Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 16:58   #1171
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

ja fałszuje przeokropnie.. nie wiem jak oan może mnie słuchac ale ciagle mama spiewaj.. T. wychodzi albo tez zasypia

PS. jest 16.40 a ona skacze pi łózku.. oj przepraszam włąsnie wchodzi mi na kolana i ani mysli spac.. a potem zasypia ok 23 albo lepiej buuuuuuuu

Dziewczyny fryzjer zaklepany na sobote..
az niedowierzam.. kiedy ja u fryzjera byłam..
ale chociaz mam ok 150 zł w kieszeni

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Ten blog kulinarny jest świetny
ale zobaczcie co znalzałam tam:
chyba każdej z nas sie przyda !!!!

http://smak-zdrowia.blogspot.com/201...podzianki.html

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:46   #1172
madziwnia
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Kilka zdjęc w wresji zimowej .. bo takich mamy najmniej w zeszłym roku tylko kilka , w tym troche wiecej ale snieg dopiero co spadł
1. Szukamy kotka
2,3 tak dopiero dzis zrzuciłam te fotki i patrze jaki ładny zestaw sie sam zrobił:
- kurteczka od kolezanki z lumpka ale3-4 l.NEXT wiec na druga zime tez bedzie
- różowe spodnie ocieplane na szelkach znalazłam na górze w ciuchach od kuzynki miałam nawet tego nie znosić na dół..
- czapka z H&M słuchajcie 6-12 msc.. i słuzy w tym roku
- aaaa szaliczek polarkowy tez z lumpka

a kombinezonu nie mamy ani jednego

4. pierogi z babcią robimy
5. koleda 2012.. wyglądała jak ci ministranci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szukam kotka.jpg (77,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na sniegu.jpg (105,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na sniegu 1.jpg (67,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pierogi.jpg (46,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolęda 2012.jpg (39,8 KB, 47 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2012-02-02 o 18:03
Stary 2012-02-02, 19:57   #1173
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

madzia - Misia prześliczna i bardzo ładnie ubrana nie wiem, czemu tak rozpisywałaś co skąd pochodzi i prześliczna jest kiteczki takie słodkie ahhhhh

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:26   #1174
madziwnia
Zakorzenienie

Czmu... juz ci pisze.. bo starsznie zazdrościłam Wam tych super kombinezonów.. i tego że kolorystycznie czapeczki dobierałyście itd..

a ja tylko czytałam bo wszytsko z odzysku.. i tak sobie dzis patrze.. na te zdjecie i całkiem fajny komplet wyszedł NIEŚWIADOMIE..

no dla was może to nic .. bo co sie podoba albo brakuje to dokupicie..
a ja się ciesze z małych rzeczy.. stąd jak dziecko opisałam sobie co skad pochodzi że czapka zakpona bardzo daaawno i nie spodziewałam sie że bedzie dobra w tym roku w dodatku idealnie pasuje

dobra i tak pewnych rzeczy nie zrozumiecie nie bedac w takiej sytuacji..

bo Dla ciebie Bao wyszło że sie "chwale"z rzeczy.. a przekaz mój był inny..
nie zrozumiałas go... a mi teraz głupio...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Dziewczyny które mają chwilkę.. zarzuciłam do albumu w profilu zdjęcia róznych kolorów włosów jakie miałam w przeciagu 3-4 lat...
będe wdzieczna za każdą podpowiedź
bo sobota juz pojutrze a mam stresa jak przed egzaminami

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-02-02, 20:34   #1175
lindsley
Zakorzenienie

Madziwnia ja Cię rozumiem doskonale. Misiek ma 99% garderoby z odzysku... ale fajne ciuchy ma tak mi się wydaje. Akurat kombinezon mu na wiosnę babcia kupiła ale nie jakiś super och i ach ale ważne że mu ciepło
A Michasia super dziewczyna, fajnie tego kotka szuka

Michał dziś wieczorem był... jak to tz określił DZIKI Oj chyba coraz trudniej będzie... jak patrze na 7m-czną chrześnicę tz to tak sobie myślę jak to fajnie i bezproblemowo było rok temu...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:34   #1176
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania po 154 na pierwsze czy na dwoje a później na każde kolejne coraz więcej no za takie rodzinne to już można dziecku coś kupić nawet tam bo ceny w sumie takie jak u nas i chyba raz w roku jest taki dodatek 100 e zdaje się.Oni tam z Familenkase jak coś się będzie nie zgadzać to przyślą pismo żeby poprawić czy coś dosłać ale to nic nie przepada bo zwrócą wstecz od kiedy prace zaczął,nawet jeśli tu brali to odejmą te marne kilkadziesiąt zł.

Darusia też mam ten emolium special i do kąpieli i niestety zobaczymy co lekarz powie,a może do dermatologa iść no szlag wie a z takimi małymi dziećmi się chodzi do dermatologa?
Oni u nas nie biorą więc luzik

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Czmu... juz ci pisze.. bo starsznie zazdrościłam Wam tych super kombinezonów.. i tego że kolorystycznie czapeczki dobierałyście itd..

a ja tylko czytałam bo wszytsko z odzysku.. i tak sobie dzis patrze.. na te zdjecie i całkiem fajny komplet wyszedł NIEŚWIADOMIE..

no dla was może to nic .. bo co sie podoba albo brakuje to dokupicie..
a ja się ciesze z małych rzeczy.. stąd jak dziecko opisałam sobie co skad pochodzi że czapka zakpona bardzo daaawno i nie spodziewałam sie że bedzie dobra w tym roku w dodatku idealnie pasuje

dobra i tak pewnych rzeczy nie zrozumiecie nie bedac w takiej sytuacji..

bo Dla ciebie Bao wyszło że sie "chwale"z rzeczy.. a przekaz mój był inny..
nie zrozumiałas go... a mi teraz głupio...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Dziewczyny które mają chwilkę.. zarzuciłam do albumu w profilu zdjęcia róznych kolorów włosów jakie miałam w przeciagu 3-4 lat...
będe wdzieczna za każdą podpowiedź
bo sobota juz pojutrze a mam stresa jak przed egzaminami
A ja Ciebie rozumiem ale po swojemu . Jak wiesz kocham lumpki i mimo tego że stać mnie na rzeczy po normalnych cenach to rzadko je kupuje . U mnie albo przecena albo lumpki
A najbardziej lubię minę ludzi jak ktos mówi że Olka fajnie ubrana a ja mówię że to z lumpka lub ode mnie z pracy , mina bezcenna
I zawsze bardziej mnie cieszą te upolowane rzeczy od tych kupionych w sklepie . Bo kupić w sklepie to każdy może zestawiając sobie całe kolekcje .

Kurna i końca zasranej zimy jakoś nie widać
Stary 2012-02-02, 20:54   #1177
madziwnia
Zakorzenienie

Ania... u nas identycznie..
zachwalają Michasię jak super ubrana itd..itp..
a ja na to.. to z lumpa.. i kopara odpada.. grunt dobre zestawienie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-02-02, 20:57   #1178
sara 85
Zakorzenienie

Madziwnia ja nie widzę twoich zdjęć

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:01   #1179
madziwnia
Zakorzenienie

wysłałam ci zaproszenie.. ale zaraz zobacze czy sie da ten album zrobic nie prywatny

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-02-02, 21:03   #1180
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

madziwnia oli 3/4 ciuchow ma z lumpa przy czym jestem z tego w jakis sposob dumna.
Dlaczego?
Bo nie wydam masy pieniedzy na 2 czy 3 miesiace chodzenia dzieciaka,a zawsze od ludzi slysze ze ciuchy to ja chyba z za granicy sprowadzam i ze Oli jest zawsze tak pieknie ubrana.
))
A ja nawet jak wiem ze musze cos kupic to oczywiscie najpierw zwiedzam lumpki potem jak nic nie znajde a juz MUSZE miec to szukam w sklepie.
Po prostu szkoda mikasy 50 czy 60zl za spodnie...;/
kolo 2 stow za kombinezon itd...zwlaszcza ze teraz mam cudowna dwojeczke,a nie nie ma sie co oszukiwac ze jakosciowo ciuchy z lumpa w wiekszosci sa 100 razy lepsze niz nasze badziewia.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:12   #1181
minka26
Wtajemniczenie

madziwnia mi się najbardziej podobasz w rudych, konkretnie zdjęcie Rude 2

własnie ja też muszę iśc do fryzjera... jak byłam w tamtym roku w marcu tak do tej pory zapuszczałam włosy
Stary 2012-02-02, 21:20   #1182
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja to raz w miesiacu,co 1.5 miecha musze isc bo mi rosna te klaki a ja dlugich nie znosze.
A.Camus
Stary 2012-02-02, 21:25   #1183
agnieszka09
Wtajemniczenie

helol

LIBRA woz swietny..masz zdolnego meza

dzieci i zdjecia zazdroszcze Wam tego sniegu.u nas temp dalej na plusie...ale jest tak zimno,ze nawet nie chce wyobrazac sobie jak teraz zimno jest w pl

MADZIWNIA tak tak zadna Cie nie rozumie,kazda tu milionerka jest
ja najbardziej sie ciesze z tego co sama zrobie tanim kosztem.wtedy jestem z siebie dumna
bardzo zaluje,ze nie umiem szyc na maszynie.takie kreacje bym wymyslal,ze ohhhhh
a ze zdjec podoba mi sie tylko kolor wlosow ten taki czerwony,czy to burgunt...zdjecie gdzie w lustrze sie odbijasz poprostu jak demon seksu tam wygladasz i wlosy takie piekne lsniace i kolor

POP duzo zdrowka dla Was kochane,kochani tez przezywalam wysokie cisnienie jak bylam z Karinka w ciazy...buziak dla Ciebie i w brzusio

DRCRON mieszkanko bardzo fajne wkoncu na swoim

DARUSIA hahhaa faktycznie takie same az jestem ciekawa jak Amelka za rok,dwa lata bedzie wygladala

u nas jakos leci.Karinka od poniedzialku idzie do przedszkola.bedzie chodzila dwa razy w tygodniu po 4 godz... cena mnie powalila...za osiem godzin tygodniowo bede placila miesiecznie ponad 650 zl
ale chce aby miala kontakt z dziecmi i juz oswajala sie z jezykiem ang...aby pozniej nie miala problemow

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:31   #1184
madziwnia
Zakorzenienie

Aga... moja mam to z zawodu krawcowa i babcia tez i tyyle obiecały że poszyja.. i nic jeszcze nie uszyły.. i nawet spodni nie ma czasu zwężyc...
za to ja jak byłam mała to ciagle w czyms nowym uszytym chodziłam..

aa.. odnośnie milionerek.. nawet mi to przez głowe nie przeszło.. ale juz sie nawet nie tłumacze.. bez sensu..

starsznie zaczyna mnie to juz wkurzac że tak sobie tu piszemy że ja sobie pisze i takie numery wychodza..

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2012-02-02 o 21:35
Stary 2012-02-02, 21:33   #1185
Darusiaaaa
Zakorzenienie

MADZIWNIA zgadzam sie z Aga co do wlosow

My rodzinnie (bo tz jest troche przeciwny przedszkolu i chce mu pokazac ze to zadne zlo)idziemy obejrzec to prywatne w przyszlym tygodniu,chcemy porownac cene normalnego i tego,ile godzin tu bedzie w cenie tamtego normalnego itd,bo jesli zdecydowalibysmy sie na tamten od wrzesnia to tu jej piuszczac nie bede.
A.Camus
Stary 2012-02-02, 21:43   #1186
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja lubie takie kolory wlosow malo rude,blondy platynowe itp a jak rudy to taka marchewa juz tak konkretnie.

Moje dzieci jeszcze nie spia,ide im czytac

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:46   #1187
sara 85
Zakorzenienie

Wercia i Michasia prześliczne dziewczyny

Madziwnia- Baobabek przecież nie miała nic złego na myśli. Jak byś nie napisała skąd którą rzecz ma Michasia to nikt by nie pomyślał że z lumpka. Ja przynajmniej tak to odebrałam.
Moja Zosia nic nie ma z lumpka. Ja kiedyś weszłam do dwóch i nic tam nie widziałam. Od tamtej pory nie byłam. Może nie umiem tam szukać. Jak by mi ktoś znalazł to bym wzięła bez problemu

A odnośnie włosów to przeglądam twoje fryzury i nie wiem która mi się najbardziej podoba. Na pewno bez grzywki

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-02, 21:48   #1188
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Ten blog kulinarny jest świetny
ale zobaczcie co znalzałam tam:
chyba każdej z nas sie przyda !!!!

http://smak-zdrowia.blogspot.com/201...podzianki.html
widziałam to ,właśnie miałam kupić takie małe widelczyki i zapomniałam super te kanapki
Cytat:
Kilka zdjęc w wresji zimowej ..
ślicznie Michasia wygląda
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Kurna i końca zasranej zimy jakoś nie widać
ponoć zobaczyli cień świstaka to znaczy że zima potrwa jeszcze 6 tygodni

Dla mnie nie ma kompletnie znaczenia z kąd są ubrania , nie przywiązuję do tego wagi do firm , nawet wolę takie z lumpka bo sa niepowtarzalne
a właściwie w jednej kwestii ma znaczenie ,nie cierpię śmierdzącej chińszczyzny ,dostalismy ostatnio piżamkę dla Mika chińską tak śmierdziała okropnie nawet po wypraniu ze wrzuciłam ją do pieca

Ja jestem krawcowa samouk , moja mama też. Kiedyś częściej szyłam ,teraz różnie z tym bywa.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:50   #1189
ania p
Zakorzenienie

Agnieszka no padłam
Ja tyle płacę za miesiąc , dokładnie 670 .

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

O ja takich rynkowych rzeczy też nie cierpię .
Do tego można jeszcze dodać pepco i textilmarket czy jak mu tam .
Ludzie u nas nie raz chcą sprzedać rzeczy z tych sklepów . jak szmaty większość wyglada . jak są ładne to po prostu były nie noszone .
Stary 2012-02-02, 21:50   #1190
agnieszka09
Wtajemniczenie

MADZIWNIA wiesz co tak ja Ciebie nie rozumie,tego co czasami piszesz...czy Ty uwazasz,ze tylko Ty wiesz co to znaczy bieda...a reszte to zawsze bylo stac moze nie na wszystko ale na wiekszosc.
moze ja napisze w swoim imieniu.teraz nie narzekam na pieniadze...ale byly czasy kiedy nie bylo co do gara wlozyc a o ciuchach juz nie wspomne,mozna bylo pomarzyc,nawet o tych z lupka.kiedy pod choinka inne dzieci dostawaly komputery,rowery a u nas byla czekolada i ksiazka.w zime zamiast bawic sie z dziecmi to chodzilo sie do lasu i drzewo sie znosilo aby bylo cieplo...a i tak spalo sie w spodniach,cieplych skarpetach i cieplych swetrach,a latem chodzilo sie na truskawki zbierac i za zarobione pieniadze nie kupowalo sie ciuchow czy cos dla siebie tylko dawalo sie mamie na zakupy...wiec jak widzisz nie tylko Ty wiesz co to znaczy bieda i marzenia o ladnych ciuchach czy innych rzeczach....
wiec moze napisz raz a konkretnie o co Ci chodzi,ja z checia Cie wyslucham . czasami wyczuwam gorycz w Twoich postach. nie rozumiem ostatniego Twojego wpisu...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:00   #1191
sara 85
Zakorzenienie

Ania w pepco czasami są ubrania takie jak w innych sklepach np w h&mie czy smyku, a z metką pepco. Wstawiałam kiedyś zdjęcie Zosi w takim jasnym sweterku, kupiłam w pepco a w h&mie był identyczny. Nie które rzeczy tam to szmatki po jednym praniu.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-02, 22:02   #1192
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Aga u nas bylo cholera odwrotnie,u rodzicow mialam WSZYSTKO,pozniej sie posypalo,dopiero jak w 2 iazy bylam wyszlismy lepiej na prosta ale jest ok w miare...moze nie odkladamy nic ale dzieciakom i nam niczego nie brakuje.
Roznie bywalo....raz kasa jest raz jej nie ma,takie jest zycie niestety....nic na to nie poradzimy. Nie jeden milioner wyladowal w rynsztoku i nie jeden biedak zamieszkal w palacu.

LIBRA CHOLERA JASNA czy ty "kims?"nie jestes? miliony wekow porobione,drzewo do wrzucania, codziennie spacery, nie wspomne o gotowaniu bo dla mnie to ty tu guru jestes,krawcowa....tz wiedzial co robi!
zazdroszcze,ja mam duuzo energii,aleeee ty to jestes ja nie wiem skad! z kosmosu jakiegos.. tylko pozazdroscic

ja nigdy nie zrobilam nic na drutach,chcialabym sie nauczyc,ale jakos zawsze to odkladam i tak przez prawie 25 lat jest:P

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

moja mloda tez ma pare ciuchow z pepco,sa po praniu w stanie niemal idealnym,dla Amelki jeszcze starcza
A.Camus
Stary 2012-02-02, 22:15   #1193
ania p
Zakorzenienie

Darusia Libre to trzeba sklonować i rozesłać po ludziach albo nakręcić z nia program - PANI DOMU IDEALNA bo ja to jej do pięt nie dorastam .
Dodaj jeszcze że biega !

Mi też się w domu nie przelewało . Na szkołę jak już byłam pełnoletnia , na ubrania i inne rzeczy zarobiłam sobie sama . z nieba mi nie spadło .
Teraz też nikt nam nie pomaga na wszystko pracujemy sami .

Agnieszka teraz masz , ale też wam z nieba nie spada , wyjechaliście , zostawiliście rodziny , mieszkacie tam sami z dala od bliskich . W zamian macie stabilizację finansową , lepszy start w przyszłości dla dzieci
Każdy ma wybór nikt tu nikogo na siłę nie trzyma . Mojej kuzynki mąż też pracuje w niemczech ,wcześniej w holandi bo tutaj nie ma pracy za którą by mogli godnie żyć .
Stary 2012-02-02, 22:19   #1194
libra777
Zakorzenienie

Darusia no co Ty? wszystko robię w między czasie W dzień praktycznie nie siedzę ,czasem jak Miko usnie to po południu wpadnę na chwilę.
A Ty co lepiej ? dwójka dzieci też cały dzień sama jesteś ,wszystko zrobione,na siłownie latasz, na spacery też i siedzisz do nocy
U mnie spacer to zazwyczaj na podwórku teraz zimno to idę też ale jak cieplej to młodego wypuszczam ,drzwi otwarte on tam w piachu zanim się znudzi to ja jeszcze zdążę podłogi szybko pomyć lub coś do obiadu ,jestem na miejscu to też dużo daje ,w każdej chwili mogę wdepnąć do chaty i zupę zamieszać albo sobie kawę zrobić.
A dzisiaj druga przyczepę nam dowieźli Na szczęście ja już nie muszę ciąć będę tylko wozić.

Na drutach umiem ,tzn. umiałam zrobiłam 1 sweter i 1 szalik i jakoś mnie nie ciągnie,prędzej haft.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

To prawda fortuna kołem sie toczy dziś masz ,jutro nie.
Mi tez nie brakuje ale kosztuje nas to sporo wyrzeczeń ,niestety
A były czasy że chodziłam do lasu na jagodach na chleb zarabiać ,ale nie narzekam ,myślę że to daje ludziom siłę takich kilka kopów w dupę.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Taa sklonować e no nie róbcie ze mnie jakiegoś bożyszcza
Stary 2012-02-02, 22:23   #1195
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Libra fajny masz "między czas" hahaha!!!

Ale fakt,ze w domku zawsze cos jest,moja mama taka sama jak ty,zawsze mase wekow,wszystko idealnie zrobione,stary oiec byl zawsze ciepelko,napalone juz od 4 rano rozpalala...kosmos.
Ja chyba lubie byc "blokersem:P"

Ja nie jestem do kraju wcale przywiazana,gdybym wiedziala,ze wyjezdzamy bo tz czy ja mamy PEWNA wcale nie musialaby byc z wyplacanymi kokosami praca,ale pewna i stabilna,pakuje siebie dzieciaki tz i ...nie ma mnie.
A.Camus
Stary 2012-02-02, 22:28   #1196
ania p
Zakorzenienie

Oj ja bym się chętnie do niemiec udała . NIby TZ w niemieckiej korporacji robi ale on tu jest jeden więc go nie przeniosą ale sporo ludzi od nich już w monachium tyłki grzeje na stołeczkach .ehh też bym chciała tylko by kurz za mną poszedł .
Stary 2012-02-02, 22:33   #1197
libra777
Zakorzenienie

Darusia u mnie od rana tez się w kuchni w piecu pali ,uwielbiam jak ogień huczy od samego słuchania juz cieplutko.
Ja bym znowu nie mogła byc blokersem ,posprzątasz obiad zrobisz i co dalej do wieczora ???

Łatwiej jest wyjechać z małymi dziećmi ,ale nie z nastolatkiem i trochę mam nadzieję że ciagle tak nie będzie.Idealnie byłoby gdyby tz znalazł pracę bliżej (bo teraz jest 650km w głąb niemiec) żeby na weekendy był w domu ,zobaczymy pomyślimy nad tym
Stary 2012-02-02, 22:37   #1198
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my sie nie nadajemy na takie dystanse,owszem klocimy sie,wkurzamy na siebie i nieraz mordy drzemy,ale chyba jednak nie umiemy bez siebie zyc..
A.Camus
Stary 2012-02-02, 22:38   #1199
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Darusia u mnie od rana tez się w kuchni w piecu pali ,uwielbiam jak ogień huczy od samego słuchania juz cieplutko.
Ja bym znowu nie mogła byc blokersem ,posprzątasz obiad zrobisz i co dalej do wieczora ???

Łatwiej jest wyjechać z małymi dziećmi ,ale nie z nastolatkiem i trochę mam nadzieję że ciagle tak nie będzie.Idealnie byłoby gdyby tz znalazł pracę bliżej (bo teraz jest 650km w głąb niemiec) żeby na weekendy był w domu ,zobaczymy pomyślimy nad tym
Libra jak już pisałam w klubie kiedyś wiele zależy od dziecka , znam ludzi co wyjechali . ale tam dzieciaki angielski biegle i niemiecki też dość dobrze . i sami chcieli . zmieniali szkołę kilka razy więc chyba już im była rybka że teraz na niemiecką .
Stary 2012-02-02, 22:41   #1200
libra777
Zakorzenienie

No własnie dużo zależy od dziecka ,a mój syn jest właśnie takim dzieckiem że ciężko nawiązuje nowe znajomości tak samo cięzko mu się zaklimatyzować w nowym miejscu ,bardzo przezywał pójście do gimnazjum chociaż szedł tam z klasą z kolegami to jednak juz inna szkoła ,dlatego takie mam opory.
Namawiam go zeby się przyłożył do niemieckiego i poszedł tam do liceum ,nie wiem co z tego będzie bo widzę że ma strach w oczach,dlatego nie jest mi tak łatwo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości