|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze żeby ładnie się prezentowały i były zdrowe, gęste i błyszczące ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przynjamniej jestem coraz bardziej zadowolona z efektów pielegnacji ![]() ![]() Twoje włoski to super wygladają ![]() Jeszcze tak na marginesie, cóż Ty robiłas tu o 5:27?? Dla mnie to szatańska pora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O tak wczesnej porze wstaję do pracy- przy wizażu i kubku wody z miodem budzę się do życia jak mam na rano ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oh, ja bym raczej nie dała rady wstać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Raczkowanie
|
Mi włosy ostatnio chyba zaczęły szybciej rosnąć albo to sobie wmawiam. Zaczęłam kurację drożdżową także bardzo możliwa możliwość
![]() ![]() I zauważyłam, że moja włosy im są dłuższe to coraz mniej się kręcą.. Chociaż ostatnio to nawet grzywka mi się rozprostowuje, jakbym ją potraktowała prostownicą, co jest jakimś cudem. Nie wiem czy się cieszyć, czy nie ![]()
#3876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię rano wstawać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje są im dłuższe tym bardziej skręcone...jak miałam ledwo do ramion to były prawie proste ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Nindżopesz
|
U mnie raczej długość nie wpływa na skręt ale za to odżywki już tak. Odkryłam, że po umyciu Insaną z Bobasem i maseczce Bingo mam prostsze włosy, takie bardzo delikatne fale - podoba mi się ten efekt
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Moje nie chcą się kręcić od góry więc burza loków byłaby niemożliwa do uzyskania ale podoba mi się coś takiego u innych. Na szczęście lubię też styl "na topielicę" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
W mnie wciąż walczą dwie przeciwstawne tendencje: podciąć, żeby wyrównać vs zapuszczać za wszelką cenę
![]() Ale raczej nie zetnę, bo już są na tyle fajne, że można je wreszcie związać w koka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Rozeznanie
|
Może jakaś motywacja:
Rozmawiałam przed chwilą z bratem i mówił mi, że u nich na zajęciach przewinął się temat kobiecych włosów. Kolor, kręcone czy proste nie mają większego znaczenia. Byleby były długie. Ja dalej zapuszczam. Dopóki nie osiągnę długości do talii, to podcinam jedynie zniszczone końcówki. A dzięki olejowi są przecudne. Więc na razie nie ma co myśleć nawet o nożyczkach. Nigdy nie miałam długich włosów, a już tymi, które mam teraz czuję się rewelacyjnie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A moim zdaniem długie włosy są bardziej dziewczęce, dodają świeżości, niektórym delikatności. A znowu krótkie są bardziej wyraziste, takie z pazurem - zależy co kto lubi ![]()
![]() |
#3884 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ja mimo całkiem przyzwoitej długości nie potrafię myśleć o swoich "długie", uparłam się, że muszą być za talię żebym dobrze się poczuła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Rozeznanie
|
Miss Dior, zdecydowanie tak. Czytałam na kafeterii jakiś temat dlaczego kobiety ścinają długie włosy. Fryzjer (dziwnie się go czytało) mówił, że faceci ambitni wolą kobiety z niedługimi włosami, że te w długich wyglądają mało "profesjonalnie". Masakra jakaś. Pewnie chciał zachęcić kobiety, by częściej odwiedzały fryzjera, bo wtedy to 1) będą chciały czegoś więcej niż tylko podcinanie końcówek (już np. to cieniowanie), 2) będą częściej decydowały się na farbowanie (długie większa szkoda farbować), 3) niektóre mogą być taką zmianą tak zdołowane, że zdecydują się na przedłużanie.
Ainnel, jasne. Przesuszone, zniszczone włosy są po prostu brzydkie. Nie ważne, czy do barków, czy za tyłek. Ale te dłuższe znacznie bardziej rzucają się w oczy. Zamiast zdobić- szpecą. Gdybym miała wybrać krótkie, ale zadbane bądź długie ale zniszczone, to nie ma co się w ogóle zastanawiać. Perfekcyjny makijaż, cudowne ciuchy nie zdziałają nic, jak włosy są w opłakanym stanie (czy po prostu nawet tłuste). Długie włosy są niesamowicie kobiece, chociaż nie mówię oczywiście, że tylko te. Piosenkarka z Roxette ma (miała) rewelacyjne włosy, pasowały do niej. Podejrzewam, że gdyby były dłuższe, nie wyglądałaby tak super. I tak samo, nie wyobrażam sobie Amy Lee (z Evanescence) czy innej wokalistki z tego typu zespołu w krótkich włosach. Włosy odzwierciedlają duszę człowieka i jego charakter. Niesamowicie wiele można z nich "wyczytać". W ogóle dlaczego (wydaje mi się) wszystkie modelki VS mają włosy jakie mają? Redhaired Witch, ja nie mam jakichś nie wiadomo jakich włosów. Przed chwilą mierzyłam i mam 48 cm (choć trochę się kręcą). Wiesz, może właśnie chodzi o to, że pierwszy raz mam takie. No dobra, namówiłam mamę na ścięcie włosów (chyba takie zakrywające łopatki), ale to było zaraz po komunii. Tyle, że dla mnie długie włosy były złe. Niewygodne. To rozczesywanie (nawet takich) było masakrą. Pod koniec podstawówki miałam w ogóle taki busz na głowie, bałam się, że jak wiedźma będę wyglądać w długich. A jakie Ty masz włosy, że jeszcze nie jesteś z nich zadowolona? Edytowane przez Katarynka92 Czas edycji: 2012-02-03 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o pogrubione - możesz rozwinąć? ![]()
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2012-02-03 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Rozeznanie
|
Z tego co kojarzę, to one wszystkie mają włosy przynajmniej do łopatek. A one przecież promują bardziej kobiecy wygląd niż pozostałe modelki.
http://www.youtube.com/watch?v=CgGUTpxD9ns I tak samo jestem zdania, że ich zadaniem jest wyglądać jak najbardziej świeżo, promiennie, naturalnie. Krótkie czy natapirowane włosy pewnie nie dałyby efektu, jaki one przedstawiają na wybiegu. Jak nie cierpię tego "piękna" typowych modelek (wychudzone ciała, kamienna twarz, dziwny makijaż), tak właśnie od Aniołków mam wrażenie, że promieniuje coś zupełnie innego. Tak samo jak one się zachowują poza wybiegiem. Wiadomo, sprzedaje się dużo, ale ja tam widzę bardzo dużą dawkę spokoju i pozytywnej energii. Dobra już nie na temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko zapuszczanie jest trudne. Jest tyle trudności:
- rozdwajające się końcówki - brak motywacji i wsparcia bliskich Nie wiem jak wy, ale ja zapuszczam już 5 lat, tylko, że wygląda to tak : zawsze gdy miałam juz włosy do ramion to obcinałam, bo był brzydkie i myślałam, że gorzej być nie może. Niestety mam pecha do fryzjerówi zawsze wychodzę ze łzami w oczach. Ale teraz się nie poddam. Jak będę pisała, że mam ochotę się obciąć zaraz mnie powstrzymajcie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Nindżopesz
|
Wg wczorajszych pomiarów
![]() ![]() Karen, znam ten ból, ostatnio moja matka narzeka, że powinnam obciąć do brody bo niekorzystnie wyglądam z długimi (pociągła twarz). Ignoruję te komentarze bo krótsze włosy nie sprawią, że nagle wypięknieję ![]() Jeśli chodzi o fryzjerów zachęcających do obcięcia to zupełnie mnie to nie dziwi, przecież muszą z czegoś żyć ![]() Kiedy szukałam fryzjera, który mógłby uczesać mnie przed studniówką większość stwierdzała, że "nie czesze długich włosów" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() - z wiekiem wielu kobietom wolniej rosną - w ciąży/ po porodzie części kobiet wypadają - genetycznie uwarunkowany słaby porost/ ogólna słabość włosów - pojawianie się chorób wymagających stosowania leków, które powodują wypadanie - trudna faza, kiedy włosy są ni długie, ni krótkie Ale damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- To prawda ale rysy mi nie wypięknieją, zmarszczki nie znikną, co najwyżej będzie bardziej twarzowo - a jakie to ma znaczenie przy przeciętnie urodziwej twarzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Rozeznanie
|
Tzn. 70 cm byłoby cudownie. Ale w tym roku pewnie się nie uda. Życzę szybkiej realizacji celu.
![]() Ja nie byłam, więc mówię to, co usłyszałam, ale nie jest tak, że w przypadku ciąży włosy stają się przecudne, szybko rosną i w ogóle (niż rosły poprzednio), a po porodzie po prostu wracają do swojej kondycji? Tzn. oczywiście trzeba wziąć pod uwagę karmienie piersią, ale w końcu przecież się przestaje. I później to już chyba bez różnicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
Ja całe życie miałam krótkie włosy (zawsze mi je tak obcinano i nie liczono się z moją opinią). Pora to zmienić chociażby dla tego, że chcę zobaczyć siebie w długich włosach
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
Redhaired Witch twoje włosy są cudne, nie wiem czego ty jeszcze chcesz
![]() ![]() ![]() Aczkolwiek, jeżeli kobieta nie czuje się piękna "z twarzy" to właśnie długie włosy są świetnym odwracaczem uwagi i ozdobą. W dodatku odmładzają. |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A mam jeszcze do Was pytanie - o co chodzi z tymi białymi kuleczkami na końcówkach? to podobno nic dobrego, a ja zauważyłam u siebie takie cuś, więc pytam ;<
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wracając do tematu zużyłam całe opakowanie Jantaru w ciągu 2 tygodni i mam wrażenie, że efekty są bardzo mizerne... Ale poczekam z werdyktem do 15go lutego, tj. aż minie miesiąc od starego mierzenia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wyglądu- wg mnie najważniejsze, jak wyglądają włosy przy twarzy. Ja nie znoszę grzywek (przeszkadzają i trzeba je układać), ale zauważyłam, że sama dużo lepiej się prezentuję z grzywką na bok, niż z długimi pasmami przy twarzy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.