|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() zbyt gruba twarz
Czesc. Mam ogromny kompleks, dotyczny on mojej twarzy- jest stanowczo za gruba! Mam grube policzki i to na co nie moge patrzec w lusterku - brak rysów twarz(w profilu wygladam jak ufo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zbyt gruba twarz
Trzeba buźkę wymodelować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
możesz modelować twarz makijażem (dwa odcienie podkładu, brązer, róż, rozświetlacz)-> forum dla wizażystek
możesz dobrać "wyszczuplajacą" fryzurę-> forum fryzury możesz brać pod uwagę interwencję chirurgiczną- implanty, odsysanie tłuszczu itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
pozostaje modelowanie
![]() znalazłam na wizażu zdjęcia które mogą ci sie przydać w modelowaniu ![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale "wyszczuplająca" fryzura rzeczywiście może zdziałać cuda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
strzałko, przejrzyj sobie też wątek o kształtach twarzy i jej modelowaniu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...delowanie+buzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ważyłam nigdy 65kg , całe życie jestem szczupła. A propos rozmiaru, nosze rozmiar 36(góra)-38(doł- mam dosyc szerokie biodra), 34 to tylko we snach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja mam policzki jak u chomika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Podbródek przyciemnij lekko ciemniejszym podkładem,jak i również boki twarzy - pamiętaj to ma być delikatne ,żeby kolory płynnnie były wycieniowane,Żeby nie było widać kontrastu. Róż nałóż raczej cienkką smużką w zagłębieniu pod kościami policzkowymi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja już sama nie wiem ! ;( nigdy się moją twarzą nie przejmowałam ale ... Teraz jestem już trochę starsza i wiele osób czasem w żartach powie , że wyglądam jak chomik ! Przez ostatnie wakacje trochę przytyłam
![]() ![]() A tak na marginesie już niedługo przyleci mój chłopak ze Szkocji i chce wyglądać naprawdę ładnie ! ![]() ale dzięki temu forum trochę się podbudowała , bo dowiedziałam się że facetom podobają się dziewczyny z pulchnymi policzkami !!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
może po diecie trochę schudnę ! wykorzystam te rady o makijażu twarzy i policzków , może inna fryzurka ! i I może zniknie ten kompleks grubych policzków
![]() A tak w ogóle to może zostawić tak jak jest ! nic nie zmieniać ! przecież taką mnie kocha mój chłopaki i jeżeli jest ze mną to czyli podobam mu się taka jaka jestem ! ![]() POZDROWIONKA I myślę że każda dziewczyna jest piękna , ale niestety nie każda potrafi zadbać i pokazać to piekno ! wiec warto czasem się umalować , ładnie ubrać ! podnieść głowe do góry i uśmiechnąć sie ! i wszystko wtedy wydaje się takie ...... że chce się żyć ! a i pozdrowionka dla chłopaków którym się podobają dziewczyny z ładnymi policzkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Mam pulchne poliki i od pewnego czasu zaczelam je masowac-ugniatac klepac itd oczywiscie zeby schudly :P wczoraj przeczytalam na jakims forum ze zly masaz moze sprawic ze poliki zrobia sie jeszcze grubsze...;( czy jest to mozliwe ze twarz zrobi sie jesczsze bardziej pucata od masazy?strasznie sie przestraszylam bo wiadomo ze moje wlasnnoreczne masaze nie sa profesjonalne...;/ pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hehe,ja też mam ten kompeks. Wydaje mi się,że mam twarz jak jakieś rozgniecione sumo,ale znajomi mówią mi : "aaale,masz normalną buzię" ;//
Z profilu mam jeszcze bardziej ookropniejszą ;/ mam nadzieję,że z czasem się to zmieni (mam dopiero 13 lat) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
ja jestem gotowa korzystać z kremu na cellulit jeśli by pomogło
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...&produkt=17982 ten ma całkiem spoko opinie ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do rozmiaru to ta osoba co ma 47kg przy 163cm jest normalnej budowie i nosi rozmiar 36bądź 38..ja mam tyle samo wzrostu przy wadze 43..i ja noszę 34... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
strzałko17.. Powinnaś się przyzwyczaić do swojej buzi i akceptować to taką,jaka jest
![]() ![]() Inne nastawienie całkiem zmienia podejście do rzeczy. Zastanów się,jakie dobre cechy ma twoja buzia. Pozdrawiam ;* ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
hej ja mam sposób na taki problem
![]() od paru miesięcy stosuję dietę i schudłam lecz moje policzki wcale nie wyszczuplały, więc postanowiłam smarować je serum Perfecta Extra Slim tak samo jak reszte ciała. smaruję je i wklepuję ten preparat najczęsciej jak mogę (czasami lekko przyszczypując) . robie tak od dwóch tygodni i mogę powiedzieć szczerze że widać efekty. serum nie jest drogie, ja kupiłam w promocji za 9zł w Rossmannie. zdaję sobie sprawę, że to dziwna kuracja ale jak człowiek ma kompleksy to chyba oddał by wszystko żeby się od nich uwolnić, ot stąd takie pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Też mam ten problem tyle że ja mam nadwagę i może mi to zejdzie :/
Jest mi z ym strasznie źle i mam okropnie niską samoocenę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.