|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
[QUOTE=agus1978;32033687][QUOTE=minio1984;32026554]Dzięki Natka
Cytat:
![]() A co do Katarku to dzięki bardzo za info, ja też jak miał nawał to nie dawałam rady ciągnąć, tyle tego było, już jest lepiej, choć rano jeszcze odciągałam po całej nocy i też jeszcze charczy ale już mniej, ale myślę nad zakupem na zaś jakby co, ale jakoś mam ciągłe wrażenie, że można ciecku krzywdę zerobić, szkoda, że na żywo nie mogę zobaczyć jak to działa![]() Cotka mój też dziś maruder okropny , i tylko rączki, ja już wymiękam, a tu nawet południa nie ma, hhh wsadziłam do bujaka i za 5 min już ryczy i krzyczy na mnie żeby go wyciągnąć.Dobra, wyciągam
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
no tak..napisaałam i sie mi skasowalo...wrr
dziecię śpi,padnięte walką od piatej rano i masażem porannym, kawa wypita to teraz relaks. Też jestem w szoku po tym, co usłyszalam o małej MAdzi...ale mi od początku w sumie nie pasowało coś w tym rzekomym uprowadzeniu, ale i tak długo ta matka wytrzymała sama ze sobą, ze swoją psyche i sumieniem...ale jeśli to byl faktycznie wypadek to przecież mogła zadzwonić po pogotowie, do męża, rodziców..może to dziecko jeszcze żyło...a teraz to już jest aniołkiem i biega po zielonych łąkach...oby tylko ją znaleźli i pochowali.... Cotka...nie chcę cię straszyć ale ja mam juz długo kaszel i w sumie na sam nie ma antybiotyku...jedynie jak coś sie jeszcze dzieje to lekarz daje.. A sałatki brzmią mmmmm....a znacie salatkę królewską (warstwową)? MArtusia.Minio dziękuję Minio ja też dopóki nie widziałam tego na żywo jak to wygląda i działa to podchodziłam sceptycznie, ale powiem ci, że ulga jest i dla mnie i dla dziecka ją to nie boli, jedynie może troszkę dziwne uczucie ma, jak jej przykładam tą rurkę do noska. Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-03 o 11:44 |
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
gratulujemy ząbka
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na noc usypia dopiero ok 21
|
|
|
|
|
#3515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
teraz już pewnie tak częściej bedzie
|
||
|
|
|
#3516 | |||
|
Zakorzenienie
|
A o której chodzi spać?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() klas ki:
|
|||
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
za pierwszy ząbek MisiCześć dziewczyny Ząbka nie widać ale już się nie mogę go doczekać... no bo ileż można tak marudzić. Piszecie o czekoladzie itp. Ja na początku się ograniczałam, ale po trochę wprowadzałam nowe produkty. Teraz młody ma prawie 5 miesięcy, a ja jem już wszystko. I kakao, i kapustę... Nic się nie dzieje. Zaraz lecę na miasto pozałatwiać parę rzeczy. Ale mi się nie chce... zimno... ja jeszcze jakaś taka niedospana. Brrr ... a propos tej sprawy z Madzią. Oglądam tvn24 i była wypowiedź ojca dziecka, że pomagał znosić wózek żonie jak szła na spacer z dzieckiem kiedy to się niby stało... Jak to? W wózku były zwłoki, a ten o tym nie wiedział? Strasznie mi tu coś śmierdzi... |
|
|
|
#3518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękujęmy za wszystkie gratulacje |
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
o na tvn style beda zaraz mowic co dawac najpierw jablko czy marchewke
|
|
|
|
#3520 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę. I trzymam kciuki, żeby się okazało ze to zadna alergia tylko rzeczywiscie od śliny czy czegoś innego a uśnie potem jeszcze na chwilę?Edit: doczytałam że nie bardzo... Współczuję, może się przestawi z czasem i da matce pospać troszke dłużej ![]() Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej, ale ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Pochwalę się Wam co wczoraj na allegro zamówiłam dla Kamci: takie skarpetki i śliniaczki. No i jeszcze licytowałam pakę fajnych ubranek, ale w ostatniej chwili mnie przelicytowali |
|||||
|
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Zabrzmialo prawie jak co bylo pierwsze - jajko czy kura
![]() Cytat:
![]() Wiedzialyscie, ze jedzac obiadek mozna ubrudzic ucho, sliniaczek, sweterek i bodziak? Moje dziecko wlasnie udowodnilo, ze mozna Ja jej lyzeczke do buzi a ona pac raczka i cala zawartosc pieknie poszybowala na ucho i okolice. Sladow zbrodni brak, bo mama szybko zaprala po jedzeniu
|
|
|
#3522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
:ro lleyes:---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Aiszka i jak synek? |
||
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też chcę tak dopiero ![]() Wiecie co. Tak myślę o tej sprawie Madzi i to jakiś kosmos. Niby już sprawa się wyjaśniła a tu klops. Tak na prawdę nie chcę oceniać tej mamy. Nikt nie wie ( i oby nam nie było dane) zobaczyć jak się człowiek zachowuje w chwili takiej tragedii. Co prawda wiele osób mówi, że karetka, ale patrzcie ile kobiet w szoku - depresji poporodowej zabijało/ próbowało zabić swoje dziecko. Więc może tu był podobny szok? Poza tym jak mogła powiedzieć o tym mężowi czy bliskim. Jak żyć z czymś takim? Jeżeli to była normalna rodzina to zapewne kochała swoje dziecko i nawet nie wyobrażała sobie takiej sytuacji i tego jak by w razie czego zareagowała. Bo kto o tym myśli? A co do ojca, który znosił wózek. Mężczyźni są bardzo wyluzowani w kwestii dzieci ( ci kórych ja znam przynajmniej) . Ja w nocy 3 razy zanim zasnę, sprawdzę ( tzn robiłam tak jak spał w swoim łóżeczku gadek) a tż zerknie " jest ok" a nawet się nie przypatrzył. Może zerknął do wózka, zobaczył dziecko. Zamknięte oczy= śpi. Zawinięte w kombinezon i kocyk więc nie dopatrywał się oddechu- może nigdy tego nie robił ? Może nawet to dziecko jeszcze żyło i nie miało wyraźnych oznak ... same wiecie. Chociaż moja mama zdziwiona np. że kąpała dziecko przed zaniesieniem do mamy wieczorem. W sumie na zimno, trochę po kąpieli.... a z drugiej strony skoro niosła na dłużej do mamy to chciała, żeby czysta była? Poza tym podobno mówili, że worek miał zapach rozkładającego się ciała. Ale skoro jest mróz, zimno to chyba raczej to nierealne. Dziwne to. trylion niewiadomych. Nie zdziwiłabym się gdyby okazało się jeszcze sto innych rzeczy... |
||
|
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
i co mówili?
![]() Cytat:
i jedno i drugieSynuś zasnął więc chyba zabiorę się za uzupełnianie jego albumu, bo odebrałam zdjęcia z rossmanna więc trochę się pobawie
|
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
że lepiej zacząć od jabłka bo zdecydowanie rzadziej uczula niż marchewka, zacząć od dwóch łyżeczek i obserwować (ale to juz wiemy
) i pani alergolog mówiła, ze lepiej jest podawać rzeczy ze słoiczka niż samemu przygotowane
|
|
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja pediatra dokladnie to samo mi powiedziala.Dlatego do roku czasu bede dawac Olivce sloiczki.....
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to argumentowała?
|
|
|
|
#3528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zaczniemy od jabłuszka chyba jak już będzie nasz "wiek"![]() a czemu ze słoiczka??ciekawe nie??
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
przyznaje ze az spojrzalam na dluuuugiego posta Cotki i weszlam zeby looknac co tam![]() Gerda czyli moja intuicja nie jest do bani, my zaczynalismy do jabluszka
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Moniś
![]() Ha ha, uwielbiam Cieeeeeeeee
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lulla tez zaczęłam od jabłka i nie daje takiego ze słoiczka
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
,
Cotka tylko czytać nie bardzo lubi ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- ma któraś z Was poczte na interii? Bo od ponad pół h nie moge się zalogować
|
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadz ze figle sie udaly?![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a za trufelki dalabym sie pokroic ae to chyba takie bliźniacze jest co?![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
dobre to jest strasznie, chyba sama sie przerzucę na sloiczki![]() Dobrze kochana, dobrze, koopy robimy po pachy, cieszymy sie z tego, nie dajemy w ogole znac mamie ze jestesmy obfajdani bo tak nam milo i ciepelko jest, poza tym mniej juz ulewamy a nie pijemy mleka z zageszczaczem i ogolnie luz ![]() Mam i moge
|
|
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super.... ![]() A ten Twoj synus to taki bedzie przystojniak..... a ja wlasnie zapomnialam ze tez juz nie ulewamy.....
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, dziekujemy za komplement ![]() ![]() Taaaa jestem przeszczesliwa kiedy czuje rozchodzacy sie smrodek po pokoju i probuje zgadnac skad on jest, podchodze do synka, wacham jego nozki a on sie ze mnie smieje..tak to wyglada
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poziom uwiebienia rośnie ze skrócaniem się tekstu ![]() Lulla ![]() Właśnie teraz te kupy są takie cichacze. U nas był taki czas kiedy kupa szła z hukiem. Nie dało się jej przeoczyć. A teraz patrz matka na moje skupione miny i wnioskuj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

, a teraz podłaczam do odkurzacza i samo się wyciaga...a mała spokojna tylko sie patrzy dziwnie co sie dzieje
szkoda, że na żywo nie mogę zobaczyć jak to działa
wsadziłam do bujaka i za 5 min już ryczy i krzyczy na mnie żeby go wyciągnąć.

no ale cel osiągnęła i udało się fotę cyknąć
zaraz po cyknięciu gibnęła się na bok 
klas ki: