|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ III
Cytat:
Cytat:
Anula chodziło mi o to, że dziewczyny np. po olejowaniu włosów przez dłuższy czas mają tak piękne jak te baby w reklamie poprawiane photoshopem. Troszkę się nie zrozumiałyśmy. Dlatego muszę zacząć stosować oleje. ![]() Korah, końcówki podcinam, właśnie jutro idę albo w przyszłym tygodniu, dbam o to. A równej długości nie mogę mieć, bo mi to twarz obciąża, więc są cieniowane.
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic szczególnego a poszło prawie 100 zl (nie wiem na co)....wstawię zdjęcie później
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wiesz, od samego chcenia się nie będą błyszczały. Masz olejek alterry - użyłas na włosy? A dlaczego jeszcze nie? Juz byś była o jeden krok do błyszczenia bliżej. Masz piękne włosy, których ja osobiście Ci zazdroszczę - więc nie narzekaj tylko je dopieszczaj A mogę mieć do Ciebie prośbę? Rób sobie co miesiąc zdjęcie włosów i podziwiaj zachodzące zmiany! No i byłoby super gdybys nam te zdjęcia tez pokazywała
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-02-03 o 11:32 |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy ten olejek mam stosować na mokre? Mogę zmoczyć, nałożyć, trzymać 5h i zmyć wieczorem? Nie obciąża? Bo wiem, że u ciebie też o ten efekt łatwo. Rozjaśnia włosy? Bo nie wiem czy pomarańcza ma taki efekt czy nie, a wolałabym nie. ![]() I dobrze, już nie narzekam.
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Edytowałam swój post - Sekretny przeczytaj
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Na wilgotne włosy mi sie najlepiej nakłada Alterra z pomarańczą nie obciąża Nie mam pojęcia co do rozjasniania, użyłam tego olejku dopiero raz.
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sekretny, również zazdroszczę Ci takich ładnych włosów, więc nie marudź A kolor też masz boski
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja za 45 minut pędzę do fryzjera, a potem nałożę ten olejek. A wiecie jak ja cholernie tęsknie za moimi paznokciami? W liceum miałam długie paznokcie i mocne, dłuższe niekiedy niż tipsy. Mówiąc mało skromnie uwielbiałam jak mi ich zazdroszczono albo jak w tramwaju ludzie je chwalili. A odżywiałam się wtedy strasznie marnie, więc nie wiem czemu od 1 roku studiów nie mogę ich zapuścić na więcej niż 0,5 cm. U mnie krótkie paznokcie brzydko wyglądają. Od 3 lat próbuję coś z nimi zrobić i nic. Muszę też im więcej uwagi poświęcić. Myslicie, że olejek z Alterry mogłabym też z powodzeniem na paznokcie stosować?
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Sekretny Wachlarzu, daję Ci 100% gwarancji, ze jeśli będziesz nakładać oleje przynajmniej raz w miesiącu, najlepiej 2 razy, to włosy będą sie mniej przetłuszczać, no chyba, że jestes jakimś ewenementem, któremu nic nie pomaga.
A to moja kolekcja Phenome, na dopięcie brakuje mi tylko peelingu enzymatycznego Dziękuję Mhm |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Obyś miała rację. Bo myję od 1 liceum codziennie i już wysiadam.
|
|
#4450 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj wprawdzie nie mam złego nastroju, ale zaaplikowałam sobie krem pod oczy Phenome. Nie wiem na ile rozweselił moje wory i cienie, ale skóra jest trochę rozświetlona i napięta. Mógłby bardziej odżywiać, chociaż z drugiej strony do tego celu mam krem pod oczy dr.Hauschka. Cytat:
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2012-02-03 o 11:48 |
|||
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Wachlarzyku bardzo bym chciała mieć takie włosy jak Ty
|
#4452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nakładaj olej regularnie - conajmniej raz w tygodniu Ja na początku nakładałam olej co 2 mycie, czyli co 4 dni. Jak już je doprowadziłam do stanu uzywalności to nakładałam raz na tydzień. Potem przestały potrzebowac tak silnej pomocy i nakładam 1-2 razy w miesiącu. Ale na początku musisz bardziej intensywnie je wspomagać.Cytat:
![]() to sie Małgosia nadźwigała
|
|
#4453 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
A te mydełka cudnie pachną, jak z bajki, ale bardzo delikatnie, w ogóle wyglądają na takie tłuściutkie, co nie wysuszają ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Bardzo dobra z niej Kobieta |
|
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślisz, że można przdobrzyć z olejowaniem włosów? Ja od tygodnia nakładam olej codziennie na noc, wcześniej nakładałam sporadycznie. Cały czas się głaszczę, jestem zachwycona, moje końcówki są w świetnej kondycji, a były powywijane, suche i poniszczone, jeszcze trochę i nie będę musiała w ogóle prostować włosów Wachlarzyku, dbaj o swoje włosy, ją piękne! Bardzo chciałabym mieć takie długie Magnesiu, zrobić przelew? Pokaż co sobie kupiłaś
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
jp, pewnie ze wszystkim można przesadzić
ale ja nakładam oleje codziennie od 3miesięcy (kilka razy tylko tego nie zrobiłam) i mam dużo lepsze włosy. bardziej miękkie, puszyste, błyszczące
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Wydaje mi się, ze przedobrzyć nie można, byleby szampon dobrze oczyszczał, bo włosy, jak już będa maksimum odzywione, to już nie będą olejów wchłaniać po prostu i będą obciążone. Wtedy po prostu odstawisz. Nie sądzę, zeby im oleje zaszkodziły, można je też na same koncówki nakładać.
|
|
|
|
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ile w tym prawdy, ale dziewczyny na olejowym wątku piszą, że oleje też się mogą nadbudować (jak silikony) i warto włosy czasami oczyścić jakimś szamponem z SLS
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a zawsze nakładacie oleje na skórę głowy, czy tylko włosy?
|
|
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko na włosy.
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
kilka razy już o tym było
![]() ale ok Najkrócej - metod jest wiele, kazda dopasowuje metode do potrzeb i rodzaju swoich włosów oraz własnych upodobań. Dużo zależy tez od stosowanego oleju - jeśli masz olej zapobiegający wypadaniu albo wzmacniający cebulki to z pewnością nie zadziała na długości włosów, należy go nakładac na skórę głowy. Zresztą moim zdaniem nakładanie na skórę ma generalnie większy sens - ale to moja osobista opinia. Ja olej nakładam na skórę głowy, zaraz po myciu włosów, kiedy są wilgotne jeszcze - ok. 2 łyżki stołowe (robiąc przy okazji mały masaż). Potem rozczesuje włosy, przez co olej roznosi sie na długość włosów. Troszkę wcieram dodatkowo w kóncówki. Jak ktos ma długie i geste włosy to może dodatkowo na długość też nałożyć, ale nie przesadzac z ilością.... Najbardziej lubię zostawiać olej na włosach na noc, ale nieraz też trzymam go tylko w ciągu dnia przez 5-6 godzin.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-02-03 o 12:41 |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ja na skórę też nakładam, potem mi się tak nie przetłuszcza, a włosy prawie nie wypadają, a musze o to dbać, bo rozjaśniam włosy od jakiegoś czasu i po rozjaśniaczu mam osłabione cebulki niestety. Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-02-03 o 12:49 |
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie dostalam paczke z Lotionem JASON z aloesem 70 % i sklad na balsamie jest calkowicie inny niz ten zamieszczony na stronie sklepu Gaj Oliwny.
![]() :conf used:
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio mam system: na skalp głównie Khadi na porost, a na długość jakiś inny olej (np. macadamia, lniany, Vatika
). i włosy mam naprawdę w duuużo lepszym stanie. nawet moja mama, która zawsze namawiała mnie do wiązania włosów, bo 'mam takie smętnie wiszące włoski' ostatnio mówiła, że wyładniały. no, i mam mnóstwo nowych włosków
|
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Ja nakładam na skórę głowy i włosy i u mnie zupełnie mi nie obciąża włosów, wręcz działanie jest wiele lepsze bo olej ma szansę wniknąć w skórę i dzięki temu włosy wzmacniają się od samych cebulek
![]() Idę na pw
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
oleje nakładam na skórę głowy, przeczesuje grzebieniem żeby rozprowadzić nadmiar na całej ich długości i wsmarowuje też troche w same końcówki...
uprzejmie donoszę :P że promocja w Phenome się NIE SKOŃCZYŁA ![]() wyprzedaż potrwa do ok połowy lutego...znowu pozmieniali ceny... z tego co pamietam to tak: - wszystkie pojemności kremu dla mamy i dziecka - 50% - mleczko oczyszczające do twarzy z niebieskiej linii typu "leave on" -70% - wszystkie 3 kremy do opalania -70% - olejek do włosów i mgiełka do włosów -70% mam jedną z maseczek Khadi...moja też jest do cery tradzikowej...nazywa się "Neem"...uważam, że jest bardzo dobra...ma większe drobinki ziół, które nie odpadają po wyschnięciu maseczki na twarzy, zamyka pory, nie wysusza jak zielona glinka i tak jak ona nie powoduję uczucia ściągnięcia na twarzy...bardzo ladnie poradziła sobie z moim przedmiesiączkowym wysypem pryszczy...jest też całkiem wydajna - ok 1/2 łyżeczki do herbaty rozrabiam z mlekiem lub hydrolatem...ogólnie same pozytywy
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
|
|
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka źle go stosowała i jeszcze 4 litery mi zawracała, że jakiś szajs jej poleciłam....szkoda, że nie dała sobie przetłumaczyć, że to jej wina, a nie oleju ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
jeśli wejdę dziś do phenome to będzie tylko i wyłącznie Twoja wina (albo zasługa
|
|
#4469 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ciekawe, czy bedzie peeling enzymatyczny przeceniony ![]() Ja mam Khadi Vetiver maseczkę. Nie wiedziałam nawet, że są dwie Mam po mojej podobne odczucia i też pół łyżeczki rozrabiam.
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu byłam ciekawa, czy nakładacie wszystkie oleje na głowę, czy tylko te typu sesa, czy na porost. Korah mnie zaintrygowała tym,że to przedłuża świeżość włosów :3 Ja te zwyczajne oleje typu winogronowy czy kokosowy zwykle kładłam tylko na włosy, ale skoro piszecie, że na głowę też dają radę to muszę zacząć ^^
Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2012-02-03 o 13:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

A kolor też masz boski
W liceum miałam długie paznokcie i mocne, dłuższe niekiedy niż tipsy. Mówiąc mało skromnie uwielbiałam jak mi ich zazdroszczono albo jak w tramwaju ludzie je chwalili. A odżywiałam się wtedy strasznie marnie, więc nie wiem czemu od 1 roku studiów nie mogę ich zapuścić na więcej niż 0,5 cm.
U mnie krótkie paznokcie brzydko wyglądają. Od 3 lat próbuję coś z nimi zrobić i nic. 

Dziękuję Mhm