|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Youyou racja, kto wychodzi z dzieckiem po kąpieli na spacer
![]() Kurde jeszcze się okaże,że my tu na forum lepsze niż Rutkowski ![]() a o co chodzi Brunetce? bo nie czaję? |
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Lili
Jaś też dziwnie się zachowuje wstał o 6.30 a teraz śpioch dosypia sobie a telik 2 kawy musiał wypić ponawiam pytanie idzie ktoś na spacerek?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-03 o 12:45 |
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za wszystkie zyczenia!!! Zanetko Tobie za wspanialy wierszyk!
|
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak Wasze brzuchy po ciąży... pytam o skórę,rozstępy, sadełka itd... mój brzuch wygląda nadal fatalnie
rozstępy zbladły trochę ale dalej brzydkie, sadło nie chce ruszyć ile bym brzuszków nie zrobiła nadal jest go za dużo czy to możliwe,że jeszcze to wszystko się zmniejszy? |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
My nie, mamy -14stopni.
A to się cieszę. Kolor może być? Chyba musi ![]() Mam pytanie odnośnie granoli ![]() -130 gram orzechów dowolnych, lub migdałów lub płatków kokosa (1,5 szklanki) orzechy i migdały niełuskane -130 gram ziaren/nasion(do wyboru sezam, siemie lniane, pestki dynii, słonecznik itd) to ma być 130gram jednego z tych składników? Czy po 130 każdego? Bo ja bym wrzuciła wszystko ale wtedy muszę reszte składników też powiększyć.A żeby mi się to ładnie skleiło to więcej miodu nie? Wcześniejsza mi bardziej taka sypka wyszła. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Mój straszny. Obwisły, rozstępy, cellulit ![]() 5 miesiąc ciąży jak nic. |
|
|
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc i na balkon nie wystawiam )Cytat:
![]() Lili miałam dać przepis: startą na dużych oczkach machewę i pora pokrojonego na małe kawałki wrzucam do garnka z bulionetką, i duszę aż zmiękną, potem kładę do garnka rybkę (posoloną ) i duszę razem, jak zmięknie to gotowe do jedzenia. Proste, ale mnie smakuje
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-03 o 12:53 |
||
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aguś to Twoje urodziny ominęłam? przepraszam bardzo Cię przepraszam![]() ale życzę Ci żabko kochana dużo,dużo,dużo,dużo zdrowia dla Ciebie,męża i Twoich urwisów oraz oczywiście dla Twoich rodziców życzę także spełnienia choć jednego bardzo waznego marzenia w tym roku w następnym będę życzyć spełnienia następnego Aguś mocne |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że to nie koniec... Ta sprawa będzie miała jeszcze inny finał. Oni od początku byli niewiarygodni. Ona siebie nawet nie powinna nazywać matką, bo tak ŻADNA matka się nie zachowuje.
Jedynie kogo szkoda to tej małej Madzi, bo czemu albo komu to bezbronne dziecko zawiniło. Ona tak strasznie ufała im a oni jej zgotowali taki los |
|
|
|
#3220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dałam golden syrup myślę że on jest taki leppki można zwiększyć miód albo dać cukier który po stopieniu będzie "klejem" kolor super Jasiek juś obślinił swoją zdobycz ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
ale skóra sflaczała i troche tłuszcyku ćwicze codziennie-ale jeszce dużo pracy mnie czeka
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Też tak myślę ...
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozstępy, które stwierdziła pani dermatolog.. zniknęły - ja od początku twierdziłam, że to przebarwienia, bo miałąm je od pierwszych tygodni ciąży. A włosy, które wypadły w ogromnej ilości już odrastają Mam dużo takiego 1-2 cm "meszku"
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal myślę o tej sprawie niczym z Archiwum X.
Niech to się już skończy i odkryją prawdę. Brumek robie Twoją szarlotkę sypaną ![]() Telik ja nie wychodzę na dwór. U mnie -17 Jak patrzę za okno to piękne, można by rzc wiosenne słońce- ale tylko przez szybę tak grzeje![]() zaraz konferencja
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Nie idę
Niech te mrozy w końcu się skończą bo tak to będę kwitnąć z małą 3 tygodnie na chacie ![]() Cytat:
tak gdzieś czwarty miesiąc obstawiam
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
c.d.
Witam wszystkie nowe mamusie MoniaZ82 skąd dokładniej jesteś, bo widzę Londyn - jeśli to oczywiście nie jest tajemnica ![]() Co do Walentynek to jeszcze nie wiem ![]() Pewnie zrobię jakiś dobry obiad / kolację, a później spędzimy miło wieczór we dwoje ![]() Natko współczuję ospy u Dominika I życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka Beatko fajnie, że wróciłaś do Nas już tak na stałe - wiesz brakowało mi Twoich postów Dopiero doczytałam o tym dziecku porzuconym na mrozie
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK mam to samo z sadłem.Rozstępy mam bladsze, ale reszta została
|
|
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie kupię golden syrop? |
||
|
|
|
#3229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie, u nas troche zimniej niz do tej pory, poza tym jestem sama z trojka, z czego jedno chore, wiec i tak bym nie mogla pojsc.
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana stokrotne dzieki! Pieknie to napisalas Smutno tu u nas dzisiaj przez ta sytuacje... i mi smutno... |
||
|
|
|
#3230 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no właśnie... nie mozna |
|||||
|
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Mój wygląd spoważniał, a duchem to już w ogóle... Ale to może kwestia mojego depresyjnego nastroju, całej sytuacji, w jakiej się znajduję. Czasem czuję się, jakby wszystko co najlepsze było już za mną, że już mnie nic lepszego nie spotka...
|
|
|
|
|
#3232 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się piątkowo.
nie idę, nie idę, nie idę brrrrr Cytat:
![]() Cytat:
Oglądam konferencje z Rutkowskim - nie podoba mi się, że jest w okularach przeciwsłonecznych. W ogóle nie podoba mi się sposób w jaki mówi. Moje dziecko dzisiaj od rana gada "mamamamamama" i "hi"
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-02-03 o 13:37 |
||
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też nie... on zwykle w okularach się wypowiada, takiego macho chyba z siebie chce zrobić... ale aż dziwne że tyle szczegółów ujawnia, chyba raczej nie powinno tak być...
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomogę, bo ja kompletnie nic nie robiłam a samo zeszło. Ja w sumie zaraz po porodzie byłam płaska. W ciąży przytyłam 18 kg!
|
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sweet jak Igorek
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
Ja też oglądam tę konferencję, dla mnie to co mówi jest wiarygodne, druga sprawa to ten szum medialny wokół, ale z drugiej strony liczą się efekty.
Pisałyście o samopoczuciu po ciązy i samoakceptacji. Powiem Wam, że nie mam z tym problemu teraz, ja miałam też małą przerwę między jedną a drugą ciążą, zaszłam z Leonem jak Dawid miał 9 miesięcy, chociaż dużo przytyłam w 1 zostały mi duże rozstępy tylko nietypowo, bo na udach, biodrach i kolanach z tyłu. Na brzuchu nie mam, kostium włożę z jakimś pareo czy chustką, żeby nie straszyć innych. Ale mimo tego akceptuję siebie, to są cęści ciała, które ogląda tylko mąż. Jemu się podoba ja je zaakceptowałam, nic już teraz nie zrobię z tym. Brzuch też sflaczały, ale teraz siedzę w domu ciągle coś podjadam, piekę, gotuje na dwór nie chodze. Ruszę do pracy to się zapiszę na fitness. Idę trochę ogarnąć dom, jest masakra, wszędzie zabawki, pranie do prasowania, chociaż obiad mam zrobiony wczoraj piekłam kulebiaki, będzie na dziś z barszczem czerowym.\
|
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Kurde tez oglądam ta konferencję.Nie znoszę Rutkowskiego,bufon i tyle.Chwali się jakimiś tandetnymi sprawami
a teraz mówi,że to już ma FINAŁ- matoł,jaki finał skoro dziecka nie ma...jeszcze sobie każe dziękować ![]() A brzuchy-dziękuję za odpowiedzi Natka Twojej własnie takiej się spodziewałam jest jeszcze paru takich fajnych chudzielców jak Ty a reszta dziewczyn dziękuję-bardzo mnie podniosłyście na duchu![]() Telik a ćwiczysz coś specjalnie,jakieś wyjścia do siłowni,aerobik czy coś takiego,czy w domu i dietka?Bo widzę,że masz super wagę, też bym chciała zejść ponżej 60kg. |
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3239 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona ze swojego brzuszka.... jest juz prawie plaski...o dziwio nie mam ani jednego rozstepeu a tego sie najbardziej obawialam bedac w ciazy. Zawsze dbalam o siebie...sport, treningi i takie tam.... Ale wydaje mi sie ze u kazdej z nas ten proces jest inny.... jedna ma miesiac po porodzie ladny brzuch a inna musi nieco poczekac.... A polecam pas sciagajacy..... ![]() Cytat:
Ja tez uwazam ze to nie koniec i bedziemy mocno zdziwieni finalem tej sprawy. Szkoda tylko tej malej kruszynki.... Cytat:
U Was mrozy... u mnie gdzies jest 0 st a i tak zimno jak diabli.... wczoraj nigdzie nie bylysmy bo bylo wietrznie a dzisiaj mnie lenistwo ogarnelo.... ![]() Cytat:
Madziulka jestem z poludniowego Londynu a Ty tez w Londynie ??fakt.... duzo szczegolow ujawnil...ale swoja droga dzieki niemu matka sie przyznala....
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku no ja tak jak Natka, nie mam rozstępów ( ani jednego...) a figura nie różni się niczym sprzed zajścia w ciążę. I też, jak Natka nic, absolutnie nie robiłam i nie robię dla swojej figury... Pewnie to zasługa genów, zawsze byłam b. szczupła...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

rozstępy zbladły trochę ale dalej brzydkie, sadło nie chce ruszyć

ale wtedy muszę reszte składników też powiększyć.

życzę także spełnienia choć jednego bardzo waznego marzenia w tym roku
Aguś mocne 

Nie pomogę, bo ja kompletnie nic nie robiłam a samo zeszło. Ja w sumie zaraz po porodzie byłam płaska. W ciąży przytyłam 18 kg!