Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 12:54   #2911
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE !

Od jakiegoś czasu podaję damie kasze mannę z owocami na podwieczorek,
natomiast widzę w koopce ,że ona mi tą kaszę mannę zwraca, wczoraj widziałam nawet troszeczkę śluzu... Ma któraś tak? nie jest do końca przetrawiona nie wiem czy to dobrze,czy źle.
kurcze nie wiem, u nas takich rzeczy nie ma

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam poki co bo mam
9 rano dzowni ciotka TZ ze wyjechali do nas (mieli wyjechac o 17 i byc na noc), wiec ja wnerw bo caly plan dnia zaburzyli (mialam pozwolenie na budowe odebrac i jechac o kredyt pytac bo TZ ma wolne ). Wiec szybko wyskoczylam po zakupy na cos na obiad (5 h jazdy glodni beda) i co, podjechalam pod lidla, zaparkowalam pieknie tylem, wysiadla, szybko oblecialam lidla dochodze do auta, a ten baran co wczesniej za mna stal przywalil mi w zderzak i uciekl nosz ku..r...w...a jak mozna byc takim deb...il....em. wszystko na raz - wszystko
o luudzie jak nie urok to sr.a.cz.ka

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Edit: Agadus, właśnie doczytałam, że pisałaś CZYM myjemy lodówkę, a ja kretyn do kwadratu przeczytałam CZY. Więc odpowiadam jeszcze raz - wodą z płynem do mycia naczyń i szmatką

dobrze, jest, literówka sie wkradła

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Poznajcie moją największą miłość Zdjęcie zrobione wczoraj po kąpieli.
jakie sloneczko kochane

no a ja lodówkę i zamrażarkę umyłam płynem do naczyń z wodą, octu spirytusowego nie miałam a szkoda mi było octu winnego, mam z głowy na jakieś pół roku

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

LiLi jeszcze chodziło mi o ekstrat wanilii, to taki w płynie, nie może byc laska wanilii??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:56   #2912
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Śliczna

Cytat:
9 rano dzowni ciotka TZ ze wyjechali do nas (mieli wyjechac o 17 i byc na noc), wiec ja wnerw bo caly plan dnia zaburzyli (mialam pozwolenie na budowe odebrac i jechac o kredyt pytac bo TZ ma wolne ). Wiec szybko wyskoczylam po zakupy na cos na obiad (5 h jazdy glodni beda) i co, podjechalam pod lidla, zaparkowalam pieknie tylem, wysiadla, szybko oblecialam lidla dochodze do auta, a ten baran co wczesniej za mna stal przywalil mi w zderzak i uciekl nosz ku..r...w...a jak mozna byc takim deb...il....em. wszystko na raz - wszystko
Co za baran

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
To brzmi strasznie trzymajcie się jakoś

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
\Wygrałam w konkursie margaryny z kruszwicy wczoraj dostałam nagrodę-zestaw do pieczenia Zaskoczenie moje było duże, ponieważ nie widzialam siebie na liście zwycięzców, a że to był konkurs co tygodniowy, to pewnie nie patrzyłam na ten tydzień co trzeba

Cytat:
Na 15 idę na rozmowę o prace. Już trzecią przez ostatni miesiąc. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Ciekawe jak tam Zanka
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:57   #2913
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Już keidyś pytałam tu o to dziewczyny, to tylko na gazie podgrzewając, jednocześnie mieszając udaje się uzyskac jednolita konsystencję. Moje zupki wszytskie takie są po rozmrożeniu, także nie zrażaj się do zamrażania!
Ojej, to niepotrzebnie wywaliłam zupkę do kosza...
Dzięki za info

Cytat:
Dziękuję za wszystkie komplementy dot.Asi.
Szczerze mówiąc moja największa porażka w macierzyństwie to to, że nie karmię UU. Przez całą ciąże bardzo mi na tym zależało. W szpitalu w którym rodziłam od razu podali Asi MM. Cesarkę miałam o 17. O 6rano następnego dnia przystawiałam ją do piersi. Przystawiałam i przystawiałam i nic z tego, bo regularnie co 3godziny przychodziła pani od noworodków i dosłownie sprawdzała, czy dzieci wypiły MM. Kobieta, która leżała koło mnie urodziła już 4 dziecko, więc była mądrzejsza niż ja, dlatego powiedziała, że ona chce KP, ale usłyszałyśmy, że "wy po cesarce to na pewno jeszcze nie będziecie miały laktacji, może laktacja ruszy na trzeci dzień po porodzie". Teraz wiem, że za żadne skarby nie zgodziłabym się, żeby podawali mojemu dziecku MM. Kiedyś przy mnie pani od noworodków karmiła moją Asie i ona nie chciała zassac smoka. Tzn. nie chciała wogóle otworzyć buźki, patrze..a ta kobieta wkłada jej tego smoka na siłe razem z palcem. Jeszcze na dodatek miała długie paznokcie. Zagotowało mnie wtedy. Po powrocie do domu uparcie przystawiałam małą do piersi. Całymi dniami (po 13godzin bez przerwy) mała wisiała na cycku. Ciągle przysypiała. Ja nie wiedziałam jak ją pobudzić. W końcu po 6dniach histerycznego płaczu Asi, spadania na wadze poddałam się i podałam MM. Nigdy się nie dowiedziałam, czy miałam mleko. Nie miałam laktatora. Piersi były miękkie. Nigdy nie słyszałam odgłosu "łykania" przy piersi. Z perspektywy czasu widzę, jaka byłam nieporadna. Ale nie miałam się zupełnie kogo poradzić. Położna nigdy do mojego domu nie zawitała.
Aj.. to się rozpisałam. Ale musiałam się wygadać. Mąż nie zrozumie nigdy jak się czuję kobieta, która chcę karmić, a nie potrafi tego zrobić.
Ja też miała CC. Mnie też się nikt nawet nie zapytał o karmienie, od razu dawali MM.
Radka dostałam po ponad dobie, wtedy karmiłam UU, miałam MM w rezerwie ale nie podawałam. 200s spadł z wagi.
Zastanawiało mnie tylko to, że podawałam mu pierś a przyjmowałam ketonal i morfinę. Pytałam położne, lekarkę i mówiły, że to w niczym nie przeszkadza i mogę karmić cycem.

Cytat:
Wygrałam w konkursie margaryny z kruszwicy wczoraj dostałam nagrodę-zestaw do pieczenia Zaskoczenie moje było duże, ponieważ nie widzialam siebie na liście zwycięzców, a że to był konkurs co tygodniowy, to pewnie nie patrzyłam na ten tydzień co trzeba
No brawo!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:05   #2914
youyou
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Zanka jak egzamin??

Cytat:
MAM PYTANIE !

natomiast widzę w koopce ,że ona mi tą kaszę mannę zwraca, wczoraj widziałam nawet troszeczkę śluzu... Ma któraś tak? nie jest do końca przetrawiona nie wiem czy to dobrze,czy źle.
nie znam się na tym bo nie daję kaszy manny ale wydaje mi się że jest ok, to całkiem normalne że jakieś niestrwione resztki jedzenia są wydalane, bardziej by mnie ten śluz zmartwił - jeśli dużo go było.

Natka kurcze bardzo współczuję, biedny Dominiś
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:08   #2915
DaKaro
Zadomowienie

Hej Kochane!!!

I'm back .

U mnie trochę lepiej (nie zapeszając). Konflikt chwilowo zażegnany. U Malwisi ok, cały czas piszczy, krzyczy, wszystko w porządeczku.

Pozdrawiam .

Edit: troche nie jestem w temacie, wybaczcie.

O, Zanka miała jakiś egzamin, mam nadzieję, że do przodu .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:10
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:14   #2916
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Na 15 idę na rozmowę o prace. Już trzecią przez ostatni miesiąc. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
[/COLOR]LiLi jeszcze chodziło mi o ekstrat wanilii, to taki w płynie, nie może byc laska wanilii??
Nie wiem. To trzeba Telika pytać
Stary 2012-02-02, 13:20   #2917
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Natka kurcze bardzo współczuję, biedny Dominiś
Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:23   #2918
agadus
Wtajemniczenie

Zanka daj znac co i jak

Stary 2012-02-02, 13:32   #2919
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
MAM PYTANIE !

nie miałam tak, nie pomogę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas dalej nie ma ciepłej wody. Tzn. wieczorem i w nocy była, a od 7 znowu nie ma Świetny moment na renowacje zaworów, naprawdę świetny Bo ja rozumiem, że jak awaria, to się nic nie poradzi. Ale tutaj to zwykły, zaplanowany z kilkumieisięcznym wyprzedzeniem remont. Kto planuje takie rzeczy na styczeń?

U nas tylko -18

Ja chcę z Tobą

Współczuję, wszystko na raz na Was spadło

Mi się wydaje że to się w każdej kobiecie po porodzie budzi. Wcześniej nigdy nie reagowałam tak emocjonalnie na tego typu historie, a teraz każde takie dziecko od razu chciałabym adoptować, przytulać, kochać...

Gratulacje
(a wiesz, że ksywka Denis Rozrabiaka świetnie mi do niego pasuje )

Witaj z powrotem
A powiedz, czemu chcesz odstawić od piersi?

To bawcie się dobrze
I wracajcie już ze zdrową skórą, bez żadnych podrażnień

Wodą z płynem do mycia naczyń.

no z tą wodą to przegięcie straszne, jak można !!

Cytat:
Wiecie czego nie rozumiem?
Mówi się o nie podawaniu jeszcze cukru niemowlakom,
a w każdym deserku prawie cukier, w soczkach.
Są jakieś soczki bez cukru ?
W obiadkach sok winogronowy przecież to też słodkie.

Nie rozumiem tego, no !

herbatki z hippa nie mają cukru, te w szklanych butlach

Cytat:
ale dziad, kawał gnoja . Jak nie masz AC to nic nie zrobisz .

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hejo

Nocka u nas przespana może w sumie z godzinkę. Domka strasznie swędziało, marudził, płakał i do tego dostał gorączki Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu Wysypało go jeszcze bardziej, próbuje się drapać po twarzy, musiałam założyć mu niedrapaki,żeby nie było blizn.
To tyle o nas

No własnie, żeby tylko blizn nie miał na buźce. Moja siostra drapała i ma kilka na twarzy po ospie

Witaj Miło czytać, że fajnie się nas czyta

DLA ROZRABIAKI!! I OD CIOTKI I DOMKA

:kicuki: Daj znać co lekarz powiedział.

Wodą z płynem takim uniwersalnym, cifem jak są jakieś większe zabrudzenia.

Ja wprawdzie dopiero od niedawna, ale byłam pytać naszej pediatry jak teraz podawać witamine D, powiedziała, że Domek duży chłopak więc i MM i kapsułkę dziennie normalnie witaminy D.
biedny Domek
takie maleństwo no ...

kolejnym ciociom dziekujemy za zyczenia

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Hej Kochane!!!

I'm back .

U mnie trochę lepiej (nie zapeszając). Konflikt chwilowo zażegnany. U Malwisi ok, cały czas piszczy, krzyczy, wszystko w porządeczku.

Pozdrawiam .

Edit: troche nie jestem w temacie, wybaczcie.

O, Zanka miała jakiś egzamin, mam nadzieję, że do przodu .

noooooo jesteś !!!!!!!!

Zanka nie lubimy czekać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:37   #2920
Marina1
Zakorzenienie

A wiecie, że ja to chyba nie chciałam karmić piersią tak naprawdę? I wcale się nie obarczam winą za to, że karmiłam butelką
Szczerze mówiąc drugie dziecko ( jeśli już kiedykolwiek bym je miała mieć ) też karmiłabym mieszanką od początku.
Jeśli chodzi o mnie, to pierś w ogóle mi się nie kojarzy z karmieniem, mlekiem.
Tylko z seksem tak szczerze mówiąc.

Dziękuję dziewczynki za miłe słowa !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:41   #2921
aania_20
Zakorzenienie

hello
w jednym oknie czytam a w drugim odpisuję na bieżąco bo inaczej nadrobić was nie sposób

Marina1 zdrówka dla Was!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy
najlepszego przystojniaku!!!!!!!!!! klask i:

alibany, witaj z ciekawości - dlaczego chciałaś odstawić od UU?

agadus, ja myję zwykłym płynem i ciepłą wodą

rysiki, krakowianka? to jest nas więcej z tego rejonu śliczne zdjęcie!
gdzie rodziłaś?
za rozmowę
zaneta, mnie też ten wszechobecny cukier wkurza.... i dlatego dziecko słoiczków nie dostaje

eveewe, niefajnie a pod tym lidlem nie było kamery na parkingu? Czasem są, i czasem nawet działają....

Oliweczka, gratuluje konkursu!

zaneta, kupką się nie przejmuj. Zawsze jakaś część jedzonka wyjdzie drugą stroną, tyle że jak podajesz większe kawałeczki to je widać, w papce tego nie zauważysz ale nic się nie dzieje

Natka, biedny Domek i Ty biedna

A ja wróciłam niedawno, czekam aż się Adaś wyśpi, zje i pojedziemy do chrzestnej na urodziny
TŻ właśnie mi napisał że szwagrowi dzisiaj się córka urodziła.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:49   #2922
Shira_83
Zadomowienie

Bry

nadgonić Was to masakra płacą Wam za posty?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

I już się obudził... dawno nie byłam w takiej złej formie psychiczno - fizycznej
trzymaj się Piękna przytulaskuje
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata na śniadanko zjadła mleczko z jedna miarką Hipp. Ciekawe co to będzie
dobrze będzie trzymam kciukaszcze!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jadę na 13.00 do lekarza z małą, charczy mi od tego kataru i chcę, żeby obejrzał jej wargi.
i co tam lekarz stwierdził?
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Dziękuję wydaje mi się, że to chyba pieluszka ją podrażniła jednak.. bo jak zaczęłam ją odwijać tak, by za bardzo na plecki nie nachodziła to te plamki zaczęły blednąć.. ale jeszcze nie zniknęły więc obserwuję dalej
jestem genialna!
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no i mam pytanie, czym myjecię lodówkę w środku??
woda plus Ludwik

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Miło, że ktoś o mnie pomyślał
I oczywiście spóźnione, ale szczere życzonka urodzinowe!!!!!:roz a:

chciałam zauważyć, że ja pytałam dwa razy
Cytat:

Cytat:

Nocka u nas przespana może w sumie z godzinkę. Domka strasznie swędziało, marudził, płakał i do tego dostał gorączki Całą noc nosiłam .
bidulek

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie zakończyć temat karmienia UU?
Czuję się, powiem kiepsko, trochę jak wyrodna matka...
Dla mnie to osobista porażka, że nie karmiłam UU. Ale dopiero niedawno obudziły się we mnie takie uczucia.
mi też się smutno zrobiło

młody nie śpi w nocy wstaję po kilkanaście razy i mam dość......
Stary 2012-02-02, 13:58   #2923
iustyna1
Wtajemniczenie

na szybko, bo gluty w domu rozrabiają: jak trzymałyście kciuki, co?!

żartuje , chociaż trochę mi do śmiechu nie jest
Nie myliłam się, ma sklejone wargi i dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego .

Po znajomości w szpitalu udało się załatwić termin na przyszły piątek. W najgorszym wypadku będziemy musiały zostać 2 doby w szpitalu. Mam nadzieję jednak, że bez tego się obejdzie.

Najlepszego dla Denisa za 7 miesięcy!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:00   #2924
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany
Nie, nie wracam do pracy (od wczoraj jestem bezrobotna) zwolniłam sie jednak, bo mam inne plany co do swojej osoby

Wygrałam w konkursie margaryny z kruszwicy wczoraj dostałam nagrodę-zestaw do pieczenia Zaskoczenie moje było duże, ponieważ nie widzialam siebie na liście zwycięzców, a że to był konkurs co tygodniowy, to pewnie nie patrzyłam na ten tydzień co trzeba
A jakie masz co do tej osoby plany? Zdradzisz?

Cytat:

Ja jutro idę do swojej pracy na rozmowę o powrocie (a raczej o tym, jak go uniknąć .

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-02 o 14:16
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:01   #2925
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie myliłam się, ma sklejone wargi i dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego .
Zuzia ma sklejone??

Stary 2012-02-02, 14:02   #2926
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:03   #2927
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

no to super, dziewczyny jak Wy to robicie??

Stary 2012-02-02, 14:07   #2928
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc dziewczyny!

Ja bede dzisiaj cichym podczytywaczem, bo nie moge sie na niczym skupic... dziekuje Wam za kciuki dla taty. Na pewno sie przydadza.

Patik tata ogolnie rzecz biorac ma problemy sercowe: zle cisnienie, niedomykalnosc zastawki aortalnej i tetniak na aorcie. Godzine temu dzwonila mama, ze go tam zostawili, czeka na badania, ale poza tym nic nie wiadomo. Rownie dobrze jutro moze wrocic do domu. Bo podobno jest pacjentem "bezobjawowym".

Witam nowe mamusie. Fajnie, ze dolaczylyscie. W kupie sila!

Rysiki Twoja Asia sliczna. Doczytalam, ze jestes z Ruczaju. Ja z Kurdwanowa. Moze sie kiedys spotkamy? Jeszcze powiedz, w ktorym to szpitalu rodzilas?

Natko bardzo mi zal Dominisia. Przypominam sobie maja Zuzie jak tez byla biedna. Najgorszy jest ten poczatek, w dodatku ta goraczka. Zuzke kolo 2 dni trzymala. Ale za to 5 dnia juz sie kapala w morzu (dostala ospe na wczasach na Krecie)

Jak bedziesz miec czas, to prosze zmien mi lata na liscie, niestety sie postarzalam...

Ja po spacerze z Antkiem. Bylam 50 min, do slonca bylo bardzo fajnie. Maly jeszcze dosypia, a ja Was przelatuje...

dla Szymka!

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-02-02 o 14:09
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:07   #2929
patik87
Zakorzenienie

Iustyna o a czego w najgorszym wypadku pobyt w szpitalu? i dlaczego chirurg a nie ginekolog dziecięcy? a dlaczego u Oliweczki znaczy się Julki maścią to zrobili?

Brumek będziesz gadac z władzą najwyższą? powodzenia.

Oliweczka Ty się zwalniasz z pracy? czy brumkowi coś źle zacytowało? To chyba Alibany się zwalnia?

AgaG Ty masz dzisiaj uroziny? To najlepszego!! ( ja na liście nadal o rok młodsza, a co tam)

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-02 o 14:09
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:11   #2930
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja jutro idę do swojej pracy na rozmowę o powrocie (a raczej o tym, jak go uniknąć .
żeby było po Twojej myśli
Stary 2012-02-02, 14:12   #2931
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Iustyna o a czego w najgorszym wypadku pobyt w szpitalu? i dlaczego chirurg a nie ginekolog dziecięcy? a dlaczego u Oliweczki znaczy się Julki maścią to zrobili?

Oliweczka Ty się zwalniasz z pracy? czy brumkowi coś źle zacytowało? To chyba Alibany się zwalnia?

AgaG Ty masz dzisiaj uroziny? To najlepszego!! ( ja na liście nadal o rok młodsza, a co tam)
No wlaśnie... nie wiem. Dowiem się za tydzień :/
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:12   #2932
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jak bedziesz miec czas, to prosze zmien mi lata na liscie, niestety sie postarzalam...

czyżbyś miała dzisiaj urodzinki?? w takim razie 100 lat

Stary 2012-02-02, 14:13   #2933
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
niestety sie postarzalam...
oj tam! Jesteś o rok mądrzejsza
Najlepszego!
Stary 2012-02-02, 14:13   #2934
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
podjechalam pod lidla, zaparkowalam pieknie tylem, wysiadla, szybko oblecialam lidla dochodze do auta, a ten baran co wczesniej za mna stal przywalil mi w zderzak i uciekl nosz ku..r...w...a jak mozna byc takim deb...il....em. wszystko na raz - wszystko
Co za drań!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
co Wy dzieci nie macie???
Mamy Ja np. mam śliczne małego synka A co?

Cytat:
Nocka u nas przespana może w sumie z godzinkę. Domka strasznie swędziało, marudził, płakał i do tego dostał gorączki Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu Wysypało go jeszcze bardziej, próbuje się drapać po twarzy, musiałam założyć mu niedrapaki,żeby nie było blizn.
Ale biedny malutek
Natka, a jak Twoja alergia? Złagodniały nieco objawy? I co ten lekarz, co u Was był, powiedział na nią?

Cytat:
Dziękuję za wszystkie komplementy dot.Asi.
Szczerze mówiąc moja największa porażka w macierzyństwie to to, że nie karmię UU. Przez całą ciąże bardzo mi na tym zależało. W szpitalu w którym rodziłam od razu podali Asi MM. Cesarkę miałam o 17. O 6rano następnego dnia przystawiałam ją do piersi. Przystawiałam i przystawiałam i nic z tego, bo regularnie co 3godziny przychodziła pani od noworodków i dosłownie sprawdzała, czy dzieci wypiły MM. Kobieta, która leżała koło mnie urodziła już 4 dziecko, więc była mądrzejsza niż ja, dlatego powiedziała, że ona chce KP, ale usłyszałyśmy, że "wy po cesarce to na pewno jeszcze nie będziecie miały laktacji, może laktacja ruszy na trzeci dzień po porodzie". Teraz wiem, że za żadne skarby nie zgodziłabym się, żeby podawali mojemu dziecku MM. Kiedyś przy mnie pani od noworodków karmiła moją Asie i ona nie chciała zassac smoka. Tzn. nie chciała wogóle otworzyć buźki, patrze..a ta kobieta wkłada jej tego smoka na siłe razem z palcem. Jeszcze na dodatek miała długie paznokcie. Zagotowało mnie wtedy. Po powrocie do domu uparcie przystawiałam małą do piersi. Całymi dniami (po 13godzin bez przerwy) mała wisiała na cycku. Ciągle przysypiała. Ja nie wiedziałam jak ją pobudzić. W końcu po 6dniach histerycznego płaczu Asi, spadania na wadze poddałam się i podałam MM. Nigdy się nie dowiedziałam, czy miałam mleko. Nie miałam laktatora. Piersi były miękkie. Nigdy nie słyszałam odgłosu "łykania" przy piersi. Z perspektywy czasu widzę, jaka byłam nieporadna. Ale nie miałam się zupełnie kogo poradzić. Położna nigdy do mojego domu nie zawitała.
Aj.. to się rozpisałam. Ale musiałam się wygadać. Mąż nie zrozumie nigdy jak się czuję kobieta, która chcę karmić, a nie potrafi tego zrobić.
Ale smutna opowieść Przykro mi się bardzo zrobiło. Straszne, że w takim momencie, kiedy kobieta jest obolała, podatna na stresy i niepewna nowej sytuacji, nie ma znikąd pomocy. Nie mogę zrozumieć czemu pielęgniarki tak bezdusznie podchodzą do pacjentek. Tak: "przyjąć, załatwić, pozbyć się".Czy tak samo traktowałyby swoje córki czy siostry?

Cytat:
Dziewczyny możecie zakończyć temat karmienia UU?
Czuję się, powiem kiepsko, trochę jak wyrodna matka...
Dla mnie to osobista porażka, że nie karmiłam UU. Ale dopiero niedawno obudziły się we mnie takie uczucia.
Hej, Patik, bez takich! Żadnych poczuć winy

Cytat:

Cytat:
Po znajomości w szpitalu udało się załatwić termin na przyszły piątek. W najgorszym wypadku będziemy musiały zostać 2 doby w szpitalu. Mam nadzieję jednak, że bez tego się obejdzie.
Też mam nadzieję Szybki termin, fajnie.

Cytat:
A wiecie, że ja to chyba nie chciałam karmić piersią tak naprawdę? I wcale się nie obarczam winą za to, że karmiłam butelką
Szczerze mówiąc drugie dziecko ( jeśli już kiedykolwiek bym je miała mieć ) też karmiłabym mieszanką od początku.
Też tak kiedyś miałam, ale się zmieniło o 180 stopni Już nawet będąc w ciąży, nie mogłam sobie tego trochę wyobrazić. Choć bardzo chciałam karmić piersią i wiedziałam że zrobię wszystko żeby się to udało, chciałam tego dla dziecka, nie dla siebie. WYdawało mi się to trochę obleśnawe Po porodzie zmieniło się całkowicie. Teraz to kocham. A pierś całkiem naturalnie stała się, cóż ... dwufunkcyjna.
Stary 2012-02-02, 14:14   #2935
brunetka2000
Zakorzenienie

AgaGuernsey Wszystkiego najlepszego
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:14   #2936
agadus
Wtajemniczenie

ja tam mam 18 + Vat, jak któraś ładnie na torciku napisała

Stary 2012-02-02, 14:16   #2937
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
mamad1 z Ruczaju.

To daleko od nas, bo my z huty...
za rozmowę. Mówią, że w Krakowie łatwo o pracę, ale ja się nie zgodzę...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
I'm back .
.

Cytat:
A co to jest seks?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

TŻ właśnie mi napisał że szwagrowi dzisiaj się córka urodziła.

Cytat:

Najlepszego dla Denisa za 7 miesięcy!!!!
aby wszystko poszło szybko!
Ja też się dołączam do życzeń
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:17   #2938
adrji
Raczkowanie

Ale tempo

wy tu o jedzeniu a ja uwielbiam pichcić

Telik, Brumek doczytałam ze prowadzicie bloga,
oczywiście nie chce być dla was konkurencjąjuż w ciaży sie nad tym zastanawiałam,
gdybym teraz miała pojść do pracy w ktorej bym się spełniała na pewno byłoby to coś z pichceniem,
ostatnio szczególnie wypieki mnie wciagneły...
z ciekawości jak to jest z blogiem, bo wiem że na tych bardziej rozchwytywanych można nawet coś tam drobnego zarobić w zależności od wejść, macie jakies spostrzezenia na ten temat?
i jak to jest, to moje chyba zboczenie ze studiow z plagiatami gdy chce się coś wstawić co się gdzieś podpatrzyło wyczytało? bo przeciez wiadomo ze wszystkie przepisy się z glowy nie biorą

co do gotowania - moim guru jest Nigella!!
szczególnie książka - Nigella ekspresowo!!
polecam dla tych bardziej i mniej lubiących gotowanie

i widze że Telikowa granola robi furore
więc w temacie - robila któras z was śniadaniowe batoniki zbożowe,
własnie na bazie granoli?
uwielbiam je, i tak jakoś bez wyrzutow można skubać do porannej kawy
gdyby ktoś był chętny podam przepis,
moja przyjaciołka nawet z dziećmi w przedszkolu piecze je ciągle mmniam

Youyou gdybys chciała dla gości zrobić jeszcze coś słodkiego polecam beze Pawłowej,
jest to moje największe przyjęciowe odkrycie
i gwarantuje wam wszystkie dziewczyny skradniecie serca wszystkich gości,
ile razy nie robilam dla kogo bym nie robila zawsze robi furore!
jest to czekoladowa beza z bita smietaną i malinami,
wygląda też troche jak tort.
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:17   #2939
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

No i oczywiscie serdecznie witam NOWE mamusie
gratulacje ja też ostatnio wygrałam, ale w konkursie margaryny Kasi zestaw Viledy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:17   #2940
brumek
Zakorzenienie

Aga - to sto lat i najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
żeby było po Twojej myśli
Cytat:
Dzięki dziewczyny Gadać będę nie z najwyższą, tylko z moim bezpośrednim szefem. Do najwyższej to zwykli śmiertelnicy nie mają wstępu

(I, tak Paticzku, mi źle zacytowało )

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-02 o 14:23
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości