|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
wlasnie tez o ym pisalam kilka postow temu i tez sie nad tym zastanawiam...
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla każdego normalnego człowieka pierwsze co przychodzi do głowy to pogotowie, szpital itd., nie musimy w tej kwestii się kłócić, bo to jest logiczne. Ale będąc w danej sytuacji tak naprawdę nie wiem, może sama bym się zabiła, może nie mogłabym się ruszyć z miejsca, może bym zemdlała i leżała obok dziecka, może opowiadałabym właśnie bzdury i kompletnie zwariowała... nie wiem, sama swojego ciała na tyle nie znam. Baaardzo bym chciała, żeby zareagowało tak jak powinno - szok jak najmniejszy, koncentracja na działaniu i szybko do szpitala.
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
ta kurtka podobno jest na około 3 letnie dziecko, nie wiem, policja nie porzuca poprzednich wersji, moze wymysliła kolejne kłamstwo???
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda dziecka. Może rzeczywiście to był wypadek a może matka zabiła to dziecko np. pod wpływem depresji poporodowej. Nie mi oceniać, jak było wie tylko matka.
W TV wypowiadał się jakiś psycholog, czy psychiatra, który mówił żeby matki tak pochopnie nie oceniać. Bo być może to rzeczywiście był wypadek, a jej zachowanie po tym mogło być wynikiem stresu, szoku. Każdy może twierdzić, że w takiej sytuacji zachował by spokój, zadzwonił na pogotowie, policję, ale jak pokazuje życie jak przydarzy nam się coś takiego to nasze zachowanie nie ma nic wspólnego z racjonalnym postępowaniem. Od wyjaśnienia sprawy jest policja prokurator. Od ukarania matki za śmierć dziecka jest sąd. Jak wszystkie okoliczności sprawy będą jasne, sąd wyda wyrok, to będziemy mogli powiedzieć jak prawdopodobnie było. Jak widać po komentarzach (na innych portalach) większość społeczeństwa minęła się z powołaniem. Część powinna pracować w policji część w sądzie a jeszcze inna obsługiwać krzesło elektryczne. Niby kraj katolicki, ale co niektórzy wykonaliby osobiście samosąd na matce. |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja także nie znajduję słów usprawiedliwienia. mam w otoczeniu matkę,której dziecko zmarło śmiercią łóżczkową i nie zakopała w szoku jak śmiecia,za to w klatce obok mieszka morderczyni dziecka.siedziała około 15 lat.wróciła na łono rodziny,do męża,trzech synów jak gdyby nic się nie stało dla mnie kobieta ,która rodzi dziecko i zabija to nie matka,to morderczyni i nie usprawiedliwia mnie szok,depresja,czy upojenie alkoholowe.jedynym usprawiedliwieniem byłaby ciężka choroba psychiczna. |
|
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
i w dodatku kurtka byla na 4 letnie dziecko. a jezeli dziecko tam bylo to znajda slady dna. a jesli przyszly bezpanskie psy lub inne zwierzeta to powina byc krew.
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
depresję poporodową widać, nie wierzę w takie bajki, że ona miała depresję i nikt z rodziny tego nie dostrzegł, wygladało na zadbane, ja po porodzie miałam tzw baby blues -dosłownie 3 dni i wiem co znaczy, i ze to WIDAĆ!
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jka pokazują tę konferencję z niedzieli chyba i ona opowiada całą swoją drogę i mężczyznę, który ją śledził, to aż się krew burzy.
Edytowane przez agusia642 Czas edycji: 2012-02-03 o 10:11 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w szoku, rozpłakałam się jak usłyszałam... Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Dziecko jej spadło przypadkiem? No w to to jeszcze byłabym skłonna uwierzyć ale nie potrafię wyobrazić sobie jak kochająca podobno matka mogła wziąć własne dziecko i wyrzucić gdzieś na dworze. To się totalnie kłóci z wersją o wypadku jak dla mnie. Szok szokiem ale przecież normalny człowiek wzywałby pomocy, zadzwonił po karetkę, cokolwiek ale nie zapakował dziecko z zimną krwią w jakieś szmaty i wywalił jak śmiecia
|
|
#792 | |
|
.
|
Cytat:
-> przesluchanie matki bylo w obecnosci psychologa. sadzisz, ze wszyscy telewidzowie powinni wiedziec, gdyby policja podejrzewala matke? no troche watpie, zeby upublicznianie takich inforamcji mialo jakos sens -> a rutkowski DLA MNIE to dno dna. ma ludzi, ktorzy za niego pracuja, a on swieci nazwiskiem w blasku fleszy. ile sciem on zaprezentowal publicznie to az strach sie bac. gdyby mu zalezalo na rozwiazniu sprawy a nie glupim rozglosie to by nie przekazywal informacji do mediow. jego informacje o odnalezieniu ciala tez byly falszywe.
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrażenie, że tu mogą wyjść kolejne inne sytuacje,
np. że dziecko żyje, a ten nieszczęśliwy wypadek też został zmyślony
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie, ja też myślę o tej kurtce, zwracałam już na to uwagę, że ta kurtka względnie odpowiadała tej jaką według matki miał porywacz. Być może dziecko było w tej kurtce, ale ktoś je zabrał. Zgadzam się, że to nie jest jeszcze koniec.
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skończcie ujadać, bo aż przykro czytać. Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono - i na tym poprzestańmy
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, tyle niejasności. |
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą ciekawe co Jackowski by teraz powiedział...
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie teraz sytuacja jest jeszcze bardziej zagmatwana i nic mi się kupy nie trzyma no ale tak to jest - media podały tyle wersji, że zamiast snuć domysły trzeba teraz czekać na ostateczną oficjalną wersję zdarzeń.Ja rozumiem zarówno ludzi, którzy potępiają matkę jak i tych, którzy tłumaczą jej zachowanie szokiem itp. Na chwilę obecna mam mieszane zdanie w temacie. Ale okrutnie razi mnie (nie wiem czy na wizazu takie posty były bo nie wczytywałam się w posty) na forach to poczucie satysfakcji u ludzi "a nie mówiłem, że to wina matki" - jakby najmniej ważne było, że dziecko nie zyje
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
pokazywali gdzieś tą kurtkę?
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
na tvp info wypowiada sie teraz learz, ktory mowi ze mu sie nie podobaja zeznania matki.
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli dziewczyna była w depresji poporodowej, to rodzina na pewno to widziała, ale to nie znaczy, że reagowała. Choroby psychiczne nadal są czymś wstydliwym. Nie twierdzę, że matka była w depresji, być może zabiła z zimną krwią, nic nie jest wykluczone, ale nie nam to sądzić. |
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś zwrócił uwagę oglądając wyznanie mamy Magdy, że ona jest JUŻ UBRANA W KURTKĘ, podczas nagrywania? Później tak ubrana jechała z nim nad rzekę. Czy ktoś wie, gdzie robili to nagranie? Bo jeśli u nich w domu, to dziwne, że jest gotowa do wyjścia i udziela nagrania.
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#806 |
|
summer vibes;)
|
|
|
|
|
#807 |
|
Konto usunięte
|
A ja od początku właśnie to podejrzewałam. Żadne porwanie, tylko zabójstwo. No niestety, ale kto porywa dla okupu choćby dziecko z biednej rodziny?
Jestem na tych ludzi wściekła - bo zrobili koło tyłka tym, którzy naprawdę będą pomocy potrzebowali, bo teraz każde takie zgłoszenie potencjalnie może być traktowane właśnie tak: nikt wam dziecka nie porwał, sami zabiliście. I co to znaczy: wyślizgnęła się z kocyka Mam dziecko i wiem, że nie ma takiej opcji. Łapię dziecko za cokolwiek i już. Dziecko nie wyślizguje się ot, tak, po prostu.
|
|
|
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
w tvp info wypowiada się pediatra, który mówi, że bardzo nieprawdopodobne jest żeby 6-miesięczne dziecko które upadło z rąk, od razu zmarło. Powiedział, że dzieci mają luźne mięśnie i najcześciej kończy się na omdleniu i siniakach, ale po resuscytacji funkcji życiowe wracają..
|
#809 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- [QUOTE=Rajni;32032444 Choroby psychiczne nadal są czymś wstydliwym. [/QUOTE] Szczególnie depresja poporodowa- bo jak można nie kochać swojego 'słodkiego bobaska' No można
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny badanie wariografem jest bardzo drogie i policja gdyby nie miała podejrzeń nie decydowałaby się na nie.
nie ma co bronić matki dziewczynki, bo pomyślcie jakie to będzie miało konsekwencje. Mnóstwo policji i ludzi zaangażowanych w poszukiwanie dziecka, ta kobieta wszystkich oszukała. Jeśli teraz rzeczywiście jakieś dziecko zaginie ludzie w o wiele mniejszym stopniu zaangażują się w poszukiwania uważając, że znowu jakaś matka wymyśliła sobie porwanie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

. Nie wiem co z tej "kobiety" za matka. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że którejś z najbliższych mi osób coś sie stało, a ja wynosze ciało z domu i porzucam gdzieś pod drzewem. Nie mówiąc już o dziecku!

no ale tak to jest - media podały tyle wersji, że zamiast snuć domysły trzeba teraz czekać na ostateczną oficjalną wersję zdarzeń.