|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
To czy to było zabójstwo to się jeszcze okaże. Na ten moment nieumyślne spowodowanie śmierci raczej.
A jeśli to był wypadek i mała od razu zmarła? Matka spanikowała, po pogotowie nie było już co dzwonić. To wszystko jest straszne, to co się stało, to co zrobiła matka, czego nie zrobiła... Ale wyzywanie jej, w sytuacji w której nie wiemy wszystkiego jest po prostu bezsensowne. Edytowane przez Yenes Czas edycji: 2012-02-02 o 23:58 |
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Ja rozumiem, że w pierwszej chwili matka mogła być w szoku, ale w sobotę czy niedzielę była ta cała konferencja prasowa na której ona dalej szła w zaparte.
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
magrat16 przecież napisałam że bym nie zostawiła nawet nie swojego dziecka
możliwe że to nie wypadek (przecież napisałam że tego nie wiadomo) ale dla mnie to niepojęte jak matka może zrobić krzywdę swojemu dziecku tego nie ograniam. Przecież to jej, jak to napisałaś "wyczekany wcześniak"
|
#514 |
|
jestę wieszczę
|
Biedne maleństwo...
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
o ja pier.......
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mogła tak kłamać, udawać, przecież tego nawet wyrachowaniem nie można nazwać !!! |
|
|
|
|
#517 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ psioczył na mnie co ja wygaduje, a ja dawałam sobie rękę uciąć, że nie było żadnego porwania, że to matka jej coś zrobiła, ale w głębi ducha naprawdę chciałam się mylić. Szkoda, że intuicja nas nie zawiodła.
I nie jedźcie proszę po matce, myślę, co do tego również mam przeczucie - że to był po prostu nieszczęśliwy wypadek. Możliwe, że przestraszyła się reakcji np. rodziny męża, że pomyślała, że wszystko będzie na nią. Nie wierzę, że wszyscy byli tak zachwyceni jej niespodziewaną ciążą i tym, że musieli brać z tego powodu szybki ślub w młodym wieku. Dziewczyna musiała żyć pod ogromną presją. |
|
|
|
#518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nazwałabym ją o wiele gorzej, ale emocje już mi opadły i nie ma sensu psuć klawiatury na kogoś takiego. |
|
|
|
|
#519 |
|
Konto usunięte
|
A co miała robić? Już było po ptokach. Rozpętała się burza, na która ona nie miała już wpływu. Wiele było takich przypadków np. w Stanach Zjednoczonych. U nas coś takiego zdarzyło się pierwszy raz i dlatego mnóstwo osób wierzyło w bajeczki typu sprzedaż dzieci na organy, czy porwanie do zagranicznej adopcji. Sama pewnie w to wierzyła i pomyślała, że ludzie to kupią. Czegoś musiała się uczepić. Dziewczyna musi być naprawdę niedojrzała, niegotowa do roli ani żony, ani matki. Zachowała się jak dziecko, które coś zbroi, a potem idzie w tzw. zaparte, że "nie, to nie ja".
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-02-03 o 00:07 |
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
od poczatku ta sprawa wydawała mi się dziwna ale nigdy bym nie przypuszczała że matka dopuści się takiego czynu. A tak wypłakiwała się przed kamerami po co caly ten cyrk ? no po co.. Przecież od poczatku wiedziała co sie stalo z mała więc czemu udawała przed kamerami niewinna i ze nie wie co z jej dzieckim ;/
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz w RMF Rutkowski mówił, że dziecko wypadło jej jak szła do matki. Leżało pod drzewem zawinięte w ten różowy kocyk...
Jutro o 13.00 kolejna konferencja Rutkowskiego.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2012-02-03 o 00:07 |
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest jakiś horror, ja bym nie dała rady tyle czasu tego ciągnąć, prędzej popełniłabym samobójstwo.
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ogarniam tego. Zaangażowana cała Polska, tysiące wiadomości, oferta nagrody pieniężnej, a ta sobie z tego zakpiła. Brak słów. Takie maleństwo...
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuroikaze przepraszam, źle się wyraziłam
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
No ale skoro juz sie tak stalo, to tej malej istocie nalezal sie godny pochowek, a nie rzucenie pod drzewo... nie przyjmuje tlumaczenia, ze byla w szoku, jestesmy ludzmi i od tego mamy rozum, zeby sie potrafic odnalzec i zachowac w pewnych sytuacjach.
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo mnie zmartwiło to, co przeczytałam. Teraz na dziewczynie będą wszyscy psy wieszać, myślę że to był nieszczęśliwy wypadek. Nie znamy przecież jej rodziny, nie wiadomo jak była wychowywana, jakie miała relacje z rodzicami, boję się , że jeśli to była rodzina mocno katolicka to nie dość że matka miała pewnie poczucie winy z powodu ciaży, nieślubnego dziecka, może czuła się winna wobec rodziny, to jeszcze miała wypadek z dzieckiem, poczuła że nawet nie umie się nim zająć skoro stała się mu krzywda i postapiła impulsywnie, zamiast racjonalnie wezwać pomoc. Wychowanie i otoczenie ma duży wpływ na to jak zachowujemy się w sytuacjach ekstremalnych.. Szkoda mi dziecka, ale tej dziewczyny też;(
|
|
|
|
#527 |
|
Konto usunięte
|
Błagam, nie usprawiedliwiajcie jej. Proszę. Nie podnośmy sobie wzajemnie ciśnienia. To dziecko jest poszkodowane, a nie ta kobieta.
A ciąża z tego co czytałam, nie była nieślubna. |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bredzisz!!!! nawet jeśli to był wypadek to jakim prawem nie zrobiła nic ,żeby ratować to dziecko?? obowiązkiem jest udzielić pomocy, wezwać pogotowie. A prawem każdego człowieka jest godny pochówek a ona rzuciła to maleństwo jak śmiecia i poszła no jak można?????????????? matka ?? katoliczka ???? no właśnie ... |
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
a mnie nie, powinna zgnic w pierdlu
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...na_225524.html
jestem w szoku! :confused :![]() :con fused: :confused :![]() :con fused:
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
ja już od początku przeczuwałem że coś jest nie tak w tej sprawie, zachowanie matki od początku było dziwne, zakrywanie twarzy, a jak odmówiła poddaniu się badaniom wariografem już wiedziałem że porwania nie było i jak się okazało miałem rację, niestety...
ciekawe co wykaże sekcja, bo jak wyjdzie że dziecko jeszcze żyło kiedy zostało porzucone to naprawdę wtedy współczuję temu facetowi i rodzinie bo to będzie jeszcze straszniejsze niż wiadomość o śmierci dziecka. |
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostawiła dziecko pod drzewem, zwłoki mogły zostać zbezczeszczone. Ja nie widzę na to tłumaczenia, zdarzają się wypadki, ale są zgłaszane. A ta kobieta rozdmuchała aferę na całą Polskę, wymyśliła historyjkę i szła w zaparte. Ciekawe czy gdyby nie badanie wariografem, to przyznałaby się...
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ef5b2d4cbb76624f502b257 9dd7b4a76e5d980a5_63fd440 275284;32028882]A ja się nie dziwię, że kieruje się wobec 'matki' takie słowa. Kobieta nie dość, że nie udzieliła dziecku pomocy w postaci telefonu na pogotowie, to jeszcze ukryła je i zrobiła szopkę na cały kraj... Tylu ludzi dobrej woli oszukała. Tylu ludzi chodziło i rozwieszało plakaty, nawet policja oferowała nagrody. Nie mówiąc już o swoim mężu, który prawdopodobnie nic nie wiedział i był wystawiany na obraz całego kraju. A ona jeszcze zgodziła się na test DNA.
Nazwałabym ją o wiele gorzej, ale emocje już mi opadły i nie ma sensu psuć klawiatury na kogoś takiego.[/QUOTE] W TV bylo widac, ze sam ojciec dziecka rozwieszał plakaty. Nie pojęte dla mnie. Biedna dziecko
|
#534 |
|
Rozeznanie
|
Na tvn24 mówią, że jeszcze nawet nie podeszli do ciała, zabezpieczają ślady po kolei.
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
Magrat16
![]() Jak to możliwe żeby przez 7 dni nikt nie zauważył zawiniątka w różowym kocyku szczególnie że dziecka szukano ?
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
smiac sie chce z niektorych wypowiedzi: byla w szoku......... hmmmmmm.... przez tydzien?????
Dobrze wiedziala, co robi. A teraz sobie jeszcze przypomnialam jej wypowiedz, jak mowila: oddajcie Madzie, ona byla naszym skarbem - tak mniej wiecej to brzmialo i juz wtedy mi sie to rzucilo w oczy i bardzo nie podobalo...
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#538 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że nieraz o tym pomyślała w ciągu tych dni. Mimo wszystko szkoda mi tej dziewczyny - bo to młoda, niedoświadczona dziewczyna, która nagle została matką, w dodatku już w ciąży przeżyła niezły horror. Możliwe, że nie miała za dużo pomocy ze strony męża. O ile nie wyjdą na jaw jakieś fakty, że np. już wcześniej była agresywna w stosunku do tego dziecka, to będę mimo wszystko trzymała kciuki za to, aby jej nie osądzano zbyt surowo. Wierzę, że to był nieszczęśliwy wypadek. Ale może piszę tak dlatego, że od kilku dni byłam tego pewna i nastawiłam się na to psychiczne, nie wiem. Rozumiem żal i złość osób, które angażowały się w tą sprawę, pomagały szukać żywego dziecka. Muszą czuć się bardzo oszukane.
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak u Was, ale u mnie sporo padało w zeszłym tygodniu. Plus teraz te mrozy. Zawiniątko mogło być nieźle schowane
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Mężczyzna w białej kurtce, którego w dniu zaginięcia Madzi (6 mies.) zarejestrowały kamery monitoringu, kręcił się w pobliżu dziewczynki już wcześniej. Najpierw rozpoznał go Jan W., dziadek dziewczynki. Przypomniał sobie o nim także jej ojciec Bartłomiej Waśniewski (23 l.). Rodzina dziecka powiadomiła o swoich spostrzeżeniach policję.
Kopiuję z artykułu ze strony SE. Jak dla mnie niestety wynika, że rodzina wiedziala o wszystkim.
Edytowane przez Hortencja Czas edycji: 2012-02-03 o 00:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Zostawiła dziecko pod drzewem, zwłoki mogły zostać zbezczeszczone. Ja nie widzę na to tłumaczenia, zdarzają się wypadki, ale są zgłaszane. A ta kobieta rozdmuchała aferę na całą Polskę, wymyśliła historyjkę i szła w zaparte. Ciekawe czy gdyby nie badanie wariografem, to przyznałaby się...