Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 09:38   #4861
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
ja dopiero dostałam pierwsze z kat 2. bo późno składałam a swoją drogą UPS mnie zaskoczył bo zawsze paczka była około 14 a dzisiaj 9.30 i kurier puka do drzwi..... szok : jupi:

ide lukać co mam ciekawego w paczce.... : jupi:

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

co tam miałaś ciekawego, ja dziś składam zamówienie nr 3 z tego katalogu, a czy wiecie jak tam spotlight?? powiedzcie że nie ma żadnych braków....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Właśnie czekam na kuriera z katalogami, żeby je w ogóle rozdać a zamówienia mam ok 150zł ... swoje
a czemu nie miałaś katalogów, teraz zamawiałaś tak? Ja już tak nauczyłam że jakbym po pierwszym terminie nie rozdała katalogow to by wyzywali, chociaż może wtedy nie miała bym ciągle wiadomośći "Natalia wiesz co albo zamów mi to zamiast tego" zbyt duzo czasu do zamowienia,
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:39   #4862
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo, a gdzie ja mam biegać z tymi "czterema literami"?

U kosmetyczki - katalog jest, u fryzjerki - to samo, sąsiadka jest konsultantką Avonu. Teściowa czeka na prezenty. Mama również. Siostra bratowej jest kk. Zostaje mi praca i dwie koleżanki

Nie będę zaczepiać ludzi na ulicy, czy chcą może przejrzeć katalog
Ja miałam w liceum w klasie 2 dziewczyny w klasie poza mną i dochodziło do absurdów pt. że żeby nikt nie był pokrzywdzony to miałam zamówienie raz na 3 katalogi. Staram się rozdawać katalogi, ale dużo osób nie chce mówiąc ze to są kiepskie kosmetyki, nie będę też nikomu na siłę wciskać. A ta rada z avon magazin pt. zostawiaj katalogi w męskich toaletach, bezcenna <lol2> Nie znam takiej desperatki, która by była na to gotowa
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:44   #4863
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
są jeszcze takie dziewczyny, które szukają konsultantek (a niby jest nas tak dużo). takie trzy dziewczyny zdobyłam właśnie przez znajomą.
U mnie było wielkie zafascynowanie Avonem, kiedy zostałam KK. Nagle znajomi zaczęli kupować u mnie, powodując, że miałam dosyć wysokie zamówienia. Teraz kupują mniej albo w ogóle, ale nie mam im tego za złe. Są tam osoby, które po prostu wolą inne marki produktów, powiedzmy bardziej luskusowe. Wsród koleżanek 2 same zostały kk avonu jedna konkurencji. Mimo wszystko nie narzekam. Traktuję Avon jako przyjemność, a nie obowiązek, ze względu na to, że nie jest to moje główne źródło utrzymania - w zasadzie w ogóle nie jest.
W pracy (jednej i drugiej) też są inne konsultantki, i niby to jest wpisane w wartości firmy, aby konkurować ze sobą, to mimo wszystko aż tak nie zależy mi, żeby sprzedać jak najwięcej, jednocześnie konkurując z kolezankami z pracy.
Mam swoje grono osób, która co katalog coś zamówią, raz mniej raz więcej, ale są. Rzadko robię promocje w katalogach, chyba że mam coś "na stanie" to wtedy zaznaczam, że np. dostępna 1 sztuka.
W kat. 2 mialam zamówienia na aż 50 zł. Czy się użalałam? Nie, poszłam do COKu, kupiłam, a próbkę zapachu dałam z tych co mam w domu. Teraz z kat 3 mam zamówienie na ok 360 zł. Fajnie.
Oczywiście jeśli, spotkam kogoś, kto będzie chciał u mnie zamówić, to przecież nie odmówię mu, ale starać się super o klientelę nie muszę.

Edytowane przez cheneelle
Czas edycji: 2012-02-02 o 09:46
cheneelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:53   #4864
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Ja mam 400zł narazie,
ap-ropo opustów na katalogowym, przy procencie 25 jest coś takiego ja 3 razy 150, zdaje sobie sprawę że to jest 550 ale jak to się ma do całości? czemu tak rozpisane?
tu chodzi o co innego (tak a propos 3 x 150 jest 450)
Chodzi o to, żeby mieć te 25% od 150 zł trzeba będzie mieć zamówienia na 150 zl w tym katalogu i 2 katalogi wstecz na 150 zł : np. żeby mieć upust min 25% od zamówienia 150 zł w katalogu 6, to musisz mieć zamówienie na min 150 zł w katalog 4, 5 i 6
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:59   #4865
patusia22
Zakorzenienie

Temat: Nieprawidłowe rozmiary dwóch torebek w K03/2012
W Katalogu 3/2012 podano nieprawidłowe rozmiary dwóch torebek: Talluah i Dion.
Poniżej podajemy prawidłowe rozmiary obu tych produktów.
Torba Talluah (str.11) - długość 38 cm, szerokość 14 cm, wysokość 25 cm, długość rączek 13 cm.
Torba Dion (str.157) - wysokość 27cm, długość 33 cm, długość rączek 15 cm, szerokość14 cm.
Prosimy o przekazanie informacji Klientom zainteresowanym zakupem powyższych produktów niekosmetycznych.
Przepraszamy za niedogodności.
Pozdrawiamy
Dział Obsługi Konsultantek
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:00   #4866
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Chodzi o to, żeby mieć te 25% od 150 zł trzeba będzie mieć zamówienia na 150 zl w tym katalogu i 2 katalogi wstecz na 150 zł : np. żeby mieć upust min 25% od zamówienia 150 zł w katalogu 6, to musisz mieć zamówienie na min 150 zł w katalog 4, 5 i 6
Jeny, faktycznie... ale plama, tak to jest jak się mature dawało sawno dawno temu
Stary 2012-02-02, 10:01   #4867
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
U mnie było wielkie zafascynowanie Avonem, kiedy zostałam KK. Nagle znajomi zaczęli kupować u mnie, powodując, że miałam dosyć wysokie zamówienia. Teraz kupują mniej albo w ogóle, ale nie mam im tego za złe. Są tam osoby, które po prostu wolą inne marki produktów, powiedzmy bardziej luskusowe. Wsród koleżanek 2 same zostały kk avonu jedna konkurencji. Mimo wszystko nie narzekam. Traktuję Avon jako przyjemność, a nie obowiązek, ze względu na to, że nie jest to moje główne źródło utrzymania - w zasadzie w ogóle nie jest.
W pracy (jednej i drugiej) też są inne konsultantki, i niby to jest wpisane w wartości firmy, aby konkurować ze sobą, to mimo wszystko aż tak nie zależy mi, żeby sprzedać jak najwięcej, jednocześnie konkurując z kolezankami z pracy.
Mam swoje grono osób, która co katalog coś zamówią, raz mniej raz więcej, ale są. Rzadko robię promocje w katalogach, chyba że mam coś "na stanie" to wtedy zaznaczam, że np. dostępna 1 sztuka.
W kat. 2 mialam zamówienia na aż 50 zł. Czy się użalałam? Nie, poszłam do COKu, kupiłam, a próbkę zapachu dałam z tych co mam w domu. Teraz z kat 3 mam zamówienie na ok 360 zł. Fajnie.
Oczywiście jeśli, spotkam kogoś, kto będzie chciał u mnie zamówić, to przecież nie odmówię mu, ale starać się super o klientelę nie muszę.
mam tak samo. jeśli ktoś zamówi to ok, jeśli nie to kurde nie będę namawiać na siłę. w klasie mam 'konkurentkę' - pierwsza rozdała katalogi dziewczynom, to ja się ze swoimi nie wtrącam. jak ktoś zainteresuje się katalogiem to wezmie jak nie to trudno.
tak jest - ja na początku miałam spore zamówienia (zdarzał się takie za 1000). później każdy się 'obkupił' albo komuś kosmetyki nie pod pasowały i nie zamawia.
moje zamówienia spadały, czasami ciężko na te 150zł uzbierać, na siłę sama sobie nie dobijam. są takie katalogi gdzie zamówienie jest jak dla mnie wysokie.
na pewno nie będę tu się wyżalać, że nie ma klientek albo zamówień...
właśnie oduczyłam swoje klientki od gratisów i co usłyszałam? to bez sensu, że nas obdarowujesz bo przecież kokosów z tego nie masz'
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 10:01   #4868
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiałam, dzięki za wyjaśnienie

to jak zamawiam co katalog to mogę spać spokojnie hehe
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:12   #4869
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
są jeszcze takie dziewczyny, które szukają konsultantek (a niby jest nas tak dużo). takie trzy dziewczyny zdobyłam właśnie przez znajomą.
Fajnie masz

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
. A ta rada z avon magazin pt. zostawiaj katalogi w męskich toaletach, bezcenna <lol2> Nie znam takiej desperatki, która by była na to gotowa

Oooo O tym nie słyszałam To już lekkie przegięcie
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:13   #4870
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
co tam miałaś ciekawego, ja dziś składam zamówienie nr 3 z tego katalogu, a czy wiecie jak tam spotlight?? powiedzcie że nie ma żadnych braków..
no ja z katalogu 2 z braków miałam naszyjnik Luck i podkład z netto ten za 9.90 niestety się nie załapałam.... właśnie popsikałam się IM bo przyszedł mi z motywacyjnego i jak dla mnie rewelacji nie ma.... chociaż chce sobie jeszcze jedne kupić żeby załapać się na program z kat.3 na FAE no ale jak będę mieć mało chętnych to mówi się trudno i nie wezmę wtedy...
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:24   #4871
ankoro
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32006180]znajomi, znajomi-znajomych[/QUOTE]

No widzisz, to co napisalaś jest logiczne , ale u mnie akurat tak nie jest.

Mam jakieś takie wredne klientki ( chyba zazdrosne,że ja coś w życiu robię, a one leniwe siedzą na emeryturze czy rencie i patrzą w okno), które nigdy nie podały moich katalogow dalej. Mam przypadek nawet kiedy babka bierze sporadycznie kosmetyki, ale chowa katalog przed dorosłą córką, aby broń Boże ona nie chciała czegoś zamowić. Ale dla mnie Avon to raczej aktywny dodatek do życia codziennego, a nie zarobek, wiec spoko przyjmuję takie zachowania z uśmiechem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 10:25   #4872
slodki_lizaczek
BAN stały

a dziewczyny z trędujących możecie powiedzieć czy te blendery w katalogu 4 to oni przysyłają odrazu czy w następnym katalogu czyli 5 ????
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:28   #4873
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 400zł narazie,
ap-ropo opustów na katalogowym, przy procencie 25 jest coś takiego ja 3 razy 150, zdaje sobie sprawę że to jest 550 ale jak to się ma do całości? czemu tak rozpisane?
3 razy 150 to raczej nie jest 550
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:29   #4874
jagoda352
Zadomowienie

[QUOTE=slodki_lizaczek;320 07732]no ja z katalogu 2 z braków miałam naszyjnik Luck i podkład z netto ten za 9.90 niestety się nie załapałam.... QUOTE]

U mnie w brakach diamentowa konturówka - kolor zielony.
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:31   #4875
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość

Mam jakieś takie wredne klientki ( chyba zazdrosne,że ja coś w życiu robię, a one leniwe siedzą na emeryturze czy rencie i patrzą w okno), które nigdy nie podały moich katalogow dalej. Mam przypadek nawet kiedy babka bierze sporadycznie kosmetyki, ale chowa katalog przed dorosłą córką, aby broń Boże ona nie chciała czegoś zamowić. Ale dla mnie Avon to raczej aktywny dodatek do życia codziennego, a nie zarobek, wiec spoko przyjmuję takie zachowania z uśmiechem.
u Ciebie doświadczenie robi swoje i kosmetyki same sie sprzedają i to jak
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 10:35   #4876
aszia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
W Avonie denerwuje mnie to że premiuje (programy motywacyjne) on nawet konsultantko-klientki, czyli kogoś kto zamawia od czasu do czasu na 150 czy 200zł.
Wolałabym aby dla prawdziwych konsulatntek były np dłużej utrzymane przywileje w KR i np lepsze nagrody w programach motywacyjnych a np od wyzszych kwot.
Ja zrobiłam sprzedaż na 2tys w kat 1 i 2 i dostałam to samo co konsultantka która zamówiła na 600zł w katalogu 1 i 2. A przecież przepaść między nami jest ogromna. I jeszcze dobija fakt że płacimy tyle samo za próbki i katalogi, a myśle ze robiąc sporą sprzedaż powinnam płacić chociaz troszkę mniej, bo dla mnie to jest narzędzie pracy. Tak samo nie miała bym nic przeciwko założeniu działalności gospodarzcej gdyby polityka firmy mi to ułatwiaja tj. brak konsultantek-klientek. Ale oni wolą iść na ilość a nie na jakość.
Kolejna sprawa to allegro - są fimy które ukróciły ten proceder np Mary Kay.
Za sprzedaż na allegro są kary finansowe a oni to na bieżąco kontrolują.
No ale to moje prywatne zdanie i możecie się z nim nie zgadzać.
Ja jestem taką konsultantką-klientką i zgadzam się z Tobą, że osoby zamawiające na wyższe kwoty powinny mieć więcej profitów z tego. Sama mam zamówienia na 150-600zł przeważnie jest to ok 200zł, ale gdyby nie darmowa przesyłka i brak innych opłat za zamówienie to pewnie nie zamawiałabym wcale. Tylko czy wtedy zamawiałabym u innej konsultantki? Raczej nie, bo kosmetyki w cenach katalogowych są porównywalne do tych z drogerii. Używam rzeczy z avon dlatego, że po opuście jest taniej, a zamawiam tylko dla siebie i najbliższej rodziny.
aszia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:36   #4877
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Już tonia pisała o tym
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:41   #4878
mistress88
Zadomowienie

Cytat:

a ja kiedyś zostawiałam katalog w jednym sklepie gdzie pracowała babka (ok. 60 lat albo i więcej) i jej dorosła córka. no i ta córka u mnie zamówiła, ale prosiła by nie mówić o tym przy jej mamie, a jak podawałam kosmetyki to na tyłach sklepu się umówiłyśmy też żeby mama nie widziała. może nie chciała żeby widziała że kasę rozpie***a czy coś.
tak też może być w przypadku tej klientki Twojej - nie robi tego po złości tylko "dla dobra" córki chce ją uchronić przed niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy
Stary 2012-02-02, 10:43   #4879
Aniusia1408
Zadomowienie

również dzięki za wyjaśnienie o co chodzi z tym 3x150 ;p

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 10:47   #4880
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
a ja kiedyś zostawiałam katalog w jednym sklepie gdzie pracowała babka (ok. 60 lat albo i więcej) i jej dorosła córka. no i ta córka u mnie zamówiła, ale prosiła by nie mówić o tym przy jej mamie, a jak podawałam kosmetyki to na tyłach sklepu się umówiłyśmy też żeby mama nie widziała. może nie chciała żeby widziała że kasę rozpie***a czy coś.
tak też może być w przypadku tej klientki Twojej - nie robi tego po złości tylko "dla dobra" córki chce ją uchronić przed niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy

to ja już wiem jak ta starsza pani pachnie skoro jej żal pieniędzy na kosmetyki do higieny..
Stary 2012-02-02, 10:48   #4881
kas77
Raczkowanie

GG do kas77

Czesc mma pytanie, czy próbka: 10660 EL PR.PODKLAD. NATUR.BEIGE X1 jest próbka podkładu: Lekki podkład 'idealny kolor'? Klientka chciała wypróbowac ten podkład ale nie jestem pewna czy to odpowiadająca próbka.
kas77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:50   #4882
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ok, już zrozumiałam swój błąd, nigdy nie macie tak ze szybciej piszecie niz myslicie, no mi sie zdarza czasem niestety

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Już tonia pisała o tym
dziękuję Ci bardzo
Stary 2012-02-02, 10:51   #4883
mistress88
Zadomowienie

Cytat:

to ja już wiem jak ta starsza pani pachnie skoro jej żal pieniędzy na kosmetyki do higieny..
a kto powiedział że do higieny? ta jej córka akurat wtedy zamawiała Outspoken zestaw za 85 zł.
Stary 2012-02-02, 10:51   #4884
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
Jak tam wasze zamówienia z 3/2012, ja mam już za ponad 1000zł...
Ja tez sie pochwale, a co z k3 mam zamowienie az na 0zl
Stary 2012-02-02, 10:53   #4885
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
to tak jak ja
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:58   #4886
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
a kto powiedział że do higieny? ta jej córka akurat wtedy zamawiała Outspoken zestaw za 85 zł.
nie napisałaś co kupowała więc tak to skomentowałam
Stary 2012-02-02, 11:01   #4887
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej koleżanki babcia tak ukrywa kosmetyki, ale to nie dlatego by ktoś nie zamówił tylko by się nie przyznać, że sama zamawia Katalogu nie bierze, bo nie chce, nawet nie ogląda tylko mówi co chce.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Już tonia pisała o tym
Widzę już, ale jak to napisałam to nie widziałam kolejnej strony.
Stary 2012-02-02, 11:01   #4888
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
bo u Was to od razu walą drzwiami i oknami!
Stary 2012-02-02, 11:04   #4889
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na 250 z czego 90 moje
Stary 2012-02-02, 11:05   #4890
magocha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
a dziewczyny z trędujących możecie powiedzieć czy te blendery w katalogu 4 to oni przysyłają odrazu czy w następnym katalogu czyli 5 ????

Niestety nie przychodzą od razu :/

Mam na fakturze z 4 takie info:

"Droga Konsultantko/Drogi Konsultancie,
Dziękujemy za udział w Programie Motywacyjnym i zamówienie Blendera Philips za jedyne 19,90zł.
Z przyczyn od nas niezależnych nie mogliśmy dostarczyć go w bieżącym zamówieniu.
Blender Philips zostanie dosłany w jednym z kolejnych zamówień.
Przepraszamy za utrudnienia.
Pozdrawiamy.
Dział Obsługi Konsultantek"

A z 5 zamawiam dopiero za tydzień, więc dopiero będę mogła napisać czy na fakturze się pojawi
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości