|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() Cytat:
Czesc ![]() My zakatarzeni
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
Bede ją dziś maltretować. Kasia widziałam zdjęcia na fb.Super. |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kiedy wprowadzałyście kaszkę?
Mama mi radziła dawać kaszkę już w 4 miesiącu, ale wiem, że to stara szkoła, więc nie dawałam. Mały teraz ma 19 tygodni, jest bardzo duży (nie mamy teraz wagi, ale 2 miesiące temu ważył 6900), w każdym razie z ubrań 3-6 niemal wyrósł i pieluchy 4 są już za małe, więc stawiam, że ma powyżej 8 kg. Dążę do tego, że przestał się zwykłym mlekiem najadać - przesypiał już noce, a teraz budzi się na dodatkowe jedzenie. Hv poradziła Aptamil hungry i od 3 tygodni go dajemy, ale je go więcej, tak samo często i budzi się koło 3-4 w nocy tak czy siak... Od 4 dni wprowadzałam kaszkę Hipp, ale to była próbka, do tego smakowa i nie zdecydowaliśmy się na pełną paczkę. Mały memłał nieufnie, ale chętnie jednak chcieliśmy coś bezsmakowego. TŻ w polskim sklepie kupił kaszkę Bobovita, ale ona jest z mlekiem modyfikowanym i dodaje się wodę, a tamta Hipp była bez mleka i na modyfikowanym się ją robiło... Zastanawiam się czy to małemu nie zaszkodzi - nagle inne mleko niż Aptamil wmieszane w kaszkę? Wiem, że rozszerzanie diety po 4 miesiącu, a nie po 6 jest dość kontrowersyjne, ale ktoś to jedzenie dla dzieci produkuje i ktoś je do sprzedaży dopuścił... Rozumiem, że małe dzieci mogą go nie potrzebować, ale mój swoje waży i zwyczajnie nie wystarcza mu mleko, zwłaszcza, że to nie cyc a proszek... (Je co 3 godz. 180 ml, w nocy co 4 godz. nawet po 210 ml) |
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kukurydziany jest nawet zdrowszy wiec moze zageszczac tym mleczko ![]() Ja tak zageszczałam od 5 miesiaca
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Dulcynea moja mala jadla kaszki od 4 miesiaca, jak widzisz ze dziecko sie mlekiem nie najada to podaj cos innego... aptamil tez robi kaszki
moja jest dalej na aptamilu i zdecydowanie woli kaszki aptamila niz bobovity i innych... ja tez rozrabiasz z woda
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
My podajemy od 5tego miesiaca owsianke firmy Plum: http://thefamilytravelshop.com/media...ridge_125g.jpg Tymek ja uwielbia. Najpierw co prawda kupilismy owsianke Aptamila, ale zawartosc cukru mnie przerazila wiec odstawilismy.
Jesli widzisz ze maly jest glodny to nie przejmuj sie i podawaj ![]() Ja dzisiaj ide na pierwsze zajecia Zumby. Boje sie ale troche ruchu by mi sie przydalo
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie w tym wypadku, jak dziecko wazy sporo zrezygnowałabym z kaszek typu nestle, bobovita, pzreciez one maja mase cukru
;epszy chyba kleik
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis ide na Pilates. |
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
no fajnie bylo na zumbie. a balam sie bo ja sie zawsze boje nowych rzeczy
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ewi ja polecam Teneryfe Piękna wyspa . Południe cieplutkie a północ chłodniejsza . Ursull nawet nie żartuj z tą zimą w lutym , moje dziecko w te zimne dni na spacer nie chce chodzić . A jak juz mi sie uda wyjść z domu to wyje i musze szybko wracać. Mam pytanko czy któreś dziecko ma tu na coś alergie ? Bo moja ma na polczkach taka kasze i podejrzewam ze może to być uczulenie na mleko modyfikowane .... albo na nabiał GP nie widzi problemu. Haniu spadłaś mi z nieba z ta rejestracja przez internet bo właśnie sie wybieralismy o nowy paszport. Mąż nie źle by sie wkurzył jakbysmy zajechali i nic nie załatwili.
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny .
Przepraszam ze nie jestem regularnie z Wami , ale nie mam czasu , Janie wiem jak Wy to robicie ze macie na tyle rzeczy czas , przeprowadzilismy sie do wiekszego domu wiec I sprzatania jest wiecej ![]() Kiedys jedna z Was pisala ze z agencji w ktorej wynajmuje mieszkanie, ma kontrol co jakis czas, no I my tez teraz mamy taka kontrol , na jakiej to zasadzie sie odbywa , co ONI kontroluja , chodza po calym domu? Jakos sieniepotrzebnie stresuje , Bo przemalowalismy dziecka pokoj I zrobilismy przejscie na ogrodzie , ale jak by co to przeciez nie ma problemu jakbedziemy sie wyprowadzac to zrobimy spowrotem jak bylo. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Gratulacje |
|
|
|
#284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tesciowie sie wlasnie zaoferowali ze chca z nami jechac ![]() Co do alergii- nie pomoge Cytat:
Ja poprostu nie sprzatam codziennie Mycie naczyn i odkurzanie takJezzzuuu, czy u was tez jest tak zimno????? Nikos chcial isc na specer ( przyniosl mi buty i kurtke ), ale dlugo nie bylismy, strasznie zmarzlam![]() Tz znowu musial wyjechac tym razem do Czech, wraca jutro w nocy. Nikos wymyslil sobie jakies nowe slowko- siamej Rozlozyl sobie klocki na podlodze i liczyl je uzywajac wlasnie tego slowka Wczoraj wieczorem liczyl motylki w ksiazce tez tym slowkiem![]() I kiedy zegnal wczoraj tz powiedzial PA PA TATA ![]()
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ewi83;31987430
Ja poprostu nie sprzatam codziennie Mycie naczyn i odkurzanie takJezzzuuu, czy u was tez jest tak zimno????? Nikos chcial isc na specer ( przyniosl mi buty i kurtke ), ale dlugo nie bylismy, strasznie zmarzlam![]() Tz znowu musial wyjechac tym razem do Czech, wraca jutro w nocy.Nikos wymyslil sobie jakies nowe slowko- siamej Rozlozyl sobie klocki na podlodze i liczyl je uzywajac wlasnie tego slowka Wczoraj wieczorem liczyl motylki w ksiazce tez tym slowkiem![]() I kiedy zegnal wczoraj tz powiedzial PA PA TATA ![]() No niby ja tez nie sprzatam codziennie , ale zawsze cos , co drugi dzien gotuje malej , codziennie nam cos , spacer godz I wiecej jak cieplo. Dzis tez bylismy , ale zmarzlam jak cholera chyba ten wiatr daje takie uczucie zimna Gratulacje za pierwsze slowka
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sysunia nie pomoge, moze na jakis produkt jest uczulona, niekoniecznie nabiał ![]() Ewi a co nie cieszysz sie,ze tescie z Wami chca jechac ![]() Seba tez liczy i uzywa dziwnych słów
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Ewi słyszałam że cypr jest cudowny i szczerze mówiąc kusi mnie ale rok temu wakacje na cyprze były dość drogie. W tym roku sie nie orientuje jakie sa ceny.
Blond no właśnie i tu jest problem bo jak to wykryć , musiałabym eliminować dane produkty i patrzeć na reakcje ale ona już je sporo więc dość trudne jest to do wykonania. Zastanawiam sie czy mogło ją uczulić mleko 3 czyli od 6 miesiaca bo po 2 nic jej nie było. Wiem ze po mleku krowim dostaje plamy bo raz zapomniałam i zrobiłam naleśniki i zjadła no i dostała plamy . Jednak jak np je ser biały czy zółty albo jogurt to plamy jej nie wychodza. Kasza na policzkach pojawiła sie jakby po mleku nr 3 no ale wtedy tez zaczełam jej gotować. Bądź tu mądry Niby nic sie jej takiego narazie nie dzieje ale starsznie mnie drażnia te wysypane policzka gda ja dotykam palcem .A co do dnia to ja też na nic nie mam czasu. Sprzątam niby tylko dwa razy w tyg , ale gotuje codziennie, wieczór praca, w dzien mała cały czas domaga sie poświecania jej uwagi . Padam na twarz codzinnie wieczór. No i do tego je w nocy wiec czasami marze tylko o snie i wakacjach !
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie to sie ciesze, bedzie sie mial kto dzieckiem zajac, jak mamusia sie bedzie wylegiwac na plazy ![]() Probuje jeszcze siostre namowic, zeby jechali z nami
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sprzatam raz w tyg i to w niedz bo wtedy jestesmyz tz od rana razem On dół, ja góre domu i 1,5 godz i jest posprzatane W srodku tyg odkurzam sama cały dom, zazwyczaj w srode jak mały jest w złobku. Gotuje tez codziennie, piore, prasuje przy Sebie, bo kiedys robiłam wszystko jak on spał, teraz chce odpoczac![]() Wieczorem juz tez nie mam na nic siły, ale odpoczywam jak tylko Seba zasnie. Usypianiem tez podzielismy sie z tz Jeden wieczór ja, drugi on![]() Nasze dni wygladaja mniej wiecej tak samo Do południa spacer, zakupy, po południu albo wychodzimy gdzies koło domu(niedaleki plac zabaw), pospacerowac, albo bawimy sie w domu![]() A laptop u mnie chodzi cały dzien tylko doskakuje od czasu do czasu![]() No i chyba bedzie trzeba pomyslec o nowym, chociaz Tz nie przyjmuje tego do wiadomosci, bo codziennie jakies problemy z nim mam A ja uzalezniona jestem ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
bylam na Cyprze i
dosc tanio i nie ma zadnych rewolucji zoladkowych tylko plaze kamieniste ale przy hotelowe maja piasek |
|
|
|
#291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie ganiam po mieszkaniu z odkurzaczem, bo mnie w domu jest mało. Jak jestem i mam siłę to sprzątam, jak nie to nie TŻ sprzata i to też różnie bywa. Dom zwykle ogarnięty, ale nie mogę powiedzieć, żeby wszystko było na wysoki połysk.A na wizaż zaglądam przy snaidaniu i w pracy jak mi się nudzi i wieczorkiem zajrzę.Inspekcja odbywa się tak, że przychodzą rozglądają się i wychodzą ![]() Cytat:
za postepy w mówieniu. Zofka mów mama, tata, halo, papa. Miło się tego słucha Cytat:
Cytat:
Dni różnią się od siebie ogromnie.Operuję kilkoma kalendarzami a ostatnio zapisuje ważne sprawy w rodzinnym organizerze, co by wszystko ogarnąć ![]() sysunia to by dopiero było, jakbyś bez umówionego spotkania pojechała Ja jakoś mam taki nawyk, że zawsze sprawdzam czy się zasady nie zmieniły. I też ostatnio umawiałam nas na spotkanie.
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam ze szkoły, ale mrozno u Nas
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ja wróciłam z pracy i u nas też bardzo zimno
Ciekawe kiedy nadejdzie wiosna!Cytat:
Zdradzisz w jakim rejonie byłaś ? I może napisz co warto tam zobaczyć ....szkoda tylko że te plaże sa kamieniste, bo ja preferuje piaszczyste ![]() Luna nawet mi nie mów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
hej Mamusie
kieruje to pytanie do Mam ktore zamawiaja ciuszki z vertbaudet chodzi mi o ich rozmarowke bo mam z tym problem, chodzi o to ze moja corcia ma 11 miesiecy juz nosi ubranka na 80cm np spodnie ktore podwijami i sa ok , chcialam zamowic komplecik dl aniej na lato wiec z tabelki rozm wynika ze musialabym wziasc 2 latka ale one sa na 81-86 cm wzrostu i boje sie ze bedzie miala juz wtedy za maly a na wzrost 94cm to juz ciuszki na 3 latka , i zglupialam...jak to jest z ta ich rozm |
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak kupujesz na wyrost zawsze jest ryzyko, że nie trafisz, bo niewiadomo jak dziecko szybko urośnie.
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A piaszczyste plaze sa przy hotelach tylko te dziki sa kaministe ale i tak polecam |
|
|
|
|
#298 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja przy Nikosiu nie moge prasowac- bo ciagle mi ciagnie za kabel, albo stoi przy desce Wlasnie czekaja na mnie 2 kosze prasowania ( w tym 2 posciele a tego nie lubie Cytat:
![]() Cytat:
Nikos ''pobil'' sie z kolega na play group Nie chcieli sie dzielic pilka, wiec zaczeli sie popychac maly rozrabiaka mi rosnie
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmiarówka Vertbaudet jest inna niż polska czy brytyjska.
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas dzis ciezka noc, teraz udalo mi sie uspic Sebe, myslalam,z e bedzie dzis bez drzemki Ale choc niech godzinke pospi![]() Bylismy na spacerku, ale mrozno jest
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

;epszy chyba kleik