na efekt tego torta. A czekolada i ananas ciekawe poloczenia.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I powodzenia dla maluszka kolezanki! nic Cytat:
Szybko zadzialalas. Ja moge pobrac, jak nie zapomne, no i jak jeszcze beda, bo ja raczej nie siedze do polnocy, a potem moze juz nie byc. |
||||
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Tak więc nie zdążyłam dzisiaj powiedzieć dzień dobry, więc wszystkim dobry wieczór już...
Ale pędzicie.. masakra! U nas kiepsko.. wczoraj Hania obudziła się po 22 i tak do 5 rano co parę minut się wybudzała.. wzięłam ją do siebie żeby smoka podawać i nie ślęczęć nad łóżeczkiem.. łeb mi dzisiaj pęka od tego.. na dodatek w dzień równie marudna.. nie wiem co jej się dzieje.. chce spać.. godzinę ją usypiam bo wierci się niemiłosiernie.. macha rękami.. jak w końcu zaśnie śpi 20 minut.. aż się boję dzisiejszej nocy ![]() No to nadrabiam.. marzena_S - z tym kinem to ja myślę, że moja Hania zagłuszy nasze rozmowy ostatnio piszczy niemiłosiernie aż uszy bolą![]() No i brawa dla Hani za pierwsze słówka.. słodkie to telik - szkoda, że z tą wizytą tak się stało.. ściskam Jasia żeby już mu przeszło.. biedny.. beata_1988 - jaki był powód wizyty u księdza? Ano ponoć tak głęboko się zaklinował mu ten nieszczęsny wibrator, że po kilku próbach wydostania go, mu się to samemu nie udało.. i ponoć liczył na dyskrecję ![]() brumek - co do "Uwagi" i Madzi nic nowego nie mówili.. ale trochę to dziwne wszystko.. mama Madzi wypowiadała się z zakrytą twarzą, a za chwilę materiał gdzie rozwiesza plakaty i widać ją całą.. to nie wiem po co się zasłania.. poza tym coś jest dziwnego mimo wszystko w tym jak Ci rodzice się wypowiadają.. jakoś tak bez emocji.. mi się wydaje, że jakby to o moje dziecko chodziło nie umiałabym mimo leków powstrzymać łez.. głos by mi drżał.. i np na końcu pokazali dziadków Madzi.. i babcia mówi ze łzami w oczach, że "Madzia się najpiękniej do dziadka uśmiechała.." - w tym momencie on się tak popłakał, tak szczerze.. aż sama się popłakałam też.. tak mi szkoda tego dziecka ![]() iwonap79 - endermologię polecam, ale pracując i wykonując ten zabieg mogę z ręką na sercu powiedzieć, że efekty jakieś są widoczne dopiero koło 20 zabiegu regularnie wykonywanego, do tego dieta i inne ćwiczenia ruchowe.. bez tego nie ma szans.. marzena_S - używam dzidziusia i nigdy nic nie bylo po nim.. ale widzę dzisiaj, że plamy są bledsze tylko dalej suche.. no nic, obserwuje dalej.. wywijałam dzisiaj pieluszkę, żeby jej tam nie drażniło, może to faktycznie od niej.. Natka - czyli jednak ospa? Współczuje.. szybkiego powrotu do zdrowia! agni82 - ojjj się biegunka przyplątała.. szybkiego powrotu do zdrowia! SweetAngel - dla Igusiapatik - co do księży mam takie samo zdanie co Ty.. sam proboszcz nasz widziany był w burdelach a wielce pobożny w kościele i wszystkich naokoło poucza.. Shira - no jak Tobie będzie mnie szkoda to ja już przestaję wariować.. jestem oazą spokoju ![]() Lili - moja różnie zjada.. jak jej posmakuje to potrafi wciągnąć i 190ml.. przeważnie jej daję 125 i zjada cały wodaqua - sto lat dziubek - debilacja moje brwi też trzeba wydebilować bo jak debil już wyglądam![]() MoniaZ - witaj agadus - nic nie szykuje na walentynki.. nigdy nie lubiłam jakoś obchodzić tego święta.. naciągane jak dla mnie.. wolę codziennie dawać dowody miłości a nie od święta avatar - boski.. co go widzę to mi się buzia śmieje![]() Babonik - masakra z tymi terminami.. poj...y kraj!aania - super tort piwnooka - super, że kino się udało! wiesz może co grają w przyszłym tygodniu bo jestem chętna na wyjście Ufff
|
|
|
|
#2714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja ostatnio pisała maila do babci z takim zacięciem, że aż zrobiłam zdjęcie![]() Cytat:
Igi - zdrówka! |
||
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Naataaszkaa a jak wysypka Hani? Zeszło?
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
NEROLKA
mocne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja jutro mam z damą kontrolę bioderek
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2719 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Was dopadlo. Mam nadzieje, ze Dominik nie bedzie bardzo wysypany. Mowi sie, ze male dzieci lagodniej przechodza ospe. (choc u nas sie to akurat nie sprawdzilo - mlodsza mardziej cierpiala niz starsza) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale tak szybko bylaby reakcja? Ja nie mam pojecia jakie sa objawy. |
|||||
|
|
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo Kochane
jakaś wymęczona jestem Jaś miał dziś dzień pt.:"noś mnie stara na rękach bo inne aktywności mnie denerwują" jemu brak normalnych spacerków też burzy chyba porządek dnia a jutro ma być jeszce chłodniej Aniu cuuuuuuudo tort !A jakie przełożenie? Nataszko ale haker lili jak granola? Natko zdrówka wam życzę Kajoolku fajna ta Twoja niania co do glutenu Jaś dostaje od 2 dni skórkę od chleba do polizania na razie brak jakichkolwiek zmian, ale polizanie takiej skórki to chyba za mała dawka żeby coś stwierdzić co?
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
opuściła mnie wena do pisania..
Zanetaa pobawiłam się trochę photoscape i już obcykałam obrabianie ![]() Kciuki za bioderka damy ![]() Kajool chyba dobrze trafiłaś z tą panią. ![]() idę spać
|
#2724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale poleciałas po całości z odpowiedziami, i dobrze kilka postów na raza Hania na informatyczkę rośnie , superNerola jeszcze raz trzymam ![]() Zaneta i za Was też ![]() Natka oj biedna jesteś, tak mi przykro,że musiałaś przestać, i jeszcze teraz ta cholerna ospa Domka, zdrówka życzę, Jacieeeee, Kajool jak tam po pracy?? a i fajnie że spodobał Wam się avatar ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Patik byłas u lekarza?? ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- no raczej, daj mu małą łyżeczkę ugotowanej kaszki mannnej, połączonej z owocami lub dodaj do odiadku, a jak się boisz daj pół, albo kup słoiczek z kaszą lub kaszę z bobovity lun nestle, ja z bobovity kupuję |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak- tzn napiszę
![]() Super wszytko, pachnie i pycha ale... Za długo w piecyku trzymałam i mi się troszkę przypiekła, ma gorzkawy posmak Następnym razem będę bardziej pilnowała. Teraz atak na wanilinowo- kokosową
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Telik ale ty karmisz chyba UU? to jest jednak inaczej, bo w mleczku "przemycasz"gluten Jasiowi, więc nie powinno byc większych problemów
![]() Ja dzisiaj dziewczynom do zupki dodałam mannę i kupki było dziś ok, zobaczymy jak będzie dalej. moje śpia od pół godziny
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam za wsparcie kochane! Przepraszam, że nie odnoszę się dziś do postów - czytam, wiem co u Was, myślę i odpowiadam w duchu - ale czasu brak na odpisywanie, bom chora i ledwo patrzę na oczy, a jak już się przymierzam to mały płacze i tak w kółko Macieju...
My już po ( teraz znowu się martwię, czy aby nie za zimno nawet na przebiegnięcie z auta do lekarza i do bloku...wiecie, takie zboczenie już mam chyba ). Mały ma wirusówkę plus ząbkowanie dwójek dolnych na całego. Dostał leki. Grunt, że osłuchowo czysto...Ode mnie się zaraził... Natko, biedny Dominiczek...może pocieszy Cię to, że ja jak miałam 7 m-cy przeszłam ospę, a 9 odrę... Nic nie pamiętam na szczęście. Nie leżałam w szpitalu. Podobno dzieciaczki lepiej przechodzą takie paskudne choróbska. Ucałuj go ode mnie ![]() Kajool wow a ta niania to nie czasem Dorota Zawadzka vel superniania ? hehe Kurcze, nawet w marzeniach mój Igor nie zasypia sam. A tak bym chciała... I w końcu mężul przyjedzie ( pamiętasz o mojej prośbie ? )Nataszka ale słodka Twoja mała. I ja też wyślę koda na Bebilon jakiejś dziewczynce z chęcią.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Marina dobrze i niedobrze, dobrze ,że osłuchowo ok a niedobrze, że chory a dostał antybiotyk?? a Ty jak się czujesz?? |
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
wróciłam po ćwiczkach
![]() Beata 88- dzięki z góry za kody ja jestem na etapie ostawiania Mai z UU. na tę chwilę ma 2 posiłki UU, 2 bebilonyjuż 2 i jeden obiadek (mój lub sliczkowy + mleko) ale odstawianie idzie mi jak krew z nosa- myślałąm, ze nie będę miałą z tym żadnych problemów a tu jakoś nie łątwo mi;(((Nataszka wielkie dzięki za info o endermologii. nastawiam się na ćwiczenia i dietę, ale liczyłam, że w 12 zabiegach się wyrobię. to jednak kosztowna impreza a może masz inny pomysł na poprawienie j,ędrności skóry brzycha i wspomaganie chudnięcia w talii? Zmalowana TZ jak Cię zobaczył to stwierdził, że masz bardzo ładną ciekawą urodę i chętnie poćwiczy na takim wdzięcznym "obiekcie" )))) ło chorobcia ależ to zabrzmiało ))))odezwał się do Ciebie na FB ))Szymborska nie żyje ;(((((( iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-02-01 o 21:09 |
|
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby ok, ale nie wyrabiam na zakrętach. Wracam, przebiorę się, wysikam i teść jedzie do domu. Ja muszę ogarnąć dom, poprać, ugotować, a Dominik jakoś nie bardzo ze mną współpracuje
TŻ pracuje na popołudniu, więc się widzimy rano jakieś 30 minut, bo wieczorem jak wraca, to ja już śpię. Teraz ugotowałam obiad na jutro i padam na pysk. Mam plan zaczekać na TŻta, żeby chociaż chwilę z nim pogadać, ale nie mam siły.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

)

no 2 tygodnie macie z głowy 

a co do spania w lozeczku, to ona sama z siebie wyszla z inicjatywa. Wczoraj trwalo to 40 minut a dzisiaj juz 5
wiesz daleko do siebie nie mają

masakra z tymi terminami.. poj...y kraj!
Po tych paskudztwach czuję się źle, nie mam apetytu i słabo mi się robi