|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
ja bylam dzis na tym filmie, i jakos szczegolnie nie zaluje, ze poszlam. wiadomo jak to polskie produkcje, nie zaskakuja, ale da sie obejrzec, sala kinowa kilkukrotnie wybuchala smiechem, rozne skojarzenia, powiedzenia rodem prosto z zycia politycznego.
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
"Skóra, w której żyję" : 8/10, naprawdę mną wstrząsnął. Nie spodziewałam się, że doktorek zmieni Vincenta w Werę
Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-02-02 o 11:57 |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Szakal, dlaczego nie piszesz spojlerów na biało? Nie oglądałam jeszcze tego filmu, a zaglądam na wątek w poszukiwaniu pomysłów - nie raz i nie dwa bardzo na tym skorzystałam i odkryłam pozycje warte obejrzenia.
Podejrzewam, że tym postem odebrałaś mi całe zaskoczenie w fabule
|
|
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Nie trzeba być weteranem, wystarczy używać mózgu.
|
#1236 |
|
BAN stały
|
Wczoraj w kinie W ciemności, w tv Weronika postanawia umrzeć a na necie Monte Carlo... ostanii serial w tv ER a na necie chirurdzy i zapowiedź Nikity.
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byłam na "W ciemności". Film poruszający, boleśnie realistyczny- polecam!
Moja ocena: 9/10 |
|
|
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno, trochę pokory. Po raz kolejny umieszczasz w swoich wypowiedziach nieoznakowane spoilery, mimo, że za pierwszym razem już Ci ktoś zwrócił uwagę, żebyś tego nie robiła. Tak ciężko zapamiętać?
Wracając do tematu: Bracia - ciekawie ujęty temat życia rodziny zawodowego żołnierza. Doborowa obsada, świetna gra głównych bohaterów jednak czuć pewien niedosyt co do dalszych losów bohaterów. 7/10.
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
Siostry Magdalenki, Sherlock Holmes Gra cieni, Dziewczyna z tatuażem, wszystkie pozycje szczerze polecam.
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
My ostatnio oglądaliśmy "Jak wytresować smoka" i strasznie mi się podobało
|
#1243 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1244 |
|
beach please
|
"Prostytutki" - rosyjski film pokazujący realia najstarszego zawodu świata . Uważam,że warto obejrzeć
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
hahaha śmieszna jest ta wyżej korespondencja 2 (chyba) pań. ;p "pisać innym tonem"
![]() Sucker Punch - po raz drugi dzisiaj. 1 raz w kinie i jakoś mnie nie zachwycił ale był dobry. Dziś drugi raz myślałam, że odniosę inne wrażenie i na początku tak było. Idealna muzyka w filmie. Sceny walki też ok, ale dosyć dużo ich było, jak ktoś lubi to polecam. Co do fabuły to ok, ale trochę się można zgubić. Za dużo tych poziomów wyobraźni. napisze na biało, żeby nie było że coś zdradzam : [ bo laska zostaje umieszczona w szpitalu psychiatrycznym i to za sprawą jej wyobrażeń na ten temat odbiera go i my widzowie widzimy ten szpital jako.. no dom publiczny, gdzie panienki tańczą. I kiedy ta główna bohaterka tańczy to znów ucieka w świat wyobraźni i zaczyna walczyć, po kolei w celu zdobycia niezbędnego przedmiotu z listy do ucieczki. Także tylko wstęp i koniec faktycznie ma miejsce w szpitalu psychiatrycznym, a docelowo to cała akcja się tam dzieje. I wszystko byłoby fajnie, tylko dlaczego akurat wybrali dom publiczny jako to jej odniesienie? Może dlatego, że ten ich opiekun? pielęgniarz się do pacjentek dobierał... no może tak. ] więc generalnie dobry film, przede wszystkim muzyka wymiata. I wizualnie też jest bardzo ładnie, estetyka gry w scenach walki.
Edytowane przez ajeva Czas edycji: 2012-02-03 o 17:59 |
|
|
|
#1246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajna bajka, a muzyka wymiata, nawet mam soundtrack ![]() Ja ostatnio oglądałam wspomniany już 'Skóra, w której żyję'. (Powalający
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
The devil's double(Sobowtór diabła)- dramat dobrze pokazujący próżność i zepsucie człowieka, który w zasadzie może mieć wszystko. Oparty na faktach.
Film dobrze się ogląda, trzyma w napięciu,momentami bardzo brutalny. Moja ocena 8/10. |
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj z zaległości "Skóra w której żyję" jeśli ktoś lubi Almodovara, to polecam. Dla mnie bardzo dobre 9/10
Dziś oglądałam "Różę" W. Smarzowskiego. Film, który wciska w fotel. Nieczęsto się zdarza, że wszyscy opuszczają kino w totalnym milczeniu. Ocena 10/10 |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Olbrzym ostatni film J. Deana, niebanalny, klasyk 10/10
Na wschód od Edenu kolejny klasyk z J. Deanem, co tu duzo mowic, mam potworna slabosc do starych klasycznych filmow, ah gdyby tylko nadal pozostawaly czarno-biale... 10/10 Wiosenna bujność traw nie naleze do fanek Natalie Wood, ona mnei po prostu denerwuje, ale mimo tej niecheci swietnie zagrala swoja role nieszczesliwie zakochanej 8/10 Czas wojny nieudolnie przetlumaczony tytul :P, film jako tako byl nawet dobry, bardzo szybko przemija, ale ostatecznie odbylo sie bez wiekszych zachwytow 6/10 Rzeź po R. Polanskim spodziewalam sie czegos lepszego, zwlaszcza z taka obsada, zabraklo "tego czegos" mimo dobrych dialogow 6/10 Scherlock Holmes 2 wg mnie lepszy do pierwszej czesci, rozrywka na niedzielne nudne poludnie gwarantowana 9/10 Immortals strasznie mi sie dluzyl i nudzil, mimo ze na ekranie dosc duzo sie dzialo 6/10 Porozmawiajmy o Kevinie ten film koniecznie trzeba obejrzec, choc nie do kazdego moze przemowic, piekny dramatyczny film 10/10 Dziewczyna z sasiedztwa lekka komedia na poprawe nastroju, pewien "kujon" poznaje swoja nowa sasiadke ktora jest byla gwaizda filmow dla doroslych. nie przepadam zbytnio za amerykanskimi "licealnymi' komediami ale ten film jest narawde dobry 9/10 Magiczne slowa nieautoryzowana biografia J.K. Rowling, mozna obejrzec ale bez rewelacji 6/10 Headhunters dobry norweski kryminal na podstawie powiesci Jo Nesbo, praktycznie wszystko jest w tym filmie na plus, choc troche szybko sie konczy 8/10 Niebezpieczna metoda swietny film obyczajowo-psychologiczny, o przyjaszni pomiedzy Jungiem a Freudem, o pewnej pacjentce ktora zdrowieje i... a zreszta same zobaczcie film warty uwagi 9/1050/50 film obyczajowy o walce z rakiem, poszukiwaniach nadziei i radosci, troche jest smiesznie troche tragicznie.. refleksyjny9/10 '' Czy jest jeszcze szynka? francuska komedia o zwiazku miedzy pewna francuska i pewnym arabskim doktorem, film o tym jak francuzi postrzegaja arabow i odwrotnie, warto obejrzec, 7/10 Zabic irlandczyka ciagle szlysze zachwyty nad tym filmem, ale mnei jakos nie powalil zbytnio, choc musze przyznac ze jest dobry, siwetna muzyka i gra aktorska 7/10 Hisher film byl tak dobry ze do teraz nei wiem jak zaczac o nim pisac, po prostu powiem ; wow 10/10 oj tak wiem, dosc tego mi sie nazbieralo
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam "marzycieli" i powiem, że szczerze to średnio mi się podobał. Moim zdaniem Theo i jego siostra mieli niezdrową relację (to przebywanie wyłącznie ze sobą, zazdrość i gorsze nawet czynności, jak choćby spanie nago (!) w jednym łóżku). Dostrzegłam chęć buntu młodych, pragnienie życia tak, jak chcą tego oni sami. Ale chwilami miałam wrażenie, że niesmaczne sceny i ciągłe libacje są na pierwszym planie, a wplecione luźno zostaly wątki filozoficznych rozważań np. na temat sztuki, filmu...
Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-02-05 o 10:43 |
|
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
Róża - 10/10
Film jest wstrząsający, ale prawdziwy, tak po prostu było. |
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Szots 2--> zgodziłam się pójść z facetem na ten film, choć od razu wiedziałam, żę to nie moje klimaty. No i nie myliłam się. Generalnie nie byłó tam nic śmiesznego, muzyka do kitu, dialogi do niczego, dobrzy aktorzy nic nie pomogli.,
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjazd integracyjny mnie wogule nie bawil, wynudzilam sie na amen, nieby akcji jest duzo ale to tylko chaos, nie polecam 2/10
Szpieg dzialalnosc M16 od kuchni, wydawaloby sie ze to kolejny szpiegowski film akcji ale strzelanin tam tyle co nic, natomiast jest wiele dobrych dialogow, logicznego myslenia i chyba wlasnie to czyni ten film takim wyjatkowym 8/10 Miss Bala meksykanski dramat, mloda dziewczyna marzy o byciu Miss, placi dosc gorzka cene za ten tytul ktory ruinuje jej cale zycie... film jest dosyc monotonny, ukazuje prace pewnego kartelu w Meksyku, terroryzowanie otoczenia etc....ale wrto go obejrzec by wyrobic sobie swoja wlasna opinie na ten temat 7/10 Texas killing fields z playtube: "Nazwa Texas Killing Fields pochodzi od regionu w Teksasie, gdzie od blisko 1970 roku, zaginęło lub zostało zamordowanych 21 kobiet. Film oparty na tych wydarzeniach, przedstawia historię lokalnego detektywa (Sam Worthington) oraz jego partnera z Nowego Jorku (Jeffrey Dean Morgan). Starają się oni wytropić sadystycznego, seryjnego mordercę, który okalecza swe ofiary i porzuca ich ciała na pobliskich bagnach. Kiedy znika nastoletnia Anne (Chloe Grace Moretz), śledczy rozpoczynają wyścig z czasem, aby znaleźć zabójcę i uratować dziewczynę." bardzo dobry kryminal od poczatku do konca 9/10 |
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
One day - jeden z najbardziej wzruszających filmów, jakie widziałam.
Zdecydowanie 9/10
|
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
Drive - 9/10
świetna gra Ryan'a Gosling'a, świetna muzyka i ogólny klimat filmu. jedyne, co mi nie podeszło to sceny zabójstw rodem z kiepskiego horroru.
|
#1256 |
|
BAN stały
|
A oglądałyście "Moby Dicka" z 2010 r.? Z Williamem Hurtem. Moim zdaniem bardzo dobra adaptacja klasyka. Zrobiony z rozmachem i trzymający ducha książki. Polecam.
|
|
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
Spadkobiercy 5/10 - "życiowa rola Cloneya" - tak mówili w zwiastunie. CHyba sobie jaja robią. Na pewno nie można tak opisać tego filmu. Ogólnie rzecz biorąc nie najgorszy jak na lekkie kino. Niby poruszający, familijny, trochę zabawy ale taka papka dla niewymagających.
Idy Marcowe - 8/10 to już bardziej do mnie przemawia. Jest intryga, są tajemnice, perfidny szantaż - czysta polityka . Moim zdaniem warto obejrzeć.
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
haha się zgadza się.
Ja się nim zachwycałam jak kilka lat temu zagrał w Fanatyku, już mi trochę przeszło...
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Aramageddon - świetny, tylko nie pasowało mi w nim, że w niektórych momentach robili z tego komedię. Tutaj leci asteroida, za kilka dni uderzy w ziemię, a oni sobie jaja robią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Fajna bajka, a muzyka wymiata, nawet mam soundtrack