Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 10:01   #781
Slodka_Anulcia
Raczkowanie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktoś wie o co chodzi w tym, że ojciec dziecka mówiła (chyba nawet w uwadze) że on pomógł znieść matce wózek i pojechał z kolegą do sklepu, a ona niby jeszcze po pampersy się wrociła, to jak to po kąpieli jej spadło
pogubiłam sie już

edit: przepraszam, ale nie jestem w stanie teraz nadrobić tyle stron, które pojawiły się od wczoraj w nocy, dlatego nie wiem czy ktos o tym pisał

wlasnie tez o ym pisalam kilka postow temu i tez sie nad tym zastanawiam...
Slodka_Anulcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:02   #782
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
Tu chodziło o zycie jej dziecka. Normalna matka wszystko by zrobila zeby uratowac, wszystko. Nie wmawiaj tutaj, ze jak by Ci dziecko upadlo i np straciło przytomnosc, nie dawalo znaku zycia, to bys poszla o zakopala dziecko. No prosze Cie. Nikt normalny nawet o tym nier pomysli
" boze, dziecko mi upadlo, nie daje znaku zycia, ide je zakopac", Nie...normalnie, to matka by byla w szkolu i z trzesacymi rekami by zadzwonila po pogotowie, po pomoc do kogokolwiek.
Moze niektorzy rzeczywiscie by pomysleli, zeby isc i porzucic dziecko jak smiec, ale jakby przy mnie stal sie jakikolwiek wypadek mojego dziecka to od razu bym zadzwonila po pogotowie. Zreszta nie tylko dziecka, kogokolwiek.
Dalas przyklad tutaj wypadku samochodowego - ok, gosciu mial wypadek, dostal w glowie, zostal uderzony, jest oszołomiony, jest w szoku i ucieka. Ale tutaj tak nie ma.
Może w jej ocenie nie było żadnych wątpliwości? Może nie było już pulsu, nie oddychała, z ust polała się krew, główka latała, dziecko "lało" się przez ręce... Może ona była w 100% pewna, że to koniec i pozostało pytanie co teraz? Do szpitala i na pewno ją oskarżą, więc wybrała wyjście "a może się uda". Są różni ludzie, z różnym poziomem inteligencji itd.
Dla każdego normalnego człowieka pierwsze co przychodzi do głowy to pogotowie, szpital itd., nie musimy w tej kwestii się kłócić, bo to jest logiczne. Ale będąc w danej sytuacji tak naprawdę nie wiem, może sama bym się zabiła, może nie mogłabym się ruszyć z miejsca, może bym zemdlała i leżała obok dziecka, może opowiadałabym właśnie bzdury i kompletnie zwariowała... nie wiem, sama swojego ciała na tyle nie znam. Baaardzo bym chciała, żeby zareagowało tak jak powinno - szok jak najmniejszy, koncentracja na działaniu i szybko do szpitala.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:03   #783
joannajj
Wtajemniczenie

ta kurtka podobno jest na około 3 letnie dziecko, nie wiem, policja nie porzuca poprzednich wersji, moze wymysliła kolejne kłamstwo???
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:04   #784
Rajni
Zadomowienie

Szkoda dziecka. Może rzeczywiście to był wypadek a może matka zabiła to dziecko np. pod wpływem depresji poporodowej. Nie mi oceniać, jak było wie tylko matka.

W TV wypowiadał się jakiś psycholog, czy psychiatra, który mówił żeby matki tak pochopnie nie oceniać. Bo być może to rzeczywiście był wypadek, a jej zachowanie po tym mogło być wynikiem stresu, szoku. Każdy może twierdzić, że w takiej sytuacji zachował by spokój, zadzwonił na pogotowie, policję, ale jak pokazuje życie jak przydarzy nam się coś takiego to nasze zachowanie nie ma nic wspólnego z racjonalnym postępowaniem.

Od wyjaśnienia sprawy jest policja prokurator. Od ukarania matki za śmierć dziecka jest sąd. Jak wszystkie okoliczności sprawy będą jasne, sąd wyda wyrok, to będziemy mogli powiedzieć jak prawdopodobnie było. Jak widać po komentarzach (na innych portalach) większość społeczeństwa minęła się z powołaniem. Część powinna pracować w policji część w sądzie a jeszcze inna obsługiwać krzesło elektryczne. Niby kraj katolicki, ale co niektórzy wykonaliby osobiście samosąd na matce.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:04   #785
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Tu chodziło o zycie jej dziecka. Normalna matka wszystko by zrobila zeby uratowac, wszystko. Nie wmawiaj tutaj, ze jak by Ci dziecko upadlo i np straciło przytomnosc, nie dawalo znaku zycia, to bys poszla o zakopala dziecko. No prosze Cie. Nikt normalny nawet o tym nier pomysli
" boze, dziecko mi upadlo, nie daje znaku zycia, ide je zakopac", Nie...normalnie, to matka by byla w szkolu i z trzesacymi rekami by zadzwonila po pogotowie, po pomoc do kogokolwiek.
Moze niektorzy rzeczywiscie by pomysleli, zeby isc i porzucic dziecko jak smiec, ale to nie jest normalne zachowanie. Chyba, zeby byla pod wplywem alkoholu, jakis srodków odurzających.
Jakby przy mnie stal sie jakikolwiek wypadek mojego dziecka to od razu bym zadzwonila po pogotowie. Zreszta nie tylko dziecka, kogokolwiek.
Dalas przyklad tutaj wypadku samochodowego - ok, gosciu mial wypadek, dostal w glowie, zostal uderzony, jest oszołomiony, jest w szoku i ucieka. Ale tutaj tak nie ma.
Nie ma usprawiedliwienia, naprawde nie ma.

I jeszcze co do Twojego postu, piszesz, ze NIKT nie jest pewien co byz robil, ja Ci powiem, ze ja jestem pewna ze nie zakopalabym swojego dziecka, nie porzucilabym je pod drzewem, nie dalabym na pewna smierc. Tylko dlatego, ze mi upadło i byc moze stracilo przytomnosc, tylko przytomnosc.
Pozdrawiam

ja także nie znajduję słów usprawiedliwienia.

mam w otoczeniu matkę,której dziecko zmarło śmiercią łóżczkową i nie zakopała w szoku jak śmiecia,za to w klatce obok mieszka morderczyni dziecka.siedziała około 15 lat.wróciła na łono rodziny,do męża,trzech synów jak gdyby nic się nie stało

dla mnie kobieta ,która rodzi dziecko i zabija to nie matka,to morderczyni i nie usprawiedliwia mnie szok,depresja,czy upojenie alkoholowe.jedynym usprawiedliwieniem byłaby ciężka choroba psychiczna.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:06   #786
Slodka_Anulcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mleczna Czekoladaa Pokaż wiadomość
jestem podobnego zdania. najbardziej przerażające jest to, że znaleźli kurtkę a nie znaleźli ciałka....
i w dodatku kurtka byla na 4 letnie dziecko. a jezeli dziecko tam bylo to znajda slady dna. a jesli przyszly bezpanskie psy lub inne zwierzeta to powina byc krew.
Stary 2012-02-03, 10:07   #787
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
ta kurtka podobno jest na około 3 letnie dziecko, nie wiem, policja nie porzuca poprzednich wersji, moze wymysliła kolejne kłamstwo???
Bardzo możliwe
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:08   #788
joannajj
Wtajemniczenie

depresję poporodową widać, nie wierzę w takie bajki, że ona miała depresję i nikt z rodziny tego nie dostrzegł, wygladało na zadbane, ja po porodzie miałam tzw baby blues -dosłownie 3 dni i wiem co znaczy, i ze to WIDAĆ!
Stary 2012-02-03, 10:08   #789
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, co za tragedia. Nie wiem co z tej "kobiety" za matka. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że którejś z najbliższych mi osób coś sie stało, a ja wynosze ciało z domu i porzucam gdzieś pod drzewem. Nie mówiąc już o dziecku!
własnie.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:08   #790
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inrock Pokaż wiadomość
Rutkowski udostępnił nagranie do telewizji, na którym matka opowiada co się stało...
No właśnie Rutkowski... Od razu poleciał dzwonić do mediów, najpierw był pewny, że są zwłoki, a tu tylko kurtka... Wszystko dla swojego rozgłosu. To nagranie nie powinno absolutnie trafić do internetu, nawet nie chcę tego oglądać.
Jka pokazują tę konferencję z niedzieli chyba i ona opowiada całą swoją drogę i mężczyznę, który ją śledził, to aż się krew burzy.

Edytowane przez agusia642
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:11
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:08   #791
Nealinne
Zakorzenienie

Ja jestem w szoku, rozpłakałam się jak usłyszałam... Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Dziecko jej spadło przypadkiem? No w to to jeszcze byłabym skłonna uwierzyć ale nie potrafię wyobrazić sobie jak kochająca podobno matka mogła wziąć własne dziecko i wyrzucić gdzieś na dworze. To się totalnie kłóci z wersją o wypadku jak dla mnie. Szok szokiem ale przecież normalny człowiek wzywałby pomocy, zadzwonił po karetkę, cokolwiek ale nie zapakował dziecko z zimną krwią w jakieś szmaty i wywalił jak śmiecia
Stary 2012-02-03, 10:11   #792
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
na samym poczatku tego tematu pisalam, ze podejrzewam rodziców. Nie mialam ani chwili wątpliwosci, zwłaszcza kiedy widzialam matke, ktora sie zakrywa, ktora nie płacze, zreszta jej twarz jest przerazająca, jak ktos tu tak wyzej napisal. Autentyczne łzy widzialam tylko i wyłącznie u dziadków.

Potępiam, potępiam, potępiam.
Jak mozna tak postapic? NORMALNA matka byłaby przerazona i od razu by wezwala pogotowie, bo moze bylaby szansa na uratowanie, nie wiedziala, czy zyje, nie jest lekarzem. A nienormalna, psychiczna pomysli, zeby swoje malenstwo, ciałko dzieciątko porzucic pod drzewem, w zimie, pozostawić dziecko bez opieki.Nawet się w głowie nie mieści. Nie ma zadnego usprawiedliwienia. Mam nadzieje, ze prawo polskie chociaz tutaj okaze sie rozsadne i nie zrobią z matki ofiary.

Kłamala, zeznawala falszywie, wymyslala jakis profil czlowieka, jakąś historyjkę sobie wymyslila. Rutkowski, prokuratura, policja, znajomi - wszyscy szukali. A ona perfidnie na to patrzyła. To nie jest zdrowa osoba, tak nie postępuje matka wobec półrocznego dziecka.

Mamy "świetną" policje, prokuraturę , zwykłym ludziom nie podobały się jej zeznania, widzieli, ze się gubi w nich, ze nie zachowuje sie normalnie, ze ukrywa twarz, a prokuratura " jej zeznania są wiarygodne" . Porażka

Poraz pierwszy chyba chyle czoło Rutkowskiemu.
-> o sprawie czytalam tylko w necie, ale sam fakt porwania dziecka na ulicy wydawal mi sie malo prawdopodobny
-> przesluchanie matki bylo w obecnosci psychologa. sadzisz, ze wszyscy telewidzowie powinni wiedziec, gdyby policja podejrzewala matke? no troche watpie, zeby upublicznianie takich inforamcji mialo jakos sens
-> a rutkowski DLA MNIE to dno dna. ma ludzi, ktorzy za niego pracuja, a on swieci nazwiskiem w blasku fleszy. ile sciem on zaprezentowal publicznie to az strach sie bac. gdyby mu zalezalo na rozwiazniu sprawy a nie glupim rozglosie to by nie przekazywal informacji do mediow. jego informacje o odnalezieniu ciala tez byly falszywe.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:11   #793
6roove
Zakorzenienie

mam wrażenie, że tu mogą wyjść kolejne inne sytuacje,
np. że dziecko żyje, a ten nieszczęśliwy wypadek też został zmyślony

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:11   #794
inrock
Raczkowanie

Cytat:
jestem podobnego zdania. najbardziej przerażające jest to, że znaleźli kurtkę a nie znaleźli ciałka....
dokładnie, ja też myślę o tej kurtce, zwracałam już na to uwagę, że ta kurtka względnie odpowiadała tej jaką według matki miał porywacz. Być może dziecko było w tej kurtce, ale ktoś je zabrał. Zgadzam się, że to nie jest jeszcze koniec.
Stary 2012-02-03, 10:12   #795
joannajj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że tu mogą wyjść kolejne inne sytuacje,
np. że dziecko żyje, a ten nieszczęśliwy wypadek też został zmyślony
obyś miała rację
Stary 2012-02-03, 10:13   #796
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
->
-> przesluchanie matki bylo w obecnosci psychologa. sadzisz, ze wszyscy telewidzowie powinni wiedziec, gdyby policja podejrzewala matke? no troche watpie, zeby upublicznianie takich inforamcji mialo jakos sens
-> a rutkowski DLA MNIE to dno dna. ma ludzi, ktorzy za niego pracuja, a on swieci nazwiskiem w blasku fleszy. ile sciem on zaprezentowal publicznie to az strach sie bac. gdyby mu zalezalo na rozwiazniu sprawy a nie glupim rozglosie to by nie przekazywal informacji do mediow. jego informacje o odnalezieniu ciala tez byly falszywe.
no tutaj musze Ci przyznac racje.
Stary 2012-02-03, 10:14   #797
Soso
Zakorzenienie

Dziewczyny skończcie ujadać, bo aż przykro czytać. Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono - i na tym poprzestańmy
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:15   #798
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, ja też myślę o tej kurtce, zwracałam już na to uwagę, że ta kurtka względnie odpowiadała tej jaką według matki miał porywacz. Być może dziecko było w tej kurtce, ale ktoś je zabrał. Zgadzam się, że to nie jest jeszcze koniec.
Tez o tym pomyslalam. Rutkowski mowil, ze zwierzyna mogła zjesc dzieciatko, ale wtedy chyba byłyby jakies slady, chyba?

Kurcze, tyle niejasności.
Stary 2012-02-03, 10:15   #799
Nealinne
Zakorzenienie

Swoją drogą ciekawe co Jackowski by teraz powiedział...
Stary 2012-02-03, 10:17   #800
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Może w jej ocenie nie było żadnych wątpliwości? Może nie było już pulsu, nie oddychała, z ust polała się krew, główka latała, dziecko "lało" się przez ręce... Może ona była w 100% pewna, że to koniec i pozostało pytanie co teraz? Do szpitala i na pewno ją oskarżą, więc wybrała wyjście "a może się uda". Są różni ludzie, z różnym poziomem inteligencji itd.
Dla każdego normalnego człowieka pierwsze co przychodzi do głowy to pogotowie, szpital itd., nie musimy w tej kwestii się kłócić, bo to jest logiczne. Ale będąc w danej sytuacji tak naprawdę nie wiem, może sama bym się zabiła, może nie mogłabym się ruszyć z miejsca, może bym zemdlała i leżała obok dziecka, może opowiadałabym właśnie bzdury i kompletnie zwariowała... nie wiem, sama swojego ciała na tyle nie znam. Baaardzo bym chciała, żeby zareagowało tak jak powinno - szok jak najmniejszy, koncentracja na działaniu i szybko do szpitala.
całkowicie się zgadzam z powyższym

Jak dla mnie teraz sytuacja jest jeszcze bardziej zagmatwana i nic mi się kupy nie trzyma no ale tak to jest - media podały tyle wersji, że zamiast snuć domysły trzeba teraz czekać na ostateczną oficjalną wersję zdarzeń.

Ja rozumiem zarówno ludzi, którzy potępiają matkę jak i tych, którzy tłumaczą jej zachowanie szokiem itp. Na chwilę obecna mam mieszane zdanie w temacie. Ale okrutnie razi mnie (nie wiem czy na wizazu takie posty były bo nie wczytywałam się w posty) na forach to poczucie satysfakcji u ludzi "a nie mówiłem, że to wina matki" - jakby najmniej ważne było, że dziecko nie zyje

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:20   #801
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
pokazywali gdzieś tą kurtkę?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:21   #802
Slodka_Anulcia
Raczkowanie

na tvp info wypowiada sie teraz learz, ktory mowi ze mu sie nie podobaja zeznania matki.
Stary 2012-02-03, 10:22   #803
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
depresję poporodową widać, nie wierzę w takie bajki, że ona miała depresję i nikt z rodziny tego nie dostrzegł, wygladało na zadbane, ja po porodzie miałam tzw baby blues -dosłownie 3 dni i wiem co znaczy, i ze to WIDAĆ!
Depresja poporodowa to nie jest to samo co baby blues. To pierwsze trzeba leczyć, bo nie ustępuje samoistnie i ma ostrzejszy przebieg. Kobieta nieleczona może nawet posunąć się do zamordowania swojego dziecka albo samobójstwa.

A jeśli dziewczyna była w depresji poporodowej, to rodzina na pewno to widziała, ale to nie znaczy, że reagowała. Choroby psychiczne nadal są czymś wstydliwym.

Nie twierdzę, że matka była w depresji, być może zabiła z zimną krwią, nic nie jest wykluczone, ale nie nam to sądzić.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:23   #804
inrock
Raczkowanie

A czy ktoś zwrócił uwagę oglądając wyznanie mamy Magdy, że ona jest JUŻ UBRANA W KURTKĘ, podczas nagrywania? Później tak ubrana jechała z nim nad rzekę. Czy ktoś wie, gdzie robili to nagranie? Bo jeśli u nich w domu, to dziwne, że jest gotowa do wyjścia i udziela nagrania.
Stary 2012-02-03, 10:23   #805
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
całkowicie się zgadzam z powyższym

Jak dla mnie teraz sytuacja jest jeszcze bardziej zagmatwana i nic mi się kupy nie trzyma no ale tak to jest - media podały tyle wersji, że zamiast snuć domysły trzeba teraz czekać na ostateczną oficjalną wersję zdarzeń.

Ja rozumiem zarówno ludzi, którzy potępiają matkę jak i tych, którzy tłumaczą jej zachowanie szokiem itp. Na chwilę obecna mam mieszane zdanie w temacie. Ale okrutnie razi mnie (nie wiem czy na wizazu takie posty były bo nie wczytywałam się w posty) na forach to poczucie satysfakcji u ludzi "a nie mówiłem, że to wina matki" - jakby najmniej ważne było, że dziecko nie zyje
Bo w sytuacjach zaginięć internauci piszący na forach wiedzą najlepiej co się stało, kto jest winny itp.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:26   #806
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Swoją drogą ciekawe co Jackowski by teraz powiedział...
Teraz to już naprawdę przydałoby sie skorzystać z jego usług, a może akurat?Nie wiadomo jak długo ta matka będzie wszystkich wodzić za nos...
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:27   #807
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja od początku właśnie to podejrzewałam. Żadne porwanie, tylko zabójstwo. No niestety, ale kto porywa dla okupu choćby dziecko z biednej rodziny?

Jestem na tych ludzi wściekła - bo zrobili koło tyłka tym, którzy naprawdę będą pomocy potrzebowali, bo teraz każde takie zgłoszenie potencjalnie może być traktowane właśnie tak: nikt wam dziecka nie porwał, sami zabiliście.

I co to znaczy: wyślizgnęła się z kocyka Mam dziecko i wiem, że nie ma takiej opcji. Łapię dziecko za cokolwiek i już. Dziecko nie wyślizguje się ot, tak, po prostu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:27   #808
kotwilka
Wtajemniczenie

w tvp info wypowiada się pediatra, który mówi, że bardzo nieprawdopodobne jest żeby 6-miesięczne dziecko które upadło z rąk, od razu zmarło. Powiedział, że dzieci mają luźne mięśnie i najcześciej kończy się na omdleniu i siniakach, ale po resuscytacji funkcji życiowe wracają..

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:30   #809
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
http://inteligencja-emocjonalna.blog...lne,14644871,n To się inaczej nazywa Porwanie emocjonalne.
Słyszałam, że człowiek będąc w tym stanie nie jest świadomy tego, co robi, a po całym zdarzeniu może w ogóle nie pamietać co zrobił.
Nagle wybieganie w nocy na korytarz z powodu nie wiem jakiego- skąd ja to znam

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

[QUOTE=Rajni;32032444 Choroby psychiczne nadal są czymś wstydliwym.

[/QUOTE]

Szczególnie depresja poporodowa- bo jak można nie kochać swojego 'słodkiego bobaska'

No można

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:33   #810
Tamt
Zadomowienie

Dziewczyny badanie wariografem jest bardzo drogie i policja gdyby nie miała podejrzeń nie decydowałaby się na nie.
nie ma co bronić matki dziewczynki, bo pomyślcie jakie to będzie miało konsekwencje. Mnóstwo policji i ludzi zaangażowanych w poszukiwanie dziecka, ta kobieta wszystkich oszukała. Jeśli teraz rzeczywiście jakieś dziecko zaginie ludzie w o wiele mniejszym stopniu zaangażują się w poszukiwania uważając, że znowu jakaś matka wymyśliła sobie porwanie.
Tamt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości