Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1834 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 09:21   #54991
martysek
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Lniany albo migdał I ze swej strony orzech włoski polecam, ja mam kupiony jakiś spożywczy rafinowany i kocham Ogólnie możesz wypróbować wszystkie, zobaczysz, jaki najbardziej Ci służy. Heenara jest też na kokosie pędzona. Babydream dobrze oczyszcza, więc pewnie plątanie Ci przeszkadzało Ale odżywka czy maska po myciu zlikwidują ten efekt. Zmywałam oleje nawet odżywką, więc nie obawiaj się niedomycia - spróbuj odstawić tą Isanę na jakiś czas
Popróbuj z OMO z BD.
Dziś nałożę lniany. Orzech planowałam kupić, bo dużo dobrego o nim czytałam. Poszukam jak będę w Carrefourze.
Ech, najgorsze, że dopiero do mnie przyszedł cały słoiczek oleju kokosowego z Efavitu :/

Co do Babydream, to wydaje mi się, że przeszkadzało mi to, że sie wcale nie pienił (spróbuję go spienić w butelce po piance RdL z Rossa) i nie domył skóry głowy.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:22   #54992
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Ja wiążę podkoszulkiem z długimi rękawami, chustą nie umiem nijak To może kupnego żelu trzeba, żeby utrzymać falki, i dyfuzora do tego? Bielenda z rzepą jest niezła i nie daje efektu przykurzenia jak Isana czasem. Masz piękne i długie włosy, więc pewnie od ciężaru się rozprostowują - trzeba pomóc im się trzymać
a dostanę tę bielendę w Rossmanie? Mam w domu jakiś żel, ale nie robi mi sucharków choćbym nie wiem jak dużo go dała, chyba nie jest dobry... Od ciężaru na pewno, zauważyłam że spodnia warstwa w ogóle się nie kręci, a ta wierzchnia pocieniowana (krótsza) o wiele lepiej

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:28   #54993
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziś nałożę lniany. Orzech planowałam kupić, bo dużo dobrego o nim czytałam. Poszukam jak będę w Carrefourze.
Ech, najgorsze, że dopiero do mnie przyszedł cały słoiczek oleju kokosowego z Efavitu :/

Co do Babydream, to wydaje mi się, że przeszkadzało mi to, że sie wcale nie pienił (spróbuję go spienić w butelce po piance RdL z Rossa) i nie domył skóry głowy.
Nie skreślaj kokosa całkiem, poolejuj jakiś czas innymi, potem spróbuj jeszcze raz - jak będzie puszek, no to nie podchodzi Twoim włoskom Kokosek do smarowania ciałka jak najbardziej
Hmm, chyba mam jakiś dziwny egzemplarz, dziewczyny narzekają na brak piany, a ja uważam, że nie widzę różnicy w ilości piany z innymi szamponami
Anwen, w Rossie nie widziałam, ale w większości drogeryjek jest, i w supermarketach. W Ross za to jest Isana męska pomarańczowa, zrobi Ci sucharki jak talala, ale niektóre dziewczyny narzekały na to, że włosy są przykurzone po niej - ja nie miałam takiego efektu.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-02-03 o 09:31
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:40   #54994
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Nie skreślaj kokosa całkiem, poolejuj jakiś czas innymi, potem spróbuj jeszcze raz - jak będzie puszek, no to nie podchodzi Twoim włoskom Kokosek do smarowania ciałka jak najbardziej
Hmm, chyba mam jakiś dziwny egzemplarz, dziewczyny narzekają na brak piany, a ja uważam, że nie widzę różnicy w ilości piany z innymi szamponami
Anwen, w Rossie nie widziałam, ale w większości drogeryjek jest, i w supermarketach. W Ross za to jest Isana męska pomarańczowa, zrobi Ci sucharki jak talala, ale niektóre dziewczyny narzekały na to, że włosy są przykurzone po niej - ja nie miałam takiego efektu.
Przykurzenie by mi nie przeszkadzało, używam suchych szamponów, więc ten efekt mi nie straszny ale może poszukam najpierw tej bielendy...

a dla porównania - moje włosy wysuszone bez dyfuzora i zwinięte na noc w luźny koczek ślimak wyglądają tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg styczen 27-2012.jpg (103,8 KB, 38 załadowań)

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2012-02-03, 09:47   #54995
newelka
Raczkowanie

vanadis, Martizo3346, AjriszMarto - dziękuję Wam pięknie!

Anwen - piękne włosy! Grzeszysz narzekając. Chciałabym takie mieć. Poza wszystkim już - imponująca długość!

martysek
- naprawdę widać zmianę, włosy widać że są bardziej miękkie i gładkie. Kryzys jest w Twojej psychice! Ja bym Cię widziała w lekkim podcięciu, tyle tylko żeby nadać im kształt do dalszego wzrostu (mi się strasznie podoba zaokrąglone z tyłu przy takim skręcie, lepiej współgra z falowaną powierzchnią fryzury niż ścięcie na prosto). Tylko taka kosmetyczna zmiana - bo widać że chcesz odmiany i wydaje mi się że będziesz bardziej zadowolona patrząc i w lustro i na zdjęcia. Ale to tylko moje wrażenia.
I jak chcesz bardziej włosy zmiękczyć (mi to super pomaga, włosy się robią bardziej podatne na układanie i ogólnie skręt), to do dowolnego oleju bazowego (ja Ci polecam ryżowy i/lub lniany, super zmiękczają, wydelikacają włosy) dodawać olejku pomarańczowego aromapeutycznego (do kupienia w aptece). Jak się wkręcisz to później będziesz robić i inne mieszanki zapachowe (pomarańcza+lawenda, pomarańcza+rozmaryn, lawenda+ rozmaryn itd itp).
newelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:52   #54996
iga_s
Raczkowanie

Dziewczyny! Po BD jest już lepiej i o dziwo wczoraj rewelacyjnie mi się pienił! Tyle piany się narobiło, że po całej wannie pływała, ale mam zamiar kupić ten sam żel co martysek z rossa i mieć tak na wszelki wypadek albo jak dorwę jaką odżywkę do mycia odżywką. Czytałam tutaj, że któraś Isana jest dobra, tylko która? Ta z babassu? Szampon z SLS idzie w odstawkę, będę myła tylko raz na jakiś czas.
Kusicie mnie tym olejem z orzecha włoskiego, muszę kupić razem z lnianym jak będę w tesco, a przy okazji może kupię krem zielony z biedronki Za niedługo to w miejsca w łazience nie będę miała, to samo z lodówką
Anwen muszę ci powiedzieć, że uwielbiam twoje włosy! Są bardzo długie(moja wymarzona długość) i gęste.

martysek zgadzam się z radą Ajrisz musisz poobserwować.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:52   #54997
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez newelka Pokaż wiadomość
(...)martysek - naprawdę widać zmianę, włosy widać że są bardziej miękkie i gładkie. Kryzys jest w Twojej psychice! Ja bym Cię widziała w lekkim podcięciu, tyle tylko żeby nadać im kształt do dalszego wzrostu (mi się strasznie podoba zaokrąglone z tyłu przy takim skręcie, lepiej współgra z falowaną powierzchnią fryzury niż ścięcie na prosto). Tylko taka kosmetyczna zmiana - bo widać że chcesz odmiany i wydaje mi się że będziesz bardziej zadowolona patrząc i w lustro i na zdjęcia. Ale to tylko moje wrażenia.
I jak chcesz bardziej włosy zmiękczyć (mi to super pomaga, włosy się robią bardziej podatne na układanie i ogólnie skręt), to do dowolnego oleju bazowego (ja Ci polecam ryżowy i/lub lniany, super zmiękczają, wydelikacają włosy) dodawać olejku pomarańczowego aromapeutycznego (do kupienia w aptece). Jak się wkręcisz to później będziesz robić i inne mieszanki zapachowe (pomarańcza+lawenda, pomarańcza+rozmaryn, lawenda+ rozmaryn itd itp).
Martwi mnie ta wierzchnia warstwa, bo nie wiem, co się z nią podziało. Myslisz, że jest szansa na to, że wróci do formy?
Też chciałabym zmienić kształt tyłu na bardziej owalny, wydłużony.
Czy TAKI olejek by się nadawał?
Stary 2012-02-03, 09:59   #54998
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
vanadis, Martizo3346, AjriszMarto - dziękuję Wam pięknie!

Anwen - piękne włosy! Grzeszysz narzekając. Chciałabym takie mieć. Poza wszystkim już - imponująca długość!
a nie, nie, ja na nie nie narzekam tak ogólnie tylko na to, że nie umiem wydobyć z nich skrętu
i dziękuję ostatnio ścięłam prawie 5cm

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Anwen muszę ci powiedzieć, że uwielbiam twoje włosy! Są bardzo długie(moja wymarzona długość) i gęste.
dziękuję mi do wymarzonej jeszcze wciąż brakuje

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2012-02-03, 10:04   #54999
kascysko
Zakorzenienie

Anwen, piękne masz włosy I prostują się tylko przez długość, to widać Mały tuning i będzie ok

No, olejowanie na odżywkę to cud natury Włosy mam idealne, chyba dla równowagi z wysypem od picia drożdży, bo twarz wygląda strasznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120203.jpg (32,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120203_1.jpg (43,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-02-03, 10:04   #55000
newelka
Raczkowanie

Anwen - nie ma za co, to nie komplement tylko stwierdzenie faktu

martysek -Etja jest w porządku, chociaż ja bardziej wolę Kej (mam wrażenie ze zapach jest mocniejszy, jest równie łatwo dostępny jak Etja). Dobra jest jeszcze z Avicenna-Oil i z Dr Beta (te firmy jeśli chodzi o olejki aromapeutyczne dla mnie są najbardziej godne zaufania).

Z wierzchnimi nie wiem, nie mam takiego doświadczenia jak Dziewczyny tutaj w wątku. Mi wierzchnie na początku mocno odstawały od reszty (zdecydowanie mocniej niż u Ciebie), sprawiały inne wrażenie niż reszta włosów i okazało się, że pomogło mi zwykłe... przerzucanie włosów "za poduszkę" w trakcie spania (znaczy nie włosy pod głową w trakcie spania tylko luźno rzucone nad głową). Przez pewien czas mocniej też tą warstwę pielęgnowałam (w nią sam czysty olejek rycynowy, na zwilżone włosy - w ramach olejowania), ale nie wiem czy to dobrze bo przeciąża. Ale ja się przemęczyłam i włosy na górze szybko znormalniały.

Edytowane przez newelka
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:06
Stary 2012-02-03, 10:06   #55001
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Opiszesz swoją pielęgnację?
Zawsze przed umyciem włosków olejuję je (alterra - papaja&mango, babydream), jako szampon używam ziaji, tego z lawendą. jedwab do włosów (nie jest to dobre, ale to ratuje wygląd moich włosów), odżywka glisskur (ta czarna) i to chyba wszystko.. nic szczególnego z nimi nie robię, już sama nie wiem co powinnam zmienić
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:07   #55002
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
A ja się pochwalę zmianami po dwóch miesiącach pielęgnacji.

Porównanie długości (różnica półtorej miesiąca):

Porównanie gładkości:

Porównanie skrętu:

Jaka zmiana! A jak motywuje!

Moja wola pielęgnacji osłabła już po kilku dniach. Wszystko przez znajomą, która po zobaczeniu moich włosów na których nie było już żadnych silikonów, spytała co się z nimi stało i dlaczego tak źle wyglądają
A ja byłam z nich taka zadowolona
Stary 2012-02-03, 10:10   #55003
newelka
Raczkowanie

kascysko - jakie loki! Wysypem po drożdżach na twarzy się nie martw, one też oczyszczają organizm z toksyn a na studiach chemicznych się łatwo łapie ich dużo. Dobrze że oczyszcza na bieżąco teraz niż jak u mnie, zalegało przez kilka lat. U nas na studiach kazali też pić w ramach oczyszczenia litr mleka dziennie (zamienianie na jogurt, kefir, co wolisz). Picie pokrzywy i fiołka trójbarwnego (herbatki) też oczyszcza organizm. Fiołek trójbarwny pomoże szybciej oczyścić cerę.

Martek_, dziękuję! Koleżanką się nie martw. Ważne jest to ze masz super oczyszczone włosy i widać co naprawdę się z nimi dzieje - bez przykrycia różnymi silikonami/pq i tym podobnymi bajerami, które tylko przykrywają to co powinno być widać. Z takim oczyszczeniem wszystkie korzystne substancje pielęgnujące łatwiej będą wnikać do włosa, a też i od razu widzisz jak włos na to reaguje - bo nic ich tu sztucznie nie pokrywa.

Edytowane przez newelka
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:15
Stary 2012-02-03, 10:15   #55004
martysek
Zadomowienie

Newelko, u mnie też wierzchnia warstwa sprawia wrażenie zupelnie innej niz cała reszta. Od poduszki sie raczej nie wycieraja, bo śpię na brzuchu
A tak w ogóle to lepiej zostawiać włosy rozpuszczone na noc czy może zaplatać w warkocz / robić kitkę?
Stary 2012-02-03, 10:15   #55005
iga_s
Raczkowanie

Patrzcie dziewczyny zapomniałam dodać zdjęć Jest lepiej niż na początku tygodnia, ale dalej jakoś dochodzą do siebie i czasami jak patrzę w lustro to mam ochotę wziąć nożyczki i obciąć się na chłopaka, a szczególnie kiedy widzę włosy mojej znajomej z klasy, ma rewelacyjne proste jak druty, długie, blond włosy. Dziś mam zamiar dać kokosa na całą noc.

kacysko
ale świetne zakrętaski!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc02464p.jpg (273,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc02466o.jpg (92,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc02485s.jpg (311,9 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:17
Stary 2012-02-03, 10:16   #55006
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
kascysko - jakie loki! Wysypem po drożdżach na twarzy się nie martw, one też oczyszczają organizm z toksyn a na studiach chemicznych się łatwo łapie ich dużo. Dobrze że oczyszcza na bieżąco teraz niż jak u mnie, zalegało przez kilka lat. U nas na studiach kazali też pić w ramach oczyszczenia litr mleka dziennie (zamienianie na jogurt, kefir, co wolisz). Picie pokrzywy i fiołka trójbarwnego (herbatki) też oczyszcza organizm. Fiołek trójbarwny pomoże szybciej oczyścić cerę.
Pokrzywę piję od dawna, na nerki Jestem człowiekiem detoksykującym się regularnie Ale takiego wysypu nie miałam... dawno. Zapiszę się na mikrodermabrazję pod koniec miesiąca, może do tego czasu zejdą
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Moja wola pielęgnacji osłabła już po kilku dniach. Wszystko przez znajomą, która po zobaczeniu moich włosów na których nie było już żadnych silikonów, spytała co się z nimi stało i dlaczego tak źle wyglądają
A ja byłam z nich taka zadowolona
Ej, asertywności trochę Mają się podobać TOBIE! Moja mama pyta od lat kiedy obetnę się na krótko w końcu i dam sobie siana z tą pielęgnacją - reszta rodziny nie komentuje albo chwali Bo się mnie boją
Stary 2012-02-03, 10:23   #55007
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Ej, asertywności trochę Mają się podobać TOBIE! Moja mama pyta od lat kiedy obetnę się na krótko w końcu i dam sobie siana z tą pielęgnacją - reszta rodziny nie komentuje albo chwali Bo się mnie boją
Święte słowa! Martek nie przejmuj się koleżanką, bo kiedyś jak je zapuścisz i włosy zaczną się odwdzięczać za pielęgnację to koleżanka się zapyta co z nimi zrobiłaś, że wyglądają tak rewelacyjnie!
Stary 2012-02-03, 10:24   #55008
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Martek_, dziękuję! Koleżanką się nie martw. Ważne jest to ze masz super oczyszczone włosy i widać co naprawdę się z nimi dzieje - bez przykrycia różnymi silikonami/pq i tym podobnymi bajerami, które tylko przykrywają to co powinno być widać. Z takim oczyszczeniem wszystkie korzystne substancje pielęgnujące łatwiej będą wnikać do włosa, a też i od razu widzisz jak włos na to reaguje - bo nic ich tu sztucznie nie pokrywa.
Cytat:
Cytat:
Święte słowa! Martek nie przejmuj się koleżanką, bo kiedyś jak je zapuścisz i włosy zaczną się odwdzięczać za pielęgnację to koleżanka się zapyta co z nimi zrobiłaś, że wyglądają tak rewelacyjnie!
Macie racje dziewczyny, dziękuję

kascysko, dobry sposób na rodzinkę
Stary 2012-02-03, 10:34   #55009
newelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martysek
Newelko, u mnie też wierzchnia warstwa sprawia wrażenie zupelnie innej niz cała reszta. Od poduszki sie raczej nie wycieraja, bo śpię na brzuchu
A tak w ogóle to lepiej zostawiać włosy rozpuszczone na noc czy może zaplatać w warkocz / robić kitkę?
Martysku to mogło być od wszystkiego - od słońca wcześniej, od urazów mechanicznych, nie wiem w sumie. Mówi się też że na włosach, szczególnie na ich górnej warstwie, widać stan psychiczny człowieka - przejście dużego wysiłku fizycznego, przepracowania, okresu stresu czy zwiększonego zmęczenia organizmu. Pod spodem są zdrowsze włosy i one lepiej reagują na oleje, nie są tak uszkodzone i łatwiej je "piją", widać szybciej efekt - a te z wierzchu najpierw muszą wrócić do kondycji tych spod spodu i to normalne że tak jest. Nie martw się tym, robisz dobrze i już naprawdę widać dużą zmianę we włosach.

Jak chodzi o wiązanie - ja na początku wiązałam na noc, na czubku głowy, ale ja się strasznie kręcę w nocy i mi ta gumka mocno jeździła po włosach. Teraz śpię po prostu w rozpuszczonych przerzuconych możliwie nad głowę. Niektóre dziewczyny chwalą sobie tutaj spanie w warkoczu - tyle że jak za mocno spleciesz to Ci zostanie taki pogofrowany skręt na włosie.

iga_s
, jakie długie śliczne fale, i w ogóle regularność skrętu
Stary 2012-02-03, 10:52   #55010
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Możesz je za bardzo obciążyć. Dobrze będzie sprawdzić, ale jeśli już skutkiem noszenia czapki skóra pracuje bardziej, to możesz mieć szybciej nieprzyjemny widok na głowie.
Jeśli włosy tego potrzebują, to możesz. Osobiście wolę jednak złoty środek i równowagę. Nie przesadzałabym z częstotliwością tak bogatego odżywiania.
Zależy od stanu włosów. Standardowo raz w tygodniu włosom przyda się spa.
Maska plus olej robiłabym raz w tygodniu, potem mycie szamponem z delikatniejszych i na koniec odzywka b/s (to np. w sobotę).
Pomiędzy tymi odżywianiami myłabym odżywką, zostawiałabym ją nieco dłużej na włosach i nakładałabym po niej już tylko odzywkę b/s.
Raz w tygodniu myłabym szamponem i nakładałabym odżywkę d/s pod czepek i ręcznik. Na to odżywka b/s. (i niech to będzie dla równowagi środa).
Raz na dwa tygodnie albo częściej jeśli trzeba - raz w tygodniu i to najlepiej w dniu nakładania treściwej odżywki d/s (podałam środę) myłabym szamponem z siarczanem.

Latem program trzeba by było zmienić, dostosować do zachowania włosów. Teraz zaś trzeba będzie uważać, by nie przedobrzyć ze względu na zwiększone przetłuszczanie.
Dziękuję za odpowiedź.
Dało mi się wytrzymać z włosami dwa dni bez mycia. Dziś dałam maskę, na to olej na godzinkę, później umyłam mieszanką joasiek (zielona, czerwona i żółta) metodą kubeczkową, bo we wszystkich miałam resztki to popłukałam butelki, zlałam wszystko do jednej i tym włosy umyłam. Później dałam na to odżywkę d/s LES KARITES na 10 minut. Odżywka b/s na ociekające, później koszulka na to, po kilku minutach dodałam trochę odżywki b/s i znów koszulka. Zdjęłam koszulkę, pougniatałam z odżywką b/s i teraz sobie schną. Zobaczymy co z tego będzie.
Musze sobie zakupić żel. Wczoraj reanimowałam włosy żelem i dużo lepiej moje loczki wyglądały. Tylko boję się troszkę, że żel przesuszy/zniszczy mi włosy.
I jeszcze jedno: sposób, żeby najpierw kłaść maskę a na to olej jakoś nie przypadł mi do gustu. Może spróbuję najpierw olej, później maskę, albo z inną maską spróbuję, ale mam wrażenie, że olej nie miesza się z maską, tylko zostaje sobie na wierzchu i nic nie robi...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Teraz akurat jest na promocji w Naturze, za 4,99
Kupiłam w końcu Joaśkę z apteczki babuni - balsam miód i mleko gdzie Wy kupujecie inne rodzaje, ja obeszłam pół miasta i wszędzie tylko ten b/s
Ale w jednej drogerii, gdy spytałam o inne rodzaje, powiedziano mi, że mają tylko ten, bo Joanna będzie zmieniać design serii Apteczka Babuni(ponoć na wiele brzydszy), dlatego mają resztki
W leclercu są, w tesco się zdarzają, a poza tym to w małych osiedlowych drogeriach poszukaj, może uda się znaleźć
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:58   #55011
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

iga_s
, jakie długie śliczne fale, i w ogóle regularność skrętu
Dziękuje Bardzo mi miło Jeszcze długa droga przed nimi. porządnie pielęgnuje dopiero ponad miesiąc.

Martysek jedna z dziewczyn podawała niedawno ślimaczki z włosów na noc i ja właśnie tak robię (robię cztery ślimaczki, każdy podpinam jedną wsuwką i spać ), a jeśli bardzo jestem zmęczona i już mi się nie chce robić ślimaczków to śpię w rozpuszczonych, ale na satynowej poszewce na poduszkę.
Stary 2012-02-03, 11:06   #55012
martysek
Zadomowienie

Iga_s, ślimaczki czyli okręcić pamso wokół własnej osi i potem przpiać na czubku? Nie rozpada sie taka konstrukcja?

Plan na dziś:
- olej lniany na kilka godzin pod czepek,
- OMO z uzyciem szampon BD i odżywki Isana z babasu,
- płukanie wodą z octem jabłkowym

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:41
Stary 2012-02-03, 11:11   #55013
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Newelko, slimaczki czyli okręcic pamso wokół własnej osi i potem przpiać na czubku? Nie rozpada sie taka konstrukcja?

Plan na dziś:
- olej lniany na kilka godzin pod czepek,
- OMO z uzyciem szampon BD i odżywki Isana z babasu,
- płukanie wodą z octem jabłkowym
Dokładnie tak Jednak ja robię cztery właśnie po to żeby mi się nie rozpadły i szybciej schły, dwa na czubku i dwa przy szyi. Jednak możesz zrobić jeden na czubku i związać go jakąś miękką frortką.
Stary 2012-02-03, 11:15   #55014
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrzcie dziewczyny zapomniałam dodać zdjęć Jest lepiej niż na początku tygodnia, ale dalej jakoś dochodzą do siebie i czasami jak patrzę w lustro to mam ochotę wziąć nożyczki i obciąć się na chłopaka, a szczególnie kiedy widzę włosy mojej znajomej z klasy, ma rewelacyjne proste jak druty, długie, blond włosy. Dziś mam zamiar dać kokosa na całą noc.
Za takie gadanie sama CI obetnę ! Masz piękne włosy! Zazdroszczę

Anwen -> Ty mnie tą długością i gęstością rozwalasz Taaaaaaaaaaakie cudowne, że aż się w głowie nie mieści. Ide na Twego bloga znowu się edukować !

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:23   #55015
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Za takie gadanie sama CI obetnę ! Masz piękne włosy! Zazdroszczę

Anwen -> Ty mnie tą długością i gęstością rozwalasz Taaaaaaaaaaakie cudowne, że aż się w głowie nie mieści. Ide na Twego bloga znowu się edukować !
Oj dziękuje bardzo! Bardzo mnie mnie podnosicie na duchu i motywujecie do dalszej walki! Mam nadzieję, że laptopa już dziś naprawią i będę mogła normalnie was czytać(w moim telefonie to masakra), o tyle dobrze, że brat pojechał do pracy i wróci wieczorem to teraz mogę siedzieć na jego
Mam jeszcze takie pytanie, może trochę głupie, ale mnie to zastanawia. Czy grzywka rośnie w tym samym tempie co reszta włosów?
Stary 2012-02-03, 11:32   #55016
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Mam jeszcze takie pytanie, może trochę głupie, ale mnie to zastanawia. Czy grzywka rośnie w tym samym tempie co reszta włosów?
Iguś mi włosy "z tyłu" rosną o wiele szybciej niż te "z przodu" poświadczone doświadczalnie, nie raz hehehe

Ja się dalej zachwycam nad żelem bielendy, jak mi robi miękkie, sprężyste i utrzymujące się loczki
i Joaśka też zdała egzamin a może to to wczorajsze jajko, z którym siedziałam na głowie przez ponad godzinę?
Stary 2012-02-03, 11:35   #55017
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
J
POzatym jesteście troche egoistyczne nie uważacie(wybaczcie za szczerość) Fajnie sie gada- kup to i to jak sie ma to pod nosem bo sie mieszka na miejscu. mnie kupienie czegoś w necie z polski zabilo by kosztami przesyłki.. dlatego moze byście podały więcej kosmetyków dostępnych w Niemczech albo założyły osobny wątek dla lokatych dziewczyn z Niemiec chyba ze mam pecha i jestem jedyna..?
Dziewczyny już Ci odpisały, ale i ja dodam swoje 3 grosze, jako że sama starałam się Ci pomóc.
Skąd mam wiedzieć jakie produkty sa w Niemczech, skoro tam nie mieszkam? Po co mam zakładać wątek, skoro nie jest mi potrzebny i takowy JUŻ istnieje? Jeśli ktoś potrzebuje rady - pyta. Jeśli potrzebuje rady, a nie ma takiego wątku - SAM zakłada. Wybacz, ale zdenerwowałam się troszkę. Nikt za Ciebie nic nie zrobi, sama musisz sie postarać, a pomożemy Ci na pewno.
Proszę, wątki o które Ci chodzi. Są tam i kosmetyki z Niemiec:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408714
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103#7

Poczytaj i pytaj dalej
Nie, nie jesteś jedyna, która mieszka w Niemczech.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:37
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:37   #55018
pussynka
Raczkowanie

Ojej, znów tyle pięknych włosków!!
Anwen - haha, a ja się na Twoim blogu zachwycałam tylki pięknymi, PROSTYMI włosami Sliczne sa pod każda postacią! Kolor super a długość marzenie...
A tak przy okazji, może nie doczytałam, nie używasz żelu lnianego?
Iga - jakie śliczne, lekkie falki... bardzo mi się podobają!
Newelko - mam tez bardzo dużą różnicę między włosami wierzchnimi - te od spodu to nawet jakbym nic nie zrobiła, to są ładne, nawet lśniące (pamiętam za czasów jak prostowałam, wtedy nic na mokro do stylizacji nie było więc mogłam je obejrzec na zywca). Wydaje mi się, że to efekt wszelkich czynników zewn. - zarówno poduszki jak i ciuchów, wiatru, zimna, rak, gumek itp. Te od szyi w końcu są osłonięte - tak sobie to tłumaczę. No ale wierzę, że dojdą do siebie w końcu.
Ktos pytał o BD (przepraszam, skleroza) - u mnie tez włosy, pomimo nałożonych olei, po których włosy sa gładkie, po myciu są bardzo szortwie, skrzeczące jakby czy tez piszczące. Szczególnie jak myję drugi raz. Nie wiem tylko jak to możliwe, że Wam się nie pieni?? u mnie piany jest az za dużo chyba. Nawet Potters pienie się jak wariat

U mnie -12, aż strach myć włosy. Pójdę chyba znów w naolejowanych w czapce po fajki i do apteki po jantarek i później je umyję. A już się nie mogę doczekać jak przetestuję nowe Joaśki
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:06   #55019
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość

U mnie -12, aż strach myć włosy. Pójdę chyba znów w naolejowanych w czapce po fajki i do apteki po jantarek i później je umyję. A już się nie mogę doczekać jak przetestuję nowe Joaśki
hehehe, ja tak często robię
A jakie Joaśki kupiłaś?
Stary 2012-02-03, 12:11   #55020
yarrowia
Zadomowienie

Zirytowałam się deczko
W związku z tym powiem tylko jedno, Dmka: klyk

Siedzę w domu, nudzę się, umyłam włosy, wyprostowało mnie, nie mam żelu, zrobiłam kisiel skrobiowy Przy nakładaniu miałam wrażenie jakby znikał, trochę jak żel lniany...zobaczę co będzie po wyschnięciu

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości