Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 00:09   #2821
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej

Madziaranew jestem. Nadrabialam bo te szalone kobiety Dzis tak pędzą ze cieżko dogonić. Dziekuje za troskę a przy okazji jak sie układa z Tz ? Mam nadzieje ze wróciło do normy ?

Wodaqua sto lat kochana

Eveewe opis Twoich przejść z karmieniem pasuje idealnie do mojego. Tak samo Wiki była dokarmiana w szpitalu, przy cycu histeria, pozniej ściągalam i Dawalam
Butla w koncu pokarm zanikl i koniec.

Większość poznikala a ja dopiero jestem

Iustyna ja nie moge takich rzeczy czytać. Tak mi szkoda tej dziewczynki. Wyobrażam sobie od razu moja Wiki i co ona by czuła. Taka porzucona, w zimnie, bez mamy a ta matkę to bym
Dobrze ze żyje, mam nadzieje ze ja odratuja.

Zanka za egzamin

Shira ja tez daje buraczki. Zblendowalam z ziemniakiem i marchewka i odrobina oliwy z oliwek. Wszystko ugotowane na parze.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 00:23   #2822
rysiki
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
za tatę i zdrówka dla Zuzki

Zdrówka dla Domka .

Wiesz co, tak sobie pomyślałam, że mogła chociaż ubrane w rozpiętej torbie w kościele zostawić. No nie mieści mi się w głowie... Takie maleństwo

Tort REWELACJA!!!
Ps. Na razie tylko Piwnooką udało się z paska wyciągnąć
Dziubek kilka razy wywoływała Isiaok, ale się nie dała wciągnąć w rozmowę.
Ja jeszcze często widzę rysiki

No tak, ja czytam Was regularnie (wizaż uzależnia) od pól roku jakoś. Ale zawsze myślałam sobie, że nie będę Wam się wcinac w wątek, bo widac, że naprawdę fajnie się wszystkie dogadujecie i naprawdę miło się to wszystko czyta. A że jestem mamą wrześniową, to wiele cennych informacji mam z wyprzedzeniem.
Stary 2012-02-02, 00:26   #2823
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Rysiki witaj zapraszamy do rozmowy. Im wiecej nas tym weselej

Uciekam spać. Kolorowych snów
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 00:34   #2824
rysiki
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Rysiki witaj zapraszamy do rozmowy. Im wiecej nas tym weselej

Uciekam spać. Kolorowych snów

Z przyjemnością Mam nadzieję, że jakoś uda mi się tu zadomowic. Czytam Was już tak długo, ale co innego pisać, a co innego czytać.
Zwłaszcza,że ja z tych nieśmiałych raczej
Stary 2012-02-02, 00:38   #2825
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
No tak, ja czytam Was regularnie (wizaż uzależnia) od pól roku jakoś. Ale zawsze myślałam sobie, że nie będę Wam się wcinac w wątek, bo widac, że naprawdę fajnie się wszystkie dogadujecie i naprawdę miło się to wszystko czyta. A że jestem mamą wrześniową, to wiele cennych informacji mam z wyprzedzeniem.
Brawa za odwagę

A napiszesz coś o sobie i dziecku?

Cytat:
nie dawla mi spokoju ta dziewczynka zostawiona na mrozie. Jej stan jest bardzo ciezki, jest pod respiratorem. wazy1,2 kg i jest wczesniakiem z 30/31 tygodnia. zostawiono ja w piwnicy, w torbie, zawinieta w dwa cienkie reczniki. zostala znaleziona dosc szybko. dopiero za kilka dni bedzie wiadomo co z nia
nie moge uwierzyc na jakim swiecie zyjemy
Też cały wieczór o niej myślę. Gadaliśmy o tym długo z mężem, nie mogę się uspokoić teraz, tak mną tąpnęło
Stary 2012-02-02, 00:40   #2826
piwnooka77
Raczkowanie

Tak apropo karmienia.
Moja też była dokarmiana na początku w szpitalu MM, dostałam ja po 18 godz od porodu, próbowałam ją przystawiać ale coś nam nie szło i był tylko jeden wielki płacz-histeria. Wtedy pielęgniarki zajrzały do karty a tam było napisane, że Mała ma zalecone dokarmianie i tak naszą pierwszą wspólną noc karmiłam Helenę butelką. Przy okazji usłyszałam, że mam "złe sutki" i będę miała problemy z karmieniem. Kolejnego dnia się zaparłam, że będę próbować ją przystawiać, przy okazji przyszła pani z poradni laktacyjnej (złota kobieta - przychodziła codziennie ona albo taka druga) i spędziła ze mną co najmniej godzinę na przystawianiu Małej. Niestety popołudniu jej już nie było a mnie znowu nie wychodziło to karmienie i poszłam po pomoc do pielęgniarek, przyszła jedna i tak nerwowo mi to dziecko przystawiała, że Helena się tylko rozryczała, ja się też zaczęłam denerwować a ta na koniec powiedziała, że mam "złe sutki" i w ogóle powinnam sobie kupić silikonowe nakładki i jak będę chciała, to żebym przyszła po butelkę. I zostałam sama z Helcią i dalej próbowałam i jakoś się nam w końcu udało, w międzyczasie dziewczyna z łóżka obok zadzwonił po pielęgniarkę, przyszła ta sama i patrzy na mnie i z takim szyderczym uśmiechem się pyta, czy ma mi butelkę z mlekiem przynieść a ja jej, że nie, że sobie jakoś radzimy. Jaka moja radość była jak podczas wieczornego ważenia waga pokazywała, że Helena przybierała na wadze albo, że waga nie spadła - to znaczyło, że to moje karmienie jest efektywne Byłam też zaopatrzona w taka mała książeczkę - poradnik laktacyjny - to był dodatek do jakiegoś czasopisma - też sporo mi pomogła szczególnie w wyborze pozycji do karmienia.
A pani z poradni laktacyjnej powiedziała mi, że nie ma "złych sutków"
Cieszę się, że nie poddałam się i udało mi się z tym karmieniem. Podziwiam mamy karmiące MM, dla mnie to skomplikowana sprawa. Karmienie UU jest wygodniejsze, łatwiejsze i tańsze.
Tak się jakoś rozpisałam nocna porą.

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

witaj Rysiki Ja też zostałam wyciągnięta zza krzaczka

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2012-02-02 o 01:37 Powód: literówka
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 00:43   #2827
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Tak apropo kamienia.
Moja też była dokarmiana na początku w szpitalu MM, dostałam ja po 18 godz od porodu, próbowałam ją przystawiać ale coś nam nie szło i był tylko jeden wielki płacz-histeria. Wtedy pielęgniarki zajrzały do karty a tam było napisane, że Mała ma zalecone dokarmianie i tak naszą pierwszą wspólną noc karmiłam Helenę butelką. Przy okazji usłyszałam, że mam "złe sutki" i będę miała problemy z karmieniem. Kolejnego dnia się zaparłam, że będę próbować ją przystawiać, przy okazji przyszła pani z poradni laktacyjnej (złota kobieta - przychodziła codziennie ona albo taka druga) i spędziła ze mną co najmniej godzinę na przystawianiu Małej. Niestety popołudniu jej już nie było a mnie znowu nie wychodziło to karmienie i poszłam po pomoc do pielęgniarek, przyszła jedna i tak nerwowo mi to dziecko przystawiała, że Helena się tylko rozryczała, ja się też zaczęłam denerwować a ta na koniec powiedziała, że mam "złe sutki" i w ogóle powinnam sobie kupić silikonowe nakładki i jak będę chciała, to żebym przyszła po butelkę. I zostałam sama z Helcią i dalej próbowałam i jakoś się nam w końcu udało, w międzyczasie dziewczyna z łóżka obok zadzwonił po pielęgniarkę, przyszła ta sama i patrzy na mnie i z takim szyderczym uśmiechem się pyta, czy ma mi butelkę z mlekiem przynieść a ja jej, że nie, że sobie jakoś radzimy. Jaka moja radość była jak podczas wieczornego ważenia waga pokazywała, że Helena przybierała na wadze albo, że waga nie spadła - to znaczyło, że to moje karmienie jest efektywne Byłam też zaopatrzona w taka mała książeczkę - poradnik laktacyjny - to był dodatek do jakiegoś czasopisma - też sporo mi pomogła szczególnie w wyborze pozycji do karmienia.
A pani z poradni laktacyjnej powiedziała mi, że nie ma "złych sutków"
Cieszę się, że nie poddałam się i udało mi się z tym karmieniem. Podziwiam mamy karmiące MM, dla mnie to skomplikowana sprawa. Karmienie UU jest wygodniejsze, łatwiejsze i tańsze.
Tak się jakoś rozpisałam nocna porą.
To ja Ciebie podziwiam za upór, wiarę w siebie i walkę Naprawdę! Domyślam się jak było ciężko i jak wiele obaw musiałaś mieć przy takich "zachętach" ze strony personelu
Jak się czyta o takich pielęgniarkach, to się płakać chce i walić głową w ścianę
Stary 2012-02-02, 00:44   #2828
rysiki
Raczkowanie

[QUOTE=brumek;32004003]Brawa za odwagę

Aneta, mama 4miesięcznej Asi. Urodzona 30września. "Malutka" miała 58sm i 4100g wagi. Poród przez cc. Jak Asia przyszła na świat wydawało mi się, że jest bardzo duża (w porównaniu do innych dzieci na oddziale), a teraz myślę, patrząc na jej za małe już ciuszki- "jaka ona była kiedyś malutka"
Stary 2012-02-02, 00:52   #2829
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Aneta, mama 4miesięcznej Asi. Urodzona 30września. "Malutka" miała 58sm i 4100g wagi. Poród przez cc. Jak Asia przyszła na świat wydawało mi się, że jest bardzo duża (w porównaniu do innych dzieci na oddziale), a teraz myślę, patrząc na jej za małe już ciuszki- "jaka ona była kiedyś malutka"
To faktycznie solidna ta Twoja kruszynka była
Asia to pierwsze dziecko?
Stary 2012-02-02, 01:01   #2830
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Z przyjemnością Mam nadzieję, że jakoś uda mi się tu zadomowic. Czytam Was już tak długo, ale co innego pisać, a co innego czytać.
Witam nowa mamusie.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 01:03   #2831
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Moja była troszkę lżejsza - 59cm i 3750g ale też miałam wrażenie, w porównaniu do innych dzieci na oddziale, że jest duża (inne dzieci - po 50cm i coś koło 3000g). A jak teraz patrzę na jej zdjęcia to taka kruszynka była

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To ja Ciebie podziwiam za upór, wiarę w siebie i walkę Naprawdę! Domyślam się jak było ciężko i jak wiele obaw musiałaś mieć przy takich "zachętach" ze strony personelu
Jak się czyta o takich pielęgniarkach, to się płakać chce i walić głową w ścianę
Dzięki łatwo nie było i cieszę się, że się nie poddałam
Stary 2012-02-02, 01:06   #2832
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej

Madziaranew jestem. Nadrabialam bo te szalone kobiety Dzis tak pędzą ze cieżko dogonić. Dziekuje za troskę a przy okazji jak sie układa z Tz ? Mam nadzieje .

Jest dobrze , tylko czas tak szybko pedzi , ze czasami tylko pare slow ze soba zamienimy.
Teraz weekendy Tz ma wolne wiec I jest wiecej w domu , Bo juz myslalam ze sfiksuje , wiecznie sama
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 01:28   #2833
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Jest dobrze , tylko czas tak szybko pedzi , ze czasami tylko pare slow ze soba zamienimy.
Teraz weekendy Tz ma wolne wiec I jest wiecej w domu , Bo juz myslalam ze sfiksuje , wiecznie sama
skąd ja to znam, a jak w weekend rozkłada się z firmowym laptopem i papierami to tylko pioruny mi zoczów lecą.

Cytat:

też mam podobne "maleństwo"
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Tak apropo kamienia.

no i tu się ciesze, że miałam świetną opiekę w szpitalu, bo w nocy położna od laktacji sama do mnie przychodziła i pomagała przystawiać Emila. a jak na poczatku nie szło, to siedział ze strzykawką i wyciskała siarę z moich piersi i pokazywał jak to się robi.i tak je pobudziłą, że potem juz w pojemniczek wyciskałam a nie zbierałam małą strzykaweczką z brodawek. byłam mega zadowolona z tej kobiety i jak bym ją jeszcze spotkała to bym jej bardzo podziękowała.
Cytat:
tak to taka narkotykowa skarbnica wiedzy. witaj

Cytat:
nie dawla mi spokoju ta dziewczynka zostawiona na mrozie. Jej stan jest bardzo ciezki, jest pod respiratorem. wazy1,2 kg i jest wczesniakiem z 30/31 tygodnia. zostawiono ja w piwnicy, w torbie, zawinieta w dwa cienkie reczniki. zostala znaleziona dosc szybko. dopiero za kilka dni bedzie wiadomo co z nia

taka mala jak dziewczynki Belli...
naet jak przeczytałam to co napisałaś to mi się płakać chce, a nawet nie będę czytać artykułu, bo mnie chyba T. do rana nie uspokoi.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 01:44   #2834
piwnooka77
Raczkowanie

Dziecię nakarmione, idę spać. Dobranoc
Stary 2012-02-02, 07:01   #2835
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
-26 stopni u mnie ..brrrrrrr.....

I kolejne trzy strony przez noc.....
forum wraca do formy

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:
Tort REWELACJA!!!
Ps. Na razie tylko Piwnooką udało się z paska wyciągnąć
Dziubek kilka razy wywoływała Isiaok, ale się nie dała wciągnąć w rozmowę.

dzięki
Co Ty teraz robisz na pasku, o takiej barbarzyńskiej porze?

Cytat:
To dobry chłopak jest. Wie, że z bliźnimi trzeba się dzielić

Piękny tort I fajny pomysł na określenie wieku
dzięki Kuzyn (jej zięć) stwierdził żebym napisała "bliżej niż dalej" i znając ciocię na pewno by się nie obraziła, ale stwierdziłam że będę łagodniejsza
Cytat:
DOkarmianie w szpitalach to plaga i wg mnie granda! U nas też dokarmiali, nie pytając rodziców o zgodę. Oczywiście tylko te dzieci, które były w pokoju pielęgniarek. Ale jak tylko mama jakaś chciała, to od razu z butlą leciały, zamiast spytać czy może w karmieniu piersią pomóc. Kurde XXI wiek mamy a takie rzeczy sie wyrabia
Tymcio też przez troszkę był w tym ich pokoju, ale od razu tam wlazłam i zabroniłam czegokolwiek mu podawać. Panie się mocno zdziwiły, że czemu, lepiej by mu się spał Ale udało się go "ochronić"

zgadzam się!
I ja się cieszę że trafiłam na takie położne fajne, które raz - przyszły i spytały czy się zgadzam żeby dostał mleko z kubeczka (w pierwszej dobie, a Adaś z hipoglikemią), a potem przychodziły i pokazywały jak przystawiać, sprawdzały i w ogóle o każdej porze chętne do pomocy.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no nie mogę a tu temat ucięty
co kontynuujemy
a tu to się wstydzicie? co to za tajemnice?
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
eeno torcik pierwsza klasa.... co Ty chcesz od dekoracji....rewelacja... .To zerknij na moj.... wstyd..... chociaz byl dobry
bardzo ładny!
Cytat:
witaj!! Fajnie że się odważyłaś napisać

Jeszcze isiaok i kawusia_ się czają na pasku

Ziiiiimno jak nie powiem co, a ja muszę na uczelnię jechać.....brrrrrr.......

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:31   #2836
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no o rukoli i pinokiu, szparagach,,,,kurcze wszystko się do jednego sprowadza
zwłaszcza o pinokiu :brzyda l: a co ma rukola do tego? bo pinokio i szparagi to rozumiem ale żeby rukola
Cytat:
ja nawet mialam dola z tego powodu...ale tz mnie pocieszal i jakos bylo mi lzej....

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jeszcze przed snem udało mi się wygrać Voucher do LTB za 20 zł
dobranoc
szczęściara - tyle masz szczęścia kobieto że dziś musi się udać skoro szczęście Cię nie chce opuścić kciuki zaciskam już od teraz

Cytat:

straszne to wszystko.... taka bezbronna kruszyna jeszcze wczesniak.. matka chciała go wysłać na pewną śmierć..

Cytat:
witaj - wizaż wciąga - oj tak

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

u mnie rano -22 było - teraz chyba -20 za oknem - ja chcę lato

i ja witam się z rana - coś ostatnio nabrałyśmy tempa i szalejemy z postami - jak za starych dobrych czasów miłego dnia dziewuszki

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-02 o 08:33
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:39   #2837
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry

Trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących (nerola, zanka, agaG i jeśli kogoś pominęłam to i'm sorry ale z braku czasu nadrabiam po łebkach )

A teraz jak zwykle uciekam bo Maja krzyczy wpadnę później, jak się uda

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:42   #2838
ellika
Rozeznanie

Cytat:
ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30
obym tylko z placu wyjechała

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez potrzebuje Waszych kciukow. Jutro moj tata jedzie do Zabrza do kliniki. Powiedzieli mu, ze na operacje, ale pewnie zaczna od badan. Strasznie sie boje.

Do tego Zuzka znowu ma atak krtani (ostatni 2 tyg. temu), wiec pewnie znowu sie nie wyspimy.
za tatę, biedna Zuza
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Elektrostymulacja głównie działa na mięśnie, nie na skórę.. ale myślę, że coś tam wspomoże.. jak sama ćwiczysz to możesz sobie kupić guam do domu z allegro np i samej robić okłady.. zwykła folia spożywcza do tego taka przezroczysta i 30 minut relaksu w ciepłym kocu.. na pewno będą efekty
A mogłabyś podać przykładowy link do tego guamu na allegro

Witam moje panie
coś podbrzusze mnie boli, chyba @ się zbliża wcale za nią nie tęskniłam
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:50   #2839
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Scio
Co

Witam się z ogromny bólem głowy...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:57   #2840
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
[/COLOR]Marina dobrze i niedobrze, dobrze ,że osłuchowo ok a niedobrze, że chory a dostał antybiotyk??
a Ty jak się czujesz??
Aguś nie dostał antybiotyku, syrop przeciwwirusowy, flegaminę i coś am jeszcze ma...
A ja masakra. Łeb mam jak sklep. A śpik do pasa.
Ale dziękuję, że pytasz!

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
A dla Ciebie dużo zdrówka i dla Igorka! i nie martw się, na pewno nic mu się nie stało podczas tej drogi od auta do lekarza!
Dziękuję Nataszko !

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Marinko zdrówka dla Was [
bella

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Biedny maly.
Aga
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziękujemy Wam również życzymy duuuuuużo zdrówka
Nateczko

Cytat:
kurczę, Wy to macie przekichane z tymi chorobami Zdrówka dla Was obojga

Nie dość że chory, to jeszcze ząbkuje
Jstynko no rozszalał się na całego

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
biedny Igi znów mu się coś przyplątało... i znowu Ty biedna sama z tym wszystkim...
Beatko
I masz rację, chodzę jak wrak człowieka szczerze mówiąc przez ostatnie dni...

Cytat:
Ojej, biedny Co lekarz powiedział?
brumeczku
Lekarz powiedział, że to wirus, że panują teraz w powietrzu choróbska właśnie tego typu...Ale dostał leki, będzie ok!

Cytat:
Marina zdrowka dla synusia....
dziękuję Moniu!

Cytat:
rysiki witaj, widziałam Cię na pasku wiele razy i zawsze podobał mi sie twój nick. Pomysłowy

i nie zacytowało mi wszystkiego ;/

Dzień dobry kochane!

Teraz o nas - moje przeziębienie wróciło ze zdwojoną siłą ehhh. Chodzę jak jakiś zombiak, i ta gorączka się trzyma ciągle...

Jeszcze Igor wczoraj tak mi płakał w nocy, ale tak żałośnie, nigdy nie syłyszałam takiego płaczu u niego. I nic nie pomagało - przeciwbólowy nurofer, ręce - no nic...
Biedaczek padł z wycieńczenia około 11...
I zamiast spać do 7,8 wstał o 5 rano...
I padł teraz, ale to drzemka z tych 20 - minutówek.

Kurde mam dość, jeszcze sama jestem, M. w tym Wrocławiu ciągle.
I ta zima...masakra.

I już się obudził... dawno nie byłam w takiej złej formie psychiczno - fizycznej
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:02   #2841
iwonap79
Raczkowanie

witam się i ja
- nie chwalę Mai , ale dziś pierwsza noc bez karmienia!!!!
padła o 21.30, ze 2 pobudki na smoczka, o 3 płacz- piciu i do nas do łóżka i obudziła mnie o 7.30 cudownym uśmiechem i głaskaniem po buzi!!!!

kocham swoje dziecko!!!!!!!!!!

a o takich maluszkach jak Madzia czy ta dziewczynka ja nie mogę czytać/słuchać bo potem spać nie mogę ;( i do tego zaczynam być nadopiekuńcza a to też niedobrze;(

witam Rysika. a no i niech się Isia ujawni mam sentyment bo na mnie tak w rodzinie mówią (isia, iśka)))
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:02   #2842
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
2 moje i tz konto, jasne drugi dla ciebie, tylko przypomnij wcześniej
hmm znaczy oba moje, ale zalożone na TZ
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja jadę do lekarza z małym, bo tak mi się rozkaszlał, gorączka i zwymiotował
Zaraził się ode mnie...
Cholera.
ojej caly czas macie pod gorke,zdrowka kochani
Cytat:
Edit: czekaj mam dwa konta! To też przypomnij wieczorem, dzień wcześniej, i na pewno pobiorę

Ojej, biedny Co lekarz powiedział?
dziekuje
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:06   #2843
patik87
Zakorzenienie

Prrrr szalone!
4 strony od wieczora?
a na fb co się działo hm? agadus?

Przede wszystkim kciuki dla Agi, Neroli, Zanki.

Aga na co tata choruje? co to za operacja?

Zanka Ty szczęściaro. Los Ci sprzyja, więc egzamin masz dzisiaj zdany
Ja się nie załapałam.

Marina współczuję choroby. Dobrze że Rogi osłuchowo czysty. Zęby- już dwójki- padam.

Vaniliova fajnie że wpadłaś

Witam nową mamusię- a nawet dwie Zapraszamy do rozmów.

Co się wyprawia na tym świecie. Już nie będę komentować tego zdarzenia z porzuconym dzieckiem...

Zła jestem, nie mam humoru.
Od dwóch dni coś się dzieje u mnie w brzuchu- no boli mnie po nocach. Nie jest to ból żołądka, nie jest to ból na @..nie wiem co to !
Rano miałam jechać do ciucha i samochody odmówiły posłuszeństwa. Jeden kaupt całkiem, drugi niby opalił ale nie chciał jechać na gazie a na benzynie się dławi. Eh. Już się nawet wyszykowałam.
Same nerwy, z tż się złapałam.
Sara od rana na rękach.
Niech ten mróz pójdzie sobie od nas.

Co macie na obiad?
Stary 2012-02-02, 09:19   #2844
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz ja mam pamięć do takich duperelków

kurczę, Wy to macie przekichane z tymi chorobami Zdrówka dla Was obojga

Ej mnie też miał nakarmić, umawiałyśmy się

Nie dość że chory, to jeszcze ząbkuje

Vaniliova!!!!
pamietam, paietam

Cytat:
jeszcze przed snem udało mi się wygrać Voucher do LTB za 20 zł
dobranoc
Szczesciara a ty w totka nie grasz??

Cytat:

Jeju co za straszni ludzie

Cytat:
Aguś nie dostał antybiotyku, syrop przeciwwirusowy, flegaminę i coś am jeszcze ma...
A ja masakra. Łeb mam jak sklep. A śpik do pasa.
Ale dziękuję, że pytasz!

Dziękuję Nataszko !

bella

Aga

Nateczko

Jstynko no rozszalał się na całego

Beatko
I masz rację, chodzę jak wrak człowieka szczerze mówiąc przez ostatnie dni...

brumeczku
Lekarz powiedział, że to wirus, że panują teraz w powietrzu choróbska właśnie tego typu...Ale dostał leki, będzie ok!

dziękuję Moniu!

rysiki witaj, widziałam Cię na pasku wiele razy i zawsze podobał mi sie twój nick. Pomysłowy

i nie zacytowało mi wszystkiego ;/

Dzień dobry kochane!

Teraz o nas - moje przeziębienie wróciło ze zdwojoną siłą ehhh. Chodzę jak jakiś zombiak, i ta gorączka się trzyma ciągle...

Jeszcze Igor wczoraj tak mi płakał w nocy, ale tak żałośnie, nigdy nie syłyszałam takiego płaczu u niego. I nic nie pomagało - przeciwbólowy nurofer, ręce - no nic...

I ta zima...masakra.

I już się obudził... dawno nie byłam w takiej złej formie psychiczno - fizycznej
Wspolczuje Marinko, wiem przez co przechodzisz

U nas ok, znowu w pracy ale jutro piatek. Wczoraj ze zmeczenia padlam po 21.
Kciuki za wszystkich, ktorzy potrzebuja
Stary 2012-02-02, 09:37   #2845
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

I ta zima...masakra.

Szkoda mi Was bardzo /wracajcie szybko do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ja się nie załapałam.
Ja też się na fenjal nie załapałam

Rysiki, moniaZ82 - witajcie!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:40   #2846
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

Sumienia nie miała ta matka czy co?
Malutka miała dużo szczęścia biorąc pod uwagę z którego mniej więcej była tygodnia i te mrozy. Mam nadzieję,że wyjdzie z tego.
A przecie to kruszynka taka jak moje, gdy się urodziły.

Cytat:
Prrrr szalone!
4 strony od wieczora?

Ja się nie załapałam.

Marina współczuję choroby. Dobrze że Rogi osłuchowo czysty. Zęby- już dwójki- padam.

Co się wyprawia na tym świecie. Już nie będę komentować tego zdarzenia z porzuconym dzieckiem...

Od dwóch dni coś się dzieje u mnie w brzuchu- no boli mnie po nocach. Nie jest to ból żołądka, nie jest to ból na @..nie wiem co to !
Rano miałam jechać do ciucha i samochody odmówiły posłuszeństwa. Jeden kaupt całkiem, drugi niby opalił ale nie chciał jechać na gazie a na benzynie się dławi. Eh. Już się nawet wyszykowałam.
Sara od rana na rękach.

Co macie na obiad?
Jeszcze nie wiem co na obiad

cześć czołem

u nas dzieczynki maja w dupka zegarek czy co? przychodzi 3 w nocy a one się budza na jedzenie, zjedzą i dalej spiochaja, nawet na zegarek nie musze patrzyc by sprawdzic która godzina
Stary 2012-02-02, 09:43   #2847
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

dla Nerolkowej Izuni, Zanki ktoś jeszcze potrzebuje?

Agata na śniadanko zjadła mleczko z jedna miarką Hipp. Ciekawe co to będzie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:48   #2848
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

witaj mamusiu zapraszamy du czynnego udziału w dyskusji

[QUOTE=rysiki;32004038]
Cytat:
Brawa za odwagę

mam identycznie , moje maleństwo mialo 3900 a te pierwsze ciuszki takie maleńkie mi się wydają

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

I kolejne trzy strony przez noc.....
forum wraca do formy

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

dzięki
Co Ty teraz robisz na pasku, o takiej barbarzyńskiej porze?

dzięki Kuzyn (jej zięć) stwierdził żebym napisała "bliżej niż dalej" i znając ciocię na pewno by się nie obraziła, ale stwierdziłam że będę łagodniejsza

zgadzam się!
I ja się cieszę że trafiłam na takie położne fajne, które raz - przyszły i spytały czy się zgadzam żeby dostał mleko z kubeczka (w pierwszej dobie, a Adaś z hipoglikemią), a potem przychodziły i pokazywały jak przystawiać, sprawdzały i w ogóle o każdej porze chętne do pomocy.

a tu to się wstydzicie? co to za tajemnice?

bardzo ładny!

witaj!! Fajnie że się odważyłaś napisać

Jeszcze isiaok i kawusia_ się czają na pasku

ja byłam tylko czytelnikiem dyskusji Zanka i Agadus niech się pochwalą

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co

Witam się z ogromny bólem głowy...

Ty wiesz co ja się wpraszam na kawę a Ty mnie olewasz

oby ból szybko sobie poszedł !!!
jak śniadanko ??

Cytat:
Prrrr szalone!
4 strony od wieczora?

Ja się nie załapałam.

Sara od rana na rękach.

Co macie na obiad?
kurde no to faktycznie pech z autami
z brzuchem też dziwnie , może na jakieś usg się wybierz ??

witam czwartkowo, moje dziecko jak co rano ostatnio walnęło koopke o 7 i po spaniu łobuz

dzis a raczej wczoraj obudził sie przed północą i chcieliśmy go oszukać herbatką-nigdy więcej. Nie dość ,że po wypiciu wołał o mleko to jeszcze tak się rozbudził,że zasnął chyba o godzinie

mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Marinka kurcze ale się porobiło tak mi Was żal , oby szybko to dziadostwo minęło
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:52   #2849
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Co macie na obiad?
Udka i ziemniaki z piekarnika

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
pamietam, paietam
No!

Rysiki miło Cię poznać!

Dobry!
Dzisiaj jadę na 13.00 do lekarza z małą, charczy mi od tego kataru i chcę, żeby obejrzał jej wargi.

Dzisiaj Tż pierwszy dzień siedzi w nowej pracy .

Zuziak wstała o 6.30 (Aaniu dlatego byłam na pasku o tak paskudnej porze ) i zasnęła o 8.00.... na godzinkę .

Jest teraz -18 stopnia na dworze i nawet kot zrezygnował z wyjścia . brrrrrrrrrrrrrr (a ja kozaków nie mam ).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:55   #2850
Marina1
Zakorzenienie

dziękuję dziewuszki!

Wrr jeszcze dzieć taki niedobry...

Szymusiu vel Denisie za miesięcznice oklaski od ciotki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości