|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Sama nie wiem co myśleć o tej sprawie z Sosnowca
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Trzeba kupić ca najmniej kilka opakowań... Też mi się tak wydaje... Jeśli tą kobietę rzeczywiście ktoś uderzył, to może przy okazji i dziecku się oberwało poważnie... Stąd to zachowanie rodziny... I wszyscy zmówili się brnąć w kłamstwo... Nawet jak dziecko upadnie, jakiej siły trzeba użyć, żeby nie dało się ratować? Mogłoby być co najwyżej potłuczone, przestraszone... I każda matka wzywała by pogotowie albo pędziła do pediatry... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32028406]Dziewczyny mam wstydliwe pytanie...
Miewam chyba jakieś wzdęcia, ciężko mi jest to nawet czasami określić, bo twardnieje mi brzuch, boję się, że twardnieje macica, ale mam wrażenie, że to jednak sprawa układu pokarmowego ![]() ![]() !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html ....[/QUOTE] szok, aż mnie zamurowało, coś w tej sprawie jest nie tak, pierwsze co to powinna dzwonic na pogotowie i udzielać pomocy tak długo aż dojadą, może ta matka jakaś chora była w sensie psychicznym, schizofrenia czy cos w tym stylu, nie potrafię inaczej sobie tego wyobrazic Cytat:
tyleeee ciuszków, ale fajnie , odrazu mam ochotę na zakupy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I po co takie szczegóły na wizji w TV?? Może oglądalność mają słabo i sami to podkręcają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Silesia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- zaaabcia ciuszki super ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale czuję, że to od żołądka, zresztą wczoraj piłam gazowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ta historia z Madzią jest przerażająca, ale jeszcze bardzie zaszokowała mnie opinia jednej z dziewczyn, że lepiej że to nie porwanie :sciana: czyli co, lepiej że matka zabiła (umyślnie czy nie) swoje dziecko?! To ja już bym chyba wolała porwanie i świadomość, że to dziecko żyje, bo np trafiło jakiejś rodziny, która złożyła na nie "zamówienie". Cała ta historia to jak z W11 wyjęta...
#4388 |
Rozeznanie
|
jak nic ojciec miał coś z tym wspólnego, skoro mówił, ze pomagał jej z wózkiem,także są jakieś nieścisłości w zeznaniach, w tvn24 mówią, że nadal ciała szukaja, pokazują też nagrania
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-02-03 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
liveinhope a jak Ci się objawiał ten ból nerki, bardziej jak chodziłaś czy jak lezałaś czy cały czas i co Ci powiexzieli?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja planuje kupić duże opakowanie pampers new born premium care i mniejsze happy bella 1 jak znajdę to jeszcze dada1 albo libero choć ciężko je dostać no i dada2 dokupię
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
Na początku trochę mnie bolało w boku, ale to było do wytrzymania. Jak obudziłam się w nocy, to już w żadnej pozycji nie mogłam zasnąć. Po wypiciu litra wody, nospie i kilkunastominutowym chodzeniu w kółko trochę przeszło, ale następnego dnia ból wrócił więc pojechałam do szpitala. Diagnoza: piasek - podobno często w ciąży się zdarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do wózka - to już zdecydowałam i nie zmieniam zdania - najwyżej kiedyś jak będę miała drugie dziecko zainwestuje w kółka o ile mi się nie spodobają te ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz mi powiedział, ze jak mnie złapie to szpital, ale z tego co powiedział to dadzą kroplówkę i tyle. Nospę tez powiedział,że mogę brać. Dali Ci w szpitalu jakieś konkretne leki? Co do sosnowca, to ja mam wersję identyczną do Tacca. Bawiąc się w detektywa obstawiam, ze ojciec dziecka ją uderzył (swoją droga wygląda mi na psychopatę) pewnie miała dziecko na rękach, dziecko też oberwało, upadło i oboje to wymyślili. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-02-03 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż wychodzi wieczorkiem na 2 godzinki, to sobie jeszcze na all pobuszuję... Dziś dokupiłam 20 sztuk pieluszek tetrowych 80x80 podwójnych i grzebyk z miękką szczoteczką. Łącznie kupiłam ok. 18 rzeczy, niektóre kilka sztuk. Wszystko u jednego sprzedawcy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() Straszna sprawa z tym zaginięciem/porwaniem, sama nie wiem co o tym myśleć ![]() Anulka, Ewunia dużo siły i trzymam bardzo mocno kciuki! ja niestety też leżę od tygodnia i dzisiaj idę na wizytę. też na ostatniej wizycie mi wyszło, że mam miękką szyjkę ![]() Przyszedł nam nasz wózek - Jedo Bartatina, jest super!!! ![]() ![]() Biorę się za nadrabianie tych wszystkich stron ![]() aha... czy którejś z Was wyszła cukrzyca ciążowa? bo mi niestety tak ![]()
#4396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Rozeznanie
|
za chwile w tvn24 konferencja z rutkowskim i dziadkami Madzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz będę czekać na wyniki glukozowe dwa tygodnie więc dowiem się niebawem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
a wózek masz nowkę?? bo mamy używkę i też jest super, bo mamy nowe kółka i paski tylko dziwnie jak dla mnie mocuje się gondolke ale powinnam sie nauczyc z nią wspolpracowac
a gondolka jak dla mnie jest mega duża i sądzę że może zimę uda się w niej przejeździc |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32036537]No właśnie, pseudo nie pseudo, my w podróż poślubną pojechaliśmy... na koncert naszego ulubionego zespołu
![]() ![]() My w podróż poślubną polecieliśmy do Amsterdamu, ale się okazało, że przez pierwsze 2 dni nie ma w całym mieście noclegu, to pojechaliśmy do Hagi i spaliśmy w Mercure, bo nigdzie indziej też miejsc nie było. Potem wróciliśmy do Amsterdamu i spaliśmy na campingu. Ogólnym założeniem była podróż za jak najniższą kwotę, więc padło na NL, bo akurat były tanie bilety lotnicze, a my mieliśmy super połączenie Wrocław-Eindhoven. Jedynie to ten Mercure nam pożarł trochę kasy. Za to sobie zwiedziliśmy porządnie Hagę i Amsterdam ![]() Byłam dzisiaj w sprawie załatwienia nowego lekarza rodzinnego i położnej. Mam to szczęście, że to i to jest w jednym miejscu no i na dodatek mają tzw. kraamzorg , czyli opiekę położnej/pielęgniarki w okresie przed porodem i po porodzie. Przychodzi sobie pani do domu i pomaga i radzi we wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32036537]No właśnie, pseudo nie pseudo, my w podróż poślubną pojechaliśmy... na koncert naszego ulubionego zespołu
![]() ![]() tylko że chyba mąz nie kojarzy tego urlopu z podróża poślubna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie laseczki
![]() Nudno mi w szpitalu,zaraz obiad ale napewno sie nie najem,skocze pózniej do baru.Dzisiaj pobrali mi krew na TSH i ft4,zastrzyki odstawili tylko czopki i luteine.A i to usg wczoraj miałam 3d-widziałam jak rączkami buzke zasłaniał ![]() Skurcze narazie ustały ale ja zawsze je miałam po 15 więc sie okaże. Czytam was na bieżąco. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zadomowienie
|
Kapukat my kupowaliśmy przez allegro, używany
![]() ![]() Długo czekasz na te wyniki ![]() Diablica my też mamy używany ![]() ![]() Monika super z tą położną! ![]()
Dominiczka jest już z nami ![]() 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2012-02-03 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Niunia jak oglądaliśmy z Mężem 3d, to na początku się zasłaniała, potem zaczęła sobie wsadzać stopę do buzi, a potem rączki i mlaskać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero w następnym tygodniu idę na glukozę, wyniki i tak zobaczę 13 lutego na wizycie bo z labu idą prosto do lekarza. Ile miałaś przekroczone normy?? Jakie leczenie masz zastosowane, dietę, zastrzyki??
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Zadomowienie
|
Dasti wyszło mi po 2 godzinach 173, dzisiaj idę do lekarza i pewnie dostanę skierowanie do diabetologa, napiszę co powiedział po wizycie
![]() Anulka super, że jest wszystko dobrze!!! I tak już będzie przez następne tygodnie ![]() Diablica dodałam odpowiedź w moim wcześniejszym poście na temat wózka ![]()
#4409 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Konto usunięte
|
Ja się nie umiem zapisać na połówkowe :/ Gdybym je miała w 22tc i 2 dniu to coś by się stało??
![]() I brzuch już jest dzisiaj OK, to było ze zmęczenia+szitowego jedzenia wczoraj (skorzystałam oczywiście z okazji i poszłam do Maca, ale to już naprawdę ostatni raz:/ Tym razem się wystraszyłam i już zero coli i frytek). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.