Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 10:38   #151
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Dzień dobry!

Co do tej sytuacji z 'Madzią', to nie dawno się dopiero dowiedziałam... brak mi słów po prostu, żeby cokolwiek powiedzieć na ten temat... ech

Wpadłam się przywita i uciekam do książek, dzisiaj czeka mnie egzamin popołudniu
Miłego dnia życzę

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:39   #152
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Nam na sr mówili, żeby nie brać niewiadomo jak wielkich toreb i niewiadomo ile ciuszków bo potem może to wszystko dowieźć mąż czy ktoś z rodziny. Dzidzię po urodzeniu ubierają w szpitalne rzeczy, ale jak chcesz możesz dać swoje. Tylko same pieluszki, rożek, wkłady, podpaski i ogólnie jakiś ręcznik, szlafrok, koszule, itp. naprawdę dużo zajmują Więc chyba zdecyduję się mieć jednak wszystko przy sobie, trudno niech sobie gadają U nas na porodówce jest specjalne miejsce na torby i szczerze jak spojrzałam to nawet jak mniejszą torbę wezmę to nie ma opcji żeby ta torba się tam zmieściła
najwiecej zajmuje niestety szlafrok.. no chyba ze ktos ma taki maly zwykly bawelniany (ja np mam takie deko wiekszy).. co do wkaldek poporodowych to ja sie zastanawiam czy tka na prawde jest sens brac np nie wiem 20 na dzien .. prawda jest taka ze przy kazdym oddziale porodowym sa sklepiki gdzie mozna kupic takie rzecyz jak laktatory pieluchy podpaski poporodowe itp.. takze wez sobie na pierwszy rzut a potem to albo ktos ci dokupi albo doniesie
wg mnei nei ma sensu brac np 50 pieluch po co to dzwigac .. tylko zabiera to miejsce
wiadomo na pierwszy moment trzeba miec ale to sa takei rzecyz ze w kazdej chwili mozna doniesc
co innego pizama dla ciebie czy nie wiem jakeis rzecyz higieniczne ... ja nie wierze w takie .. damy szpitalne ubranko... lepiej meic swoje .. ale tez bez przesady.. jak bedziesz miec kilka sztuk np na pierwszy dzien to na drugi moga ci doniesc
Jak nie ufasz mezowi to spakuj taka awartyjna torbe zapros mame i powiedz mamo w razie W tutaj sie ta torba .. przywiez mi ja
albo Zrob sobie wyprawke na dwie torby i pokaz mezowi .. patrz: tutaj jest torba ktora mi przyniesiesz wtedy i wtedy
Nie ma co panikowac .. kazda sytuacja jest do rozwiazania

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:41
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:43   #153
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
najwiecej zajmuje niestety szlafrok.. no chyba ze ktos ma taki maly zwykly bawelniany (ja np mam takie deko wiekszy).. co do wkaldek poporodowych to ja sie zastanawiam czy tka na prawde jest sens brac np nie wiem 20 na dzien .. prawda jest taka ze przy kazdym oddziale porodowym sa sklepiki gdzie mozna kupic takie rzecyz jak laktatory pieluchy podpaski poporodowe itp.. takze wez sobie na pierwszy rzut a potem to albo ktos ci dokupi albo doniesie
wg mnei nei ma sensu brac np 50 pieluch po co to dzwigac .. tylko zabiera to miejsce
wiadomo na pierwszy moment trzeba miec ale to sa takei rzecyz ze w kazdej chwili mozna doniesc
co innego pizama dla ciebie czy nie wiem jakeis rzecyz higieniczne ... ja nie wierze w takie .. damy szpitalne ubranko... lepiej meic swoje .. ale tez bez przesady.. jak bedziesz miec kilka sztuk np na pierwszy dzien to na drugi moga ci doniesc
Jak nie ufasz mezowi to spakuj taka awartyjna torbe zapros mame i powiedz mamo w razie W tutaj sie ta torba .. przywiez mi ja
albo Zrob sobie wyprawke na dwie torby i pokaz mezowi .. patrz: tutaj jest torba ktora mi przyniesiesz wtedy i wtedy
Nie ma co panikowac .. kazda sytuacja jest do rozwiazania
Dzięki Dziewczyny No muszę jakoś sobie to rozplanować, bo zostało mało czasu

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:44   #154
Mała!
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Ja też od rana oglądam TVN24 i jestem W SZOKU!!! nigdy bym się nie spodziewała takiego przebiegu tej sprawy! PO za tym też nie osądzam, czekam aż będzie wiadomo jak było i jest na prawdę, może wtedy wyrobię sobie jakieś własne zdanie i osąd sprawy...Na razie współczuję całej rodzinie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi .. bo wiekszosc z Was juz na pewno ma porobione wyprawki
Ile wy tego macie :P
Przyszła do mnie wczoraj teściowa i mówi pokaż co masz ... a ja co z mamą chodziłam to mi coś kupowała ja też co jakiś czas coś kupowałam.. w sumei planowałam, że będę robić jeden zakup dla dziecka w tygodniu .. Jak mówiłam TZ to mnei ochrzanil ze po co 16 sztuk ciuchow dla dziecka (bo w momencie podejmowanai decyzji tyle zostalo) .. wczoraj jak wysypałam te ciuchy.... Łoooo dużo wyszło .. zdecydowanie więcej niż 16 sztuk.. w różnych rozmiarach .. body 56 body i spiochy 62, troszke tez mam 74 (takei fajne spiochy z 5-10-15).... dziś prawdpod. przyjda mi pieluchy wielorazowe .. podjelismy decyzje o łózeczku i teraz projektuje szafę do pokoiku
Kochana ja właśnie ciągle zastanawiam się czy mam już wszystko...i czy nie za mało...
Mama tak mniej więcej:
* po 8szt. bodziaków z dł ręk. i z 8 z kr. ręk. 56-62
* ok 10 szt spodenek, dresowych głównie, 2 jeansy 62-68 i jedne sztruksy- 56-62
* ok 8 szt. pajacyków 56-62
* ok 7 szt bluzeczek (kaftaników) 56-62
* 2 grubsze bluzki ( bluzy) i 2 sweterki 56-62
* 7 x śpiochy na ramiączkach 56-62 głównie welurowe
* 3 x śpiochy z dł rękawem 56-62
* 2 x dresik 56 i 62
kilka czapeczek, skarpetek, niedrapki, buciki...
nie mam : rajstopek, kombinezonu, jakiejś cieplejszej kurteczki czy bluzy...

Dziewczyny miałam przez chwilkę wczoraj stresa, że zaczyna się coś dziać... miałam twardnienia dosłownie co 5 potem co 3 min! kilkanaście razy... zaczęło boleć mnie podbrzusze i ciągnąć przy każdym skurczu, już się zastanawiałam czy po męża nie dzwonić a właśnie do pracy wyszedł na nockę... za chwilkę pogoniło mnie do WC... a od 3 dni nie mogłam się załatwić! ... i było mi niedobrze... naprawdę się przestraszyłam...ale, że miałam aktywny wieczór ( SR) postanowiłam jeszcze poczekać czy się nie wyciszy... i zasnęłam przed TV jak wstałam to już były rzadsze i nie bolało UFF... JA chyba początku porodu nie przegapię

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:47   #155
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Ja też od rana oglądam TVN24 i jestem W SZOKU!!! nigdy bym się nie spodziewała takiego przebiegu tej sprawy! PO za tym też nie osądzam, czekam aż będzie wiadomo jak było i jest na prawdę, może wtedy wyrobię sobie jakieś własne zdanie i osąd sprawy...Na razie współczuję całej rodzinie

Kochana ja właśnie ciągle zastanawiam się czy mam już wszystko...i czy nie za mało...
Mama tak mniej więcej:
* po 8szt. bodziaków z dł ręk. i z 8 z kr. ręk. 56-62
* ok 10 szt spodenek, dresowych głównie, 2 jeansy 62-68 i jedne sztruksy- 56-62
* ok 8 szt. pajacyków 56-62
* ok 7 szt bluzeczek (kaftaników) 56-62
* 2 grubsze bluzki ( bluzy) i 2 sweterki 56-62
* 7 x śpiochy na ramiączkach 56-62 głównie welurowe
* 3 x śpiochy z dł rękawem 56-62
* 2 x dresik 56 i 62
kilka czapeczek, skarpetek, niedrapki, buciki...
nie mam : rajstopek, kombinezonu, jakiejś cieplejszej kurteczki czy bluzy...

Dziewczyny miałam przez chwilkę wczoraj stresa, że zaczyna się coś dziać... miałam twardnienia dosłownie co 5 potem co 3 min! kilkanaście razy... zaczęło boleć mnie podbrzusze i ciągnąć przy każdym skurczu, już się zastanawiałam czy po męża nie dzwonić a właśnie do pracy wyszedł na nockę... za chwilkę pogoniło mnie do WC... a od 3 dni nie mogłam się załatwić! ... i było mi niedobrze... naprawdę się przestraszyłam...ale, że miałam aktywny wieczór ( SR) postanowiłam jeszcze poczekać czy się nie wyciszy... i zasnęłam przed TV jak wstałam to już były rzadsze i nie bolało UFF... JA chyba początku porodu nie przegapię
Ja mam wrażenie, że pierworódkom zdarzy się parę fałszywych alarmów
Ja czekam na newsy od mojej koleżanki ... miała termin na 31 stycznia.. Wygonili .. kazali przyjść dziś na wywoływanie porodu.. a widziałam, ze jeszcze siedziała rano na fejsie
Stary 2012-02-03, 10:57   #156
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
A ja właśnie piorę ciuszki dla maleństwa, bo tak mi zalecono, żeby nowe ubranka wyprać i przeprasować.
A mam pytanie do Was. Czy do szpitala bierzecie 1 czy 2 torby? Bo ja tak myślę i myślę i nie wiem sama. Wzięłabym jedną tylko z rzeczami dla siebie, a najwyżej potem mężulo by doniósł drugą z rzeczami dla dzidzi, ale to jak już się urodzi. Czy może lepiej zapakować to wszystko w jedną torbę razem? Hmmm... Sama nie wiem...
ja biorę 2 - jak byłam ostatnio w szpitalu to przyszła mamusia z ogromną torbą i położne kazały jej to przepakować i żeby mąż zabrał część rzeczy do domu, poza tym mam już spakowane 2 torby i obie i tak są duże...

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
matko... Właśnie czytam i włączyłam tvn24, straszne to aż płakac się chce... szok

a dlaczego piszą w tym artykule, że odnaleźli dzieciątko, a w tv że wciąż szukają..
bo artykuł jest z wczoraj, a potem jednak okazało się, że to tylko kurtka...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:10   #157
Mała!
Zakorzenienie

Jeśli o torbę do szpitala chodzi...to mąż mi głowę codziennie suszy czy już spakowałam?

Ja chyba wezmę dwie... jedną dużą gdzie będą podkłady, ręcznik, szlafrok, koszule itp.
jeszcze moja kosmetyczka i laktator... a 2 będzie z chusteczkami, pieluszkami, wezmę próbki kosmetyków i jakiś ciuszek w razie W. żeby mieć, bo w naszym szpitalu dają ciuszki i rożki.

A jak coś to mąż dowiezie co potrzeba tylko właśnie jak znajdzie...

PYTANIE DO TYCH PAŃ Z TWARDNIENIAMI:

* bo ja od kilku dni przy twardnieniu mam takie ciśnienie w głowie, że zatykają mi się uszy i słyszę takie jakby pykanie w uszach... nieprzyjemne to bardzo....
Miałyście tak może?

Stary 2012-02-03, 11:12   #158
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.

Ja mieszkam w Sosnowcu w tym miescie co zaginela ta dziewczynka
I okazuje sie, ze nie znalezli tego dzieciatka ani zwlok i sprawa jest dalej w toku.
Dla mnie tylko jest dziwne, ze matka nie chciala poddac sie ocenie wariografu.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
lepiej jak siedzisz z nami niż jakbys miała z jakąś szmatką latać po domu
hihi dokladnie
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

No to ja mam pytanie do ślązaczek...gdzie będziecie rodzić??
Ja Tychy szpital wojewodzki

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
----

Mój tż jest dobry. Śpi i mówi przez sen: Niunia zbieramy się? ja pytam: gdzie? on: na helikopter
hihihi
Cytat:
Oj bidulko, Ty to masz z tymi skurczami naprawde przechlapane....:g lasiu:
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:12   #159
kubusewa
Zakorzenienie

..... przepraszam.. jesli kogoś to zainteresuje
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2082756126 właśnie przyszły do mnie te pieluszki....
Stary 2012-02-03, 11:13   #160
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

PYTANIE DO TYCH PAŃ Z TWARDNIENIAMI:

* bo ja od kilku dni przy twardnieniu mam takie ciśnienie w głowie, że zatykają mi się uszy i słyszę takie jakby pykanie w uszach... nieprzyjemne to bardzo....
Miałyście tak może?
wiesz malutka, ze ja tak mam, szczegolnie przy mocnych skurczach czuje cisnienie w calym ciele w uszach w glowie na twarzy.
SZYMONEK

Stary 2012-02-03, 11:15   #161
mag_99
Rozeznanie

a w ogóle to chciałabym powiedzieć, że wg suwaczka zostało mi 28 dni do porodu, co oznacza, że jeszcze tydzień i nawet lekarze (liczący trochę inaczej niż my ) uznają, że ciąża jest donoszona - ja tam uznaję, że już dziś mamy 37 tydzień, a oni niech mają, że to 36 , więc dziewczyny powoli można rodzić, a za tydzień zabieram się za generalne porządki i molestowanie TŻta niech się wymęczy bo potem będzie miał przymusową przerwę

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-03, 11:16   #162
MoniaHan
Wtajemniczenie

Rybka i gosia wczoraj Balbinka wkleila tekst o pacirkowcu (GBS) i poszukalam w necie i trafilam akurat na ta strone z ktorej pochodzil tekst. napisalam do nich maila, jak sie za to placi i ile kosztuje.
odpisali mi w srodku nocy, ze przysylaja test do domu (bezplatnie) i jesli chce sie zbadac, pobieram sobie wymaz (albo moja polozna mi pobiera) i odsylam do nich do laboratorium, w zalaczeniu wysylam wypelniony przez nich formiularz platnosci i kontakt do swojego lekarza/poloznej i wyniki zostana przeslane do mnie jak i do poloznej. jesli test bedzie pozytywny radza wziac ze soba kopie wyniku badan na porod . wyniki powinny byc w ciazgu kilku dni.
ja zamowilam, dzisiaj maja mi wyslac, zapytam poloznej co ona o tym sadzi (mam wizyte za tydzien w piatek). jedyna rzecz ktora mnie troche zaskoczyla na ich stronie to informacja ze testy na paciorkowca w NHS w 50% sa tylko wiarygodne (??) tez zapytam o to polozna.
a i jesli bedziecie chcialy jednak wyslac wymaz to kosztuje to £35.
ponizej strona i email na ktory wyslalam zapytanie.

www.gbss.org.uk

tdl@tdlpathology.com

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:16   #163
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Odnosnie torby, ja spakowalam sie do jednej wiekszej (swoje rzeczy i te na porod i po porodzie: koszule, podpaski, podklady szlakrok, kapcie itd.) i do jednej mniejszej gdzie mam rzeczy dla maluszka: pampersy, laktator, butelke, smoczek itd.
SZYMONEK

Stary 2012-02-03, 11:17   #164
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.

Ja mieszkam w Sosnowcu w tym miescie co zaginela ta dziewczynka
I okazuje sie, ze nie znalezli tego dzieciatka ani zwlok i sprawa jest dalej w toku.
Dla mnie tylko jest dziwne, ze matka nie chciala poddac sie ocenie wariografu.

hihi dokladnie

Ja Tychy szpital wojewodzki

hihihi

Oj bidulko, Ty to masz z tymi skurczami naprawde przechlapane....:g lasiu:

ooooo... Aguśka nie wiedziałam że Ty też ze śląska

Karo ja Mikołów na Waryńskiego
Stary 2012-02-03, 11:19   #165
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a w ogóle to chciałabym powiedzieć, że wg suwaczka zostało mi 28 dni do porodu, co oznacza, że jeszcze tydzień i nawet lekarze (liczący trochę inaczej niż my ) uznają, że ciąża jest donoszona - ja tam uznaję, że już dziś mamy 37 tydzień, a oni niech mają, że to 36 , więc dziewczyny powoli można rodzić, a za tydzień zabieram się za generalne porządki i molestowanie TŻta niech się wymęczy bo potem będzie miał przymusową przerwę
lol to Ty juz kochana jedna noga na porodowce jestes
no a za tydzien mozesz poszalec z bocianem hehe

Dziewczyny a nie wiecie co u Zariah?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
tak niestety wdycham te wszystkie slaskie opary
SZYMONEK

Stary 2012-02-03, 11:23   #166
mag_99
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

biedaczek - no i wyjdzie prawda na jaw - to bocian przynosi dzieci
Aguśka chyba balbinka pisała, że Zariah jest w szpitalu, trochę się chyba przeforsowała przeprowadzką do Polski i zaczęły się u niej kłopoty chyba z szyjką z tego co pamiętam, ale nie dam sobie uciąć palucha

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:25
Stary 2012-02-03, 11:25   #167
Asika21
Rozeznanie

A widziałyście zdjęcia na mailu? Świetnie dziewczyny wyglądacie Piękne brzuszki

Stary 2012-02-03, 11:26   #168
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz malutka, ze ja tak mam, szczegolnie przy mocnych skurczach czuje cisnienie w calym ciele w uszach w glowie na twarzy.
właśnie znowu miałam... zacznę sobie liczyć co jaki czas mam bo leżę (no półsiedzę) i ciągle są...z rana zazwyczaj jest ich mniej... mały się wierci może dlatego tak ich więcej teraz...i każde jest mocne właśnie takie, że zatykają mi się uszy...
Jejku jak ja bym chciała, żeby one były takie jak w 26-28 tyg. ...bo te są za mocne a długa droga przede mną!
24 na dobę myślę o porodzie, skurczach, bólach... i mażę, żeby się odstresować odpocząć...po mimo, że dużo leżę...chcę iść na spacer, do kina ... na zakupy dla malca...i dla Nas mam pustą lodówkę... i dupa!

A dziewczyny jakie macie smoczki dla maluszka i ile?

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:29
Stary 2012-02-03, 11:31   #169
tynka88
Zadomowienie

ja mam sporo ciuszków ( tak myśle) ,nie kupuje , bo mysle ze nasz synek moze byc duzy i uprzedzilam rodzine i znajomych ze jesli chcac cos dzidziusiowi kupic to dresiki i bodziaki w rozmiare 68 i dalej.
Po za tym to my jzu jestesmy gotowi na nowego domownika mnie brakuje tylko staników.

dzis jako ze po dworze spacerowac sie nie da, wybieram sie na spacer do galerii, co byw domu nie oszalec przy okazji odwiedze rodziców i wezme im troszke mojego bigosu

zjadłam sniadanko, nie słodziłam dzis herbaty a zawsze slodze w takim mega duzym kubku 3 lyzeczki i 20 minut sie pogimnastykowalam, mam nadzieje ze wytrwam w swoim postanowieniu i te slodycze pojda w odstawke i moja gimnastyka bedzie regularna
skłoniło mnie do tego 78 kg ( plus 16) i wczorajsze obzarstwo , az mi głupio

ja tam wszystko pakuje odrazu w jedna duza torbe ,wole zeby mi mąz nie dowoził, bo w szoku moze o czyms zapomniec
wkladow poporodowych biore 3 paczki, wiec one juz duzo miejsca zajmuja , noi najmniejsza paczka pampersów tez wcale nie jest mała,a gdzie wkładki laktacyjne, kubek, sztucce, dwie koszule duzo tego.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:31   #170
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
właśnie znowu miałam... zacznę sobie liczyć co jaki czas mam bo leżę (no półsiedzę) i ciągle są...z rana zazwyczaj jest ich mniej... mały się wierci może dlatego tak ich więcej teraz...i każde jest mocne właśnie takie, że zatykają mi się uszy...
Jejku jak ja bym chciała, żeby one były takie jak w 26-28 tyg. ...bo te są za mocne a długa droga przede mną!
24 na dobę myślę o porodzie, skurczach, bólach... i mażę, żeby się odstresować odpocząć...po mimo, że dużo leżę...chcę iść na spacer, do kina ... na zakupy dla malca...i dla Nas mam pustą lodówkę... i dupa!

A dziewczyny jakie macie smoczki dla maluszka i ile?
Odpoczywaj i nie przejmuj się zakupami i innymi takimi rzeczami
Ja smoczki kupiłam na razie 2 Tommee Tippee, jeden ma spłaszczone zakończenie a drugi bardziej okrągły. Siostra mi doradziła, że ze smoczkami to trzeba wypróbować, który będzie dzidzi najlepiej pasował

Stary 2012-02-03, 11:32   #171
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Balbinka pisała ostatnio wiadomość od Zariah
" Mam wiadomości od Zariah:

"Hej kochana! Dzięki za troskę. Przepraszam że się nie odzywam ale najpierw pakowałam cały dom i wracałam do PL. A jak tylko wylądowałam dostałam plamienia i trafiłam do szpitala Byłam pod kroplówką z Fenoterlu przed 70 godzin non stop Ale już mnie odpięli
Ale jak na razie wszystko wydaje się ok. Mała waży już 2800g (!) więc jest w 90 centylu - duża dziewuszka nie wiem jak ja ją urodzę
W szpitalu będę jeszcze pewnie kilka dni - internet mam tylko w komórce więc pisanie jest dość trudne. Jak się tylko ogarnę to na pewno do Was wrócę.
Dziękuję Ci kochana jeszcze raz za troskę i mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze. ))) Buziaki!""

hehe.. to tak jak ja wdycham te opary kiedyś więcej bo mieszkałam bliżej kopalni , a teraz mniej bo się przeprowadziliśmy , ale i tak powietrze na śląsku to jedna wielka opara
Stary 2012-02-03, 11:37   #172
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Karo ja Mikołów na Waryńskiego
ja de facto mam tyle samo mniej więcej drogi i do mikołowa do szpitala i na godulę na świętochłowice na piaśniki wcale niewiele dalej

Cytat:

Aguś co ty gadasz przecież wędzone lepiej i dłużej się trzyma

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:41   #173
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
idę spać, ostatnio śpię po 9-10h i o dziwo nie sikam w nocy
zazdroszcze
ja nie dosc, ze na siusiu, to jeszcze na przekaske sie budze

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
tak mi brakuje ruchu , jakiegos konkretnego wysiłku
spokojnie, jeszcze kilka tygodnie i bedziesz miala konkretny wysilek, a potem duzo ruchu

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Wysłałam wam zdjęcie na maila
super fotki
a synek ile ma samochodow

Stary 2012-02-03, 11:42   #174
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja de facto mam tyle samo mniej więcej drogi i do mikołowa do szpitala i na godulę na świętochłowice na piaśniki wcale niewiele dalej

Aguś co ty gadasz przecież wędzone lepiej i dłużej się trzyma
że niby taka konserwacja ale ja już nic nie mówię bo znowu, zupełnie niesłusznie , wyjdę na przeciwniczkę Śląska

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-03, 11:50   #175
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Melduję się w nowym wątku! Widzę, że mam co nadrabiać, choc staram się choć podczytywać na bieżąco! Postaram się odezwać po spóznionym śniadaniu, a w ogóle dziś rozpoczynamy pakowanie torby-pewnie skończymy w weeekend
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:56   #176
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Słyszałyście o półrocznej Madzi z Sosnowca?
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Po prostu brak mi słów. Dlatego matka nie zgodziła się na badanie wariografem
I dlatego mówiła o dziecku w czasie przeszłym np. w TVN Uwaga, że Magda była pogodnym dzieckiem, ale choć wczoraj myślałam, że sprawa jest wyjaśniona to dzisiaj wydaje mi się, że jednak nie jest... Dalej się nie zgadza kilka rzeczy, pediatra się wypowiadał, że dziecko leci bezwładnie, a spadając z rąk z odległości ok.1 m (matka jest niewysoka) mała jest szansa, że umiera od upadku. Czasem dziecko spadnie z 1 piętra czy ze schodów i żyje... Ale oczywiście mała szansa na to jest, musiałoby uderzyć głową, która jest sztywno z karkiem i go skręcić. To nie moje wywody, tylko wypowiedzi, których słuchałam.
Nie mi nikogo osądzać, to straszne nieszczęście i tragedia, a ta kobieta i jej zachowanie nie mieści mi się w głowie, ale jak puszczają jej wypowiedzi o porwaniu to ona tak to wszystko mówi jakby w to wierzyła... przez ponad tydzień czasu tak opowiadać, pół Polski na nogi postawić to jest niewiarygodne...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
pewnie a więc:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...053017876.html - wybrałam model 3 żółty i żałuję, że nie wybrałam jeszcze niebieskiego czy różowego bo ta koszula jest dla mnie najlepsza, fajny model, krój super leży

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...060309839.html - tu 32.jasny róż z fioletem

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...060944079.html - 39.jasny róż również bardzo fajna

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...062619974.html - 2.różowy jasny i ta właśnie jest "M" i jestem w niej jak w worku

a dodam, że piżamy typu koszula mam zawsze r. M a jak spodnie z górą to L ze względu na długość.

właśnie mamy ten sam termin ciekawe, która będzie pierwsza
dzięki za wyczerpujący opis na pewno mi się przydadzą uwagi odnośnie rozmiarówki
bez wyścigów

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Cotton, ja mam wozek maxi cosi mura 4 i mam odmienne zdanie od Twojego. Siedzisko spacerowki moim zdaniem wystarczajaco szerokie, z budkami nie widze zadnego problemu, ma super kola, jest super skretny. Ale kazdemu pasuje co innego
też się nie zgadzam siedzisko jest normalnie szerokie (mierzyłam metrem w sklepie i porównywałam ze sprzedawcą), może być takie wrażenie bo jest takie kubełkowe a nie zabudowane z boków właśnie, ale to właśnie sprawia, że w gruncie rzeczy jest więcej miejsca... Jakość wykonania wózeczka bardzo fajna (to moje męża konik) i świetnie się prowadzi nawet jedną ręką między regałami w sklepie
kwestia gustu jak to Emigra napisałaś

Cytat:
A ja właśnie piorę ciuszki dla maleństwa, bo tak mi zalecono, żeby nowe ubranka wyprać i przeprasować.
A mam pytanie do Was. Czy do szpitala bierzecie 1 czy 2 torby? Bo ja tak myślę i myślę i nie wiem sama. Wzięłabym jedną tylko z rzeczami dla siebie, a najwyżej potem mężulo by doniósł drugą z rzeczami dla dzidzi, ale to jak już się urodzi. Czy może lepiej zapakować to wszystko w jedną torbę razem? Hmmm... Sama nie wiem...
nam położna polecała 2 mniejsze: jedną dla nas i jedną dla maleństwa i ja tak chyba zrobię

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ale Ci dobrze mi zostało 59 dni
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:03   #177
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja w 2 mniejsze się zapakuję, z podziałem na role
w szkole rodzenia mówli nam co zabrać ze sobą (bo szpitale rózne mają wymagania), no i po porodzie trzeba dać położnym ubrako, wktóre ubiora dziecko + rożek lub kocyk, bo w moim szpitali=u zawijaja tylko na początek w rożek szpitalny
a mysle, że nie bedzie czasu (juz nie mówiąc o mysleniu) na jazdę do domu po rzeczy dla dziecka

nie bedę tylko brała ze sobą ubrania dla dziecka na wyjście, to zostanie naszykowane w domku i mąż dowiezie w dniu wypisu
Agnes, a mogłabyś wstawić tę listę co dostałaś na SR, bo ja nie wiem co brać do Bielańskiego w razie "W". Byłabym wdzięczna.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Wpadłam się przywita i uciekam do książek, dzisiaj czeka mnie egzamin popołudniu
Miłego dnia życzę
będzie 5!
Ja też muszę brać się za naukę, a nie mam siły jakoś

Ale się wymarzłam przez mniej jak 20min na świeżym powietrzu... Brrr.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Roksape, ale już masz duży brzusio a synek słodziak. Widać, że się z nim nie nudzisz

Tynka, Ty to zawsze seksi fotki masz mąż pewnie zadowolony, że ma taką zgrabną żonkę Śliczny brzuszek

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:04   #178
Mała!
Zakorzenienie

W ogóle zapomniałam napisać, że DZIŚ ZACZYNAMY 34 t.
Bardzo się cieszę bo to oznacza, że zostało nam 46 dni do terminu... a do bezpiecznego okresy czyli 38 tyg tylko 32!

Stary 2012-02-03, 12:08   #179
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Anagat co do karmienia - babka mowila o tym jak wazna jest psychika mamy w calym procesie karmienia piersia!
Nasz podejscie, nasze przekonanie ze faktycznie chcemy karmic, nawet opinia ojca na temat karmienia piersia ma rowniez wplyw na nasza laktacje!
Ja generalnie od razu adasia tez nie przystawialam do piersi bo go po prostu nie mialam od razu i to tez ma znaczenie, oczywiscie laktacje tez idze rozkrecic nawet jesli dziecko przystawimy do piersi kilka godzin po porodzie ale wtedy trzeba ciezej powalczyc!
Ja to bardziej myslalam sobie ze to takie pstryk i mleczko poleci, polozne co prawda mowily mi ze mam przystawiac i jeszcze raz przystawiac ale tak na 100% nie mialam do nich zaufania.
Jak po 2-3 dniach nie mialam mleka to ja chyba wtedy sie zlamalam i poddalam, wprawdzie mleko na 4 dzien sie pojawilo ale w malej ilosci.
Pozatym to ja bylam wszystkim przerazona, nakrecalam sie, adas ciagle plakal bo czul moje nerwy i tak jakos mysle cala moja psychika byla na maksa rozregulowana!
Pozatym to mialam tez problemy skorne po porodzie i poniewaz karmilam (tak samo jak teraz poniewaz jestem w ciazy) to nie moglam dostac odpowiednich lekow wiec mysle ze podswiadomie to moze je nawet chcialam zeby to mleko sie skonczylo zebym wreszcie mogla pozbyc sie uczulen i calego tego cyrku wokol!
Generalnie mysle ze tylko spokoj moze nas uratowac , tak mowila tez polozna i to jest prawda
no to się fajnie czyta.. jeśli chodzi o nastawienie, to chyba nie można mieć lepszego nastawienia niż ja mam. A mój mąż i cała rodzina baaardzo wspierająca jest również
U mnie to chyba jedna z tych rzeczy , które z babki na matkę, z matki na córkę..

Aaa dostałam od znajomej laktator.. boozzziiuu co za diabelskie urządzenie.. Moja mama mówi mi, że ona nie miała i wymasowywała sobie mleko z gruczołów pod prysznicem.. ja coś czuję, że u mnie też się na tym skończy.. Przyłożyłam laktator do męża I nabrał respektu..
Czy to tak samo boli, jak się ma mleko?

Mam wrażenie ,że mój katar jest wszędzie.. od stóp do głów.. Dziś przyjeżdza moja znajoma Węgierka, która właśnie zaczyna pracę u mnie w szpitalu.. i za nim znajdzie mieszkanie ma się u nas zatrzymać..

Cóż będzie spała z koszem mojżeszowym dla dzidzia i z różnymi takimi, bo mam tylko dwie sypialnie
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:12   #180
aalegna
Wtajemniczenie

dziewczyny te w Polsce bo za granicą to chyba jest inaczej, wiem że położna przychodzi po urodzeniu dziecka, ale czy do którejś z was przychodzi tez przed porodem bo na SR dowiedziałam się że od lasek z mojego miasta, że do nich przychodzi już od 27 tc ćwiczy z nimi oddychanie, robi ktg itd. A ja właśnie zadzwoniłam do położnej mojej mamy żeby się do niej zapisać bo nie miałam wybranej żadnej i przyjdzie w środe. U nas położna w SR mówiła że ta środowiskowa nawet kilku babkom słusznie do szpitala kazała jechać bo to ktg jej sie nie podobało, więc wole być spokojniejsza i skorzystam z takiej możliwości

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
W ogóle zapomniałam napisać, że DZIŚ ZACZYNAMY 34 t.
Bardzo się cieszę bo to oznacza, że zostało nam 46 dni do terminu... a do bezpiecznego okresy czyli 38 tyg tylko 32!
ja dziś 35 tydzień zaczęłam, kurcze jak ten czas teraz szybciutko leci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości