Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 10:33   #811
Antilia
Uzależnienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez Slodka_Anulcia Pokaż wiadomość
na tvp info wypowiada sie teraz learz, ktory mowi ze mu sie nie podobaja zeznania matki.
Przełączyłam, bo kurde TVN sie wypowiada strasznie jednostronnie i cały czas podkreślają, że "nie szukają taniej sensacji" z miłosierdzia tam siedza...

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:35   #812
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;32032525]A ja od początku właśnie to podejrzewałam. Żadne porwanie, tylko zabójstwo. No niestety, ale kto porywa dla okupu choćby dziecko z biednej rodziny?

Jestem na tych ludzi wściekła - bo zrobili koło tyłka tym, którzy naprawdę będą pomocy potrzebowali, bo teraz każde takie zgłoszenie potencjalnie może być traktowane właśnie tak: nikt wam dziecka nie porwał, sami zabiliście.

I co to znaczy: wyślizgnęła się z kocyka Mam dziecko i wiem, że nie ma takiej opcji. Łapię dziecko za cokolwiek i już. Dziecko nie wyślizguje się ot, tak, po prostu. [/QUOTE]
Zgadzam się zwłaszcza z pogrubionym- kocyk musiałby być chyba z ultra śliskiego jedwabiu, a wątpię w to, żeby niezamożni rodzice kupili dziecku taki kocyk. Albo żeby ktokolwiek dziecku kupował kocyk z jedwabiu.

Czuję, że to było zabójstwo i sąsiedzi na pewno o tym wiedzieli, zwłaszcza ta wspomniana kilka stron temu sąsiadka, która krzyczała że "wszyscy wiedzą co się stało".

Biedne dzieciątko
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:36   #813
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Nagle wybieganie w nocy na korytarz z powodu nie wiem jakiego- skąd ja to znam
Słyszałam historię faceta, który wrócił do domu i zastał swoją rodzinę wymordowaną. Nie miał pojęcia co się stało. Jak się później okazało będąc w stanie jakiegoś szoku (żona go zdradziła?) wziął pistolet i wymordował całą rodzinę.
Jak dla mnie to straszne, że coś takiego z ludźmi może się dziać. Całkowicie poza świadomością.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:37   #814
Amani
Zakorzenienie

to był chyba taki akrylowy kocyk. Owijanie w niego mokrego dziecka np. po kąpieli jest wyjątkowo glupim pomysłem.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:38   #815
parapluie89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
w tvp info wypowiada się pediatra, który mówi, że bardzo nieprawdopodobne jest żeby 6-miesięczne dziecko które upadło z rąk, od razu zmarło. Powiedział, że dzieci mają luźne mięśnie i najcześciej kończy się na omdleniu i siniakach, ale po resuscytacji funkcji życiowe wracają..
Ja się nie znam, ale moja mama, która jest fizjoterapeutką też od razu się zdziwiła i miała dokładnie takie samo zdanie.
I nie ogarniam jak bardzo śliski musiał być ten kocyk, by wypadło z niego dziecko a poza tym jeśli taki był, to po co go używała??
parapluie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:39   #816
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Czuję, że to było zabójstwo i sąsiedzi na pewno o tym wiedzieli, zwłaszcza ta wspomniana kilka stron temu sąsiadka, która krzyczała że "wszyscy wiedzą co się stało".
No tak sąsiedzi wszystko wiedzieli. Ciekawe czy przekazali całą swoją wiedzę policji.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:39   #817
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Słyszałam historię faceta, który wrócił do domu i zastał swoją rodzinę wymordowaną. Nie miał pojęcia co się stało. Jak się później okazało będąc w stanie jakiegoś szoku (żona go zdradziła?) wziął pistolet i wymordował całą rodzinę.
Jak dla mnie to straszne, że coś takiego z ludźmi może się dziać. Całkowicie poza świadomością.
Dokładnie, to jest POZA ŚWIADOMOŚCIĄ. A niektórzy będą mówic, że ONI BY.... pojechali do szpitala, wezwali karetkę itd. Jasne, zamówili taksówkę, wzieli dokumenty dziecka, wybrali najbliższy i najlepszy szpital, w ogóle o wszystkim by pomyśleli w takim szoku

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:39   #818
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Ja nie dopuszczałam do siebie myśli, że to matka mogła być zamieszana w coś takiego. Przychodzą mi do głowy spekulacje podobnie jak innym dziewczynom, że cos tu jeszcze nie gra, gdzie jest ciało?
Jeżeli wersja matki o wypadku jest prawdziwa to matka raczej ma problemy o podłozu psychicznym, jeżeli to nie był wypadek to znaczy, że matka z premedytacją chciała dziecka sie pozbyć.

No cóż ja mam jeszcze cichą nadzieję, że dziecko żyje i póki ciała nie ma innej mysli nie dopuszczam.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:42   #819
gorzkawa
Wtajemniczenie

na polsat news wypowiadal sie jakis negocjator, wg niego bardzo prawdopodobne, że matce podsunal ktoś pomysl ukrycia zwlok i calej tej szopki.. Matka w sytuacji straty dziecka jest w niewyobrażalnej rozpaczy..

A może ten ktoś przeniósł ciałko, żeby nigdy nie zostało znalezione..

wymiana książek

wymiana kosmetyków

wymiana szafa
gorzkawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:46   #820
Dagunia
Komplikatorka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;32032525]A ja od początku właśnie to podejrzewałam. Żadne porwanie, tylko zabójstwo. No niestety, ale kto porywa dla okupu choćby dziecko z biednej rodziny?

Jestem na tych ludzi wściekła - bo zrobili koło tyłka tym, którzy naprawdę będą pomocy potrzebowali, bo teraz każde takie zgłoszenie potencjalnie może być traktowane właśnie tak: nikt wam dziecka nie porwał, sami zabiliście.

I co to znaczy: wyślizgnęła się z kocyka Mam dziecko i wiem, że nie ma takiej opcji. Łapię dziecko za cokolwiek i już. Dziecko nie wyślizguje się ot, tak, po prostu. [/QUOTE]

Co do pogrubionego to się nie zgodze. Kolegi żona poszła do przedszkola po synka i miała na rękach córeczkę. Mały coś się szamotał i mała wypadła jej z rąk - wyslizgnęła się i uderzyła głową w ławkę. Leżała w szpitalu 2 tyg ale na szczęście nic poważnego się nie stało. Dlatego ja wiem, że może się wyślizgnąć
Stary 2012-02-03, 10:50   #821
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapluie89 Pokaż wiadomość
Ja się nie znam, ale moja mama, która jest fizjoterapeutką też od razu się zdziwiła i miała dokładnie takie samo zdanie.
I nie ogarniam jak bardzo śliski musiał być ten kocyk, by wypadło z niego dziecko a poza tym jeśli taki był, to po co go używała??
Moglo jej wypasc; moze byla wyjatkowo niezdarna.
Mogla tez z premedytacja je zabic.
Ciekawa jaka rola w tym wszystkim jej meza. Czy teraz jego kompletny brak emocji nie wydaje sie wam podejrzany ?

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
depresję poporodową widać, nie wierzę w takie bajki, że ona miała depresję i nikt z rodziny tego nie dostrzegł, wygladało na zadbane, ja po porodzie miałam tzw baby blues -dosłownie 3 dni i wiem co znaczy, i ze to WIDAĆ!
moglo byc tak, ze nie dawala sobie rady z dzieckiem, mogla miec depresja i nikt tego nie zauwazyl. bardzo mozliwe.
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:51   #822
visionAM
Zakorzenienie

Straszna tragedia...

Jestem ciekawa co teraz napisza wizażanki, które tak ostro reagowały na posty oskarżające matkę Madzi :Rolleyes: czytałam wątek od początku, ale się nie udzielałam.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:51   #823
pannafu
Zakorzenienie

Cytat z artykułu z wp, 31.01.2012
Cytat:
Co się stało z Magdą?

Krzysztof Jackowski pytany o swoje pierwsze odczucia po zaginięciu Magdy, mówi: - Mam swoje zdanie, ale nie chciałbym spekulować, bo niewykluczone, że mogłem się zasugerować publikacjami prasowymi. Szum medialny bardzo utrudnia rozwikłanie tej zagadki. Pytany o to, czy dziecko mogło zostać wywiezione do innego kraju, twierdzi, że nie. - Według mnie jest ono w kraju, w Sosnowcu. Czuję, że wyjaśnienie tej sprawy bardzo zaskoczy opinię publiczną, jestem pewien, że policjanci ją wyjaśnią, bo są na dobrym tropie. Zbyt wiele błędów popełniły osoby, które stoją za zniknięciem dziecka - podkreśla.

Czytając to kilka dni temu nie spodziewałam się, że te słowa mogą być "prorocze".
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:54   #824
dominikmeller25
Zakorzenienie

tutaj znowu coś śmierdzi, w nocy Rutkowski twierdził że z kocyka wydobywa się smród, że to jest dziecko itd a dzisiaj wiadomo tyle że dziecka nie ma, zakopać matka nie mogła bo łopaty ze sobą raczej nie brała a ręcznie też by nie wykopała dołka, więc gdzie to dziecko w takim razie jest?
matka będąc pod wpływem leków i rutkowskiego mogła powiedzieć coś co on chciał, a jego ludzie już zajęli się mistyfikacją, bo skoro zwierzęta pożarły dziecko to gdzie krew i ślady po tym? przecież tam śladów byłoby mnóstwo, no i skąd miała ten ślad po uderzeniu?
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:55   #825
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Straszna tragedia...

Jestem ciekawa co teraz napisza wizażanki, które tak ostro reagowały na posty oskarżające matkę Madzi :Rolleyes: czytałam wątek od początku, ale się nie udzielałam.
A co Ciebie by usatysfakcjonowało? Przyznanie racji?

Ja nie chciałam wierzyć od początku, że to wina któregoś z rodziców. Nawet nie dopuszczałam do siebie takiej myśli, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że matka... że może zrobić coś swojemu dziecku, dziecku, które nosiła pod sercem, które urodziła i które walczyło o życie.
Stary 2012-02-03, 10:55   #826
visionAM
Zakorzenienie

w ogóle jak w taki mróz wykopać dołek w ziemi...
Cytat:
A co Ciebie by usatysfakcjonowało? Przyznanie racji?
po prostu wiele wizażanek bardzo agresywnie reagowało na jakiekolwiek sugestie dotyczące tego, że może to ktoś z rodziny skrzywdził dziecko... ciekawe jak teraz się one czują i czy w końcu do niektórych dotrze, że ludzie potrafią być bezwzględni i nie każda matka chce być matką i nie każda kocha swoje dziecko.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:57
Stary 2012-02-03, 10:58   #827
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Straszna tragedia...

ja napisze tyle, ze oskarzanie kogokolwiek na forum internetowym jest glupota. Zwlaszcza ludzi, ktorych widzialo sie tylko w tv.
W tym watku oskarzono juz matke, ojca i nawet dziadkow. Chyba brata tez Jaki pozytek z takich oskarzen? Chyba wiecej szkod. I tak wyglada kazdy watek o zaginieciu na wizazu

Poki nie ma ciala Madzi, bede wierzyc, ze zyje Chce miec nadzieje, ze to kolejen klamstwo.
Stary 2012-02-03, 10:58   #828
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
tutaj znowu coś śmierdzi, w nocy Rutkowski twierdził że z kocyka wydobywa się smród, że to jest dziecko itd a dzisiaj wiadomo tyle że dziecka nie ma, zakopać matka nie mogła bo łopaty ze sobą raczej nie brała a ręcznie też by nie wykopała dołka, więc gdzie to dziecko w takim razie jest?
matka będąc pod wpływem leków i rutkowskiego mogła powiedzieć coś co on chciał, a jego ludzie już zajęli się mistyfikacją, bo skoro zwierzęta pożarły dziecko to gdzie krew i ślady po tym? przecież tam śladów byłoby mnóstwo, no i skąd miała ten ślad po uderzeniu?
Zdecydowanie za dużo niejasności w tym wszystkim.
Stary 2012-02-03, 10:59   #829
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Magrat16

Jak to możliwe żeby przez 7 dni nikt nie zauważył zawiniątka w różowym kocyku szczególnie że dziecka szukano ?
Możliwe, tym bardziej, że w Polsce jak to w Polsce pełno śmieci leży wszędzie- materacy, ubrań, wszystkiego i kto by podchodził i patrzał się, zresztą mało kto by chciał wiedzieć zwłoki czyjekolwiek, więc nawet jak ktoś zauważył coś to udawał, że nie widzi.

Ciało Asi Surowieckiej leżało parę km od domu parę lat np

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:00   #830
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Straszna tragedia...

Dopóki sie komus nie udowodni winy jest niewinny proste- domniemanie niewinności – słyszałas o czyms takim.
Ciekawe co by wtedy napisały wizazanki gdyby okazało sie że matka jest niewinna.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:00   #831
lalalabamba
Wtajemniczenie

Czy jest w ogóle możliwe, żeby dzikie zwierzę zjadło ciało zamarznięte na kamień? Skoro psy policyjne mają problem ze znalezieniem tropu w takiej temperaturze, to dzikie zwierząte chyba też nie odbierają bodźców zapachowych tak, jak to się dzieje normalnie.

Druga sprawa to to, że jednak w dzień zaginięcia nie było aż tak trzaskających mrozów jak teraz...

Cytat:
Ciało Asi Surowieckiej leżało parę km od domu parę lat np
Tak właśnie szukają. Przeczesują całą okolicę, a później wychodzi na to, że przeoczyli to, co wydawało się oczywiste...

Edytowane przez lalalabamba
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:02
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:00   #832
Annaluka
Zakorzenienie

I ja zaliczam się do grona tych, gdzie od początku wydawało mi się, że coś jest nie tak... Jednakże dałam się zbić i w sumie w myślach sama siebie karciłam, że przecież takie rzeczy są niemożliwe... A jednak.

Zastanawiają mnie dwie sprawy:
- sama zadała sobie cios, który spowodował omdlenie?
- no i gdzie są zwłoki?
Stary 2012-02-03, 11:01   #833
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
w tvp info wypowiada się pediatra, który mówi, że bardzo nieprawdopodobne jest żeby 6-miesięczne dziecko które upadło z rąk, od razu zmarło. Powiedział, że dzieci mają luźne mięśnie i najcześciej kończy się na omdleniu i siniakach, ale po resuscytacji funkcji życiowe wracają..
Obawiam sie jednego. A jak ona wlasnie zemdlała, a ta *&%^& ja zostawila na dworze i zamarzła ?? Zreszta nie ma ciała takm gdzie podała, wiec nie wiadomo jak to było naprawdę.

[B]I co to znaczy: wyślizgnęła się z kocyka Mam dziecko i wiem, że nie ma takiej opcji. Łapię dziecko za cokolwiek i już. Dziecko nie wyślizguje się ot, tak, po prostu. [/B][/QUOTE]
Dokładnie ! Musiałby byc chyba z satyny, a dziecko wysmarowane oliwką, zeby ewentualnie o tym pomyslec.
Stary 2012-02-03, 11:01   #834
Annaluka
Zakorzenienie

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...yje,nId,432449

Fragment filmiku, gdzie matka przyznaje, że dziecko jej spadło...

Edit:
Mam wątpliwości, czy takie rzeczy powinny być publikowane.

Edytowane przez Annaluka
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:03
Annaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:03   #835
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Skoro jej wersja jest prawdziwa (matka zabiła dziecko) to jest wręcz pewne że ktoś jej pomógł.

Nawet nie chce mi się myśleć co tej dziewczynie w psychice siedzi... :/
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:05   #836
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Straszna tragedia...

Cytat:
w ogóle jak w taki mróz wykopać dołek w ziemi...
po prostu wiele wizażanek bardzo agresywnie reagowało na jakiekolwiek sugestie dotyczące tego, że może to ktoś z rodziny skrzywdził dziecko... ciekawe jak teraz się one czują i czy w końcu do niektórych dotrze, że ludzie potrafią być bezwzględni i nie każda matka chce być matką i nie każda kocha swoje dziecko.

Niektórzy ludzie to traktują to wszytsko jak wygraną w totolotka. "Tak, ja miała rację, ja, ja, ja, wygrałam!" Ja też broniłam rodziców, młodych, w moim wieku, gdzie ja sama dałabym sobie uciąć rękę za dziecko, a nawet dwie, nie przyszło mi do głowy, że mogła coś mu zrobić. Ale to właśnie moja naiwność. Jestem cały czas w szoku, nie mogłam usnąć. Totalnie nie wiem co myśleć. Ta historia nadal nie trzyma się kupy. Gdzie jest to dziecko? Bo ja już nic nie rozumiem. Miało być tam, Rutkowski twierdził, że czuje zapach rozkładającego się ciała.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:05   #837
visionAM
Zakorzenienie

Mnie zastanawia kwestia tego, co tutaj jedna z dziewczyn napisała - podobno w któryms artykule było podane, że ojciec dziecka pomógł znieść wózek przed tym ferelnym spacerem...?
Stary 2012-02-03, 11:08   #838
Rajni
Zadomowienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3203329 3]Dopóki sie komus nie udowodni winy jest niewinny proste- domniemanie niewinności – słyszałas o czyms takim.
Ciekawe co by wtedy napisały wizazanki gdyby okazało sie że matka jest niewinna.[/QUOTE]

Zgadzam się. Nie można kogoś oskarżać tylko na podstawie zdjęć, filmików, artykułów czy profilu na fb.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:08   #839
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Igrzyska dla ludu...

Upublicznienie filmiku jak ona się przyznała... bardzo dziwne, sama go obejrzałam i chyba jakby mi ktoś podsunął pełną wersję to darowałabym sobie.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:10   #840
fossa
Zadomowienie

Juz teraz wiem, dlaczego wczesniej podswiadomie myslalam, ze jakas nielegalna adopcja to najlepsze rozwiazanie dla tego dziecka. Bo inne wersje sa juz tylko gorsze, psychol albo wyrodna matka/rodzina.
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości