|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
A co do Jackowskiego, to czytałam dziś na blogu pewnej dziennikarki, że ostatnio modne staje się wróżenie z pośladków. W takim razie, według tych, które się dziwią odrzucenia pomocy słynnego wróżbity, czy powinni koniecznie udać się też do rumpologa? |
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pan Jackowski wie,gdzie jest Magda to niech policji powie-na co czeka??
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przed momentem w radiu mówili, że jest przełom, jakieś wiadomości z ostatniej chwili, ale jestem w pracy i niestety nie słyszałam dokładnie o co chodzi
na tvn24 jeszcze nic nie piszą, macie jakieś informacje?http://wiadomosci.wp.pl/title,Jest-w...wiadomosc.html - teraz znalazłam ten artykuł... to tylko tyle?
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-02-02 o 13:04 |
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, ale jak dla mnie to strata czasu. Udowadnianie ludziom, że rodzice są niewinni - niepotrzebna szopka.
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Rutkowskiego w ogole bym nie liczyła. W sprawie Iwony więcej zaszkodził niż pomógł. Jego wymyślone "tropy" policja musiała za każdym razem sprawdzać a to tylko przeszkadzało i opóźniało prace operacyjne policji.
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam coś o tych pomówieniach, że niby ojciec Madzi nie jest jej biologicznym ojcem, ale myślałam, że to takie biadolenie i prędzej bym się śmierci spodziewała, aniżeli tego, że znajdą czas na to, żeby jeszcze robić badania na ojcostwo. Ścięło mnie z nóg. Zastanawiam się ile jeszcze upokorzeń doświadczą Ci ludzie.
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam nic przeciwko sprawdzaniu. Wiadomo, że najbliższa rodzina i znajomi zawsze stają się pierwszymi podejrzanymi. Dla tego ich udział należy w pierwszej kolejności wykluczyć. Ale nie powinno się tego robić w taki sposób. Tego typu przesłuchania czy badania powinny być tajne, do ich wyników powinna mieć wgląd tylko policja. Jeśli wyjdzie, że rodzice kłamią to policja powinna ich ponownie przesłuchać, zastosować środki, jakimi dysponuje żeby odnaleźć dziecko. Rutkowski przecież też w poszukiwaniach może brać udział nikt mu nie broni. Najważniejsze żeby dziecko się odnalazło całe i zdrowe. Ale moim zdaniem zwoływanie konferencji prasowych i informowanie opinii publicznej o wszelkich działaniach podejmowanych przez Pana Rutkowskiego nie ma sensu. Nic nie wnosi. Najważniejsze są realne działania i efekty.
Edytowane przez Rajni Czas edycji: 2012-02-02 o 13:28 |
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się, że robiąc sztuczne afery policja chce odwrócic uwage społeczeństwa od tego , że przez tyle czasu nic nie wiedzą
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Są już wyniki obdukcji - wbrew temu, co niektórzy bez sprawdzenia pisali, matka Madzi została uderzona tępym narzędziem w tył głowy.
A testy DNA ojca pewnie zrobili żeby ludzie przestali się tak skupiać na bajkach o rodzicach (w ogóle skąd się wzięły te głupie plotki?!), a dalej szukać małej. Śniło mi się w nocy, że czytałam artykuły, iż Madzia została znaleziona i jest już z rodzicami, wszyscy płaczą ze szczęścia. Aż komputer musiałam odpalić żeby sprawdzić Szkoda, że się nie sprawdziło...Ludzie to są... Komentarze pod artykułami sugerują, że matka sama się uderzyła żeby był ślad albo ojciec ją kopnął |
|
|
|
#401 |
|
Konto usunięte
|
Racja. Jeżeli miałby ich sprawdzić, to przed włączeniem się w sprawę lub nawet w trakcie, ale dyskretnie. Jeżeli im pomaga, to z założeniem, że wierzy w ich wersję wydarzeń.
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak , tego się można było spodziewać. Na początku nawet nie wspomniała o tym,że ktoś ją sledził a teraz już ropoznali tego człowieka dlatego,że każdy rodzić tracąc swoje dziecko chwyta się każdej możliwości by je odnaleźć. Wtedy nie ma znaczenia wiara, poglądy itd. Ważne jest dziecko. Mój synek urodził się tak jak Madzia w lipcu zeszłego roku i gdyby nie daj boże mnie coś takiego spotkało to zrobiłabym WSZYSTKO i skorzystałabym z każdej oferty pomocy!!! A o tym,że nie chcą pomocy jasnowidza napisał tatuś Madzi na swoim profilu jak jedna z osób zadała mu to pytanie. Inna sprawa dla mnie kluczowa (wyłapana przez wiele osób). Matka i ojciec dziecka twierdzą,że byli w kontakcie jak matka zorientowała się,że jest śledzona. Potwierdzali to w wywiadach. Napad na matkę z dzieckiem był o godzinie 18. To kto mi odpowie, co za człowiek wiedząc,że jego żona i dziecko jest w niebezpieczeństwie , siedzi na FB i udostepnia filmik ????!!!!! Udostępnienie filmu -godzina 17:55!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-02 o 14:36 |
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Rutkowski to lanser. Nic nie robi dyskretnie. On uwielbia zainteresowanie mediow i lubi rzucac tekstami, ktore sa w jakis sposob szokujace i powoduja zamieszanie. Kazda sprawa to dla niego darmowa reklama plus kilka minut w blasku fleszy.
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/title,Nowe-i...dd97&_ticrsn=3 nadal bez przełomu w sprawie
|
|
|
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie z konferencji prasowej Rutkowskiego się dowiadujemy, że to chyba jednak było omdlenie, albo ktoś jej coś przyłożył do twarzy, co spowodowało omdlenie. Już nie ma mowy o uderzeniu w głowę.
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Konferencja była przed informacją o wyniku obdukcji. Matka pewnie sama nie pamięta czy ktoś ją uderzył i zemdlała czy została uderzona i zemdlała więc ja wierzę bardziej wynikom obdukcji.
Ja tu nie widzę niczego dziwnego. Rozmawiała przez telefon, szła do matki, 3 km to nie jest jakiś kawał drogi, późna pora (zakładając, że 18 to późna pora ) była dlatego, że szła zostawić małą na noc u mamy. Ponadto wtedy jeszcze nie było mrozu.Już po fakcie mówiła, że miała wrażenie, że ktoś ją śledził. Pewnie było tak, że jakiś facet za nią szedł (czasem się tak zdarza jak wychodzimy z domu), ale nie przypuszczała, że rzeczywiście się coś stanie. Sama czuję się nieswojo jak jestem sama, a ktoś idzie za mną. Jednak zawsze był to zwykły przechodzeń. Nie mówiła o tym i nic nie zrobiła bo fakt, że ktoś za nami idzie zdarza się każdego dnia. Alarmowanie bliskich w każdym takim wypadku zakrawałoby o jakąś fobię... Już po całym zdarzeniu skojarzyła gościa i dlatego mówi, że miała wrażenie, że ktoś ją śledził. |
|
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
zakładając, że rodzina stoi za zniknieciem dziecka to po co taki szum wokół tej sprawy by robili? mogli załozyć ze im wiecej osób zaangazowanych w sprawe tym większe prawdopodobieństwo odnalezienia dziecka? i logicznie-ukaranie ich samych.
dlatego nie wydaje mi sie to prawdopodobne |
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
http://wiadomosci.wp.pl/title,Dlacze...wiadomosc.html
kolejny artykuł |
|
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym tak daleko nie szła z takim komentarzem |
|
|
|
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
Konferencja (kolejna) odbywała się w chwili, gdy pisałam tego posta, czyli dzisiaj, około godziny 14.30. Masz chyba na myśli pierwszą konferencję. Rutkowski nie wie, że była obdukcja?
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie tu od wczoraj a tu taki nawał informacji
![]() Jakaś paranoja się z tego wszystkiego robi Jak dla mnie to zarówno Rutkowski jak i Jackowski to dwaj lanserzy ale daliby sobie spokój już...
|
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
w teleexpresie właśnie powiedzieli, że poszukiwania Magdy trwają w Niemczech
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zajrzałam na nk mamy Madzi i mało nie padłam. Ludzie serio nie mają wstydu, wypisują jej tam komentarze do zdjęć, że się miesza w zeznaniach i pewnie sama wszystko zaaranżowała. Idioci
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe że teraz nagle się okazuje że rozpoznano jakiegoś człowieka który podobno ją śledził, ale z drugiej strony miałoby to sens, facet mógł znać matkę nawet z widzenia, mieszkał niedaleko dzięki temu mógł szybko zniknąć, tylko że ktoś by usłyszał/zauważył że facet nagle ma dziecko, no chyba że ludzie wolą udawać że nic nie widzą/nic nie słyszą.
a dzisiaj zauważyłem że kobiet naprawdę lubią adrenalinę, idąc do pracy przed jednym ze sklepów zauważyłem jak kobieta zostawia wózek z dzieckiem na zewnątrz i jak gdyby nigdy nic wchodzi do sklepu! na ulicy ruch, łatwo można zniknąć w tłumie z dzieckiem ale kobiecie na myśl nie przyszło aby pilnować dzieciaka, aż mnie zamurowało jak to zobaczyłem, dzieciak miał szczęście że przystanąłem dość blisko wózka i czekałem aż kobieta wróci bo przez głupotę matki dzieciak mógłby mieć problemy, czy naprawdę tak ciężko jest pomyśleć żeby wiedzieć aby nie zostawiać małego dziecka samego na ulicy? Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2012-02-02 o 17:25 |
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak czytam o tej sprawie to przypominają mi się poszukiwania małej madeleine mccann, jej rodzice mieli status podejrzanych, ale ich uniewinniono, sprawa nadal jest nierozwiązana (i chyba już się nie rozwiąże), ale moim zdaniem wiele wskazuje na ich udział (ślady krwi w bagażniku itd.). W USA w niektórych stanach, automatycznie w sprawie zabójstwa albo zniknięcia nadaje się status podejrzanego całej rodzinie, bo mimo wszystko to najczęściej bliskie osoby maczają w tym palce. Moim zdaniem, jedną z najbardziej prawdopodobnych rozwiązań jest takie, że zniknięcie to sprawa rodziców. Może powiecie, że wydaje niesprawiedliwe i krzywdzące opinie, ale to była moja pierwsza myśl. Dziwi mnie, że żaden monitoring nic nie zarejestrował, przecież dziecka nie można, ot tak sobie przenieść gdzieś. Dziewczyna młoda, może dziecko ją przerosło, może długo płakało, wstrząsnęła nim i coś mu niechcący zrobiła, nie wiem. Takie jest moje zdanie i tyle. Może się mylę, oby.
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam sie jak powinna wygladac osoba, ktora przezywa tragedie, zeby nie bylo wobec niej zadnych spekulacji. Czyzby brak makijazu a zamiast ubran worek po ziemniakach? Nie maja sie ludzie czego uczepic, niech lepiej wezma udzial w poszukiwaniach, plakaty porozklejaja jak im sie nudzi zamiast glupoty wypisywac. |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego by ci rodzice nie zrobili to ludzie i tak znaleźliby coś do czego można by się przyczepić, żenujące... Może byliby zadowoleni jakby mama Madzi, ubrana jak napisałaś w worek po ziemniakach, położyła się krzyżem przed kamerami i zalewając się łzami błagała o oddanie dziecka. No i obowiązkowo obok musiałby stać Jackowski i kilka cyganek dla lepszego efektu
|
|
|
#419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodane o 4:54. To ja już nie wiem co o tym myśleć ![]() Pogrubienie nie chce mi się wyłączyć. |
||
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama odrzuciłabym pomoc Jackowskiego.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

na tvn24 jeszcze nic nie piszą, macie jakieś informacje?
czytałam coś o tych pomówieniach, że niby ojciec Madzi nie jest jej biologicznym ojcem, ale myślałam, że to takie biadolenie i prędzej bym się śmierci spodziewała, aniżeli tego, że znajdą czas na to, żeby jeszcze robić badania na ojcostwo. Ścięło mnie z nóg. Zastanawiam się ile jeszcze upokorzeń doświadczą Ci ludzie.

Szkoda, że się nie sprawdziło...