|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U:
start: 2 szkl. wody, jedna z miodem i cytryną,2 wafle ryżowe wieloziarniste ze szynką drobiową I: płatki bran flakes,zdrowy błonnik i kulki czekoladowe z rodzynkami i suszoną figą z mlekiem sojowym, omlet z jednego jaja łyżką mąki orkiszowej, serek homo z 1/2 awokado, śliwka w czekoladzie II: ciemna bułka (fitness), połowa z masłem i szynką drobiową, druga część tylko z masłem, serek homo ze zmiksowanym pomidorem, trochę twarogu półtłustego z otrębami porzeczkowymi trening: 60 minut biegu, abs na brzuch i inne ćwiczenia na brzuch odrazu po : banan,2 plastry szynki drobiowej,sok pomidorowy III: Fura szpinaku z czosnkiem i łyżeczką masła, 2 kotlety mielone indycze,2 kotlety sojowe w panierce z otrębów owsianych, prażona cukinia,pieczarki i 3 plastry szynki drobiowej,mix sałat, zupa-barszcz ukraiński z zieloną soczewicą IV: jajko gotowane, zielony groszek,marchewka,plaster szynki drobiowej,cappucino w ciągu dnia dużo wody(na samym treningu litr ), kawa czarna,2 białe,inka z mlekiem i dużo zielonej i czerwonej herbaty.Co powiecie?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2012-02-01 o 21:46 |
|
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
Moje U - luźne i mam nadzieje inspiracyjne dla innych (zgadzam sie z przedmówiczyniami odnosnie tego co dzieje sie z tym wątkiem)
I owsianka (owsiane i orkiszowe, otręby) z jogurtem nat, pomarancza, granatem, startą skórką pomarańczową, prażonymi nerkowcami i migdałami II gęsta zupa - krem grochowa na pikantnie oprószona kolorowym pieprzem z rulonikami ze szpinakowych naleśników III klopsiki wieprzowo-wołowe a'la te z ikei ;d na krojonych pomidorach z cebulką i natką pietruszki, papryka konserwowa kilka łyżek konfitury różanej ![]() IV pieczone sajgonki z resztkami lodówkowymi - fasolką szparagową, marchewką i wędzonym trewalem |
|
|
|
#1024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A, i robisz aeroby przed silowymi? Moje dzisiejsze R: I. Dwa jaja na twardo z jogurtem naturalnym, musztarda i pieprzem, na kromce(ale takiej duzej, jak dwie normalne ;d) chleba razowego II. Ser bialy poltlusty z jogurtem naturalnym, przyprawami i szcypiorkiem na polowie grahamki, oraz sam dojedzony potem, bo bylo go troche, kilka mandarynek III. placuszki z piersi z kurczaka, lyzki maki kukurydzianej, jajka, warzyw usmazone na oliwie, makaron pelnoziarnisty z owocami, ugotowany al dente i zapieczony w piekarniku przez chwilke, z odrobina mleka i cukru waniliowego godzina callanetics (chcialam robic hiit ale pogoda jest okropna) IV. powtorka - placuszki, a ze jest juz pozno a ja dopiero skonczylam, to wegli bedzie malo, zaraz cos wynajde ; d EDIT:ah, i w ciagu dnia caly dzbanek takiej bardzo lekkiej herbaty zielonej ; ) ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
#1025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zalezy co sie z nim zrobi. W sumie to jak makaron ryżowy Dziękuje za zerkniecie ![]() Co do gotowania to milosc odziedziczylam po mamie hah. Jakos tak wszystko sprawnie mi idzie w kuchni Czasu nie mam duzo bo ciagle w ruchu - szkola/znajomi (itp wiadomo - liceuuuum ;d) ale teraz mam ferie wiec pelen chillout ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
dzieki
|
||
|
|
|
#1026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę dołożyć coś jeszcze, bo odczuwam głodki
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Lovelykate dziękuję za ocenę, póki co trudno mi psychicznie przełamać się do P ale myślę, że z czasem (mam nadzieję, że krótkim) dam radę !
Wczorajsze (pewnie też U) Śn. kromka razowego ze słonecznikiem,łyżką masła orzechowego i namoczonymi wcześniej suszonymi śliwkami (ok.10), kromka żytniego z masłem,3plastrami szynki,chrzanem,3 ogórki kiszone, kilka oliwek kawa przekąska: duże jabłko, jajko na twardo przy robieniu obiadu;p O. (wczesny) 2 duże gołąbki (mięso,jajka, kapusta, cebula,kasza jęczmienna-takie bez zawijania) smazone w sosie pomidorowym, sałatka z ogórków, cebuli, natki, 3 ogórki kiszone D. 3 cukierki z mieszanki Wedla Podw. kawał strucli drożdżowej z makiem i kruszonką polanej sosem waniliowym K. (na szybko w pracy) wiejski 200g, sałatka: ogórek kiszony, pomidor, oliwki & majeranek, jakieś 3/4 sporego obważanka krakowskiego z makiem Do ocenki |
|
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem szczerze,że bardziej dbam o to, co jem PO treningu Przed natomiast jem to, co wiem,że nie będzie mi się przewalało w żołądku podczas ćwiczeń ![]() Jeżeli robię na treningu też siłowe ćwiczenia to wygląda to tak: rozgrzewka (orbitek) - siłowe - bieżnia - brzuszki jeżeli bez siłowych to tak: bieżnia - brzuszki ![]() brzuszki - zawsze na "boczki", 2-3 na inne partie i kończę abs'em
|
|
#1029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero zaczynam... a chciałabym sie upewnić czy dobrze robie
wymyśliłam sobie redukcję + siłownia (ćwisze 5 lub 4 dni w tyg od pn do pt ok 1- 1,5 godz na siłowni - głownie bieżnia, orbitrek i rowerek, interwałowo). A jem: - Śniadanie - 7.00 ok 20 min po wstaniu przed pracą - albo owsianka z otrebami i np bananem, juzb z jablkiem i cynamonem, albo parówka drobiowa gotowana (tu tłuszcz, wiem, źle, walcze z uzależnieniem), albo jajecznica, do tego zazwyczaj staram sie zjesc choć kromkę razowca i jakieś warzywo typu ogórek, pomidor. - II Śniadanie - 10.00 (praca) 2 kromki razowca z wedliną i serkiem ostrowia itp lekkim i z pomidorem/ogórkiem/papryką/jajkiem - kolejny posiłek ok 13.00 - zazwyczaj wiesniak lub homo naturalny z warzywami jakimis - obiad juz w domu ok 16.30-17.00 - ryba lub drób (udka, piersi) pieszone w halogenie zazwyczaj, do tego kalafior lub brokuły lub fasolka szparagowa i czasami sałatka z pomidorów, cebulki i homo nat + przyprawy W godz 18.30-20.00 siłownia Po siłowni wciskam (mam antyapetyt po wysiłku) mięso z obiadu, wiesniaka, zjem troche pestek Pije ok 2 litry wody, 1 kawe czarną gorzką i różne herbaty (zielona, czerwona, czarna, z cytryną, ale bez cukru - nie znosze słodkiego niczego!) Czy to dobrze? chce schudnąć troche, mam 173 cm, waże 65 kg (cel - 57 kg) no i pozbyć sie cellulitu i ujędrnić sie przed latem ![]() Siłownia w tygodniu, czasem tez w sobote, ale jestem generalnie aktywna, w weekendy basen, ścianki wspinaczkowe, spacery, jak ciepło rower, no ale praca - siedząca, bite 8-9 godz dziennie! Czy dobrze jem?! |
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś: bułka grahamka big i ciężka: - pół z serkiem topionym śmietankowym hochland i 1 pomidorem całym - pół z masłem orzechowym, twarożkiem domowym i dżemem wiśniowym; kawa parzona z mlekiem II Ś: jogurt naturalny danone, banan,jabłko, mandarynka kawa parzona z mlekiem O: zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym i gotowaną piersią z kurczaka K: kawał duży chleba razowego z serem, szynką ogórkiem; 1 twarożek wiejski; 5 pomidorków koktajlowych oceni ktoś? mam u,ale chudnę czyli z zamierzenia dobrze. 1kg tygodniowo. tylko nie chciałabym stracić okresu, bo odzyskałam go naturalnie.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze zaczynasz jeść z głową i zdrowo Na pewno z czasem przełamiesz się i wejdziesz na P. Potrzeba czasu, wiem że jest Ci teraz cięzko ale jak popracujesz nad sobą to dasz radę
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam swoje wczorajsze R po ponownych przeróbkach
I 2 kromki zwykłego chleba, jedna z twarożkiem i rzodkiewką, druga z chudą szynką i rzodkiewką II pól filetu makreli w sosie pomidorowym ( z puszki), jabłko III ryż biały (niedużo, jakieś 5 łyżek bo nie lubię ryżu)z warzywami na patelnię ( brokuł, kalafior,groszek, marchewka,cukinia i coś tam jeszcze chyba było) doprawione bazylią IV kromka białego chleba z dużą ilością szynki chudej i kiszonym, ogórkiem, kilka mandarynek V jogurt fantasja z wiśniami oczywiście ok 2l wody i ćwiczenia jest trochę lepiej?
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-02-02 o 11:12 |
|
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Jeju jak ja sie boje makaronu i ryżu! to szok
ale mam w domu i ryż brązowy i makaron z pełnych ziaren i tak leżą a ja się czaje na nie ale skoro piszesz i jako kolejna osoba dajesz mi do zrozumienia ze powinnam - dziś zjem indyczka z ryżem brązowym i pomidorkiem z homo i pieprzem ziołowym na obiad ![]() jak jutro nie obudze sie 100 kg cięższa to sie przekonam dzieki za info z pestkami - zastanawialam sie kiedy je jesc, bede zabierać do pracy jeszcze jedno pytanie - czesto robie sobie sama twarożki np do razowego -> twaróg + cebulka + świeży ogorek, szczypior, rzodkiew, do tego szczypta soli, ziół, pieprzu i łącze to homo nat (wogole używam homo nat do wszystkiego, nie znosze jogurtów). Nie musze jakos super tego graniczac? jem właściwie to z kazdym razowcem, w zastepstwie jem ostrowie lekką a jak juz sie przekonam do makaronów pełnoziarnistych - to czy moge na obiad zrobic do tego... sos? z piersią z kurczaka lub drobiowym mielonym (sama miele filetowane udka ), pomidorami z puszki bez cukru i ziołami? lub ze swiezych pomidorów? nie zagęszczam sosów, mało kiedy, a jak juz to maizeną (skrobią).
|
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
mpati jeżeli nie chcesz stracić odzyskanego okresu to dodaj sobie tłuszczy zdrowych więcej, bo zbyt dużo ich tam nie wiedzę
![]() ja nie miałam go przez dłuuuuuuuugo a teraz jest jak w zegarku
|
|
|
|
#1038 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ervisha: Moje bezmięsne U I duża bułka z ziarnami słonecznika 1/2 z twarożkiem, ogórkiem i przyprawami 1/2 z serem feta ogórkiem i przyprawami kubek herbaty z cytryną <troszke malo, chyba ze tego twarozku wyszlo naprawde duzo II jogurt śliwkowy z ziarnami zbóż, kawałek chałki, 2 paski czekolady wiśniowej AlpenGold <jak chałki sporo, a nie kromka, to fajnie III sałatka makaronowa (około 80 gram makaronu pełnoziarnistego, filet z mintaja,1/3 puszki fasolki czerwonej, 1/3 puszka fasolki białej, 1/3 puszka groszku,1/3 puszki kukurydzy, papryka konserwowa, sos sałatkowy cezar) <pysznie! IV duzy jogurt śliwkowy z ziarnami zbóż z musli śniadaniowym, jabłko <lepiej kup jogurt naturalny i dorzuc sliwki i zboza, bedzie zdrowiej ;d ale jesli jest duzy to na podwieczorek ok V buła z ziarnami słonecznika na pół 1/2 z fetą i pomidorem 1/2 miodem kubek mleka sojowego <ja bym tu jeszcze coś dorzucila Podsumowujac, nie jest źle, ale widzialam Twoje tysiac razy lepsze jadlospisy, tutaj mi brakuje troche
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ocenię a przynajmniej spróbuję
![]() Moim zdaniem fajne U, na luzie, widać, że cieszy Cię jedzenie. Oczywiście bywało, że było tego więcej ale to U więc nie dramatyzujmy. Tylko coś duzo nabiału ale jeśli Ci nie szkodzi to ok... W sumie ostatnio tez miałam fazę na serki, jogurty i twarogi ale widocznie organizm potrzebował
|
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
odzyskałam okres w styczniu. a chudnę, bo póki co panuje nad napadami i staram się wyjść z tego g.... a marzę, by uregulować wagę i zajść w ciążę.
|
|
|
#1041 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny , proszę was o jakąś poradę.
Jestem aktualnie na stabilizacji i świetnie mi szło...Ale od kilku dni choruję na jakąś grypę. Byłam u lekarza i jeszcze trochę potrwa moje "dietowanie". Mianowicie kilka dobrych razy dziennie jem kaszki dla dzieci, gerberki, kisielki , biszkopty i tego typu przetworzone rzeczy - plus oczywiście wygazowana cola. Obawiam się trochę wychodzenia z takowej diety , bo pewno metabolizm nieźle zeświruje. Czy po chorobie odrazu wrócić na pułap 1700kcal czy mam zaczynać od zera? Jestem już zdezorientowana. I w ogóle czuje sie fatalnie na tej diecie uh.. ^^
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że super, bardzo mi się podoba, smacznie i różnorodnie ...i luźno |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. nie zeswiruje, bez przesady, na naprawienie go potrzeba sporo czasu i na rozwalenie tez ;d
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I odnosnie Twoich uwag:- twarożek był domowy i zrobiłam go z 1/2 kostki twarogu (kostka miała 250 gram) - chałka była domowego wypieku i było tego tyle że wychodzi mala chałka ze sklepu. Dziękuję za ocenę ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Też w sumie to ze nie jem mięsa przyczynia się do tego, że głównie jem nabiał bo wyboru nie mam zbyt dużego. Ale nie jem samych serków. Są też jajka gotowane, łosoś itp. tylko wczoraj tak wypadło bo akurat to było w lodówce. Dzisiaj trzeba zrobić jakieś zakupy
|
|
#1045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogóle ostatnio do mnie nareszcie dotarło, ze z metabolizmem to nie jest takie o, "nie mogę jeść za mało bo rozwale metabolizm więc wpycham" albo na odwrót. mnóstwo nigdy nieodchudzających się ludzi na całym swiecie zje raz 1200 kcal, a raz 3000 bo taki ma apetyt i nawet przez na myśl im nie przejdą głupoty w stylu " o nie zwalniam sobie spalanie". ;d ważne by słuchać organizmu i mu nie szkodzić, a o ilości on sam zadecyduje.
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w sumie to nie jadłabym nic, bo jakoś specjalnie mi się nie chce, ale jak nie zjem to dodatkowo uczucie głodu zwiększa mój dyskomfort. czuję wtedy ból z głodu i ogólny ból żołądka. więc babka zaleciła mi tego typu papki ^^ ale dziękuję, uspokoiłaś mnie nieco. kurcze, już sił nie mam. tak długo ten wirus się rozwija -.-
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
U/R
I. bułka wieloziarnista z szynką, pomidorem, serek wiejski kawa z mlekiem II. grahamka z mięsem z kurczaka, trochę buraczków, herbata szklanka soku pomarańczowego III. serek wiejski, kilka mandarynek IV. 2 jajka na twardo, kilka plasterków szynki drobiowej,rzodkiewki 1h fitnessu? |
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
I Śn.: 2 kromki żytniego razowego z masłem, serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem, plastrem polędwicy i kilkoma plastrami ogórka kilka herbatników + herbata II Śn.: jabłko, kajzerka z twarogiem półtłustym i solą + duży kubek kakao na mleku Obiad: warzywa na patelnię(z ziemniakami), 2 jajka sadzone Kolacja: 2 kromki żytniego razowego z masłem, szynką, plastrem sera żółtego, ogórkiem i kawałkiem papryki. herbata + 2 białe michałki z prośbą o ocenę |
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dzisiejsze R: (luźne, czasem wpadnie cos słodkiego a czasem tłustego, nie muszę chudnąć szybko )I: 2 drobiowe parówki, kromka chleba razowego z masłem II: 2 kromki chleba razowego z kiełbasą wiejską (musiałam, jest pyszna )wpadła krówka i kukułka III: micha żurku IV: będzie na pewno powtórka z żurku ![]() V: dojem ser biały z wczoraj, może z oliwkami |
|
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
II jest ,,obiadem"..dziwnym, ale w porze obiadu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

), kawa czarna,2 białe,inka z mlekiem i dużo zielonej i czerwonej herbaty.

zalezy co sie z nim zrobi. W sumie to jak makaron ryżowy 

)