Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 18:09   #931
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Ciastek, do Waszej sprawy poczytaj, na przesłuchaniu powiedz, że auto kupiliście nie wiedząc o wypadku. Nie sprawiało problemów podczas jazdy, dlatego nie podejrzewaliście nawet, że był nim spowodowany wypadek. Powiedz kiedy podpisaliście umowę i najlepiej zrób jej kopię, żeby pokazać policji. Pewnie będą chcieli od Was dane kontaktowe sprzedającego Wam samochód. Wam nic nie powinno grozić jeżeli przedstawicie umowę kupna samochodu, za to sprzedającego możecie sami oskarżyć o zatajenie faktu o sprzedawanym aucie (Art. 286 Kodeksu Karnego)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:10   #932
ivoncia16
Wtajemniczenie

Soleilka

a ja bym nie chciala na Twoim miejscu spotykac sie z takimi pseudo ,,przyjaciolkami"
ktore tylko Cie wykorzystuje zeby sie najesc i napic za darmoche
nie ma co juz wolala bym zostac sama.
masz Tż niedlugo dzidziusia,to najwazniejsze

moj Tż tez jest dla mnie najwiekszym przyjacielem
wogole odkad skonczylam szkole i przprowadzialam sie tu na wioche to nawet nie mam z kim wyjsc
wszystkie kolerzanki mam daleko od siebie i zadko sie widzimy
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:11   #933
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
My planowaliśmy kupić auto w czerwcu, żeby dziecko miało bezpieczniejszy transport. TŻ chce takie pięcioletnie. Jednak nasz gracik padł wczoraj. Te mrozy go zabijają. I jak mamy znowu ładować pieniądze i go naprawiać, to chyba go na części sprzedamy.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:12   #934
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Przed ciążą nie oglądam w ogole horrorów ale teraz mnie jakoś naszło Nie lubię tylko tych krwawych, bardziej kręcą mnie te o duchach, zjawach, demonach. Mogę Ci polecić Paranormal Entity, Przypadek 39, Delikatna, Lustra, Naznaczony, Widmo, Amityville, Mgła, Oddział, Sierota, Posłańcy, Nieodebrane połączenie, Udręczeni

Naznaczony jest genialny Fakt, trochę dziwny początek ale sie rozkręca Ostatni dom po lewej widziałam - tez fajny
A polecasz ten ostatni dom po lewej? Taki zeby nie przynudzil nic a nic, bo TZ caly dzien w pracy i moze mi przysnac. Chcialabym cos dzisiaj z nim obejrzec
I z tych ktore podalas wyzej - ktory nie jest o opetaniu lub duchach w domu? Takich sie boje. Schizuje za bardzo
A lubimy czasami obejrzec jakies 2 pod rzad.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:13   #935
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Przed ciążą nie oglądam w ogole horrorów ale teraz mnie jakoś naszło Nie lubię tylko tych krwawych, bardziej kręcą mnie te o duchach, zjawach, demonach. Mogę Ci polecić Paranormal Entity, Przypadek 39, Delikatna, Lustra, Naznaczony, Widmo, Amityville, Mgła, Oddział, Sierota, Posłańcy, Nieodebrane połączenie, Udręczeni

)
ogladalam wszytskie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ciastek, do Waszej sprawy poczytaj, na przesłuchaniu powiedz, że auto kupiliście nie wiedząc o wypadku. Nie sprawiało problemów podczas jazdy, dlatego nie podejrzewaliście nawet, że był nim spowodowany wypadek. Powiedz kiedy podpisaliście umowę i najlepiej zrób jej kopię, żeby pokazać policji. Pewnie będą chcieli od Was dane kontaktowe sprzedającego Wam samochód. Wam nic nie powinno grozić jeżeli przedstawicie umowę kupna samochodu, za to sprzedającego możecie sami oskarżyć o zatajenie faktu o sprzedawanym aucie (Art. 286 Kodeksu Karnego)
wlasnie kazali mi wziac umowy wszytskie a jest ich 4 oni sobie ksero zrobią. Data na umowie tez jest wiec luz. Ale sam fakt ze jesczze nigdy nie bylamprzesluchiwana i nie bylam na policji

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:13   #936
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
nie martw sie, takie osoby nie są warte zainteresowania. Pamietaj, ze prawdziwych przyjaciol poznaje się w biedzie...

poza tym tak jak dziewczyny pisaly, na spacerach na bank poznasz inne mamusie i czasami taka znajomosc moze okazac sie duzo lepsza...
Dziękuję za wsparcie
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja tez bym sie napila Wprowadzaj sie blizej, w koncu jakos w podobnym wieku jestesmy
To gdzie mieszkasz?
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moze policja cos wskura?
Powinni Powiedzcie im, że nie wiecie jak rozegrać sprawę, bo teraz to Wy będziecie poszkodowani. Auto pewnie będzie dowodem w sprawie
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Przyjaźniłam się - powiedzmy (mówią, że jak coś się zaczyna to nigdy się nie kończy - a jak się skończyło znaczy, że się nigdy nie zaczęło) - od przedszkola z pewną osóbką. Ze dwa lata temu okazało się to bym tak toksyczne i egoistyczne z jej strony, że po prostu podziękowałam za taką relację. Nie mam wielu koleżanek. A w sumie tak, żeby posiedzieć i pogadać sam na sam, to jedną 70 na północ ode mnie. Drugą - ale to już spotykamy się tylko z mężami - 80 km na południe Fajnie by było tu kogoś mieć, ale nic na siłę. TŻ, jak któraś z Was trafnie napisała, jest najlepszym i najwierniejszym przyjacielem.
Dziękuję za wsparcie

Zawsze mam jeszcze Was

Bloguję
Stary 2012-02-02, 18:14   #937
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Nie wiem, tego nie oglądałam, ale dla mnie najgorszym horrorem był: "Paranormal activity"...pierwsza część i druga też...podobno na trzeciej części , która była niedawno w kinie ludzie wychodzili, bo nie mogli na to patrzeć...brrrr
I jeszcze "REC", ale nie wiem jaka jest polska nazwa..też masakra.
A ja na trzeciej części Paranormal Activity mało nie padłam z nudów
Rec ma taki sam tytuł po polsku. Też widziałam i mnie jakos nie zachwycił Nie lubię hiszpańskich horrorów poza Sierocińcem.
Stary 2012-02-02, 18:14   #938
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
My planowaliśmy kupić auto w czerwcu, żeby dziecko miało bezpieczniejszy transport. TŻ chce takie pięcioletnie. Jednak nasz gracik padł wczoraj. Te mrozy go zabijają. I jak mamy znowu ładować pieniądze i go naprawiać, to chyba go na części sprzedamy.
Rowniez zapraszam TZ mechanik i wielki fanatyk samochodow, wiecznie znajduje cos taniej

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 18:14   #939
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie kazali mi wziac umowy wszytskie a jest ich 4 oni sobie ksero zrobią. Data na umowie tez jest wiec luz. Ale sam fakt ze jesczze nigdy nie bylamprzesluchiwana i nie bylam na policji
Ja byłam przesłuchiwana latem Powiedz przesłuchującemu, że jesteś w ciąży - nie powinien Cię wtedy męczyć długo. A i przesłuchanie nie jest niczym nieprzyjemnym, spisze tylko Twoje zeznanie, a to potrwa może z pół godziny? A umowy koniecznie zabierz A czemu jest ich aż 4?

Bloguję
Stary 2012-02-02, 18:16   #940
ivoncia16
Wtajemniczenie

Paula SHIN

a wlasnie ile Ty masz lat?
bo na pierwszej str nie ma
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:19   #941
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam przesłuchiwana latem Powiedz przesłuchującemu, że jesteś w ciąży - nie powinien Cię wtedy męczyć długo. A i przesłuchanie nie jest niczym nieprzyjemnym, spisze tylko Twoje zeznanie, a to potrwa może z pół godziny? A umowy koniecznie zabierz A czemu jest ich aż 4?
mowilam o ciazy bo sie pytal czy pracuje wiec mowie z enie ze jestem na zwolnieniu bo jestemw coazy to sie pytal ktory meisiac

umow 4 bo ktos sprzedal komus. Potem ten ktos nie przerejestrował i sprzedal jesczze komus i potem ten ktos jeszcze komus. I ten ktos nam. Pierwszy wlasciciel z umowy ktory sprzedawał tylko rejestrował tamci nie. I ja zarejestrowałam chociuaz mialam z tym problem. I pewnie potym wkoncu dotarli do auta.

A do tego gosciu dal nam kwitek z podrobionym ubezpieczeniem! i meisiąc jezdzil tz na podrobionym czyli nie ubezpieczonym aucie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 18:19   #942
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
To gdzie mieszkasz?
Kawalek od Wroclawia, okolice Glogowa, Polkowic, Legnicy..

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 18:21   #943
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Szkoda w takim razie...
Ojj do samochodu trzeba sporo dokladac. Teraz i tak najwiecej idzie na paliwo. Niedlugo bedzie po 10zl

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 18:21   #944
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
masakra

6 listopada kupilismy samochod taki do lasu dla tzta.
i sie okazalo ze uczestniczyl w wypadku i ktos kto nim jechal chyba zwiał....... a ze nie byl rejestrowany przed poprzednich 4 wlascicieli dopiero ja zarejestrowałam go niedawno to doszli gdzie te auto jest i przyszli mnie przesłuchac
Współczuję. To się musiałaś zdenerwować Ale spokojnie, przecież to nie Wy mieliście ten wypadek. Na pewno wszystko się wyjaśni.

Cytat:
Ostatnio utrzymywały ze mną kontakt, tylko gdy coś im było potrzebne...
Wczoraj jedna z nich miała urodziny. Złożyłam jej życzenia, nawet nie odpisała... A dziś się dowiedziałam, że siedzą sobie we dwie i świętują
W moje urodziny nawet nie złożyły mi życzeń, zjadły pizzę, wypiły piwo i sobie poszły... Mam dość takiego traktowania
To faktycznie przykre Przynajmniej wiesz, że to nie żadne przyjaciółki.

Cytat:
my kupilismy 6 listopada a wypadek by 1 wrzesnia. Wiec mamy umowe naszą z datą zakupu. To chyba nic nie bedzie co? az mnie brzuch rozbolał
Uspokój się Kochana, bo dzidzia się stresuje
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:21   #945
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Dam Ci odpowiedz wieczorem jak bedzie TZ Albo wysle PW, bo mozesz sie nie dokopac tutaj

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 18:22   #946
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
mowilam o ciazy bo sie pytal czy pracuje wiec mowie z enie ze jestem na zwolnieniu bo jestemw coazy to sie pytal ktory meisiac

umow 4 bo ktos sprzedal komus. Potem ten ktos nie przerejestrował i sprzedal jesczze komus i potem ten ktos jeszcze komus. I ten ktos nam. Pierwszy wlasciciel z umowy ktory sprzedawał tylko rejestrował tamci nie. I ja zarejestrowałam chociuaz mialam z tym problem. I pewnie potym wkoncu dotarli do auta.

A do tego gosciu dal nam kwitek z podrobionym ubezpieczeniem! i meisiąc jezdzil tz na podrobionym czyli nie ubezpieczonym aucie
To poprzedni właściciel ma jednym słowem prze*srane
Jakby miał Cię męczyć jeszcze jednym przesłuchaniem (bo pl policja jest strasznie głupia) to załatwiaj zwolnienie od lekarza. W sumie jeśli nie możesz wychodzić na dłużej, to może zadzwoń na komendę i przedstaw sytuację? Nie powinni wtedy chcieć Cię męczyć, tylko powinien ktoś przyjść i to u Ciebie załatwić
Cytat:
Kawalek od Wroclawia, okolice Glogowa, Polkowic, Legnicy..
to kawał polski Ja mieszkam z drugiej strony

Bloguję
Stary 2012-02-02, 18:25   #947
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym z nimi przestala rozmawiac.
Tez mamy (mielismy) takich ludzi wokol siebie. Wiec kontakt ograniczylismy do minimum. Jak bedziemy mieli ochote wyjsc na piwo, lub oni, to sie jakos dogadamy i pojdziemy. Ale nic wiecej i przyjaznia tego nazywac nie bedziemy
Niedlugo poznasz sobie pelno "mamusiek" na spacerach
No ja mam właśnie ten problem, że w wieku 22 lat w moim towarzystwie nie znam osoby, która chociażby myśli o ślubie, a co dopiero o dzieciach:P Więc chcąc czy nie chcą kontakty się trochę urywają,jak człowiek nie może chodzić na imprezy do rany i szaleć.Jednak priorytety się zmieniają trochę. Dlatego też mam nadzieję poznać jakiś parę mamusiek:P

Cytat:
Prawdopodobnie od urazu - to mogło być nawet źdźbło sianka. Oczko robiło się jej nieładne, aż mogła infekcja dostać się do mózgu i nie było wyjścia. Jednak świetnie sobie poradziła. Wybudzanie z narkozy kilogramowego stworka, który nie rozumie, że nie może się ruszyć - było trochę dramatu. Ranka jeszcze jest, ale najgorsze za nami.

Ja już dwie pochowałam. Niestety są to malutkie zwierzaki i czasem nie da im się pomóc. Są jednak słodkie i kochane. Ponadto cieszę się, że mogę umilić życie takim stworkom!

Gratulacje!

Przyjaźniłam się - powiedzmy (mówią, że jak coś się zaczyna to nigdy się nie kończy - a jak się skończyło znaczy, że się nigdy nie zaczęło) - od przedszkola z pewną osóbką. Ze dwa lata temu okazało się to bym tak toksyczne i egoistyczne z jej strony, że po prostu podziękowałam za taką relację. Nie mam wielu koleżanek. A w sumie tak, żeby posiedzieć i pogadać sam na sam, to jedną 70 na północ ode mnie. Drugą - ale to już spotykamy się tylko z mężami - 80 km na południe Fajnie by było tu kogoś mieć, ale nic na siłę. TŻ, jak któraś z Was trafnie napisała, jest najlepszym i najwierniejszym przyjacielem.
Nie każdy lubi te zwierzaki...moja koleżanka zawsze twierdziła, że świnki są takie niepocieszne...nie to co kot albo pies, ale ja swoją uwielbiałam. Zabawna była, szczególnie jak się cieszyła i skakała tak przy tym śmiesznie. To było urocze
A z tym powiedzeniem, to trafne jak cholera.
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
no właśnie dzisiaj jest równy tydzień jak codziennie budzę się nad ranem punkt 4:10 nie wiem co ja mam w tyłku jakiś zegarek czy jak... i to nawet nie chce mi sie sikać... budze sie totalnie wyspana

gratuluje ślubu i wszystkiego najlepszego
Dziękuję
Zegarek w tyłku

Cytat:
A ja na trzeciej części Paranormal Activity mało nie padłam z nudów
Rec ma taki sam tytuł po polsku. Też widziałam i mnie jakos nie zachwycił Nie lubię hiszpańskich horrorów poza Sierocińcem.
Ile ludzi tyle opinii
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:27   #948
Soleilka
Zakorzenienie

Ja znam jedną mamuśkę w moim wieku, która chowa się przed TŻ z paleniem... Potrafi wypalić papierosa, wypić sok owocowy i karmić dziecko piersią Jak to zobaczyłam, to zrobiło mi się słabo, tym bardziej, że dziecko pół roczne...

Albo zimno na dworze, ja w kurtce, bo mnie telepie, a dziecko w krótkim rękawku przykryte kocykiem do połowy i ciągle odkopujące się... Ale nie dało przetłumaczyć, że powinna jakoś cieplej dziecko ubrać...

Bloguję
Stary 2012-02-02, 18:27   #949
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
to kawał polski Ja mieszkam z drugiej strony
W takim razie nici z piwa

Cytat:
Treść usunięta
Nie ma sprawy. I tak wysle PW
A z dojazdami dobrze wymyslil Twoj TZ.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 18:27   #950
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
moj Tż tez jest dla mnie najwiekszym przyjacielem
wogole odkad skonczylam szkole i przprowadzialam sie tu na wioche to nawet nie mam z kim wyjsc
wszystkie kolerzanki mam daleko od siebie i zadko sie widzimy
Mam podobnie. Czasem brakuje mi jakiejś babki do pogadania czy do wyskoczenia na zakupy, bo moje wszystkie bliskie koleżanki rozjechały się po świecie. A te trochę dalsze pracują i ciągle nie ma jak się spotkać.
Na szczęście mąż nadrabia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:29   #951
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
To poprzedni właściciel ma jednym słowem prze*srane
Jakby miał Cię męczyć jeszcze jednym przesłuchaniem (bo pl policja jest strasznie głupia) to załatwiaj zwolnienie od lekarza. W sumie jeśli nie możesz wychodzić na dłużej, to może zadzwoń na komendę i przedstaw sytuację? Nie powinni wtedy chcieć Cię męczyć, tylko powinien ktoś przyjść i to u Ciebie załatwić
wsumie w domu dzis zadali podstawowe pytania, Bo ja stołu nie mam w pokoju i stwierdzil policjant ze niewygodnie bedzie mu pisac a to potrwa wiec mam przyjsc jutro wieczorem do nich na komende. Pojde co mi szkodzi. Wole to wszystko pwoiedziec, niemam nic do ukrycia a mize akurat dojda do goscia i moze rzeczywioscie udalo by sie by kase zwrocil, chociaz nielcze nawet na to........ bo oewnie gosciu sie podstawił......a w ogole to pierwszy wlasciciel mial umowe sprzedazy komus innemu a my juz tej umowy niemamy a may ze sporzedal innemu wiec jakby te nasze umowy byly fikcyjne........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 18:32   #952
Soleilka
Zakorzenienie

A szkoda, że nie mieszkamy wszystkie blisko siebie

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
wsumie w domu dzis zadali podstawowe pytania, Bo ja stołu nie mam w pokoju i stwierdzil policjant ze niewygodnie bedzie mu pisac a to potrwa wiec mam przyjsc jutro wieczorem do nich na komende. Pojde co mi szkodzi. Wole to wszystko pwoiedziec, niemam nic do ukrycia a mize akurat dojda do goscia i moze rzeczywioscie udalo by sie by kase zwrocil, chociaz nielcze nawet na to........ bo oewnie gosciu sie podstawił......a w ogole to pierwszy wlasciciel mial umowe sprzedazy komus innemu a my juz tej umowy niemamy a may ze sporzedal innemu wiec jakby te nasze umowy byly fikcyjne........
Jeżeli dojdą do tego, który Wam sprzedał samochód, to można mu nawet zrobić sprawę o zwrot pieniędzy. W końcu wprowadził Was w poważny błąd... No i jeżeli auto było bardzo uszkodzone, a to w jakiś sposób zamaskował, to mogło powodować zagrożenie życia, co też jest karalne. Policja musi dojść do tego kto to jest. Ja bym radziła z tym policjantem pogadać na ten temat, bo on będzie lepiej wiedział, czy udałoby się odzyskać te pieniądze Albo jeżeli macie kogoś w rodzinie czy wśród znajomych pracujących jako adwokat itp.

Bloguję
Stary 2012-02-02, 18:34   #953
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
Jeżeli dojdą do tego, który Wam sprzedał samochód, to można mu nawet zrobić sprawę o zwrot pieniędzy. W końcu wprowadził Was w poważny błąd... No i jeżeli auto było bardzo uszkodzone, a to w jakiś sposób zamaskował, to mogło powodować zagrożenie życia, co też jest karalne. Policja musi dojść do tego kto to jest. Ja bym radziła z tym policjantem pogadać na ten temat, bo on będzie lepiej wiedział, czy udałoby się odzyskać te pieniądze Albo jeżeli macie kogoś w rodzinie czy wśród znajomych pracujących jako adwokat itp.
nie mamy nikogo takiego. Ale pogadam z nim jutro i tak tam ide itak.....

no policjant mowi ze kupilismy bitego go, a ja moie ze nie ze tak łądnie wygladal ze nic nie bylo widac i nikt o niczym takim niewspominał wiec my nie wiedzielismy. Takiego powypadkowego bysmy nie kupili przeciez.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 18:34   #954
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
Paula SHIN

a wlasnie ile Ty masz lat?
bo na pierwszej str nie ma
W zaleznosci od tego ile konczysz w tym roku jestem rok lub 2 lata starsza Wiec podobnie.

Cytat:
No ja mam właśnie ten problem, że w wieku 22 lat w moim towarzystwie nie znam osoby, która chociażby myśli o ślubie, a co dopiero o dzieciach:P Więc chcąc czy nie chcą kontakty się trochę urywają,jak człowiek nie może chodzić na imprezy do rany i szaleć.Jednak priorytety się zmieniają trochę. Dlatego też mam nadzieję poznać jakiś parę mamusiek:P
U mnie pare kolezanek ma dzieci Ale wiekszosc tak jak mowisz. Nawet nie mysla o slubie czy dzieciach. A ja juz drugie bede miec
TZ jak mnie poznal tez ani myslal o slubie A dziecko pierwszy raz na rekach trzymal moje ale szybko sie przestawil. Teraz tatus z niego swietny

Cytat:
Ja znam jedną mamuśkę w moim wieku, która chowa się przed TŻ z paleniem... Potrafi wypalić papierosa, wypić sok owocowy i karmić dziecko piersią Jak to zobaczyłam, to zrobiło mi się słabo, tym bardziej, że dziecko pół roczne...

Albo zimno na dworze, ja w kurtce, bo mnie telepie, a dziecko w krótkim rękawku przykryte kocykiem do połowy i ciągle odkopujące się... Ale nie dało przetłumaczyć, że powinna jakoś cieplej dziecko ubrać...
Rece opadaja...
To jak jedna, ktora ja znam szykowala mleko dla dziecka - lala wode i sypala mleko "na oko" Pozniej sie dziwila ze dziecko brzuch boli. I co chwile jak nie zaparcia to biegunki.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 18:35   #955
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
A polecasz ten ostatni dom po lewej? Taki zeby nie przynudzil nic a nic, bo TZ caly dzien w pracy i moze mi przysnac. Chcialabym cos dzisiaj z nim obejrzec
I z tych ktore podalas wyzej - ktory nie jest o opetaniu lub duchach w domu? Takich sie boje. Schizuje za bardzo
Tak Ostatni dom po lewej trzyma w napięciu i jest ciekawy a więc godny polecenia Z tego co wymieniłam to o duchach nie jest Sierota, Nieodebrane połączenie. Delikatna ma motyw o duchu ale nie jest to az tak bardzo straszne, mnie bardzo ten film wzruszył - zwłaszcza końcówka. Możesz sobie obejrzeć jeszcze Oko, Dead End, Klucz do koszmaru, Nienarodzony bo o ile dobrze pamiętam to tam nic o duchach nie ma. Jest jeszcze Lśnienie ale to chyba każdy widział
Stary 2012-02-02, 18:35   #956
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

Nie każdy lubi te zwierzaki...moja koleżanka zawsze twierdziła, że świnki są takie niepocieszne...nie to co kot albo pies, ale ja swoją uwielbiałam. Zabawna była, szczególnie jak się cieszyła i skakała tak przy tym śmiesznie. To było urocze

Zegarek w tyłku
a ja miałam króliczka miniaturkę i żył skubaniec 14 lat! ale przez tyle czasu tak się z nim związałam że później żal mi go było iść uśpić (bo już biedak chorował)... ale jak sobie wspomnę to taka przylepa z niego była... nawet jak znajomi do nas przychodzili z dziećmi i one go jak nie targały za uszy to za ogon... a on wiecznie zadowolony był i tylko przychodził żeby go głaskać kochana mordka. Ale za to już nie chcę takich zwierzaków bo znowu się przywiążę i bede rozpaczać po stracie

dzieci to mnie chyba tylko ewentualnie na chomika namówią
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:37   #957
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
A szkoda, że nie mieszkamy wszystkie blisko siebie
Zgadzam sie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 18:37   #958
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

niezle, jestem pod wrazeniem
niektore osoby, ktore maja dziecko cięzko jest nazwać matkami... przeraz mnie cos takiego... tyle jest par, ktore sie stara o dziecko i zrobiloby dla niego wszystko....

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Czasem brakuje mi jakiejś babki do pogadania czy do wyskoczenia na zakupy, bo moje wszystkie bliskie koleżanki rozjechały się po świecie. A te trochę dalsze pracują i ciągle nie ma jak się spotkać.
Na szczęście mąż nadrabia
mi też brakuje tego.. wszystkie moje kumpele zostaly w Polsce i niezbyt czesto udaje nam sie pogadac na skype, bo kazda ma swoje zycie, inny rozklad dnia i czasami sciezko jest sie zsynchronizowac z czasem .
Ciesze sie ze mam tu TZ, nie wyobrazam sobie juz zyc bez niego, ale damskie towarzystwo czasami jest jak najbardziej wskazane

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:37   #959
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.skarbmamy.pl/album?id_albumu=494 prosze
ten pierwszy to najnowszy wejdz by sobie powiekszyc.
Brzusio jest cudowny duzi jak nie wiem na ten moment ciąży, ale zgrabniusi!!! obym i ja tak pięknie się rozwijała buzia
Stary 2012-02-02, 18:39   #960
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

All in Biorę konkordatowy w przyszły piątek dziękuję
Gratulacje, wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Taa... Jak dla mnie moga zabijac, ucinac glowy itd.. Ale jak sie pojawiaja duchy lub (co gorsza) opetanie - wymiekam
Z facetem rozumiem co masz na mysli. Moj tez ma takiego niezbyt ciekawego kumpla. Ale co zrobic...
ja mogę oglądać wszystko najgorsze slashery,duchy, opętania tylko pająków nie lubię i nie daję rady oglądać fabularnych i dokumentów o II wojnie a zwłaszcza o obozach

Cytat:
To jest "Gra o tron" Ja mam cały na lapku, bo tż ściągnął. To jest taki bardziej fantasy..i takie średniowieczne czasy mi przypomina. Ale ja uwielbiam taki filmy i seriale Jestem wielką fanką "Władcy pierścieni"
Ja i tż też uwielbiamy Władcę, w piątek będzie "powrót króla" na tvn

Cytat:
masakra

6 listopada kupilismy samochod taki do lasu dla tzta.
i sie okazalo ze uczestniczyl w wypadku i ktos kto nim jechal chyba zwiał....... a ze nie byl rejestrowany przed poprzednich 4 wlascicieli dopiero ja zarejestrowałam go niedawno to doszli gdzie te auto jest i przyszli mnie przesłuchac
Wszystko się wyjaśni, nie denerwuj się, niepotrzebnie Cię tylko zestresowali

Cytat:
Ostatnio utrzymywały ze mną kontakt, tylko gdy coś im było potrzebne...
Wczoraj jedna z nich miała urodziny. Złożyłam jej życzenia, nawet nie odpisała... A dziś się dowiedziałam, że siedzą sobie we dwie i świętują
W moje urodziny nawet nie złożyły mi życzeń, zjadły pizzę, wypiły piwo i sobie poszły... Mam dość takiego traktowania
Olej takie koleżanki, nie ma sensu sie przejmować
Mój mąż miał takiego kolegę, dzwonił tylko jak coś chciał i jeszcze był na tyle bezczelny, że puszczał sygnał, żeby do niego oddzwonić

Cytat:
Treść usunięta
Moim też!
Siostra również, ale bardzo daleko ode mnie mieszka i pozostaje nam tylko kontakt telefoniczny
Cytat:
Żeby nie było nudno!

Ze słowem przyjaciel trzeba naprawdę uważać, bo niewielu na to miano zasługuję. A jeśli chodzi o facetów-to ja sobie małżeństwa bez przyjaźni też nie wyobrażam
Chociaż zawsze baba to baba..z facetem o wszystkim nie pogadasz
Pogadasz, trzeba go tylko powoli wdrażać w babskie tematy, ja po 11 latach związku (i mojej nad nim pracy) mogę powiedzieć, że mój mąż tak się wyrobił, że doradza koleżankom z pracy w kwestii ubioru i makijażu

Cytat:
Ostatni dom po lewej- można zobaczyć, ale dla mnie szału nie robi, ponoć oryginał Wesa Cravena z 1972 jest dużo lepszy, ale nie widziałam
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości