|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wracajcie szybko do zdrowia I niech Twój tż wraca szybko i pomaga! Cytat:
![]() A co do mrozu to jest tragedia na zewnątrz... Ja się grzeje w łóżku z małym Mój cukierek dzisiaj przespał wreszcie jak zwykle bywało całą noc, już nie budził się o 3 na zabawy Ale niegrzeczny jest w ciągu dnia ostatnio, narzeka i narzeka na wszystko, dziąsłą ma trochę opuchnięte, więc może się doczekamy pierwszego zęba wreszcie niedługo...
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witam po dłuugiej nieobecności
(pamiętacie mnie chociaż troszkę?? )Troszkę Was podczytywałam, ale niestety na udzielanie się, pisanie czasu brak! Raz, że cały miesiąc praktycznie tż był na wyjeździe, dwa byłam 2 tyg. u moich rodziców, a tam bez dostępu do internetu, Ala troszke w międzyczasie pochorowała, poza tym tak "wydoroślała" przez ostatnie tygodnie Buja się już w pozycji "na czworaka" tylko czekam aż pójdzie w przód albo w tył (myślę, że to zasługa dywanu, który zagościł u nas w salonie)No i od ponad tygodnia odstawiam małą od UU. Spontanicznie, zrobiłam jej próbkę Hipp, która znalazłam robiąc porządki w szafce z lekami, o dziwo zasmakowało jej, pociagnęła ąłdnie z butli (co jeszcze meisiąc temu było niemozliwe) także poszłam za ciosem kupiłam cała puchę i jemy sobie MM ![]() Noce nie zapeszając są dużo lepsze, bo jak zje butle o 18 i idzie spać to budzi się na jedzonko o 3. Przy cycku było to niemozliwe, pobudki co 2 godziny. nawet teraz jak zdaży się, że dostanie UU np. o 1 w nocy to pobudka następna o 3 , a jak dam jej butlę o tej 1wszej, to śpi do 6. Tylko ciężko moim UU się przestawić na nowy tryb w niedziele miałam kryzys, zatory się porobiły, temperatura, laktator nie dawął rady, więc małą cały dzień przystawiałam i jakoś wyszłam z tego. Poza tym kupiłam szałwię, wypiłam jeden niepełny kubek i czułam się jakbym conajmniej winiacza wypiła!!! Szum, zawroty głowy, taka cała rozklekotana chodziłam, tak z kilka godzin mnie trzymało![]() To tyle co u nas! Kciuki Nerola, Zanka, Aga.... ![]() A w temacie melka Hipp! Orientujecie się, czy te mleka dostępne sa tylko w puszkach?? Wszędzie, gdzie byłam to tylko takie spotykałam, a nie wyobrażam sobie, by magazywnować tyle puszek i miareczek Jeszcze kilka puszek mogę wykorzystać po wizualnej obróbce do np. przechowywanie czegoś, ale na dłuższą mete może tego się sporo uzbierać!
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-02 o 10:02 |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tfu tfu.. Oby u Was przejście było bezproblemowe ![]() Najlepszego dla Denisa ![]() ![]() ![]() Dziubek ja raz Sarę oszukałam piciem - na pół godziny. Nadal 2 razy w nocy wcina butlę. A od 4 to już się kręci przez sen skrzeczy macha łapkami i niespokojna jest. No to wymyśliłam obiad. Mój mięsożerca nie będzie zadowolony. Zupa- ugotowałam ziemniaki z marchewką , pokroiłam kiełbaskę w kostkę i dodam mrożoną zupę wiosenną. Zupy nie jadłam i nie robiłam ze 3 tygodnie..
|
|
#2854 | |||||
|
Raczkowanie
|
Idę!!
![]() Cytat:
Oj głowy to ja nie mam.. ze ściągi korzystałam ![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/guam-1000g-algi-ko...068594041.html a ten jest mocniejszy: http://allegro.pl/guam-rapida-1kg-ze...069691386.html Cytat:
Cytat:
![]() U nas nocka jako tako się udała.. trochę marudzenia o 2.. ale udało mi się ją ugłaskać.. o 4 jedzenie i pospała do 8 aż A my zaraz jedziemy do moich rodziców.. będziemy tam do jutra.. i już widzę ile ja będę miała nadrabiania Tak więc kochane miłego czwartku i piątku.. i nie ważcie się napisać więcej niż 6,5 strony
|
|||||
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
co do mleka nam zostało jeszcze siedem puszek nutry i chyba muszę popędzić moje Tż po pepti, ciekawe czy beda go tolerować dobrze...
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2857 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek caluski dla maluszkia za skonczone 7 mscy
Zanka za wygrany kupon...szczesciara Cytat:
Hej wrzesniowa mamo .... Corcia sie urodzila 9 wrzesnia z waga 4190 przez cc......I takie info dla wszystkich bo sie nie pochwalilam wczesniej.... ![]() Cytat:
za super nocke....Cytat:
Kochana nie denerwuj sie ...zlosc pieknosci szkodzi.... Ale serio to niezle macie z tym mrozem. U mnie niby 2 st tylko ale i tak mi tylek przewialo...A na obiad chyba zrobie piersi z sosem z Winiarego....z czosnkiem i ziolami.... ![]() A u nas nocka beznadziejna.... mala sie budzila 4 razy....niby chciala mleko a nie jadla,....Drapala sie po glowie bo klatce...nie wiem czemu.... A teraz lezy kolo mnie i jak pisze i nie zwracam na nia uwagi to piszczy kochana.... i nawet udalo jej sie powiedziec ( pewnie nieswiadomie ) mmmaaammmaaaaa
|
|
#2858 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
MoniaZ82 Witaj!
Twój torcik apetyczny ![]() Cytat:
Ale wiecie co? Mam na takich ludzi niesamowitego nerwa, chętnie bym tu wiązankę bluźnierstw puściła... Jakbym dostała taką matkę w swoje ręce to bym jej straszne manto spuściła. Takie biedne maleństwa, takie bezbronne! Nosz k.urwa jego mać. Ale jak my możemy pomóc? Też bym takie maleństwo przytuliła, powiedziała, żeby się nie bało, że jest bezpieczne. A taka k.urwa matka rozkłada nogi chętnie ale dzieckiem to już się nie potrafi/nie chce zająć. Przeprasza, musiałam to z siebie wyrzucić. Ale wcale mi nie lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy M wraca? Pod koniec lutego? LECZO ![]() Tylko nie wiem z czym.. Z frytkami może być? Ale miałaś przeboje, mróz daje nam w Cytat:
To chyba dobrze nie? Bo jakbyś z jedną skończyła to druga by się wybudzała ![]() Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
dla Denisa!Cytat:
![]() Kciuki też dla Izabeli i Zanki! |
|||||||
|
|
|
#2859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
100 lat chłopaku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to jesteśmy PRAWIE rówieśniczkami, choć ja rok do przodu ![]() a swoja droga też często widzę isiaok, może sie odezwiesz do nas, nie gryziemy, no i za Nerole, Zankę i inne potrzebujace( przepraszam przeleciałam po łebkach nocne watki) i duuuzo zdrówka dla Mariny Igiego, Kajoolki, kto tu jeszcze chory??kurujcie się ![]() no a gdzie moje maniery witam się u nas nocka ok, ale od 8 do 16 miało nie byc pradu, normalnie szok, wiecie jak się uzależniłam od Was dziołchy, ale o 9 juz był prąd, ale skorzystałam z okazji i rozmrażam lodówko-zamrażarkę no i mam pytanie, czym myjecię lodówkę w środku?? |
|||
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm czy dobrze? zależy jak na to patrzeć... Bo jak jednej daje to druga alarm podnosi a ja nie daje im na leżąco bo Lena się mi krztusi, nie zależnie od smoczka. dla Denisa i dla Zanki i Izunii
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Lili u mnie leczo tylko z pieczywem
Agadus ja myje wodą z płynem do mycia naczyń Justyna za męża i za wizytę |
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja tak szybko szybko nadrobiłam i czekam na rodziców ![]() Nocka jako tako, Zosia ostatnio wierci się nad ranem i żeby nie wstawać co 5 minut śpi z nami ![]() U nas mróz że ho ho: -24! Madziara Pwnooka Meszsares Brunetka Jacieee Ellika Nataszka Vaniliowa Pieleszka Stronczek Dziękuję wszystkim za życzenia (chyba w życiu tylu nie dostałam co wczoraj Rysiki, witam nową mamę wyciągniętą z krzaków! Alibany, zastanawiałam gdzie się podziała koleżanka z Piernikowa! Wow! Buziaki dla naszego Deniska ![]() Brunetka chyba nie napisała jak nocka bez córy? Lili, u nas leczo z ziemniakami. Dzisiaj myślę o Nerolce i Izie ![]() za Zankę i dla AgiGZdrówka wszystkim (Iustyna, Kajool, Marina i komu jeszcze szczególnie?)! Agadus, lodówkę myję nawilżanymi chusteczkami z Biedronki i potem suchym ręcznikiem papierowym przecieram. Czasami gąbką z płynem do naczyń zamiast chusteczek |
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooo ludzie ile czytania od wczoraj
![]() ![]() ![]() Zanka ![]() ![]() ![]() Szymon vel Denis ![]() kurde więcej nie pamiętam aaa Marinko niech Iguś wraca szybko do zdrowia My idziemy dziś na 16:30 na szczepienie, a za oknem -20 Noc bez zmian, oczy na zapałkę, kubek kawy i powrót do rzeczywistości wodaqua aż wstyd się przyznać, ale noc bez Ali była cudowna poszłam spać koło 22, a wstałam po 8 w tym 2 przebudzenia na karmienie Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-02 o 10:45 |
|
|
|
#2864 |
|
Rozeznanie
|
![]() (czytam, którejś z Was życzenia "Dla Denisa", mówie oho nowy dzieciaczek na forum, dopiero pózniej doczytałam, że Dziubek tak okresliła Szymonka )Dziewczyny karmiące MM!! Podajecie dzieciaczkom wit. D???? Ile ml MM na dobę musi wypić, by witamię D odstawić?? Kiedys lekarka mówiła mi, że min. 750ml, teraz Ala tyle nie wypija, dodatkowo jeszcze z raz na dobę dostaje UU i nie wiem teraz co z tą witaminą. A nowe mamusie z jakich są miejscowości? Może pisałyście, ale nie doczytałam:/ Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-02 o 10:44 |
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus ja te półki szklane wyciągam i myję jak naczynia pod kranem ( nienawidzę tego robić). Można też octem to wciąga wszystkie zapachy nieporządane.
No ten mróz chyba powoduje że tyle postów do czytania Dopijam dopiero zimną kawę Alibany podawanie wit D to indywidualna sprawa. Zależy jak pediatra zaleca. Sara dostaje 2 kapsułki, jeszcze cebion multi i mm, i ciemię nadal sporawe, ale ma czas o 18 mca życia na zrośnięcie..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-02 o 10:45 |
|
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
DLA POTRZEBUJĄCYCH ! szczepienia, egzaminy, wizyty i żeby choroby poszły w kąt ! DLA SOLENIZANTÓW rozrabiaka ![]() alibany - mnie się te puszki podbają kurcze. Mam wizję, że wykorzystam je na mąkę, makarony, jakieś pierdołki. Oczywiście wezmę je jakoś ładnie okleję. Patik u mnie dziś gulasz po grecku czyli z fasolką szparagową i odrobiną chili - pierwszy raz robię, zobaczymy co to za cudo wyjdzie. Chili zastąpiłam zwykła papryką, bo teściowie nie chiliowaci Pokaż swoją robotę w Photoscape ![]() i du.pa nie pamiętam co dalej... MONIKA KOBIET GDZIE JESTEŚ ?! |
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Agadus można podobno myc octem, chociaż jak dla mnie to za bardzo śmierdzi.
Cytat:
Dziękuję za miłe przywitanie ![]() Spróbuję się udzielać.
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co z reszta? znając mnie nie będę miała sumienia wyrzucać, i tak będą w kącie się walały, bo może kiedyś się przydadza
|
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do witamy D , to podajemy, u nas jedna kropelka devikapu . A powiem szczerze ,że nie słyszałam teorii o nie podawaniu witaminki uzależnionej od ilości wypijanego mm ![]() Ja wiem ,że podaje się do roku czasu , bez względu ile dziecko wypija. Przynajmniej moja pediatra tak zaleca i znajome mamy w otoczeniu tak robiły dziękuje w imieniu łobuza za życzenia ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Patik nie odpowiedziałam, na obiadek dziś roladki z kurczaczka i dla mnie fasolka a dla tż ryż
|
||
|
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
1. Zanka kciuki za egzaminę
2. Nerolka kciuki za izunię 3. Marinka dla Igusia zdróweńka 4. Denis sto lat ![]() 5. eee co jeszcze???? 6. Patik ja udka z kurczaka z pomysłu "na" ziołowe + ryż + miozeria 7. lodówkę myję gąbeczką z płynem do naczyć, potem tylko gąbką z wodą i wycieram ręcznikiem papierowym. a wszystkie szuflady i półki wyciągam i myję w wannie płynem do naczyń i wycieram do sucha 8. vit d- jestem prawie już całkjowicie na mm- pediatra powiedziała, że mała ma twardą główkę, więc 1 kropla co drugi dzień wystarczy (wcześniej codziennie) więc sama nie decyduj tylko zapytaj pediatry bo to sprawa indywizdualna dziecka iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-02-02 o 11:03 |
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny karmiące MM!!
Podajecie dzieciaczkom wit. D???? Ile ml MM na dobę musi wypić, by witamię D odstawić?? Kiedys lekarka mówiła mi, że min. 750ml, teraz Ala tyle nie wypija, dodatkowo jeszcze z raz na dobę dostaje UU i nie wiem teraz co z tą witaminą. A nowe mamusie z jakich są miejscowości? Może pisałyście, ale nie doczytałam:/[/QUOTE] Ja jestem z Krakowa. My jesteśmy już 3 miesiące na MM i cały czas dajemy wit.D. Nawet teraz pediatra kazała dawać dwie krople devikapu dziennie. Szczerze mówiąc bardzo Was podziwiam za to noce wstawanie. U nas naszczeście (tfu tfu) praktycznie po dwóch tygodniach po urodzeniu Asia zaczęła przesypiac całe noce. Śpi średnio od 20, 21 do 8.30, 9 rano.. Ale i ja i mąż jesteśmy śpiochami, to może odziedziczyła to po nas
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego Małą odstawiasz od piersi? Wracasz do pracy? A co do Hippa to nie wiem, ja widziałam tylko w puszkach. Puszki to przecież do kosza można wyrzucić razem z pampersami.EDIT: Doczytałam, też by mi było szkoda wyrzucać Zawsze się może na coś przydać ![]() Cytat:
Już Ci napiszę, że będziesz miała sporo nadrabiania Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-02-02 o 11:08 |
||
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
A kupujesz tą duża puchę 800g? czy te mniejsze? JA mam tą 800g. W sumie Ja mojej Emi MM daję raz na ruski rok teraz, bo siedzę w domu,więc ma UU.Chciałam przejść na MM po pół roku,ale nie umiem się przełamać.
|
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lili83 witaj
![]() Cytat:
ja mam takie specjalne sciereczki mokre i nimi wycieram...potem na sucho i gotowe.....
|
|
#2878 | ||
|
Zadomowienie
|
Dla Denisa Rozrabiaki!!!!!!!! ![]() Cytat:
No ja pamiętam a czemu małą od UU odstawiasz???Myję ![]() Cytat:
A u nas na obiad spaghetti... Z braku laku... Tak na szybko...
|
||
|
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja podaje wit d od poniedzialku...wiele razy pytalam lekarke i powiedziala ze jest ta wit w mleku i nie musze jej dodatkowo podawac... moja kolezanka tez karmi maluszka mm i lekarka jej przepisala wit d takze nie wiem czym sie lekarza tu kieruja... A lekarka w pl powiedziala ze trzeba ... badz tu madrym...
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Fajniutka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

Ale niegrzeczny jest w ciągu dnia ostatnio, narzeka i narzeka na wszystko, dziąsłą ma trochę opuchnięte, więc może się doczekamy pierwszego zęba wreszcie niedługo...

razem z pampersami.