|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
czasem żałuję, że w Polsce nie ma kary śmierci w pewnych przypadkach...
|
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie też myślę, że może faktycznie jej dziecko przez przypadek wypadło, ale to nie ona podrzuciła ciało dziecka( nawet nie wiadomo czy ciało jest w miejscu gdzie matka wskazała). Może to zrobił ktoś inny? Opowiedziała komuś z rodziny co się stało i ta osoba żeby ją chronić kazała jej skłamać i podrzuciła gdzieś ciało. Skoro w pudełku znaleziono kurtkę, to przecież matka chyba nie była w stanie zorganizować sama tego wszystkiego. Zapakować kurtkę do kartonu, ciało podrzucić gdzieś indziej.
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
na samym poczatku tego tematu pisalam, ze podejrzewam rodziców. Nie mialam ani chwili wątpliwosci, zwłaszcza kiedy widzialam matke, ktora sie zakrywa, ktora nie płacze, zreszta jej twarz jest przerazająca, jak ktos tu tak wyzej napisal. Autentyczne łzy widzialam tylko i wyłącznie u dziadków.
Potępiam, potępiam, potępiam. Jak mozna tak postapic? NORMALNA matka byłaby przerazona i od razu by wezwala pogotowie, bo moze bylaby szansa na uratowanie, nie wiedziala, czy zyje, nie jest lekarzem. A nienormalna, psychiczna pomysli, zeby swoje malenstwo, ciałko dzieciątko porzucic pod drzewem, w zimie, pozostawić dziecko bez opieki.Nawet się w głowie nie mieści. Nie ma zadnego usprawiedliwienia. Mam nadzieje, ze prawo polskie chociaz tutaj okaze sie rozsadne i nie zrobią z matki ofiary. Kłamala, zeznawala falszywie, wymyslala jakis profil czlowieka, jakąś historyjkę sobie wymyslila. Rutkowski, prokuratura, policja, znajomi - wszyscy szukali. A ona perfidnie na to patrzyła. To nie jest zdrowa osoba, tak nie postępuje matka wobec półrocznego dziecka. Mamy "świetną" policje, prokuraturę , zwykłym ludziom nie podobały się jej zeznania, widzieli, ze się gubi w nich, ze nie zachowuje sie normalnie, ze ukrywa twarz, a prokuratura " jej zeznania są wiarygodne" . Porażka Poraz pierwszy chyba chyle czoło Rutkowskiemu. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2012-02-03 o 09:33 |
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wykluczam sytuacji, że ja, gdyby z mojej (zwłaszcza wtedy) czy nie z mojej winy tragicznie zmarło moje dziecko, w momencie dosłownie oszalałabym, traciłabym rozum i opowiadała, że dziecko porwały mi fioletowe słonie. Ale wtedy byłoby mi już wszystko jedno....
Rozumiem też wszystkich, co chcą w pierwszej chwili tą matkę ukatrupić - normalna reakcja.
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
jest bardzo wiele niejasności
|
|
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
Rutkowski udostępnił nagranie do telewizji, na którym matka opowiada co się stało...
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Każdemu może wypaść dziecko z rąk, mnie też to się zdarzyło. Roczna córeczka wyślizgnęła mi się rąk, poleciała główką na bruk. Z zakrwawionym, wiotkim dzieckiem leciałam z jedną myślą ratować, nie wiedziałam czy żyje czy nie. Nie było wtedy telefonów kom. było to 30 lat temu, 1 tel. na wsi u sołtysa. Córka żyje a śladem po tamtym wydarzeniu jest małe wgłębienie na głowie..."
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak by Twoje dziecko upadło, i straciło przytomnosc to bys od razu np wrzucała do rzeki albo zakopała pod drzewem? Mysle, ze pierwsza mysl to jest pogotowie. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2012-02-03 o 09:35 |
|
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
Niektórych ponosi fantazja, prawdziwe CSI :/
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
To mógł być element gry operacyjnej. Przecież nie mogli zdradzać wszystkiego, co wiedzą, zwykłym Kowalskim przed telewizorami.
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
wg mnie tu jest mnostwo niejasnosci. kilka dni temu ojciec wypowiadal sie ze szykowal sie do pracy, pomogl zonie zniesc wozek, szedl z zona i dzieciatkiem i rozstali sie przy samochodzie. No i nie ucalowal dziecka? Nie slyszal jak dziecko uderza o podloge? Bardzo dziwne...
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony mnie to przeraża.. przecież pierwsza myśl po takim upadku dziecka, nawet kiedy straciło przytomność to żeby dzwonić po karetkę, lekarza, wzywać pomocy.. jak ona mogła stwierdzić w 100%, będąc w szoku, że dziecko nie żyje? I zamiast tego wszystkiego wymyślić misterny plan ukrycia dziecka a potem wymyślenia porwania? Poczucie winy nie pozwoliłoby mi na coś takiego
Z drugiej strony.. to jest tylko gdybanie, różni ludzie różnie zachowują się w sytuacjach stresowych.. ciężko się wczuć w coś takiego. Jestem w szoku i już sama nie wiem co myśleć. Szkoda Dzieciątka
Edytowane przez balletoevs Czas edycji: 2012-02-03 o 09:39 |
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, przeszedł badanie wariografem, ale to tylko urządzenie - można je oszukać. Poza tym, na wszelkich spotkaniach z prasą był niezwykle spokojny i opanowany (co opisywała policyjna psycholog) - trochę dziwne. Kolejna rzecz - ktoś matkę musiał uderzyć. Jasne, mogła się przewrócić, ale chyba bardziej prawdopodobne jest, że ktoś ją uderzyl. A kto? Raczej nie przypadkowy przechodzień, więc możliwe, że ojciec wiedział. Dodatkowo: Madzia upadła w domu, a matka potem wsadziła ją do wózka i 'szła na spacer' - ojciec podobno znosił wózek z dzieckiem na dół. Nie zauważyłby, że dziecko nie żyje? Ech, mi się to totalnie w głowie nie mieści. Na początku ją tłumaczyłam: że to szok, że tak bywa (wystarczy poczytać w psychologii klinicznej). Ok, szok szokiem. Ale to trwalo ponad tydzień! Szok po takim zdarzeniu tyle nie trwa. Osoba w szoku nie układa sobie całego planu z tak dokładnymi szczegółami. Przecież ona nawet rysopis (pobieżny, ale jednak) porywacza podała! Przecież widziała, co się dzieje, cała Polska szukała Madzi, kolejni sponsorzy, policja, wyznaczali nowe nagrody. A ona cały czas wiedziała, że mała nie żyje. Teraz jeszcze jest jedna kwestia: czy mała upadła i NAPRAWDĘ zmarła? Czy upadla i straciła przytomność, a matka ją zostawiła na mrozie i w efekcie dziecko zamarzło? To byłoby chyba jeszcze bardziej okropne w całej tej sytuacji.. Ja rozumiem, matka miała trudne dzieciństwo, trudną ciążę, mąż pracował jakko kierowca, nie było go w domu wiecznie, miała konflikt z teściową o zajmowanie się dzieckiem, mogła mieć depresję poporodową, ale nikt WŁASNEGO dziecka nie podrzuca jak śmiecia pod drzewo na jakimś zadupiu.. |
|
|
|
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałam, że człowiek będąc w tym stanie nie jest świadomy tego, co robi, a po całym zdarzeniu może w ogóle nie pamietać co zrobił. |
|
|
|
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest najstraszniejsze matce się mogło tylko wydawać i możliwe, że można było ją jeszcze uratować. Teraz już tylko możemy gdybać...Cytat:
NIKT, absolutnie NIKT nie jest w stanie w najmniejszym stopniu przewidzieć jak się zachowa w danej sytuacji. Rozum swoje a psychika swoje. Niby wszyscy wiedzą, że np. po wypadku samochodowym z udziałem pieszego, pieszy musi jechać do szpitala, na obserwacje, bo nawet jesli nie ma na pierwszy rzut oka obrażeń tylko jest "poobijany" nie można wykluczyć, że dostał urazów głowy i za 2 dni po prostu umrze. A jak ludzie reagują? Sama znam przypadek, gdy POTRĄCONY zaczął dosłownie uciekać. Jak to wytłumaczyć? taka po prostu reakcja. Drugi przypadek, że potrącony, mówił, że nic się nie stało, że idzie do domu, ale nie widział, że jest od pasa w dół cały zakrwawiony... Jasne, że nigdy nie pozwoliłabym, żeby mojemu dziecku stała się krzywda, broniłabym jego dobrego imienia nawet w takiej sytuacji, zrobiłabym wszystko, łącznie z poświęceniem własnego życia bez chwili zawahania, aby je ratować, gdyby była taka potrzeba. Ale co naprawdę bym zrobiła? Może postradała rozum i właśnie zrzuciłabym winę na fioletowe słonie?
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-02-03 o 09:47 |
||
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i płaczę. Nie mam słów, nie wierzę, że Madzia...
Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2012-02-03 o 09:53 |
|
|
|
#768 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Może dziewczyna miała ostrą depresję poporodową i zrobiła dziecku krzywdę? Wtedy ukrycie tego faktu jest bardziej logiczne.
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku. Wyć mi się chce! Tak bardzo szkoda mi tej Madzi. Biedne dziecko...
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
lepiej gdyby była porwana do adopcji
|
|
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
Swoją drogą, wcale nie wiadomo czy ta historyjka z upadkiem itp jest prawdą, może to kolejna ściema, więc chyba trochę niepotrzebnie tak to jątrzycie, bo na razie nic nie jest pewne...
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" boze, dziecko mi upadlo, nie daje znaku zycia, ide je zakopac", Nie...normalnie, to matka by byla w szkolu i z trzesacymi rekami by zadzwonila po pogotowie, po pomoc do kogokolwiek. Moze niektorzy rzeczywiscie by pomysleli, zeby isc i porzucic dziecko jak smiec, ale to nie jest normalne zachowanie. Chyba, zeby byla pod wplywem alkoholu, jakis srodków odurzających. Jakby przy mnie stal sie jakikolwiek wypadek mojego dziecka to od razu bym zadzwonila po pogotowie. Zreszta nie tylko dziecka, kogokolwiek. Dalas przyklad tutaj wypadku samochodowego - ok, gosciu mial wypadek, dostal w glowie, zostal uderzony, jest oszołomiony, jest w szoku i ucieka. Ale tutaj tak nie ma. Nie ma usprawiedliwienia, naprawde nie ma. I jeszcze co do Twojego postu, piszesz, ze NIKT nie jest pewien co byz robil, ja Ci powiem, ze ja jestem pewna ze nie zakopalabym swojego dziecka, nie porzucilabym je pod drzewem, nie dalabym na pewna smierc. Tak mi zal tej dziewczynki :-( Tak patrze na zdjecia i az sie płakac chce a matke no normalnie rozszarpac. Ciekawe co bedzie dalej. Moze okaze sie, ze i to nie jest całkiem prawda? Normalnie jak z filmu . Pozdrawiam Edytowane przez ellish Czas edycji: 2012-02-03 o 10:05 |
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ktoś wie o co chodzi w tym, że ojciec dziecka mówiła (chyba nawet w uwadze) że on pomógł znieść matce wózek i pojechał z kolegą do sklepu, a ona niby jeszcze po pampersy się wrociła, to jak to po kąpieli jej spadło
pogubiłam sie już edit: przepraszam, ale nie jestem w stanie teraz nadrobić tyle stron, które pojawiły się od wczoraj w nocy, dlatego nie wiem czy ktos o tym pisał
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-02-03 o 09:57 |
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Szok
liczyłam na inne zakończenie.
|
|
|
|
#775 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ja też różne dziwne rzeczy w życiu robiłam, żeby coś ukryć- oczywiście nie takiej rangi. I moim zdaniem nie ma opcji się wypowiedzieć- 'ja w tej sytuacji zrobiłabym to i to' Bo szok itp robią swoje.
|
|
#776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiesz jakbys się zachowała i nie dowiesz się dopóki (odupkać) nie będziesz w takiej sytuacji. Oglądam tvp info i w sumie dziwi mnie to wszystko. Mam wrażenie, że jeszcze jakis królik wyskoczy z kapelusza bo ta cała sprawa jest niewiarygodna. |
|
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
zakonczenia jeszcze nie ma, podejrzewam , że finał tej sprawy jeszcze wszystkich zszokuje
|
|
|
|
#778 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
#779 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze, co za tragedia
. Nie wiem co z tej "kobiety" za matka. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że którejś z najbliższych mi osób coś sie stało, a ja wynosze ciało z domu i porzucam gdzieś pod drzewem. Nie mówiąc już o dziecku! |
|
|
|
#780 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

NIKT, absolutnie NIKT nie jest w stanie w najmniejszym stopniu przewidzieć jak się zachowa w danej sytuacji. Rozum swoje a psychika swoje. Niby wszyscy wiedzą, że np. po wypadku samochodowym z udziałem pieszego, pieszy musi jechać do szpitala, na obserwacje, bo nawet jesli nie ma na pierwszy rzut oka obrażeń tylko jest "poobijany" nie można wykluczyć, że dostał urazów głowy i za 2 dni po prostu umrze. A jak ludzie reagują? Sama znam przypadek, gdy POTRĄCONY zaczął dosłownie uciekać. Jak to wytłumaczyć? taka po prostu reakcja. Drugi przypadek, że potrącony, mówił, że nic się nie stało, że idzie do domu, ale nie widział, że jest od pasa w dół cały zakrwawiony... 
liczyłam na inne zakończenie.