|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
no tego ruchu po porodzie to sie spodziewam
bylebym sie przez ten zastój nie zasapała za bardzo Mała gratulacje )) my zaczelismy 32 tydzien![]() Evciu dziekuje mąż wczoraj się śmiał, ze zrobi mi jeszcze conajmniej 4 taka jestem slodka, okragła pierzynka )) i wciaz chce molestowac moje piersi, a jak mi je podotyka to pozniej mi z nich leci na potege, wiec mu nie pozwalam,ja tam sie juz coraz mniej komfortowo czuje, no ale juz niedlugo.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-03 o 12:14 |
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, 2 letnie bawełniane sukieneczki, 12 (!) czapeczek, tyle samo par skarpetek (ale niedrapki tylko jedne), 5 par rajstop (w dzieciństwie nie lubiłam rajstop, więc pewnie będę je omijać), 2 ciepłe kombinezony, 2 pary bawełnianych ogrodniczek, śpiworek z napami na ramionach i wór ubranek w większych rozmiarach. Najgorsze, że większe ciuszki są typowo dziewczęce, więc w przypadku niespodziewanki będą jedynie zalegać w szafie...Też miałam wczoraj aktywniejszy dzień i wieczorem przez skórcze miałam odczucie jakby od góry do dołu jeździł po mnie walec. Mimo to mam nieodparte wrażenie, że jestem pozamykana na trzy spusty i przed terminem nie urodzę (chciałabym w 39t , no ale chcieć to sobie mogę...)
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
zostawic was na jeden dziena tu nowy watek
![]() co do Madzi z Sosnowca, masakra brak slow, moj maz od poczatku mowil ze cos nie tak z tym porwaniem ale nie wazne juz... wczoraj mialam mega dola, ze jestem do dupy, jestem gruba brzydka itp biodra mnie bola lezec nie moge, chodzic ciezko maz zamiast mnie wspierac to sie ze mna kluci mowiac ze jestem nie miala i przeze mnie siedzi przy kompie cale dnie ![]() ale dzis juz lepiej ale noc mialam koszmarna, naczytalam sie watku dziewczyn co urodzily styczen-luty na wizazu i spac nie moglam z tego wszystkiego
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym czytalam, ze miala problemy bo sie przeforsowala ale czy pisala cos w ostatnich dniach? Cytat:
![]() Zawsze musza byc dwa hihi bo zazwyczaj jeden gdzies ciagle ginie Mała ja Ci mowie, ze Ty rozpoznasz porod bez problemu tak jak ja, bo mnie obudzily w nocy te skurcze razem z bolem jak na @. Wiec jak bedzie Ci twardnial brzus i zacznie Ci sie bol na @ to znaczy ze porod sie rozpoczal Ja odliczam czas do konca lutego potem juz jestem bezpieczna ![]() Cytat:
![]() hehe dokladnie ![]() Cytat:
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Można się dołączyć? Mieszkam w Lublinie i termin porodu mam na 23 kwietnia, choć już wiem, że może być nieco wcześniej, bo będę musiała mieć cc (przez mięśniaka)
![]() Generalnie od niedawna jestem na zwolnieniu - przez tego mięśniaka... |
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Tyle stron juz dzisiaj... ![]() A ja jak zwykle pospalam i mam zaleglosci Milego dnia. Ide czytac, zaraz wracam
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
gkatarzynka witaj, Lublin..dosc bliskie mi miasto
![]() karo powodzenia na egzaminie!! a ja sobie dzis troche rzeczy zrobilam, a to tylko dlatego ze wprowadzilam sobie maly rygor: pol godzinki przy kompie, pol cos robie innego, bo inaczej caly dzien bym siedziala a w domu nic nie zrobione. takze lodowke umylam, sciany troche umylam, bo Ivor brudzi lapami, pranie wstawione, wczorajsze juz pochowane w szafkach, zmywanie juz zmywarka pozmywala, kuchnia jako tako doprowadzona do porzadku, jadalnia tez. i z Wami na biezaco ![]() a teraz ide wstawic cos na obiade, bo Tz przychodzi na obiad za pol godzinki. |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
tynka i roksape śliczne brzuszki
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- bo za dużo myślałam o porodzie itp |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladalam zdjecia na mailu, mialam duze zaleglosci...
![]() pieknie wszystkie wygladacie brzuszki juz takie duze macie sliczne z Was mamusie![]() Roksape autko jezdzik moj Filipek ma takie samo Witam nowa mamusie ![]()
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Wariatki
![]() Pędzicie jak szalone normalnie.... Ja już wczoraj wymiękłam bo T. z roboty wrócił. I widziałam że trochę zamieszania zrobiłam moimi parówkami Dziś też Was pobieżnie tylko podczytałam bo wybieram się na miasto. Musimy do agencji dowieźć Tomka kontrakt,cobyśmy nie musieli 3 osoby do sprawdzenia szukać... Ale wieczorem będę cała Wasza,bo T. ma nockę.Więc będzie ciężko usnąć Z resztą dziś tez spać nie mogłam. Bo ciągle mnie koszmary męczą. A to jakieś pająki, strzelaniny.. a dziś np w sukni alias Marlin Monroe tanczyłam czardasza z jakimiś podstarzałymi panami mega....a właśnie mi Tomek doniósł,co się stało z tą małą Madzią... Ja ☠☠☠☠☠☠☠e i ☠☠☠☠a jego mać-tyle powiem.... Co za przekręt z tej baby...
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
a mnie smak na wolowe przyszedł
i kupiłam pokroiłam na steki i się duszą ładnie i długo żeby mięciusie były tylko sie zastanawiam czy sosik zrobic ciemny tylko lekko zatrzepany mąką czy śmietanowo - jogurtowy do tego mięska z grzybkami na oba mam chęc mujsze się zmobilizowac i zabrac do opróżniania szaf bo jutro przywioza mi szafe z ikei do przedpokoju a te szafy co mam w przedpokoju pójdą do sypialni a ta z sypialni będzie rozwalona ( bo mój tatuś z teściem tak mi ją złożyli że w każdą dziurę klej wciskali i rozłożyc się jej nie da) także muszę oróżnic 3 szafy żeby na jutro już mogli się zajac stricte składaniem przenoszeniem i ustawianiem mebli no i jutro przemeblowanie w naszej mikro sypialni żeby zrobic miejsce dla łóżeczka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia_ wysłałam Ci rozpiskę na pw, mam nadzieję, że wszystko tam wpisałam, bo nie mam przy sobie wszystkich notatek
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Przepisuję ze starego wątku bo nie zdążyłam do kończyć i nie wiedziałam że już w nowym siedzicie gaduły
![]() Dziewczynki ostatnio troszkę latam po mieście a potem nie mam już siły nadrabiać. Dziś postaram się ogarnąć do końca co napisałyście a narazie odpisuje na to co pamiętam ![]() Aguska bardzo się cieszę, że jest lepiej i jesteś bardziej mobilna ![]() Anagat bardzo się cieszę że mamy Cię na wątku...bardzo fajnie jest poczytac jak to wszystko w praktyce wygląda.. Gosia brawa dla córy ![]() Lenka super że z szyjką w dzieciaczkiem wszystko ok Ja mam hemoglobinkę 10,5 i musze brać żelazo 100 x 2 dziennie i zaparcia straszne... Jolka współczuję zgagi ![]() A kombinezon superancki..i Twoje koszule nocne róznież.. Karolca super brzuszek Co do Euthyroxu ja biorę od początku ciąży i czeka mnie to do końca zycia...zaczęłam od 25 a teraz 50/75 i żadnych skutków ubocznych.. Nowaken przykro mi z powodu śmierci wujka Tż. Ivonka to całkiem ładna waga w 36 tc tylko 11,5 kg. Co do palenia to mój Tż wychodzi na balkon..a jak teraz taki mróz to mu się nie chce i pali malutko c.d. Desia rzeczywiście pomysłowe to Twoje dziecko...zabawki z rolek po papierze..fajny patent Mała smoczki mam 2 szt silikonowych z Lovi i jeden kauczukowy Canpola. Co do sytuacji z małą Madzią to porażka...wypadki się zdarzają, ale w tej sytuacji każdy człowiek dzwoni o pomoc, karetkę. Nie wiem jak wielki musi byc szok, żeby wyrzucic gdzies w krzaki własne (nawet nieżywe) dzieciątko. A na mailu same sliczne brzuszki ![]() Dziewczyny co ja w nocy przeżyłam...już myslałam że na IP będe jechać bo nie wiem co mi jest...siedziałam przed kompem było ok, ale jak sie położyłam to dostałam takiego bólu w klatce z prawej strony taki promeiniujący i z przodu i z tyłu jakbym zawał miała albo coś. Pomyślałam sobie, że to pewnie jakis nerwoból i zaraz przejdzie. A to zamiast przejść to zaczęła mnie do tego ręka boleć od palców przez łokieć do góry i boli nadal do teraz tylko że już mniej...całą noc nie spałam...a na prawej stronie nie było mowy żeby się położyć...to taki ból tam w środku w kościach jakby. Gdybym miała Apap to pewnie bym wzięła. Czy nerwoból to trwałby tak dlugo? Od 3 w nocy do teraz? |
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
oo ja ..
ale macie brzuchy ![]() ja to przy Was wyglądam jakbym miala rodzic za pol roku a nie za 2 miesiace... Łaadne brzuszki |
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Witam nową mamusię
![]() Mi bardzo często zdarzały się bóle nerwicowe, które objawiają się takim uczuciem jakbym zawał miała, kuje mnie w serduchu, drętwieje lewa ręka i noga :/ Ale w ciąży miałam tak może raz. Czasem jest tak że trwa to krótko a czasem trzyma jak nie wiem. Powinnaś zgłosić się do lekarza z tym, niech Cię zbada. Ja wiem, że mam nerwicę i tylko sama muszę sobie z tym radzić, po prostu jak czuję że się coś takiego dzieje to łykałam szybko Validol i powoli przechodziło. W ciąży jedyna opcja napić się Meliski. Być może ma to związek z ciążą. Ja np w ciąży w 24 tygodniu miałam uczucie jakby coś utkwiło mi w gardle i poszłam do lekarza, dał skierowanie do laryngologa. Obydwoje stwierdzili, że nic nie mam w gardle a to co czuję to nerwy I prawda jest taka, że po wizycie jak ręką odjął przeszło Więc chyba to stresik nami tak rządzi
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że u Was cały czas ruch i dużo się dzieje... próbuje czytać i się zorentować, ale to chyba raczej syzyfowa praca
|
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
evcia, tynka i Roksape - sliczne brzucholki macie!!
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Asika
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie mąż dziś zrobił
![]() Ma popołudniówkę... jakieś 10 km do miejsca pracy (moe trochę dalej/bliżej, w każdym razie blisko). WIęc wzięłam się za obiad, aby przed pracą zjadł. I co? O 12.40 mówi mi, że za chwilę wychodzi... a ja już mam wszystko gotowe do jedzenia Nienawidzę jeść sama, ale cóż, zostałam do tego brutalnie zmuszona :/ Trudno. Ale ja chociaż zjadłam świeże a nie odgrzewane
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
witam Kochane na nowym wątku
miałam straszny sen.śniła mi się babcia, którą uwielbialam i która zmarla 9 lat temu. mówiła, że nie wie czy wszyscy doczekamy następnej wigilii.ja jej na to- że pewnie , że tak, w dodatku będzie nas więcej . a babcia na to- no nie wiem... kurde, normalnie się wystraszyłam i ciągle myślę o tym śnie... a dzisiaj mam wizytę i usg. i cholera panikuję. wczoraj byłam na ktg-wszystko ok.zapis książkowy. to mnie pociesza troszkę. echhhh.... wczoraj tyle napisałyście, że ciężko bardzo Was nadrobić.chodzi mi o odpisywanie.bo przeczytałam wszystko ja jestem z Białegostoku- u nas się śledzikuje ponoć a dzisiaj u nas nad ranem -30 stopni. dobrze że słoneczko chociaż świeci. karolca- ja łykam euthyrox, 112, i nie mam żadnych skutków ubocznych. pięknie mi zbija tsh.
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#205 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystko było u niej dobrze Cytat:
ja na 20kwietnia Idę szykować obiadek :dziś ziemniaki z surówką i panga ![]() Aaaa... do męża przyszła dziś dość spora paczka piszę mu sms a on do mnie " nie otwieraj... sprawdź tylko czy to czasem nie BOMBA i nic tam nie tyka ... ale pamietaj nie otwieraj ![]() "Śliczne zdjęcia brzuszki coraz większe...
|
||
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam taką ochotę zrobić kopytka na obiad, ale mój wstrętny TŻ nie lubi i co sama dla siebie tylko on to dziwoląg jest straszny tylko mięcho i mięcho albo nie je wogóle jutro szanowny Pan robi sobie wątróbkę <nie znoszę wątróbki fuj> a ja nie wiem co sobie zrobić na obiad dla samej siebie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginekolog powiedział, że sam euthyrox zadziała obniżająco na Prl i bro nie jest potrzebny... z kolei endokrynolog uważa inaczej.
|
|
#210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

bylebym sie przez ten zastój nie zasapała za bardzo
)) my zaczelismy 32 tydzien
i wciaz chce molestowac moje piersi, a jak mi je podotyka to pozniej mi z nich leci na potege, wiec mu nie pozwalam,

, 2 letnie bawełniane sukieneczki, 12 (!) czapeczek, tyle samo par skarpetek (ale niedrapki tylko jedne), 5 par rajstop (w dzieciństwie nie lubiłam rajstop, więc pewnie będę je omijać), 2 ciepłe kombinezony, 2 pary bawełnianych ogrodniczek, śpiworek z napami na ramionach i wór ubranek w większych rozmiarach. Najgorsze, że większe ciuszki są typowo dziewczęce, więc w przypadku niespodziewanki będą jedynie zalegać w szafie...
, no ale chcieć to sobie mogę...)

maz zamiast mnie wspierac to sie ze mna kluci mowiac ze jestem nie miala i przeze mnie siedzi przy kompie cale dnie

pokroiłam na steki i się duszą ładnie i długo żeby mięciusie były
oby wszystko było u niej dobrze