|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Mogła działać w stanie ograniczonej poczytalności. Mogła być w swego rodzaju szoku (mówiąc potocznie). |
|
|
|
|
#602 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Straszne..... i smutne
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
Też tak myślę, nikt normalny nie spraceruje ze zwłokami w wózku.
Kurcze ile jedzie ta "grupa operacyjna" ? 20 min drogi między miastami a ich od dwóch godzin zebrać nie mogą
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
i pewnie dziewczynka dobre kilka lat nie żyje.
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żyć z taką świadomością to musi być straszne. Mam nadzieję, że nie kryli tego wszystkiego. Teraz już wszystko stało się dla mnie nie jasne. Jeszcze klika dni temu broniłam ich, bo gdzie tam by zrobili coś dziecku... No a dzisiaj rozmawiając ze swoim chłopakiem przytaknełam mu, że owszem, historia jest zakręcona i dziwna. Naprawdę nie wiem co myśleć. Teraz mówią o zarzucie zabójstwa. W ogóle nic nie wiadomo. Przecież mogła znowu coś wymyśleć.
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
W tamtym momencie mogła być w szoku, ale ów szok czy amok nie mógł utrzymać się aż tyle dni.
|
|
|
|
#609 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Mnie bardzo oburza też postawa świadków - jak zwykle nikt nic nie widział i nie słyszał.
Może na wyrost mówię, ale dziewczyna krążyła ze zwłokami po Sosnowcu, wracała z pustym wózkiem, to była 18 wieczór - ludzie o tej porze z pracy wracają, nikt nic nie widział? Ani nie widział tego spaceru, a potem tej całej szopki? |
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlaczego jest taki pewny, że ojciec nie ma z tym nic wspólnego? To kto ją uderzył?
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Rutkowski mowil tez o konfliktach z tesciowa, ktora ingerowala sie w wcyhowanie dziecka. Ta matka musiala byc pod ciaglą presją rodziny. Mloda, niedojrzala. Musiala miec trudne dziecinstwo, bo nikt normalnie wychowany nie zachowalby sie w ten sposob.
pokazywali ja przez chwile w tv, widac, że zalamana, zaplakana, Rutkowski mowil, po wskazaniu zwlok zaslabla....
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie. Normalna osoba odrazu dzwoniłaby po pomoc ... Zrobić w ch**** tyle osób to sztuka.
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-02-03 o 01:27 |
||
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, po kłamstwach tej kobiety chyba nikt nie uwierzy w jej słowa - dziś przyznała się do "wypadku", jutro może przyznać się do czegoś jeszcze. Najpotworniejsze, co mogłoby teraz wyjść na jaw, to wersja, że dziewczynka jeszcze żyła, kiedy matka porzucała ją pod drzewem.
Edytowane przez malagaw Czas edycji: 2012-02-03 o 01:32 |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
W "Uwadze" wypowiadała sie kobieta, ktora znalazła ją nieprzytomną z pustym wózkiem, mówiła jak nie mogła jej ocucić, a potem ona płakała, lamentowała - jakim wyrachowanym trzeba być człowiekiem, aby odgrywać taki spektakl na oczach ludzi?
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dowiemy się pewnie jutro, co tak naprawdę było przyczyną śmierci. sekcja zwłok i tak dalej... teraz już w nic nie wierzę.
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
Potem to już nie była w szoku, tylko po prostu się bała, że się wyda. Plus rozpętała się taka burza medialna, której się zapewne nie spodziewała. Musiała być tak wystraszona tym, co się stało, tym co się zaczęło dziać plus myślami o konsekwencjach, jakie na nią czekają, że kłamała dalej. Jak się zrobi coś złego, to nie każdy się przyznaje - część osób będzie chciała ukryć swój czyn, a nawet będzie szła "w zaparte". Ludzka natura.
|
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
Jej zachowanie to nie zaden szok, bo w szoku czlowiek zachowuje sie nieracjonalnie, a tu wszytsko bylo racjonalne (chociaz z bardzo zlych pobudek) i przemyslane. Ta cala bajeczka, ukrycie zwlok dziecka (nieprzypadkowo w miejscu, gdzie sie nie chodzi na spacer, bo tamten teren to zadna atrakcja), potem ta cala szopka, przeciez to jest scenariusz jak z filmu, a nie dzialanie pod wplywem chwili i szoku![*] jest mi bardzo przykro i zle
nie moge sobie wyobrazic tego malenkiego cialka pod tym drzewem, stalowe nerwy maja ludzie z policji, ja bym nie dala rady
|
#620 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawe co z bratem, do którego rzekomo dzwoniła w drodze mówiąc, że ktoś ją śledzi. Czy w ogóle wykonała do kogokolwiek jakiś telefon? Do męża również miała dzwonić. |
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#622 |
|
summer vibes;)
|
Całą historię wraz z ulicami miała wręcz wyuczoną na pamięć. Generalnie bardziej mi to wygląda na plan niż wypadek, bo kto zostawia własne dziecko gdzieś pod drzewem?Jak śmiecia??!! Chyba ktoś, kto niekoniecznie kochał czy nawet lubił to dziecko...
|
|
|
|
#623 |
|
Przyczajenie
|
Według mnie wersja z nieszczęśliwym wypadkiem jest mało prawdopodobna. Skoro ktoś potrafił wymyślić tak okrutną intrygę może być zdolny do wszystkiego.
Nie wiem w jakim trzeba być szoku, co musi siedzieć w głowie, żeby pozbywać się ciała dziecka, które być może jeszcze żyło... Z resztą w szoku mogłaby być krótko po ale nie ponad tydzień. Pewnie gdyby nie próba zbadania jej wariografem nadal wszyscy zastanawialiby się co się dzieję z małą Madzią... |
|
|
|
#624 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Normalnie szok... szok... |
|
|
|
|
#625 |
|
Konto usunięte
|
Na facebooku plakaty w 15 językach.
... piętnaście języków i tysiące ludzi w Polsce i za granicą. jeśli rodzice o niczym nie wiedzieli to pozostaje im prawdopodobnie wyprowadzka gdzies bardzo daleko. |
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze... tego to się nie spodziewałam
![]() biedna Madzia... powiem tyle, może i wypadek, ale ja coś czuję, że może to było celowe... i tego sie obawiam.. nie wiem czemu, ale takie mam przeczucie.. niby w szoku można tak postąpić, ale dla mnie to niepojęte.. dziecko od samego upadku raczej by nie zmarło to bardzo naciągane.. pewnie dlatego wielu z Was rodzice wydawali się podejrzani.. może miała depresję poporodową np .. ile takich przypadków... .. może wykorzystała moment i po prostu zostawiła swoje dziecko...serce się kraje, że można tak postąpić... (nie usprawiedliwiam tego co zrobiła, gdybam co to mogło być, co nie zmienia faktu, że nawet jak przerosło ją macierzyństwo, to mimo wszystko zrobiła coś strasznego, nie żyje niewinne dziecko i jest mi z tego powodu bardzo smutno ...). jeżeli to tak jak sądzę, to zdecydowanie zasługuje na karę.. oszukiwała cały kraj, ta sprawa mogłaby się jeszcze ciągnąć i ciągnąć. .. brak mi słów, po prostu a tak mi było ich szkoda, jak widziałam ich na plakatach i czytałam o nich.. ludzie tak współczuli im... ich zachowanie zrzucali na szok.. a widać Ci co podejrzewali ich to mieli na nosa ja może też bym podejrzewała, ale ja nie oglądałam jakichś nagrań z nimi, więc nie widziałam ich wypowiedzi na temat Madzi naprawdę, nic mnie nie zdziwi już chyba na tym świecie... tyle tragedii wokół... i to zrobiła 22 letnia osoba, nie jakaś gimnazjalistka, osoba, która wydaje się powinna trzeźwo myśleć gdyby nie to, że jest odnaleziona, to na pewno dalej ciągnęłaby tę szopkę w końcu sprawę umorzono by, a ona byłaby na wolności ehhh Amani, masz rację, ciemno, żadnych świadków, łatwo coś upozorować wysokich panów z kapturem jest tysiące babeczka pewnie myślała, żę to ujdzie jej płazem brak słów a brawa dla pana Rutkowskiego, smutne, że Madzia nie żyje, ale ja bałam się, że ta sprawa się nie wyjaśni a jednak się wyjaśniło, zawsze to jakaś ulga np szkoda, że nadal nie wyjaśniła się sprawa Iwony Wieczorek, dziewczyna zniknęła jak kamień w wodę, jak o tym czytałam to aż ciary mnie przeszły . brrr Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-02-03 o 01:58 |
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Tego to ja nie wiem niestety, ale lekarz tak mówił (wypowiadal sie przed kamera), ze jest uderzenie to rzeczywiscie zachowanie matki bardzo wyrachowane. Jakby wszystko sobie zaplanowała....
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-02-03 o 01:39 |
|
|
|
#628 |
|
Konto usunięte
|
Mógł. Zrobiła co zrobiła, powiedziała co powiedziała, musiała trzymać się tej wersji, może na początku nawet w nią uwierzyła. I cały czas musiała ją potwierdzać, cały czas pytania, poszukiwania, rodzina, skupienie na kłamstwie, to przecież ogromny stres.
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecku niewiele trzeba, tym bardziej jesli uderzyla w prog. To jest mala delikatna istotka. Nawet dorosly jak nieszczesliwie upadnie i uderzy sie w glowe, to moze poniesc smierc na miejscu. A z wyzywaniem matki od szmat i rzucaniem innych epitetow lepiej poczekajcie do wyjasnienia sprawy. Szkoda dziecka, ale nikt z nas jeszcze nie wie co tak na prawde sie stalo. A uzywanie w stosunku do tej kobiety takich wyrazow niestety swiedczy o tych, ktorzy takie rzeczy wypisuja... Moze faktycznie to byl wypadek a jesli tak to kobieta mogla byc w szoku i dlatego tak sie zachowala. Czlowiek w szoku nie zdaje sobie sprawy z tego, co robi wiec nie mozna go za to obwiniac. Owszem powinna byla wyjasnic sytuacje gdy juz doszla do siebie ale podejrzewam, ze tego nie zrobila bo sprawa za daleko zaszla.... |
|
|
|
|
#630 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem dla mnie możliwe że była z nią coś po prostu jest nie tak, może macierzyństwo po prostu ją przytłoczyło bo wychodzę od tego że postawią jej zarzuty zabójstwa a nie nieumyślnego spowodowania śmierci, więc nie wierzę że to był szok tylko coś mogło w niej pęknąć co tkwiło tam od dłuższego czasu i popłynęła.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.