Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 10:04   #4891
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Nie.
Na początku wcierałam w skóre, ale teraz stosuję tę metodę z wlaniem oleju do wody i spłukanie tym włosów, po czym zostawienie ich do wyschnięcia. Jakoś mi nie służy wcieranie, ale może inny olej Chcę kupić sezamowy z Lidla.
I zastanawiam się nad wodą brzozową na wcierki w skalp.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:29   #4892
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cześć dziewczyny,

Powracam z pokorą. Mam nadzieje, że będę umiała nadgonić milion Waszych postów

Kliknęłam właśnie bezbarwną hennę Khadi i olejek stymulujący wzrost włosów również Khadi. Powiedzcie mi czy szampon Joanny Rzepa nadaje się do mycia przed hennowaniem ?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:35   #4893
paulinad138
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Poradźcie mi jakiś najlepszy olejek na bardzo zniszczone włosy?
Jest jakiś olejek który pomoże mi na zniszczone końcówki?
paulinad138 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:37   #4894
marlenka666
Raczkowanie

Przeglądając wcześniejsze posty dziewczyna zadawała pytanie na temat tego ''czy to,że włosy po jakimś czasie
w ciągu dnia zbijają się jakby w kolonie,grupki,strąki, a nie są jednolitą płaszczyzną jest spowodowane właśnie porowatością?
Niedomkniętymi łuskami?''
Nie było odpowiedzi, a sama chętnie się dowiem, jeśli znacie odpowiedź
Stary 2012-02-03, 11:01   #4895
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka666 Pokaż wiadomość
Przeglądając wcześniejsze posty dziewczyna zadawała pytanie na temat tego ''czy to,że włosy po jakimś czasie
w ciągu dnia zbijają się jakby w kolonie,grupki,strąki, a nie są jednolitą płaszczyzną jest spowodowane właśnie porowatością?
Niedomkniętymi łuskami?''
Nie było odpowiedzi, a sama chętnie się dowiem, jeśli znacie odpowiedź
wiele dziewczyn tak ma z tego co wiem.
niestety ja tez, a porowatosc mam chyba mala, bo oleje naprawdę wsiąkają na kocówkach jedynie.
ktos tutaj pisal, ze to domena zdrowych wlosow bo sie przyciagaja.

mi to sie najbardziej robi na wietrze i wkurza, o grzywce nie wspomnę, ale mam przy sobie mala, skladana szczotkę i czasem sie ratuje, ale to nie to samo co z naturalnego wlosia.
odstawienie silikonow nie pomoglo, a spryskanie wlosow sprayem matrixa poglebilo ostatnio efekt.

prinz
no nie gadaj oni mysla ze co tam jest? ja juz sie swoja heenara moge cieszyc, dobrze ze nie zamowilam tej sesy.
Stary 2012-02-03, 11:06   #4896
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
Dotka! Musialas miec zdrowe wlosy skoro widac tak szybko rezultaty U mnie jedynie czuc ale i tak jest coraz lepiej !

Dziewczyny czy kazdy nierafinowany kokos ma tak krotka waznosc? Mojego mija termin w lipcu, dobrze ze kupilam 200ml
Wychodzi na to że tak.Mój kokos z Efavitu też ma termin ważności do lipca . U mnie schodzi błyskawicznie bo używam go też do ciała zamiast balsamu lub mieszam z balsamem.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:09   #4897
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
wiele dziewczyn tak ma z tego co wiem.
niestety ja tez, a porowatosc mam chyba mala, bo oleje naprawdę wsiąkają na kocówkach jedynie.
ktos tutaj pisal, ze to domena zdrowych wlosow bo sie przyciagaja.

mi to sie najbardziej robi na wietrze i wkurza, o grzywce nie wspomnę, ale mam przy sobie mala, skladana szczotkę i czasem sie ratuje, ale to nie to samo co z naturalnego wlosia.
odstawienie silikonow nie pomoglo, a spryskanie wlosow sprayem matrixa poglebilo ostatnio efekt.

prinz
no nie gadaj oni mysla ze co tam jest? ja juz sie swoja heenara moge cieszyc, dobrze ze nie zamowilam tej sesy.
O ludzie, mam to samo. Niesmowicie denerwujace. Musze miec przy sobie zawsze szczotke zeby je wyczesac, wtedy wygladaja ladnie. Mysle ze to tez kwestia ilosci wlosow, jesli ktos ma cienkie i delikatne wlosy wygladaja znacznie zdrowiej i nie ma z tym zazwyczaj problemow. Liczylam na to ze po olejowaniu stana sie zdrowsze, bardziej sypiace i przestana sie zbijac. Zobaczymy

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Wychodzi na to że tak.Mój kokos z Efavitu też ma termin ważności do lipca . U mnie schodzi błyskawicznie bo używam go też do ciała zamiast balsamu lub mieszam z balsamem.
Ja jeszcze nie umiem oszczednie uzywac wiec pewnie szybko zejdzie

Czytalam tez o olejkach ktore uzywa sie do masazu i pomagaja na rozstepy, slyszalyscie o tym? Mam okropny problem po przytyciu/schudnieciu i za pozno o tym zaczelam myslec

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:13   #4898
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

ja mam cienki wlosy ale jest ich sporo i problem wystepuje szczotka z naturalnym wlosiem pomogla na jakis czas, potem znowu to samo.
Stary 2012-02-03, 11:28   #4899
mischievous
Zakorzenienie

Ale Ty masz piekne wlosy, widzialam u anwen na blogu we wlosowej historii te pierwsze zdjecie robione z błyskiem?

Kurcze ale sporo olejujesz juz wlosy i jesli dalej sie zbijaja to moze juz taki urok? Moje zreszta tez ale moze w koncu cos nam pomoze

Kilka postow wczesniej ktos pisal o olejku babassu ze sprawil ze wlosy sa super sypkie na allegro znalazlam maslo, nie jestem pewna czy to to.

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Stary 2012-02-03, 11:40   #4900
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinad138 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Poradźcie mi jakiś najlepszy olejek na bardzo zniszczone włosy?
Jest jakiś olejek który pomoże mi na zniszczone końcówki?
"Obawiam się", że odpowiedź na pierwsze pytanie znajdziesz sama - na prawie KAŻDEJ stronie tego wątku.

A zniszczonych końcówek nie da się niestety naprawić. Można je tylko obciąć.
Tzn możesz teoretycznie "skleić je" do następnego mycia silikonami, ale my tu jesteśmy od naturalnych metod na zdrowe i zadbane włosy a nie na chemię stanowiącą doraźną pomoc a w długim okresie pogarszającą sytuację. Także ścinaj bez bólu, pilnuj, żeby zdrowe sie nie niszczyły, a włosy w ciagu miesiąca rosną od 0,5 do nawet 3cm, więc nie ma co żalować.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Kurcze ale sporo olejujesz juz wlosy i jesli dalej sie zbijaja to moze juz taki urok? Moje zreszta tez ale moze w koncu cos nam pomoze
Ja sie nie znam, ale może to skutek przeolejowania? Podobno niektórym się zdarza... Od zawsze tak macie czy dopiero od niedawna?

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:42   #4901
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość

Ja sie nie znam, ale może to skutek przeolejowania? Podobno niektórym się zdarza... Od zawsze tak macie czy dopiero od niedawna?
U mnie od zawsze. Olejuje wlosy dopiero od 19 stycznia tego roku po polejku zrobily sie miekkie i lekkie, wczesniej byly bardzo przesuszone wiec idzie ku lepszemu. No nic bede probowac dalej

Stary 2012-02-03, 11:45   #4902
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty masz piekne wlosy, widzialam u anwen na blogu we wlosowej historii te pierwsze zdjecie robione z błyskiem?

Kilka postow wczesniej ktos pisal o olejku babassu ze sprawil ze wlosy sa super sypkie na allegro znalazlam maslo, nie jestem pewna czy to to.
kliknij w podpis, akutalne wlosy tam sa
zawsze robie z blyskiem.
duzo osob tak ma, zwlaszcza przy dlugich wlosach wiec sie nie przejmuje, bardziej martwia mnie wlosy nierowne w powierzchni- przewęzenia i zwężenia.

haha ktos mial mnie dosyc i odsubskrybowal mojego bloga:P

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:47
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:54   #4903
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
kliknij w podpis, akutalne wlosy tam sa
zawsze robie z blyskiem.
duzo osob tak ma, zwlaszcza przy dlugich wlosach wiec sie nie przejmuje, bardziej martwia mnie wlosy nierowne w powierzchni- przewęzenia i zwężenia.
Sa po prostu cudowne gratuluje
Jak zaczynalam olejowanie zrobilam sobie z lampa i bez, i na tej bez widac ze wlosy sa bardzo suche, a z lampa sa nieco ladniejsze, blyszczace.

Mowisz o tym ze na calej dlugosci wlosow sa takie "napuszone" zamiast wygladzone? Czy zle zrozumialam?

Stary 2012-02-03, 11:59   #4904
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Sa po prostu cudowne gratuluje
Jak zaczynalam olejowanie zrobilam sobie z lampa i bez, i na tej bez widac ze wlosy sa bardzo suche, a z lampa sa nieco ladniejsze, blyszczace.

Mowisz o tym ze na calej dlugosci wlosow sa takie "napuszone" zamiast wygladzone? Czy zle zrozumialam?
a bo wtedy na dworze laziłysmy i kropilo i wszystkie baby hair powstaly
u mnie na zdjeciu z lampa tez nie widac ze mam suche konce, ale nie jest to jakas patologia, dziwne, gdybym w dlugosci do talii takowych nie miala, czuc w dotyku ze sa mniej nawilzone ale dbam jak mogę.
Stary 2012-02-03, 12:04   #4905
marlenka666
Raczkowanie

Ja sobie tak gdybam że to zbijanie się włosów to domena plączących się o siebie włosków.. Wydaje mi się, że zdrowe, lejące się włosy nie zbijają się w kolonie..
ahh marzenie
Stary 2012-02-03, 12:08   #4906
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

ja mam zdrowe wlosy a kolonie jak byly tak sa.
Stary 2012-02-03, 12:08   #4907
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
a bo wtedy na dworze laziłysmy i kropilo i wszystkie baby hair powstaly
u mnie na zdjeciu z lampa tez nie widac ze mam suche konce, ale nie jest to jakas patologia, dziwne, gdybym w dlugosci do talii takowych nie miala, czuc w dotyku ze sa mniej nawilzone ale dbam jak mogę.
Widac widac, ze dbasz chetnie poczytam Twego bloga w wolnej chwili

marlenka ze nie uzywanie prostownicy ja tak sie zbieram, na razie nie prostuje od jakiegos krotkiego czasu, nie zrezgynuje na 100% ale chce zobaczyc jak wygladaja moje naturalne, czy beda sie ladnie falowac, musze tez zerknac do zakreconych z jakich kosmetykow korzystaja

bo jak kiedys dawalam pianke to wygladaly calkiem przyjemnie ale juz wole naturalniejsze kosmetyki

Stary 2012-02-03, 12:20   #4908
marlenka666
Raczkowanie

,
Cytat:
ja mam zdrowe wlosy a kolonie jak byly tak sa.
Tak, wiem że masz zdrowe i przykładne włosy, dlatego zachwiałaś moją hipotezę ...

mischievous, dziękuje
to duże osiągniecie dla mnie, przy prostowaniu praktycznie codziennym przez ostatnie hmm prawie 4 lata ...
Kiedyś miałam proste włoski , po wycieniowaniu falowane, zaczęło się prostowanie i błędne koło niestety.. Teraz chcę wrócić do tego co miałam kiedyś, a zaprzepaściłam
Stary 2012-02-03, 12:22   #4909
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie tak gdybam że to zbijanie się włosów to domena plączących się o siebie włosków.. Wydaje mi się, że zdrowe, lejące się włosy nie zbijają się w kolonie..
ahh marzenie
Wątpię Orchidea ma jedne z najładniejszych włosów jakie tu widziałam, na pewno są zdrowe i lejące się, a pisze, że też jej się tak robi

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:28   #4910
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
,
Tak, wiem że masz zdrowe i przykładne włosy, dlatego zachwiałaś moją hipotezę ...
aaa , w te mańke
Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Wątpię Orchidea ma jedne z najładniejszych włosów jakie tu widziałam, na pewno są zdrowe i lejące się, a pisze, że też jej się tak robi
ło matko ale ze mnie przyklad ktoż to widzial.
no ale wiecie, moje wlosy w swietle dziennym wygladaja inaczej, bo tak dzialaja szampony, zawsze to powtarzam

czekam na zdjecia moich klakow z wczoraj, kolezanka wyslala na 2 poczty i nie ma moglam wziac swoj aparat i nie byloby problemu.
Stary 2012-02-03, 12:52   #4911
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
To chyba najbardziej płodny wątek na Wizażu

racja racja, strasznie pędzicie, wczoraj mnie nie było a tu 5 stron do nadrobienia

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:57   #4912
swieczka23
Raczkowanie

Ja siedzę właśnie z amlą, powoli, co raz mniej już mi ten zapach przeszkadza (wcześniej takie migrenowe bóle głowy mnie łapały).

Mam takie pytanie do dziewczyn, które biorą suplementy, jest może jakiś taki dobry bez pokrzywy, bo uczulona jestem?
Póki co to brałam silice - efektów brak.
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:20   #4913
enn_
Zakorzenienie

Czy olej z wiesiołka nadaje się do olejowania włosów?
I czy oleje można zmywać szamponami z SL(e)S? W niektórych miejscach czytałam, że czasem można, a w niektórych, że SL(e)Sy mogą czyścić włosy z dobroczynnego działania olejów.
Napaliłam się strasznie, ale w domu mam tylko właśnie zimnotłoczony olej z wiesiołka i szampon Joanna Rzepa, a na zewnątrz -20 stopni, więc z wycieczką do Rossmana muszę trochę poczekać.
Stary 2012-02-03, 13:31   #4914
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swieczka23 Pokaż wiadomość
Ja siedzę właśnie z amlą, powoli, co raz mniej już mi ten zapach przeszkadza (wcześniej takie migrenowe bóle głowy mnie łapały).

Mam takie pytanie do dziewczyn, które biorą suplementy, jest może jakiś taki dobry bez pokrzywy, bo uczulona jestem?
Póki co to brałam silice - efektów brak.

Ja biorę tabletki L'biotica mają 28 aktywnych składników. Pokrzywy chyba nie.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:42   #4915
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Ja biorę tabletki L'biotica mają 28 aktywnych składników. Pokrzywy chyba nie.
L'biotica ma w składzie wyciąg z pokrzywy

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:47   #4916
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Czy olej z wiesiołka nadaje się do olejowania włosów?
I czy oleje można zmywać szamponami z SL(e)S? W niektórych miejscach czytałam, że czasem można, a w niektórych, że SL(e)Sy mogą czyścić włosy z dobroczynnego działania olejów.
Napaliłam się strasznie, ale w domu mam tylko właśnie zimnotłoczony olej z wiesiołka i szampon Joanna Rzepa, a na zewnątrz -20 stopni, więc z wycieczką do Rossmana muszę trochę poczekać.
Wiesiołek to bardzo ceniony składnik kosmetyczny, można nim olejować włosy
Ja mam kapsułki z wiesiołkiem, od jakiegoś czasu mam ochotę kilka dodać do standardowej mieszanki olejowej (rycyna + kokos) i sprawdzić efekty.
Stary 2012-02-03, 13:50   #4917
Cesena0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Że co?W jaki sposób?
Nałożyłam olej na włosy 3 godziny przed (można dłużej lub krócej),a na to farbę. Później zmyłam odżywką

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
i farba Ci złapała?
Moje dość oporne na łapanie farby złapało dobrze i równomiernie.

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Nie znam.
Mam niefarbowane włosy,ale myślę o jakiejś hennie.Czy z henną też można mieszać oleje?
Z henną oleju połączyć nie można,bo to utrudnia hennie wnikanie do włosa. Z henny można zrobić glossa z odżywką,np. Isaną - więcej znajdziesz na wątku poświęconemu hennie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Spróbuj na olej z pestek winogron . Gwarantuję - żadnego przesuszu .
Przede wszystkim następnym razem będę dłużej olej na kudłach trzymać,bo 3 godziny dla nich to stanowczo za krótko

Ha! Kij w oko fryzjerkom,które mówiły,że po farbowaniu chemią na hennę będę mieć zielone włosy
Stary 2012-02-03, 14:07   #4918
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę pismem z urzędu celnego w Poznaniu. Zatrzymali moją Sesę na którą czekałem 3 tygodnie
Teraz muszę wydruki z konta robić, z aukcji etc i wszystko to wysłać
Oj
Cytat:
Dotka! Musialas miec zdrowe wlosy skoro widac tak szybko rezultaty U mnie jedynie czuc ale i tak jest coraz lepiej !

Dziewczyny czy kazdy nierafinowany kokos ma tak krotka waznosc? Mojego mija termin w lipcu, dobrze ze kupilam 200ml
Hmm, mój kokos ważny do 10.2013
Stary 2012-02-03, 14:20   #4919
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Wiesiołek to bardzo ceniony składnik kosmetyczny, można nim olejować włosy
Ja mam kapsułki z wiesiołkiem, od jakiegoś czasu mam ochotę kilka dodać do standardowej mieszanki olejowej (rycyna + kokos) i sprawdzić efekty.
Super
A co z tym szamponem? Chyba jak użyję 2-3 razy zanim wybiorę się do Rossmanna to będzie ok?
Stary 2012-02-03, 14:32   #4920
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Super
A co z tym szamponem? Chyba jak użyję 2-3 razy zanim wybiorę się do Rossmanna to będzie ok?
Są tu na forum osoby korzystające z silnych ziolowych szamponów z SLeSami i mają boskie włosy, więc jednak coś z tych olejów działa Ja myję na przemian SLeSowym (wtedy wytrzymują dwa dni) i HIPPem (jeden dzień).

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości