|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ja nie mogę się przekonać do tych glutków - utknęły mi w gardle w 2 miesiącu jak próbowałam się nimi ratować i teraz na sama myśl mnie mdli...nie da rad przełknąć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piękne! ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj wpadłam w panikę i to chyba spotęgowało efekt... ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś mi tu nie pasuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
ja zagłosowałam
choć pierwsze dzieci będą już w kwietniu ![]() a ta matka Magdy od początku była podejrzana
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może przez te ćwiczenia ci się szyjka zaczęła skracać ? ![]()
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Też o tym pomyślałam, ale nie znam się na tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zgadzam się, czasami niestety życie pisze swoje scenariusze - też mam nadzieję wychowywać dziecko bez smoczka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32024486] I znalazłam 2. wózek, który mi się podoba - Jedo Bartatina, ale na pasach. Ma jeszcze lepszą amortyzację niż Roan i kosztuje mniej więcej tyle samo, 1250 zł. I były nosidełka za 150 zł, na to bym się akurat w miarę zdecydowała, bo ja potrzebuję nosidełka od święta, nie mam samochodu, więc tylko do ew. taksówki. Poza tym ciuszki i wszystko - słodkie, ale ceny chore. .[/QUOTE] ten sam kupuję...alae czy cena Roana nie jest dużo wyższa niż Bartatiny - bo mi się coś wydaje że Roan stoi prawie koło 2 tysięcy, a Jedo sam głęboko spacerowy to kokoło 1200...więc ceny nie są porównywalne jak dla mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie - bo jak tutaj już pisały dziewczyny od np skakania na piłce może szyjka się skracać |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
20 osób na wątku i tak cichutko...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zadomowienie
|
Tez o tym pomyślałam. Ćwiczenia zaczęłam w poniedziałek, ćwiczyłam 2xdziennie po 20min, we wtorem wieczorem poczułam skurcze, w środę mocniejsze. Podejrzewam, że mogłam przesadzić, że jak na początek za często i za mocno, ale mam za małą wiedzę, żeby być pewna, że to balonik. Inny powó to może basen. Chodzę 4 razy w tygodniu i pływam non stop po godzinie, ale zawsze dobrze się czułam. Jeszcze inna przyczyna to może częste infekcje. Przypomniałam sobie też, że 3 tygodnie temu po stosunku lekko krwawiłam. Ach, za dużo tych podejrzeń. Lekarz kazał zrobić mi dużo badań więc może one coś pokażą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robiłam kilka razy ruchy okrężne na piłce i to mogło mi wspomóc skracanie się szyjki jak ty jeszcze krwawiłaś ![]()
![]() |
#4362 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Z rana dotarła do mnie wiadomość o małej Madzi...Sama nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony w sumie lepiej, że jej nie uprowadzono, bo miałam na prawdę stracha, jak sobie pomyślałam, że ja już niedługo też będę z maleństwem na spacery chodzić. Z drugiej strony szkoda mi matki. Młoda dziewczyna, której przytrafiło się coś tak okrutnego i w szoku, panice zrobiła to co zrobiła, ale trauma zostanie jej na całe życie. Chcoiaż na początku miałam odczucia pogardy dla tej dziewczyny ![]() Ja ją lubię. Może w tym wywiadzie trochę przegięła z bezpośredniością, ale widocznie taka jest i już. Po prostu powiedziała głośno o tym, co kiedyś było na porządku dziennym, czyli usuwanie ciąży. A że nie lubi dzieci, znam kilka takich osób i uważam, że to nic złego. Najważniejsze, że nie ulega się presji otoczenia i jednocześnie nie krzywdzi się dzieci. Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32028406]Dziewczyny mam wstydliwe pytanie... Miewam chyba jakieś wzdęcia, ciężko mi jest to nawet czasami określić, bo twardnieje mi brzuch, boję się, że twardnieje macica, ale mam wrażenie, że to jednak sprawa układu pokarmowego ![]() ![]() [/QUOTE] Ja mam takie same objawy przy wzdęciach. Mnie pomaga dawka owoców, jogurt. Siemię lniane nie przechodzi mi przez gardło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Biorę się za tiramisu. Snickers wyszedł dobry, polecam ![]() ![]() Miłego dnia życzę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Wtajemniczenie
|
co do pampersów noszonych przez chłopców usłyszałam od kumpeli że im się jąderka przegrzewają i dlatego ona używa tetrowych
![]()
#4364 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne ubranka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile opakowań pieluch jednorazowych tych najmniejszych kupić? Jaka to jest "dobra cena" dajmy na to na pampersy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32028406]Dziewczyny mam wstydliwe pytanie... Miewam chyba jakieś wzdęcia, ciężko mi jest to nawet czasami określić, bo twardnieje mi brzuch, boję się, że twardnieje macica, ale mam wrażenie, że to jednak sprawa układu pokarmowego ![]() ![]() [/QUOTE] Ja tez miałam takie przykrości, próbowałam pic siemię lniane, ale strasznie się naciągałam po nim.... :/ Wyczytałam w gazecie, że można na czczo pic wodę przegotowana letnią z łyżka miodu 30 min przed śniadaniem, piję codziennie i narazie zero objawów i zero twardnięcia brzucha, chyba skutkuje. Cytat:
Trzymaj się ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
Bry
Byłam na pobraniu krwi dzisiaj i dopiero wcinam śniadanko. Jeśli chodzi o sprawę dziewczynki to w szoku jestem. Nie tyle z powodu tego, co się stało, bo niestety takie sytuacje sa coraz częstsze, co kłamstw tej matki. Przeraża mnie, że wzywała porywacza do oddania dziecka, że miała śmiałość okłamywać całą Polskę, że udawała te wszystkie emocje. Ja powiem szczerze, że gdybym miała podejrzewać kogoś to prędzej ojciec dziecka byłby brany pod uwagę. Dla mnie on jest dziwny. Nie wiem, może jego zachowanie było spowodowane lekami itp. Dla mnie okoliczności tej ostatniej wersji też są conajmniej dziwne, bo niby po kąpieli dziecko jej upadło. To w południe kąpała dziecko skoro o 17ej ją znaleźli? Kto ją uderzył w głowę? bo podczas obdukcji stwierdzono, że została uderzona tępym narzędziem. Dla mnie to wszystko grubymi nićmi szyte. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
Wtajemniczenie
|
nieee!!!!! ![]() ![]()
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż pochwalił zakupy dla niuni w weekend jedziemy do luksemurga na pseudo podróż poślubną, pseudo bo tak najniższym kosztem czytaj spanie na materacu u kuzynki męża ale zawsze troszkę odpoczniemy od pracy, tylko te 900 km mnie troszke przeraża ale będą przerwy na autostradzie to sobie ( ja+ niuńka) poradzimy, bo maż jest przyzwyczajony do długich tras |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Strasznie lecicie z tymi postami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do pupy zielony Linomag, u nas zawsze działał. Problemów ze skórą nie mieliśmy więc Ziajka od 1 dnia życia. Włosy Oilatum soft ze względu na pojawiającą się ciemieniuchę. Po kąpieli balsam HIPP bo nie cierpię oliwek. Krem do buźki jak najbardziej, można się już zaopatrzyć w coś z filtrem bo rodzimy wiosną-latem. Patyczki do uszu tak ale nie zawsze jest konieczność czyszczenia uszek codziennie. Do nosa Frida, woda morska. Do przemywania oczek sól fizjologiczna i jałowe gaziki. Dobre nożyczki do obcinania paznokci. Mam nadzieję, że się nie wymądrzyłam ![]() ![]() Cytat:
Super ![]()
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Wszystko to takie... Dziewczyny, jak jej to dziecko musiało upaść...? Grubymi nićmi to szyte... Może nim rzuciła, choroba wie, ja nie mogę sobie tego wyobrazić, czy oswoić... Nie potrafię jej współczuć, nie rozumiem takiego zachowania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, może się mylę, ale na obecną chwilę daję sobie ręke uciąć, że to nie upadek na próg był przyczytą śmierci Madzi.
W tvn24 pokazywali wywiad z niedzieli z tą laską i ojcem dziecka, masakra jakaś, jak można tak w żywe oczy kłamac i wzywać do oddania dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||
Zakorzenienie
|
Witam, u nas śnieg wczoraj spadł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-03 o 10:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||||
Konto usunięte
|
Słodkości
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wózki w SCC w Smyku w tej nowej części Silesii. Są wózki, foteliki, dużo tego ![]() I dziękuję za przepis na wzdęcia, wypróbuję, bo się boję ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie wstałam, ale dzisiaj odpoczywam po wczorajszym rajdzie, przebiorę tylko łóżko i wyjdę do sklepu pod domem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że to nie wpływa pozytywnie na rozwój samodzielności. Na razie jednak nie jestem rodzicem więc nie wiem, jak to będzie później. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32028406]Dziewczyny mam wstydliwe pytanie... Miewam chyba jakieś wzdęcia, ciężko mi jest to nawet czasami określić, bo twardnieje mi brzuch, boję się, że twardnieje macica, ale mam wrażenie, że to jednak sprawa układu pokarmowego ![]() ![]() [/QUOTE] Mnie z twardnieniem brzucha kazali się zgłaszać od razu do lekarza. Na razie przytrafiło mi się tylko kilka razy i raczej miejscowo, ale gdyby się powtarzało mam natychmiast lecieć na wizytę. Dodatkowo jeszcze pytali, czy towarzyszył temu ból brzucha, ciągnięcie lub uczucie ciężkości na dole brzucha. Edytowane przez liveinhope Czas edycji: 2012-02-03 o 10:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32028406]Dziewczyny mam wstydliwe pytanie... Miewam chyba jakieś wzdęcia, ciężko mi jest to nawet czasami określić, bo twardnieje mi brzuch, boję się, że twardnieje macica, ale mam wrażenie, że to jednak sprawa układu pokarmowego ![]() ![]() !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html ....[/QUOTE] Ja też mam straszne problemy żołądkowe a na wieczór brzuch twardy, niekoniecznie musi się dziać coś złego. Co do matki Madzi to dla mnie jest niezroumiałe jak mogło jej wypaść dziecko nawet przez przypadek ![]() Super ![]() To nie pijcie glutków a zlejcie samą wodę i dodajcie np. do herbaty. Pomaga bo dodaje małemu do kaszki na zaparcia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.