|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
U mnie za 5 dni zacznie się 9 a tak ogólnie to chyba jeszcze do mnie nie dociera ,że zaraz będę mieć w domu noworodka dziwne to uczucie
|
|
|
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nie wyrazam zgody...Cytat:
![]() Hej wszystkim ![]() Ja jak zwykle wyspana, bez wstawania w nocy (mnie to jakos omija). Dzis wizyta, nie moge sie doczekac jak uslysze serduszko mojej malutkiej U nas w miare cieplo, nie potrafie juz sobie wyobrazic temperatury jaka panuje w pl... zapomnialam jak to jest -20 ale chyba zimno...brrrrCo do hemoroidow tez je mam Mialam juz jednego przed ciaza, a teraz mam chyba dwa, jak czytalam o tym to chyba mam jak konia IV stopien, w ciazy cierpialam juz na nie 2 razy (po kilka dni), na razie spokoj... Konia nastraszylas tym zabiegiem... |
||
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z Sandra mialam regularne skurcze co 5 minut w 38 tc... jakiz byl moj zawod, kiedy one sie uspokoily w szpitalu, powiedzieli mi, tylko, ze szyjka sie troche skrocila, zrobilo rozwarcie i tak dolazilam do 42 tc ![]() takze tym razem sie absolutnie nie nastawiam, ani zadnych wielkich porzadkow, mycia okien ani nic innego nie planuje... jak przyjdzie czas, to przyjdzie pora ![]() Cytat:
![]() no i gratuluje sprawy z wozkiem
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak ten mój mały okruszek wygląda, jakie ma oczka Dla Ciebie to już drugie dziecko, masz jakieś doświadczenie... a u nas kompletnie nic, zawsze bałam się noworodków a teraz to będzie moje własne. I właśnie... tak jak zawsze na myśl o dziecku paraliżował mnie strach i wizja porodu, tak teraz bardziej obawiam się tego, co będzie PO porodzie. Tej opieki i wszystkiego. Ale wiem, że po kilku dniach wszystko będzie ok. Jak rozmawiam z mężem o moich obawach to mówi spokojnie "poradzimy sobie. Nie my pierwsi i nie ostatni". Owszem, porodu jako takiego też się boję, bo nie wiem jak to jest, co mnie czeka, czy dam radę, nie wiem jak bardzo odczuję ból... ale coraz częściej schodzi to na dalszy plan.
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Az mi wstyd przed sama soba, musze sie ogarnac i chociaz do sklepu pojsc zeby jakis obiad dzisja byl, tylko co by tu wymyslic? Macie jakies ciekawe pomysly? Oby tylko cos sie u Ciebie nie zaczynalo! A ja wczoraj dostalam te kosmetyki naturalne i wyprobowalam , narazie umylam zelem pod prysznic przedramiona tylko i nasmarowalam balsamem, kilka dni porobie tylko ramiona zeby zobaczyc czy mnie nie uczula
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kciuki, zeby w koncu udalo sie z tym wozkiem |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Ale my z mężem lubimy 13, przynosi nam szczęście. Na pewno chcę urodzić przed swoimi urodzinami (20 marca). Cieszę się z tego wózka, mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie wygladał równie ładnie jak na zdjęciach. Niedziela jest tak daleko... a ja jestem gotowa wsiąć do samochodu i jechać już teraz
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dolargan wplywa negatywnie na dziecko, lub moze wplynac, wiec ja tez go nie chce! Przyjemnosci na wizycie
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
ale grypowo, czy porodowo... bo ani na jedno ani na drugie sie nie czuje
![]() i dzis na obiad zazycze sobie pizze u meza ![]() nic to... ja tez ide sie ogarnac, bo tez wstyd, ze jeszcze w betach latam ![]()
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się śmieję, że ostatnie zakupy będziemy robić wracając ze szpitala pewnie. Albo jadąc na porodówkę. U nas wszystko jest na wariackich papierach. Remonty, wycieczki, wakacje... ![]() Własnie tak jechałam na urlop w 2010 r. Mama mówi "mam kasę, znajdź jakiś ośrodek". Dałam jej nr tel. i za 5 minut do mnie oddzwania "jutro możemy jechać na tydzień". Dodam, że to był już sezon wakacyjny No i pojechałysmy ale nie "jutro" tylko pojutrze, bo musiałam załatwić sobie tygodniowy urlop i w ogóle spakować siebie i zorganizować opiekę dla psa i kwiatków ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Gucia, mnie dziś z łóżka telefon od kuriera postawił na równe nogi. "Za 3 minuty będę z paczką" Dawno się tak szybko nie ubierałam
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
rybka13 kciuki trzymam za Twoją wizytę!
![]() a ja mogę urodzic po terminie, nie mam nic przeciw (hihi teraz tak gadam, a jak już będzie bliżej to już się będę wiercic byle jak najszybciej urodzic) - wtedy malutka dostanie pieniążki z ubezpieczenia. evvcia Ty chyba masz podobną sytuację? kiedyś pisałyśmy o tych ubezpieczeniach że nie wiadomo czy się załapiemy To z Tobą?---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() a co do 13tki to u nas w rodzince tez była to liczba, która często się przewijała w życiu |
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma co porównywać petydyny z ZZO. To , jak sama wiesz, jest coś zuuupełnie innego. Absolutnie możesz mieć własne zdanie, ale nie powinno ono chyba opierać się na przeczytaniu jednej ulotki. Czytałaś ulotki paracetamolu/ aspiryny ? Spróbuj przeczytać ulotkę B-blokerów(leków nasercowych, które są brane przez miliony ludzi na świecie). Ta ulotka dopiero przeraża. Poza tym dość smutny jest brak zaufania do lekarzy wśród polskich pacjentów. I to że ten brak zaufania jednak ma swoje podstawy. Nie sądzisz? Myślisz , że jak zobaczysz lekarza na oczy i z nim porozmawiasz, to już jesteś w stanie ocenić jego wiedzę? Ja wśród moich kolegów ze studiów mam takich, których jestem pewna pacjenci kochają- wygadanych uśmiechniętych i na pewno przekonujących, ale z marniutką wiedzą merytoryczną. Do nich nie poszłabym za nic na świecie. Miałam też takich, którzy są nieśmiali, w pierwszym kontakcie można ich uznać za gburowatych, na pewno mało rozmownych, a którym oddałabym się z zamkniętymi oczami. Jak mi dziwnie w środku tygodnia w wyrku o godz. 12 Raz mi ciepło.. raz zimno.. Szukamy z mężem przyczepy kempingowej na nasz zjazd do Polski w czerwcu.. Czegoś dosc sporego, ale nie za dużego.. z kibelkiem , prysznicem i w dodatku TANIEGO Zobaczymy co znajdziemy Mąż właśnie rozciągnął zakres terenu poszukiwań . DO Ire i PŁn Ire dodał UK
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie bylby to dodatkowy stres, ale jak wy jestescie przyzwyczajeni to luzzz ![]() anagat bardzo ladny ten biustonosz zamowilas Ja z tym zakupem jeszcze sie wstrzyzmuje, choc od jakiegos czasu chyba juz mi nie rosna piersi, mysle ze teraz ew.po porodzie spuchna ![]() Zamowie jakos 3 tyg przed terminem. |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
o rany ale się naprasowałam, troszku dzieciowych rzeczy plus 5 koszul i kilka T-shirtów męża..
Ale jestem dobra żona!
|
|
|
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ceny rzeczywiście się różnią, bo studiowałam pod Warszawą i część zajęć miałam też w wawie i nie ukrywam, że ceny niektórych produktów baaaardzo się różnią
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anagat, z lekarzami mam mało do czynienia, nie ufam "nowym" lekarzom, których nie miałam okazji poznać w żaden sposób. Jak do mojej przychodni przyszła nowa kadra młodych lekarzy pierwszego kontaktu a mój "stary" odszedł gdzie indziej, to miałam wątpliwości i chciałam się "przenieść". Ale teraz wiem, że zrobiłam bardzo dobrze zostając tu, gdzie jestem. Mam tak wspaniałego lekarza rodzinnego, naprawę rzadko się tacy zdarzają. Porozmawia jak człowiek, stara się zrozumieć problem i pomóc tak, jak może. To dzięki niemu szybko wyleczono mnie z zapalenia trzustki. Badania zrobił mi przez izbę przyjęć w trybie natychmiastowym a tak musiałabym czekać kilka dni na zwykłe USG brzucha. Jak byłam teraz z przeziębieniem i okropnym kaszlem pogadał chwilę o ciąży i pytał mnie "czemu umknął mu ten fakt, że jestem w ciąży"
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko na cyckach on inaczej wygląda.. tak szpiczaście.. Wiem, że niktórzy tak nie lubią. Tu na zdjęcia bardzo krągło jest No ale może to coś nie tak z moimi cyckami? Podoba mi sie kolorek, jest taki różowo-majtkowy:
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, bierze któraś euthyrox?
Chciałam się zapytać, czy macie dużo skutków ubocznych (pytam, bo koleżanka się martwi)
|
#4671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
widzę, że nie zbyt zadowolona jesteś z tego
Wg mnie baaardzo kiepski kontakt, długi czas oczekiwania na maila, mimo że Pani przez telefon mi powiedziała, że zaraz zadzwoni na magazyn, żeby mi udzielili szybkiej odpowiedzi, bo ona nic nie wiedziała (2 dni czekałam), odpisywali nie to o co pytałam, dopiero jak zadzwoniłam jeszcze raz, bodajże po 3 dniach od pierwszego maila i telefonu, to się dowiedziałam tego co chciałam, chyba inna kobieta ze mną rozmawiała, bo inny ton i wszystko o co zapytałam potrafiła mi powiedzieć. zamówiłam w czwartek, w poniedziałek bodajże miałam kuriera w domu. Zamawiałam kuriera pobraniówkę na nosidełko i łóżeczko, więc może dlatego szybko przyszło, i o dziwo tanio zapłaciłam za przesyłkę. Ojć, ale się rozpisałam :P Cytat:
żeby był taki jak chcecie, żeby kupić Cytat:
ja muszę celować tak, żeby nie trafić w dzień urodzin mojej mamy, chrzestnej, wujka i kuzynki, kuzyna, babci Tżta... wszyscy z nich mają w okolicach mojego tp a chcę, żeby córcia miała swój dzień na święto, a nie musiała się dzielić z kimś z rodziny
|
|
#4673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
wkońcu się wyspałam w miare ale rano trzeba było wstać i jechać na miasto załatwić kilka spraw ![]() ![]() a teraz zmarznięta grzeje się w domu i zjadłam cały słoik fasolki ![]() poza tym przyszła paczka z koszulami do karmienia i jestem zadowolona choć musiałam czekać długoooo Edytowane przez Jolkaaa Czas edycji: 2012-02-02 o 13:18 |
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka.. coś dla Ciebie, jako pielęgniarki
Moja koleżanka wstawiła to sobie na facebooka. Może już znasz.. ale to w sumie i ładne, i prawdziwe..about NURSES: Somebody asked: "You're a nurse?!? That's cool, I wanted to do that when I was a kid. How much do you make?" The nurse replied: "HOW MUCH DO I MAKE?" ... I can make holding your hand seem like the most important thing in the world when you're scared. ... I can make your child breathe when they stop. ... ...... ... ... I can help your father survive a heart attack. ... I can make myself ..................get up at 6AM to make sure your mother has the medicine she needs to live. ... I work all day to save the lives of strangers. ... I make my family wait for dinner until I know your family member is taken care of. ... I make myself skip lunch so that I can make sure that everything I did for your wife today is charted. ... I make myself work weekends and holidays because people don't just get sick Monday thru Friday. ... Today, I might save your life. ... How much do I make? All I know is, we make a difference. Everyone will need one someday ! |
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piersi mam bardziej okragle niz wystawione do przodu, a rozmiar to rozmiar... Ale moze po porodzie bedziesz miala wypelnione cale miseczki jak Ci maly cycuchy powyciaga Dziewczyny a ja mam inne pytanko, kiedys mamy tu pisaly o przemywaniu oczek noworodkom sola fizjologiczna. Czemu to sie robi? Ropieja te oczka? I jak dlugo to trwa? Bo ja nie wiem.... ![]() I jeszcze jedno pytanie ile ta sol kosztuje w pl, bo ja zamawialam tutaj w pl aptece online i zaplacilam za op.12 ampulek 7f, tj jakies 36zl, myslalam ze to tansze jest. |
|
|
|
|
#4677 |
|
Raczkowanie
|
Straszne zimno mi uroslo na wardze
nie wiecie czy w ciąży można używać Tormentiol? Bo nic innego nie mam. A ja bym chciała urodzić w taki dzien żeby mój Maz był w domu-najlepiej weekend albo jak będzie miał urlop
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja biorę dawkę 150 na 125 dzień na dzień skutków ubocznych nie mam żadnych i na początku też nie miałam a biorę je od 15 roku życia czyli jakieś 12 lat
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4680 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na 100% męża w domu nie będzie i będę wykonywać telefony ratunkowe do rodzinki. No ale tego nie da się przewidzieć.A co do Tormentiolu to niestety nie wiem, bo sama miałam zimno na wardze i używałam Vratizolinu, ale to na początku ciąży, a jak zimno zniknęło po 3-4 dniach to zobaczyłam że nie wolno go używać w ciąży i się przestraszyłam bardzo i od tej pory przypiekam tylko pastą do zębów jak coś poczuję na ustach. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Bardzo mi się podoba Ja już dawno w tesco nie byłam, a żałuję bo może coś bym fajnego znalazła :/
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

dziwne to uczucie

Bo ja nie wyrazam zgody...
ale chyba zimno...brrrr
Mialam juz jednego przed ciaza, a teraz mam chyba dwa, jak czytalam o tym to chyba mam jak konia IV stopien, w ciazy cierpialam juz na nie 2 razy (po kilka dni), na razie spokoj... 

, a teraz na te kilka tygodni nie warto mi nawet kupowac 

żeby był taki jak chcecie, żeby kupić
nie wiecie czy w ciąży można używać Tormentiol? Bo nic innego nie mam.