|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja mam suchą skórę wokół oczu pomimo używania kremów odżywczych i bardzo cienką, stąd te zmarszczki. Przydałoby mi się trochę tłuszczu
|
#933 | |
|
Copyraptor
|
Peewnie, Trust, tak Ci powieki opadają że je zaraz będziesz na taczkach wozić
Idę dziś na baaasen ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak maluję krechę eyelinerem to chociażby była idealna to jak otworzę oko to się "marszczy" w kąciku, a jest w dobrym miejscu zakończona ;|
|
#935 |
|
Nie depcze krokusów
|
To nie zmarszczki, tylko normalne załamania skóry, która nie jest przecież idealnie napięta w tym miejscu, bo inaczej byłby problem z ruszaniem powiekami.
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
trust, malowałaś mnie. TO są opadające powieki
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Głupoty wszystkie opowiadamy
![]() Malla, co nie zmienia faktu, że jeszcze pół roku temu tak nie miałam
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Jestem gwiazdą
![]() dziękuję! ![]() Cytat:
. Samosię poprostu. Za to już wiem jak naprawić Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2012-02-03 o 12:48 |
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32035224]
A gdybyś widziała radość w oczach moich kotów jak wyjęłam te 10 par stringów z siatki. Za chwilę różowe leżały w jednym kącie, żółte na łóżku, szare między zabawkami... Musiałam im zabrać [/QUOTE] Przeczytałam kolegów ![]()
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie twierdzę że skrzywdziła dziecko celowo. Nawet jeśli to nie był wypadek, a np. w złości je szarpnęła czy rzuciła - nie znaczy jeszcze ze chciała je zabić (tak, właśnie sciągam na siebie gromy ).2 Nie jestem jasnowidzem ani Duchem Świętym - nie znam odpowiedzi na pytania co i dlaczego się stało. Pewnie nigdy nie poznamy też w pełni okoliczności (np. stanu psychicznego matki), dlatego wydaje mi się, że rozważania o winie/ okolicznościach łagodzących (bo teraz już tylko takie wersje są brane pod uwagę) są bezsensowne o tyle że prowadzą go agresywnych zachowań. 3 Znaleźli ciało? Skąd wiadomo ze dziecko było kąpane? Wydaje mi się, ze jeśli brać pod uwagę normy wychowawczo pielęgnacyjne uwzględniające takie rzeczy, to połowa rodzin uchodziłaby za patologię mnie reczej zastanawia czemu kąpała je przed spacerem.Czy organizmy starszych osób nie są bardziej podatne na zranienia niż małych dzieci? Chodzi mi o cechy fizyczne - miękkośc kości, postawa przy upadku u dzieci - pytam już poza tą sprawą, bo wiadomo, że dużo zależy od miejsca uderzenia. |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Malla, jak wolisz odebrać perfumy, osobiście w ten weekend, czy np. przez Soline?
|
#942 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#943 |
|
Konto usunięte
|
Szyrku może kąpała je dlatego że się ubrudziło bo /zwróciło pokarm na siebie/ miało s..........e itp.
albo rano go nie umyła |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Szyrku, jeżeli zrobiła to celowo, to dla mnie nawet depresja poporodowa tego nie tłumaczy
W kwestii upadku - dziecko często łapie 'bezdech' i tak mogło być też po wypadku, możliwe że gdyby pogotowie przyjechało to by coś się dało zrobić, możliwe że mała żyła a ta wyrzucając ją pod drzewem ją zamordowała. Najważniejsza kwestia to ta, że zamiast zrobić to, co robi się przy nieszczęśliwych wypadkach, ona wywiozła dziecko do parku. Rozumiem gdyby miała szok po tym 'wypadku', siedziała przy dziecku wyjąc, aż ją ktoś znajdzie, gdyby miała zachowania jakie są faktycznie po nieszczęśliwym wypadku - ale zachowanie 'pozbyć się problemu i upozorować porwanie' do takich moim zdaniem nie należy
|
#945 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Napisałaś, że jest biedna, bo nawet jeśli chciała skrzywdzić dziecko, to musi teraz żyć ze świadomością, że jej się to udało i to mnie przeraziło - uważam, że osoby wyżywającej się na dziecku nic nie usprawiedliwia i niech ją zeżrą wyrzuty sumienia. Co innego, jak jej po prostu dziecko upadło, to nieszczęśliwy wypadek, może się zdarzyć. Ja piętnuję nie uśmiercenie dziecka (nie chce mi się wierzyć, że zrobiła to celowo), ale tą całą szopkę po śmierci. Cytat:
Nie kąpała dziecka specjalnie przed spacerem. Wyszła na spacer, żeby zatuszować wypadek. Cytat:
Każdy, kto upadnie na głowę, jest narażony na śmierć. Trzymanie dziecka na rękach odbywa się na ok. 1,5 metra wysokości. Dziecku raczej nic się nie stanie, jak się przewróci na boczek czy rypnie na podłogę, stawiając pierwsze kroki - ale wysokość, z jaką mamy do czynienia, jest znacznie mniejsza.Często w gazetach znajdują się drobne wzmianki o rodzinnej tragedii i nieumyślnej śmierci ukochanego dziecka, ale stawianie na nogi całego kraju budzi sensację także poza jego granicami. Współczuję tej dziewczynie. Nie dość, że wyszła na niedojrzałą i nie umiejącą się zachować w poważnej sytuacji, to jeszcze wie o tym cały kraj. Tragedia mogła zamknąć się w skali lokalnej.
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw musi się zmienić podejście otoczenia. Ja ostatnio nie mogłam starszej ode mnie kobiecie wytłumaczyć, że coś takiego jak depresja poporodowa istnieje i wcale nie jest to związane z tym, że kobieta będąc w ciąży dziecka nie chciała. Bo najczęściej chciała. A teraz wyobraź sobie, że takiej kobiecie wszyscy wciskają, że histeryzuje i ma się wziąć w garść, i jaka jest okropna, bo nie kocha swojego dziecka i nie potrafi się nim zająć należycie, jak na Matkę-Polkę przystało. Najczęściej tam, gdzie powinna być udzielona pomoc - jej brakuje. To jak miała siedzieć w tym zakładzie zamkniętym ?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2012-02-03 o 13:20 |
|
|
|
|
#947 |
|
Konto usunięte
|
uważam że nie wszyscy powinni mieć dzieci, ale matka tej dziewczyny co zabiła to dziecko też jest winna bo się non stop wtrącała i pakowała z buciorami w jej zycie mówiąc co i jak ma robić przy dziecku. Mogło też być tak że te cenne uwagi dla jej dobra wygłaszane przez matkę wzbudziły takie poczucie winy itp że ona wolała zabić Madziulkę. A teraz może sama sie zabić.
Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2012-02-03 o 13:30 |
|
|
|
#948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oddzwoniłam bo kapnęłam się jakieś 2h później.Cytat:
![]() teraz mam w Orange i umowa kończy mi się w sierpniu i poważnie zastanawiam się nad przejściem do playa. Teraz potrzebuję kupić najniższy abonament + telefon, bo mam w mieszkaniu alarm ( ) który działa na kartę sim. nie będę z niego dzwonić ani go używać, będzie jedynie do tego alarmu. A telefon przy okazji mi się przyda jako że i tak muszę coś kupić.Chcę jednak przed podpisaniem umowy zweryfikować ofertę z kimś kto jest osobą znajomą bo wręcz za pięknie to wygląda. chociaż już i tak czuję się kupiona, bo koleś zaproponował mi za 99zł motorolę z klapką [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32031132]No właśnie gg22, małpiszonie ![]() [/QUOTE] noooo ja też Cię widziałam!!!! siedziałam między aggi i naturą i widziałam jak szłaś z tęsknym wzrokiem- pewnie myślałaś co jeszcze powinnaś kupić 668 ****** to Twój tak?widze, że dyskusja na ten temat rozgorzała na dobre. mam dokładnie takie samo zdanie co Ty i Blair Cytat:
![]() ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32035605]To ja chyba po prostu jestem za bardzo obrosnieta tłuszczem, żeby mieć zmarszczki...[/QUOTE] Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- 6m- odblokuj sobie skrzynkę, bo nie mogę wysłać Ci PW kolega na razie nie marudzi więc mi się nie śpieszy. Stwierdziłam, że po prostu zapytam, bo też gdzieś mi to umknęło.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
Mall - napisałam że jest mi jej żal
Szopkę zrobiła i nie była w stanie się z niej wyplątać... blair, może to moje skrzywienie ale od razu myślę o okolicznosciach które ją do tego doprowadziły - i tu widzę cały tragizm sytuacji...tak jak pisała Melka, depresja poporodowa czy szok są bagatelizowane, piętnowane społecznie. A rodzina moze nie zauważać tego faktu albo reagować krytyką. Melka - wydaje mi się, ze najgorsza w depresji jest świadomość własnych odczuć względem dziecka. Żeby je zatuszować kobiety często stają się wręcz nadopiekuńcze. |
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo lakoniczne stwierdzenie - a któż miałby decydować o tym, kto powinien mieć dziecko, a kto nie?
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#952 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Tylko jak o tym decydować?
Cytat:
Jeśli faktycznie stwierdzi się u niej depresję poporodową, to mam nadzieję, że stanie się o tym przez jakiś czas głośno, żeby uświadomić społeczeństwo i że nie spowoduje to kolejnej skrajności, czyli zrzucania bezmyślności i nieodpowiedzialności na tę przypadłość. Cytat:
) całkiem sama i to mnie totalnie przeraża.Co do "naszych" tematów, to dowiedziałam się, że mój kociak przez 4 m-ce jadł w fundacji TOTW, więc powinien polubić nową karmę O ile przyjdzie ![]() I poznałam wczoraj inną, dorosłą kotkę z fundacji, którą zgarnięto ze złamaną łapą z ulicy. Niby dzikuska, ale jak ją zaczęłam miziać, to zupełnie nie protestowała Śliczna bura dorosła koteczka, która nie może biegać ani skakać z powodu łapy, ale daje się wziąć na ręce i jest miła ![]() Dostałam propozycję tymczasowania ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, mój Następnym razem zacznij skakać i machać rękami ![]() Jest paczka z kosmetykami z allegro Nadal nie mam przelewu od szyrka... |
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
w tym momencie mojego życia wydaje mi się, że ja mam wszystkie predyspozycje do tego żeby mieć kiedyś depresję poporodową:/
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
blair - do psychologa? jak jakiś 'czubek'?
Nie wiecie, czy takie zwykłe ubezpieczenie obejmuje zarysowanie auta sąsiada na parkingu? Zionę właśnie śledzikami z cebulką (w ramach planu min. 2 rybki w tygodniu)
|
|
|
|
#956 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No! Jedyna, która mnie rozumie
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
no ale mógłby mi coś na ten temat powiedzieć?
bardziej myślałam o osobie która tam pracowała lub pracuje. Kasiencja- Twój Sz. czasem nie pracował w play? ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32038113] ![]() Tak, mój Następnym razem zacznij skakać i machać rękami ![]() Jest paczka z kosmetykami z allegro Nadal nie mam przelewu od szyrka...[/QUOTE] ok to zapisuję. W 1szym momencie zamierzałam tak zrobić, ale ponieważ nie mogłam szybko zakończyć rozmowy stwierdziłam, że zaczepianie Cię byłoby bez sensu już?! łaaaa ale szybko! to ja już chcę, już! ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32038215]Nawet tego nie skomentuję... bardzo śmieszne. to ja tu się uzewnętrzniam a Ty mnie brechtasz bo też mam duże oczy
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32038113]
Jest paczka z kosmetykami z allegro Nadal nie mam przelewu od szyrka...[/QUOTE] mbank mi podpadawczoraj przysłali maila potwierdzającego ze wyszedł przelew, mimo, że zrobiłam go dzień wczesniej - zaraz po Twoim prv |
|
|
|
#960 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

A górne powieki zaczęły mi opadać - trzeba zapobiegać 

. Samosię poprostu. Za to już wiem jak naprawić 

z żadnej innej sieci niż play nie ma darmowych do playa
668 ****** to Twój tak?
kolega na razie nie marudzi