|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A ja dzisiaj mam plan naolejowac umyc i pozostawiac sobie same do wyschniecia, bez modelowania, az sie boje :P Edytowane przez anias2 Czas edycji: 2012-02-03 o 12:26 |
|
|
|
|
#55022 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#55023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja szczerze powiem, że strasznie nie lubię nakładać na głowę jajka, później przez trzy dni mam wrażenie, że czuję jego zapach chociaż inni nic nie czują ![]() pussynka bardzo dziękuje Mam Joaśkę mak i bawełna (włosów farbowanych nie mam, ale tylko taka była u mnie i się skusiłam) i bardzo mi pasuje! A w zapachu jestem zakochana ![]() A dziewczyny chcecie zobaczyć moje włosy z długo przed pielęgnacją i jak miałam baaaaaardzo mocno wycieniowane? Sama się tego teraz przestraszyłam Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-03 o 12:34 |
|
|
|
|
#55024 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj jadę po Joaśkę jakąś, może też ten mak wezmę? ![]() Cytat:
![]() Z tym zapachem jajka, to wiesz co ja zrobiłam? :p pomieszałam je z Waxem :P
|
|
#55025 |
|
Zadomowienie
|
Pussynko, Rabarbo, gdzie kupujecie Joanne b/s? Dotychczas w sklepach widziałam tylko wersję z pokrzywą i miód z cytryną.
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2012-02-03 o 12:42 |
|
|
|
#55026 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ktorym miejscu wykluczylam wg Ciebie oleje, witaminy i humektanty??? Przeczytaj raz jeszcze: Cytat:
Zatem owszem wykluczylam alk. denat i silikony (+quaternia, +polyquaternia, parafine i HGHC) ale wlasnie napisalam ze humektanty, emolienty, ekstrakty, witaminy, proteiny sa wskazane i potrzebne i tego NALEZY szukac w odzywkach. Natomiast jak Kascysko slusznie zauwazyla humektanty w produktach bez splukiwania nie sa wskazane obecnie ze wzgledu na bardzo suche powietrze. Ale w innych produktach jak rowniez w produktach bez splukiwania przy innych warunkach atmosferycznych mozesz smialo stosowac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie tez BD sie pieni ale np. odzywki do mycia w ogole Dzis mam mega ochote cos porobic z moim futrem ale czasu brak... Musze poczekac do jutra O ile bede miala sile po dziesiejszej imprezie
|
|
|
#55027 |
|
Raczkowanie
|
Iga, dawaj zdjęcia!
Ja własnie zdaję sobie sprawe, że cięcie jest u mnie konieczne! Ale nie wiem jak Zawsze bałam się cieniowania, kojarzyło mi się z biadziewnymi fryzurami starych babć. Ala patrzę na Wasze włosy i widze, że co piękniejsze, to pocieniowane... A ja od lat podcinam tylko końcówki na prosto - minimalnie krótsze sa przy twarzy.Zapach jajka tez mnie wkurza - i to, co robi w kontakcie z włosami... bleee... Chciałam dzisiaj nałożyć, ale muszę najpierw sprawdzić co popsuło moje kłaki - oliwka Alterry czy żel bielenda. |
|
|
|
#55028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze nie sluzyc przy niskim punkcie rosy (spuszac)Cytat:
|
|
|
#55029 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze o tych punktach rosy muszę doczytać, bo nie zgłębiłam tematu...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#55030 |
|
Raczkowanie
|
Martysek, mi koleżanka kupiłam, nigdzie nie mogłam ich znależć. Szampony owszem ale odzywek niet
Kumpela mi kupiła w jakiejs małej, niesieciowej drogerii - były wszystkie!Claudiiin - ja ze swojej strony chciałam powiedzieć (przepraszam, zapomniałam wczesniej, bo tyle tego było), że świetnie to napisałaś! Zapomniałam podziękować, więc nadrabiam i bardzo dziękuję tez jestem kompletnie zielona, nadal się nie łapię ale trochę mi rozjasniłas to wszystko. choć nadal będę zadawać stosy pytań... mam nadzieję, że wybaczycie...
|
|
|
|
#55031 |
|
Raczkowanie
|
claudiiin strasznie miło mi się zrobiło!
A twoją wczorajszą listę sama też sobie wydrukowałam taką malutką czcionką żeby się do portfela zmieściła xDUwaga zdjęcia są straszliwe! Naprawdę nie wiem czemu kiedyś uważałam, że tak wyglądam dobrze Jeszcze na pierwszym zdjęciu zrobiłam minę jakbym chciała kogoś zabić
Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-03 o 12:57 |
|
|
|
#55032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to może len? Tu nie widze gliceryny.A przy okazji - tak mi się cos ubzdurało, że te składniki z cyferkami sa złe a tu w kazdej jest cos jak: peg-20 stearate, peg-40 hydrogenated - to nie jest złe? A długość mam tak za zapięcie od stanika, dość długie. tylko nie wiem gdzie iść, bo ta p. Grazyna na Ratajczaka ponoć tnie dobrze ale ja jej nie powiem jak i nie pokieruję, żeby to zrobiła - a ponoć sama z siebie nie tnie dobrze kręconych... |
|
|
|
|
#55033 |
|
Zadomowienie
|
Rabarba, Pussynka, Iga - nie ma sprawy
![]() Rabarba, moze sprobuj len i rumianek? Ona ponoc jest lzejsza, bez gliceryny i na KWC chyba przoduje wsrod joasiek Sama tez kupilam z makiem i bawelna ale to dlatego ze farbuje wlosy a ta jest niby do farbowanych Ale jeszcze nie uzywalam, wykanczam babunie a i troche sie boje tej gliceryny odkad sie dowiedzialam ze moze puszyc. Niemniej jednak na pewno przetestuje ja w najblizszym czasie, najwyzej zrobi mi sie sianko ![]() EDIT Pussynka - co do PEG to wiem tyle: -silikony z PEG sa rozpuszczalne w wodzie -wg wiki PEG to emulgatory/rozpuszczalniki w kosmetykach (pozwalajace polaczyc sie skladnikom odzywki) -w analizach dziewczyny peg40 hydrogenated castor oil okreslily jako emolient, zmiekczacz a peg-20 stearate jako humektant. Czymkolwiek by on nie byl (pewnie ekspertki beda wiedzialy ), jest zgodny z cg i mysle ze niegrozny.
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-03 o 13:17 |
|
|
|
#55034 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a chciałam pooglądać, jakie są rodzaje i w ogóle ![]() Na razie mam tylko balsam mleko+miód, fajny jest ![]() Cytat:
![]() Ostatnio myślę sobie co by tu jeszcze naturalnego na włosy nałożyć, próbowałam już oleju rzepakowego, miodu, żółtko no i to całe jajko wczoraj, chyba najlepiej mi było po tym jajku
|
|
#55035 |
|
Zakorzenienie
|
Rabrba
Claudiin Dziekuje dziewczyny że mi odpisałyście, Musialam coś źle przeczytac . No spiszę sobie te wszytskie silikony których mam unikać
|
#55036 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem która wiazażanka pisała, ze mieszka w DE- ja też. I muszę przyznać, że jeżeli chodzi o odżywki to jest MASAKRA. Z alterry mam tylko granata, nie ma wcale tej z pszenicą. z Schaumy widziałam AŻ 2, tej którą przywiozłam w PL używam i będę zła jak się skończy, bo tu nie ma. Ogólnie szamponów całe półki, a odzywek jak na lekarstwo. Są tanie odżywyki, ale oparte całkowicie na silikonach bleh. Jadę na razie na zapasach z PL. Drogerii nie polecam do zakupów odżywkowych, już raczej jakieś hipermarkety może. Ja przez powroty do domu ok 20 nie mam czasu stosować CG
Poza tym muszę mieć związane włosy więc nie czuję też potrzeby...
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#55037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale bylam zadowolona i teraz jak patrze na zdjecia to mialam w tamtych czasach super loczki (ale to tez dlatego ze byly znacznie krotsze).Teraz chodze do Aldony na Strzeszynskiej (budynek Handlopexu, przy skrzyzowaniu z Lutycka). Tez fajnie cieniuje. W obu jednak przypadkach nie zrobia Ci same z siebie tak jak to powinno byc wg naszego forum EDIT Misha jak to? A Alverde z DM? Przeciez to sa swietne odzywki i maski. Chyba ze nie masz DM w poblizu
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-03 o 13:33 |
||
|
|
|
#55038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha i podstawowe moje pytanie na dziś, o którym zapomniałam rozczytując się tutaj mianowicie ![]() Mam taki specyfik: http://www.spirig.ca/Excipial/which-...-oil-ointment/ I jego data ważności kończy się w lutym, nijak go nie zużyję całego na skórę, zastanawiałam się, czy jako maskę na włosy nie dać, oto skład: prunus amygdalus dulcis oil, petrolatum, hydrogenated castor oil, glyceryl stearate, zinc oxide, tocopherol, olus oil, parfum. Jak myślicie?
|
|
#55039 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety DM jest pol dnia drogi ode mnie prawie. Szkoda, że nie jest tak rozpowszechniona ta drogeria jak Ross
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#55040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety no odzywki dobre ciężko trafić jedynie ta z Isany Glattungs jest Ok a z alverde czy alterra nie ma duzego wyboru tymbardziej ze ja bym potrzebowala dodatkowo dla farbowanych włosów.. a tu nima.. ![]() Jak bede w Polsce na wiosne to zaraz sobie Capnę pare rzeczy ale jak narazie musze tutaj sobie dać radę. Jakbyś jakąs fajną widziala w DM czy rossmanie to daj znać
|
|
#55041 |
|
Zadomowienie
|
Rabarba, co do banana to nie polecam, chyba ze lubisz miec przekaski we wlosach
Raz nalozylam, rozdziabanego teoretycznie na gladka papke i nie dalo sie tego cholerstwa za nic w swiecie splukac z wlosow... Duuuzo wyczesywania dopiero pomoglo, ale razem z tym wylecialo duzo wlosow. Na pewno lepiej zmiksowac i trzymac krotko, ale ja nawet juz nie bede probowac
|
|
#55042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to musiałabym go zmiksować porządnie jak wypróbuję, to zdam relację ?
|
|
#55044 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Dziś dostałam przesyłkę z Eco Spa ![]() Przyszła baza szamponowa, olej z brokuł i łyżeczka miarowa ![]() W niedziele mycie
|
#55045 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#55046 |
|
Raczkowanie
|
Z tym bananem, to tez nie polecam - miałam to samo niefajne doświadczenie. Nawet jesli zdziałał cokolwiek dobrego, to jego pozbywanie się z włosów całkowicie je umęczyły... i mnie :P
Ja więc mak i bawełnę odpuszczam na mrozy. Tak własnie przed chwilą poczytałam an olejowym, że chyba nie tylko ja mam problem z wypadającymi włosami jak nałożę na skalp. No więc chyba trzeba odpuścić, przynajmniej na jakiś czas - to będe potrafiła okreslić czy to własnie to jest problemem. A szkoda, bo rycynka nimy poprawia wzrost. No ale cóż mi po wzroście jak włosów będzie coraz mniej? Kurde, miałam iść do sklepu i myć włosy ale: 1. wizaz - wciąż coś nowego i wciąż czytam... 2. tvn24 - konferencja Rutkowskiego - gęsia skórka na zmianę ze smutkiem, niedowierzaniem... strach myslec w ogóle o tym biednym dziecku ;( |
|
|
|
#55047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za to czytałam, że sporo osób ma właśnie problem z wypadaniem włosów, kiedy kładą olej na skalp. Ale chyba raz na jakiś czas nie zaszkodzi? |
|
|
|
|
#55048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem na etapie ze jednak ciala Madzi nie znaleziono, matka jest zatrzymana ale jeszcze jej nie przesluchali, rodzina nic nie wiedziala no i ogolnie same niewiadome na razie. Straszna historia
|
|
|
#55049 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też!
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- claudiiin sprawozdanie będzie w niedzielę
|
#55050 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzisiaj wybieram się do rossmana po BD i Isane z babasu. I tak się zastanawiam co w miarę taniego i mocno odżywczego mogę kupić do drugiego O?
![]() Mam wrażenie że Joaśka b/s miód i mleko się w ogóle nie nadaje, jest za słaba.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przy nakładaniu miałam wrażenie jakby znikał, trochę jak żel lniany...zobaczę co będzie po wyschnięciu 

Zawsze bałam się cieniowania, kojarzyło mi się z biadziewnymi fryzurami starych babć. Ala patrzę na Wasze włosy i widze, że co piękniejsze, to pocieniowane... A ja od lat podcinam tylko końcówki na prosto - minimalnie krótsze sa przy twarzy.
tez jestem kompletnie zielona, nadal się nie łapię ale trochę mi rozjasniłas to wszystko. choć nadal będę zadawać stosy pytań... mam nadzieję, że wybaczycie...
Poza tym muszę mieć związane włosy więc nie czuję też potrzeby...