Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 16:57   #3301
danika
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Cześć Kochana
Ale mnie złapałaś... Dziękuję, że pytasz
U nas nie najlepiej...a jak coś się dzieje to uciekam z forum... Podczytuję Was raz na jakiś czas i głupio mi trochę, że się nie odzywam, ale jakoś nie mam siły.
Mój Małuch ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego - od kilku tygodni non stop marudzi i płacze, napina się, robi mostek, a przy tym krzyczy jakby go ze skóry obdzierali A ja kompletnie nie wiem jak mu pomóc. Oczywiście głupia naczytałam się o porażeniu mózgowym i innych bzdurach, nawet nie będę o tym pisać, bo aż strach o tym wszystkim myśleć.

Ściskam Was Mamusie i pamiętam o Was cały czas
cześć kochana

a chodzicie na jakies rehabilitacje? przecież wzmożone napięcie nie oznacza od razu porażenia mózgowego, nie martw sie na zapas masz jakiegoś sensownego neurologa?
przytulam mocno

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
my dopiero na wiosnę ruszamy z budową, więc wszystko przed nami
ale wam zazdroszczę - ja juz troche ochłonęłam po budowie i mogłabym juz nastepny domek planować chociaz z drugiej strony tez sporo nerwów pewnie stracicie

nas na wiosne czeka remont na dole bo juz jest tragicznie brudno...no i mi sie znudziło
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:01   #3302
Aiszka22
Raczkowanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
cześć kochana

a chodzicie na jakies rehabilitacje? przecież wzmożone napięcie nie oznacza od razu porażenia mózgowego, nie martw sie na zapas masz jakiegoś sensownego neurologa?
przytulam mocno
Wiem, wiem... Tylko te napinania tak przerażająco wyglądają, że same niepokojące myśli przychodzą do głowy. U neurologa byliśmy wczoraj - zbył nas jak najszybciej, bo było już po 19 i kazał zrobić usg główki. No a na usg oczywiście będziemy czekać jak dobrze pójdzie kilka tygodni. Powiedział tylko, że Mały ma uwypuklone i duże ciemię. Na rehabilitację możemy próbować się dostać dopiero po złym wyniku usg, inaczej nie dostaniemy skierowania.
Dziękuję za wsparcie
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:04   #3303
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry
Ale mamy dzisiaj dzień... Mała juz od 6.30 nie spała i (oczywiście ja z nią), a w dzień zamiast tradycyjnego, 3-godz. spania dwie drzemki po pół godzinki
Teraz leży na leżaczku i się denerwuje bo nie może grzechotki do buzi wsadzić Tak, tak- trzyma od kilku dni grzechotki w rączkach
Stary 2012-02-01, 17:07   #3304
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem... Tylko te napinania tak przerażająco wyglądają, że same niepokojące myśli przychodzą do głowy. U neurologa byliśmy wczoraj - zbył nas jak najszybciej, bo było już po 19 i kazał zrobić usg główki. No a na usg oczywiście będziemy czekać jak dobrze pójdzie kilka tygodni. Powiedział tylko, że Mały ma uwypuklone i duże ciemię. Na rehabilitację możemy próbować się dostać dopiero po złym wyniku usg, inaczej nie dostaniemy skierowania.
Dziękuję za wsparcie
no co ty...może spróbuj innego neurologa nawiedzić Sonia z Matim się rehabilitują i dostali skierowanie na podstawie badania młodego z tego co pamiętam...
Sonik jak to było?

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale mamy dzisiaj dzień... Mała juz od 6.30 nie spała i (oczywiście ja z nią), a w dzień zamiast tradycyjnego, 3-godz. spania dwie drzemki po pół godzinki
Teraz leży na leżaczku i się denerwuje bo nie może grzechotki do buzi wsadzić Tak, tak- trzyma od kilku dni grzechotki w rączkach
dla dużej dziewczyny
Stary 2012-02-01, 17:31   #3305
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
serio też byłam zdziwiona kiedyś ale faktycznie fajnie smakuje też chyba prymat u mnie był.
daj znać co Ci wyszło z tego

ciesz się niektóre dzieci nie śpią wcale lub góra 15min w dzień
pieluchy my używamy Dady a chustki też Dady na zmianę z rossmanowskimi
No właśnie z reguł moje dziecię nie śpi w dzień wcale albo dosłownie kilka minut Dlatego się tak poświęcałam i marzłam w tym pokoju

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ile dada kosztują? Tzn liczyłyście ile mniej więcej za sztukę?
Przy rozmiarze 3 wychodzi 45 gr za sztukę.

Cytat:
Cześć Kochana
U nas nie najlepiej...a jak coś się dzieje to uciekam z forum... Podczytuję Was raz na jakiś czas i głupio mi trochę, że się nie odzywam, ale jakoś nie mam siły i nie chcę truć...
Mój Małuch ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego - od kilku tygodni non stop marudzi i płacze, napina się, robi mostek, a przy tym krzyczy jakby go ze skóry obdzierali A ja kompletnie nie wiem jak mu pomóc. Oczywiście głupia naczytałam się o porażeniu mózgowym i innych bzdurach, nawet nie będę o tym pisać, bo aż strach o tym wszystkim myśleć.

Kochana z tego co opisujesz mój synek też często się tak zachowuje ale pediatra nie stwierdził nic niepokojącego. Hmm... Wszystko u was będzie ok zobaczysz a Ty nie czytaj, bo Maluszek to wyczuwa i jeszcze bardziej się niepokoi

Cytat:
to duży chłopak! Amciol 6800
i fakt - teraz dzieci będą przybierać mniej

fiu fiu
to super! gdzieś mi umknęło, ze w końcu zdecydowaliście się na budowę ale pamiętam, że braliście pod uwagę własny domek
U nas też włąściwie jesczze trochę bo dopiero wykończeniówka przed nami.
Cytat:
Dzień dobry
dla córci! Swoją drogą u nas jest podobnie. Jak Kamil nie może trafić do buzi z tym co trzyma w rączce to jest mega nerw
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:40   #3306
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

ale wam zazdroszczę - ja juz troche ochłonęłam po budowie i mogłabym juz nastepny domek planować chociaz z drugiej strony tez sporo nerwów pewnie stracicie

nas na wiosne czeka remont na dole bo juz jest tragicznie brudno...no i mi sie znudziło
zazdrościsz? Nie żartuj! Ja już mam dość, a gdzie tu dalej
Już najchętniej to bym się przeprowadziła, ale ... No właśnie - to ale
Remont? Malowanie czy jakieś zmiany większe?

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
to super! gdzieś mi umknęło, ze w końcu zdecydowaliście się na budowę ale pamiętam, że braliście pod uwagę własny domek
nom budujemy
Oj ale już blizutko blizuteńko jesteście, tylko się cieszyć

madzia l-n brawa się należą dla naszej najmłodszej panienki

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-02-01 o 17:47
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:43   #3307
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
zazdroszcze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:49   #3308
agus1978
Wtajemniczenie

Witam się popołudniowo z Michasią na kolanach pijącą mleczkodzis dzionek w domu spędzony jedynie rano byłam z małą na masażu...dziecię opatulone po oczy a i tak para z nosa leciała w aucie.Nie zacytuję wszystkich ale:
Dzasta współczucia a dla teściowej
Cotynato dobrze bedzie,nie płacz
Archinta i Sonia kciuki zaciśnietęmżeby zastoje poszły precz
Caroline my używamy pampków zielonych, ale teraz testuję też w ciagu dnia pieluszki Bella Happy i w sumie nie są takie złe. A chusteczki z Cleanica baby sensitive.
Aiszka napewno bedzie dobrze ale beznadzieja z tymi kolejkami, zwłaszcza w przypadku dzieci.Człowiek płaci a i tak dostaje kur... w przychodniach.
A moje dziecię ostatnimi czasy marudnawe wieczorami....ząbki ponoć jeszcze nie idą, ale tak fajnie je widać pod skórą dziąseł jak się odwinie wargę.Najlepiej to na moich rączkach lub babci.Dobrze,że noce przesypia całe (tfu tfu)...
Monia jak tam idzie Olivce picie z tego kubka?
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:53   #3309
SONIA004
Zadomowienie

Aiszka Słońce...
Po pierwsze jak masz problem... jest nas tu tyle, że zawsze ktoś coś podpowie i służy radą... nie uciekaj i nie zamykaj się sama ze swoimi problemami, bo Cię znajdę

Po drugie... ja rehabilituję moje dziecko, bo jedna lekarka stwierdziła osłabione napięcie, druga wzmożone a fizjoterapeuta wyśmiał wszystkie teorie i ćwiczymy głównie na bioderka, bo tu lipa. Ale nie o tym chciałam...
My dostaliśmy skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu.
Może spróbuj w przychodni zagadać, że Cię to martwi, może też dostaniecie skierowanie..

Po trzecie... usg główki robiłam prywatnie... 50zł... u nas się nie przelewa, ale dla młodego wszystko, więc nawet nie było wątpliwości, że trzeba zrobić szybko i bez kolejki.

Kochana tu nie ma co się załamywać, tylko próbować zaradzić... A kto stwierdził podejrzenie wzmożonego napięcia??
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:55   #3310
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
zazdroszcze
A wy jak tam? Kiedyś pisałaś, ze planujecie coś z TŻ poszukać swojego...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:12   #3311
danika
Zakorzenienie

Cytat:
zazdrościsz? Nie żartuj! Ja już mam dość, a gdzie tu dalej
Już najchętniej to bym się przeprowadziła, ale ... No właśnie - to ale
Remont? Malowanie czy jakieś zmiany większe?
chyba troche większe zmiany zastanawiamy sie nad zamurowaniem jednych drzwi i zmodyfikowaniem nieco naszej salono-kuchni...ale zobaczymy jak bedzie z kasą i z czasem.
no i mam jeszcze pomysł na zabudowę szafami jednej ściany w sypialni ale mąż jesczze o tym nie wie
Stary 2012-02-01, 18:29   #3312
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kochana
U nas nie najlepiej...a jak coś się dzieje to uciekam z forum... Podczytuję Was raz na jakiś czas i głupio mi trochę, że się nie odzywam, ale jakoś nie mam siły i nie chcę truć...

Kochana "tylko spokój Cię uratuje"
na pewno wszystko jest oki i nie czytaj bzdurków internetowych
Cytat:
Mimo tych wszytskich przejść z budową strasznie zazdroszczę
Cytat:

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo z Michasią na kolanach pijącą mleczko

Archinta i Sonia kciuki zaciśnietęmżeby zastoje poszły precz
dz

Sonia
, włąsnie jak tam Twoje piersiochy?????????

I mam pytanie do mam KP - w jakich pozycjach karmicie maluchy????
Bo ja kiedyś na siedząco na poduszce- rogalu, potem były zastoje i jakoś położna laktac. poradziła na leżąco i tak sie nauczyłam,ze już inaczej nie potrafię aż sie zastanawiam czy ją nie wezwać by mnie nauczyła z powrotem na siedząco

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Małgosia M8- a jak tam mata tummy time? Stasio dalej ja lubi?
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 19:00   #3313
SONIA004
Zadomowienie

Archi młody "wciągnął" gule... już oki
a jak Twój biust???

Ja karmię na siedząco... kiedyś na rogalu, ale młody już za długi, więc teraz na podusi.
Wcześniej na leżąco, ale przy moim mikroskopijnym biuście słabo nam to wychodziło
Stary 2012-02-01, 19:02   #3314
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
chyba troche większe zmiany
no to faktycznie - będzie co robić. A wy dawno już mieszkacie na swoim w domku?

Stary 2012-02-01, 19:04   #3315
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
no co ty...może spróbuj innego neurologa nawiedzić Sonia z Matim się rehabilitują i dostali skierowanie na podstawie badania młodego z tego co pamiętam...
Sonik jak to było?[COLOR="Silver"]
No też mi się to trochę nie halo wydaje, ale zrozumiałam, że neurolog musi dać wskazania na piśmie i skierowanie

Cytat:
.
Kochana z tego co opisujesz mój synek też często się tak zachowuje ale pediatra nie stwierdził nic niepokojącego. Hmm... Wszystko u was będzie ok zobaczysz a Ty nie czytaj, bo Maluszek to wyczuwa i jeszcze bardziej się niepokoi
A jak to wygląda u Twojego synka??? Mój Tymek leży a nagle cały się napina, pręży, robi mostek, krzyczy aż tchu nie może złapać... I przy jedzeniu jest to samo - ciągnie, a nagle zaczyna się wyrywać, napinać i krzyczeć

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Aiszka Słońce...
Po pierwsze jak masz problem... jest nas tu tyle, że zawsze ktoś coś podpowie i służy radą... nie uciekaj i nie zamykaj się sama ze swoimi problemami, bo Cię znajdę

Po drugie... ja rehabilituję moje dziecko, bo jedna lekarka stwierdziła osłabione napięcie, druga wzmożone a fizjoterapeuta wyśmiał wszystkie teorie i ćwiczymy głównie na bioderka, bo tu lipa. Ale nie o tym chciałam...
My dostaliśmy skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu.
Może spróbuj w przychodni zagadać, że Cię to martwi, może też dostaniecie skierowanie..

Po trzecie... usg główki robiłam prywatnie... 50zł... u nas się nie przelewa, ale dla młodego wszystko, więc nawet nie było wątpliwości, że trzeba zrobić szybko i bez kolejki.

Kochana tu nie ma co się załamywać, tylko próbować zaradzić... A kto stwierdził podejrzenie wzmożonego napięcia??
Po pierwsze - jesteś przekochana Soniu. Po drugie - staram się szukać innych możliwości i jestem umówiona do pediatry po skierowanie do Ośrodka Wczesnej Interwencji, mam nadzieję, że tam skierują nas na rehabilitację. I oczywiście staram się temu zaradzić jak tylko mogę, bo nawet jeśli (tfu tfu) byłoby to coś poważniejszego to zrobię wszystko, żeby ulżyć mojemu dziecku. Tylko czasami bezsilność mnie dopada.. szczególnie jak słyszę, że neurolog czy inny specjalista na nfz na koniec maja

A z Matim chyba idzie wszystko w dobrym kierunku? Swoją drogą lekkie nieporozumienie - jeden lekarz o wzmożonym napięciu, drugi o obniżonym Ale na pewno warto pochodzić na ćwiczenia, nawet jeśli pójdzie się o jeden raz za dużo.

A usg główki prywatnie.... TŻ twierdzi, że nie ma po co i pewnie jestem przewrażliwiona.

A tak w ogóle to baaaaardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia, jesteście cudne Zawsze dostaję od Was tyle ciepła chociaż wpadam od czasu do czasu na chwilę. Aż mi się łezka w oku zakręciła
I obiecuję poprawę
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 19:15   #3316
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wsparcie
Ty to przeszłaś kobieto... i teraz kolejne rzeczy, ściskam

Cytat:
A wy jak tam? Kiedyś pisałaś, ze planujecie coś z TŻ poszukać swojego...
Taaa, planujemy nadal i pewnie długo będziemy planować
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kochana "tylko spokój Cię uratuje"
na pewno wszystko jest oki i nie czytaj bzdurków internetowych

Mimo tych wszytskich przejść z budową strasznie zazdroszczę

dz

Sonia
, włąsnie jak tam Twoje piersiochy?????????

Bo ja kiedyś na siedząco na poduszce- rogalu, potem były zastoje i jakoś położna laktac. poradziła na leżąco i tak sie nauczyłam,ze już inaczej nie potrafię aż sie zastanawiam czy ją nie wezwać by mnie nauczyła z powrotem na siedząco

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Ja też pierw tylko i wyłącznie na siedząco. Teraz jak zaczęłam na leżąco to już najwygodniej ;p ale jak miałam pisać na ekranowej klawiaturze to wróciłam do karmienia na siedząco. Tak na zmianę. Najgorsze, że mi się te kulki ubiły i taki flak z tej poduszki.

Wymianka.
Stary 2012-02-01, 19:30   #3317
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Archi - ja tylko na siedząco, inaczej nie umiem

Stary 2012-02-01, 19:32   #3318
danika
Zakorzenienie

Cytat:
no to faktycznie - będzie co robić. A wy dawno już mieszkacie na swoim w domku?
juz 4,5 roku prawie, ale 3 lata mieszkalismy tylko na dole a góre wykańczalismy

Cytat:

Taaa, planujemy nadal i pewnie długo będziemy planować
jak juz plany są to z górki

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Archi - ja tylko na siedząco, inaczej nie umiem
ja lubiłam karmić na leżąco najbardziej ale na siedząco też czasem karmiłam
Stary 2012-02-01, 19:39   #3319
19natka88
Zakorzenienie

Szymon dzisiaj pobił rekord nie spania obudził się o 15.15 a zasnął o 19

Cytat:
Natka wlałaś w me serce wielką nadzieję na poprawę jesteś wielka!!!
I dziękuję za opinię o pieluszkach. U nas podobnie. Dada ze względu na cenę ale i tak pampersy najmilsze dla małej pupci. A z chusteczek Babydream rossmanowe

I brawo dla ząbków!
Na pewno Ci się dzieć naprawi - kwestia czasu

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Super że już drugi ząbek widać

My lecimy na pampersach i dadach na przemian, czasami rossmannowskie pieluszki używamy ale to sporadycznie a chusteczki tylko pampers sensitive (zielone uczulają Zuzie, podobnie jak dady i babydream) ewentualnie huggisy i nivea - od reszty pupa odparzona

Cytat:
Aguś mój przystojniak 7520 g. Wcześniej jak wazyliśmy w domu to było coś ok 7640g. Niby wg obliczeń wynika że 24g dziennie a 17 do dolna granica, ale wcześniej tył ok 30g. Chociaż słyszałam coś o tym, że podobno już teraz dziecko przybiera mniej. Nie?
Ładnie waży Teraz dzieci mniej będą przybierać to fakt

Cytat:
eno eno

Cytat:
Tak, tak- trzyma od kilku dni grzechotki w rączkach
Pięknie

Cytat:
Na siedząco (w ciągu dnia) i na leżąco (w nocy) Na rogalu już dawno nie karmię bo po 1 Szymon za duży a po 2 jakoś mi zjeżdżał dziwnie.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 19:50   #3320
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
No też mi się to trochę nie halo wydaje, ale zrozumiałam, że neurolog musi dać wskazania na piśmie i skierowanie

A jak to wygląda u Twojego synka??? Mój Tymek leży a nagle cały się napina, pręży, robi mostek, krzyczy aż tchu nie może złapać... I przy jedzeniu jest to samo - ciągnie, a nagle zaczyna się wyrywać, napinać i krzyczeć

Po pierwsze - jesteś przekochana Soniu. Po drugie - staram się szukać innych możliwości i jestem umówiona do pediatry po skierowanie do Ośrodka Wczesnej Interwencji, mam nadzieję, że tam skierują nas na rehabilitację. I oczywiście staram się temu zaradzić jak tylko mogę, bo nawet jeśli (tfu tfu) byłoby to coś poważniejszego to zrobię wszystko, żeby ulżyć mojemu dziecku. Tylko czasami bezsilność mnie dopada.. szczególnie jak słyszę, że neurolog czy inny specjalista na nfz na koniec maja

A z Matim chyba idzie wszystko w dobrym kierunku? Swoją drogą lekkie nieporozumienie - jeden lekarz o wzmożonym napięciu, drugi o obniżonym Ale na pewno warto pochodzić na ćwiczenia, nawet jeśli pójdzie się o jeden raz za dużo.

A usg główki prywatnie.... TŻ twierdzi, że nie ma po co i pewnie jestem przewrażliwiona.

A tak w ogóle to baaaaardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia, jesteście cudne Zawsze dostaję od Was tyle ciepła chociaż wpadam od czasu do czasu na chwilę. Aż mi się łezka w oku zakręciła
I obiecuję poprawę
Fajnie, że jesteście umówieni do tego pediatry. Myśmy też zaczynali od wizyty u pedi i też w Ośrodku Wczesnej Interwencji.
U nas już spora poprawa. Chodzimy 2x w tyg na ćwiczenia do ośrodka i potem ja ćwiczę 3xdz z młodym w domu (jutrzejszą wizytę odwołałam, bo boję się smyczyć w te mrozy autobusem).
Poczytaj sobie o metodach rehab. Voity i Bobath. Ja nie wiedziałam, na czym polegają i dali nas na Voitę, a to trochę drastyczna metoda jest (z tym, że są szybkie efekty). Bobath jest lżejszy i polega na zabawie i odpowiedniej pielęgnacji...

Jeśli chodzi o usg głowki... to standartowa procedura, gdy istnieje podejrzenie problemów neurologicznych. Myślę, że bez tego się nie obejdzie.
Jeśli macie zalecone, to ja bym się nie wahała, a tż-towi powiedz, że to nie Twoje wymysły a zalecenie neurologa (wrrrr jestem ostatnio cięta na tż-tów i ich fachowe doradztwo w każdej sprawie- jakby wszystkie rozumy pozjadali)

Aiszko a na koniec...zdaj się na swój instynkt... Czasem lekarze też przesadzają i zalecają masę badań i niekończących się wizyt u specjalistów... Jeśli czujesz, że Tymek dobrze się rozwija, jest wesoły, pogodny... to nie ma czym się martwić. A jesli coś Cię niepokoi.. lepiej 2 lub 3 x sprawdzić jedną i tą samą rzecz niż coś przeoczyć. Ot takie moje zdanie

Buziaki i wpadaj do nas jak najczęściej
Stary 2012-02-01, 19:54   #3321
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
juz 4,5 roku prawie, ale 3 lata mieszkalismy tylko na dole a góre wykańczalismy

ja lubiłam karmić na leżąco najbardziej ale na siedząco też czasem karmiłam
ale już na swoim wiadomo, że od razu wszystkiego się nie zrobi

na leżąco karmiłam może kilka razy w łóżku - ale jakoś tak nieporadnie mi szło

Stary 2012-02-01, 20:02   #3322
19natka88
Zakorzenienie

Bo mi gdzieś umknęło: Aiszko trzymam mocno kciuki za was i wierzę, że to nic poważnego, a jeśli czeka was rehabilitacja to efekty na pewno będą widoczne bardzo szybko

Aa widziałyście, w ofercie od 6.02
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy obraz.jpg (42,3 KB, 39 załadowań)

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-01, 20:12   #3323
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

ja tylko na leżąco czasem na siedząco jak Stasiek bardzo głodny to zje czasem na stojąco jak hrabia marudzi
głównie na leżąco, wydaje mi się że lepiej ściąga z cycków, nie krztusi się jak za dużo leci, takie moje zdanie

Ojej jak ty to zapamietałaś
Stasiek polubił ją jeszcze bardziej, bo teraz już nauczył się po trochu odkręcać i ciekawi go co na tej macie jest, tzn jakieś rybki, szeleszczące elementy

Któraś już kupiła krzesełko do karmienia ? Jakieś opinie ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 20:20   #3324
cotynato
Zakorzenienie

Natka od 15? Bo od 15 do 19 to nie tak zle

Wymianka.
Stary 2012-02-01, 20:20   #3325
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja tylko na leżąco czasem na siedząco jak Stasiek bardzo głodny to zje czasem na stojąco jak hrabia marudzi
głównie na leżąco, wydaje mi się że lepiej ściąga z cycków, nie krztusi się jak za dużo leci, takie moje zdanie

Ojej jak ty to zapamietałaś
Stasiek polubił ją jeszcze bardziej, bo teraz już nauczył się po trochu odkręcać i ciekawi go co na tej macie jest, tzn jakieś rybki, szeleszczące elementy

Któraś już kupiła krzesełko do karmienia ? Jakieś opinie ?
Ja mam takie jak w załączniku: jeszcze nie używane wiadomo, ale głównym plusem jest to, że nie jest malutkie, można regulować blat i potem używać jako stolik i krzesełko, no i cena też niezła 210 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 182-1.jpg (32,4 KB, 10 załadowań)

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-01, 20:24   #3326
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka od 15? Bo od 15 do 19 to nie tak zle
Nie źle, nawet był grzeczny tyle, że on o 17.00 zawsze ma/miał drzemkę matka się rozpuściła i nie wiedziała co tyle czasu z dzieckiem robić

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-01, 20:28   #3327
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja mam takie jak w załączniku: jeszcze nie używane wiadomo, ale głównym plusem jest to, że nie jest malutkie, można regulować blat i potem używać jako stolik i krzesełko, no i cena też niezła 210 zł
Natka ale trafiłaś właśnie podobne ma mój brat i sie zastanawiam czy pobrać od niego czy kupić takie miękkie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 20:37   #3328
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Natka ale trafiłaś właśnie podobne ma mój brat i sie zastanawiam czy pobrać od niego czy kupić takie miękkie
A brat zadowolony? Jakie miękkie?

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-01, 20:55   #3329
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Bo mi gdzieś umknęło: Aiszko trzymam mocno kciuki za was i wierzę, że to nic poważnego, a jeśli czeka was rehabilitacja to efekty na pewno będą widoczne bardzo szybko

Aa widziałyście, w ofercie od 6.02
Natko a gdzie taka oferta?
Aiszko mam nadzieję, że traficie na dobrego lekarza i rehabilitanta...moja Misia też ma tak czasem, że sie napręża, wygina się niezależnie od tego czy leży czy siedzi w bujaczku, przy karmieniu też tworzy ale jakoś lekarka nie widzi w tym nic złego..no ale nie krzyczy przy tym...hmm....napewno dobrze będzie
Muszę mojego głodomorka nakarmić przed snem...
Przypomniało mi się...
Mamy, których dzieci mają alergię na mleko...oglądałam dziś składy Hipp'owskich zupek i przecierów i w Kremie ze szpinaku z ziemniakami jest mleko...więc raczej odpada dla naszych pociech...wzięłam z Bobovity bo jest bez

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-01 o 21:18
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 20:56   #3330
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Wybaczcie nie nadrobie....

Soniu mam pytanie dlaczego nie polecilabys zelu sachol dla maluszkow?? Zbyt mocne czy jak...??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości