Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 09:55   #2851
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nie dawla mi spokoju ta dziewczynka zostawiona na mrozie. Jej stan jest bardzo ciezki, jest pod respiratorem. wazy1,2 kg i jest wczesniakiem z 30/31 tygodnia. zostawiono ja w piwnicy, w torbie, zawinieta w dwa cienkie reczniki. zostala znaleziona dosc szybko. dopiero za kilka dni bedzie wiadomo co z nia
nie moge uwierzyc na jakim swiecie zyjemy

taka mala jak dziewczynki Belli...
Aż żal słuchać takich historii... Jeszcze na jakiejś stronie w artykule o tym padło pytanie "czy można takie zachowanie tłumaczyć szokiem poporodowym" Moim zdaniem takiego zachowania nie można wytłumaczyć NICZYM !.

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Z przyjemnością Mam nadzieję, że jakoś uda mi się tu zadomowic. Czytam Was już tak długo, ale co innego pisać, a co innego czytać.
Zwłaszcza,że ja z tych nieśmiałych raczej
Witamy

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Teraz o nas - moje przeziębienie wróciło ze zdwojoną siłą ehhh. Chodzę jak jakiś zombiak, i ta gorączka się trzyma ciągle...

Jeszcze Igor wczoraj tak mi płakał w nocy, ale tak żałośnie, nigdy nie syłyszałam takiego płaczu u niego. I nic nie pomagało - przeciwbólowy nurofer, ręce - no nic...
Biedaczek padł z wycieńczenia około 11...
I zamiast spać do 7,8 wstał o 5 rano...
I padł teraz, ale to drzemka z tych 20 - minutówek.

Kurde mam dość, jeszcze sama jestem, M. w tym Wrocławiu ciągle.
I ta zima...masakra.

I już się obudził... dawno nie byłam w takiej złej formie psychiczno - fizycznej
Współczuje Wracajcie szybko do zdrowia I niech Twój tż wraca szybko i pomaga!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zła jestem, nie mam humoru.
Od dwóch dni coś się dzieje u mnie w brzuchu- no boli mnie po nocach. Nie jest to ból żołądka, nie jest to ból na @..nie wiem co to !
Rano miałam jechać do ciucha i samochody odmówiły posłuszeństwa. Jeden kaupt całkiem, drugi niby opalił ale nie chciał jechać na gazie a na benzynie się dławi. Eh. Już się nawet wyszykowałam.
Same nerwy, z tż się złapałam.
Sara od rana na rękach.
Niech ten mróz pójdzie sobie od nas.
A to co za dziwny ból Cię męczy ? Może warto się przebadać

A co do mrozu to jest tragedia na zewnątrz... Ja się grzeje w łóżku z małym

Mój cukierek dzisiaj przespał wreszcie jak zwykle bywało całą noc, już nie budził się o 3 na zabawy Ale niegrzeczny jest w ciągu dnia ostatnio, narzeka i narzeka na wszystko, dziąsłą ma trochę opuchnięte, więc może się doczekamy pierwszego zęba wreszcie niedługo...
Stary 2012-02-02, 09:56   #2852
alibany
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Witam po dłuugiej nieobecności (pamiętacie mnie chociaż troszkę??)

Troszkę Was podczytywałam, ale niestety na udzielanie się, pisanie czasu brak! Raz, że cały miesiąc praktycznie tż był na wyjeździe, dwa byłam 2 tyg. u moich rodziców, a tam bez dostępu do internetu, Ala troszke w międzyczasie pochorowała, poza tym tak "wydoroślała" przez ostatnie tygodnie Buja się już w pozycji "na czworaka" tylko czekam aż pójdzie w przód albo w tył (myślę, że to zasługa dywanu, który zagościł u nas w salonie)
No i od ponad tygodnia odstawiam małą od UU. Spontanicznie, zrobiłam jej próbkę Hipp, która znalazłam robiąc porządki w szafce z lekami, o dziwo zasmakowało jej, pociagnęła ąłdnie z butli (co jeszcze meisiąc temu było niemozliwe) także poszłam za ciosem kupiłam cała puchę i jemy sobie MM
Noce nie zapeszając są dużo lepsze, bo jak zje butle o 18 i idzie spać to budzi się na jedzonko o 3. Przy cycku było to niemozliwe, pobudki co 2 godziny. nawet teraz jak zdaży się, że dostanie UU np. o 1 w nocy to pobudka następna o 3 , a jak dam jej butlę o tej 1wszej, to śpi do 6.
Tylko ciężko moim UU się przestawić na nowy tryb w niedziele miałam kryzys, zatory się porobiły, temperatura, laktator nie dawął rady, więc małą cały dzień przystawiałam i jakoś wyszłam z tego. Poza tym kupiłam szałwię, wypiłam jeden niepełny kubek i czułam się jakbym conajmniej winiacza wypiła!!! Szum, zawroty głowy, taka cała rozklekotana chodziłam, tak z kilka godzin mnie trzymało

To tyle co u nas!

Kciuki Nerola, Zanka, Aga....

A w temacie melka Hipp!
Orientujecie się, czy te mleka dostępne sa tylko w puszkach?? Wszędzie, gdzie byłam to tylko takie spotykałam, a nie wyobrażam sobie, by magazywnować tyle puszek i miareczek Jeszcze kilka puszek mogę wykorzystać po wizualnej obróbce do np. przechowywanie czegoś, ale na dłuższą mete może tego się sporo uzbierać!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-02-02 o 10:02
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:01   #2853
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
dla Nerolkowej Izuni, Zanki ktoś jeszcze potrzebuje?

Agata na śniadanko zjadła mleczko z jedna miarką Hipp. Ciekawe co to będzie
u nas chyba będzie dobrze z przejściem na ha, już dostaje tylko 1 miarkę nutry i 4 bebilonu ha.
Tfu tfu..
Oby u Was przejście było bezproblemowe

Najlepszego dla Denisa
Dziubek ja raz Sarę oszukałam piciem - na pół godziny.
Nadal 2 razy w nocy wcina butlę. A od 4 to już się kręci przez sen skrzeczy macha łapkami i niespokojna jest.

No to wymyśliłam obiad. Mój mięsożerca nie będzie zadowolony.
Zupa- ugotowałam ziemniaki z marchewką , pokroiłam kiełbaskę w kostkę i dodam mrożoną zupę wiosenną.
Zupy nie jadłam i nie robiłam ze 3 tygodnie..
Stary 2012-02-02, 10:07   #2854
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Naataaszkaa za tydzień grają "Rzeź" w ramach Multibabykino
Idę!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Też o Was myślałam. Ciekawe od czego to było? Myślisz że jednak podrażnienie/przegrzanie?
Dziękuję wydaje mi się, że to chyba pieluszka ją podrażniła jednak.. bo jak zaczęłam ją odwijać tak, by za bardzo na plecki nie nachodziła to te plamki zaczęły blednąć.. ale jeszcze nie zniknęły więc obserwuję dalej

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Nataszka ale masz glowe do postow.... wow
Oj głowy to ja nie mam.. ze ściągi korzystałam

Cytat:
Z przyjemnością Mam nadzieję, że jakoś uda mi się tu zadomowic. Czytam Was już tak długo, ale co innego pisać, a co innego czytać.
Witaj

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Tak apropo karmienia.
Moja też była dokarmiana na początku w szpitalu MM, dostałam ja po 18 godz od porodu, próbowałam ją przystawiać ale coś nam nie szło i był tylko jeden wielki płacz-histeria. Wtedy pielęgniarki zajrzały do karty a tam było napisane, że Mała ma zalecone dokarmianie i tak naszą pierwszą wspólną noc karmiłam Helenę butelką. Przy okazji usłyszałam, że mam "złe sutki" i będę miała problemy z karmieniem. Kolejnego dnia się zaparłam, że będę próbować ją przystawiać, przy okazji przyszła pani z poradni laktacyjnej (złota kobieta - przychodziła codziennie ona albo taka druga) i spędziła ze mną co najmniej godzinę na przystawianiu Małej. Niestety popołudniu jej już nie było a mnie znowu nie wychodziło to karmienie i poszłam po pomoc do pielęgniarek, przyszła jedna i tak nerwowo mi to dziecko przystawiała, że Helena się tylko rozryczała, ja się też zaczęłam denerwować a ta na koniec powiedziała, że mam "złe sutki" i w ogóle powinnam sobie kupić silikonowe nakładki i jak będę chciała, to żebym przyszła po butelkę. I zostałam sama z Helcią i dalej próbowałam i jakoś się nam w końcu udało, w międzyczasie dziewczyna z łóżka obok zadzwonił po pielęgniarkę, przyszła ta sama i patrzy na mnie i z takim szyderczym uśmiechem się pyta, czy ma mi butelkę z mlekiem przynieść a ja jej, że nie, że sobie jakoś radzimy. Jaka moja radość była jak podczas wieczornego ważenia waga pokazywała, że Helena przybierała na wadze albo, że waga nie spadła - to znaczyło, że to moje karmienie jest efektywne Byłam też zaopatrzona w taka mała książeczkę - poradnik laktacyjny - to był dodatek do jakiegoś czasopisma - też sporo mi pomogła szczególnie w wyborze pozycji do karmienia.
A pani z poradni laktacyjnej powiedziała mi, że nie ma "złych sutków"
Cieszę się, że nie poddałam się i udało mi się z tym karmieniem. Podziwiam mamy karmiące MM, dla mnie to skomplikowana sprawa. Karmienie UU jest wygodniejsze, łatwiejsze i tańsze.
Tak się jakoś rozpisałam nocna porą.[COLOR="Silver"]
A w którym szpitalu rodziłaś? Bo ja miałam podobną sytuację odnośnie karmienia, a rodziłam w świętej rodzinie..

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

A mogłabyś podać przykładowy link do tego guamu na allegro
http://allegro.pl/guam-1000g-algi-ko...068594041.html

a ten jest mocniejszy: http://allegro.pl/guam-rapida-1kg-ze...069691386.html

Cytat:
Teraz o nas - moje przeziębienie wróciło ze zdwojoną siłą ehhh. Chodzę jak jakiś zombiak, i ta gorączka się trzyma ciągle...

Jeszcze Igor wczoraj tak mi płakał w nocy, ale tak żałośnie, nigdy nie syłyszałam takiego płaczu u niego. I nic nie pomagało - przeciwbólowy nurofer, ręce - no nic...

I ta zima...masakra.

I już się obudził... dawno nie byłam w takiej złej formie psychiczno - fizycznej
Dużo siły dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam się i ja
- nie chwalę Mai , ale dziś pierwsza noc bez karmienia!!!!
padła o 21.30, ze 2 pobudki na smoczka, o 3 płacz- piciu i do nas do łóżka i obudziła mnie o 7.30 cudownym uśmiechem i głaskaniem po buzi!!!!

U nas nocka jako tako się udała.. trochę marudzenia o 2.. ale udało mi się ją ugłaskać.. o 4 jedzenie i pospała do 8 aż ale chyba coś z ciśnieniem jest nie tak bo głowa mnie już boli 3 dzień..

A my zaraz jedziemy do moich rodziców.. będziemy tam do jutra.. i już widzę ile ja będę miała nadrabiania

Tak więc kochane miłego czwartku i piątku.. i nie ważcie się napisać więcej niż 6,5 strony
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:09   #2855
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

co do mleka nam zostało jeszcze siedem puszek nutry i chyba muszę popędzić moje Tż po pepti, ciekawe czy beda go tolerować dobrze...
Stary 2012-02-02, 10:11   #2856
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy [COLOR="Silver"]
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:17   #2857
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Dziubek caluski dla maluszkia za skonczone 7 mscy

Zanka za wygrany kupon...szczesciara

Cytat:

Hej wrzesniowa mamo .... ja tez wrzesniowa .... Corcia sie urodzila 9 wrzesnia z waga 4190 przez cc......
I takie info dla wszystkich bo sie nie pochwalilam wczesniej....

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam się i ja
- nie chwalę Mai , ale dziś pierwsza noc bez karmienia!!!!
padła o 21.30, ze 2 pobudki na smoczka, o 3 płacz- piciu i do nas do łóżka i obudziła mnie o 7.30 cudownym uśmiechem i głaskaniem po buzi!!!!

kocham swoje dziecko!!!!!!!!!!

a o takich maluszkach jak Madzia czy ta dziewczynka ja nie mogę czytać/słuchać bo potem spać nie mogę ;( i do tego zaczynam być nadopiekuńcza a to też niedobrze;(

witam Rysika. a no i niech się Isia ujawni mam sentyment bo na mnie tak w rodzinie mówią (isia, iśka)))
iwona

za super nocke....

Cytat:
Prrrr szalone!
4 strony od wieczora?
a na fb co się działo hm? agadus?

Przede wszystkim kciuki dla Agi, Neroli, Zanki.

Aga na co tata choruje? co to za operacja?

Zanka Ty szczęściaro. Los Ci sprzyja, więc egzamin masz dzisiaj zdany
Ja się nie załapałam.

Marina współczuję choroby. Dobrze że Rogi osłuchowo czysty. Zęby- już dwójki- padam.

Vaniliova fajnie że wpadłaś

Witam nową mamusię- a nawet dwie Zapraszamy do rozmów.

Co się wyprawia na tym świecie. Już nie będę komentować tego zdarzenia z porzuconym dzieckiem...

Zła jestem, nie mam humoru.
Od dwóch dni coś się dzieje u mnie w brzuchu- no boli mnie po nocach. Nie jest to ból żołądka, nie jest to ból na @..nie wiem co to !
Rano miałam jechać do ciucha i samochody odmówiły posłuszeństwa. Jeden kaupt całkiem, drugi niby opalił ale nie chciał jechać na gazie a na benzynie się dławi. Eh. Już się nawet wyszykowałam.
Same nerwy, z tż się złapałam.
Sara od rana na rękach.
Niech ten mróz pójdzie sobie od nas.

Co macie na obiad?

Kochana nie denerwuj sie ...zlosc pieknosci szkodzi.... Ale serio to niezle macie z tym mrozem. U mnie niby 2 st tylko ale i tak mi tylek przewialo...
A na obiad chyba zrobie piersi z sosem z Winiarego....z czosnkiem i ziolami....

A u nas nocka beznadziejna.... mala sie budzila 4 razy....niby chciala mleko a nie jadla,....Drapala sie po glowie bo klatce...nie wiem czemu....
A teraz lezy kolo mnie i jak pisze i nie zwracam na nia uwagi to piszczy kochana.... i nawet udalo jej sie powiedziec ( pewnie nieswiadomie ) mmmaaammmaaaaa
Stary 2012-02-02, 10:18   #2858
Lili 83
Zakorzenienie

MoniaZ82 Witaj!
Twój torcik apetyczny

Cytat:
nie dawla mi spokoju ta dziewczynka zostawiona na mrozie. Jej stan jest bardzo ciezki, jest pod respiratorem. wazy1,2 kg i jest wczesniakiem z 30/31 tygodnia. zostawiono ja w piwnicy, w torbie, zawinieta w dwa cienkie reczniki. zostala znaleziona dosc szybko. dopiero za kilka dni bedzie wiadomo co z nia
nie moge uwierzyc na jakim swiecie zyjemy
Ja nie mogę czytać i myśleć o takich historiach.
Ale wiecie co?
Mam na takich ludzi niesamowitego nerwa, chętnie bym tu wiązankę bluźnierstw puściła...
Jakbym dostała taką matkę w swoje ręce to bym jej straszne manto spuściła.
Takie biedne maleństwa, takie bezbronne! Nosz k.urwa jego mać.
Ale jak my możemy pomóc?
Też bym takie maleństwo przytuliła, powiedziała, żeby się nie bało, że jest bezpieczne.
A taka k.urwa matka rozkłada nogi chętnie ale dzieckiem to już się nie potrafi/nie chce zająć.
Przeprasza, musiałam to z siebie wyrzucić. Ale wcale mi nie lepiej.

Cytat:
Zapraszamy

Cytat:

I ta zima...masakra.

Biedny Igi, biedna Marina
Kiedy M wraca? Pod koniec lutego?

Cytat:
Co macie na obiad?
LECZO
Tylko nie wiem z czym.. Z frytkami może być?

Ale miałaś przeboje, mróz daje nam w

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
u nas dzieczynki maja w dupka zegarek czy co? przychodzi 3 w nocy a one się budza na jedzenie, zjedzą i dalej spiochaja, nawet na zegarek nie musze patrzyc by sprawdzic która godzina
Bella a małe to tak razem równo wstają w nocy?
To chyba dobrze nie?
Bo jakbyś z jedną skończyła to druga by się wybudzała

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata na śniadanko zjadła mleczko z jedna miarką Hipp. Ciekawe co to będzie
będzie dobrze

Cytat:

mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------
dla Denisa!

Cytat:
Dzisiaj jadę na 13.00 do lekarza z małą, charczy mi od tego kataru i chcę, żeby obejrzał jej wargi.

Kciuki też dla Izabeli i Zanki!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:25   #2859
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość

Mój cukierek dzisiaj przespał wreszcie jak zwykle bywało całą noc, już nie budził się o 3 na zabawy Ale niegrzeczny jest w ciągu dnia ostatnio, narzeka i narzeka na wszystko, dziąsłą ma trochę opuchnięte, więc może się doczekamy pierwszego zęba wreszcie niedługo...
dobrze, że chociaz sie w nocy wyspałaś dzień można jakos przecierpieć ,ale jak i noc zwalona to i dzień do doopy, trzymaj sie cieplutko

Cytat:

mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy

100 lat chłopaku

Cytat:
no witaj, nareszcie sie odwazyłas, brawa za odwagę

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
zwłaszcza o pinokiu :brzyda l: a co ma rukola do tego? bo pinokio i szparagi to rozumiem ale żeby rukola
no wiesz, szparagi zawsze mozna rukoklą owinąć

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
jeszcze troszke i skoncze 30 -stke....
spokojnej nocki....
no to jesteśmy PRAWIE rówieśniczkami, choć ja rok do przodu

a swoja droga też często widzę isiaok, może sie odezwiesz do nas, nie gryziemy,

no i za Nerole, Zankę
i inne potrzebujace( przepraszam przeleciałam po łebkach nocne watki)

i duuuzo zdrówka dla Mariny Igiego, Kajoolki, kto tu jeszcze chory??kurujcie się

no a gdzie moje maniery
witam się
u nas nocka ok, ale od 8 do 16 miało nie byc pradu, normalnie szok, wiecie jak się uzależniłam od Was dziołchy, ale o 9 juz był prąd, ale skorzystałam z okazji i rozmrażam lodówko-zamrażarkę

no i mam pytanie, czym myjecię lodówkę w środku??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:31   #2860
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
MoniaZ82 Witaj!
Twój torcik apetyczny

Ja nie mogę czytać i myśleć o takich historiach.
Ale wiecie co?
Mam na takich ludzi niesamowitego nerwa, chętnie bym tu wiązankę bluźnierstw puściła...
Jakbym dostała taką matkę w swoje ręce to bym jej straszne manto spuściła.
Takie biedne maleństwa, takie bezbronne! Nosz k.urwa jego mać.
Ale jak my możemy pomóc?
Też bym takie maleństwo przytuliła, powiedziała, żeby się nie bało, że jest bezpieczne.
A taka k.urwa matka rozkłada nogi chętnie ale dzieckiem to już się nie potrafi/nie chce zająć.
Przeprasza, musiałam to z siebie wyrzucić. Ale wcale mi nie lepiej.

Zapraszamy

Biedny Igi, biedna Marina
Kiedy M wraca? Pod koniec lutego?

LECZO
Tylko nie wiem z czym.. Z frytkami może być?

Ale miałaś przeboje, mróz daje nam w

Bella a małe to tak razem równo wstają w nocy?
To chyba dobrze nie?
Bo jakbyś z jedną skończyła to druga by się wybudzała

będzie dobrze

dla Denisa!

Kciuki też dla Izabeli i Zanki!

Hm czy dobrze? zależy jak na to patrzeć... Bo jak jednej daje to druga alarm podnosi a ja nie daje im na leżąco bo Lena się mi krztusi, nie zależnie od smoczka.

dla Denisa

i dla Zanki i Izunii
Stary 2012-02-02, 10:35   #2861
dziubek79
Zakorzenienie

Lili u mnie leczo tylko z pieczywem

Agadus ja myje wodą z płynem do mycia naczyń

Justyna za męża i za wizytę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:37   #2862
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Ja tak szybko szybko nadrobiłam i czekam na rodziców
Nocka jako tako, Zosia ostatnio wierci się nad ranem i żeby nie wstawać co 5 minut śpi z nami Ale i tak pobudka była nieuchronna i nastąpiła o 6:45. Za to teraz już śpi
U nas mróz że ho ho: -24!

Madziara
Pwnooka
Meszsares
Brunetka
Jacieee
Ellika
Nataszka
Vaniliowa
Pieleszka
Stronczek

Dziękuję wszystkim za życzenia (chyba w życiu tylu nie dostałam co wczoraj ) i słowa pocieszenia dla małego Kubusia

Rysiki, witam nową mamę wyciągniętą z krzaków!

Alibany, zastanawiałam gdzie się podziała koleżanka z Piernikowa!

Wow! Buziaki dla naszego Deniska

Brunetka chyba nie napisała jak nocka bez córy?

Lili, u nas leczo z ziemniakami.

Dzisiaj myślę o Nerolce i Izie
za Zankę i dla AgiG

Zdrówka wszystkim (Iustyna, Kajool, Marina i komu jeszcze szczególnie?)!

Agadus, lodówkę myję nawilżanymi chusteczkami z Biedronki i potem suchym ręcznikiem papierowym przecieram. Czasami gąbką z płynem do naczyń zamiast chusteczek
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:40   #2863
brunetka2000
Zakorzenienie

ooooooo ludzie ile czytania od wczoraj

Zanka

Szymon vel Denis

kurde więcej nie pamiętam

aaa Marinko niech Iguś wraca szybko do zdrowia

My idziemy dziś na 16:30 na szczepienie, a za oknem -20

Noc bez zmian, oczy na zapałkę, kubek kawy i powrót do rzeczywistości

wodaqua aż wstyd się przyznać, ale noc bez Ali była cudowna poszłam spać koło 22, a wstałam po 8 w tym 2 przebudzenia na karmienie

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-02-02 o 10:45
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:42   #2864
alibany
Rozeznanie

Dla Szymonka!!
(czytam, którejś z Was życzenia "Dla Denisa", mówie oho nowy dzieciaczek na forum, dopiero pózniej doczytałam, że Dziubek tak okresliła Szymonka)

Dziewczyny karmiące MM!!
Podajecie dzieciaczkom wit. D????
Ile ml MM na dobę musi wypić, by witamię D odstawić??
Kiedys lekarka mówiła mi, że min. 750ml, teraz Ala tyle nie wypija,
dodatkowo jeszcze z raz na dobę dostaje UU i nie wiem teraz co z tą witaminą.

A nowe mamusie z jakich są miejscowości? Może pisałyście, ale nie doczytałam:/

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-02-02 o 10:44
Stary 2012-02-02, 10:43   #2865
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30
obym tylko z placu wyjechała
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:44   #2866
patik87
Zakorzenienie

Agadus ja te półki szklane wyciągam i myję jak naczynia pod kranem ( nienawidzę tego robić). Można też octem to wciąga wszystkie zapachy nieporządane.

No ten mróz chyba powoduje że tyle postów do czytania
Dopijam dopiero zimną kawę

Alibany podawanie wit D to indywidualna sprawa. Zależy jak pediatra zaleca. Sara dostaje 2 kapsułki, jeszcze cebion multi i mm, i ciemię nadal sporawe, ale ma czas o 18 mca życia na zrośnięcie..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-02 o 10:45
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:45   #2867
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Alibany, zastanawiałam gdzie się podziała koleżanka z Piernikowa!
Miło, że ktoś o mnie pomyślał
I oczywiście spóźnione, ale szczere życzonka urodzinowe!!!!!:roz a:
Stary 2012-02-02, 10:50   #2868
zanetaa88
Zakorzenienie

DLA POTRZEBUJĄCYCH !
szczepienia, egzaminy, wizyty i żeby choroby poszły w kąt !

DLA SOLENIZANTÓW rozrabiaka

alibany
- mnie się te puszki podbają kurcze. Mam wizję, że wykorzystam je na mąkę, makarony, jakieś pierdołki. Oczywiście wezmę je jakoś ładnie okleję.

Patik
u mnie dziś gulasz po grecku czyli z fasolką szparagową i odrobiną chili - pierwszy raz robię, zobaczymy co to za cudo wyjdzie. Chili zastąpiłam zwykła papryką, bo teściowie nie chiliowaci Pokaż swoją robotę w Photoscape

i du.pa nie pamiętam co dalej...

MONIKA KOBIET GDZIE JESTEŚ ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:56   #2869
rysiki
Raczkowanie

Agadus można podobno myc octem, chociaż jak dla mnie to za bardzo śmierdzi.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To faktycznie solidna ta Twoja kruszynka była
Asia to pierwsze dziecko?
Tak Asia to moje pierwsze dziecko.
Dziękuję za miłe przywitanie
Spróbuję się udzielać.
Stary 2012-02-02, 10:57   #2870
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

alibany
- mnie się te puszki podbają kurcze. Mam wizję, że wykorzystam je na mąkę, makarony, jakieś pierdołki. Oczywiście wezmę je jakoś ładnie okleję.
Żanetka, też mam na nie taki pomysł, ale wiesz 5 puszek jestem w stanie w ten sposób zagospodarowac, juz mam wizję a co z reszta? znając mnie nie będę miała sumienia wyrzucać, i tak będą w kącie się walały, bo może kiedyś się przydadza
Stary 2012-02-02, 10:59   #2871
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dla Szymonka!!
(czytam, którejś z Was życzenia "Dla Denisa", mówie oho nowy dzieciaczek na forum, dopiero pózniej doczytałam, że Dziubek tak okresliła Szymonka)

Dziewczyny karmiące MM!!

hehe to nie ja wymyśliłam ale mamuśki na wątku bo widzą podobieństwo

co do witamy D , to podajemy, u nas jedna kropelka devikapu . A powiem szczerze ,że nie słyszałam teorii o nie podawaniu witaminki uzależnionej od ilości wypijanego mm
Ja wiem ,że podaje się do roku czasu , bez względu ile dziecko wypija. Przynajmniej moja pediatra tak zaleca i znajome mamy w otoczeniu tak robiły

dziękuje w imieniu łobuza za życzenia

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Żanetka, też mam na nie taki pomysł, ale wiesz 5 puszek jestem w stanie w ten sposób zagospodarowac, juz mam wizję a co z reszta? znając mnie nie będę miała sumienia wyrzucać, i tak będą w kącie się walały, bo może kiedyś się przydadza
zawsze można porozdawać, mamie, teściowej,koleżankom.

Patik nie odpowiedziałam, na obiadek dziś roladki z kurczaczka i dla mnie fasolka a dla tż ryż
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:00   #2872
iwonap79
Raczkowanie

1. Zanka kciuki za egzaminę
2. Nerolka kciuki za izunię
3. Marinka dla Igusia zdróweńka
4. Denis sto lat
5. eee co jeszcze????
6. Patik ja udka z kurczaka z pomysłu "na" ziołowe + ryż + miozeria
7. lodówkę myję gąbeczką z płynem do naczyć, potem tylko gąbką z wodą i wycieram ręcznikiem papierowym. a wszystkie szuflady i półki wyciągam i myję w wannie płynem do naczyń i wycieram do sucha
8. vit d- jestem prawie już całkjowicie na mm- pediatra powiedziała, że mała ma twardą główkę, więc 1 kropla co drugi dzień wystarczy (wcześniej codziennie) więc sama nie decyduj tylko zapytaj pediatry bo to sprawa indywizdualna dziecka

iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2012-02-02 o 11:03
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:00   #2873
rysiki
Raczkowanie

Dziewczyny karmiące MM!!

A nowe mamusie z jakich są miejscowości? Może pisałyście, ale nie doczytałam:/[/QUOTE]

Ja jestem z Krakowa.
My jesteśmy już 3 miesiące na MM i cały czas dajemy wit.D.
Nawet teraz pediatra kazała dawać dwie krople devikapu dziennie.

Szczerze mówiąc bardzo Was podziwiam za to noce wstawanie. U nas naszczeście (tfu tfu) praktycznie po dwóch tygodniach po urodzeniu Asia zaczęła przesypiac całe noce. Śpi średnio od 20, 21 do 8.30, 9 rano.. Ale i ja i mąż jesteśmy śpiochami, to może odziedziczyła to po nas
Stary 2012-02-02, 11:03   #2874
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Troszkę Was podczytywałam, ale niestety na udzielanie się, pisanie czasu brak! Raz, że cały miesiąc praktycznie tż był na wyjeździe, dwa byłam 2 tyg. u moich rodziców, a tam bez dostępu do internetu, Ala troszke w międzyczasie pochorowała, poza tym tak "wydoroślała" przez ostatnie tygodnie Buja się już w pozycji "na czworaka" tylko czekam aż pójdzie w przód albo w tył (myślę, że to zasługa dywanu, który zagościł u nas w salonie)
No i od ponad tygodnia odstawiam małą od UU. Spontanicznie, zrobiłam jej próbkę Hipp, która znalazłam robiąc porządki w szafce z lekami, o dziwo zasmakowało jej, pociagnęła ąłdnie z butli (co jeszcze meisiąc temu było niemozliwe) także poszłam za ciosem kupiłam cała puchę i jemy sobie MM
Noce nie zapeszając są dużo lepsze, bo jak zje butle o 18 i idzie spać to budzi się na jedzonko o 3. Przy cycku było to niemozliwe, pobudki co 2 godziny. nawet teraz jak zdaży się, że dostanie UU np. o 1 w nocy to pobudka następna o 3 , a jak dam jej butlę o tej 1wszej, to śpi do 6.
Tylko ciężko moim UU się przestawić na nowy tryb w niedziele miałam kryzys, zatory się porobiły, temperatura, laktator nie dawął rady, więc małą cały dzień przystawiałam i jakoś wyszłam z tego. Poza tym kupiłam szałwię, wypiłam jeden niepełny kubek i czułam się jakbym conajmniej winiacza wypiła!!! Szum, zawroty głowy, taka cała rozklekotana chodziłam, tak z kilka godzin mnie trzymało

To tyle co u nas!

Kciuki Nerola, Zanka, Aga....

A w temacie melka Hipp!
Orientujecie się, czy te mleka dostępne sa tylko w puszkach?? Wszędzie, gdzie byłam to tylko takie spotykałam, a nie wyobrażam sobie, by magazywnować tyle puszek i miareczek Jeszcze kilka puszek mogę wykorzystać po wizualnej obróbce do np. przechowywanie czegoś, ale na dłuższą mete może tego się sporo uzbierać!
Cześć! Pamiętamy

Dlaczego Małą odstawiasz od piersi? Wracasz do pracy?

A co do Hippa to nie wiem, ja widziałam tylko w puszkach.
Puszki to przecież do kosza można wyrzucić razem z pampersami.
EDIT: Doczytałam, też by mi było szkoda wyrzucać Zawsze się może na coś przydać

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
A my zaraz jedziemy do moich rodziców.. będziemy tam do jutra.. i już widzę ile ja będę miała nadrabiania

Tak więc kochane miłego czwartku i piątku.. i nie ważcie się napisać więcej niż 6,5 strony
Udanego wypadu do rodziców.
Już Ci napiszę, że będziesz miała sporo nadrabiania

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-02-02 o 11:08
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:03   #2875
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A kupujesz tą duża puchę 800g? czy te mniejsze? JA mam tą 800g. W sumie Ja mojej Emi MM daję raz na ruski rok teraz, bo siedzę w domu,więc ma UU.Chciałam przejść na MM po pół roku,ale nie umiem się przełamać.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:07   #2876
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Lili83 witaj i dziekuje.....

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dobrze, że chociaz sie w nocy wyspałaś dzień można jakos przecierpieć ,ale jak i noc zwalona to i dzień do doopy, trzymaj sie cieplutko

100 lat chłopaku

no witaj, nareszcie sie odwazyłas, brawa za odwagę

no wiesz, szparagi zawsze mozna rukoklą owinąć

no to jesteśmy PRAWIE rówieśniczkami, choć ja rok do przodu

a swoja droga też często widzę isiaok, może sie odezwiesz do nas, nie gryziemy,

no i za Nerole, Zankę
i inne potrzebujace( przepraszam przeleciałam po łebkach nocne watki)

i duuuzo zdrówka dla Mariny Igiego, Kajoolki, kto tu jeszcze chory??kurujcie się

no a gdzie moje maniery
witam się
u nas nocka ok, ale od 8 do 16 miało nie byc pradu, normalnie szok, wiecie jak się uzależniłam od Was dziołchy, ale o 9 juz był prąd, ale skorzystałam z okazji i rozmrażam lodówko-zamrażarkę

ja mam takie specjalne sciereczki mokre i nimi wycieram...potem na sucho i gotowe.....
Stary 2012-02-02, 11:09   #2877
rysiki
Raczkowanie

Poznajcie moją największą miłość Zdjęcie zrobione wczoraj po kąpieli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010103.jpg (90,5 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-02-02, 11:15   #2878
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy

Dla Denisa Rozrabiaki!!!!!!!!

Cytat:

No ja pamiętam a czemu małą od UU odstawiasz???

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Myję i właśnie tu mi przypomniałaś, że muszę rozmrozić i wyczyścić lodówkę, bo już rok tego nie robiłam a ona już buczy i pierdzi z tego olania jej

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

wodaqua aż wstyd się przyznać, ale noc bez Ali była cudowna poszłam spać koło 22, a wstałam po 8 w tym 2 przebudzenia na karmienie

A u nas na obiad spaghetti... Z braku laku... Tak na szybko...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:16   #2879
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla Szymonka!!

Dziewczyny karmiące MM!!

Ja podaje wit d od poniedzialku...wiele razy pytalam lekarke i powiedziala ze jest ta wit w mleku i nie musze jej dodatkowo podawac... moja kolezanka tez karmi maluszka mm i lekarka jej przepisala wit d takze nie wiem czym sie lekarza tu kieruja...
A lekarka w pl powiedziala ze trzeba ... badz tu madrym...
Stary 2012-02-02, 11:16   #2880
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Poznajcie moją największą miłość Zdjęcie zrobione wczoraj po kąpieli.

Fajniutka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości