![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]()
![]() |
#3542 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
...czyli warto... Ja nigdy takiego nie miałam, ani dzieci, które znam - dlatego pytam. Długo się z niego korzysta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
szeryfcio
|
No wiesz, gdzieś ten niemowlak, potem maluch musi siedzieć jak je... A tak najwygodniej. Ja stosowałam bardzo długo (pewnie część dziewczyn tu napisze, że krócej stosowały), mianowicie do 2,5 roku. Mam taki egzemplarz, który nie usiedzi na d.. przy jedzeniu i tylko usidlony, obwarowany tacką siedział i jadł normalnie. Kupiłam akurat takie, które na długo starczyło - chicco polly. Duże, z różnymi wkładkami, dla dużego i małego, funkcjonalne i trwałe.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-01-24 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak kupisz z regulacja oparcia to juz od 5 msc bedzie mogła w nim karmic dziecko.. my w 5 zaczelismy wprowadzać pojedyncze skłądniki... marchew brokuły dynia..itd.. przydało sie idealnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
zanim zdecydowalam sie na odpowiedni model, to probowalam karmic z foteliku samochodowym i lezaczku-nie poleam, bo to niewygodne i plamy ciezko schodza. Z krzeselka do karmienia bez problemu usuwa sie zabrudzenia. No i zawsze mozna wykorzystac do chwilowego unieruchomienia dziecia, jesli sie nie dysponuje kojcem.
#3548 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie tez krzesełko niezbędne. Mnie zależało na takim z regulowaną wysokością, żeby móc Agate do stołu przysunąć. I teraz jak my jemy to ona siedzie przy stole i też coś sobie ciamie i widzi nas, a nie tylko nogi nasze i od stołu z perspektywy leżaczka, w którym nota bene ciężko karmić, bo albo trzeba się chylać albo siedzieć na podłodze. Tutaj sobie siedze na krześle AgatUla w krzesełku i obu nam wygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Konto usunięte
|
No właśnie, my wysoki stół mamy, to jak inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Właśnie przebrnęłam przez cały wątek... straaaasznie dużo tego, ale przynajmniej otworzyły mi się oczy i chyba widzę, które rzeczy są naprawdę niezbędne, a które przydają się od czasu do czasu albo wcale i spokojnie można je kupić na bieżąco. Rodzę w kwietniu i od początku roku zaczęłam powolutku magazynować pewne akcesoria dzieciowe. Ciągle mam mieszane uczucia co do kaftaników - kiedy opiekowałam się maluszkami w czasie studiów, to były ubranka których nie znosiłam i jakoś nie mam ochoty ich kupować dla naszej Maleńkiej. Choć słyszałam, że niektóre szpitale ich wymagają na początku i właśnie w kaftaniki i śpiochy ubierają dzieci zaraz po porodzie... No i mam pytanie do kwietniowych Mamuś - czy dużo kupować body z długim rękawkiem - czy raczej krótki - termin mam na końcówkę kwietnia.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
Ja kaftaników w ogóle nie kupowałam, a w szpitalu nie wymagali- zabralam bodziaki i pajace. Córkę rodziłam 1 kwietnia i nie miałam bodziaków z długim rękawem, może 1, a tak to sam e z krótkim- bodziaki z długim rękawem zaczęły mi byc potrzebne dopiero jesienią. wiec ja bym nie kupowała specjalnie. No chyba, ze masz zimno w domu, u nas było tak ciepło, ze gdzieś tak w połowie kwietnia córeczka już tylko w bodziakach z krótkim i skarpetkach leżała.
#3552 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam ze 2-3 kaftaniki..i nigdy ich nie uzyłam
![]() Body jest duzo wygodniejsze .
#3553 |
Zadomowienie
|
Dzięki...Tak mi się też wydawało - a myślę, że skoro kilka lat temu akftaniki były dla mnie niewygodne, to chyba się nic nie zmieniło... a w mieszkaniu mam raczej ciepło - teraz w zasadzie w ogóle nie ogrzewamy a jest 20 stopni - bez odkręcania kaloryferów. Liczę na to, że kwiecień będzie ciepły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja nie zakładałam kaftaników..gupie te wizania itp..wolałam koszulke albo body na długi przez głowę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam jakieś kaftaniki od teściowej, ale nigdy nie miałam weny, zeby je zakładac.
#3556 |
Zakorzenienie
|
JA kaftaniki użyłam ze dwa razy. Jako taką narzutke na body z krótkim jak bylismy na dworzu
![]() A i poem dwa rzy założony tył na przód jako kaftan bezpieczeństwa przy jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zadomowienie
|
Ja kaftaników i koszulek używałam - wprawdzie miałam tylko po 2 szt, każdego z rozm. 56 i rozm. 62, ale muszę przyznać, że lubiałam je ubierać
![]() Najlepsze oczywiście było body ![]() Natmiast mnie nie podpasowały pajace - wkładałam, bo były, ale jakbym ich nie miała to bym nie żałowała. Jedynie do spania były oki.
#3558 | |
Zakorzenienie
|
a ja używam kaftaników, mam tego pól na pół z body. Jako niewprawnej mamie, kaftaniki było mi łatwiej zakładać na samym początku. Jakoś stresowałam się zakładaniem body przez głowę u takiego maleństwa.
a i są to kaftaniki zapinane na napy, nie wiązane ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Np. niedrapki-miałam kilka par w spadku po siostrzeńcu, ale dziewczyny pisały , że lepiej sprawdzają się skarpeteczki. I to prawda. A najlepsze są pajace lub kaftaniki, które przy rękawach mają zakładki na rączkę. Edytowane przez wandaweranda Czas edycji: 2012-01-31 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
Ja nie miałam ani jednego kaftanika. Tylko body. Ja akurat używałam z długim rękawem i do tego śpiochy albo spodenki. Ale mój synek był zmarzlakiem. Z krótkim rękawem więcej dopiero ok. czerwca. Albo pajace, to chyba ulubiony nasz pierwszy strój, najwygodniejszy.
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2012-01-31 o 22:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Przyczajenie
|
Moje niezbędniki przy każdej ciąży i dziecku :
- dobry wózek! najważniejsze! bez niego ani rusz (obecnie graco, wczesniej jane) - oodzielne łóżeczko (nie uczyć spać dziecka ze sobą - no chyba że zależy nam na wyprowadzce męża do salonu ) - leżaczek/ huśtawka (żeby mieć dziecko zawsze przy sobie) -tylko bawełniane ciuszki - nic sztucznego bo odparza!
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre nosidło/chusta coosleper zamiast lzoeczka a pozniej "dorosły" tapczan z zabezpieczeniem ![]() i zdradze ci pewnien sekret ![]() ![]()
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
ccciiiiii...nie zaczynaj
![]()
#3563 |
Zadomowienie
|
hehe... a ja sobie myślę, że zarówno wspólne spanie z dzieckiem jak i np smoczek czy inne są do rozważenia dokładnie przez Rodziców i każdemu może być zupełnie inaczej wygodnie...
A mam pytanie kolejne do doświadczonych mamuś: czy jeśli mam termin na połowę kwietnia, to ubranka (chociażby body) to w większości długie rękawki czy raczej krótkie i coś na wierzch? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Na pewno wspólne spanie nie oznacza eksmisji męża na kanapę
![]() Mam córcie z początku kwietnia i bodziaki miałam praktycznie same z krótkim rękawem, w razie czego zawsze można założyć cos z dlugim na wierzch, a mojej córze było gorąco w długich rękawach w domu.
#3565 |
Zakorzenienie
|
#3566 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie, które z Was miały kosliper i jak to się sprawdziło? Bardzo mnie zainteresowałaś Stokrotko
![]() Mam na myśli umieszczenie to w łóżeczku - nie o spanie z nami. |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ooo proszę, zaciekawiłaś mnie. Bo tak się składa, że znam kilka par śpiących z dzieckiem, i ani jednej, gdzie mąż na stałe się z łóżka wyniósł. Łącznie z moim, gdzie śpimy obecnie w 3, i to JA dzisiaj się wyłamuję i śpię na materacu ![]() ![]() Cytat:
I to i to. Ja rodziłam 17 maja, a pogoda była do połowy czerwca jak w marcu. Zimno jak szlag. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wkładkę mieli znajomi,w celu spania z dzieckiem w łóżku,przez pierwsze 2-3 tygodnie się sprawdzala,potem zaczeła małego wkurzać. Szaja naprawdę ![]() tekst męża niezły ![]()
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2012-02-03 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem, jak będzie, ale jak sobie o tym myślę, to na początku chciałabym mieć dziecko przy sobie - a jak będzie nieco większe - ale na tyle małe, by spać w łóżeczku - chciałabym je przetransportować do dziecięcego pokoju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zadomowienie
|
Całkiem mi się podoba takie rozwiązanie (jest mniejsze niż łóżeczko, a nasza sypialnia też niewielka)... ale ceny mnie powaliły i chyba jednak będę musiała łóżeczko wstawić, bo nie wyobrażam sobie, żeby Maleńka spała od razu w swoim pokoju...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.