|
|
#541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Ale zobaczymy jak to wyjdzie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zdecydowanie chce poznać płeć dziecka
|
||||
|
|
|
#542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno!Cytat:
ale ja bym poprostu nie wytrzymała z ciekawości
|
||
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i jeszcze jak ktoś usmaży i mnie poczęstuję to się zmuszam, żeby chociaż troche tam poskubać, ale robię to raczej dla uspokojenia swojego sumienia, niż ze smakiem. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Sprzątanie w kuchni zawsze można odłożyć na później ![]() u mnie też zimno strasznie i jeszcze prószy śnieg ![]() Dobranoc Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-02-01 o 21:39 |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie podobnie... Choć normalnie lubię ryby, ale teraz nie mogę znieść ich zapachu.
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jestesm w podobnym wieku ciążowymD![]() DZIEKI DZIEWCZYNKI JESZCZE RAZ Wlasnie zjadlam caly budyn z truskawkami
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie też moczą się dwa dni, ale nie obrusy, tylko firany
Dobranoc![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ale dziewczyny pedzicie. A ja dalej siedze w ksiazkach i z nosem w chusteczkach. Doslownie umieram. Albo katar mam po kolana albo mam tak zatkany nos ze nawet sztyftu do nosa nie czuje. Ledwo juz zyje,ale najgorsze jest to ze musze sie uczyc do egzaminu i pisac referaty:\ Ide sie polozyc bo teraz to jeszcze zaczelo mi walic w glowie az mi slabo. Takze daje sobie jeszcze chwile odpoczynku od wizazu ale jak sie skoncza egzaminy to mam nadzieje ze wreszcie zaczne byc z wami nabierzaco
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
Kochane ale z tymi postami to już przesadzacie!
Od 14 do teraz 5 czy 6 stron do nadrabiania ![]() asia i blueberry gratuluje pozytywnych wizyt a blue dodatkowo gratuluję dziewczynki ![]() Ciągle piszecie o jedzeniu, że podczas nadrabiania musiałam wyruszyć na poszukiwania kiełbasy w lodówce - nie wiem czemu kiełbasa ale to było to! Mykam pod prysznic a potem spać - trzeba z rana coś w domu porobić bo sajgon aż miło Buziaki! |
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Też już idę spać
Jakoś zmęczona jestem...No i wieczorem jakoś bardziej wywala mi brzuch Tż się cieszy i ciągle lata za mną żeby go całować![]() Pełna lista gadających - tu dokładnie widać, które dziewczyny nie uczestniczyły w II części. Oczywiście są wyjątki, bo niektóre dołączyły pod koniec i przez to zbyt dużo nie popisały ![]() https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=586332 Dobrej nocy |
|
|
|
#551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od marca też wracam na uczelnie i zobaczymy jak to będzie wyglądać...bo egzaminy będę miała w czerwcu w 7 miesiącu ciąży Mam nadzieję, że jakoś dam radę![]() Cytat:
tylko właśnie jak się najem i opiję, to mi bardziej wywala.---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- A chciałam się podpytać, bo już parę razy gdzieś mi śmignęło przed oczami w Waszych postach, że kupujecie ubranka dla dziecka. Ja jeszcze jakoś zupełnie o tym nie myślę..obym się tylko za późno nie obudziła
|
||
|
|
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
Wariatki z Was, normalnie maniaczki
. Od wczoraj tyle naskrobać? Witam nowe mamusie Ale się słodyczy najadłam, miałam jakiś napad. Niedobra jestem. Trochę Was nadrobiłam, a teraz lecę dalej... |
|
|
|
#554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ty o kiełbasie, to ja jutro kupię kabanosy!Cytat:
|
||
|
|
|
#555 | |||||||
|
Zadomowienie
|
oj mnie też do słodiego nie ciągnie, ale białe michałki wymiatają!!!
jutro mąż ma zrobić maluti zapas dla nas:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nawet jak gin nic nie mówi fajnieze bedziecie oboje na 3dCytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
Dziewuchy, a co z tymi ciuszkami co się wcześniej pytałam?
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
ajka89, jeszcze masz czas
![]() dziewczyny łapią przeważnie ciuszki na okazjach lub z szmatesów ![]() ja nic na razie nie kupuje bo mam spadkowe zapasy
|
|
|
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja chyba bym nie dała rady czekac do porodu, ciekawość już mnie zżera, kto tam mieszka. Dziś u mojej szwagierki (20 tc) okazało się, że będą mieć córeczkę. Jeszcze zdąrzysz z zakupami. Ja też jeszcze nic nie kupuję. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Blueberry, gratuluję córeczki
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dość szukania tylko ubranek uniseks u mnie to samo. Sam zapach ryby (szczególnie smażonej) wywoływał u mnie zawsze odruch wymiotny. Jedynym wyjątkiem jest wędzony łosoś i makrela (z którymi, jak na złość, ponoć trzeba uważać )Z związku z powyższym ryb nie jem teraz wcale - mam nadzieję, że nie będzie to miało jakichś przykrych konsekwencji... ale co konkretnie chcesz wiedzieć? Ja już mam ubranek od groma, na dobrą sprawę mogłabym zakończyć kupowanie, bo ma te pierwsze 6 miesięcy wszystko właściwie już w domu jest. A kupowałam głównie na wyprzedażach (aż mi szkoda było nie brać, jak taki np cudnej urody sweterek był przeceniony w H&Mie z 15 na 5 euro) albo na allegro (dziś wylicytowałam kolejne maciupeńkie buciki, które pewnie raz dziecku założę )
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Tż załatwił łóżeczko od znajomych-jutro jedzie je obejrzeć. Właściwie będzie ono dla Dorotki, bo jest ponoć trochę większe niż takie standardowe. A maluszek najpierw będzie spał w koszu, a potem w tym turystycznym które już mamy
![]() Zmykam spać. Buziaki mamusie i kolorowych snów
|
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś z córką u fryzjera, miałyśmy podcinane włosy. Od razu lepiej człowiek się czuje po wizycie u fryzjera, mimo że ciut za mocno podcięła mi moją dłuuugo zapuszczana grzywę.
Córa u pani fryzjerki sprawowała się wzorcowo, jak pani kazała trzymać jej głowę, to tak robiła. Zuch dziewczyna, po mamusi oczywiście .Też już zmykam. Dobrej nocy! |
|
|
|
#563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też akceptuje tylko łososia i makrele.A co do ubranek- to jestem kompletnie zielona. Nie znam rozmiarówki, a jak wchodzę do sklepów dla dzieci to oczopląsu dostaję i czuję się zagubiona w stercie tych wszystkich rzeczy. Nigdy za bardzo nie miałam styczności z noworodkami i małymi dziećmi, stąd też moje przerażenie:P nie odróżniam body od śpioszków ( a może to to samo? |
||
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
czas spać...dobranoc piękne!!
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mi się rozchorował
Chyba grypa żołądkowa go bierze
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Tylko się nie zaraź! Dziś rekordowa ilość postów... ![]() Dobranoc, idę spać |
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Poczytałam sobie info z linków na pierwszym poście
Trochę mi się rozjaśniło w głowie. Super informacje,fajnie i konkretne![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- A teraz idę spać dobranoc
|
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Body (przykładowe http://wylegarnia.com/23/526fe55b0ff...ia-bawelna.jpg) to w naszych czasach chyba najbardziej niezbędna część bieliźnianego wyposażenia niemowlaka i zazwyczaj słyszałam od wszystkich mam, żeby tego kupować najwięcej ![]() Śpiochy (http://www.sklep.pinokio.net.pl/img/...4-thickbox.jpg) chyba powoli odchodzą do lamusa, zastępują je pajacyki (czyli w sumie podobne, tyle że z rękawami - np. http://www.barline.eu/data/gfx/pictu...5/6/7565_1.jpg). No i co jeszcze zostaje? Półśpiochy (jak sama nazwa wskazuje - http://ecsmedia.pl/c/polspiochy-chlo...ext6195518.jpg), kaftaniki (http://parenting.pl/attachments/nowo...1-dsc01291.jpg) i rampersy, czyli coś takiego jak pajacyk, na lato, więc z krótkim rękawkiem o nogawkami (np. http://srvimg09.tablica.pl/images_ta...awa_rev001.jpg) A cała reszta nazywa się już chyba normalnie, po ludzku ![]() (A teraz mam nadzieję, że się nie okaże, że nie wolno wrzucać takich linków, bo ktoś to może uznać za reklamę - strony wybierałam na chybił-trafił)Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to tradycyjnie zakłada się, że dziecko zaczyna swoja 'karierę' od rozmiaru 56. Z tym że ponoć tak małych rzeczy nie należy kupować zbyt wiele, bo dziecię z tego najszybciej wyrasta. No i to chyba tyle w kwestii podstaw garderobianych. Przypuszczam, że pewnie któraś z doświadczonych mam (a mamy kilka na wątku ) też niejedno nam doradzi
Edytowane przez depoison Czas edycji: 2012-02-02 o 00:39 |
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam silny żołądek. Ale martwię się o niego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

Ale zobaczymy jak to wyjdzie.
)
. Widok maluszka- bezcenny 

tylko właśnie jak się najem i opiję, to mi bardziej wywala.
)
)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
- strony wybierałam na chybił-trafił)