|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() Moja mała potrafi nie dać znaku życia od rana do popołudnia. ginekolog powiedział że to normalne bo jest jej już ciasno ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja już nie pakuje torby, bo zauważyłam ze co ją spakuje to trafiam do szpitala W ogóle to jestem wykończona tym czekaniem. Chciałabym mieć moją mała już przy sobie
|
|||
|
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
inutil i co w koncu zrobili ci ta cesarke??
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdykam, ale problemow z tymi dzieciaczkami. Jak nie karmienie, to kolka, jak nie kolka, to odparzenia, jak nie odparzenia, to wysypka, jak nie wysypka, to plesniawki i tak w kolko. Dziewczyny, jestem przerazona
Czytajac to wszystko dochodze do wniosku, ze nawet moge sie przeterminowac, bo chyba lepsze to niz ta ciagla walka z problemami Takie myslenie chyba doskonale pokazuje, ze naprawde nie nadaje sie na matke ![]() Annyonne, ja dopiero teraz zaczelam sie interesowac szczepieniami - wczesniej nie mialam o tym zielonego pojecia, dlatego sie nie udzielalam AgaMili, daj znac, jak obejrzysz plotkare. Dla mnie w tym odcinku wszystko poszlo nie tak jak powinno. Dzisiaj juz sie z tym pogodzilam,ale wczoraj bylam wzniecona strasznie ![]() za MartuNiunie. Biedna, ze musi sama lezec i to jeszcze bez tv ![]() Bambusiek, to Ci mamuska... Oby Maluch szybko usnal I jeszcze mam pytanie, bo wiem, ze decydowalas sie na babydream. W czym kapiecie i czym pielegnujecie Tymonka? Poluje na ten olejek do kapieli bialy z serii babydream extrasensitive,ale poki co w 3 rossmanach nie dostalam :/ Dph, najlepiej zjedz za niego ta kolacje ![]() Stubbornme, moje Dziecie rusza sie praktycznie non stop, chociaz nawet i ja zauwazylam, ze ostatnio czesciej sa ta delikatniejsze ruchy. Z tym ze moim nie ma sie co sugerowac, bo to z kolei jest przeginka w druga strone - az czasami sie boje, ze bedzie mial jakies adhd czy cos w tym stylu :/ Szana, ja kupilam nivea baby krem na kazda pogode, bo nie zawiera w skladzie wody,
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-01 o 20:47 |
|
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam doła - przyczlapała się do mnie temperatura ,po południu 37,5 teraz 37.kiepsko się czuję a do tego mam chyba zastuj pokarmu - są bardzoooo małe ilości,nie wiem może to przez tą temperature,ogólniep iersi zrobiły się jakies wrażliwe.....
|
|
|
|
#2135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to juz jutro... ciekawe czy w szpitalu zlapie jakies wi-fi w telefonie, fajnie by bylo pisac sobie i was podczytywac na forum. ja mam nadzieje ze mnie chociaz z jakas jedna osoba poloza bo samej to chyba jajko zniose ![]() a na matke mysle ze kazda z nas sie nadaje opiekujemy sie nimi juz w brzuszku, ile wyrzeczen, ile problemow, zgagi, wymioty, bole, wizyty, badania i inne i dalysmy rade ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
nie wiem czy jeszcze zyje czy juz nie.. i tylko moj cien chodzi po siwecie.. mamy skaze bialkowa, wysypke, sluzowata kupke i maly wszytski leki ktore mu dam wyzguje.. mam juz dosc.. nie spie bo maly nie spi.. nie jem bo co mam jesc jak nic nie moge przez ta pieprzona skaze.. kozich i sojowych rzeczy tez nie mozna;/ pewnie dlugo sie teraz nie bede odzywac bo nie mam w ogole czasu.. wiec trzymam kciuki za nierozpakowane a rozpakowanym zycze cierpliwosci
|
#2137 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys podawala tutaj fajna stronke. Moze sprobuj sie zastosowac do tamtych wskazowek i akurat sie uda? ![]() U mnie w szpitalu chyba nie ma opcji, zeby przed porodem lezec samej, jest tam taki maly,kameralny oddzial gonekologiczno-polozniczy. Po porodzie mozna wykupic sale 2 lub 1-osobowa, ale 2-ka kosztuje 150 za dobe a 1-ka 200 lub 250 za dobe. Jak ktos nie ma kasy, to trafia na sale 3-4-5 osobowe. Najgorsze jest to, ze ta 3 osobowa jest przejsciowa do 4-osobowej, tak wiec ludzie odwiedzajacy non stop ![]() Tez bym chciala Was podczytywac,ale u mnie na telefonie wizaz tak raczej srednio dziala. Wszystkie strony chodza normlanie, a wizaz albo sie wiesza, albo rozlacza, albo nie mozna w ogole nic napisac Cytat:
boje sie ![]() Uska, ulala... trzymaj sie i badz dzielna !!! ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
:confused :![]() ja nie dosc, ze mam problem z zasnieciem, bo Nietopinka wtedy jest najbardziej "poruszona", to jeszcze zanim usne, musze robic z 5 razy siku, jak usne, to 2-3 razy pobudka na siku minimum, a ze Nietopinka sie wtedy budzi (czy moze wczesniej juz nie spi ), to znowu jest problem z zasnieciem.Zawsze mialam cienie i wory pod oczami, ale teraz doszedl do nich jeszcze taki czerwony odcien, ja blada, buzia poszarzala - moge robic za zombie bez przebrania
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-01 o 20:58 |
|||
|
|
|
#2138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taniec nawet, sprzątanie i takie tam tylko oleju rycynowego nie pilam czop mi nie odszedl, nic, chyba nie ma wyjscia, jutro lekarze beda mi malego wykurzac ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------
|
|
#2139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To uparciuch z tego Twojego Gagatka Ale co mu sie dziwisz? Taki mroz za oknem, ze az zal opuszczac cieple brzunio
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może spróbuj potarmosić sutki ? Ja już odpuściłam wykurzanie małej bo jest uparta i nie chce wyłazić za kadencji PO. My z mężem byliśmy nawet tak zdesperowani że zaliczyliśmy numerek z wc w szpitalu (lekarz nam tak polecił ) i nic
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-01 o 21:25 |
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór!!
chyba tę stronkę któraś wstawiała niedawno? http://umamy.homestead.com/porod.html |
|
|
|
#2142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lucy, o wlasnie o te stronke mi chodzilo
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chodze pozniej spac okolo 22 (zdazalo mi sie o 20 w trakcie ciazy). Ja mam cienie pod oczami od poczatku ciazy i tez taki niezdrowy odcien skory ale krem koloryzujacy daje rade ![]() za to od 9 miesiecy nie mialam ani jednego pryszcza ![]() i niech mi teraz lekarz powie ze to nie od hormonow
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-02-01 o 21:53 |
|
|
|
|
#2144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
probowalam pic w dzien, a wieczorem juz nie, ale wychodzilo na to,ze w dzien pilam na sile, wieczorem odmawialam sobie, az w koncu w nocy lapalo mnie takie pragnienie, ze musialam pol butelki wody wypic, wiec przestalam to praktykowac i nie umiem tak wczesnie usnac ![]() to super masz teraz z cera ![]() ja w ciazy zaczelam rozumiec te wszystkie dziewczyny, ktore narzekaly na problemy z pryszczami, bo strasznie mnie wysyfilo... na twarzy, na szyji, na plecach - masakra dopiero od miesiaca sie jakos to unormowalo a przed ciaza zdarzylo sie tylko do czasu do czasu, ze cos mi wyskoczylo, a tak spokoj mam nadzieje, ze po ciazy dalej tak bedzie
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecę się wykąpać póki mała śpi Nie mam czasu na wizaż, jeszcze się nie ogarnęłam :/ A najgorsze jest to, że na te badania musimy jednak jechać ale jak ja mam wyjść z małą na taki mróz??????
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
ja podaje K+D i jest ok chyba - na problemy z brzuszkiem polozna kazala mi na kilka dni odstawic swieze mnleko, surowe jablka
|
#2147 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro juz mu nie bedzie tak do smiechu jak sie zaczna pszczolki (mi zreszta tez nie do smiechu ) kiedys mu to wypomne ![]() w wc podziwiam, mi na lozku ciezko z poduszka pod d.upa. takze wielkie ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
i co? i rozwarcie na 1 palec normalnie czarna magia z tego mojego kochanego urwisa, niech go dorwe w swoje rece oczywiscie jak przyjade to dam znac i napisze jak bbylo cudownie przy porodzie a teraz spadam spac
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Od 23:50 mam skurcze. (średnio co 4-6 minut). Nie przeszło po no-spach i ciepłej kąpieli, więc o 2 pojechaliśmy do szpitala. Rozwarcie na 3 cm i jak tylko położna podpięła mnie pod ktg to wszystko ucichło. Kazała jechać do domu, zażyć 2 no-spy i starać się spać.A rano przyjechać na ktg. Oczywiście zaraz jak tylko wsiedliśmy do samochodu to skurcze wróciły. No-spy średnio pomogły i przespałam się z godzinkę. Teraz znów zażyłaM, ale chyba nie pomagają wcale, więc jak już nie będę mogła wytrzymać to budzę tż i do szpitala... |
|
|
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
Misienka, moze jak juz dojedziecie do szpitala i uslyszy nowych kolegow i nowe kolezanki, to mu sie zachce w koncu wyjsc?
Trzymam , zeby szybko poszlo. Malgosia, chyba cos ruszylo Dawaj znac, jakby co. Dzien dobry Mamuski Spalam dzisiaj moze z jakies 3 godziny w sumie...a nawet i nie ![]() Zasnelam po 2-iej, a juz po 4-ej oczy jak 5 zeta, przewracanko z boku na bok, Nietopeć oczywiscie disco bango w brzuchu i tak mi sie zeszlo do teraz. Nie da sie wyspac starej jeszcze przed porodem ![]() Jem platki na sniadanie, podmyje to i owo, budze tzta i jedziemy na wizyte i ktg. Milego dnia
|
#2150 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
potem tez z tym srednio z tym choc ja dzis nie moge narzekac bo bylo super, 21-3-7
|
|
|
#2151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez takie chce ![]() wkurzam sie,bo nie moge dobudzic tzta od pol godziny mowi, ze jeszcze 5 minut a ja chce juz byc po wizycie, przebrac sie w majty i t-shirta i sie polozyc do lozeczka i odespac ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-02 o 08:28 |
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
och mam taka nadzieje ze pojdzie szybko, dobrze ze juz cos sie zacznie a ze bedzie bolalo i w ogole.. no coz nie ja pierwsza, nie ostatmnia ... trzymajcie dziewczynki kciuki, ja ide sie spakowac juz do konca, wykapie sie i czekam na tzta i jadziemy ![]() Mijus, Małgosia, Aniaxxxx, kaczuszka jestesmy dzielne babeczki
|
|
#2153 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ewentualnie z jedną inną mamuśką, żeby ciut raźniej było i było się kogo zapytać o radę, ale nie bardzo chcę w wieloosobowej, bo to troszkę krępujące jak ze mnie się będzie lało, czy będę chciała karmić a tu tabun odwiedzających :/ Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc piję, sikam, piję, sikam i koło się zamyka...Małgosia trzymam kciuki, żeby wreszcie coś ruszyło ![]() Dziewczyny sprawdziłam, że najbliższa pełnia przypadka 7 lutego a podobno w czasie pełni rodzi się najwięcej maluchów Tak więc przeterminowane mamy już niedługo najprawdopodobniej się rozpakujecie ![]() Mam tylko nadzieję, że to nie przyśpieszy mojego porodu, bo ja mogę się przeterminować
|
|||||
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Na wątku ruszyło i coś się u mnie zaczyna dziać chyba .... kłuje mnie w dole brzucha i czuje takie ciągnięcie i mam biegunkę...
a no i na 11 ide do szkoły na egzamin nie chcę urodzić przed 8 bo 8 mam ostatni egzamin na uczelni... zbieram się ide do szkoły a później będę wypoczywać![]() ![]()
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mała nie wyjdzie , jest zbyt uparta
|
||
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() wczoraj wieczorem mały pokazał, że wszystko u niego ok.. i tak czadu dawał, że poprostu nie dało się ani siedzieć ani stać... ani leżeć coż przekonywał spanikowaną mamę, że jest dobrze...Misienka23 u mnie też nic nie pomaga... nic się nie dzieje... Młody od x czasu jest główką w dół lekarz straszył, że szybciej urodzę a tu nic... cisza... tylko wiecznie boli mnie w kroczu , co niby też jest tuż przed porodem, szkoda tylko, że od 3 tygodni tak mam i nic... widać małemu się nie śpieszy a wolałabym już urodzić bo przeraża mnie wizja wywoływania porodu i wogóle... ajj... w sumie ma jeszcze 4 dni ![]() ahh dziewczyny rozpakowane wy to teraz macie mnóstwo pracy przy dzieciaczkach i jak widać były w brzuchu to się wszyscy bali o maleństwa teraz są na świecie i to samo... ![]() ania_1988 3 mam kciuki
|
|
|
|
#2157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do linku to ja oglądałam calkiem niedawno jak jeszcze byłam w ciązy program o taki pasożytnictwie, z tym że chłopczykowi wystawały nogi i ręce tego 'pasożyta'. Działo się to w Indiach, na szczęście operacja się powiodła i pozbył się tego czegoś ![]() Cytat:
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Za mną kolejna okropna noc.. Nie umiałam spac, a jak zasnelam to snilo mi sie, ze wybierałam w zakladzie pogrzebowym urne na prochy.. Potem mi sie snila malutka glowka mojego dziecka.. Na dodatek chyba sie jakies skurcze pojawily. Co chwile boli mnie brzuch, tak jakby sie napinał, robi sie twardy i przestaje... Nie wiem czy to juz? Po tym snie strasznie przybita jestem.. Poza tym ciagle mam wyrzuty sumienia, ze zostawiam mame sama w domu, ze siedzi tam sama , a ja juz powoli tam nie mieszkam. |
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz czuje sie super ![]() Cytat:
Mi sie ostatnio sniło że kołyska z Hanią unosiła się nad wykopanym dołem nad cmentarzem , brrr wzięlam ją z tej kołyski i uciekłam |
||
|
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czubasek Katerina... ja tez nie mialam zadnych pryszczykow w ciazy... skorka bardzo ladna, nawet cieni pod oczami brak Misienka.. powodzenia ![]() jakbys miala mozliwosc to pisz co i jak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

tyle mamuś rozpakowanych i cisza na wątku zapanowała
ach te maleństwa to są absorbujące
zazdroszczę też bym już chciała... a tak...
lub tuż przed czy wasze maluchy w brzuchu czasem tylko się "przeciągają" bo mój dziś strasznie leniwy... ruszył się może od rana z 20 razy? i nie wiem czy się martwić czy nie...w sumie termin mam na 6 a tu dalej nic się nie dzieje poza tym dzisiejszym zmniejszeniem jego ruchliwości...
To zrobiłam od razu podwójną dużą porcję o smaku cappuccino, mniam - właśnie wszamałam szklaneczkę
Chociaż nie pogniewałabym się, żeby jeszcze ze 2 tygodnie posiedziała sobie grzecznie w brzusiu.
Jakoś nie mam weny na nic. Żebym się tylko nie obudziła kiedyś z ręką w nocniku.

Czytajac to wszystko dochodze do wniosku, ze nawet moge sie przeterminowac, bo chyba lepsze to niz ta ciagla walka z problemami 
za MartuNiunie. Biedna, ze musi sama lezec i to jeszcze bez tv 
), to znowu jest problem z zasnieciem.