|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
luzik
Cytat:
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Jeśli lubisz kokos, polubisz też masło babassu, należy do tej samej grupy olejowej. Łatwo zmywa się odżywką.
|
|
|
|
#4743 | |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o zapach, to bezkonkurencyjny jest kokos
Cytat:
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz się pogubiłam ![]() Zastanawiałam się między tym, a sezamowym i wzięłam sezamowy ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Tak https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...il.html&next=1
|
|
#4745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
póki co dzisiaj mój pierwszy raz z heenarą, jestem ciekawa efektu. zapach kadzidła nie jest taki zły, aczkolwiek dostałam migreny, mam nadzieję, że to nie od tego ![]() ps. pytałam o to w wątku o amli, ale nie dostałam odpowiedzi - ktoś ma porównanie zwykłej amli z amlą plus (widziałam cuś takiego na allegro) ? Edytowane przez dystopia Czas edycji: 2012-02-01 o 22:22 |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mnie jej zapach odpowiada. |
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Moja heenara pewnie przyjdzie jutro i się przekonam
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Dziś przyszło do mnie zamówienie z mazideł...
izus_86 nakładałaś olej z orzecha włoskiego solo czy mieszasz z jakimś olejem ? Już nie mogę się doczekać testowania...
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja jeszcze nie robiłam nigdy zamówienia nigdy
muszę to nadrobić. co kupiłas? na dużo wystarczają oleje od nich?
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Ja też nie
|
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj pod oliwę z oliwek z lnianym (wczoraj efekt był lepszy, niż po samym lnianym) zamiast isanu z żelem aloesowym położyłam maskę alterry granat i aloes - z żelem aloesowym.
Czekam aż wyschną włosy, ale na ten moment widzę, że są bardziej skołtunione i mniej błyszczące. Nie mogę ich praktycznie wyczesać, słyszę jak się łamią pod szczotką. Alterra chyba pozostanie do mycia wanny
Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2012-02-01 o 23:38 |
|
|
|
#4754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam d-panthenol, keratynę hydrolizowaną, hydrolat aloesowy i olej z orzecha włoskiego dorzuciłam. To moje pierwsze zamówienie z mazideł, więc nie powiem ci czy na długo wystarczają oleje od nich. Moje włosy są suche, więc muszę je nawilżać, w dodatku są matowe, mimo że robię im 2 razy w miesiącu płukankę octową Już nie wiem co mam z nimi robić, żeby były takie błyszczące jak np. u izus_86 ... Normalnie mnie zazdrość zżera jak widzę błyszczące włoski... ![]() Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2012-02-01 o 23:36 |
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zgłosze do Was co najlepiej kupić ale to po wypłacie,bo narazie jestem totalnie splukana
Hm dlaczego większość olei tam jest rafinowana?
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz jeszcze spróbować trzymać ją krótko, wtedy alkohol nie powinien tak mocno działać
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jest sens zamawiać niektóre oleje z mazideł,jak można kupić takie same w sklepie?Czy one są jakieś inne? Cytat:
Siedzę i robię listę tego co mi potrzeba.Z tym,że raczej złoże zamówienie w ZSK i koniecznie w DOZie.Macie jakieś typy z tych sklepów? Keratynę miałam,fajna jest ale bardzo plątała i usztywniała mi włosy(tak samo jak miód). Dumam nad olejem sezamowym z Lidla,ale nie wiem czy kupię.On jest z prażonego sezamu,obawiam się,że to może mieć jakieś znaczenie.Widziałam tez sezamowy w Almie. |
||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie za dużo dodawałas, jak się da krople,dwie to jest ok
przy dużym stężeniu faktycznie usztywnia włosy.
|
#4759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do silikonów - pierwszy odparowuje sam a drugi pewnie spłynie podczas spłukiwania włosów. Myślę, że na początek możesz tej maski poużywać
|
|
#4760 |
|
Nindżopesz
|
Vatika (bezparafinową mam) i Alterra z brzozą i pomarańczą
Natomiast mój olej lniany śmierdzi rybą/czymś słonym i wstrętnym. |
|
|
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie zamówiłam tylko jeden olej jak chodzi o włoski z orzechów włoski. Jest on jednym z droższych olei, a tam miałam możliwość kupienia go w małej buteleczce i sprawdzenia czy jest sens kupować większy Teraz już wiem, że na pewno kupię dużą butlę Cytat:
No i orzech włoski ma niezbyt intensywny zapach (mam nierafinowany), ale działanie świetne
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
ponoć jak śmierdzi i jest gorzki to znaczy, że już jest zepsuty. trzeba trzymać w ciemności i chłodzie, żeby się nie zepsuł.
Edytowane przez dystopia Czas edycji: 2012-02-02 o 01:30 |
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem.Sama chcę złożyć zamówienie,ale z olei zamówię chyba tylko arganowy(na twarz),bo resztę mogę kupicć stacjonarnie.Oleje z orzechów są dobre do sałatek,w razie czego zawsze można je spożytkować w ten sposób. ![]() Miałam nic dzisiaj nie nakładać,ale nie wytrzymałam.Jako nawilażacz Joannę b/s,a na to miks-Alterra,z pestek winogron,Suhada z granatu i olejek do skórek paznokci ,dokładnie ten klik .Nie odpowiadał mi do skórek,za dużo zabawy z nim było,to użyłam do włosów.
|
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4765 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Potrzebuje rady, chwilowo nie mam kasy i dużo olejów do wykończenia ale już chce sie przygotować na kupno kolejnego: winogronowego albo z orzechów włoskich, bo oba regularnie zbieraja tutaj duzo pochwał. Jakie możecie dać za i przeciw? Ja chyba się skłaniam ku winogronowemu, bo nie przyciemnia, jet tańszy i ma więcej ceramidów, ale sama nie wiem. Wg którejś z was orzechowy jest wiele lepszy?
|
|
|
#4766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak samo ![]() Dziewczyny masło shea mogę nałożyć na twarz?
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj na noc nie olejowałam włosów, chce zobaczyć czy może olejowanie co mycie nie za bardzo obciąża moje włosy bo zaczęły się przetłuszczać w zastraszająco szybkim tempie.
|
|
#4768 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Wczoraj byłam w rossmannie i kupiłam sobie wreszcie odżywkę, no i faktycznie tak jak mi pisałyście że była mi ona potrzebna po olejowaniu
bez problemu rozczesałam włoski wysuszyłam (bo nie lubię się kłaść spać z mokrą głową a było już dość późno i nie chciało mi sie czekać aż same wyschną) Włoski puszyste, mięciutkie fajne takie ale jednak muszę chyba jeszczew jedwab lub coś na końcówki zainwestować bo takie lekko szorstkie są może coś polecacie? Może olej kokosowy z BU dobry by był? Czy może raczej jedwab CHI? Kiedys używałam BIOSILK ale okropnie mi wysuszył włosy zupełnie odwrotnie zadziałał:/ Może jeszcze macie jakieś pomysły na te moje kłaczki... Po myciu są oki ale po jakimś czasie zazwyczaj myję na wieczór na drugi dzień rano są takie nawet nawet ale już nie takie jak po myciu a na wieczór przed myciem są okropne przy skórze tłuste a dalej suche bardzo i się elektryzują. Regularnie od dwóch lat stosuje maski 2x w tygodniu godzinka pod czepkiem. Efekty są chwilowe mam wrażenie że one cały czas chcą pić:/ ale już nie wiem co mam uzywac z drugiej strony nie chcę ich obciążyć
|
|
|
|
#4769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do elektryzowania to: Elektryzowaniu sprzyja też nadmiar silikonów zgromadzonych na włosach, które pocierają naładowane dodatnio syntetyczne tkaniny lub wełnę i wywołują niepożądany efekt. Więc może czas oczyścić włoski szamponem z SLS i bez silikonów i pq? Zaleca się też nieużywanie plastikowych grzebieni i szczotek. Jeśli włosy są zbyt suche i 'przebywają' w środowisku naładowanych dodatnio swetrów, czapek itp. mogą się także elektryzować po użyciu szczotki z naturalnego włosia. No i dbaj o to by używać płynu do płukania tkanin podczas prania czapek, szalików, sweterków.
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
forum czytam od kilku tygodni, przekonało mnie do zmiany pielęgnacji włosów. Nigdy nie farbowałam, nie używam prostownicy, kolor mam naturalny, co w moim wieku już zaczyna być dziwne nie używam odżywek, bo nie znoszę maziania włosów.Kupiłam na próbę Vatikę Almond(z hibiskusem) i Parachute, wczoraj się przemogłam i nałożyłam na włosy i głowęVatikę. Nie jestem zachwycona zapachem, dla mnie jest zbyt cytrusowa, trochę mnie rozbolała głowa ale efekt dziś rano, suuuper! po umyciu szamponem mięsiste, gładkie, błyszczące. Kokosowego na razie żal mi na włosy Tak więc przekonałam się do olejków stosowanych na różne sposoby. Dziękuję Wam za temat i rady z tego forum. Już do mnie jedzie Sesa, olej migdałowy i z pchnotki. Jeśli możecie, powiedzcie proszę czy w tej Vatice Enriched Almond jest parafina? Nie znam się na etykietkach. Dziękuję. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

Już wylądował na moich włosach.

Teraz się pogubiłam 

Możesz jeszcze spróbować trzymać ją krótko, wtedy alkohol nie powinien tak mocno działać 
ale efekt dziś rano, suuuper! po umyciu szamponem mięsiste, gładkie, błyszczące. Kokosowego na razie żal mi na włosy