Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 16:29   #4531
plineczka003
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez magdak18 Pokaż wiadomość
moja siostra ma niedocfzynność tarczycy i wiem ze przez leki ktore bierze nie moze schuidnac a cwiczy na silowni, w domu, chodzi na basen, na saune, na zabiegi rózne, stosuje diete i nic a nic waga jej sie nie rusza a gdy przez pol roku (głupia bo tak nie powinna) odstawila te leki to zrzucila 10kg a jak zaczela znow brac to szybko przytyla i to z nadwyzka i nie moze schudnac i twierdz ze wlosy jej wypadaja no i napewno wolno rosna
Biedna, współczuje jej. Tak to jest przy niedoczynności tarczycy. Może warto by poradziła się swojego endokrynologa w tej kwestii? Może da się coś z tym problemem zrobić?

Też myślę nad olejem z wiesiołka, ale w kapsułkach, bo nie przełknełabym

Odebrałam Jantar i pachnie jak tania woda po goleniu z kiosku Teraz to już moje włosy muszą ruszyć, bo kupiłam kolejne przyspieszacze
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:36   #4532
magdak18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plineczka003 Pokaż wiadomość
Biedna, współczuje jej. Tak to jest przy niedoczynności tarczycy. Może warto by poradziła się swojego endokrynologa w tej kwestii? Może da się coś z tym problemem zrobić?

Odebrałam Jantar i pachnie jak tania woda po goleniu z kiosku Teraz to już moje włosy muszą ruszyć, bo kupiłam kolejne przyspieszacze
no biedna i to bardzo a tym bardziej ze nie wazy 60kg tylko kolo 80 wiec ona jest bardzo zalamana. rozmawiala ale przez to ze odstawila sama na pewnien czas wyniki sa gorsze i teraz musi brac o polowe jeszcze większa dawke

ja lykalam 2 miesiace 3 razy po 3 olejek z wiesiolka i nie zauwazylam zeby cokolwiek wlosy sie poprawily

a jakich jeszcze przyspieszaczy uzywasz? ja juz nie wiem ktory/e sobie kupic .. kazda pisze ze uzywa czego innego moglaby ktoras z Was wypisac od myslnikow czego uzywa/ła i czy bylo to dobre?

włosy włosy włosy
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:43   #4533
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama łyka regularnie kapsułki i ma śliczne włosy i masę baby hair. Do tego jeszcze zażywa kapsułki z Omega 3, to na pewno też ma jakiś wpływ na włosy.
Ja kapsułek nie zażywam, bo po prostu ich nie mogę połknąć, więc muszę sobie radzić inaczej. Kupiłam sobie zresztą cytrynowy tran, bo podobno smak ujdzie, a to jednak niesamowicie zdrowe, więc dobrze by było o siebie zadbać, ale jeszcze nie odważyłam się go otworzyć nawet.
Stary 2012-02-02, 16:51   #4534
magdak18
Raczkowanie

ja łykałam tran przywieziony mi przez siostrę z Islandii i jakos nie moge ciagle odbija mi sie rybą xD a jesli o kwasy omega 3 to lykam ogórecznik

włosy włosy włosy
Stary 2012-02-02, 17:17   #4535
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, obczajcie sobie tego bloga: http://cupcakeolicious.blogspot.com
Ta laska ma tak obłędne włosy, że nie mogę przestać się zachwycać!
Kiedy mi takie urosną?
Nienawidze jej
Szczerze mówiąc nie podobają mi się w ogóle

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Można się dołączyć?

Pomyśleć, że do tej pory żyłam w takiej nieświadomości Byłam pewna, że porostu włosów za bardzo przyspieszyć się nie da i wtedy znalazłam to podforum. Szkoda, że nie wpadłam tutaj w sierpniu jak uciachałam długie włosy i ryczałam po tym przez tydzień.

Pielęgnację włosów zmieniłam niedawno, póki co na przyspieszenie porostu włosów piję tylko pokrzywę i skrzyp. Czekam na zamówiony olej z wiesiołka, żeby wprowadzić go do diety (nie lubię kapsułek ).
Kupiłam też dzisiaj olejek rozmarynowy na porost włosów i nie mogę się doczekać aż przyjdzie.
Witaj!!

Cytat:
ja lykalam 2 miesiace 3 razy po 3 olejek z wiesiolka i nie zauwazylam zeby cokolwiek wlosy sie poprawily

a jakich jeszcze przyspieszaczy uzywasz? ja juz nie wiem ktory/e sobie kupic .. kazda pisze ze uzywa czego innego moglaby ktoras z Was wypisac od myslnikow czego uzywa/ła i czy bylo to dobre?
Czasem przy olejach trzeba dlużej poczekać na efekty, np kolo 3 miesięcy

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:52   #4536
plineczka003
Zadomowienie

Cytat:
no biedna i to bardzo a tym bardziej ze nie wazy 60kg tylko kolo 80 wiec ona jest bardzo zalamana. rozmawiala ale przez to ze odstawila sama na pewnien czas wyniki sa gorsze i teraz musi brac o polowe jeszcze większa dawke

Wiadomo tarczyca to choroba na całe życie niestety. O matko tylko sobie zaszkodziła, ale wiadomo, że każda kobieta chcę czuć się piękna Ważne żeby miała odpowiednie wsparcie i wiedziała, że nie tylko rozmiar 36 jest ładny, ale dobrze dobrane ciuchy, fajna fryzura, makijaż podkreślający urodę i kilogramy nie maja znaczenia

Czego używam? Piję pokrzywę, skrzyp i drożdże. Z wcierek obecnie Seboradin wzbogacony olejkiem lawendowym. Regularnie stosuję go o 2 tygodnie więc jedyne co zauważyłam to, że włosy wcale mi się nie przetłuszczają. Gdy mi się skończy będę używała Jantar. 2 dzień na noc smaruję skórę głowy Daktarinem (wiem kontrowersyjne, no ale ). Dzisiaj po raz pierwszy wtarłam żel aloesowy. Gdy nie stosowałam Daktarinu na noc poprzedzającą mycie nakładałam olej Amla. Od jutra na 10 minut przed myciem będę nakładała naftę Anna z biopierwiastkami. Do tego masaże skalpu kilka razy dziennie.
Wiem dużo, ale bardzo chcę pobudzić włosy do wzrostu bo muszę sporo obciąć

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Moja mama łyka regularnie kapsułki i ma śliczne włosy i masę baby hair. Do tego jeszcze zażywa kapsułki z Omega 3, to na pewno też ma jakiś wpływ na włosy.
Ja kapsułek nie zażywam, bo po prostu ich nie mogę połknąć, więc muszę sobie radzić inaczej. Kupiłam sobie zresztą cytrynowy tran, bo podobno smak ujdzie, a to jednak niesamowicie zdrowe, więc dobrze by było o siebie zadbać, ale jeszcze nie odważyłam się go otworzyć nawet.
Ze względu na włosy zaczęłam łykać tran. Od tygodnia Właśnie myślę nad tym wiesiołkiem, ale Magda mnie zdemotywowała
Baby hair to ja mam aż za dużo. Jak głupia wyglądam, bo mi przy całej głowie sterczą włosy różnej długości
Stary 2012-02-02, 17:55   #4537
miss_dior
Raczkowanie

Cytat:
Baby hair to ja mam aż za dużo. Jak głupia wyglądam, bo mi przy całej głowie sterczą włosy różnej długości
Baby hair nigdy nie jest za dużo!!! Za parę miesięcy będziesz miała super gęste włosy
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 18:09   #4538
magdak18
Raczkowanie

Cytat:
Wiadomo tarczyca to choroba na całe życie niestety. O matko tylko sobie zaszkodziła, ale wiadomo, że każda kobieta chcę czuć się piękna Ważne żeby miała odpowiednie wsparcie i wiedziała, że nie tylko rozmiar 36 jest ładny, ale dobrze dobrane ciuchy, fajna fryzura, makijaż podkreślający urodę i kilogramy nie maja znaczenia

Czego używam? Piję pokrzywę, skrzyp i drożdże. Z wcierek obecnie Seboradin wzbogacony olejkiem lawendowym. Regularnie stosuję go o 2 tygodnie więc jedyne co zauważyłam to, że włosy wcale mi się nie przetłuszczają. Gdy mi się skończy będę używała Jantar. 2 dzień na noc smaruję skórę głowy Daktarinem (wiem kontrowersyjne, no ale ). Dzisiaj po raz pierwszy wtarłam żel aloesowy. Gdy nie stosowałam Daktarinu na noc poprzedzającą mycie nakładałam olej Amla. Od jutra na 10 minut przed myciem będę nakładała naftę Anna z biopierwiastkami. Do tego masaże skalpu kilka razy dziennie.
Wiem dużo, ale bardzo chcę pobudzić włosy do wzrostu bo muszę sporo obciąć

Ze względu na włosy zaczęłam łykać tran. Od tygodnia Właśnie myślę nad tym wiesiołkiem, ale Magda mnie zdemotywowała
no niestety zaszkodzila sobie... bardzo mi jej szkoda bo jest super dziewczyna a wydaje kupe kasy na te silownie, baseny, sauny, zabiegi (serie ktore naprawde sa baaardzo drogie:/) . ja zawsze mowie jej ze dobrze wyglada jak jezdze z nia na zakupy staram sie jej pomoc dobrac cos ladnego ale badzmy szczerzy naprawde ciezko jest w tych naszych centrach handlowych znalezc fajny ciuch ktory bedzie dobrze lezal. a przede wszystkim dobry rozmiar. jak bylysmy w h&mie to podobala jej sie super spodnica ale rozmiar byl max 42 a ona ma 44 albo 46 roznie. tak samo spodnie czy jakies fajne marynarki no ale dobra nie bede o niej gadac w koncu to nie jest ten temat no i nie powinnam o niej pisac chyba ale bardzo ją kocham i dla mnie jest ładna

nie no kup sobie ten wisiołek moze za krotko stosowalam jak juz tu ktoras wspomniala albo po prostu 3majmy sie zasady ze na kazdego co innego dziala

no ja wlasnie chce zaczac stosowac jakies wcierki, oleje tylko nie moge sie zdecydować co ^^

włosy włosy włosy
Stary 2012-02-02, 19:35   #4539
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
moja siostra ma niedocfzynność tarczycy i wiem ze przez leki ktore bierze nie moze schuidnac a cwiczy na silowni, w domu, chodzi na basen, na saune, na zabiegi rózne, stosuje diete i nic a nic waga jej sie nie rusza a gdy przez pol roku (głupia bo tak nie powinna) odstawila te leki to zrzucila 10kg a jak zaczela znow brac to szybko przytyla i to z nadwyzka i nie moze schudnac i twierdz ze wlosy jej wypadaja no i napewno wolno rosna
Przy przyjmowaniu hormonów tarczycy, metabolizm się reguluje, łatwiej się chudnie. Siostra powinna zrobić dokładniejszą diagnostykę i dobrać leki. Skoro po odstawieniu hormonów schudła, to coś nie halo, bo właśnie powinna przytyć.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 19:40   #4540
magdak18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Przy przyjmowaniu hormonów tarczycy, metabolizm się reguluje, łatwiej się chudnie. Siostra powinna zrobić dokładniejszą diagnostykę i dobrać leki. Skoro po odstawieniu hormonów schudła, to coś nie halo, bo właśnie powinna przytyć.
jest nadczynność tarczycy i niedoczynność tarczycy. przy nadczynnosci sie chudnie a niedoczynnosci ze tyje. mojego chlopaka mama ma nadczynnosc od wielu lat i jest chudziutka a opycha sie i to naprawde ostro a nic nie tyje. a moja siostra wlasnie ma niedoczynnosci i cwiczy, pilnuje diety a nic nie moze schudnac a wrecz tyje. ma bardzo dobrego specjaliste w warszawie wiec o to sie nie martwie. leki bierze juz od kilku albo kilkunastu lat i odkad zaczela je brac przytyla i waga jej stoi albo rosnie a jak odstawila leki udalo jej sie schudnac ale kosztem zdrowia a jak znow zaczela brac waga wrocila i nic sie nie rusza.

włosy włosy włosy
Stary 2012-02-02, 19:48   #4541
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
jest nadczynność tarczycy i niedoczynność tarczycy. przy nadczynnosci sie chudnie a niedoczynnosci ze tyje. mojego chlopaka mama ma nadczynnosc od wielu lat i jest chudziutka a opycha sie i to naprawde ostro a nic nie tyje. a moja siostra wlasnie ma niedoczynnosci i cwiczy, pilnuje diety a nic nie moze schudnac a wrecz tyje. ma bardzo dobrego specjaliste w warszawie wiec o to sie nie martwie. leki bierze juz od kilku albo kilkunastu lat i odkad zaczela je brac przytyla i waga jej stoi albo rosnie a jak odstawila leki udalo jej sie schudnac ale kosztem zdrowia a jak znow zaczela brac waga wrocila i nic sie nie rusza.
Wiem jakie są choroby tarczycy, nie wymieniłaś wszystkich. Jednakże sama sobie przeczysz, bo o ile owszem przy niedoczynności metabolizm jest spowolniony, to przy przyjmowaniu leków powinno być lepiej, w końcu przyjmujemy hormon, który to właśnie metabolizm przyśpiesza. Jeśli lepiej nie jest, nie mnie oceniać, ale po odstawieniu leków nie może być lepiej.
Sama pomyśl, że skoro siostra odstawia hormony to jej metabolizm znów spowalnia, jak może chudnąć?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2012-02-02 o 19:56
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 19:54   #4542
magdak18
Raczkowanie

"Faktem jest, że przy niedoczynności ludzie tyją, a niechudną, z powodu słabego metabolizmu" i wcale leki nie dzialaja tak zeby metabolizm przyspieszyc. chyba ze jakies konkretne. ja wiem tyle co mowi mi mama po kazdej wizycie i siostra. a nie bierze ich roku czy dwoch zeby nie wiedziec co mowi czy co lekarz jej mowi czy czyta na ten temat w internecie bo ją to trapi.. dobra nie gadajmy o tym bo to w koncu nie jest temat o tarczycy tylko o Naszych wlosach

włosy włosy włosy
Stary 2012-02-02, 20:55   #4543
klaudia_95
Przyczajenie

Cześć jestem tu nowa i ostatnio postanowilam sobie ze zaczne dbac o wlosy i bede je zapuszczac ;p mam nadzieje ze mi pomozecie

mozecie mi polecic jakies dobre sprawdzone sposoby na szybszy wzrost wlosow?
klaudia_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:00   #4544
klaudia_95
Przyczajenie

Cześć ;D jestem tu nowa i ostatnio postanowiłam sobie że zacznę dbać o włosy i je zapuszczać ;D mam nadzieje że mi pomożecie

znacie jakieś dobre sprawdzone sposoby na wzrost włosów? ;p

moje marzenie to mieć włosy do pasa ;D ale póki co mam włosy do łopatek
Stary 2012-02-02, 21:38   #4545
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Zmiana szamponu na delikatny + odżywka po każdym myciu, olejowanie, wcierki, psikadełka, suplementacja, ziółka, bogata maska trzymana ok 30min-1h 1-2x w tyg, silikony na końcówki.
Sposobów jest mnóstwo, wystarczy wysilić się i przeczytać wątek, jak nie cały to od połowy. Przy takich ogólnikach ciężko cokolwiek doradzić

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:43   #4546
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudia_95 Pokaż wiadomość
Cześć ;D jestem tu nowa i ostatnio postanowiłam sobie że zacznę dbać o włosy i je zapuszczać ;D mam nadzieje że mi pomożecie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Zmiana szamponu na delikatny + odżywka po każdym myciu, olejowanie, wcierki, psikadełka, suplementacja, ziółka, bogata maska trzymana ok 30min-1h 1-2x w tyg, silikony na końcówki.
Sposobów jest mnóstwo, wystarczy wysilić się i przeczytać wątek, jak nie cały to od połowy. Przy takich ogólnikach ciężko cokolwiek doradzić
Wystarczy nawet kilka stron przeczytać a już można coś kombinować na początek
Totalny skrót już jest wypisany - teraz się rozejrzyj tutaj trochę i potem zadawaj ewentualne pytania
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:01   #4547
magdak18
Raczkowanie

Cytat:

mam tak samo jak Ty wlosy tak do łopatek a marzenie chociaż do pasa
tez nie dawno tu bylam nowa ale Dziewczyny wiele rad mi dały, odpowiedziały na pytania. wszystko sobie zbierałam, zapisywałam, czytałam forum i inne i sobie zebrałam te wszystkie cenne informacje za ktore jestem Im bardzo dzienna
mam nadzieje że Wizażanki nie będą miały nic przeciwko że umieszczę tu to co One mi radziły

więc tak:
Pić: pokrzywę, skrzyp i drożdże, inne herbatki ziołowe i minimum 2l wody dziennie.

Z wcierek: Seboradin, olejek lawendowy, Jantar, radical, Daktarinem, żel aloesowy.

na 10 minut przed myciem nakładanie nafty Anna z biopierwiastkami.

Do tego masaże skalpu kilka razy dziennie.

olejek amla, Vatika kokosowa i migdałowa

Kuracja wewnętrzna: drożdże, pokrzywa i Calcium Pantothenicum (w maksymalnej dawce)

olej rycynowy, (który wciera się w skórę głowy)

Przed myciem zawsze na noc nakładanie na włosy olej (np. z pestek winogron, krokoszowy, lniany lub oliwkę Babydream - na zmianę).
Zmywanie delikatnymi szamponami (Babydream, Alterra),
nakładanie odżywki. odżywka np Garniera z awokado i masłem karite, Kallosa mlecznego, Garniera z aloesem, Artiste z keratyną, Isanę z olejem babassu).
Czasami do odżywki dodać można 2-3 krople gliceryny lub gluta z ugotowanego siemienia lnianego.
Po spłukaniu tego wszystkiego zrobic płukankę z octu jabłkowego (na litr wody 2 łyżki octu).
Włosów nie suszyć i nie prostować!
czesać je kiedy już są całkiem suche
i przed rozczesaniem psikamy jakąś mgiełką np Gliss Kurem Ultimate Repair. na skórę głowy używanie różnych wcierek - np wody brzozowej

olej recynowy

witamina a + e
olej z wiesiołka
neoglandyna
tran
onozis
vitapil
CAPIVIT TOTAL ACTION
płukanka Urticosan 4 przyciemniajac=p
capivit piękne włosy
Puritan’s Pride Hialu-Femi
H&S na łupież + wypadające włosy
Merz Special
Humavit skrzyp i pokrzywa
Relastan
Salfazin cynk
H-pantoten classic
Lbiotica włosy I paznokcie
Doppel herz aktiv na włosy I paznokcie
skrzypowita

włosy włosy włosy
Stary 2012-02-03, 07:41   #4548
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:

Kochana cały wątek jest o sposobach na wzrost włosów
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:56   #4549
klaudia_95
Przyczajenie

dzięki za rady

wiem że cały wątek o tym jest ale nie bardzo mam czas czytac wszystko od początku (niestety trzeba sie uczyc )

pije pokrzywe ze skrzypem, biore capivit piękne włosy, wcieram w skóre głowy pokrzepol, pod koniec dnia smaruje końcówki olejkiem rycynowym i stosuje dużo różnych masek na skórę głowy i po całej długości włosów ale też moim dużym problemem są przetłuszczające się włosy które musze myć codziennie rano więc niestety traktowane są suszarką, prostownice odstawiłam juz ze 2 miesiące temu ale przy suszarce musze zostać

sorry za dwa wpisy ale coś mi komputer zbzikował ;p

mam nadzieje że moje włosy ruszą się chociaż troszke z miejsca bo praktycznie wogóle mi nie rosną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 10:25   #4550
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
dzięki za rady

wiem że cały wątek o tym jest ale nie bardzo mam czas czytac wszystko od początku (niestety trzeba sie uczyc )

pije pokrzywe ze skrzypem, biore capivit piękne włosy, wcieram w skóre głowy pokrzepol, pod koniec dnia smaruje końcówki olejkiem rycynowym i stosuje dużo różnych masek na skórę głowy i po całej długości włosów ale też moim dużym problemem są przetłuszczające się włosy które musze myć codziennie rano więc niestety traktowane są suszarką, prostownice odstawiłam juz ze 2 miesiące temu ale przy suszarce musze zostać

mam nadzieje że moje włosy ruszą się chociaż troszke z miejsca bo praktycznie wogóle mi nie rosną
uważaj z tym olejkiem rycynowym na końcówki- słyszałam, że przy dłuższym stosowaniu, niektórym dziewczynom wysuszał. Ja się osobiście z tym nie spotkałam ale kto wie
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:26   #4551
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za rady

Pierwszy post to mega ściągawka sposobów na przyspieszenie i dobrze jest się z nią zapoznać

Z olejem rycynowym i jego ewentualnym dzialaniem wysuszającym to prawda. Dlatego jest on stosowany m.in do mycia twarzy olejami i przy kuracjach przeciwtrądzikowych/na tlustą cerę - bo wysusza
Poza tym jest dosyć cięzki nakladaniu, ale jeżeli Ci odpowiada to stosuj. Jednak lepszy i przyjemniejszy bylby np olej z winogron, sezamowy, ze slodkich migdalów. Nie są drogie a na wlosy dzialają dobrze, ale o tym więcej na innych wątkach, np. "Walka o zdrowe i piękne wlosy" lub "Oleje i olejki do wlosów"

Co do suszarki - susz przynajmniej zimnym powietrzem, jak nie od początku, to przynajmniej minutę, dwie na sam koniec

Uratuj!
Stary 2012-02-03, 11:31   #4552
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Cytat:
mam tak samo jak Ty wlosy tak do łopatek a marzenie chociaż do pasa
tez nie dawno tu bylam nowa ale Dziewczyny wiele rad mi dały, odpowiedziały na pytania. wszystko sobie zbierałam, zapisywałam, czytałam forum i inne i sobie zebrałam te wszystkie cenne informacje za ktore jestem Im bardzo dzienna
mam nadzieje że Wizażanki nie będą miały nic przeciwko że umieszczę tu to co One mi radziły

więc tak:
Pić: pokrzywę, skrzyp i drożdże, inne herbatki ziołowe i minimum 2l wody dziennie.

Z wcierek: Seboradin, olejek lawendowy, Jantar, radical, Daktarinem, żel aloesowy.

na 10 minut przed myciem nakładanie nafty Anna z biopierwiastkami.

Do tego masaże skalpu kilka razy dziennie.

olejek amla, Vatika kokosowa i migdałowa

Kuracja wewnętrzna: drożdże, pokrzywa i Calcium Pantothenicum (w maksymalnej dawce)

olej rycynowy, (który wciera się w skórę głowy)

Przed myciem zawsze na noc nakładanie na włosy olej (np. z pestek winogron, krokoszowy, lniany lub oliwkę Babydream - na zmianę).
Zmywanie delikatnymi szamponami (Babydream, Alterra),
nakładanie odżywki. odżywka np Garniera z awokado i masłem karite, Kallosa mlecznego, Garniera z aloesem, Artiste z keratyną, Isanę z olejem babassu).
Czasami do odżywki dodać można 2-3 krople gliceryny lub gluta z ugotowanego siemienia lnianego.
Po spłukaniu tego wszystkiego zrobic płukankę z octu jabłkowego (na litr wody 2 łyżki octu).
Włosów nie suszyć i nie prostować!
czesać je kiedy już są całkiem suche
i przed rozczesaniem psikamy jakąś mgiełką np Gliss Kurem Ultimate Repair. na skórę głowy używanie różnych wcierek - np wody brzozowej

olej recynowy

witamina a + e
olej z wiesiołka
neoglandyna
tran
onozis
vitapil
CAPIVIT TOTAL ACTION
płukanka Urticosan 4 przyciemniajac=p
capivit piękne włosy
Puritan’s Pride Hialu-Femi
H&S na łupież + wypadające włosy
Merz Special
Humavit skrzyp i pokrzywa
Relastan
Salfazin cynk
H-pantoten classic
Lbiotica włosy I paznokcie
Doppel herz aktiv na włosy I paznokcie
skrzypowita
Nono, niezłą robotę odwaliłaś Gotowiec jak nic
Ja od siebie jeszcze bym dodała:
-suszarka z zimnym nawiewem i jonizacją
-szczotka z naturalnego włosia / tangle teezeer ( muszę ją mieć )
-używanie grubych frotek
-czepek kąpielowy na maski
-czapki na mróz, by nie osłabić cebulek

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:39   #4553
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Ja już używałam tylu wcierek, seboradin, jantar, radical (ampułki i mgiełka)- na przyspieszenie porostu nic nie pomogły, ew. na wzmoocnienie. Jedyną rzeczą, która przyspieszyła mi porost to CP, które znowu biorę od 2 dni. Zaczęłam też Jantar z dodatkiem kofeiny wcierać po myciu(nadzieja,że jednak przyspieszy dodatkowo) i wezmę się też za płukanki z pokrzywy i innych ziół. Zadziałam z kilku frontów, a co.
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:45   #4554
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Ja już używałam tylu wcierek, seboradin, jantar, radical (ampułki i mgiełka)- na przyspieszenie porostu nic nie pomogły, ew. na wzmoocnienie. Jedyną rzeczą, która przyspieszyła mi porost to CP, które znowu biorę od 2 dni. Zaczęłam też Jantar z dodatkiem kofeiny wcierać po myciu(nadzieja,że jednak przyspieszy dodatkowo) i wezmę się też za płukanki z pokrzywy i innych ziół. Zadziałam z kilku frontów, a co.
Ja bym byla ostrożna przy tak "zmasowanym ataku"
Kofeina może podrażniać skalp i nie każdemu pasuje, natomiast żeby plukanki zadzialaly na porost trzeba polewać nimi też skalp. A ziólka jak wiadomo - wyszuszają wlosy przy częstym stosowaniu. Jak będziesz plukanki polewać na skalp i dodatkowo stosować Jantar z kofeiną - żebyś nie dorobila się podrażnienia skóry glowy Jak dla mnie to za dużo dobroci na raz
Lepiej miesiąc stosować jedno - poobserwować, zobaczyć, czy jest przyrost i ewentualnie potem dolączyć drugą rzecz. Przy dwóch nowościach nie będziesz w stanie stwierdzić, co Ci pomaga, a co ewentualnie szkodzi
Takie jest moje zdanie - ja bym zaczynala bardziej powoli. Jak się czlowiek śpieszy to się diabel cieszy A pośpiech w zapuszczaniu nie jest wskazany

Uratuj!
Stary 2012-02-03, 12:34   #4555
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Ja bym byla ostrożna przy tak "zmasowanym ataku"
Kofeina może podrażniać skalp i nie każdemu pasuje, natomiast żeby plukanki zadzialaly na porost trzeba polewać nimi też skalp. A ziólka jak wiadomo - wyszuszają wlosy przy częstym stosowaniu. Jak będziesz plukanki polewać na skalp i dodatkowo stosować Jantar z kofeiną - żebyś nie dorobila się podrażnienia skóry glowy Jak dla mnie to za dużo dobroci na raz
Lepiej miesiąc stosować jedno - poobserwować, zobaczyć, czy jest przyrost i ewentualnie potem dolączyć drugą rzecz. Przy dwóch nowościach nie będziesz w stanie stwierdzić, co Ci pomaga, a co ewentualnie szkodzi
Takie jest moje zdanie - ja bym zaczynala bardziej powoli. Jak się czlowiek śpieszy to się diabel cieszy A pośpiech w zapuszczaniu nie jest wskazany
Płukanki właśnie głównie na skalp, po niej jak zawsze odzywka b/s więc przesusz może nie wystąpi. A jak będzie to wiadomo- odstawić.
Zastanawiam się nad tym podrażnieniem pokofeinowym- dawałam jantar z kofeiną wczoraj na łeb,nic na razie nie widac, ale będę obserwować . Jak coś to napiszę.
A stosowałaś tą kofeinę?
Stary 2012-02-03, 14:59   #4556
plineczka003
Zadomowienie

Tylko prawda jest taka, że gdyby osoba zainteresowana tematem cokolwiek przeczytała wątek byłby 5 razy krótszy. Ja nadrabiam jestem na 69 stronie i ciągle przewijają się te same pytania. Wystarczy zerknąć na pierwszy post i przeczytać kilka ostatnich stron, a nie marnować czas innych dziewczyn które tu potem wejdą i nie będą mogły znaleźć żadnych konkretnych informacji przez te przewijające się wiecznie te same pytania.

Przy suplementacji warto zerkać czy nie powielamy tych samych składników. Wtedy zamiast pięknych długich włosów dorobimy się hiperwitaminozy

Moje włoski nadal nie ruszyły i odrostu nie widać
Stary 2012-02-03, 15:14   #4557
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Przyznam, że podczytuję was regularnie, ale najpierw postanowiłam zadbać o kondycję włosów, teraz pora walczyć o przyrost tym bardziej, że rozdwojone końcówki już krzyczą, żeby je przyciąć i chcę zejść z cieniowania. otóż, zamówiłam jantara i kurację rzepy (chyba to było to, co trzeba) i nasuwa się pyta, jak aplikujecie to skalpowi? Pamiętam o strzykawce, ale trzeba się do niego dostać. Podpinacie włosy? A może odsuwanie palcami wystarczy? xd

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:27   #4558
BeforeIForget
jesterhead

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Przyznam, że podczytuję was regularnie, ale najpierw postanowiłam zadbać o kondycję włosów, teraz pora walczyć o przyrost tym bardziej, że rozdwojone końcówki już krzyczą, żeby je przyciąć i chcę zejść z cieniowania. otóż, zamówiłam jantara i kurację rzepy (chyba to było to, co trzeba) i nasuwa się pyta, jak aplikujecie to skalpowi? Pamiętam o strzykawce, ale trzeba się do niego dostać. Podpinacie włosy? A może odsuwanie palcami wystarczy? xd
Ja robię palcami takie małe przedziałki. Zrobię jeden, aplikuję płyn wzdłuż niego i wcieram delikatnie palcami, a potem robię następny przedziałek i tak w kółko Próbowałam też z podpinaniem włosów ale stwierdziłam, że dla takiego lenia to za dużo roboty

To błogosławieństwo, że nie słychać myśli.
BeforeIForget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:53   #4559
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Ja wszystkie wcierki przelewam do butelki po Kuracji Joanny, przykładam ten "ryjek" do skóry głowy i jeżdżę, najpierw po czubku i bokach, potem pochylam głowę do dołu i jeżdżę po tyle, potem masuję palcami rozprowadzając dokładnie po skórze. Wcześniej aplikowałam za pomocą wacików, ale wtedy więcej płynu się marnowało.
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:14   #4560
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Ja nabieram w strzykawkę i losowo po glowie wyciskam, żeby jak najbardziej rozprowadzić i potem krótki masaż.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości