Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 12:53   #721
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witam się z Wami na początku 18. tygodnia

Dostałam dziś list ze szpitala z wynikami krwi-robiłam je na zespół Downa. Miały być w ciągu dwóch tygodni, a przyszły prawie po miesiącu Ale nic to, bo wszystko jest ok Ryzyko że urodzę dziecko z ZD jest 1:12151 Napisali, że to bardzo niskie ryzyko i że nie muszę robić żadnych badań w tym kierunku
Napisali też, że NT na usg wyszło 1,9mm. Muszę sprawdzić jakie są normy, ale skoro wszystko ok to się nie martwię
super wiesci

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam kwiatka od TŻ
ehh kiedy ja ostatni dostalam od swojego...zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Część gaduły i melduje się w nowym wątku na którym mam nadzieje zostać Dziewczyny dzisiaj USG o 12.30 na dodatek jestem taka chora od trzech dni i gorączkuje Wczoraj w nocy przyjechaliśmy a jeszcze torby nie rozpakowane, po prostu nie mam siły na nic. Apetytu zero, nic mi nie smakuje a katar mnie wykańcza mam nadzieje, że dzidzia jest i zdrowo rośnie- trzymajcie mocno kciuki Po badaniu jedziemy na obiad i szybko wracam do was a w miarę możliwości nadrobię co tam naskrobałyście przez trzy dni.
3mam mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny super, że po wizytach same dobre wieści

A ja jestem już pewna, że czuję ruchy dzieciaczka, póki co jeszcze rzadko, i głównie jak rękę do brzucha przyłożę, ale jednak. Wczoraj jak sobie rękę na brzuchu położyłam, to poczułam trzy razy jak mi się coś pod skórą w brzuszku przesuwa i delikatnie mi rękę unosi, to na pewno nie jelita, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam
super ja wciaz nic i martwi mnie to troche
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć
Najpierw napiszę co u nas, bo wczoraj nie chciało mi się odpalać lapka, jak wróciliśmy do domu.
Na szczęście wszystko ok Macica w porządku, szyjka też. Dzidzia rośnie jak szalona Cały czas wyprzedza termin o tydzień. I ma już około 11-12 cm Tak powiedział gin, bo podobno po 12 tc nie mierzy się już tej długości od główki do pupy, tylko wielkość poszczególnych części ciała Bo dzidzia się rusza, kuli, napręża i taka długość całkowita nie jest już miarodajna.
Bóle kręgosłupa i miednicy mają minąć do 20 tc, kiedy łożysko zacznie w pełni pracować. Na razie mam brać dużo magnezu i masować plecy.
Jestem bardzo zadowolona Świetne wiadomości, bardzo fajny lekarz (mam alternatywę, gdyby z moją gin było ciężko się umówić).

Teraz lecę czytać, co u Was
super
Cytat:
Napisane przez iizabell Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki.Dziękuję bardzo za pamięć o mnieZdążyłam już was nadrobić.U mnie niestety potwierdził się najgorszy scenariusz.Wczoraj wieczorem wyszłam ze szpitala.Jestem po zabiegu.Fizycznie czuję się dobrze gorzej z psychiką.Jesteście kochane.A ja myślałam że wy mnie nie zauważacie a jednak się o mnie martwicie.Będę was podczytywać bo jestem z wami związana a może nawet czasami się udzielę bo w końcu jestem najbardziej doświadczoną mamuśka.Dziękuję wam za wszystko dziewczyny i życzę wam jak najmniej stresujących sytuacji i szczęśliwego rozwiązania moje kochane mamusie lipcowo-sierpniowe
kurcze..przykro mi kochana... 3maj sie mocno i zagladaj do nas czesto

ja mam dzis paskudny humor... chyba przez ten szpital mamy wiec pewnie bede dzis malo aktywna
milego po poludnia dziewczynki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:54   #722
agunia82
Zakorzenienie

Sas ja nadal mocno za mamcię ściskam

tym, że ruchów nie czujesz się nie przejmuj, je łatwo przeoczyć na tym etapie, a i tak pierworódki najczęściej zaczynają je czuć koło 20 tyg, a nawet dopiero koło 22 tyg

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:54   #723
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dlatego tym bardziej powinnas walczyc o swoje...
tak ja też tak uważam ja bym nie wytrzymała i albo babcia je to co wy albo nie je wcale,ciekawe co by Twoja mama zrobiła jakby wiedziała że nie pójdziesz po obiad i koniec?niech ustalą w rodzinie dyżury każdy codziennie leci po obiad i koniec jak nie pójdą to babka nie je i już,aż sie poplułam jak urodzisz price to nie ma mowy że będziesz miała siłe i czas lecieć po obiad wiec niech już teraz się przyzwyczajają z babcią na czele że albo sie dostosuje do Twojej kuchni albo niech gada z resztą rodziny żeby jej jedzenie dostarczali:mad :
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ciastek tak mi Ciebie szkoda może Twój mąż mógłby porozmawiać z mamą Twoją jak Ciebie nie słucha? skoro lekarz nakazał Ci leżeć to znaczy że MUSISZ LEŻEĆ!!!a nie chodzić codziennie w takie mrozy po jedzonko dla biednej babci która sobie ubzdurała że nie zje Twoich obiadów!!Nosz kurr...

Muminku pakujesz się już? kiedy się przeprowadzacie?
tak Kochana pomału się pakuje burdel mam na kółkachciuchy do worów reszta do kartonów,musze gdzieś dzisiaj podjechać do jakiegoś marketu po kartony!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ide po obiad.......
do pozniej
uważaj na Siebie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:55   #724
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny jak macie ze spaniem w nocy? ja kompletnie nie moge spac :/ i mam okropne bole glowy :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:57   #725
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny jak macie ze spaniem w nocy? ja kompletnie nie moge spac :/ i mam okropne bole glowy :/
W ciagu dnia bierze mnie na spanie.
A jesli chodzi o nocne to roznie. Od jakiegos czasu mam bezsennosc.
Albo zasne i jesli cos mnie obudzi to juz nie moge zasnac.
Np. dzisiaj TZ wychodzil do pracy na 7. Zawsze przed wyjsciem daje mi buzi, mowi pare slow itd. Mnie to budzi. I tak dzisiaj obudzilam sie o 7 i nie moglam zasnac. Przewracalam sie z boku na bok, az sie wzielam za porzadki.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:58   #726
hanjah
Zakorzenienie

Dopiero teraz doczytałam posta iizabell Tak mi przykro
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:58   #727
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj gin mi przepisal aspargin czy bierze któraś z was? pomaga na bóle??
ja mam 3 razy dziennie. ..
Biorę. Też 3 razy dziennie. Wydaje mi się, że pomaga. Ale jak skończę opakowanie będę brać Magne B6 3x2 tabletki.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:58   #728
ivoncia16
Wtajemniczenie

jestescie jakies szalone
nie bylo mnie z 20 min bo robilam obiadek a tu juz 2 str zapisane
strach pomyslec co by bylo jakbym wyjechala na tydzien
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:59   #729
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam Was dziewczynki a właściwie kochane gaduły ja pierwszy raz w 3 części i jestem w szoku jak wy szybko skrobiecie, nie jestemj w stanie Was nadrobić, próbowałam jeszcze poprzednią część a potem okazywało się że nie mam już czasu żeby cokolwiek napisać od dwóch dni mam taką migrene że nawet światło monitora mnie razi więc nawet nie dałam rady czytać, dzis o dziwo pomogła mi inhalacja tymiankowa, dziś to znalazłam wypróbowałam i działa głowa nie boli
do tego wszystkiego od trzech dni znowu jestem chora tak się cieszyłam że wracam do pracy a teraz żałuje, pewnie gdybym została na zwolnieniu to nic by mi się nie stało no i teraz się zastanawiam czy jest sens wracać do pracy, martwię się o mojego maluszka czy przetrwał te moje choroby

z grubsza przeglądnęłam ten wątek i wiedziałam że pojawiły się nowe mamusie WITAM gratuluje też udanych wizyt choć pewnie nie zauważyłam wszystkich
Izabell ściskam cię mocno

tyle gadacie o jedzeniu a ja nie mam kompletnie smaku ani zapachu, wszystko jedno co jem, nawet mleko z czosnkiem smakuje jak woda a na tyle rzeczy mam ochotę eh
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:59   #730
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja nie mogę zasnąć kręce się długo z boku na bok i rano już wstaje nie mogę spać,nie wysypiam się strasznie.

sas mi pomaga kiwi
Stary 2012-02-02, 13:01   #731
hanjah
Zakorzenienie

Mnie też dziś głowa pobolewa... jak była paskudna pogoda to czułam się dobrze, a jak przestało być szaro buro to głowa mi pęka
Stary 2012-02-02, 13:01   #732
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam Was dziewczynki a właściwie kochane gaduły ja pierwszy raz w 3 części i jestem w szoku jak wy szybko skrobiecie, nie jestemj w stanie Was nadrobić, próbowałam jeszcze poprzednią część a potem okazywało się że nie mam już czasu żeby cokolwiek napisać od dwóch dni mam taką migrene że nawet światło monitora mnie razi więc nawet nie dałam rady czytać, dzis o dziwo pomogła mi inhalacja tymiankowa, dziś to znalazłam wypróbowałam i działa głowa nie boli
do tego wszystkiego od trzech dni znowu jestem chora tak się cieszyłam że wracam do pracy a teraz żałuje, pewnie gdybym została na zwolnieniu to nic by mi się nie stało no i teraz się zastanawiam czy jest sens wracać do pracy, martwię się o mojego maluszka czy przetrwał te moje choroby

z grubsza przeglądnęłam ten wątek i wiedziałam że pojawiły się nowe mamusie WITAM gratuluje też udanych wizyt choć pewnie nie zauważyłam wszystkich
Izabell ściskam cię mocno

tyle gadacie o jedzeniu a ja nie mam kompletnie smaku ani zapachu, wszystko jedno co jem, nawet mleko z czosnkiem smakuje jak woda a na tyle rzeczy mam ochotę eh
Fajnie ze sie odezwalas
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia, a jesli o maluszka chodzi to pewnie ma zabawe przy Twoim kaszlu i kichaniu Kolysanka

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:03   #733
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też dziś głowa pobolewa... jak była paskudna pogoda to czułam się dobrze, a jak przestało być szaro buro to głowa mi pęka
widzę że więcej dziś bolących głów, może wysokie ciśnienie nam nie złuży, spróbujcie inhalacji z tymianku, tabletka mi nie pomogła a to po godzinie tak, no chyba że mój ból głowy jest od kataru
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:05   #734
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Nic na to nie poradzę, że jedzenie to jedna z większych przyjemności w życiu ale czekolada to ma chociaż jakieś właściwości dobre, a chipsy i paluszki to tylko sama sól i chemia:P
Ale jaka smaczna ta chemia

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dziewczynki co do mamy ma miec powazna operacje.... strasznie sie boi i nie dziwie jej sie, ja tez sie denerwuje..
Współczuję Trzymam kciuki, żeby operacja się udała i Twoja mam wróciła szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A ja sobie usmażę faworki Nie lubię pączków
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:06   #735
agunia82
Zakorzenienie

A u mnie bóle głowy poszły sobie w niepamięć. A jak sobie przypomnę te migreny z I trymestru, to aż mnie telepie, że nie powiązałam tego z dupkiem i nie poprosiłam lekarza o zmianę na lutkę tylko tak się męczyłam Migrena przez 4 dni w tyg tydzień w tydzień to była przesada

Stary 2012-02-02, 13:07   #736
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
widzę że więcej dziś bolących głów, może wysokie ciśnienie nam nie złuży, spróbujcie inhalacji z tymianku, tabletka mi nie pomogła a to po godzinie tak, no chyba że mój ból głowy jest od kataru
Ja jestem wrażliwa na zmianę pogody, ale zwykle głowa boli mnie jak jest brzydko. A u nas od dwóch dni świeci słońce a mnie głowa pęka Wczoraj to wiem że mnie bolało po kiepskiej nocy, bo córa spać nie mogła-a my z nią. A dziś nocka spokojna a ja się czuję jak wczoraj
Stary 2012-02-02, 13:09   #737
prince_polo
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny kochane jestescie. Ja sie potrafie klucic. I uwierzcie ze babcia codziennie dostaje odemnie ochrzan Ale ona jednym uchem wpyszcza i drugim wypuszcza. Taki typ czlowieka. z mama tez sie bardzo czetso kluce. Ale zawsze slysze jedno. mam mieszkanie to mam obowiązki. I co mam zrobic?

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
A u mnie bóle głowy poszły sobie w niepamięć. A jak sobie przypomnę te migreny z I trymestru, to aż mnie telepie, że nie powiązałam tego z dupkiem i nie poprosiłam lekarza o zmianę na lutkę tylko tak się męczyłam Migrena przez 4 dni w tyg tydzień w tydzień to była przesada
u mnie o dziwo tez bole glowy przeszly. Odpukac bo mialam czasem takie z eglowa niemogłam ruszyc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:09   #738
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny kochane jestescie. Ja sie potrafie klucic. I uwierzcie ze babcia codziennie dostaje odemnie ochrzan Ale ona jednym uchem wpyszcza i drugim wypuszcza. Taki typ czlowieka. z mama tez sie bardzo czetso kluce. Ale zawsze slysze jedno. mam mieszkanie to mam obowiązki. I co mam zrobic?
A czy Ty się wymigujesz od obowiązków? Gotujesz obiady, więc babcia miałaby co jeść, głodem by nieprzymierała, a pozwalanie jej na odstawianie takich fanaberii kosztem Twojego zdrowia to już jest przesada totalna

Stary 2012-02-02, 13:09   #739
prince_polo
Zakorzenienie

komu zrobic gorącej herbatki z cytrynką???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 13:09   #740
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A jak się urodzi dziecko to też będziesz miała obowiązki i to ważniejsze, bo dziecko sobie bez Ciebie nie poradzi. Ciekawe co wtedy Twoja mama powie
Współczuję strasznie takiej sytuacji...
Stary 2012-02-02, 13:12   #741
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja gotrujac w domu gotowała bym 2 obiady. inny dla babci inny dla nas. Bo ona niezje tego samego 2 dni pod rzad a my owszem. Ona wydziwia z jedzeniem.
Ciastek, ale co Ty się przejmujesz? Mówisz tyle: jak się babci nie podoba, to babcia jeść nie musi, ale nic innego nie będzie, my to jemy i jak widać mamy się dobrze, to i babci to nie zaszkodzi.
W końcu jak dobrze zgłodnieje to przestanie wydziwiać. Za miękka dla niej jesteś

Stary 2012-02-02, 13:12   #742
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A czy Ty się wymigujesz od obowiązków? Gotujesz obiady, więc babcia miałaby co jeść, głodem by nieprzymierała, a pozwalanie jej na odstawianie takich fanaberii kosztem Twojego zdrowia to już jest przesada totalna
ale ja gotrujac w domu gotowała bym 2 obiady. inny dla babci inny dla nas. Bo ona niezje tego samego 2 dni pod rzad a my owszem. Ona wydziwia z jedzeniem.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
A jak się urodzi dziecko to też będziesz miała obowiązki i to ważniejsze, bo dziecko sobie bez Ciebie nie poradzi. Ciekawe co wtedy Twoja mama powie
Współczuję strasznie takiej sytuacji...
tez jestem ciekawa.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 13:15   #743
hanjah
Zakorzenienie

A babcia nie może sobie sama gotować Wtedy jadłaby to co by chciała
Stary 2012-02-02, 13:17   #744
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A babcia nie może sobie sama gotować Wtedy jadłaby to co by chciała
taaaaa....... od 2 albo 3 lat sama sobie nic nie ugotowała......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 13:17   #745
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mnie też od dwóch dni głowa boli strasznie i to właśnie tak migrenowo
paracetamol nie pomaga
wanillka ja się robi te inhalacje?

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:19
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:18   #746
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
taaaaa....... od 2 albo 3 lat sama sobie nic nie ugotowała......

A długo już z nią mieszkacie?
Stary 2012-02-02, 13:21   #747
agunia82
Zakorzenienie

Prince ja Ci powiem tyle, moi rodzice też dostali dom od babci za opiekę, ale jej nawet do głowy nie przychodziło tak wydziwiać! Dopóki mogła to sprzątała, gotowała, nawet jakieś małe prace remontowe w domu robiła itd. itp. Jak umarła gorzej było z dziadkiem, miał chorobę parkinsona i w pewnym momencie nic koło siebie nie robił, nawet myć go trzeba było, ale też nie było tak, że jak miał jakieś fanaberie to się je spełniało. Miał jeść to, co miał podstawione pod nos albo wcale i się dostosowywać (oczywiście tam gdzie choroba wymagała naszego dostosowania się do niego, to się to robiło, ale inaczej nie). Przecież to nie jest tak, że opieka ma polegać na spełnianiu każdej jednej, nawet najbardziej idiotycznej zachcianki!

Stary 2012-02-02, 13:26   #748
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

A długo już z nią mieszkacie?
4 lata
Cytat:
Prince ja Ci powiem tyle, moi rodzice też dostali dom od babci za opiekę, ale jej nawet do głowy nie przychodziło tak wydziwiać! Dopóki mogła to sprzątała, gotowała, nawet jakieś małe prace remontowe w domu robiła itd. itp. Jak umarła gorzej było z dziadkiem, miał chorobę parkinsona i w pewnym momencie nic koło siebie nie robił, nawet myć go trzeba było, ale też nie było tak, że jak miał jakieś fanaberie to się je spełniało. Miał jeść to, co miał podstawione pod nos albo wcale i się dostosowywać (oczywiście tam gdzie choroba wymagała naszego dostosowania się do niego, to się to robiło, ale inaczej nie). Przecież to nie jest tak, że opieka ma polegać na spełnianiu każdej jednej, nawet najbardziej idiotycznej zachcianki!
wiem.....

a dobra dziewczyny. Pomow,y o czyms przyjemniejszym ok......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 13:28   #749
agunia82
Zakorzenienie

Nie pomówimy o czym innym, bo musimy Ci nakłaść do głowy, że musisz coś zrobić, żeby tą chorą sytuację zmienić i się tak nie męczyć

Stary 2012-02-02, 13:30   #750
muminek82
Wtajemniczenie

na tvn style są ćwiczenia dla ciężarnych,jem snickersa i ostro się przygladam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości